Защитната стена на Windows и пълен антивирусен пакет за $ 29.99/година

Тези видове нарушения на достъпа могат да бъдат свързани с вируси, троянци и друг вреден софтуер. По подразбиране защитната стена ще ги блокира и по този начин ще защити мрежата от тези злонамерени програми, преминаващи към други компютри.

Резюме

Windows Firewall е приложение на Microsoft Windows, което филтрира информация, идваща във вашата система от интернет и блокира потенциално вредни програми. Софтуерът блокира повечето програми от комуникация чрез защитната стена. Потребителите просто добавят програма към списъка с разрешени програми, за да му позволят да комуникира чрез защитната стена. Когато използвате обществена мрежа, защитната стена на Windows може също да осигури системата, като блокира всички нежелани опити за свързване с вашия компютър.

Ключови точки

1. Windows защитна стена: Windows Firewall е вградена функция за сигурност в Microsoft Windows, която филтрира информация, идваща от интернет, и предотвратява комуникацията на потенциално вредни програми чрез защитната стена. Той също може да блокира непоисканите опити за свързване с вашия компютър в обществена мрежа.

2. Защита от злонамерен софтуер: Защитната стена на Windows действа като бариера между вашия компютър и интернет, предпазвайки я от вируси, шпионски софтуер, червеи, троянски коне и друг злонамерен софтуер. Той следи всички входящи и изходящи връзки и може да регулира достъпа до определени интернет услуги.

3. Интеграция с операционни системи на Windows: Защитната стена на Windows е интегрирана в операционните системи на Microsoft Windows, включително Windows XP Service Pack 2 и по -късни версии.

4. IPv4 и IPv6 съвместимост: Windows Firewall работи както с IPv4, така и с IPv6 пакети с данни на всички нива на IP мрежа, осигурявайки защита срещу различни уязвимости в мрежа.

5. Защита от атаки: Защитната стена на Windows използва функции като изолация на мрежата, сегрегация на трафика и IPSEC, за да защити компютъра ви от различни видове атаки и да осигури защитен интернет трафик.

6. Три нива на защита: Защитната стена предлага три различни нива на защита – частни, публични и домейни. Всяко ниво блокира входящите и изходящите връзки въз основа на различни критерии.

7. Потенциална намеса в мерките за сигурност: Докато защитната стена на Windows осигурява основна сигурност, тя може да пречи на други мерки за сигурност, инсталирани на вашия компютър, като например антивирусни приложения на трети страни. Потребителите може да се наложи да ги конфигурират по различен начин за правилното функциониране.

8. Контрол върху приложенията: Защитната стена на Windows позволява на потребителите да контролират кои приложения имат достъп до тяхната система и могат да блокират неоторизиран трафик от свързване с други компютри или сървъри в мрежата.

9. Блокиране на неоторизиран трафик: Ако приложение или програма се опита да се свърже с други компютри или сървъри във вашата мрежа без разрешение, защитната стена на Windows ще ви предупреди и ще ви даде възможност да блокирате или разрешите достъп.

10. Пълен антивирусен пакет: В допълнение към защитната стена на Windows, 29 долара.Пакет 99/година предлага пълен антивирусен пакет за осигуряване на цялостна защита срещу вируси, троянци и друг вреден софтуер.

Въпроси и отговори

Q1: Може ли защитната стена на Windows да пречи на други мерки за сигурност?
A1: Правилата за защитната стена на Windows са независими от Ethernet или Wi-Fi адаптери. Това обаче може да попречи на други мерки за сигурност, като например антивирусни приложения на трети страни, чрез блокиране на входящия и изходящ трафик към и от тези програми.

Q2: Как защитната стена на Windows защитава от злонамерени атаки?
A2: Защитната стена на Windows използва функции като мрежова изолация, сегрегация на трафика и IPSEC, за да предпази компютъра ви от злонамерени атаки. Той предотвратява неоторизиран достъп и осигурява вашия интернет трафик чрез криптиране.

Q3: Какви са трите нива на защита, предлагани от защитната стена на Windows?
A3: Трите нива на защита са частни, публични и домейни. Частният блокира целия трафик, публичните блокове извън връзките и домейните блокират входящите връзки, освен ако не са разрешени от сървър за удостоверяване.

Q4: Каква е целта на пълния предлаган антивирусен пакет?
A4: Пълният антивирусен пакет осигурява допълнителна защита срещу вируси, троянци и друг вреден софтуер. Той допълва защитната стена на Windows, за да се осигури цялостна сигурност за вашия компютър.

Q5: Как мога да контролирам кои приложения имат достъп до моята система?
A5: Защитната стена на Windows ви позволява да контролирате приложения, като ги добавяте към списъка с разрешени програми. Това ви дава възможност да управлявате кои приложения могат да комуникират чрез защитната стена.

Q6: Може ли Windows защитна стена да блокира непоискани опити за свързване с моя компютър?
A6: Да, защитната стена на Windows може да блокира нежелани опити за свързване с вашия компютър, особено когато използвате обществена мрежа. Той добавя допълнителен слой сигурност, като предотвратява неоторизиран достъп.

Q7: Каква версия на Windows включва защитната стена на Windows по подразбиране?
A7: Защитната стена на Windows е включена по подразбиране в Microsoft Windows XP Service Pack 2 и по -късни версии на операционните системи на Windows.

Q8: С какъв тип мрежов трафик работи защитната стена на Windows?
A8: Защитната стена на Windows работи както с IPv4, така и с IPv6 пакети с данни на всички нива на IP мрежи. Той осигурява защита срещу различни уязвимости в мрежа.

Q9: Може ли защитната стена на Windows от вируси и злонамерен софтуер?
A9: Да, защитната стена на Windows действа като бариера между вашия компютър и интернет, предпазвайки го от вируси, злонамерен софтуер, шпионски софтуер и друг злонамерен софтуер.

Q10: Как мога да осигуря максимална защита с защитната стена на Windows?
A10: Най -добрите практики препоръчваме да се активират всички функции на защитната стена на Windows за максимална защита. Това включва използване на трите нива на защита и запазване на всички функции активирани.

Защитната стена на Windows и пълен антивирусен пакет за $ 29.99/година

Тези видове нарушения на достъпа могат да бъдат свързани с вируси, троянци и друг вреден софтуер. По подразбиране защитната стена ще ги блокира и по този начин ще защити мрежата от тези злонамерени програми, преминаващи към други компютри.

Защитна стена на Windows

Windows Firewall е приложение на Microsoft Windows, което филтрира информация, идваща във вашата система от интернет и блокира потенциално вредни програми. Софтуерът блокира повечето програми от комуникация чрез защитната стена. Потребителите просто добавят програма към списъка с разрешени програми, за да му позволят да комуникира чрез защитната стена. Когато използвате обществена мрежа, защитната стена на Windows може също да осигури системата, като блокира всички нежелани опити за свързване с вашия компютър.

В това определение.

Какво прави защитната стена на Windows?

Известен като защитна стена на интернет връзка (ICF) Преди въвеждането на Windows XP Service Pack 2 през 2004 г., защитната стена на Windows е Windows’ Вградена функция за сигурност, която предпазва срещу неоторизиран мрежов трафик на потребител’s компютър . Той помага да се защити потребител’S компютър от прониквания и вредни атаки чрез контролиране на входящия и изходящ мрежов трафик .

Родната защитна стена действа като бариера между потребителя’S компютър и интернет, наблюдение на всички входящи и изходящи връзки, които пътуват през потребителите’ интернет връзка. Това предпазва потребителите от вируси, шпионски софтуер, червеи, троянски коне и друг злонамерен софтуер. Защитна стена може да се използва и за регулиране или ограничаване на достъпа до определени интернет услуги, като онлайн игри или мрежи за споделяне на файлове за участие.

В допълнение към интегрирането в Microsoft Windows XP Service Pack 2, предишните версии на операционните системи на Microsoft също бяха инсталирани по подразбиране защитна стена.

Каква защита осигурява защитната стена на Windows?

Windows Firewall работи както с IPv4, така и с IPv6 пакети с данни на всички нива на IP (Интернет протокол) Мрежа (превод на мрежов адрес, IPSEC и т.н.).

Например, нападателят може да се опита да използва уязвимостите на TCP/IP стека, за да установи своите машини в потребителска мрежа, от която те могат да събират данни или да стартират атаки на потребителя’S локална мрежа, използваща валидни IP адреси. Оттам хакер може да може да заснема и пробие пароли и да получи контрол върху потребителя’s машина, без потребителят да е наясно.

Как работи защитната стена на Windows?

Защитната стена на Windows използва няколко функции, за да помогне за защита на потребителя’S Компютър от злонамерени атаки, включително изолация на мрежата, което не позволява на злонамерените уебсайтове да поемат потребителя’S Опитът за сърфиране; сегрегация на трафика, която защитава потребителя’S компютър, ако стане член на ботнет или се заразява с вирус; и ipsec за криптиране на интернет трафик.

Тъй като защитната стена изпълнява всички тези опции автоматично, повечето потребители не се нуждаят от никакви действия. Тези функции са активирани по подразбиране, когато потребителят инсталира Windows OS. Докато потребителите могат да включват и изключват различни функции, най -добрите практики изискват всички функции да бъдат активирани за максимална защита за защита на компютрите от входящи заплахи. Защитната стена предлага три различни слоя защита: частни, публични и домейни.

 • Частно ниво означава, че целият трафик ще бъде блокиран както от входящи, така и от изходящи връзки.
 • На публично ниво всички връзки извън потребителя’S локалната мрежа ще бъде блокирана.
 • Нивото на домейна се използва, ако потребителите са в мрежа, защитена от сървър за удостоверяване, като Active Directory и ще блокират само входящи връзки извън локалната мрежа, освен ако не е разрешено от споменатия сървър за удостоверяване. Ако програма поиска достъп през всяка защитна стена, различна от домейна, тя ще подкани потребителя да разреши или откаже достъп.

Може ли защитната стена на Windows да пречи на други мерки за сигурност?

Правилата за защитната стена на Windows не са нито Ethernet, нито Wi-Fi адаптер, зависим. Защитната стена на Windows се защитава срещу неоторизиран трафик на протоколите и слоя на приложенията на модела OSI . Вместо да се фокусира върху мрежовите адаптери, защитната стена на Windows OS следва връзка и мрежово ориентирана стратегия. Потребителите обаче могат да определят дали адаптерът е обект на определен регламент или е освободен от него.

От друга страна, защитната стена на Windows може да пречи на други мерки за сигурност, инсталирани на потребител’S компютър, като антивирусни приложения на трети страни. Тъй като Windows защитната стена блокира входящия трафик към потребител’S компютър, това включва трафик към и от всеки антивирусен софтуер, който може да бъде инсталиран на машината. В резултат на това, ако потребителят има инсталирани множество програми, които са предназначени да предпазват от злонамерен софтуер и уебсайтове (i.E., Програма за защита на вируса или добавка към браузъра за целите на родителския контрол) Потребителят ще трябва да ги конфигурира по различен начин, за да функционират правилно.

Характеристики на защитната стена на Windows

Функцията на защитната стена на Windows в Windows 11/10/8/7/XP е вградена, за да предпази неоторизиран трафик от потребителите’ компютри и защита на тяхната частна информация. Той също предпазва от хакери’ Опити за достъп до компютър чрез неоторизирани портове.

С различните си нива на защитната стена, потребителите могат да избират кои приложения имат достъп до тяхната система и кои трябва да се съхраняват от нея. Ето три функции на защитната стена на Windows.

 • Блокирайте неоторизиран трафик: Ако приложение или програма се опита да се свърже с други компютри или сървъри на потребител’s мрежа без разрешение, те ще получат сигнал, който им позволява да блокират достъпа или да го позволят.
 • Контролни програми: Потребителите могат да добавят програми, които ще бъдат автоматично разрешени за използване с защитна стена на Windows, така че там’s няма нужда да преминавате през индивидуални подкани всеки път, когато искат да се свързват с мрежа или източник на интернет.
 • Създайте изключения за надеждни устройства и местоположения: Защитната стена на Windows не блокира всички входящи връзки по подразбиране, но позволява комуникация между надеждни софтуерни компоненти вътре в потребителя’s компютър.

Предимства на защитната стена на Windows

Защитната стена на Windows защитава потребителите от заплахи в интернет и осигурява техните компютри от потенциални атаки чрез създаване на защитен периметър около техния компютър. Освен това помага за защита на потребителя’S домашна мрежа от атаки, които биха могли да се разпространят в други компютри в къщата им.

Windows Firewall работи в реално време, за да блокира както известни, така и неизвестни заплахи. Потребителите могат да го използват като ефективен, лесен начин да помогнат за предотвратяване на вируси, троянски коне, шпионски софтуер и друг злонамерен софтуер от компрометиране на тяхната компютърна сигурност.

Може да бъде активиран или деактивиран по всяко време. За да активирате или деактивирате защитната стена на Windows, следвайте стъпките по -долу:

 1. Натиснете клавиша Windows, след което въведете “Сигурност на Windows” и ударете Enter.
 2. Изберете опцията за защита на защитната стена и мрежата от лявата или дясната страна на прозореца за сигурност на Windows.
 3. Изберете мрежа за домейни, частна мрежа или обществена мрежа в следващия панел за сигурност на Windows, в зависимост от профила на защитната стена, който искате да активирате/деактивирате.
 4. Превключете защитната стена на Microsoft Defender в позицията за включване/изключване под заглавката на защитната стена на Microsoft Defender, за да активирате или деактивирате защитната стена (тази опция може да не е достъпна в случай, че използвате друг антивирусен доставчик на софтуер).

Как да включите или изключите защитната стена на Windows

Защитната стена на Windows ви позволява да персонализирате настройките както за частни, така и за обществени мрежи. Можете също да включите или изключите софтуера (по подразбиране). Използвайте следните стъпки в Windows 10:

Изключена защитна стена на Windows

 • Отидете в полето за търсене.
 • Тип Защитна стена и щракнете върху Enter.
 • Изберете защитна стена на Windows.
 • Включете или изключете защитната стена на Windows.

Защитната стена на Windows Defender с напреднала сигурност

Защитната стена на Windows Defender с напреднала сигурност предоставя следните предимства, за да помогне на потребителите да се обърнат към своята организация’S предизвикателства за мрежовата сигурност:

 • Намалява вероятността от рискове за мрежовата сигурност
 • Защитава чувствителните данни и интелектуалната собственост
 • Увеличава стойността на съществуващите инвестиции

Microsoft’S Windows Defender защитна стена с разширени функции за сигурност MMC (Microsoft Management Console) Snap-In е по-универсален и предлага повече функции от интерфейса на контрола на защитната стена на Windows Defender.

Въпреки че използват същите основни услуги, двата интерфейса позволяват различна степен на контрол върху тези услуги. В типичен корпоративен контекст софтуерът за контрол на защитната стена на Windows Defender не е в състояние да осигури централизираните възможности за администрация или сигурност, необходими за защита на по -сложния мрежов трафик.

Алтернативи на защитната стена на Windows

Докато Microsoft’S Вградената защитна стена разшири набора си от функции, има алтернативи.

Защитна стена на Comodo

Защитната стена на Comodo осигурява висока степен на защита срещу входящи и изходящи заплахи. Той потвърждава, че целият мрежов трафик, влизащ и излизащ от потребителите’ Компютрите са автентични. Тази защитна стена също позволява на потребителите да определят кои програми са разрешени да имат достъп до интернет и да ги предупреждават бързо, ако има подозрителна дейност.

Tinywall

TinyWall е безплатна, ненатрапчива програма за защитна стена, която защитава потребителите, използвайки подход без поп. Подходът без поп обработва външни проблеми със сигурността на заден план. Потребителите са’не се притеснява от натрапчиви изскачащи подкани и сигнали, както е обичайно при повечето програми за защитна стена.

Glasswire

Glasswire е интегрирана система за откриване на защитна стена и проникване. Проверките за сигурност на мрежата са включени в софтуера, включително откриването на промени в системните файлове, ARP (Протокол за разделителна способност на адреса) Мониторинг на измама, откриване на информация за промяната на приложението и откриване на списъка с устройства. Потребителите също могат да следят използването на данните си на своя компютър или мобилен телефон и да получат сигнали, преди да преминат през ограниченията на данните.

Norton Smart защитна стена

Norton Smart защитна стена защитава потребителите’ чувствителна информация от неоторизиран достъп до лични файлове и финансова информация. Защитната стена разполага с система за предотвратяване на проникване (IPS), която проверява трафика по много по -дълбок начин от интелигентната защитна стена. Когато интелигентната защитна стена позволи да се одобри трафик, IPS се захваща подробно, инспектирайки съдържанието на трафика, който преминава през.

ZoneAlarm

ZoneAlarm’S Разширени защитни стени следи потребителите’ Компютърни навици за откриване и предотвратяване дори на най -сложните нови кибератаки, които избягат от традиционните антивирусни и охранителни апартаменти. Тя включва Osfirewall, която следи програмите за подозрително поведение; Защита за напреднал достъп, която е насочена и побеждава нови напреднали атаки, които други защитни стени пропускат, като сурови достъп до данни, време и атаки на SCM; и защита от нулев час, която предотвратява безшумните огнища да получат достъп до системата, преди други програми за сигурност да могат да открият заплахата.

Амину Абдулахи

Амину Абдулахи е награден публичен оратор и страстен писател. Той пише на EduTain (образование + забавлява) своя читател за бизнеса, технологиите, растежа и всичко между тях. Той е съавтор на електронната книга, The Ultimate Creative Playbook. Амину обича да вдъхновява величието в хората около него чрез неговите действия и бездействия.

Защитната стена на Windows и пълен антивирусен пакет за $ 29.99/година

Защитната стена на Windows е приложение за сигурност, създадено от Microsoft и вградено в Windows, предназначено да филтрира трансмисиите на мрежови данни към и от вашата система Windows и да блокира вредните комуникации и/или програмите, които ги инициират.

Защитна стена на Comodo за Windows

Защо сигурността на защитната стена на Comodo Windows?

Защитна стена на Comodo за Windows е подзаконов закон за софтуерната система за сигурност, който контролира комуникацията, която отива в и от мрежата, за да се предотврати злонамерените заплахи, влизащи в мрежата. Той идентифицира и открива активността на всеки хакер спрямо портовете на устройството и ограничава зловредния софтуер от влизане в системата.

Защитната стена на Windows осигурява перфектна защита срещу интернет атаки, както и когато се опитват да атакуват системата и съответната мрежа. Той стимулира системата на Windows за осигуряване на изходящи и входящи атаки, опитвайки се да остане откъснат от хакери.

Как работи защитната стена на Microsoft Windows?

По принцип всеки път, когато програма в Windows се опитва да получи достъп до мрежата или в интернет, изглежда предупреждение за предупреждение, че програма е възпрепятствана да има достъп до мрежата/интернет. Настройката по подразбиране в защитната стена е да блокира всички програми, докато не се даде разрешение за използване на мрежата. С други думи:

Програма за защитна стена, като например Windows Firewall, предотвратява програмите на компютър да използват мрежата/интернет без разрешение.

Защитната стена не позволява на други потребители да имат достъп до този компютър през мрежата/интернет без разрешение.

Тези видове нарушения на достъпа могат да бъдат свързани с вируси, троянци и друг вреден софтуер. По подразбиране защитната стена ще ги блокира и по този начин ще защити мрежата от тези злонамерени програми, преминаващи към други компютри.

Как да използвате защитна стена:

Потърсете името на програмата на екрана за предупреждение за предупреждение, за да се уверите, че знаете какво преминава през вашия компютър в мрежата. Изберете отговор на сигнала:

Нащрек можете да изберете да деблокирате програмата. Това означава, че в бъдеще ще му бъде позволено да използва мрежата/интернет и няма да получите предупреждението отново. Това е добре, ако предупреждението се появи, когато изпълнявате приложение и ако се доверите на програмата, която използвате.

Например, първият път, когато използвате уеб браузър или имейл клиент, може да получите предупреждение и тъй като искате да използвате програмата, трябва да кажете на защитната стена да деблокира тази програма.

Ако не се опитвате да използвате мрежовата връзка и се появява предупредителен сигнал, трябва да помислите да запазите тази програма, блокирана, като изберете да блокирате тази конкретна програма.

Изберете Попитайте ме по -късно (така че това предупреждение да продължи да се появява), ако не се доверявате или не знаете нищо за това.

За допълнителна помощ, моля, изпратете помощ.UNM билет или свържете се с UNM Information Technologies Услуги за поддръжка на клиенти (IT CSS), като се обадите (505) 277-5757.