Изгорете CD или DVD в Windows 11 – Инструкции

В тази статия ще обясня как да изгаря CD или DVD в Windows 11. Независимо дали искате да създадете диск с важни файлове или да изгорите музикален албум, Windows 11 предоставя прост процес за изпълнение на тази задача. Следвайте стъпките по -долу, за да започнете да изгаряте вашия CD или DVD.

Етап 1. Поставете празен CD или DVD в дисковото устройство на вашия компютър.

Стъпка 2. Ако е активирано AutoPlay, в долния десен ъгъл ще се появи поле за известие. Докоснете или щракнете върху полето за известия, за да продължите.

Стъпка 3. Ако AutoPlay не е активиран, отворете прозорец “File Explorer” и щракнете върху иконата “този компютър” в панела за навигация. Щракнете с десния бутон върху вашия CD/DVD устройство и изберете „Покажи още опции“ от изскачащото меню.

Стъпка 4. В по-голямото изскачащо контекстуално меню щракнете върху командата “Open AutoPlay…”.

Стъпка 5. Изберете командата “Изгаряне на файлове за диск (с помощта на File Explorer)” от полето за съобщения.

Стъпка 6. Ще се появи прозорецът „Изгори диска“. Въведете име за диска в полето “Disc Title:”.

Стъпка 7. Изберете типа CD или DVD за запис, като изберете желания бутон за опция. Можете да изберете опцията “Like USB Flash Drive”, за да форматирате диска като подвижно устройство или опцията “с CD/DVD плейър”, за да създадете стандартен диск.

Стъпка 8. Щракнете върху бутона “Напред”, за да продължите.

Стъпка 9. Ако сте избрали опцията “Like USB Flash Drive”, Windows ще форматира диска. След това можете да го използвате като всяка друга папка във вашата система.

Стъпка 10. Ако сте избрали опцията “с CD/DVD плейър”, ще се появи празен прозорец на изследовател на файлове. Копирайте файловете и папките, които искате да изгорите на CD или DVD в този прозорец.

Въпрос 1: Каква е първата стъпка за изгаряне на CD или DVD в Windows 11?

Отговор: Първата стъпка е да вмъкнете празен CD или DVD в дисковото устройство на вашия компютър.

Въпрос 2: Какво трябва да направите, ако е активиран AutoPlay?

Отговор: Ако е активирано автоматично възпроизвеждане, ще се появи поле за уведомяване. Докоснете или щракнете върху полето, за да продължите.

Въпрос 3: Как можете да отворите прозореца “File Explorer”, ако AutoPlay не е активиран?

Отговор: За да отворите прозореца “File Explorer”, щракнете върху иконата “Този компютър” в панела за навигация.

Въпрос 4: Каква е следващата стъпка след отваряне на прозореца “File Explorer”?

Отговор: Щракнете с десния бутон върху вашия CD/DVD устройство и изберете „Покажи още опции“ от изскачащото меню.

Въпрос 5: Каква команда трябва да изберете в по-голямото изскачащо контекстуално меню?

Отговор: Изберете командата “Open AutoPlay…”.

Въпрос 6: Какво се появява в прозореца „Изгори диска“?

Отговор: Прозорецът „Изгаряй диск“ ви позволява да въведете име за диска и да изберете типа CD или DVD, за да създадете.

Въпрос 7: Можете ли да форматирате диска, който да се държи като подвижно устройство?

Отговор: Да, можете да изберете опцията “Like USB Flash Drive”, за да форматирате съответно диска.

Въпрос 8: Възможно ли е да се създаде стандартен, записан диск?

Отговор: Да, можете да изберете опцията “с CD/DVD плейър”, за да създадете такъв диск.

Въпрос 9: Какво се случва, след като изберете желаните опции в прозореца „Изгори диска“?

Отговор: Следващата стъпка е да щракнете върху бутона “Next”, за да продължите.

Въпрос 10: Как можете да използвате диска, ако сте избрали опцията “Like USB Flash Drive”?

Отговор: След форматиране дискът ще се държи като всяка друга папка във вашата система. Можете да копирате файлове в него и да ги изтриете, когато е необходимо.

Изгорете CD или DVD в Windows 11 – Инструкции

Стъпка 4. В прозореца на изгарянето на изображението на диска на Windows щракнете върху “Burner Disk”, за да изберете правилния CD или DVD от падащото меню.

Windows има ли DVD горелка

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Изгорете CD или DVD в Windows 11 – Инструкции

Снимка на прозореца „Изгори диска“, която се появява, когато изгаряш CD или DVD в Windows 11

Можете лесно да изгорите DC или DVD в Windows 11. Много компютри имат CD или DVD устройство, което може да създава записани компактдискове или DVD -та. Това устройство ви позволява да запазите съдържание от компютъра си в подвижна среда за трансфер. За да изгорите CD или DVD в Windows 11, първо трябва да поставите празен, записан CD или DVD в съответното устройство във вашия компютър.

След това, ако на вашия компютър е активирана автоматична игра, в долния десен ъгъл на екрана се появява малко поле за известие. Той ви казва да изберете полето за известие, за да определите какво трябва да направи Windows 11, когато се вмъкне празен CD или DVD. След като докоснете или щракнете върху полето за известия, се появява друго поле за съобщения. Този показва действията, които вашият компютър може да предприеме, използвайки софтуерните програми, които са налични.

Като алтернатива, ако AutoPlay е не активиран, след това отворете a “File Explorer” прозорец. След това щракнете върху “Този компютър” Икона в панела за навигация. След това щракнете с десния бутон върху вашия CD/DVD устройство в десния прозорец, за да покажете изскачащо меню. Изберете “Покажете повече опции” Команда в изскачащото меню за замяна на по-малкото изскачащо контекстуално меню с по-голямо изскачащо контекстуално меню, което показва повече възможности за избор.

В това по -голямо меню щракнете върху “Отворете AutoPlay ..” Команда за отваряне на същото поле за съобщения в горния десен ъгъл на екрана, който показва действията, които компютърът ви може да предприеме, използвайки наличните софтуерни програми. В зависимост от софтуера и приложенията, налични на вашия компютър, може да се появят няколко варианта. Този урок показва какво се случва, ако изберете “Изгаряйте файлове на диск (използвайки File Explorer)” команда.

След като изберете “Изгаряйте файлове на диск (използвайки File Explorer)” команда, “Изгори диск” След това се появява прозорец. Въведете име за диска в “Заглавие на диска:” поле. След това изберете типа CD или DVD за записване, които да създадете, като изберете желания бутон за опция. Можете да изберете “Като USB флаш устройство” Бутон за опция за форматиране на диска, за да се държи като сменяемо устройство, към което можете да добавяте и изтривате файлове, като USB устройство. Този диск обаче може да не работи на компютри, използвайки версии на Windows преди Windows XP.

Снимка на прозореца „Изгори диска“, която се появява, когато изгаряш CD или DVD в Windows 11

Снимка на “Изгори диск” прозорец, който се появява, когато изгаряте CD или DVD в Windows 11.

Като алтернатива можете да изберете “С CD/DVD плейър” Бутон за опция за създаване на стандартен, записан диск, който ще се възпроизвежда на повечето компютри и CD плейъри. След като направите своя избор, щракнете върху “Следващия” Бутон, за да продължите.

Ако сте избрали “Като USB флаш устройство” Избор, след това Windows формира диска. След това можете да покажете CD или DVD в прозореца File Explorer, след като Windows приключи с форматирането му. След това можете да използвате диска, сякаш е някаква друга папка във вашата система. Можете да копирате файлове на диска и да ги изтриете, когато приключите.

Като алтернатива, ако сте избрали “С CD/DVD плейър” Опция, след това преглеждате празен прозорец за изследовател на файлове, в който ще трябва да копирате файловете и папките, за да изгорите на CD или DVD. За да завършите изгарянето на избраните файлове на диска, щракнете върху вижте повече” Бутон в лентата в горната част на прозореца на File Explorer, който прилича на маркировка на елипсис. След това изберете “Завършете изгарянето” команда в бутона’падащо меню S, което изглежда отваря “Запиши на диск” Магьосник.

В “Запиши на диск” Магьосник, The “Заглавие на диска” Полето трябва да покаже името на CD или DVD, което вече сте въвели. Изберете желаната скорост на изгаряне от “Скорост на запис” падащо меню. По желание, за да затворите съветника, след като приключите с изгарянето на диска, проверете “Затворете съветника, след като файловете са изгорени” Отметка. След това щракнете върху “Следващия” Бутон, за да продължите.

След това Windows ще изгори избраните файлове на диска. Ако сте проверили квадратчето, съветникът се затваря след изгаряне на файловете за диск. Ако не, тогава щракнете върху “завършек” бутон в крайния екран на съветника, за да го затворите.

Инструкции за това как да изгорите CD или DVD в Windows 11:

 1. За изгаряне на CD или DVD в Windows 11, Първо поставете празен, записан CD или DVD в съответното устройство във вашия компютър.
 2. Ако AutoPlay е активиран на вашия компютър, В долния десен ъгъл на екрана се появява малко поле за известие.
 3. След като докоснете или щракнете върху полето за известия, в горния ъгъл на екрана се появява друго поле за съобщения и показва действията, които компютърът може да предприеме, използвайки наличните софтуерни програми.
 4. Като алтернатива, ако AutoPlay не е активиран, След това отворете прозорец на File Explorer.
 5. След това щракнете върху “Този компютър” Икона в панела за навигация.
 6. След това щракнете с десния бутон върху вашия CD/DVD устройство в десния прозорец, за да покажете изскачащо меню.
 7. Изберете “Покажете повече опции” Команда в изскачащото меню за замяна на по-малкото изскачащо контекстуално меню с по-голямо изскачащо контекстуално меню, което показва повече възможности за избор.
 8. В това по -голямо меню щракнете върху “Отворете AutoPlay ..” Команда за отваряне на същото поле за съобщения в горния десен ъгъл на екрана, който показва действията, които компютърът ви може да предприеме, използвайки наличните софтуерни програми.
 9. Независимо от настройката на AutoPlay, след това да изгорите CD или DVD с помощта на File Explorer в Windows 11, Изберете “Изгаряйте файлове на диск (използвайки File Explorer)” команда в менюто на избор на софтуер, който изглежда отваря “Изгори диск” прозорец.
 10. След това въведете име за диска в “Заглавие на диска:” поле.
 11. След това изберете типа CD или DVD за записване, които да създадете, като изберете желания бутон за опция.
 12. За да форматирате диска, който да се държи като подвижно устройство, Изберете “Като USB флаш устройство” Бутон за опция.
 13. Като алтернатива, за да се създаде стандартен, записан диск, който играе на повечето компютри и CD плейъри, Изберете “С CD/DVD плейър” Бутон за опция.
 14. След като направите своя избор, щракнете върху “Следващия” Бутон, за да продължите.
 15. Ако сте избрали “Като USB флаш устройство” избор, След това Windows форматира диска.
 16. След това можете да покажете CD или DVD в прозореца File Explorer, след като Windows приключи с форматирането му.
 17. След това можете да използвате диска, сякаш е някаква друга папка във вашата система. Можете да копирате файлове на диска и да ги изтриете, когато приключите.
 18. Като алтернатива, ако сте избрали “С CD/DVD плейър” опция, След това преглеждате празен прозорец на изследовател на файлове, в който трябва да копирате файловете и папките, за да изгорите на CD или DVD.
 19. За да завършите изгарянето на избраните файлове в диска, Щракнете върху вижте повече” Бутон в лентата в горната част на прозореца на File Explorer, който прилича на маркировка на елипсис.
 20. След това изберете “Завършете изгарянето” команда в бутона’падащо меню S, което изглежда отваря “Запиши на диск” Магьосник.
 21. В “Запиши на диск” Магьосник, The “Заглавие на диска” Полето трябва да покаже името на CD или DVD, което вече сте въвели.
 22. Изберете желаната скорост на изгаряне от “Скорост на запис” падащо меню.
 23. По желание, за да затворите съветника, след като приключите с изгарянето на диска, проверете “Затворете съветника, след като файловете са изгорени” Отметка.
 24. След това щракнете върху “Следващия” Бутон, за да продължите. След това Windows ще изгори избраните файлове на диска.
 25. Ако сте проверили квадратчето, Магьосникът се затваря след изгаряне на файловете за диск.
 26. Ако не, След това щракнете върху “завършек” бутон в крайния екран на съветника, за да го затворите.

Видео урок за това как да изгорите CD или DVD в Windows 11:

Следният видео урок, озаглавен “ Изгаряне на CD или DVD ,” Показва как да изгорите CD или DVD в Windows 11. За да научите повече за Windows 11, вижте нашия пълен урок за Windows 11, озаглавен “ Овладяване на прозорци, направени лесно v.11 .”

Windows има ли DVD горелка

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да изгорите ISO до DVD на Windows 10/11 (урок стъпка по стъпка)

Тази статия ви показва как да изгаряте ISO файл върху празен DVD или CD. Следвайте урока стъпка по стъпка, за да изобразете Windows 10 или Windows 11 .ISO файл готов за използване и изгаряне на ISO файла за инсталиране на Windows 10 или Windows 11.

Windows 11/10/8/7 100% защитен

за автора

Горещи теми през 2023 г

Актуализирано от Sherly на 25 април 2023 г

Одобрен от Еван Галасо 

ISO файл, с разширението .ISO, е файл с изображения на CD/DVD-ROM, изработен на CD-ROM, използвайки софтуер за изгаряне или инструменти за файлове с изображения на CD-ROM. CD или DVD-ROM дисковете могат да се зареждат с DOS или други операционни системи. Много потребители биха искали да инсталират или инсталират отново операционна система Windows от инсталационния диск на Windows, създаден с ISO файл.

След като изтеглите ISO файл с Windows 11 или ISO изображение на Windows 10, можете да го изгорите и да създадете стартираща инсталация, DVD или USB флаш устройство или да създадете виртуална машина (.ISO файл) за инсталиране на ОС.

Изгарянето на ISO файл на DVD не е просто като копиране на файл на диск, който няма да работи, тъй като DVD се нуждае от главен запис за зареждане и други скрити файлове за операционна система за стартиране. Нека научим как да изгорим ISO изображение до черно DVD. Пример за изгаряне на Windows 10 ISO файлове.

Вижте необходимите инструменти за изгаряне на Windows 10 ISO DVD:

Как да изгаря Windows 10 ISO файл в DVD стъпка по стъпка

Ако не знаете как да изтеглите Windows 10 ISO файл, свържете към страницата с теми за подробности.

Хардуерни предпоставки за изгаряне на ISO файл към DVD:

 • Уверете се, че имате вътрешна или външна CD-ROM горелка.
 • Уверете се, че има празен диск във вашия диск.
 • Необходим е празен DVD (и DVD горелка) с поне 8GB пространство, ако искате да създадете Windows Media.
 • Използвайте празен USB или празен DVD, тъй като всяко съдържание върху него ще бъде изтрито.
 • Когато изгаряте DVD от ISO файл, ако ви казват, че файлът с изображение на диска е твърде голям, ще трябва да използвате DVD среда с двоен слой (DL).

#1. Изгаряйте Windows 10 ISO до DVD със софтуер за изгаряне на ISO

EaseUs дял Master, с функцията си за Windows (7/8/10/11), може ефективно да ви помогне при изгарянето на изтеглени Windows 10 ISO на вашия DVD само с няколко прости кликвания. Изтеглете този софтуер и го приложете, за да създадете инсталационни носители на Windows 10 на вашия DVD сега:

Windows 11/10/8/7 100% защитен

Етап 1. Стартирайте LASES MASTER MASTER и отидете в секцията за стартиране на медиите. Щракнете върху „Изгаряне на ISO“ и щракнете върху „Напред“.

Изберете Burn ISO

Стъпка 2. Изберете ISO изображението, което сте изтеглили на вашия компютър, и щракнете върху „Open“.

Изберете Burn ISO

Стъпка 3. Щракнете върху „Напред“ и изберете целевия USB като дестинация и щракнете върху „Изгаряне“, за да изпълните операцията.

Ако смятате, че този софтуер за изгаряне на ISO е полезен и се чувствате като да споделите тази статия във вашия Facebook, Twitter, Instagram или LinkedIn незабавно, така че да помогнете на повече хора около вас при успешно изгаряне на ISO до USB, DVD или дори CD:

#2. Ръчно изгаряйте Windows 10 ISO файл на DVD

Освен че прилага софтуер за изгаряне на ISO, някои усъвършенствани потребители също могат да предпочетат да създават самостоятелно инсталационна среда за Windows. И ето кратко ръководство, което можете да следвате, за да изпълните задачата:

Етап 1. Поставете празния DVD във вашия компютър.

Стъпка 2. Натиснете Win + e Ключове за отваряне на изследовател на файлове. Отидете да намерите ISO файла.

Стъпка 3. Щракнете с десния бутон върху ISO файла и изберете „Изгаряне на изображението на диска.”

Изгаряйте ISO изображение

Стъпка 4. В прозореца на изгарянето на изображението на диска на Windows щракнете върху “Burner Disk”, за да изберете правилния CD или DVD от падащото меню.

�� Прочетете също: Изгаряйте iso to usb на Windows 10, изгаряйте Windows 7 ISO до USB

Стъпка 5. Проверете „Проверете диска след изгаряне“, за да се уверите, че ISO файлът е изгорен без никакви грешки.

Изгаряне на изображението на дисковете на Windows

Стъпка 6. Последно, щракнете върху „Изгори“, за да започнете процеса, когато приключи, ще видите съобщението „Дисковото изображение е успешно изгорено на диск“.

изгорен до диск успешно

Ако сте любопитни за други ISO горелки, щракнете тук, за да получите топ 5 ISO горелки за Windows 10.

Бонус съвет: Как да възстановите загубения ISO файл на Windows 10/11

ISO файловете обикновено са големи и отнемат много време за изтегляне. След като бъде изтеглен, можете да го използвате повторно. Ако ISO файл, който сте изтеглили, е загубен или случайно изтрит, можете да използвате съветника за възстановяване на данни EaseUS за бързо извличане на вашите файлове. Това ви спестява много време, отколкото да го изтеглите отново.

Съветникът за възстановяване на данни EaseUS е добре познат инструмент за възстановяване на файлове, който е добър за възстановяване на изтрити, изгубени, повредени или форматирани данни от различни устройства за съхранение като HDD, SSD, USB флаш устройство, SD карта и други. Все още можете да вземете тази програма за възстановяване на данни, за да поправите ефективно повредени файлове, като поправяне на повредени Excel, Word, PPT или PDF документи, поправяне на повредени снимки и видеоклипове.

Проверете следната връзка за възстановяване на файла на изгубените ISO с няколко кликвания:

Случайно изтрит ISO файл? Не се притеснявайте, Програмата за възстановяване на ISO на Easeus ISO идва, за да ви помогне да възстановите изтрита, загубена или форматирана ISO файл без усилия.

Изображение на съветника за възстановяване на данни Easeus

Допълнителна информация за изгарянето на ISO до DVD на Windows/Mac

Това са въпроси, които други потребители обикновено търсят за това как да изгорят Windows 10 или Windows 11 ISO файлове до DVD.

1. Как да направя стартиращ DVD от ISO файл?

Прости стъпки за създаване на стартиращ DVD от ISO файл:

Етап 1. Поставете празен диск в дисковото устройство на вашия компютър. Щракнете с десния бутон върху ISO файла и изберете „Изгаряне на изображението на диска“.

Стъпка 2. Изберете правилната горелка от падащото меню за горелка на диска.

Стъпка 3. Щракнете върху “Burn”. Изхвърля диска след приключване на напредъка.

2. Windows 10 има ли ISO горелка?

Windows 10 има вградена ISO горелка, наречена Windows Disc Burner. Може да помогне за изгарянето на ISO файл на DVD, CD или BD.

3. Как да създам стартиращ DVD от ISO файл с помощта на Winiso?

Winiso е професионален инструмент за помощни средства за CD/DVD/DVD/Blu-Ray, който може да изгаря файлове с изображения на дискове от CD/DVD/Blu-ray устройство, както и да извлече, редактира и преименува ISO файлове директно.

Етап 1. Изтеглете и инсталирайте Winiso.

Стъпка 2. Стартирайте софтуера. Щракнете върху раздела “Bootable” и изберете “Set Boot Image”.

Стъпка 3. Изберете файл с изображение за зареждане, за да го изгорите на DVD.

4. Как да изгорим ISO до DVD на Mac?

Етап 1. Изтеглете операционната система или играта .ISO файл на вашия Mac.

Стъпка 2. Поставете празен диск във вашия Mac.

Стъпка 3. Кликнете върху „Помощни услуги/приложения“ и стартирайте Disk Utility.

Стъпка 4. Отворете изображението на диска в менюто на файла. Изберете ISO изображението, което ще бъде изгорено. Щракнете върху иконата “изгаряне”.

Стъпка 5. На прозореца Избор на изображение За да изгориш прозореца, изберете .ISO файл, който искате да изгорите на CD/DVD.

Стъпка 6. Щракнете върху бутона „Изгаряне“ и изчакайте напредъка да завърши.

Ако ви харесва тази статия за изгаряне на ISO, не се колебайте да споделите тази статия във вашия Facebook, Twitter, Instagram или LinkedIn незабавно, така че да помогнете на повече хора около вас при успешно изгаряне на ISO до USB, DVD или дори CD:

Долния ред

Когато искате да изгорите ISO файл на DVD или CD, не можете просто да използвате функцията за копиране в Windows, за да го направите. Вместо това можете да следвате горните стъпки, за да изгорите ISO файл с Windows 10 до DVD. След това, след изгаряне на ISO файла и създаване на стартиращ инсталационен носител, можете да го използвате за инсталиране на Windows 10 за друг компютър.

За всичко в едно решение, EaseUs Master Master, с функцията си Windows ISO, е точно това, от което се нуждаете.

Windows 11/10/8/7 100% защитен