Какво е антипродукционен софтуер

Резюме:

Antispyware е от съществено значение за защита на вашия компютър от шпионски софтуер и друг нежелан софтуер. Той помага за предотвратяване на изскачащи прозорци, бавни резултати и заплахи за сигурността. Поддържането на вашия антипродукционен софтуер е от решаващо значение за запазването на защитени.

Ключови точки:

1. Различни видове заплахи: Spyware, Adware и Ransomware са някои често срещани форми на злонамерен софтуер, които могат да навредят на вашия компютър и да компрометират вашите данни.

2. Шпионски софтуер: Spyware събира информация за вашите онлайн дейности, като навици за сърфиране и идентификационни данни за вход, и я изпраща на трети страни за анализ. Това може да доведе до кражба на самоличност и други киберпрестъпления.

3. Рекламен софтуер: Рекламният софтуер може да бъде част от шпионския софтуер или самостоятелна програма. Показва нежелани реклами, често под формата на изскачащи прозорци, докато разглеждате интернет.

4. Ransomware: Ransomware блокира достъпа до вашите данни и изисква откуп за излизането му. Това може да криптира вашите файлове или да заплашва да ги публикувате, освен ако не платите поисканата сума в криптовалута.

5. Рискови фактори: Вашите навици за сърфиране и изтегляне определят вашата уязвимост към тези заплахи. Да бъдеш предпазлив и използването на подходящи мерки за сигурност е от съществено значение.

6. Windows 10 и антивирус: Windows 10 се предлага с вграден антивирусен софтуер, наречен Windows Defender. Той осигурява откриване на заплахи в реално време, защита на защитната стена и мрежа, защита на фишинг, отчети за ефективността на системата, хардуерна сигурност и родителски контрол.

7. Mac и антивирус: Въпреки че Macs се смятат за по -безопасни от вирусите, нарастващата им популярност ги направи по -уязвими. Mac OS X има вграден антивирус, наречен Xprotect, който работи подобно на Windows Defender.

8. Безплатен антивирусен софтуер: Приложенията за безплатни антивируси са адекватни за средните потребители. Те предоставят актуализации на софтуера, за да се предпазят от развиващите се заплахи. Някои програми обаче могат да инсталират нежелан софтуер.

9. Платен антивирусен софтуер: Абонаментните услуги предлагат разширени функции и периодични актуализации, осигурявайки по -добра защита. Недостатъкът е годишната такса, свързана с тези услуги.

10. Значение на антипродукцията: Софтуерът за антипродук. Поддържането му е необходимо за ефективно борба с най -новите форми на шпионски софтуер.

Въпроси и отговори:

1. Защо е важен антипродуктът за компютърната сигурност?
Antispyware защитава вашия компютър от шпионски софтуер и друг нежелан софтуер, който може да компрометира вашата сигурност, да предизвика бавна производителност и да покаже досадно изскачащи прозорци.

2. Кои са общите видове заплахи, срещу които се защитава антипродуктът?
Antispyware защитава срещу шпионски софтуер, рекламен софтуер и откуп, който може да събира вашата лична информация, да показва нежелани реклами и да блокира достъпа до вашите данни, съответно.

3. Как Spyware представлява заплаха за вашата поверителност и сигурност?
Spyware събира информация за вашите онлайн дейности без ваше знание и я изпраща на трети страни. Тази информация може да се използва за злонамерени цели, като кражба на самоличност и киберпрестъпления.

4. Каква е разликата между рекламен софтуер и шпионски софтуер?
Adware е форма на нежелан софтуер, който показва реклами, често като изскачащи прозорци, докато разглеждате интернет. Spyware, от друга страна, събира информация за вашите дейности без вашето съгласие.

5. Как работи Ransomware?
Ransomware блокира достъпа до вашите данни и изисква откуп за излизането му. Това може да криптира вашите файлове или да заплашва да ги публикувате, освен ако не платите поисканата сума в криптовалута.

6. Има ли нужда от Windows 10 антивирусен софтуер?
Windows 10 се предлага с вграден антивирусен софтуер, наречен Windows Defender, който предлага откриване на заплахи в реално време, защита на защитната стена и други функции за сигурност. Следователно може да не е необходим допълнителен антивирусен софтуер, но може да осигури допълнителни слоеве защита.

7. Е антивирусен софтуер, необходим за Mac?
Докато Macs традиционно се считат за по -безопасни от вирусите, тяхната популярност ги е направила по -уязвими. Macs имат вграден антивирус, наречен Xprotect, който осигурява основна защита. Въпреки това се препоръчва допълнителен антивирусен софтуер за подобрена сигурност.

8. Са безплатни антивирусни програми, достатъчни за защита на компютър?
Да, безплатните антивирусни програми могат да осигурят адекватна защита на средния потребител. Те непрекъснато актуализират софтуера си за борба с развиващите се заплахи. Някои безплатни програми обаче могат да инсталират нежелан софтуер заедно с антивирусния софтуер.

9. Какви са предимствата на платения антивирусен софтуер?
Платеният антивирусен софтуер често предлага разширени функции, чести актуализации и специална поддръжка на клиенти. Той осигурява цялостна защита срещу широк спектър от заплахи, като гарантира сигурността на вашия компютър.

10. Защо е важно да поддържате актуализирания си антипиринг?
Поддържането на актуализирания ви софтуер ви помага да останете защитени срещу най -новите форми на шпионски софтуер. Новите заплахи се появяват редовно и актуализациите гарантират, че вашият софтуер може да разпознава и защитава ефективно срещу тях.

Какво е антипродукционен софтуер

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това щракнете върху производителността и здравето на устройството .

Наистина ли имам нужда от антивирусен софтуер на моя компютър?

Защо да използвам антивирусен софтуер? Какво ще кажете за антипродукват, анти-адуер и защита от откуп? Има ли нужда Windows 10® антивирус? Има ли нужда от Mac® антивирус? Каква е разликата между безплатен и абонаментен антивирусен софтуер? Ако откриете, че задавате някой от тези въпроси, прочетете за нашето вземане на най -добрите решения за вас.

Наистина ли се нуждаете от антивирус?

Това се превръща в сложен въпрос. От една страна, компютърните вируси са’t толкова заплаха, колкото и преди. Хакери Дон’Вече просто пишете вируси – там’s няма пари в него. Вместо това заплахите попадат под различни имена, като шпионски софтуер, рекламен софтуер или откуп. Всички тези заплахи попадат под чадъра на злонамерен софтуер и все още могат да заразят компютъра ви, причинявайки ви главоболие’D По -скоро избягвайте. Има много видове софтуер, които се борят с злонамерен софтуер, но изборът на най -доброто решение за вашия компютър може да бъде сложен.

Spyware получава информация без ваше знание за вашите компютърни дейности, като например навици за сърфиране в интернет, вход и информация за банка и кредитна карта. Програмата изпраща информацията до друг компютър за анализ, който може да доведе до кибер престъпления, като кражба на самоличност.

Adware може да бъде част от по-голяма програма за шпионски софтуер или самостоятелна програма. Въпреки че някои легитимни продукти имат вградени реклами, рекламният софтуер тук се отнася до злонамерен софтуер, който изскача прозорци, понякога „неоспорим“, докато разглеждате интернет.

Ransomware блокира достъпа до някои или всички данни на вашия компютър или заплашва да публикува данни, освен ако не се изплати откуп. Откупът обикновено се изисква в криптовалута, за да затрудни проследяването на извършителите.

Като цяло вашите навици за сърфиране или изтегляне определят колко сте на риск от тези заплахи.

Има ли нужда от Windows 10 антивирус?

Microsoft Windows 10 се предлага със собствен антивирусен софтуер, наречен Windows Defender без допълнителни разходи. Windows Defender е реномирана защита срещу повечето атаки и включва следните предимства за потребителите:

 • Откриване на заплаха в реално време
 • Защита на защитната стена и мрежата
 • Защита срещу фишинг сайтове
 • Отчети за ефективността на системата
 • Хардуерна сигурност
 • Родителски контрол

Windows Defender също беше в комплект с Windows 8.1, но се продава отделно за използване с по -стари операционни системи.

Има ли нужда от Mac антивирус?

Ако имате Mac, имате нужда от антивирусна защита. Въпреки че Macs традиционно са по -безопасни от вирусите, тъй като хакерите се разширяват в други области, популярността на Macs ги прави по -уязвими.

Mac OS X, подобно на Windows 10, има вграден антивирус, наречен Xprotect, който работи много като Windows Defender. Xprotect работи зад кулисите, като автоматично проверява за известно злонамерено съдържание, когато приложенията са:

Когато Xprotect открива вирус, софтуерът е блокиран. След това потребителят се уведомява и представя опции дали да премести програмата в кошчето или не. Ако вирус или зловреден софтуер пробие на вашия Mac, има и програма, наречена инструмент за отстраняване на злонамерен софтуер (MRT), която премахва заразените програми чрез актуализации, доставени от Apple.

Най -добрият антивирусен софтуер – безплатен и платен

За да защитите компютъра си, винаги трябва да използвате антивирусен софтуер, независимо дали това е предварително инсталирана програма, безплатен софтуер или закупена абонаментна услуга. Има множество безплатни антивирусни приложения. Има и множество абонаментни услуги, които предоставят антивирусен софтуер и периодични актуализации. Винаги трябва да актуализирате компютъра си, за да се уверите, че информацията ви е защитена.

Повечето от безплатните услуги са напълно адекватни за средния потребител. Услугата изпраща актуализации на софтуера, тъй като методите на атака се променят и започнаха нови атаки. Недостатъкът на Freeware е, че някои програми инсталират нежелан софтуер, който изисква прекомерно пространство за диск и памет.

Закупената абонаментна услуга също работи добре. След като се регистрирате и изтеглите софтуера, услугата поема, планирайки проверки на вашия компютър и ви пази, докато разглеждате интернет. Недостатъкът на абонаментните услуги е годишната такса.

Добрата антивирусна програма, която включва защитата на анти-адувия, анти-добавка и анти-ransomware, ще ви помогне да ви бъде в безопасност. Самокриптиращите дискове също могат да защитят и осигурят бизнес данни.

© 2021 Micron Technology, Inc. Всички права запазени. Информацията, продуктите и/или спецификациите подлежат на промяна без предизвестие. Нито решаващи, нито микронони технологии, Inc. е отговорен за пропуски или грешки в типографията или фотографията. Micron, Logo Micron, решаващо, решаващото лого, а експертите по памет и съхранение са търговски марки или регистрирани търговски марки на Micron Technology, Inc. Всички останали търговски марки са собственост на съответните им собственици.

Какво е антипродукционен софтуер?

Antispyware помага да защитите компютъра си от изскачащи прозорци, бавна производителност и заплахи за сигурността, причинени от шпионски софтуер и друг нежелан софтуер. За да сте в крак с най -новите форми на шпиони.

 • Софтуерът, който показва изскачаща реклама на вашия компютър, събира и препредава личната ви информация или променя конфигурацията на вашия компютър, без да получавате по подходящ начин вашето съгласие първо, се нарича Spyware.
 • Много видове нежелан софтуер, включително шпионски софтуер, са проектирани да бъдат трудни за премахване. Ако се опитате да деинсталирате този софтуер като всяка друга програма, може да откриете, че програмата се появява отново веднага щом рестартирате компютъра си.
 • Windows Defender е безплатна програма, предназначена да ви предпази от шпионски софтуер. Можете да конфигурирате Windows Defender да се актуализира автоматично. Той също така разполага с защита в реално време, система за мониторинг, която препоръчва действия срещу шпионски софтуер, когато е открита, и свежда до минимум прекъсванията.

HP PCS – Използване на Windows Security за предотвратяване на проблеми с вируси и шпиони (Windows 10)

Сигурността на Windows помага да защитите компютъра си от изскачащи прозорци, бавна работа и заплахи за сигурността, причинени от вируси и шпионски софтуер. Злонамерен софтуер може да зарази компютъра ви без ваше знание. Може да се инсталира от имейл съобщение, когато се свържете с интернет или когато инсталирате определени приложения с помощта на USB флаш устройство или друга сменяема среда. Този документ обяснява как да сканирате и премахнете злонамерен софтуер с помощта на Windows Security.

Сигурността на Windows помага да се предотврати заразяване на злонамерен софтуер по два начина:

 • Защита в реално време: Windows Security ви уведомява, когато открие възможен зловреден софтуер, засягащ вашия компютър. Той също така ви уведомява, когато важни настройки се променят чрез приложение.
 • Опции за сканиране: Сканиране на Windows Security за зловреден софтуер, които могат да бъдат инсталирани на вашия компютър. Можете да премахнете (или временно карантина) заплахи, открити по време на сканиране.

Стъпките и екраните за сигурност на Windows варират в зависимост от вашата версия на Windows 10.

Активиране на сигурността на Windows

За да активирате сигурността на Windows, отворете приложението и след това го включете.

На някои HP компютри сигурността на Windows вече е инсталирана, активирана и стартирана автоматично.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows .

Забележка: Ако получите съобщение за грешка, че защитата на Windows не защитава вашия компютър и не можете да отворите защитата на Windows, вижте неспособен да активирате защитата на Windows в този документ.

Проверете съобщението в зоната за защита на вируса и заплахата.

 • Ако иконата на щита показва зелен кръг с отметка и съобщението не се показват действия, сигурността на Windows е активирана.
 • Ако иконата на щита показва червен кръг с X и се показват необходимите действия на съобщението, щракнете върху иконата на щита и щракнете върху Включване .

Не може да се даде възможност за сигурност на Windows

Ако не можете да активирате защитата на Windows и съобщение за грешка показва, че в момента защитата на Windows не защитава вашия компютър, компютърът може да има друго антивирусно приложение. За да разрешите този проблем, премахнете стария антивирусен софтуер, преди да активирате Windows Security.

Ако се нуждаете от помощ за деинсталиране на предишния си антивирусен софтуер, отидете на HP PCS – Деинсталиране на софтуер (Windows 10, 8) за повече информация.

След като деинсталирате антивирусното приложение, рестартирайте компютъра си и след това използвайте стъпките, предоставени при активиране на защитата на Windows, за да активирате защитата на Windows.

Отваряне на сигурността на Windows

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows или щракнете върху Старт и след това щракнете върху Windows Security в списъка с приложения.

Проверка на производителността и здравето на вашето устройство с Windows Security

Уверете се,.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това щракнете върху производителността и здравето на устройството .

Отчетът за здравето се показва.

Сканиране за и премахване на вируси и шпионски софтуер от компютъра (Windows 10)

Използвайте Windows Security, за да сканирате и премахнете всякакви вируси, шпионски софтуер или друг зловреден софтуер от компютъра.

 • Бързо сканиране: Бързото сканиране проверява местата на задвижването на твърдия диск, че зловредният софтуер е най -вероятно да зарази.
 • Пълно сканиране: Пълно сканиране проверява всички файлове на вашия твърд диск и всички изпълнителни приложения в момента. Ако подозирате, че зловредният софтуер е заразил вашия компютър, пуснете пълно сканиране. Сканирането може да отнеме повече от час, а компютърът може да работи бавно по време на сканирането.
 • Персонализирано сканиране: Персонализиран сканиране проверява конкретни компютърни устройства и файлове, които сте избрали.
 • Windows Defender офлайн сканиране: Проверка на сканирането на Windows Defender Offline за Rootkits или силно устойчив зловреден софтуер на вашия компютър. Изберете тази опция, за да проверите за злонамерен софтуер извън нормалната система на Windows. Сканирането може да отнеме 15 минути, а компютърът се рестартира като част от сканирането.

ЗАБЕЛЕЖКА: HP препоръчва да използвате сканирането на Windows Defender Offline, ако подозирате, че компютърът ви е заразен със зловреден софтуер или вирус.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това изберете защита от вируси и заплахи .

Кликнете върху бързо сканиране, сканиране на опции или стартирайте разширено сканиране и след това изберете типа сканиране, което искате да стартирате.

 • Ако изберете бързо сканиране, сканирането започва.
 • Ако изберете опции за сканиране, продължете с тези стъпки, за да стартирате пълно системно сканиране, персонализирано сканиране или сканиране на Windows Defender Offline.

Изберете една от следните опции и след това щракнете върху Сканиране сега> Сканиране .

 • Ако изберете пълно сканиране, сканирането започва.
 • Ако изберете персонализирано сканиране, изберете конкретните дискове или папки за сканиране и след това щракнете върху Избор на папка .

Забележка: Компютърът се рестартира, когато офлайн сканиране завърши.

Изчакайте сканирането да завърши и след това прегледайте резултатите.

Ако компютърът ви се рестартира по време на сканирането, потърсете и отворете защита от вируси и заплаха и щракнете върху Опции за сканиране> История на защитата . Историята на защитата предоставя списък на всички заплахи, че Windows Security някога е идентифицирал за компютъра.

Забележка: За по -ранни версии на Windows 10 щракнете върху История на заплахата .

За допълнителна информация щракнете върху пълна история .

 • Ако не са открити заплахи, не са необходими действия.
 • Ако са открити заплахи, изберете от опциите, които показват, като чисти заплахи или стартирайте действия, за да разрешите заплахата.

Преглед на резултатите от сканирането на Windows Security Scan

След като защитата на Windows работи бързо, пълно или персонализирано сканиране, показват резултатите от сканирането на прозореца за сканиране. Въпреки това, след като изтича офлайн сканиране на Windows, трябва да отворите резултатите от сканирането, за да ги видите.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това щракнете върху защита от вируси и заплахи .

Кликнете върху историята на заплахата .

Списък на текущите, карантирани и разрешени заплахи показват.

За да видите списък на всички заплахи, че Windows Security някога е идентифициран за устройството, щракнете върху вижте пълна история .

Избор на елементи, които да бъдат изключени от сканиране за сигурност на Windows

За да увеличите скоростта на сканиране, можете да изключите конкретни файлове, местоположения, типове файлове и процеси от сканирането.

Изключването на артикули от сканиране може да остави компютъра ви уязвим към най -новия зловреден софтуер.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това щракнете върху защита от вируси и заплахи .

Съгласно настройките за защита на вируса и заплаха, щракнете върху Управление на настройките .

В областта на изключения щракнете върху Добавяне или премахване на изключения .

Щракнете върху знака плюс ( +) След това, за да добавите изключване, и след това изберете файл, папка, тип файл или процес от падащото меню.

Изберете файловете, папките, типа на файла или процеса, които да бъдат изключени от следващото сканиране.

 • Ако сте избрали файл, изберете файловете, които да бъдат изключени, и щракнете върху Отворете . Ако се покаже прозорец за контрол на потребителския акаунт, щракнете върху Да .
 • Ако сте избрали папка, изберете папките, които да бъдат изключени, и след това щракнете върху Избор на папка . Ако се покаже прозорец за контрол на потребителския акаунт, щракнете върху Да .
 • Ако сте избрали тип файл, въведете разширението на типа на файла, като например .docx, за да бъде изключен, и след това щракнете върху добавяне . Ако се покаже прозорец за контрол на потребителския акаунт, щракнете върху Да .
 • Ако сте избрали процес, въведете името на процеса, като търсене, за да бъде изключено, и щракнете върху Добавяне . Ако се покаже прозорец за контрол на потребителския акаунт, щракнете върху Да .

Защита на папките ви от злонамерени приложения с Windows Security

Използвайте функцията за достъп до контролирани папки, за да защитите вашите файлове и папки от злонамерени приложения, като например Ransomware.

В Windows потърсете и отворете защитата на Windows и след това щракнете върху защита от вируси и заплахи .

Съгласно настройките за защита на вируса и заплаха, щракнете върху Управление на настройките .

В областта за достъп до контролирана папка щракнете върху Управление на контролиран достъп до папка .

Ако прозорецът за контрол на потребителския акаунт се показва, щракнете върху Да .

В областта за достъп до контролирана папка щракнете върху бутона за превключване.

Щракнете върху една от следните опции, в зависимост от това как искате да защитите вашите файлове и папки.

 • Щракнете върху защитени папки, за да изберете конкретните папки, които искате да защитите. Много папки, които идват предварително заредени в Windows 10, са автоматично защитени.

Разрешаване на заплахи със защитата на Windows

Ако Windows Security открие потенциално нежелан или вреден софтуер, най -добрият вариант за разрешаване на заплахата автоматично се показва в прозореца за сканиране или историята на сканирането. Изберете от опциите, които показват, като чисти заплахи или стартирайте действия, за да разрешите заплахата.

Можете също да премахнете злонамерен софтуер с помощта на опцията Windows Uninstall. Потърсете софтуера, който подозирате като зловреден софтуер, щракнете с десния бутон върху името на софтуера в списъка с резултати и щракнете върху Деинсталиране .

Получаване на актуализации за сигурност на Windows

Ако нямате широколентова връзка, която винаги е включена или искате да проверите за актуализации, можете ръчно да проверите и да инсталирате актуализации за сигурност за Windows Security.

Вирус, шпионски и други дефиниции на злонамерен софтуер са файлове, които Windows Security използва, за да идентифицира заплахите за вашия компютър. Microsoft редовно предоставя критични актуализации, за да направи Windows по -сигурни. Тези актуализации са важни за защита на компютър. За да бъдат актуализирани тези дефиниции, Windows Security работи с Windows Update, за да инсталира автоматично нови дефиниции, тъй като те се пускат. Ако имате широколентова връзка, която винаги е включена, задайте инструмента за актуализиране на Windows, за да проверявате автоматично за актуализации ежедневно.

Използване на полето за търсене в лентата на задачите, потърсете и отворете проверете за актуализации .

Щракнете върху Проверете за актуализации .

След приключване на търсенето, актуализациите автоматично инсталират.

Microsoft Defender Antivirus

Microsoft Defender

Компютърна надежда

Microsoft Defender Antivirus е антивирусен софтуер, разработен от Microsoft за защита на компютри, работещи с Windows. Той сканира, открива и премахва вируси, шпионски софтуер и злонамерен софтуер, като помага за защита на операционната система от инфекция.

Познат още като Microsoft Antispyware и Windows Defender, Първоначално софтуерът е базиран на гигантски антипродукват, придобит от Microsoft на 16 декември 2004 г. Той е пуснат за първи път на 24 октомври 2006 г.

Windows Defender

Не е необходимо да изтегляте и инсталирате антивируса на Microsoft Defender, тъй като той е инсталиран по подразбиране на Windows 8, Windows 10 и Windows 11. Предлага се и с Windows Vista и Windows 7, но предпазва само от шпионски софтуер.

 • Зарежда ли Microsoft за Microsoft Defender Antivirus?
 • Как да отворя антивируса на Microsoft Defender?
 • Как да активирам или деактивирам антивируса на Microsoft Defender?
 • Свързана информация.

Зарежда ли Microsoft за Microsoft Defender Antivirus?

Не. Последните версии на Microsoft Windows идват безплатно с Microsoft Defender.

Как да отворя антивируса на Microsoft Defender?

Microsoft Defender автоматично стартира и работи всеки път, когато компютърът ви стартира, освен ако не е деактивиран.

За да отворите ръчно Microsoft Defender, следвайте стъпките по -долу.

 1. Щракнете Започнете или натиснете клавиша Windows .
 2. В полето за търсене на Windows въведете антивирус или Microsoft Defender.

В Windows 8, тип Microsoft Defender На стартовия екран.

 1. В резултатите от търсенето щракнете Microsoft Defender или Защита на вируса и заплахата. Може да се наложи да натиснете Enter, за да отворите програмата.

Ако имате друга антивирусна програма, инсталирана на вашия компютър, като AVG, McAfee или Webroot, Microsoft Defender Antivirus е деактивиран, за да предотврати конфликти с антивирусната програма.

Как да активирам или деактивирам антивируса на Microsoft Defender?

Microsoft Defender Antivirus е активиран по подразбиране, така че няма нужда да го активирате ръчно, освен ако не е бил деактивиран преди това.

Деактивирайте антивируса на Microsoft Defender

 1. Отворете антивируса на Microsoft Defender.
 2. Щракнете върху Инструменти Опция в горното меню.
 3. На Инструменти и настройки Екран, щракнете Настроики.
 4. На Настроики Екран, в левия прозорец за навигация, щракнете Администратор.
 5. Премахнете отметката от кутията за Използвайте тази програма.

Активирайте антивируса на Microsoft Defender

 1. Отворете антивируса на Microsoft Defender.
 2. Трябва да видите изскачащо съобщение, в което се казва, че програмата е изключена. Ако е налично, щракнете върху Щракнете тук, за да го включите Връзка в това изскачащо съобщение. Microsoft Defender Antivirus вече е активиран.
 3. Ако връзката не е налична в изскачащото съобщение, трябва да отворите контролния панел и да получите достъп до Сигурност и поддръжка опция.
 4. В Сигурност и поддръжка прозорец, щракнете върху Сигурност Опция за разширяване на този раздел.
 5. Щракнете върху Преглед на инсталираните антивирусни приложения или Преглед на инсталираните приложения за антипродукция опция.
 6. Показва се списък с инсталирани антивирусни или антипрограми програми. Изберете Microsoft Defender Antivirus В списъка и щракнете върху Включи бутон.

Ако на вашия компютър са инсталирани и други антивирусни или антипрограми програми, може да не успеете да активирате антивируса на Microsoft Defender Antivirus. Много антивирусни и антипрограми не се изпълняват правилно, ако Microsoft Defender Antivirus също е активиран. The Включи Бутонът може да бъде овладян в този случай и не можете да активирате антивируса на Microsoft Defender.

Свързана информация

 • Прозорците идват ли с програма за защита на вируса?
 • Официална страница за сигурност на Microsoft.
 • Помощ и поддръжка на компютърна сигурност.