Как да: Сканиране на USB флаш устройство с Windows Defender (автоматично)

Резюме:

Windows Defender е в състояние да защити вашия USB флаш устройство от вируси. По подразбиране Windows Defender ще сканира всяко USB устройство, което е включено във вашия компютър. Тази функция може да бъде полезна за предотвратяване на разпространението на злонамерен софтуер чрез USB флаш устройства. Автоматичното сканиране на USB устройства обаче е деактивирано в настройките по подразбиране. За да активирате тази функция, можете да следвате стъпките по -долу:

 1. Отворете редактора на политиката на местната група, като напишете „Gpedit.MSC “в диалоговия прозорец Изпълнение (Windows Key + R).
 2. Разширете директорията за конфигуриране на компютър и отворете административни шаблони> Компоненти на Windows> Antivirus на Windows Defender.
 3. Намерете папката за сканиране и щракнете двукратно върху настройката „Сканиране на подвижни устройства“.
 4. Активирайте настройката, като кликнете върху бутона “Enable”.
 5. Щракнете върху Прилагане и след това добре.

След като сте активирали тази настройка, Windows Defender автоматично ще сканира всички USB флаш устройства, които се вмъкват във вашия компютър. Това може да помогне за защитата на вашата система от потенциални заплахи, присъстващи на USB устройството.

Ключови точки:

 • Windows Defender може да сканира USB флаш устройства за вируси.
 • Автоматичното сканиране на USB устройства е деактивирано по подразбиране в Windows Defender.
 • Можете да активирате автоматичното сканиране, като промените настройките на груповата политика.
 • Отворете редактора на политиката на местната група, като напишете „Gpedit.MSC “в диалоговия прозорец Run.
 • Отворете административни шаблони> Компоненти на Windows> Antivirus на Windows Defender.
 • Активирайте настройката “Сканиране на сменяеми дискове”.
 • Windows Defender вече автоматично ще сканира USB флаш устройства.

Въпроси:

 1. Защитава ли Windows Defender от вируси на USB флаш устройство?
 2. Windows Defender е в състояние да защити вашите USB флаш устройства от вируси. Автоматичното сканиране на USB дискове обаче е деактивирано по подразбиране в Windows Defender.

 3. Windows Defender блокира заразените USB устройства по подразбиране?
 4. Windows Defender няма да блокира автоматично заразените USB устройства по подразбиране. Можете обаче да активирате автоматичното сканиране на USB устройства в настройките на груповата политика, за да защитите вашата система от потенциални заплахи.

 5. Как мога да активирам автоматично сканиране на USB устройства в Windows Defender?
 6. За да активирате автоматичното сканиране на USB устройства в Windows Defender, можете да отворите редактора на местната групова политика, като напишете „GPEDIT.MSC “в диалоговия прозорец Изпълнение и придвижете се до административни шаблони> Компоненти на Windows> Antivirus на Windows Defender. След това, активирайте настройката „Сканиране на сменяеми дискове“.

 7. Сканира ли Windows Defender всички файлове на USB дискове?
 8. Ако защитата в реално време е включена в Windows Defender, тя ще сканира всички файлове на USB устройства, преди да бъдат достъпни и изпълнени. Това включва файлове на монтирани сменяеми носители, като USB дискове.

 9. Може ли Windows Defender Scan Network Shares?
 10. Ако устройството, изпълняващо сканирането, е включено в реално време или защита на достъп, сканирането на Windows Defender ще включва и мрежови акции.

 11. Защо автоматичното сканиране на USB устройства е деактивирано по подразбиране в Windows Defender?
 12. Причината за автоматичното сканиране на USB устройства да бъде деактивиран по подразбиране в Windows Defender не е ясна. Възможно е да се даде свобода на потребителите да избират кога да извършват сканирането, тъй като може да отнеме време и да повлияе на производителността на системата.

 13. Колко време отнема на Windows Defender да сканира USB флаш устройство?
 14. Времето, необходимо за Windows Defender да сканира USB флаш устройство, може да варира в зависимост от размера и съдържанието на устройството. По -големите дискове с повече файлове могат да отнемат повече време за сканиране. Функцията за автоматично сканиране обаче ще сканира устройството на заден план, без да прекъсва работния ви процес.

 15. Мога ли ръчно да сканирам USB флаш устройство с Windows Defender?
 16. Да, можете ръчно да сканирате USB флаш устройство с Windows Defender. Щракнете с десния бутон върху устройството във File Explorer и изберете опцията „Сканиране с Windows Defender“. Това ще започне сканиране на стремежа за всякакви потенциални заплахи.

 17. Достатъчно ли е защитник на Windows, за да защити системата ми от USB вируси на флаш устройство?
 18. Докато Windows Defender осигурява основна защита срещу USB вируси на флаш устройство, винаги се препоръчва да има допълнителни слоеве за сигурност. Помислете да използвате реномиран антивирусен софтуер и да практикувате навици за безопасно сърфиране, за да подобрите допълнително защитата на вашата система.

 19. Мога ли да използвам антивирусен софтуер на трети страни с Windows Defender?
 20. Да, можете да използвате антивирусен софтуер на трети страни заедно с Windows Defender. Важно е обаче да се гарантира, че само една антивирусна програма активно работи в реално време, за да се избегнат конфликти и проблеми с ефективността.

 21. Може ли Windows Defender да премахне вирусите от заразени USB флаш устройства?
 22. Да, Windows Defender е в състояние да премахне вируси от заразени USB флаш устройства. Ако се открие заплаха по време на автоматичното сканиране или ръчно сканиране, Windows Defender ще ви подкани да предприемете подходящи действия за премахване на вируса.

 23. Какво трябва да направя, ако Windows Defender не открие вирус на USB флаш устройство?
 24. Ако Windows Defender не открие вирус на USB флаш устройство, се препоръчва да се извърши пълно системно сканиране с Windows Defender или да се използва допълнителна антивирусна програма, за да се гарантира сигурността на вашата система.

 25. Мога ли да използвам Windows Defender на по -стари версии на Windows?
 26. Windows Defender е достъпен в по -стари версии на Windows, но възможностите му могат да варират. Препоръчва се да поддържате актуална операционна система, за да се възползвате от най -новите функции за сигурност, предоставени от Windows Defender.

 27. Има ли алтернативен антивирусен софтуер за защита на USB флаш устройства?
 28. Да, има няколко алтернативни опции за антивирусен софтуер, налични за защита на USB флаш устройства. Някои популярни избори включват Avast, Bitdefender, Norton и McAfee. Важно е да изберете реномирана антивирусна програма и да я поддържате редовно актуализиран.

 29. Мога ли да деактивирам автоматичното сканиране на USB устройства в Windows Defender?
 30. Да, имате възможност да деактивирате автоматичното сканиране на USB устройства в Windows Defender. Въпреки това е силно препоръчително да се запази тази функция активирана да гарантира сигурността на вашата система срещу потенциални заплахи.

Как да: Сканиране на USB флаш устройство с Windows Defender (автоматично)

Следователно извършването на работата за възстановяване на данни е задължително. Софтуерът за възстановяване на данни IboySoft е силно предложен, тъй като е проектиран с усъвършенствани умения за сканиране на дискове и алгоритми за възстановяване на данни. Можете да го приложите, за да възстановите изтрита, липсващи, изчезващи и изгубени файлове от нечетливи, покварени, форматирани и неуспешни дискове с лекота.

Защитава ли Windows Defender от вируси на USB флаш устройство

Тази тема изглежда не е описана от Microsoft. Поне не можах да намеря информация. Използвам Windows 10 с настройките по подразбиране на Defender. Въпросът ми е: Когато сложа заразено USB устройство в моя компютър (опцията за autorun е “on”) ще го блокира по подразбиране по подразбиране? Windows определено се фокусира върху защитата на браузъра Edge, но ще работи и за USB устройства? PS: Не става въпрос за активиране на автоматично сканиране на USB, след като бъде включен.

 • Windows-10
 • флашка
 • Windows-Refender

151K 77 77 Златни значки 347 347 Сребърни значки 387 387 Бронзови значки

Попитан 24 октомври 2020 г. в 16:54

Александрауил Александрауил

21 1 1 Сребърна значка 2 2 бронзови значки

Windows 10 Defender с помощта на настройки по подразбиране ще сканира USB ключове, поставени в компютъра.

24 октомври 2020 г. в 17:02

Да е ясно. С „Вмъкнат в“ означава включване в USB ключ. Виждал съм WD да поставя под въпрос стар софтуер на няколко мои стари клавиша.

24 октомври 2020 г. в 17:10

29 октомври 2020 г. в 8:22

2 отговора 2

Според документацията, използващи настройките по подразбиране, ще сканира USB автоматично.

Конфигуриране на опциите за антивирусно сканиране на Microsoft Defender Показва, че настройката по подразбиране за сменяеми устройства за сканиране само по време на пълни сканира.

Продължава да казва (моят акцент):

Забележка

Ако защитата в реално време е включена, файловете се сканират, преди да бъдат достъпни и изпълнени. Обхватът за сканиране включва Всички файлове, включително файлове в монтирани сменяеми носители, като USB дискове. Ако устройството, изпълняващо сканирането, има включена защита в реално време или защита на достъп, сканирането ще включва и мрежови акции.

Отговорено на 24 октомври 2020 г. в 17:57

2,638 2 2 златни значки 17 17 сребърни значки 19 19 бронзови значки

Използвам Windows 10 и Windows Defender вече 5 години.

Windows Defender (подобно на други добри приложения за анти вируси) ще сканира USB ключ, който се вмъква (включи) и ще го провери.

Имам стар софтуер със стара мрежова технология на стари USB ключове. Windows Defender със сигурност набира и предизвиква софтуера като вирус (всъщност не, но старите неща са толкова маркирани).

Уверете се, че защитата в реално време е включена (внимавайте да имате множество AV приложения)

Отворен редактор на местната групова политика. Да го направя:

Във вашия поле за търсене на Taskbar на Windows 10 въведете gpedit.

Под най -доброто съвпадение щракнете върху Редактиране на груповата политика, за да стартирате редактор на политиката на местната група.

В левия прозорец на редактора на локалната групова политика разширете дървото до компютърна конфигурация> Административни шаблони> Компоненти на Windows Microsoft Defender Antivirus.

Конфигурирайте настройките на политиката за защита в реално време на Microsoft Defender в реално време. За да направите това: В панела за антивирусни детайли на Microsoft Defender щракнете двукратно върху защитата в реално време в реално време. Или от антивирусното дърво на Microsoft Defender в левия прозорец щракнете върху Защита в реално време.

Как да: Сканиране на USB флаш устройство с Windows Defender (автоматично)

Винаги най -добре да сканирате USB флаш устройство, преди да го използвате.

Знаете ли, че Windows Defender може да бъде конфигуриран да сканира автоматично USB пръчка? По -долу са стъпките за конфигуриране на Microsoft Windows за автоматично сканиране на USB устройство ↓.

Windows Defender не е конфигуриран за автоматично сканиране, когато операционната система е инсталирана. Не съм сигурен защо, тъй като злонамерен софтуер, разпространяващ се чрез USB флаш памет, е един от по -плодотворните технологични проблеми на деня. Единственото ни предположение е, че Microsoft ни дава безплатна воля да вземаме собствените си решения, в края.

Този урок ще отнеме около три минути за настройка. Бих предложил да прочетете останалата част от тази статия и когато сте готови, върнете се назад и извършете няколкото стъпки, необходими, за да направите сканирането на Windows Defender за USB флаш устройства.

Ще направим групова политика за сканиране на USB флаш устройства с помощта на Windows Defender.

Нека стартираме редактора на груповата политика.

Натисни Key Windows + R

Тип Gpedit.MSC и натиснете Въведете или добре.

Потърсете Административни шаблони под върха Компютърна конфигурация директория, разширете тази директория (папка)

Превъртете надолу до Компоненти на Windows, разширете го

В тази директория превъртете повече надолу и потърсете Windows Defender Antivirus, разширете го

Накрая потърсете Сканиране Папка и щракнете върху тази папка.

От дясната страна на диалоговия прозорец ще видите допълнителни настройки, потърсете Сканирайте сменяеми дискове и кликнете два пъти тази настройка

Тази настройка е деактивирана по подразбиране. Моля, щракнете върху радиалния бутон за активиране За да активирате тази настройка за вашия компютър с Windows.

Щракнете Приложи В долната част надясно и след това щракнете Добре.

Това е. Вашият компютър с Windows вече автоматично ще сканира USB флаш устройства с помощта на Windows Defender.

Като алтернатива можете да вмъкнете USB стик и Щракнете с десния бутон на мишката и изберете Сканиране с Windows Defender Но проблемът тук е, че USB можеше да го направи вече’Работа по вируса, преди да сте имали шанс да сканирате за злонамерен код.

Богати порти

Администратор на GetUSB.Информация GetUSB.Информацията стартира през 2004 г. с концепцията за предоставяне на USB информация за всичко, свързано с USB. По това време USB набира скорост и всеки ден се публикува нови продукти, статии и новини. Днес сайтът е фокусиран върху предоставянето на техническа информация, трикове и хакове на продукти, свързани с USB. Сайтът публикува и информация за темата, за да поддържа разнообразието. Моля, посетете зоната на долния колонтитул на която и да е страница, ако вие или вашата компания се интересувате от статия или продуктовото разположение чрез закупена реклама.

Windows Defender автоматично ще сканира USD дискове?

Резюме: Тази статия от Iboysoft ви казва отговора, който прави Windows Defender автоматично сканира USB устройства и как да активирате Windows Defender да сканира вашите USB устройства автоматично, ако не го направи. Освен това, автоматичното сканиране може понякога да причини загуба на данни, можете да използвате софтуера за възстановяване на данни IboySoft, за да спасите вашите файлове и папки на вашите сменяеми устройства.

Windows Defender автоматично сканира USB устройства

Изтегли

Iboysoft възстановяване на данни за Windows

Оценка: 4.8

Microsoft Defender е добре известен със своите постижения в компютърната защита и сканиране на вируси/зловреден софтуер. Някои потребители на компютър обаче се чудят, че го функционира автоматично, когато поставите USB флаш устройство в компютър. Чувствайте се спокойно, носете въпросите си и прочетете тази публикация, за да получите ясен отговор.

Тази статия също ви предлага подробности за това как да активирате Windows Defender to Scan USB устройства автоматично, И освен това как да възстановите загубените данни с професионална корекция също се обхваща, ако срещнете загуба на данни.

Съдържание:

 • 1. Windows Defender автоматично сканира USB устройства?
 • 2. Защо се нуждаете от автоматично сканиране на Microsoft Defender?
 • 3. Как да активирате Windows Defender да сканира USB устройства автоматично?
 • 4. Как да определим загубата на данни, причинена от сканирането на Microsoft Defender?
 • 5. Често задавани въпроси за Windows Defender автоматично сканират USB устройства

Windows Defender автоматично сканира USB устройства?

На въпроса дали Microsoft Defender автоматично сканира USB устройства, окончателният отговор може да бъде „да“ или „не“. Отговорът е да, защото Microsoft Defender автоматично сканира USB устройства в предишни версии на Windows, докато отговорът е не, тъй като тази функция е премахната от функциите на Defender в скорошната Windows OS OS.

Windows не направи ясно изявление за премахването. Но предполагам, че се случва поради две причини. Първо, Microsoft Defender би изключил вашия диск и след това извърши пълно сканиране, което може да причини загуба на данни. Второ, това сканиране отнема няколко минути и някои хора нямат търпение да чакат. Следователно Windows поставя избор в ръцете на потребителите.

Потребителите на Windows обаче имат право да активират автоматично Microsoft Defender да сканират USB устройства, стига да правят някои ощипвания на своите компютри.

Ако смятате, че тази публикация е информативна, моля, споделете я с повече хора!

Защо се нуждаете от автоматично сканиране на Microsoft Defender?

Microsoft Defender е прекрасна помощна програма за сигурност, която защитава компютрите от вируси, злонамерен софтуер, злонамерен софтуер и други. Това прави вашия компютър по -малко уязвим от злонамерен софтуер, който се крие на външни твърди дискове и поддържа вашите файлове и папки на компютъра по -безопасно и по -сигурно.

Не е фалшива новина, че някои злонамерен софтуер се крият на USB устройства, за да заразят хостовете на Windows. Освен това, зловредният софтуер се прикрива като нормален софтуер в някои случаи и ако го стартирате, без да го осъзнавате, компютърът ви е заразен. Следователно да се даде възможност на Microsoft Defender да сканира USB устройства е от решаващо значение.

Прочетете нататък, за да знаете как да активирате Microsoft Defender за премахване на сканиране автоматично и не споделя тази статия, за да накарате повече хора да знаят важността на активирането на автоматичното сканиране на Microsoft Defender.

Как да активирате Windows Defender да сканира USB устройства автоматично?

С основно разбиране на Microsoft Defender, сега нека се концентрираме върху това как да накараме Microsoft Defender да сканира вашите USB устройства по подразбиране. Тази публикация ви превежда подробно по 2 начина и можете да опитате всеки от тях, както искате.

Метод 1: Активиране на автоматично сканиране на USB устройства чрез регистър на Windows

Редакторът на регистъра съдържа толкова много значими системни файлове и данни на вашия компютър и той дори функционира, когато срещнете това устройство, не може да стартира код 10 Статус на вашия диск. Обърнете внимание, че всяка лека грешка в редактора на регистъра може да създаде сериозни проблеми, така че по -добре да направите пълно архивиране на регистъра, преди да изпълните този метод и да внесете концентрацията си, за да извършите тази работа.

 1. Тип Regedit в Windows Search за отваряне Редактор на регистъра.
 2. Щракнете Преглед и докоснете Адресна лента Ако не видите адресна лента на главния прозорец.
 3. Копирайте следния път и го поставете в адресната лента: hkey_local_machine \ софтуер \ Политики \ Microsoft \ Windows Defender
 4. Намерете Windows Defender И щракнете с десния бутон върху левия прозорец, изберете Ново, и изберете Ключ да промени името си на Сканиране.
  Активирайте автоматично сканиране на USB устройства чрез регистър на Windows
 5. Изберете новия клавиш и го щракнете с десния бутон върху десния прозорец. След това създайте нов 32-битов DWORD стойност.
 6. Преименувайте Dword да се DisableReMovabledRivescanning. Уверете се, че правописът и форматирането са напълно прецизни и правилни.
 7. Щракнете двукратно върху новото Dword и се уверете, че данните за стойността са 0. След това щракнете Добре.
  Активирайте автоматично сканиране на USB устройства чрез регистър на Windows
 8. Затворете редактора на регистъра.

Тук Microsoft Defender се активира успешно и ще сканира вашите вмъкнати USB устройства, стига да го приемате като защита от антивирусна защита по подразбиране. Ако прилагате антивирусен софтуер на трети страни, насочете се да проверите дали предлага и автоматично сканиране.

Метод 2: Направете групова политика за сканиране на USB устройства с помощта на Microsoft Defender

Можете да разгледате тези стъпки наистина бързо и след това да слезете, за да направите групова политика за сканиране на USB устройства, като използвате Microsoft Defender.

 1. Натисни Windows + r Ключове на вашия компютър клавиатура.
 2. Тип Gpedit.MSC и натиснете Въведете/Връщане ключ или Добре.
 3. Намерете Компютърна конфигурация директория и след това намерете Административни шаблони под него. След това разширете Административни шаблони папка.
 4. Превъртете надолу до Компоненти на Windows и го разширете.
 5. В Компоненти на Windows, потърсете Windows Defender Antivirus и след това го разширете.
  Направете групова политика за сканиране на USB устройства с помощта на Microsoft Defender
 6. Отворете Сканиране папка и щракнете върху нея.
 7. В десния панел можете да видите набор от настройки на настройките и да се насочите към търсене Сканирайте сменяеми дискове.
 8. Щракнете с десния бутон върху Сканирайте сменяеми дискове Настройка, която е деактивирана по подразбиране.
  Направете групова политика за сканиране на USB устройства с помощта на Microsoft Defender
 9. Щракнете върху Активиран Опция, за да го направите активен за вашия компютър с Windows.
 10. Щракнете Приложи И след това докоснете Добре За да потвърдите действията си.
  Направете групова политика за сканиране на USB устройства с помощта на Microsoft Defender

Понастоящем Microsoft Defender ще защити вашия компютър от всички USB устройства и карантина всякакви вируси и злонамерен софтуер. Ако вече не се нуждаете от автоматично сканиране, насочете се към Disabled.

Как да определим загубата на данни, причинена от сканирането на Microsoft Defender?

Както бе споменато, Microsoft Defender премахва вашите USB устройства, преди да извърши пълното сканиране на устройството. Тогава ви информира, че USB устройствата са без вируси, така че да можете да работите с тях на вашия компютър. Възможно е обаче загубата на данни да се случва понякога, когато Microsoft Defender премахва вашето устройство за съхранение.

Следователно извършването на работата за възстановяване на данни е задължително. Софтуерът за възстановяване на данни IboySoft е силно предложен, тъй като е проектиран с усъвършенствани умения за сканиране на дискове и алгоритми за възстановяване на данни. Можете да го приложите, за да възстановите изтрита, липсващи, изчезващи и изгубени файлове от нечетливи, покварени, форматирани и неуспешни дискове с лекота.

Най -добре изтрит/изгубен софтуер за възстановяване на файлове – IboySoft Data Recovery за Windows

 • Възстановяване на изтрити снимки, документи, аудио файлове, видеоклипове, имейли и т.н.
 • Възстановяване на изтрити файлове от HDD, SSD, флаш устройства, SD карти и т.н.
 • Възстановяване на изтритите файлове от BitLocker криптирани твърди дискове.
 • Windows 11/10/8.1/8/7/поддържана Vista/XP.
 • Windows Server 2019/2016/2012/2008/2003 поддържа.
 • Друго възстановяване на данни.

Изтегли

Iboysoft възстановяване на данни за Windows

Автоматично сканиране USB

Все още не е възможно да се позволи на Windows Defender Auto-Scan USB флаш диск, след като е свързан към системата?

Групова политика на Windows

Функция на Windows, която позволява администрация, базирана на политиката, използвайки Active Directory.

2100 въпроса

Влезте, за да следвате

Сигурност на Windows 10

Windows 10: Операционна система на Microsoft, която работи на персонални компютри и таблети. Сигурност: Предпазните мерки, предприети за предпазване от престъпност, атака, саботаж, шпионаж или друга заплаха.

2294 въпроса

Влезте, за да следвате

0 коментара няма коментари доклад за загриженост

Имам същия въпрос 0 гласове

1 отговор

Сортиране от: Най -полезен

Най -полезният най -стари

Reza-Ameri 15,101 точки за репутация

2022-02-10T17: 49: 12.307+00: 00

USB са сменяеми носители и можете да го свържете за известно време и след това да го изключите и да кажете, че искате бързо да копирате документ и когато извършите сканиране, трябва да изчакате сканирането да стане завършено и след това да го премахнете. Това поведение е обезпокоително за някои потребители. Въпреки това, когато защитата в реално време е включена и се придвижвате към USB и тя открива всеки злонамерен софтуер, тя автоматично ще го открие и премахне и можете да щракнете с десния бутон и ще стартирате сканиране с него.
Има команда PowerShell, наречена Set -Mppreference -DisableMovabledRivescanning, където можете да настроите на True или False, за да деактивирате или активирате сканиране на сменяемо устройство и можете да го зададете с инструменти за управление като групова политика и Microsoft Intune също. И когато политиката е активирана, тя ще сканира сменяеми медии по време на пълно сканиране.