Как да активирам BitLocker на Windows 11

Резюме

В това ръководство ще предоставя стъпка по стъпка инструкции как да активирам BitLocker на Windows 11 Drive. BitLocker е функция за сигурност, която ви позволява да криптирате данните си, за да ги предпазите от неоторизиран достъп. Моля, обърнете внимание, че BitLocker е достъпен само в Windows 11 Pro.

Ако имате Windows 11 Home, можете да използвате функцията за криптиране на устройството вместо това. Преди да продължите, уверете се, че имате чип на надежден платформа (TPM), тъй.

Ключови точки:

 1. BitLocker е функция за сигурност на Windows 11, която ви позволява да криптирате вашите данни.
 2. Той е достъпен само на Windows 11 Pro, а не в Windows 11 Home.
 3. BitLocker използва алгоритъма за криптиране на Advanced Encryption (AES), за да прехвърли вашите данни.
 4. Има два вида криптиране на BitLocker: BitLocker за операционна система и фиксирани дискове за данни и BitLocker да отидат за сменяеми дискове.
 5. За да активирате BitLocker на Windows 11 Drive, отворете настройки> Съхранение> Разширени настройки за съхранение> Дискове и томове.
 6. Изберете устройството, което искате да шифровате, и кликнете върху „Включете BitLocker.”
 7. Следвайте подканите, за да изберете опции за криптиране и задайте парола.
 8. BitLocker Encryption изисква TPM чип за най -доброто изживяване.
 9. Ако имате Windows 11 Home, използвайте функцията за криптиране на устройството вместо това.
 10. Вижте този видео урок по канала PureInfotech YouTube за визуални инструкции.

Въпроси:

 1. Въпрос: Мога ли да активирам BitLocker в дома на Windows 11?
 2. О: Не, BitLocker е достъпен само в Windows 11 Pro. Домашните потребители на Windows 11 могат да използват функцията за криптиране на устройството.

 3. В: Какъв алгоритъм за криптиране използва BitLocker?
 4. О: BitLocker използва алгоритъма за криптиране на стандарта за разширяване (AES), за да защити вашите данни.

 5. В: Как мога да активирам BitLocker на моя Windows 11 Drive?
 6. О: За да активирате BitLocker на устройство с Windows 11, отидете на Настройки> Съхранение> Разширени настройки за съхранение> Дискове и томове. Изберете устройството, което искате да шифровате, и кликнете върху „Включете BitLocker.”Следвайте подканите, за да настроите опции за криптиране и да създадете парола.

 7. В: Каква е разликата между BitLocker и BitLocker?
 8. О: BitLocker се използва за криптиране на операционната система и фиксираните дискове за данни, докато BitLocker to Go се използва за сменяеми дискове, до които се осъществява достъп от различни устройства.

 9. В: Имам ли нужда от TPM чип, за да активирам BitLocker на Windows 11?
 10. О: Да, криптирането на BitLocker изисква чип на надежден платформа (TPM) за най -доброто изживяване. Повечето съвременни компютри имат вградени TPM чипове.

 11. В: Мога ли да активирам BitLocker на по -стари версии на Windows, като Windows 10?
 12. О: Да, BitLocker също се предлага в Windows 10. Процесът обаче може да изисква допълнителни стъпки за удостоверяване, ако нямате TPM чип.

 13. В: Колко сигурно е криптирането на BitLocker?
 14. О: Бителокер криптирането се счита за силно сигурно. Той използва силни алгоритми за криптиране и изисква парола или ключ за достъп до криптираните данни.

 15. В: Мога ли да изключа BitLocker, след като е активиран?
 16. О: Да, можете да деактивирате BitLocker по всяко време, като отидете до настройките на BitLocker в контролния панел или приложението за настройки.

 17. В: Мога ли да използвам BitLocker на външни USB устройства?
 18. О: Да, можете да използвате BitLocker, за да отидете на Encrypt USB устройства и други подвижни устройства за съхранение.

 19. Въпрос: Битлокер е наличен на Windows 11 Enterprise Edition?
 20. О: Да, BitLocker е достъпен на Windows 11 Enterprise Edition.

 21. Въпрос: Мога ли да получа достъп до моето устройство, криптирано на BitLocker на друг компютър с Windows?
 22. О: Да, можете да получите достъп до вашето устройство, криптирано на BitLocker на друг компютър с Windows, стига да имате паролата или ключа за възстановяване.

 23. Въпрос: Мога ли да шифровам само използваното дисково пространство с BitLocker?
 24. О: Да, по време на процеса на настройка на BitLocker можете да изберете да криптирате само използвано дисково пространство, което позволява по -бързо криптиране.

 25. В: Мога ли да сменя паролата на BitLocker, след като я активирам?
 26. О: Да, можете да промените паролата на BitLocker по всяко време, като отидете в настройките на BitLocker в контролния панел или приложението за настройки.

 27. Въпрос: Има ли алтернативи на BitLocker за криптиране на данни в Windows 11?
 28. О: Да, има налични инструменти за криптиране на трети страни за криптиране на данни на Windows 11, като Veracrypt и Axcrypt.

 29. В: Влияе ли BitLocker производителността на системата?
 30. О: BitLocker може да има леко влияние върху работата на системата, особено по време на първоначалния процес на криптиране. Въздействието обаче обикновено е минимално и не се забелязва в повечето случаи.

 31. В: Може ли BitLocker да защити моите данни от физическа кражба?
 32. О: Да, BitLocker може да защити вашите данни от физическа кражба, тъй като криптира цялото устройство, което го прави недостъпно без правилната парола или ключ за възстановяване.


Как да активирам BitLocker на Windows 11

Това ръководство ще ви научи на стъпките за управление на BitLocker на задвижване на Windows 11, фиксирани и устройства за данни и USB подвижно съхранение. Ако използвате Windows 11 Home, вместо това използвайте инструкциите за криптиране на устройството. (Вижте също Този видео урок на канала PureInfotech YouTube с инструкциите за изпълнение на тази задача.)

Windows 11 има ли bitLocker?

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да активирам BitLocker на Windows 11

Ето инструкциите за активиране на BitLocker на практика на всяко устройство на Windows 11.

5 януари 2023 г

2023-01-05T06: 49: 11-05: 00

 • За да активирате BitLocker на Windows 11, отворете Настройки >Съхранение >Настройки за предварително съхранение >Дискове и томове.
 • Отвори “Имоти” страница за шофиране за криптиране и щракнете върху “Включете BitLocker.”
 • Кликнете върху “Включете BitLocker” за системното шофиране и продължете с указанията, избирайки “Encrypt използвано дисково пространство само” и “Нов режим на криптиране” настроики.
 • BitLocker е достъпен само на Windows 11 Pro. Ако имате у дома на Windows 11, трябва да използвате “Шифроване на устройството” функция (ако е налична).

В Windows 11 BitLocker е функция за сигурност, която ви позволява да използвате криптиране на устройство, за да защитите данните си от неоторизиран достъп до вашите документи, снимки и всякакъв вид данни, които може да имате на компютъра.

BitLocker е достъпен на Windows 11 Pro, Enterprise и Education, и докато той’Не са достъпни за домашното издание, Windows 11 все още предоставя криптиране на устройството в конкретни устройства, като Surface Pro 9, Laptop 5 и други.

Когато включвате криптиране на устройството, всякакви данни се прехвърлят с помощта на алгоритъма за криптиране на стандарта за криптиране (AES), за да се криптира данните в цялото устройство и никой не може да получи достъп до него без правилната парола, дори ако споделяте файла с други хора.

Windows 11 предлага два вида криптиране: “BitLocker” за криптиране и защита на операционната система и фиксираните дискове за данни и “Bitlocker да отида” за криптиране на сменяеми дискове, до които можете да получите достъп от различни устройства.

BitLocker изисква чип за надежден платформа (TPM) за най -доброто изживяване и тъй като можете’t Инсталирайте Windows 11 на устройство без TPM, то’вече не е необходимо за проверка и конфигуриране на функцията за сигурност.

Ако имате по-стара версия, като Windows 10, можете да включите BitLocker с TPM или софтуерно базирано криптиране, но това изисква допълнителни стъпки за допълнително удостоверяване.

Това ръководство ще ви научи на стъпките за управление на BitLocker на задвижване на Windows 11, фиксирани и устройства за данни и USB подвижно съхранение. Ако използвате Windows 11 Home, вместо това използвайте инструкциите за криптиране на устройството. (Вижте също Този видео урок на канала PureInfotech YouTube с инструкциите за изпълнение на тази задача.)

 • Активирайте криптирането на BitLocker на Windows 11
 • Активирайте BitLocker на фиксирано устройство за данни на Windows 11
 • Активирайте BitLocker да отиде на USB флаш устройство на Windows 11
 • Деактивирайте BitLocker на Windows 11

Активирайте криптирането на BitLocker на Windows 11

Да се “Включете BitLocker” На устройство с Windows 11 използвайте тези стъпки:

 1. Отворен Настройки На Windows 11.
 2. Кликнете върху Съхранение.
 3. Под “Управление на съхранението” Раздел, щракнете върху Разширени настройки за съхранение.
 4. Кликнете върху Дискове и томове. Дискове и томове
 5. Изберете устройството с силата на звука за криптиране.
 6. Изберете силата на звука, за да активирате криптирането на BitLocker и щракнете върху Имоти бутон. Настройки свойства на устройството на приложението
 7. Щракнете върху “Включете BitLocker” опция. Windows 11 Включете опцията BitLocker
 8. Под “Задвижване на операционната система” Раздел, щракнете върху “Включете BitLocker” опция. BitLocker Windows 11 Drive Encryption
 9. Изберете опцията за архивиране на ключа за възстановяване – например, “Запазете в акаунта си в Microsoft.”Запазете ключа за криптиране в акаунта на Microsoft
 10. Щракнете върху Следващия бутон.
 11. Изберете “Encrypt използвано дисково пространство само” опция. Encrypt използвано дисково пространство само
 12. Щракнете върху Следващия бутон.
 13. Изберете “Нов режим на криптиране” опция. Нов режим на криптиране

Бърза бележка: Ако възнамерявате да криптирате устройство, което ще използвате в по -стара версия на Windows, трябва да изберете опцията за съвместим режим.

Проверка на системата BitLocker

 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • (Незадължително) Проверете “Изпълнете проверка на системата BitLocker” опция.
 • Щракнете върху Рестартирай сега бутон.
 • След като изпълните стъпките, компютърът ще се рестартира, за да активира BitLocker. Въпреки това, в зависимост от количеството данни, налични на устройството, BitLocker ще продължи да криптира използваното пространство на заден план.

  Ако сте използвали опцията за акаунт в Microsoft, за да запазите ключа за възстановяване на BitLocker, тогава, по -късно, можете да намерите клавишите в Секция за възстановяване на битлокер на устройството на вашия акаунт.

  Активирайте BitLocker на фиксирано устройство за данни на Windows 11

  За да включите BitLocker на вторично устройство, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Настройки.
  2. Кликнете върху Съхранение.
  3. Под “Управление на съхранението” Раздел, щракнете върху Разширени настройки за съхранение.
  4. Кликнете върху Дискове и томове. Дискове и томове
  5. Изберете устройството с фиксираното устройство за данни за криптиране.
  6. Изберете силата на звука, за да активирате криптирането на BitLocker и щракнете върху Имоти бутон. Отворете Фиксирани свойства на задвижването на данни
  7. Щракнете върху “Включете BitLocker” опция. Отворете BitLocker за фиксирано устройство
  8. Под “Фиксирани дискове за данни” Раздел, щракнете върху “Включете BitLocker” опция. Активирайте фиксираното устройство на BitLocker
  9. Проверете “Използвайте парола, за да отключите устройството” опция. Настройки за отключване на парола за отключване на парола
  10. Създайте и потвърдете паролата, за да отключите устройството BitLocker.
  11. Щракнете върху Следващия бутон.
  12. Изберете опцията, за да запазите ключа за възстановяване:
   • Запазете в акаунта си в Microsoft.
   • Запазете до USB флаш устройство.
   • Запазете във файл.
   • Отпечатайте възстановяването.

  Запазете ключа за възстановяване в акаунта на Microsoft

 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Изберете “Encrypt използвано дисково пространство само” опция. Encrypt използвано дисково пространство само
 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Изберете “Нов режим на криптиране” опция. Нов режим на криптиране
 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Щракнете върху Започнете да криптирате бутон. Започнете криптиране Фиксирано устройство за данни
 • Щракнете върху Близо бутон.
 • След като изпълните стъпките, BitLocker ще криптира целия обем на вторичния диск.

  Активирайте BitLocker да отиде на USB флаш устройство на Windows 11

  За да настроите BitLocker да отиде на USB флаш устройство на Windows 11, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Настройки.
  2. Кликнете върху Съхранение.
  3. Под “Управление на съхранението” Раздел, щракнете върху Разширени настройки за съхранение.
  4. Кликнете върху Дискове и томове. Дискове и томове
  5. Изберете USB флаш устройството с силата на звука, за да криптирате.
  6. Изберете силата на звука, за да активирате BitLocker да премине и щракнете върху Имоти бутон. Отворете свойствата на USB устройство
  7. Щракнете върху “Включете BitLocker” опция. Включете BitLocker, за да отидете
  8. Под “Подвижните данни задвижват BitLocker да отидат” Раздел, щракнете върху “Включете BitLocker” опция. Активирайте BitLocker да отиде на Windows 11
  9. Проверете “Използвайте парола, за да отключите устройството” опция. Конфигурирайте BitLocker за възстановяване
  10. Създайте и потвърдете паролата, за да отключите устройството BitLocker.
  11. Щракнете върху Следващия бутон.
  12. Изберете опцията, за да запазите ключа за възстановяване:
   • Запазете в акаунта си в Microsoft.
   • Запазете във файл.
   • Отпечатайте възстановяването.

  Запазете BitLocker, за да отидете ключ в акаунта на Microsoft

 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Изберете “Encrypt използвано дисково пространство само” опция. BitLocker да се криеш само използвано дисково пространство
 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Изберете Съвместим режим опция. BitLocker да върви съвместимо режим
 • Щракнете върху Следващия бутон.
 • Щракнете върху Започнете да криптирате бутон.
 • Щракнете върху Близо бутон.
 • След като изпълните стъпките, данните вътре в USB преносимото устройство ще бъдат криптирани с BitLocker.

  Деактивирайте BitLocker на Windows 11

  За да деактивирате BitLocker на всяко устройство, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Започнете.
  2. Търся Контролен панел и щракнете върху горния резултат, за да отворите приложението.
  3. Кликнете върху Система и сигурност.
  4. Кликнете върху BitLocker Drive Encryption. BitLocker Drive Encryption
  5. Изберете устройството, за да деактивирате криптирането на BitLocker.
  6. Щракнете върху “Изключете BitLocker” опция.
  7. Щракнете върху “Изключете BitLocker” бутон.

  След като изпълните стъпките, Windows 11 ще започне да дешифрира устройството, но процесът може да отнеме известно време, в зависимост от количеството данни.

  Можем да спечелим комисионна за покупки, използвайки нашите връзки, за да продължим да предлагаме безплатно съдържание. Информация за политиката за поверителност.

  Цялото съдържание на този сайт е предоставено без гаранции, изрично или подразбиращо се. Използвайте каквато и да е информация на свой риск. Винаги архивиране на вашето устройство и файлове, преди да направите някакви промени. Информация за политиката за поверителност.

  Тъй като сте тук.

  Имам малка услуга да попитам. Това е независим сайт и производството на съдържание отнема много упорита работа. Въпреки че повече хора четат pureinfotech, Мнозина използват adblocker. По този начин приходите от реклама падат бързо. И за разлика от много други сайтове, тук няма читатели за блокиране. Така че можете да видите защо вашата помощ е необходима. Ако всеки, който намери този уебсайт за полезен и помогне да го подкрепи, бъдещето ще бъде много по -сигурно. Благодаря ти.

  Свързани истории

  • Как да форматирате устройството с помощта на PowerShell на Windows 10
  • Windows 11 22H2 ISO файл Директно изтегляне без инструмент за създаване на медии

  Как да конфигурирам криптирането на BitLocker на Windows 11

  Можете да използвате BitLocker Encryption за допълнителна сигурност на данните. Ето как да активирате функцията на Windows 11.

  Windows 11 настрои BitLocker

  Windows 11 настройка BitLocker (Credit Image: Future)

  • BitLocker на Windows 11 Pro
  • BitLocker в дома на Windows 11

  В Windows 11 BitLocker добавя допълнителен слой сигурност с криптиране, за да защити вашето устройство и файлове от неоторизиран достъп. Когато използвате криптиране, функцията прехвърля данните на устройството, за да го направи нечетлив за никого без правилния ключ за декриптиране (паролата на вашия акаунт).

  Функцията за сигурност на BitLocker е достъпна на издания на Windows 11 Pro, Enterprise и Education. Въпреки това, в Windows 11 Home можете да използвате “криптиране на устройството”, ограничена версия на BitLocker. Той работи идентично с пълната версия, но без много разширени настройки и възможности за управление, като например „BitLocker да отиде.„Освен това, когато използвате криптиране на устройството, всички дискове ще криптират автоматично, докато пълната версия на BitLocker ви позволява да изберете съхранението с помощта на криптиране.

  Това ръководство ще ви преведе през стъпките за настройка на криптиране на устройството с BitLocker на вашия компютър.

  Как да настроите BitLocker на Windows 11 Pro

  За да конфигурирате BitLocker в Pro Edition of Windows 11, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Настройки.
  2. Кликнете върху Система.
  3. Щракнете върху Съхранение Страница от дясната страна.
  1. В секцията „Управление на съхранението“ щракнете върху Разширени настройки за съхранение.
  2. Кликнете върху Дискове и томове.
  1. Изберете устройството с дяла за криптиране.
  2. Изберете дяла, за да активирате криптиране и щракнете върху Имоти бутон.
  1. Щракнете върху “Включете BitLocker” опция.
  1. Щракнете върху “Включете BitLocker” Отново опция.
  1. Изберете опцията за архивиране на ключа за възстановяване – например, Запазете в акаунта си в Microsoft.
  • Бърза бележка: Винаги можете да намерите ключа за възстановяване във вашия акаунт в Microsoft (отваря се в нов раздел) . Също така, опцията за запазване онлайн е достъпна само когато акаунтът е свързан към акаунт в Microsoft.
  1. Щракнете върху Следващия бутон.
  2. Изберете “Encrypt използвано дисково пространство само” опция.
  1. Щракнете върху Следващия бутон.
  2. Изберете “Нов режим на криптиране” опция.
  1. Проверете “Изпълнете проверка на системата BitLocker” опция.
  1. Щракнете върху Рестартирай сега Бутон (ако е приложимо).

  След като изпълните стъпките, системата ще започне да криптира данните на устройството.

  Докато в „криптиране на задвижването на BitLocker“, също е възможно да се криптират други дискове, като вторично съхранение, външни USB твърди дискове и сменяеми дискове, използвайки „BitLocker да отидат.”

  Извадете криптирането на BitLocker

  Ако трябва да премахнете криптирането на системата, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Контролен панел.
  2. Кликнете върху Система и сигурност.
  3. Кликнете върху BitLocker Drive Encryption.
  1. В секцията „Задвижване на операционната система“ щракнете върху “Изключете BitLocker” опция.
  1. Щракнете върху “Изключете BitLocker” Бутон отново.

  След като изпълните стъпките, процесът на декриптиране ще отнеме известно време, в зависимост от това колко голям е устройството и вашите данни.

  Как да настроите BitLocker в дома на Windows 11

  За да конфигурирате BitLocker в домашното издание на Windows 11, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Настройки.
  2. Кликнете върху Поверителност и сигурност.
  3. Щракнете върху Шифроване на устройството настройка.
  1. Включете Шифроване на устройството превключвател за превключване.
  1. (Незадължително) В секцията „Свързани“ щракнете върху “Шифроване на BitLocker Drive” опция.
  2. В секцията „Задвижване на операционната система“ щракнете върху “Архивирайте ключа си за възстановяване” опция.
  1. Щракнете върху Запазете във файл опция.
  2. Запазете ключа за възстановяване на BitLocker на друго място.
  3. Щракнете върху Запазете бутон.

  След като изпълните стъпките, BitLocker ще включи системата, за да криптира файловете на устройството.

  Тази версия на BitLocker е достъпна само на някои устройства. Ако не намерите опцията, устройството най -вероятно не поддържа криптиране. Обикновено виждате тази функция на устройства като Microsoft Surface устройства и тези от други марки като HP, Lenovo, Dell и т.н.

  Извадете криптирането на BitLocker

  За да декриптирате устройство с помощта на BitLocker, използвайте тези стъпки:

  1. Отворен Настройки.
  2. Кликнете върху Поверителност и сигурност.
  3. Щракнете върху Шифроване на устройството настройка.
  1. Изключете Шифроване на устройството превключвател за превключване.

  След като изпълните стъпките, процесът на декриптиране ще започне на устройството.

  Повече ресурси

  За по -полезни статии, покритие и отговори на общи въпроси за Windows 10 и Windows 11 посетете следните ресурси:

  • Windows 11 на Windows Central – всичко, което трябва да знаете
  • Windows 10 на Windows Central – всичко, което трябва да знаете

  Как да активирате BitLocker на Windows 11/10 Начало с инструкции стъпка по стъпка?

  Резюме: Чудите се как да активирате BitLocker в Windows 11/10 Начало? Щракнете тук за лесен за разбиране BitLocker за Windows 11/10 Home Step-By-Step Инструкции, които ще помогнат!

  BitLocker за Windows 10 Home

  Изтегли

  BitLocker за Windows

  Оценка: 4.8

  Съдържание:

  • 1. M3 BitLocker Loader за Windows
  • 2. Надстройте вашия компютър до Windows 11/10 Professional
  • 3. Включете криптирането на устройството в Windows 11/10 Начало
  • 4. Криптирайте устройството си на друг компютър, работещ с Windows 11/10 Pro

  Имам Windows 11/10 Home Edition, а не професионално издание. Има ли някакъв начин за инсталиране на BitLocker в дома на Windows 11/10 или трябва да надстроя до Windows 11/10 Professional?

  Като Windows 8 и Windows 8.1 Преди него, Windows 11/10 все още не прави криптирането на BitLocker Drive достъпно за потребителите на домашната му версия.

  Въпреки че не можете да използвате BitLocker в дома на Windows 11/10, има няколко опции за активиране на функцията за криптиране на BitLocker Drive. Нека да разгледаме как можете да криптирате устройството си в дома на Windows 11/10.

  Как да шифровате USB устройство с Bitloker на Windows и Mac

  Как да шифровате, Password Protect USB устройство за използване на PC Mac & Windows?

  Това ръководство ви казва как да шифровате или защитите паролата си USB флаш устройства на Mac и Windows с BitLocker, най-сигурният начин за криптиране на данни. Прочетете повече >>

  M3 BitLocker Loader за Windows

  M3 BitLocker Loader за Windows е приложение, което ви позволява да включите криптирането на задвижването на BitLocker в дома на Windows 11/10. Можете да използвате това приложение, за да го активирате както за твърди дискове, така и за USB флаш устройства.

  Изтегли

  BitLocker за Windows

  Оценка: 4.8

  Ако искате да получите достъп до криптирано устройство на BitLocker на вашия Mac, можете да използвате M3 BitLocker Loader за Mac на тази платформа.

  Стъпка 1: Изтеглете M3 BitLocker Loader за Windows на вашия компютър и инсталирайте приложението.

  Стъпка 2: Стартирайте M3 BitLocker Loader за приложението Windows.

  Стъпка 3: Изберете устройството, което искате да шифровате с BitLocker от списъка на Dists M3 BitLocker Loader за Windows, идентифицира на вашия компютър.

  Изберете устройство за криптиране

  Ако имате само един C: Drive и искате да защитите личните си файлове, прочетете нашата статия: Как да защитите личните си файлове на C: Drive?

  Стъпка 4: Щракнете върху Шифроване до устройството, с което работите.

  Стъпка 5: Въведете паролата, която искате да използвате, за да криптирате устройството си и щракнете върху Напред.

  Encrypt Drive с BitLocker

  Стъпка 6: Запазете ключа за възстановяване като резервно копие, в случай че някога забравите паролата си и щракнете върху Напред.

  Архивирайте ключа за възстановяване

  Стъпка 7: Активирайте криптирането на BitLocker на устройството, което сте избрали в Windows 11/10 Home.

  Надстройте вашия компютър до Windows 11/10 Professional

  Една от разликите между Windows 11/10 Home и Windows 11/10 Professional е BitLocker Support. Windows 11/10 Pro осигурява достъп до криптиране на BitLocker Drive без допълнителен софтуер.

  Надграждането до Pro ви позволява да активирате функцията, но при $ 99 USD, това е доста стръмно разходи за това.

  Включете криптирането на устройството в Windows 11/10 Начало

  Функцията за криптиране на устройството в Windows 11/10 Home също ви позволява да защитавате вашите файлове. Подобно е на BitLocker, колкото ви позволява да предпазвате данните си от достъп от неоторизирани индивиди, но има някои разлики между двете функции.

  Основната разлика е, че всички версии на Windows 11/10 (Home, Pro, Education и Enterprise) поддържат поддръжка на устройството, докато само Pro, образование и Enterprise предлагат криптиране на BitLocker. BitLocker ви предоставя повече инструменти за управление на вашите криптирани дискове, отколкото криптирането на устройството.

  За да използвате функцията за криптиране на устройството в Windows 11/10 Home, има две изисквания:

  1. Модулът на надежден платформа (TPM) трябва да бъде активиран.

  2. Имате нужда от компютър с унифициран разширяващ се фърмуер интерфейс (UEFI) тип фърмуер.

  За да включите криптирането на устройството на вашето устройство, използвайте следните стъпки:

  Стъпка 1: Отворете настройките в Windows, като щракнете върху Старт и след това иконата “предавка”

  Стъпка 2: Щракнете върху Актуализация и сигурност.

  Стъпка 3: Щракнете върху елемента за криптиране на устройството. Ако не виждате криптиране на устройството в секцията за актуализиране и сигурност на настройките, това най -вероятно означава, че вашият компютър не поддържа едно от двете изисквания.

  Стъпка 4: В секцията „Устройства криптиране“ на настройките щракнете върху бутона, обозначен с „включете“, за да го активирате

  Криптирайте устройството си на друг компютър, работещ с Windows 11/10 Pro

  Windows 11/10 Home не осигурява възможността за криптиране на вашите устройства с BitLocker, но може да отключи и достъп до дискове, които вече са криптирани. Ако свържете устройството си към компютър, работещ с Windows 11/10 Professional, Enterprise или Education, можете да включите BitLocker и след това да го свържете отново с вашата домашна машина Windows 11/10.

  Как да отключите устройство, криптирано на BitLocker в дома на Windows 11/10

  Както отбелязахме, Windows 11/10 Home може да отключи и прочете устройство, криптирано с BitLocker. M3 BitLocker Loader за Windows също предоставя тази функция, ако я използвате.

  Следвайте тези стъпки, за да отключите криптирано устройство с битлокер:

  Стъпка 1: Отворете “този компютър” (или моя компютър) и щракнете с десния бутон върху криптираното устройство на BitLocker в списъка. Можете също да направите същото в приложението за управление на диска.

  Стъпка 2: Щракнете върху Отключване в менюто, което се появява, когато щракнете с десния бутон.

  Стъпка 3: Въведете паролата, която сте създали, когато криптирате устройството на този компютър.

  Отключете криптираното задвижване на BitLocker

  Ако сте забравили или нямате паролата, но имате ключа за възстановяване, който сте запазили по време на процеса на криптиране, щракнете върху „Още опции“, след това „Въведете клавиша за възстановяване“.

  Отключете криптираното задвижване на BitLocker

  Въведете 48-цифровия ключ за възстановяване на BitLocker, за да отключите криптираното устройство BitLocker.

  Въведете ключа за възстановяване, за да отключите криптираното устройство на BitLocker

  Ако сте забравили ключа за възстановяване, пукането на паролата за bitLocker е единственият начин.

  Ако искате да използвате BitLocker, Windows 11/10 Home не е изключен

  Както можете да видите, използването на BitLocker в Windows 11/10 Home е възможно, въпреки че Microsoft не го поддържа директно. Шифроването на данни е критичен фактор за запазване на вашите данни.

  Използвайте информацията в тази статия, за да се възползвате от BitLocker, без да се налага да отделяте допълнителни пари, за да надстроите до по -скъпа версия на Windows 11/10.

  Ако сте загубили данните от BitLocker шифровано устройство от грешка, Iboysoft Data Recovery е професионален софтуер за възстановяване на данни, който може да ви помогне много.

  Аманда е един от основните колонисти в Iboysoft. Тя обича да изследва нови технологии, да се фокусира върху MacOS, Windows OS, възстановяване на данни, сигурност на данните, управление на дискове и други проблеми, свързани с технологиите. Тя се наслаждава на предоставянето на технически и информативни статии, за да помогне на хората да излязат от проблемите и да извлекат максимално своите устройства.

  Джесика Ши е старши технологичен редактор в Iboysoft. През целия си 3 -годишен опит Джесика е написала много информативни и инструктивни статии за възстановяване на данни, сигурност на данните и управление на дискове, за да помогне на много читатели да осигурят важните си документи и да се възползват от най -доброто предимство от своите устройства.