Windows 10 ReadyBoost прави ли разлика

Резюме:

ReadyBoost е полезен за компютри от нисък клас. Това не прави значителна разлика в производителността при стартиране на игри или други процесори или интензивни на GPU приложения. ReadyBoost изисква специален USB порт или флаш устройство за извършване на надстройката.

Ключови точки:

 1. ReadyBoost може да подобри производителността на Windows при конкретни обстоятелства и настройки на компютъра.
 2. Зависи от системните спецификации и потребителските дейности.
 3. ReadyBoost не замества нуждата от повече RAM или надграждане на компютър.
 4. ReadyBoost работи с подвижни устройства като USB устройства или Compactflash карти.
 5. Използва Superfetch за предварително зареждане на информация в RAM.
 6. ReadyBoost може да не работи, ако вашият компютър има достатъчен RAM.
 7. Повечето компютри идват с достатъчен RAM, което прави готовете ненужни.
 8. Ако вашият компютър има по -малко от 1 GB RAM, ReadyBoost може да покаже леки подобрения.
 9. Надграждането на RAM или закупуването на нов компютър е по -ефективно от разчитането на ReadyBoost за печалба от производителност.
 10. Има алтернативи на ReadyBoost, но замяната или надграждането на компютъра често е по -доброто решение.

Въпроси:

 1. Наистина ли ReadyBoost подобрява производителността на Windows?
 2. Да, ReadyBoost може да подобри производителността на Windows, но само при конкретни обстоятелства и ако компютърът няма достатъчно RAM RAM.

 3. Е готов замяна на повече RAM или надграждане на компютър?
 4. Не, ReadyBoost не е заместител на повече RAM или надграждане на компютър. Той може да осигури някои подобрения, но не може да съответства на печалбите на производителността на хардуерните надстройки.

 5. Как работи ReadyBoost?
 6. ReadyBoost използва сменяеми устройства като USB устройства за филтриране на кеш на компютър. Той работи съвместно със Superfetch, който предварително зарежда информация в RAM, което води до по -бързо зареждане на програмата.

 7. Работи ли готово за всички компютри?
 8. ReadyBoost може да не работи за компютри с достатъчен RAM. Той е най -полезен за компютри с по -малко от 1 GB RAM RAM.

 9. Какви са ограниченията на ReadyBoost?
 10. ReadyBoost изисква специален USB порт или флаш устройство. Той също може да съкрати живота на сменяемото устройство поради постоянен трансфер на данни.

 11. Трябва ли да избера ReadyBoost или да надстроя моята RAM?
 12. Надграждането на RAM обикновено е по -ефективно от разчитането на ReadyBoost. Помислете за разходите и потенциалните печалби, преди да вземете решение.

 13. Има ли алтернативи на ReadyBoost?
 14. Има алтернативни решения, но ако вашият компютър е твърде стар, за да се справи с ежедневните задачи, може да е време да разгледате нов компютър или надстройка на RAM.

 15. Е готов за готовност за игри или интензивни приложения?
 16. Не, ReadyBoost не прави значителна разлика в производителността при стартиране на игри или интензивни процесори/GPU-интензивни приложения.

 17. Може ли ReadyBoost да подобри работата на висококачествените сменяеми устройства?
 18. ReadyBoost може да подобри производителността само когато се използва на специфични висококачествени, свалящи се устройства с висок капацитет.

 19. Е готов за рентабилно решение?
 20. ReadyBoost може да не е рентабилен в сравнение с надграждането или закупуването на нов компютър, особено като се има предвид намаляващите цени на компютрите и наличието на по-мощни устройства.

Windows 10 ReadyBoost прави ли разлика

ReadyBoost е полезен за компютри от нисък клас. Но’не са необходими за способни системи с две или четири GB памет. В допълнение, ReadyBoost не’t Направете значителна разлика в производителността, когато стартирате игри или други процесори или интензивни на GPU приложения. Това изисква специален USB порт или флаш устройство за извършване на надстройката. Това означава’не съм добро решение, ако сте’Преназначете скоро да надстроите вашия компютър скоро време.

Наистина ли ReadyBoost подобрява производителността на Windows?

ReadyBoost дойде в операционната система Windows във Vista. ReadyBoost позволява на потребителите да се възползват от подвижните медии, за да ускорят вашата ОС. ReadyBoost isn’t глупаво, но при правилните обстоятелства и настройка на компютъра, ReadyBoost може да направи разлика.

ReadyBoost може да бъде начин да помогне за подобряване на производителността на Windows при определени обстоятелства, но не всеки ще получи същата полза. Това наистина зависи от спецификациите на системата и какво прави потребителят на определен компютър. В някои случаи единственият начин да разберете дали ReadyBoost работи за компютър, е всъщност да го опитате и да видите какво ще се случи.

Наистина ли ReadyBoost подобрява производителността в Windows? Може ли да направи такова подобрение, че да не го направите’не се нуждаете от повече RAM или надстройка на PC? Позволявам’s Погледнете какво е ReadyBoost, как работи и дали’Ще работя на вашия компютър.

Какво е готово?

ReadyBoost работи с подвижно устройство, като USB устройство или Compactflash карта, за да помогне за филтриране на компютър’S кеш.

Тъй. ReadyBoost може да се използва временно или може да се използва, докато устройството се изправя пред предизвикателството. ReadyBoost може да се изяде при продължителността на живота на сменяемо устройство поради това как постоянно прехвърля данни напред -назад. В крайна сметка устройството ReadyBoost вече няма да работи и просто да умре. В случай, че това се случи, вие’ще трябва да заменя устройството. Там’няма да бъде начин да го спасим.

Как работи готов за компютър на компютър

Когато се възползвате от ReadyBoost, той използва друга функция, въведена в Windows Vista, наречена Superfetch. Superfetch позволява на компютъра да натовари предварително информацията във вашата RAM, преди да отворите програма. Тези програми се определят от Superfetch, тъй като той следи това, което използвате на заден план, подобно на това как можете да изберете за предварително заредени страници в любимия си уеб браузър.

Тъй. Това поддържа ценната памет освободена от вашия компютър, но все пак ви дава бързо зареждане на приложения и програми. В зависимост от компютъра’s Настройка, хардуер и какви програми използвате, това потенциално може да ускори вашия компютър с Windows.

Дали ReadyBoost всъщност подобрява производителността на Windows?

Подвижните устройства могат бързо да четат и пишат данни, но когато става въпрос за съхранение на данни, вашата RAM ще печели всеки път. Освен ако вашият компютър няма малко количество RAM, ReadyBoost няма да работи за вас. Всъщност вероятно сте спечелили’дори не може да го активира. Ако това’С случая, ти’Никога няма да мога да опитате ReadyBoost, за да видите дали работи с вашия компютър. Че’Хубаво е, това означава, че вашият компютър е до равен и може да се справи с товара, който ReadyBoost се опитва да подобри.

WradeBoost-Won

Повечето компютри се предлагат с над 4 GB или повече от RAM. Ако имате по -малко от 1 GB RAM, ReadyBoost може да покаже подобрение на вашия компютър. Anandtech направи тест за изпълнение на GoodeBoost с компютри, използвайки само 512 MB RAM, за да покаже разликата между използването му и не.

Резултатите са интересни. Докато ReadyBoost прави малка разлика при правилните обстоятелства, той може’Не бийте просто купуване на повече RAM и надграждане на вашия компютър. Подобренията на производителността, които виждате от хардуерните надстройки, могат’t Сравнете с ReadyBoost.

Кога трябва да използвате ReadyBoost?

Ако ти’Използване на по -малко от 1 GB RAM, то’Възможно е ReadyBoost ще има леко влияние върху вашето представяне. Ако обаче вие’Използвайки тази малка овен. ReadyBoost може да подобри производителността в Windows, когато се използва на висококачествено, свалящо се устройство с висок капацитет. Често тези устройства все още могат да струват стотици долари, което прави надграждането на RAM по -желано с по -добри резултати.

Преди да изберете дали да използвате ReadyBoost или не, отделете малко време, за да сравните вашите PC спецификации с това, което се продава в момента на пазара. Цените на компютъра са се справили значително през последните няколко години, което ги прави по -достъпни от всякога. Таблетки, ереатори и дори мобилни телефони могат да опаковат повече от удар, отколкото по -старите компютри, дори ако те’Използване на ReadyBoost при оптималната си настройка. Ако то’s Време за надграждане или закупуване на нов компютър, ReadyBoost не е решението за вас.

Има ли алтернативи на ReadyBoost?

Има няколко алтернативи до ReadyBoost, но когато се свежда до него, ако вашият компютър е твърде стар, за да се справи с това, което правите ежедневно, той’s Време за разглеждане на нов. В някои случаи може да бъде по -евтино да си купите нова пръчка RAM, отколкото да получите подвижно устройство, което наистина позволява на ReadyBoost да направи подобрение.

Докато можете да опитате някоя от шепата алтернативи на ReadyBoost там, ReadyBoost вероятно спечели’t Направете голяма част от подобряването на производителността на вашия компютър. Освен ако не сте’Използвайки по -малко от 1 GB RAM в Windows, ReadyBoost ISn’наистина си заслужава.

Използвали ли сте ReadyBoost в миналото? Или в момента? Уведомете ни в коментарите по -долу! Ние’D обичам да чувам как’работи за вас, каква е вашата настройка и дали я препоръчвате на други.

Windows 10 ReadyBoost прави ли разлика?

Droidrant

Какво е готово? Терминът ReadyBoost е функция на Microsoft System, която позволява на вашия компютър да използва паметта си по -бързо. Работи чрез достъп до файлове на дисково устройство, които често се използват. Тази технология е ефективна, дори ако не сте’няма много овен на вашия компютър. Предимствата на ReadyBoost обаче ще зависят от вашите навици и ще варират от машина до машина. Можете да деактивирате ReadyBoost на вашия компютър по различни причини. Най -лесният начин да го направите е в менюто Properties. Можете също така ръчно да премахнете файла с ReadyBoost на САЩ.

Когато инсталирате ReadyBoost, той ще кешира често използвани файлове в Windows. След това тези данни се съхраняват на USB флаш устройство или SD карта с памет. ReadyBoost работи с Microsoft’S Суперфетч услуга и използва алгоритъм, за да определи кои файлове да кешират. Тези файлове могат да бъдат системни, приложение или потребителски документи. В допълнение към тези файлове, ReadyBoost ще кешира системни файлове. И така, то’Възможно е да видите известно подобрение в производителността на Windows, без да купувате нов компютър.

Свързани въпроси / съдържание

 • Е готов за ефективен Windows 10?
 • Колко готово увеличава производителността?
 • Може ли готов да подобри FPS?
 • Колко RAM може да добави готово boost?
 • Колко разлика прави ReadyBoost?
 • Е готов за игри за игри?
 • Използва USB като RAM си заслужава?

Е готов за ефективен Windows 10?

Ако ти’Чудите се дали компютърът ви е готов да стартира Windows 10 ReadyBoost, вие сте стигнали до правилното място. За да използвате тази функция, вие’Ще трябва да използвате USB флаш устройство или SD карта с минимум 256MB използваем капацитет за съхранение. Всяко флаш устройство ще работи отлично, стига да отговаря на Windows’ изисквания. Веднъж ти’направихте своя избор, вие’Ще трябва да рестартирате компютъра си, за да влязат в сила промените.

За да добавите брояча ReadyBoost, отидете в менюто Старт и след това изберете Монитор за производителност. Можете също да намерите монитора за производителност, като щракнете с десния бутон върху вашия компютър и щракнете върху “Управление на производителността.” Изберете Добавяне на броячи и след това изберете ReadyBoost от списъка. След добавяне на брояча, щракнете върху OK, за да запазите промените. Ако ReadyBoost вече е инсталиран на вашия компютър, той трябва да е достъпен в монитора за производителност. Ако не е’t, ти’Ще трябва да го деактивирате в настройките на Windows.

Прочетете също: Как да поправя бавен лаптоп Dell с Windows 10?

Колко готово увеличава производителността?

Ако ти’Чудеше се “Колко Windows 10 Readyboost увеличава производителността?” Вие’не е сам. Това може значително да подобри скоростта на вашия компютър, особено в взискателни приложения като видеоигри. Ако не’T има достатъчно RAM за ReadyBoost, можете да използвате външна SD карта като кеш за операционната система. Просто се уверете, че устройството е форматирано като NTFS. След като бъдат инсталирани, Windows автоматично ще го открие и използва като външно устройство.

Ако ти’Чудите се колко Windows 10 ReadyBoost увеличава производителността ви, прочетете това: По-ниският компютър на базата на RAM ще се възползва от повече от система от висок клас, а компютърът от по-висок клас ще види по-малко увеличение на скоростта. Това означава, че’S по -полезен за стари лаптопи на Windows с ограничена RAM RAM. Ако ти’Не сте сигурни дали ReadyBoost ще подобри работата ви, проверете спецификациите на вашата система, за да видите дали я’s съвместим с него.

Може ли готов да подобри FPS?

В неотдавнашен тест проведохме три различни програми, за да видим колко ReadyBoost подобри производителността на нашия компютър. Игрален пакет тества производителността на процесора, GPU и HDD. Комуникационният пакет измерва ефективността на компютъра в общи сценарии, като изпращане и получаване на имейли и споделяне на файлове чрез Интернет. И третата програма измерва ефективността на GPU и процесора в тестовия пакет от 3Dmark Vantage. Установихме, че ReadyBoost не направи значителна разлика в нашите игри за игри. Най -голямата разлика, 0,002 процента, беше между ReadyBoost и тест без ReadyBoost.

Причината, че ReadyBoost подобрява производителността е, че използва допълнителна памет, известна като кеш. Този кеш позволява на системата да се чете от твърдия диск много по -бързо, отколкото би могъл иначе. Въпреки това, за разлика от паметта на паметта, ReadyBoost също може да причини системата’S RAM да бъде разтоварен. Като цяло, ReadyBoost е най -ефективен в системи с по -малко от 2GB RAM и механичен HDD. Твърдото задвижване е по-бързи от дори USB 3.0 флаш устройства.

Колко RAM може да добави готово boost?

Първият въпрос, който трябва да се зададе, е колко RAM може да добави Windows 10 ReadyBoost? Отговорът на този въпрос зависи от това колко овен вече имате. Колкото повече RAM има вашата система, толкова по -голямо е общото количество RAM, която ще има. Въпреки това, може да искате да проверите дали имате достатъчно RAM, преди да добавите още. За щастие броячът на ReadyBoost предоставя точен отговор. Ето пример за това колко RAM ще добави.

Прочетете също: Как да поправя звуковия миксер на Windows 10?

Функцията ReadyBoost работи с външни дискове, за да увеличи производителността на четене/запис, като ги използва като кеши на твърди дискове. Отворете диалоговия прозорец Properties Windows 10 и щракнете върху раздела ReadyBoost. Това ще ви каже дали външното ви устройство е съвместимо. Проверете размера му, свободното пространство и времето за достъп. За да определите дали това’s съвместим, имате нужда от шофиране с поне 2.5 MB/sec пропускателна способност за 4 kb случайни четения и 1.7 MB/sec за 1 MB случайни записи.

Колко разлика прави ReadyBoost?

Какво’s разликата между готовите и традиционните твърди дискове? ReadyBoost е предназначен да се възползва от флаш паметта, която има по -ниски времена за търсене, отколкото твърди дискове. Следователно той е в състояние да получи достъп до дадено място във флаш паметта по -бързо. Докато твърдите дискове са по -добри за големи последователни четения, флаш устройствата са по -добри за малки случайни четения. За да се възползвате максимално от ReadyBoost, използваната USB флаш устройство или SD карта трябва да бъде с размер поне 256 MB с размер. За да отговарят на условията за програмата, флаш устройството или SD картата трябва да са достатъчно бързи, за да изпълняват 4 kb случайни четения или 512 kb случайни записи на 3.5 mbits.

ReadyBoost е полезен за компютри от нисък клас. Но’не са необходими за способни системи с две или четири GB памет. В допълнение, ReadyBoost не’t Направете значителна разлика в производителността, когато стартирате игри или други процесори или интензивни на GPU приложения. Това изисква специален USB порт или флаш устройство за извършване на надстройката. Това означава’не съм добро решение, ако сте’Преназначете скоро да надстроите вашия компютър скоро време.

Е готов за игри за игри?

Ако ти’за геймър, може би се чудите дали Windows 10’S ReadyBoost е добър за вашия компютър за игри. ReadyBoost е усилвател на производителността, но то’S само си струва да се използва, ако вашата система има сравнително скромно количество RAM. Основното предимство на ReadyBoost е, че той автоматично предварително натоварва уеб страниците. Това може драстично да увеличи производителността на игрите. Но е готов да си струва парите?

Прочетете също: Как да намеря всичките си музикални файлове на Windows 10?

Първата стъпка е да се уверите, че вашият компютър е съвместим с ReadyBoost. Ако вашата система е съвместима само с USB 3.0 или по -високо устройство, функцията ReadyBoost е’няма да бъде полезно. За да проверите дали вашият компютър поддържа тази функция, поставете USB 3.0-съвместимо устройство в USB порта. След това щракнете с десния бутон върху USB устройството’s Икона в Explorer и изберете свойства. Ако ReadyBoost не’Не се покажете, можете да опитате да го форматирате. След форматирането на Pendrive, трябва да забележите значително увеличение на скоростта.

След това се уверете, че вашата USB стик има достатъчно свободно пространство. Уверете се, че пространството е поне 256 MB. Важно е да имате достатъчно свободно пространство на вашия USB пръчка, така че ReadyBoost да може да кешира данните. След като пространството е адекватно, можете да включите допълнителни устройства. Задържането на клавиша Windows и натискането на R ще отвори кутия за изпълнение. Изпълнете Microsoft Security Essentials или друга антивирусна програма.

Използва USB като RAM си заслужава?

Един от начините да ускорите компютъра си е да използвате USB флаш устройство. USB флаш устройство обикновено се използва за съхранение на данни и дори може да се използва за преинсталиране на Windows. Но знаехте ли, че можете да използвате и USB флаш устройство като RAM? Софтуерът Minitool ще ви покаже как да използвате USB флаш устройство, за да ускорите компютъра си. За да го използвате като RAM, трябва да го форматирате на NTFS (без екстра).

Първо, трябва да форматирате USB устройството с помощта на FAT32. След като устройството бъде форматирано, можете да го използвате като RAM. Друг метод за използване на USB като RAM е чрез софтуер, наречен ReadyBoost. За да активирате тази опция, трябва да форматирате USB флаш устройство в FAT32. По този начин вашият компютър автоматично ще има достъп до данни, съхранявани на флаш устройството. Най-добре е обаче да използвате RAM-съвместимо флаш устройство, ако можете да си позволите да платите малко повече за USB устройство с по-висока скорост.

Наистина ли ReadyBoost подобрява производителността? [Дубликат]

Използването на SD карта с помощта на ReadyBoost? Бих ли забелязал някаква разлика в 32-битов нетбук с 1 GB RAM, работещ с Windows 7 Starter? Трябва ли да използвам 8 GB SD карта или повече?

Попитан 20 август 2010 г. в 14:23

1,450 3 3 златни значки 23 23 сребърни значки 38 38 бронзови значки

Какво предполагате, че ще се случи, ако случайно изхвърлите USB устройството извън позицията, докато го използвате с ReadyBoost?

23 август 2010 г. в 14:13

Тъй. 🙂

23 август 2010 г. в 23:50

@Wez ReadyBoost е проектиран да използва сменяем устройства, така че е написано за обработка на прекъснати сценарии – можете да премахнете устройството по желание.

19 ноември 2010 г. в 9:11

Не гледайте скоростта, погледнете латентността. 😉

11 април 2011 г. в 19:53

@Jet, the търси Времето е много по -ниско на базираните на паметта дискове. Следователно, ако файлът е малък, той така или иначе може да бъде извлечен по -бързо.

31 май 2011 г. в 13:26

6 отговора 6

Да, работи наистина добре, но трябва да получите „достатъчно бързо“ съхранение за това. Помага ми много в моя бележник. И е добре, тъй като не е нужно да използвам 7200 оборота в минута HDD, нито да губя пари от SSD или нещо подобно. Не съм приготвен от пари и достатъчно бърз Pendrive е мръсотия евтин сега. Изпробвайте го с Pendrive на приятел.

(Изпълнявам Windows 7 Ultimate с 4 GB DDR3 1066 MHz памет с ниско-холо Gepida (IBM-Lenovo Thinkpad T500), двуканален. И все пак, това помага много.)

12.1K 23 23 златни значки 69 69 сребърни значки 90 90 бронзови значки

Отговори на 20 август 2010 г. в 14:51

16k 25 25 златни значки 100 100 сребърни значки 151 151 бронзови значки

Предполагам, че това би помогнало още повече в нетбук с по-малко памет и работи на 32-битов процесор. Видях SD карта със скорост на прехвърляне от 15 MB/sec; Надявам се да помогне.

20 август 2010 г. в 14:56

Наистина. Щеше да даде огромен тласък, ако намерите добра карта. По -бързо = по -добре. Всички те са евтини за мръсотия, така че просто ги потърсете. Статията на Wiki дава обяснение за 133x и т.н. (Тук: en.Уикипедия.org/wiki/secure_digital)

20 август 2010 г. в 17:11

Когато казвате „работи наистина добре“, на какво се основавате това? Използвали ли сте хронометър, за да тествате, правейки същото с и без ReadyBoost? Или, изглежда ли “по -бързо и затова казвате със сигурност, че е по -бързо? Проучих много готови boost и всичко, което открих, казва, че изобщо не е много помощ, ако имате 2 GB RAM или повече.

2 януари 2012 г. в 3:23

Изглежда много по -бързо. Не направих никакъв тест и не ме интересува наистина тестовете (защо бих? Не искам да се похваля с резултатите от сравнителните резултати, искам да използвам компютъра си.) Както и да е, опитайте го за себе си, с доста добър Pendrive. Също така, и по -бавен HDD се брои (лаптоп 5400 об / мин, който е.)

2 януари 2012 г. в 11:31

Да, ReadyBoost ще помогне.

Но мисля,. ReadyBoost работи като оптимизация за съществуващия ви файл на RAM и PAGE. Вие не съхранявате или кеширате повече информация навсякъде, поставяте същата информация на по -бързо място.

Вашият файл на страницата рядко расте до 8 GB. Това се случва, но през повечето време седи много по -близо до 4 GB и затова препоръчвам да търсите a по -бързо 4 GB карта. Това ще бъде по -близко съвпадение за действителната ви употреба. Проверете реномирани рецензенти за действителни данни за сравнение, колкото по -бързо е картата, толкова повече увеличение на скоростта.

Още по -добре е, че повечето нетбуци поддържат до 2 GB реална памет. ReadyBoost ще помогне, но надстройката на 2 GB ще помогне Повече ▼.

12.1K 23 23 златни значки 69 69 сребърни значки 90 90 бронзови значки

Отговори на 20 август 2010 г. в 15:18

Джоел Коорн Джоел Коухорн

28k 13 13 златни значки 86 86 Сребърни значки 132 132 бронзови значки

Може да помогне, но само ако имате минимална RAM RAM. Направени са тестове на референтни тестове от различни източници, за да се покаже ефектът му:

Както можете да видите, ако имате 512 MB RAM, ReadyBoost наистина може да помогне. Ако имате 2 GB или повече, вероятно ще остане незабелязано.

За вас с 1 GB ReadyBoost би помогнал леко, 4 GB или 8 GB USB стик ще работи най -добре (вижте другата връзка в моите коментари), въпреки че за същата цена вероятно бихте могли да получите надстройка от 1 GB RAM, което би било по -добре.

12.1K 23 23 златни значки 69 69 сребърни значки 90 90 бронзови значки

Отговори на 20 август 2010 г. в 15:44

151 1 1 Сребърна значка 7 7 бронзови значки

Тестове за производителност на AnandTech ReadyBoost: Anandtech.com/show/2163/6

20 август 2010 г. в 15:48

Има ли някакви тестове за производителност за Win7? Всички тези, които намирам, изглеждат Vista и се чудя дали Win7 предлага подобрение спрямо Vista в тази област?

20 август 2010 г. в 15:56

@Dma57361 не наистина, почти ще бъде подобно на Vista TBH, единствените актуализации за ReadyBoost с Win7 поддържаха повече от 4GB, поддържайки повече от 1 устройства ReadyBoost и поддръжка за използването му по време на зареждане, за да се подобри стартовата скорост.

20 август 2010 г. в 16:35

Да. Помага, тъй като ще можете да отворите много повече софтуер на вашия компютър едновременно. Но ще трябва да изчакате по няколко минути всеки път, когато включите компютъра си.

В моя случай с лаптоп на Windows Vista (2 GB RAM) + 4 GB в ReadyBoost, трябва да изчакам около 15 минути, преди да имам пълната мощност на моя компютър (мога да видя това, защото светодиодът на твърдия диск не спира да работи, когато Readyboost е на противно, ако е изключен).

12.1K 23 23 златни значки 69 69 сребърни значки 90 90 бронзови значки

Отговори на 20 август 2010 г. в 15:05

405 2 2 златни значки 6 6 сребърни значки 16 16 бронзови значки

Не съм сигурен, че това е правилно. ReadyBoost прави не Увеличете пространството на паметта (и така прави това не Позволете на допълнителни програми да стартират). Това, което прави, е кеш нещата, за да могат да бъдат заредени по -бързо, когато стартира съответната програма. Ако вашият кеш на готово гост трябва да се възстанови на всяка обувка (предполагам, че това е забавянето), тогава имате проблем с конфигурацията или продължавате.

20 август 2010 г. в 15:12

@Dma57361 Можете ли да дадете източник за претенцията си? Прочетох, че ReadyBoost не предпазва данните от сменяеми задвижвания между рестартирането поради опасения за сигурността и че такова поведение е нормално. Реконструкциите са причина да не го използвам в момента. Ако те са резултат от лоша конфигурация, ми е интересно да го поправя.

20 август 2010 г. в 15:25

@Andreja rb кешът е едновременно компресиран и криптиран за смекчаване на проблемите със сигурността. Моят кеш винаги включен в машината и не знам какво редовно би причинило възстановяване на кеша, както съобщава Дейвид). Прочетете статията на Wikipedia, това е доста полезен преглед. Това е стареене (не включва подобрения, донесени от win7), но и полезен пост.

20 август 2010 г. в 15:33

@Dma57361 Знам, че е едновременно компресиран и криптиран. И аз използвах SD карта и получих възстановявания след всяко зареждане на два компютъра. Ще разгледам статиите. Сега поне знам, че изпитвам изключително състояние, което трябва да бъде решено. Благодаря много!

20 август 2010 г. в 15:41

Тъй като тази дискусия не е свързана с въпроса, зададен тук, аз зададох отделен въпрос относно запазването на RB кеша след рестартиране. Връзка: Суперпотребител.com/въпроси/178386

20 август 2010 г. в 16:18

Може да помогне, но само ако имате минимална RAM RAM.

Направени са тестове на референтни тестове от различни източници, за да се покаже ефектът му

Всъщност не е вярно. Повечето сравнения се правят спрямо достъпа до страница или директна програма, те не са сравними. Използвам платформа I7 с 9 GB RAM, употребата рядко надхвърля 5-6 GB, когато е под зареждане, никога не съм достигнал 8 дори и с най-новите игри.

 • Вярно: Windows 7 има много по -добро обработка на FAGEFILE и свързаните с тях обекти.
 • Вярно: ReadyBoost позволява по -бързо извличане на малки файлове, докато дискът ви е зает с други търсения. А именно файловете за предварително изравняване (малки кеш връзки към често използвани програми и т.н.)

В моите тестове на реалния свят това ускорява времената на натоварване на приложенията драстично. Windows 7 не съхранява данни за предварително изравняване на RAM – и там е усилването.

Моят ReadyBoost е 16 GB клас 10 SD карта. Читателят, трябва да го надстроя, тъй като е основен и често прегрява, но освен това работи чудесно. Изтръпвам всеки инч от системата си, имах го от много години – премахвайки, че ReadyBoost има значение.

Не слушайте тези минимални количества RAM глупости. Това е различна система изцяло.