Кошче за рециклиране се изпразва: Как да спрем рециклирането на кошчето за автоматично изтриване в Windows 7/8/10

Как да изпразни автоматично кошчето за рециклиране на Windows 10

По -старите версии на Windows вече ви предлагат опцията за ограничаване на пространството, използвано от кошчето за рециклиране. Въпреки това, с Windows 10 можете също автоматично да изпразнете боклука по график. Разбира се, по-ранната версия на Windows също ви позволява да изпразнете кошчето за рециклиране при поискване и това не се е променило с Windows 10. Ако обаче мразите да се налага да изпразвате кошчето за рециклиране ръчно, ние имаме само решението за вас. Днес ще ви покажем как автоматично да изпразнете кошчето за рециклиране на Windows и да изтриете всички файлове за рециклиране на кошчета в график в Windows 10.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране на Windows 10

Този урок ще демонстрира как да използвате функцията за чувство за съхранение на Windows 10, за да изтриете периодично боклук от кошчето за рециклиране. Това не само ще ви помогне да спечелите допълнително място за съхранение на приложения и игри, но и да запазите вашия компютър без претрупване. Също така ще ви покажем как да конфигурирате вашия компютър с Windows 10 за директно премахване на изтрито съдържание, вместо първо да ги премествате в кошчето за рециклиране. Така че нека започнем веднага.

Директно изтрийте файлове, без да ги премествате, за да рециклират кошчето

 • Щракнете с десния бутон върху иконата за рециклиране на кошчето на вашия работен плот и натиснете Имоти.
 • В прозореца на свойствата изберете устройството, за което искате да промените настройката. След това изберете опцията, която казва: “Не премествайте файлове в кошчето за рециклиране. Премахнете файловете незабавно при изтриване“. Накрая, удари Приложи За да запазите вашата настройка.
 • Повторете процеса за останалите устройства на вашия Windows 10 PC. След като приключите, ударете Добре За да запазите новата си конфигурация и да затворите прозореца.

След като промените тази настройка, трябва да внимавате да изтриете файлове, защото те са премахнати постоянно и не можете да ги възстановите.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране по график в Windows 10

 • Отворен Настройки (Key Windows + i) и щракнете върху Система.
 • В левия прозорец изберете Съхранение И след това включете Смисъл за съхранение. Сега кликнете върху “Конфигурирайте смисъл за съхранение или го стартирайте сега“. Тук можете да изберете колко често искате Windows 10 да изпразне кошчето за рециклиране автоматично.
 • След това се преместете в падащото меню по-долу “Изтрийте файлове в кошчето ми за рециклиране, ако са били там“Под временни файлове. Тук можете да посочите колко често искате Windows 10 да изтрие автоматично рециклиране на файлове за кошове на вашия компютър.
 • Както можете да видите, опциите варират от 1 ден до 60 дни. Изберете един, който отговаря на вашите нужди. Можете също да изберете „никога“, ако искате да възстановите изтрита файл от кошчето за рециклиране по всяко време.

Това е! Всички файлове и папки за рециклиране на кошчета на вашия компютър с Windows 10 вече ще изтриват автоматично в зависимост от избраната от вас времева рамка.

Възстановяване на място за съхранение чрез автоматично изчистване на кошчето за рециклиране

Сега, когато знаете как автоматично да изтриете файлове за рециклиране на кошчета, надяваме се, че можете да възстановите малко място за съхранение на вашия компютър с Windows 10. За да възстановите още повече място, разгледайте нашето подробно ръководство за това как да изтриете временни файлове в Windows 10. Освен това, проверете и как можете да ускорите вашия компютър с Windows 10, така че никога да не се чувства бавно или изоставане. И накрая, ако имате нужда от допълнително място за съхранение, вижте най -добрите бюджетни SSD, които можете да закупите в момента.

Кошче за рециклиране се изпразва: Как да спрем рециклирането на кошчето за автоматично изтриване в Windows 7/8/10

Тази статия е разделена на три части. Първата част ви казва начина, по който да оставите рециклирането на кошчето автоматично да се изпразни по график. Втората част показва начина за спиране на рециклирането на кошче за автоматично изтриване в Windows 7/8/10. Третата част обяснява как да възстановите пространството за съхранение чрез автоматично изчистване на кошчето за рециклиране.

1. Как мога автоматично да изпращам кошчето за рециклиране на Windows 10?

За да изпразнете автоматично кошчето за рециклиране в Windows 10, можете да използвате функцията за съхранение на Sense. Ето как:

 • Отворете Настройки (Key Windows + I) и щракнете върху системата.
 • Изберете съхранение и включете усещането за съхранение.
 • Кликнете върху “Конфигуриране на чувството за съхранение или го стартирайте сега” и изберете колко често искате Windows 10 да изпразне кошчето за рециклиране автоматично.
 • Посочете времевата рамка за изтриване на файлове за рециклиране на кошчета и изберете дали да ги изтриете, ако са били там за определен брой дни.

2. Как мога директно да изтрия файлове, без да ги премествам в кошчето за рециклиране?

Можете директно да изтриете файлове, без да ги премествате в кошчето за рециклиране, като следвате тези стъпки:

 • Щракнете с десния бутон върху иконата за рециклиране на кошчето на вашия работен плот и изберете Properties.
 • Изберете устройството, за което искате да промените настройката.
 • Изберете опцията „Не премествайте файлове в кошчето за рециклиране. Премахнете файловете веднага, когато се изтрие “.
 • Прилагайте промените и повторете процеса за други дискове, ако е необходимо.

3. Как мога да спра да рециклирам автоматично изтриване на кошчето в Windows 7/8/10?

За да спрете да рециклирате автоматично изтриване на кошчето в Windows 7/8/10, можете да следвате тези стъпки:

 • Отворете командния ред като администратор.
 • Въведете командата “rmdir /s %systemdrive %\ $ recycle.кошче “и натиснете Enter.
 • Това ще изтрие папката за рециклиране на кошчето и ще спре автоматичното изтриване.

4. Мога ли да възстановя изтритите файлове, след като активирам автоматично изпразване на кошчето за рециклиране?

Не, след като активирате автоматичното изпразване на кошчето за рециклиране, файловете се изтриват постоянно и не могат да бъдат възстановени. Уверете се, че внимавате при изтриване на файлове.

5. Как мога да възстановя пространството за съхранение, като автоматично изчиствам кошчето за рециклиране?

За да възстановите пространството за съхранение чрез автоматично изчистване на кошчето за рециклиране, можете да използвате функцията за съхранение в Windows 10. Той периодично ще изтрива боклука от кошчето за рециклиране въз основа на избраната от вас времева рамка.

6. Има ли други начини да освободя място за съхранение на моя компютър с Windows 10?

Да, можете да освободите място за съхранение на вашия компютър с Windows 10, като изтриете временни файлове, деинсталиране на ненужни програми и преместване на файлове на външно устройство за съхранение или облачно съхранение.

7. Как мога да изтрия временни файлове в Windows 10?

За да изтриете временни файлове в Windows 10, можете да следвате тези стъпки:

 • Отворете Настройки (Key Windows + I) и щракнете върху системата.
 • Изберете съхранение и щракнете върху „Временни файлове“.
 • Изберете файловете, които искате да изтриете, и щракнете върху „Премахване на файлове“.

8. Как мога да ускоря моя компютър с Windows 10?

За да ускорите вашия компютър с Windows 10, можете да опитате тези методи:

 • Деактивирайте стартиращите програми.
 • Премахнете ненужните файлове и програми.
 • Актуализирайте прозорците и драйверите.
 • Оптимизирайте настройките на мощността.
 • Изпълнете почистване на диска.

9. Кои бюджетни SSD се препоръчват за допълнително пространство за съхранение?

Някои препоръчани бюджетни SSD за допълнително пространство за съхранение включват:

 • Samsung 860 Evo.
 • Решаващ MX500.
 • Западно цифрово синьо.
 • Kingston A2000.
 • Adata SU800.

10. Мога ли да персонализирам графика за автоматично изпразване на кошчето за рециклиране?

Да, можете да персонализирате графика за автоматично изпразване на кошчето за рециклиране, като коригирате настройките в смисъл на съхранение. Можете да изберете колко често искате Windows 10 да изпразни кошчето за рециклиране и кога да изтриете файловете въз основа на времето, в което са били в кошчето за рециклиране.

Кошче за рециклиране се изпразва: Как да спрем рециклирането на кошчето за автоматично изтриване в Windows 7/8/10

rmdir /s %SystemDrive %\ $ рециклиране.кошче

Как да изпразни автоматично кошчето за рециклиране на Windows 10

Как да изпразни автоматично кошчето за рециклиране на Windows 10

По -старите версии на Windows вече ви предлагат опцията за ограничаване на пространството, използвано от кошчето за рециклиране. Въпреки това, с Windows 10 можете също автоматично да изпразнете боклука по график. Разбира се, по-ранната версия на Windows също ви позволява да изпразнете кошчето за рециклиране при поискване и това е’t Променено с Windows 10. Ако обаче мразите да се налага да изпразвате кошчето за рециклиране ръчно, ние имаме само решението за вас. Днес ще ви покажем как автоматично да изпразнете кошчето за рециклиране на Windows и да изтриете всички файлове за рециклиране на кошчета в график в Windows 10.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране на Windows 10

Този урок ще демонстрира как да използвате функцията за чувство за съхранение на Windows 10, за да изтриете периодично боклук от кошчето за рециклиране. Това не само ще ви помогне да спечелите допълнително място за съхранение на приложения и игри, но и да запазите вашия компютър без претрупване. Също така ще ви покажем как да конфигурирате вашия компютър с Windows 10 за директно премахване на изтрито съдържание, вместо първо да ги премествате в кошчето за рециклиране. Така че нека’S започна веднага.

Съдържание

Директно изтрийте файлове, без да ги премествате, за да рециклират кошчето

 • Щракнете с десния бутон върху иконата за рециклиране на кошчето на вашия работен плот и натиснете Имоти.

Директно изтриване на файлове

 • В прозореца на свойствата изберете устройството, за което искате да промените настройката. След това изберете опцията, която казва, “Дон’t Преместете файлове в кошчето за рециклиране. Премахнете файловете незабавно при изтриване“. Накрая, удари Приложи За да запазите вашата настройка.

Директно изтриване на файлове

 • Повторете процеса за останалите устройства на вашия Windows 10 PC. Веднъж ти’отново го направи, удари Добре За да запазите новата си конфигурация и да затворите прозореца.

Как да изпразни автоматично кошчето за рециклиране на Windows 10

След като промените тази настройка, трябва да внимавате да изтриете файлове, защото те са премахнати постоянно и не можете да ги възстановите.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране по график в Windows 10

 • Отворен Настройки (Key Windows + i) и щракнете върху Система.

Настройки на Windows

 • В левия прозорец изберете Съхранение И след това включете Смисъл за съхранение. Сега щракнете върху “Конфигурирайте смисъл за съхранение или го стартирайте сега.” Тук можете да изберете колко често искате Windows 10 да изпразне кошчето за рециклиране автоматично.

Усеща за съхранение на Windows

 • След това се преместете в падащото меню по-долу “Изтрийте файлове в кошчето ми за рециклиране, ако са били там” под временни файлове. Тук можете да посочите колко често искате Windows 10 да изтрие автоматично рециклиране на файлове за кошове на вашия компютър.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране на Windows 10

 • Както можете да видите, опциите варират от 1 ден до 60 дни. Изберете един, който отговаря на вашите нужди. Можете също да изберете ‘Никога’ Ако искате да възстановите изтрития файл от кошчето за рециклиране по всяко време.

Автоматично изпразвайте кошчето за рециклиране на Windows 10

Че’s it! Всички файлове и папки за рециклиране на кошчета на вашия компютър с Windows 10 вече ще изтриват автоматично в зависимост от избраната от вас времева рамка.

Възстановяване на място за съхранение чрез автоматично изчистване на кошчето за рециклиране

Сега, когато знаете как автоматично да изтриете файлове за рециклиране на кошчета, надяваме се, че можете да възстановите малко място за съхранение на вашия компютър с Windows 10. За да възстановите още повече място, разгледайте нашето подробно ръководство за това как да изтриете временни файлове в Windows 10. Освен това, проверете и как можете да ускорите вашия компютър с Windows 10, така че никога да не се чувства бавно или изоставане. И накрая, ако имате нужда от допълнително място за съхранение, вижте най -добрите бюджетни SSD, които можете да закупите в момента.

Кошче за рециклиране се изпразва: Как да спрем рециклирането на кошчето за автоматично изтриване в Windows 7/8/10

Тази статия е разделена на три части. Първата част ви казва начина, по който да оставите рециклирането на кошчето автоматично да се изпразни по график. Втората част показва начина за спиране на рециклирането на кошчето автоматично изтриване на файлове. Последната част ви помага да възстановите изгубените файлове от кошчето за рециклиране до загуба на данни за avioD.

Изтеглете за победа  Скорост на възстановяване 99.7%

Изтеглете за Mac  Trustpilot Рейтинг 4.6

Актуализирано от Brithny на 2023/02/22 

 • 01 OneDrive Рециклиране на кошчето
 • 02 Не мога да намеря кошчето за рециклиране
 • 03 не може да изпразни кошчето за рециклиране
 • 04 Рециклирайте кошчето се изпразва
 • 05 Тази папка е твърде голяма, за да се рециклира
 • 06 Възстановяване на изтрити файлове, които не са в кошчето за рециклиране

Част 1. Как да изпразни автоматично кошчето за рециклиране в графика

Когато се опитате да изтриете файл или папка, всъщност не го изтривате от вашия компютър. Той се премества само в кошчето за рециклиране, който продължава да използва ценно пространство на твърдия диск. Въпреки че може да се наложи да знаете как да изпразнете ръчно кошчето, може да забравите автоматичните стъпки.

В това ръководство за Windows 10 ще ви преведем през стъпките за автоматично изпразване.

1. Отворете старт, направете търсене на планировчик на задачи и натиснете Enter.

Отворете планиращия задача за автоматично празен кошче за рециклиране

2. Щракнете с десния бутон върху библиотеката за планиране на задачи и щракнете върху нова папка.

Създайте нова задача

3. Назовете папката моите задачи или нещо описателно. (Искате да направите това, за да поддържате задачите си организирани и отделени от системните задачи.) Щракнете с десния бутон върху новосъздадената папка и изберете Създаване на задача.

4. В раздела Общи, въведете име за задачата, като празен кошче за рециклиране на Windows.

Въведете подробности за задачата в раздела Общ

5. В раздела Triggers щракнете върху Ново, за да създадете действие, което ще задейства задачата.

Създайте ново действие в раздела Triggers

6. За целите на това ръководство ще избера и конфигурирам по график, но можете да изберете от редица задействащи действия, включително при влизане, при стартиране, на събитие и други.

Поставете всичките си настройки

Ако използвате опцията за график като спусък, помислете да използвате седмичната или месечната опция, която ще ви даде известно време за възстановяване на изтрити файлове.

7. В раздела „Действия“ щракнете върху Ново.

Раздел за отворени действия

 • Под Настройки на програми/скрипт въведете CMD.Exe.
 • Под Настройки, при добавяне на аргументи Въведете следния аргумент и щракнете върху OK:

/c “ехо y | PowerShell.exe -нопрофил -команд Clear -recyclebin “След това щракнете върху OK, за да изпълните задачата.

Щракнете върху OK, за да завършите настройките на задачите си

След като изпълните стъпките, задачата ще се изпълнява автоматично при условието, което сте конфигурирали.

Част 2. Спрете да рециклирате кошчето автоматично изтрийте Windows 10

По -долу са предоставени два метода, за да ви помогнат да спрете да рециклирате кошчето автоматично изтриване на файлове.

Метод 1. Изтрийте планировчика на задачите

Ако сте създали нова задача, за да оставите кошчето си за рециклиране да се изпразни, можете да изтриете задачата и автоматичното деликиране ще спре незабавно.

Метод 2. Променете настройките за рециклиране на кошчето

Етап 1. Отворете приложението за настройки. Отворете системата> съхранение.

Стъпка 2. Щракнете върху Промяна на начина, по който освобождаваме космическата връзка. Премахнете отметката от втората опция: Изтрийте файлове, които са били в кошчето за рециклиране повече от 30 дни.

Премахнете отметката от втората опция за спиране на рециклирането на кошче за автоматично изтриване

След това, кошчето ви за рециклиране ще спре да изтривате файлове автоматично.

Част 3. Как да възстановите файлове от кошчето за рециклиране

Ако сте загубили някои важни файлове от кошчето за рециклиране, все пак можете да ги възстановите с помощта на Easeus Data Recovery. Това е прекрасен лесен инструмент за възстановяване, който е наистина полезен за възстановяване на постоянно изтрити файлове от изпразнения кошче за рециклиране във всички версии на Windows. Тя ви позволява да визуализирате всички изтрити файлове, преди да го закупите. Ето подробното ръководство за това как да възстановите файловете, изтрити от кошчето за рециклиране в Windows 10/8/8.1/7/xp/vista.

Изтеглете за победа  Скорост на възстановяване 99.7%

Изтеглете за Mac  Trustpilot Рейтинг 4.6

Етап 1. За да възстановите конкретно файлове от изпразнен кошче за рециклиране на Windows 11/10/8/7, задръжте указателя на мишката върху опцията „Рециклиране на кошчето“ в секцията „Локации“ и щракнете върху „Сканиране“.

Изберете кошчето за рециклиране за сканиране

Стъпка 2. Софтуерът за възстановяване на данни Easeus ще започне бързо сканиране за всички изтрити файлове, а по -късно дълбоко сканиране ще стартира автоматично, за да сканира повече изгубени файлове. След процеса на сканиране можете да използвате функцията “филтър”, за да изберете конкретен тип файл, като снимки, дума, видеоклипове и т.н.

Филтрирайте файлове за възстановяване

Стъпка 3. След като намерите файловете, които искате да възстановите, можете да го щракнете двукратно за пълен преглед. След това изберете целевите файлове и щракнете върху „Възстановяване“. Предлагаме ви да изберете различен обем или външно USB устройство, за да запазите възстановените файлове, за да избегнете презаписване на данни.

Как да изпразни кошчето за рециклиране на Windows 10 (по график)

Чудите ли се как да изпразнете кошчето за рециклиране на Windows 10? Можете да изпразнете кошчето за рециклиране на компютър с Windows 10 по няколко различни начина. Прочетете този урок и вземете пълното ръководство. Можете също да научите как да възстановявате файлове от изпразнен кошче за рециклиране със софтуер за професионално възстановяване на данни.

Изтеглете за победа  Скорост на възстановяване 99.7%

Изтеглете за Mac  Trustpilot Рейтинг 4.6

Актуализирано от Седрик на 2023/02/22 

 • 01 Къде е кошчето ми за рециклиране
 • 02 $ рециклиране.Папка за кош
 • 03 Скриване/показване на рециклиране на кошчето 10
 • 04 Как да изпразним кошчето за рециклиране
 • 05 Рециклиране на прозорци за възстановяване на кошчета 10
 • 06 Рециклиране на софтуер за възстановяване на кошчета
 • 07 рециклиране на кошчето, повредено, как да се поправи

Рециклирането на кошчето е една от системните папки в операционната система на Microsoft Windows. По подразбиране той се намира в папката за рециклиране в основната директория на всеки дял на твърдия диск и е скрит. Рециклирането на кошчето запазва файловете, папките, снимките, преките пътища и уеб страниците, които изтривате.

Изтритите елементи ще останат в кошчето за рециклиране и все още заемат дисково пространство. Те могат да бъдат възстановени, ако имате нужда от тях отново. Само чрез изтриване на файлове в кошчето за рециклиране или изпразване на кошчето за рециклиране може да се изчисти файловете за постоянно, което кара компютъра ви да получи по -свободно място.

Windows 10 рециклирайте кошчето

Ето различни начини да Празна кошче за рециклиране в Windows 10. За начинаещи на Windows 10 можете да научите основните методи за почистване на кошчето за рециклиране с лекота. Ако имате опитни потребители, научете Как да изпразни кошчето за рециклиране в Windows 10 в CMD и как да изпразни кошчето за рециклиране по график.

1. Празна кошче за рециклиране на работния плот

Първо, вижте как да почистите кошчето в контекстното му меню.

Етап 1. Намерете иконата за рециклиране на кошчето на вашия работен плот.

Стъпка 2. Щракнете с десния бутон върху десния бутон и изберете „Празно кошче за рециклиране“ от падащото меню.

Празна кошче за рециклиране на Windows 10 на работния плот

Стъпка 3. Изскачащ прозорец ще ви попита „Сигурни ли сте, че искате постоянно да изтриете всички тези елементи?”, Щракнете върху” Да “и изчакайте файловете да бъдат изтрити.

2. Празен Windows 10 рециклирайте кошчето в менюто си за управление

Стъпки за празно кошче за рециклиране с помощната програма за управление.

Етап 1. Намерете и отворете кошчето за рециклиране.

Стъпка 2. Кликнете върху „Управление“ и изберете „Празно кошче за рециклиране“> „Да“, за да изпразнете кошчето си за рециклиране.

Празна кошче за рециклиране на Windows 10 в Manage

3. Празна кошче за рециклиране на Windows 10 в настройки

Проверете как да почистите кошчето за рециклиране в настройките на Windows 10.

Етап 1. Щракнете върху иконата на Windows и след това щракнете върху „Настройки“. След това изберете “Система”.

Стъпка 2. В прозореца Настройки щракнете върху “съхранението” на левия панел. След това щракнете върху „Този ​​компютър“ или други дялове под „Сътруд“.

Празна кошче за рециклиране в настройки Стъпка 2

Стъпка 3. Щракнете върху „Временни файлове“. Всички временни файлове на твърдия диск ще бъдат изброени.

Празна кошче за рециклиране в настройки Стъпка 3

Стъпка 4. Проверете полето „Празно рециклиране на кошчето“, след това щракнете върху „Премахване на файлове“ и изчакайте компютърът ви да изтрие файлове във вашия кошче за рециклиране в Windows 10.

Празна кошче за рециклиране в настройки

4. Празна рециклиране на кошчето Windows 10 с командния ред

За професионалисти, които биха искали да изпразнят кошчето по усъвършенстван начин или когато други начини не работят, все още можете да изпразнете Windows рециклира кошче с командни линии.

Етап 1. Щракнете върху бутона за търсене, въведете cmd.

Стъпка 2. Щракнете с десния бутон върху „Команден ред“ от резултатите от търсенето и изберете „Изпълнете като администратор“.

Стъпка 3. Въведете следната команда, за да изпразнете папката за рециклиране на кошчето в D устройството.

rd /q /s d: \ $ рециклиране.Кошче

Можете да замените C с друга буква за задвижване, като E: За да изпразнете кошчето за рециклиране на e задвижване.

Празна кошче за рециклиране в CMD

Или можете също да използвате тази команда за почистване на кошчето за рециклиране на вашето системно устройство.

rmdir /s %SystemDrive %\ $ рециклиране.кошче

Тип Y За да се потвърди изтриването.

Празна кошче за рециклиране с командния ред

Можете да замените % SystemDrive % с друга буква на задвижване, като тип и стартиране rmdir /s d: \ $ рециклиране.кошче За изпразване на кошчето за рециклиране на D устройство.

5. Как да изпразни автоматично рециклирането на кошчето на Windows 10 в график

Можете автоматично да почиствате кошчето с рециклиране с фиксирана честота, като използвате вградената функция на Windows, наречена SEENCE Sense, която може автоматично да освободи място, като се отървете от файлове, които не сте’Не се нуждаете, като временни файлове и съдържание във вашия кошче за рециклиране.

Ето как да го направя.

Етап 1. Отидете на “Настройки”> “Система” на вашия компютър с Windows 10.

Стъпка 2. Кликнете върху „Съхранение“ и намерете „смисъл за съхранение“.

Стъпка 3. Под смисъл от съхранение щракнете върху плъзгащия се превключвател и го задайте в позицията “on”.

Стъпка 4. Можете да зададете графика за изпразване на кошчето за рециклиране, като щракнете върху „Променете начина, по който автоматично освобождаваме пространството“.

Празно кошче за рециклиране автоматично

Стъпка 5. На новата страница можете да промените честотата на това, когато се изпълнява смисълът от съхранение. Можете да го настроите да работи всеки ден, седмица или месец.

Празна кошче за рециклиране в графика

Стъпка 6. Под временни файлове изберете опцията „Изтриване на файлове в моя кошче за рециклиране, ако те са били там за“. Можете да изберете „Никога, 1 ден, 14 дни, 30 дни или 60 дни“.

Празно кошче за рециклиране автоматично

След тези настройки изтритите файлове в кошчето за рециклиране ще бъдат премахнати автоматично.

Как да възстановите изтритите файлове от изпразнени рециклирани кошчета Windows 10

Изпразването на кошчето за рециклиране може да освободи място на вашия компютър за нови данни. Но ако погрешно изчистите предметите в кошчето за рециклиране и ги искате обратно, как да го направите? Можете ли да възстановите файлове от изпразнен кошче за рециклиране?

Да, можете да възстановите изпразнения кошче за рециклиране с усъвършенстван инструмент за възстановяване на файлове – Съветникът за възстановяване на данни EaseUS, който е добре известен в областта на възстановяването на данни.

Съветник за възстановяване на данни Easeus

 • Възстановяване на файлове от форматирани твърди дискове, покварени или недостъпни USB флаш устройства и т.н.
 • Възстановяване на изтрити или трайно изтрити снимки, видеоклипове, документи, имейли и т.н. ефективно
 • Поправете поправяне на повредени снимки, видеоклипове и документи автоматично

Изтеглете за победа  Скорост на възстановяване 99.7%

Изтеглете за Mac  Trustpilot Рейтинг 4.6

Безплатно изтеглете тази професионална програма за възстановяване на данни и следвайте стъпките по -долу, за да възстановите изтритите файлове от изпразнения кошче за рециклиране на Windows 10/8/7.

Етап 1. За да възстановите конкретно файлове от изпразнен кошче за рециклиране на Windows 11/10/8/7, задръжте указателя на мишката върху опцията „Рециклиране на кошчето“ в секцията „Локации“ и щракнете върху „Сканиране“.

Изберете кошчето за рециклиране за сканиране

Стъпка 2. Софтуерът за възстановяване на данни Easeus ще започне бързо сканиране за всички изтрити файлове, а по -късно дълбоко сканиране ще стартира автоматично, за да сканира повече изгубени файлове. След процеса на сканиране можете да използвате функцията “филтър”, за да изберете конкретен тип файл, като снимки, дума, видеоклипове и т.н.

Филтрирайте файлове за възстановяване

Стъпка 3. След като намерите файловете, които искате да възстановите, можете да го щракнете двукратно за пълен преглед. След това изберете целевите файлове и щракнете върху „Възстановяване“. Предлагаме ви да изберете различен обем или външно USB устройство, за да запазите възстановените файлове, за да избегнете презаписване на данни.

Възстановяване на изгубени файлове от кошчето за рециклиране

Долния ред

В тази публикация обсъдихме как да изпразним кошчето за рециклиране в Windows 10 по няколко начина. Можете да изтриете всички файлове в кошчето за рециклиране от работния плот, като използвате неговата функция за управление, настройки на Windows и CMD.

За потребителите, които искат Windows да изпразнят кошчето за рециклиране автоматично, можете да приложите помощната програма за съхранение, за да почистите кошчето за рециклиране в график.

Ако случайно изтривате файлове, от които се нуждаете от кошчето, незабавно използвайте софтуера за възстановяване на данни EaseUS, за да ви помогне да върнете файлове обратно. Той може да възстанови данните от изпразнен кошче за рециклиране, форматиран твърд диск, недостъпен външен твърд диск, USB флаш устройство и т.н.

Как да спрете Windows 10 да изпраща автоматично кошчето ви за рециклиране

Крис Хофман

Крис Хофман
Главен редактор

Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek. Прочетете още.

4 юни 2019 г., 9:00 ч. EDT | 1 мин. Прочетете

Рециклирайте кошчето на работния плот на Windows 10

Windows 10’Функцията S Sense Sense автоматично работи, когато вие’Наблюдение на дисковото пространство. Той автоматично изтрива файлове на възраст над 30 дни във вашия кошче за рециклиране също. Това беше по подразбиране на компютър, работещ с актуализацията през май 2019 г. Това е полезна функция! Ако компютърът ви е с ниско съдържание на дисково пространство, вероятно искате повече. Windows ще изчисти стари файлове от вашия кошче за рециклиране. Трябва да’така или иначе да съхранявате файлове във вашия кошче за рециклиране, така или иначе. Но ако искате да спрете Windows да прави това автоматично, можете.

За да намерите тези опции, насочете се към настройки> Система> СЪВЕТ. Можете да натиснете Windows+i, за да отворите бързо прозореца на настройките.

Ако ти’D иска да спрете чувството за съхранение да правите каквото и да било автоматично, можете да обърнете превключвателя за съхранение “Изключване” тук. За да конфигурирате допълнително чувство за съхранение, щракнете върху “Конфигурирайте смисъл за съхранение или го стартирайте сега.”

Опции за съхранение на Windows 10

The “Изпълнете смисъл на съхранение” Полето ви позволява да контролирате кога Windows 10 работи с чувство за съхранение автоматично. По подразбиране той работи “По време на ниско свободно дисково пространство.” Можете също така да го пускате всеки ден, всяка седмица или всеки месец.

Контрол, когато Sense Sense работи на Windows 10

За да спрете смисъла на съхранението от автоматично изтриване на файлове в кошчето си, щракнете върху “Изтрийте файлове в кошчето ми за рециклиране, ако са били там” поле под временни файлове и изберете “Никога.” По подразбиране Sense за съхранение ще изтрие файлове, които са били в кошчето ви за рециклиране повече от 30 дни.

Опция да контролирате дали Sense Sense автоматично изтрива файлове в кошчето за рециклиране

The “Изтриване на файлове в папката ми за изтегляне, ако са били там” Box ще позволи на Sense Sense автоматично да изтрие файлове от вашата папка за изтегляне. Тази опция обаче беше изключена на нашия компютър, обаче.

Свързани: Всичко ново в актуализацията на Windows 10 май 2019 г., достъпно сега

 • › Как да възстановите изтритите файлове и папки в Microsoft OneDrive
 • › Как да пропуснете кошчето за рециклиране за изтриване на файлове на Windows 10
 • › Изградете свой собствен малък компютър с тази дънна платка
 • › 10 функции на Google Assistant, които трябва да използвате
 • › Amazon’s omni qled tves имат три нови размера, започват от $ 450
 • › Каква е корекцията на ключовите камък в проекторите?
 • › Как да отворите Zip файлове на iPhone и iPad
 • › Най -добрите групи за наблюдение на Google Pixel от 2023 г

Снимка на профила за Крис Хофман

Крис Хофман
Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek.
Прочетете Full Bio »