Използвайте разпознаване на глас в Windows

Microsoft има вградени функции за текст в реч, интегрирани в няколко програми на Windows, като OneNote, Microsoft Office и уеб браузъра Edge. Команди за текст към реч аренция’t току -що е предназначен за потребители на смартфони; Те също са за потребители на компютър.

Как да използвам текст за реч: Windows 10 и Windows 11

Speedify е №1 аудио четец в света. Преминете през книги, документи, статии, PDFS, имейли – всичко, което четете – по -бързо.

150K+ 5 звездни отзиви 20m+ изтегляния

 • От Клиф Вайцман
 • Застъпник на дислексия и достъпност, изпълнителен директор/основател на Speepify
 • в синтеза на речта
 • На 27 юни 2022 г

В Windows 10 и 11 има много различни начини за използване на текстови до речевите възможности. Научете повече за разпознаването на текста на текста и гласа.

Съдържание

Вземете ревификация безплатно за бутон за игра като този на всеки уебсайт, който посетите. Също така имейли, pdfs, всичко, което прочетете.

Използването на текст към речта става все по -често с всеки ден и хората от цял ​​свят се радват на предимствата, които тези приложения могат да предложат. Ако използвате Windows 10 или 11, вече имате вграден текст към речевия инструмент, можете да проверите.

Какво е текст към речта и защо имате нужда от него?

Текстът към речта или синтеза на речта е форма на софтуер, предназначен да подобри достъпността на устройствата. Първоначалната идея беше да се даде възможност на потребителите с увредени зрително да използват устройства като смартфони без никакви проблеми.

През годините TTS Tools се подобри и те се превърнаха в основни приложения за всеки, който чете увреждания, визуални увреждания или само тези, които са слухови учащи. И днес почти всяко устройство има вграден текст за речево приложение, което можете да използвате.

Дори и да не’Не се бори с четенето, това може да бъде приятен начин за увеличаване на производителността и ефективността и многозадачност, докато слушате съдържанието, вместо да го четете. Ако искате да извлечете повече от тези приложения, винаги можете да ги намерите в App Store или Google Play.

Едно от най -добрите неща за приложенията на TTS е, че звучат доста реалистично. AI гласовете са естествено звучащи и значително подобряват качеството на приложението. Разбира се, има много различни опции, които днес можете да намерите на пазара.

Използване на разпознаване на текст и глас

Много хора използват едновременно текст за речева софтуер и разпознаване на глас. Това е нова стъпка в комуникацията и може да ви спести толкова много време. Комбинацията е идеална за тези, които не са’не искам да се притеснявам да пишете и той е достъпен на почти всяко устройство.

И така, как работят тези? Софтуерът за разпознаване на глас ви позволява да диктувате съдържанието и приложението ще разпознава думи и ще ги въвежда в документа, съобщението или нещо друго. Това ви позволява да пишете съобщения свободни ръце и може да бъде повече от удобно.

Има потребители, които не са в състояние да въвеждат съобщения или друг тип текст бързо и наличието на приложение за глас към текст може да реши всички тези проблеми. След като текстът е направен, можете да използвате текст за речеви инструменти, за да позволите на приложението да чете текстове и да чуете как звучи.

Комбинацията е идеална за всеки, който търси да спести време или да чуе как звучи текстът или съобщението. Това е и ефективен метод за коригиране на съдържанието, тъй като ще можете да чуете всякакви грешки.

Благодарение на естествените гласове ще забележите дали липсва запетая, както и потенциални правописни грешки.

Какво ще кажете за инструментите за пишене на глас?

Гласовото въвеждане се основава на разпознаване на реч, а идеята е същата. Докато софтуерът за разпознаване на реч работи правилно, устройството ще може да разбере команди. Излишно е да казвам, че вариантите не са безгранични.

Но това, което ви позволява, е да използвате гласа си, за да пишете съобщения или текстове. Независимо дали работите върху нова идея, правите бележки или дори изпращане на имейли – гласовото въвеждане може да помогне. Освен това можете лесно да използвате тази функция в Google Docs.

Имайте предвид, че гласовите команди са достъпни само на английски език и вие спечелихте’не може да използва всеки друг. Поне в момента. Но дори и само с един език, все пак можете да спестите толкова много време.

Google Docs ви позволява лесно да използвате тази функция и дори можете да променяте шрифтове, формати или стилове, като използвате гласови команди. За да активирате гласовото въвеждане, можете да използвате клавиатурата (Ctrl+Shift+S).

Имайте предвид, че ще ви е необходим микрофон, ако искате да използвате разпознаване на реч на Windows. Това е единственият начин да имате “диалогов прозорец” с вашето устройство.

Как мога да използвам текст за реч на Windows 11?

Що се отнася до текста в речта, технологията всъщност не е нова. Това съществува от доста време и дори по -ранните версии на Windows предлагат това приложение. Една от първите версии имаше Microsoft Sam и беше полезен, но недостатъчен инструмент.

Днес гласовете, които можете да намерите на звук доста реалистични, а качеството е едно от основните предимства. Ще почувствате, че сте слушали аудиокнига или подкаст веднага щом включите тази функционалност.

Ако използвате новите Windows, намирането на инструмента TTS спечели’не бъдете предизвикателни. Първото нещо, което трябва да знаете, е, че приложението се нарича Narrator и можете да го намерите в настройките в менюто Старт или лентата на задачите (натиснете клавиша Windows).

След като направите това, ще намерите разказвача в раздела за достъпност и можете да използвате курсора си, за да се насочите към съответната страница.

Разказвачът има много опции за реч, които можете да коригирате, и ви позволява да изберете различни разказвачи’S гласове, скорост на четене, език и т.н. За разлика от разпознаването на глас, функцията за текст в реч поддържа множество езици въз основа на приложението, което използвате.

И за да го включите, всичко, което трябва да направите, е да преместите плъзгача.

Въпрос 1: Каква е целта на текста към речевия софтуер?

Софтуерът Text to Speech е предназначен да подобри достъпността на устройствата, особено за потребители с увреждане на зрителното увреждане.

Отговор:

Текстът към речевия софтуер, известен още като речев синтез, е предназначен да направи устройствата по -достъпни, особено за хора със зрителни увреждания. Тя позволява на потребителите да им се четат на глас, което им позволява да консумират съдържание, без да разчитат единствено на визуални сигнали. Тази технология се развива с течение на времето и стана от съществено значение за хората с увреждания в четене и тези, които предпочитат слуховото обучение. В наши дни повечето устройства се предлагат с вграден текст на речевите възможности, осигурявайки удобен начин за слушане на съдържание и увеличаване на производителността. Освен това, напредъкът на изкуствения интелект повиши качеството на текста към речевите приложения, като ги направи звучат по -естествени и реалистични.

Въпрос 2: Може ли да се използва текст към реч и глас?

Отговор:

Да, текстът към речевия софтуер и разпознаването на глас може да се използва заедно. Софтуерът за разпознаване на глас позволява на потребителите да диктуват съдържание, което след това се преписва в текст от приложението. След като текстът се генерира, текстът към речевите инструменти може да го прочете на глас. Тази комбинация е особено полезна за хора, които предпочитат да не пишат или имат затруднения с въвеждането. Той осигурява метод на комуникация с свободни ръце и може да спести значително време. Освен това, той дава възможност на потребителите да слушат съдържанието, което са генерирали, за да гарантират точността и да идентифицират грешки или грешки. Естествено звучащите гласове на текста към речевите приложения допринасят за по-потапящо и ангажиращо преживяване.

Въпрос 3: Какви са предимствата на инструментите за гласово писане?

Отговор:

Инструментите за гласово въвеждане, които се основават на разпознаване на реч, предлагат няколко предимства. Те позволяват на потребителите да диктуват съобщения и текстове, използвайки гласа си, премахвайки нуждата от ръчно въвеждане. Това може да бъде полезно за различни задачи, като генериране на нови идеи, правене на бележки или композиране на имейли. Гласовото въвеждане е особено удобно при използване на платформи като Google Docs, тъй като дава възможност на потребителите да променят форматирането, шрифтовете и стиловете чрез гласови команди. Докато гласовите команди в момента са ограничени до английския език, те все още осигуряват значителни ползи за спестяване на време. Заслужава да се отбележи, че за разпознаване на речта на Windows е необходим микрофон, за да се улесни безпроблемната комуникация с устройството.

Въпрос 4: Как може да се използва текст към речта на Windows 11?

Отговор:

Функционалността на текста към речта не е нова концепция и е налична в различни версии на Windows, включително Windows 11. В Windows 11 инструментът Text to Speech се нарича „Разказвач“ и може да се намира в менюто Настройки, достъпно от менюто Старт или лентата на задачите. Веднъж в раздела за достъпност потребителите могат да се насочат към съответната страница, използвайки своя курсор. Разказвачът предлага редица опции за реч, което позволява на потребителите да персонализират аспекти като гласа на разказвача, скоростта на четене и избора на език. Функцията за текст към реч в Windows 11 поддържа няколко езика, подобрявайки неговата гъвкавост. Активирането на текста към функционалността на речта просто изисква коригиране на подходящите настройки с помощта на предоставените плъзгачи.

Използвайте разпознаване на глас в Windows

Microsoft има вградени функции за текст в реч, интегрирани в няколко програми на Windows, като OneNote, Microsoft Office и уеб браузъра Edge. Команди за текст към реч аренция’t току -що е предназначен за потребители на смартфони; Те също са за потребители на компютър.

Как да използвам текст за реч: Windows 10 и Windows 11

Speedify е №1 аудио четец в света. Преминете през книги, документи, статии, PDFS, имейли – всичко, което четете – по -бързо.

150K+ 5 звездни отзиви 20m+ изтегляния

 • От Клиф Вайцман
 • Застъпник на дислексия и достъпност, изпълнителен директор/основател на Speepify
 • в синтеза на речта
 • На 27 юни 2022 г

В Windows 10 и 11 има много различни начини за използване на текстови до речевите възможности. Научете повече за разпознаването на текста на текста и гласа.

Съдържание

Вземете ревификация безплатно за бутон за игра като този на всеки уебсайт, който посетите. Също така имейли, pdfs, всичко, което прочетете.

Използването на текст към речта става все по -често с всеки ден и хората от цял ​​свят се радват на предимствата, които тези приложения могат да предложат. Ако използвате Windows 10 или 11, вече имате вграден текст към речевия инструмент, можете да проверите.

Какво е текст към речта и защо имате нужда от него?

Текстът към речта или синтеза на речта е форма на софтуер, предназначен да подобри достъпността на устройствата. Първоначалната идея беше да се даде възможност на потребителите с увредени зрително да използват устройства като смартфони без никакви проблеми.

През годините TTS Tools се подобри и те се превърнаха в основни приложения за всеки, който чете увреждания, визуални увреждания или само тези, които са слухови учащи. И днес почти всяко устройство има вграден текст за речево приложение, което можете да използвате.

Дори и да не’Не се бори с четенето, това може да бъде приятен начин за увеличаване на производителността и ефективността и многозадачност, докато слушате съдържанието, вместо да го четете. Ако искате да извлечете повече от тези приложения, винаги можете да ги намерите в App Store или Google Play.

Едно от най -добрите неща за приложенията на TTS е, че звучат доста реалистично. AI гласовете са естествено звучащи и значително подобряват качеството на приложението. Разбира се, има много различни опции, които днес можете да намерите на пазара.

Използване на разпознаване на текст и глас

Много хора използват едновременно текст за речева софтуер и разпознаване на глас. Това е нова стъпка в комуникацията и може да ви спести толкова много време. Комбинацията е идеална за тези, които не са’не искам да се притеснявам да пишете и той е достъпен на почти всяко устройство.

И така, как работят тези? Софтуерът за разпознаване на глас ви позволява да диктувате съдържанието и приложението ще разпознава думи и ще ги въвежда в документа, съобщението или нещо друго. Това ви позволява да пишете съобщения свободни ръце и може да бъде повече от удобно.

Има потребители, които не са в състояние да въвеждат съобщения или друг тип текст бързо и наличието на приложение за глас към текст може да реши всички тези проблеми. След като текстът е направен, можете да използвате текст за речеви инструменти, за да позволите на приложението да чете текстове и да чуете как звучи.

Комбинацията е идеална за всеки, който търси да спести време или да чуе как звучи текстът или съобщението. Това е и ефективен метод за коригиране на съдържанието, тъй като ще можете да чуете всякакви грешки.

Благодарение на естествените гласове ще забележите дали липсва запетая, както и потенциални правописни грешки.

Какво ще кажете за инструментите за пишене на глас?

Гласовото въвеждане се основава на разпознаване на реч, а идеята е същата. Докато софтуерът за разпознаване на реч работи правилно, устройството ще може да разбере команди. Излишно е да казвам, че вариантите не са безгранични.

Но това, което ви позволява, е да използвате гласа си, за да пишете съобщения или текстове. Независимо дали работите върху нова идея, правите бележки или дори изпращане на имейли – гласовото въвеждане може да помогне. Освен това можете лесно да използвате тази функция в Google Docs.

Имайте предвид, че гласовите команди са достъпни само на английски език и вие спечелихте’не може да използва всеки друг. Поне в момента. Но дори и само с един език, все пак можете да спестите толкова много време.

Google Docs ви позволява лесно да използвате тази функция и дори можете да променяте шрифтове, формати или стилове, като използвате гласови команди. За да активирате гласовото въвеждане, можете да използвате клавиатурата (Ctrl+Shift+S).

Имайте предвид, че ще ви е необходим микрофон, ако искате да използвате разпознаване на реч на Windows. Това е единственият начин да имате “диалогов прозорец” с вашето устройство.

Как мога да използвам текст за реч на Windows 11?

Що се отнася до текста в речта, технологията всъщност не е нова. Това съществува от доста време и дори по -ранните версии на Windows предлагат това приложение. Една от първите версии имаше Microsoft Sam и беше полезен, но недостатъчен инструмент.

Днес гласовете, които можете да намерите на звук доста реалистични, а качеството е едно от основните предимства. Ще почувствате, че сте слушали аудиокнига или подкаст веднага щом включите тази функционалност.

Ако използвате новите Windows, намирането на инструмента TTS спечели’не бъдете предизвикателни. Първото нещо, което трябва да знаете, е, че приложението се нарича Narrator и можете да го намерите в настройките в менюто Старт или лентата на задачите (натиснете клавиша Windows).

След като направите това, ще намерите разказвача в раздела за достъпност и можете да използвате курсора си, за да се насочите към съответната страница.

Разказвачът има много опции за реч, които можете да коригирате, и ви позволява да изберете различни разказвачи’S гласове, скорост на четене, език и т.н. За разлика от разпознаването на глас, функцията за текст в реч поддържа множество езици въз основа на приложението, което използвате.

И за да го включите, всичко, което трябва да направите, е да преместите плъзгача и приложението ще бъде готово да използвате. Другата опция, която можете да проверите, е да изтеглите отделен инструмент, който ще работи като разширение на Chrome или като приложение за вашето устройство.

Най -добрият вариант, който можете да намерите днес, е ревификацията и той има многобройни функции, които ще искате да проверите.

Какво да знам за текста на речта на Windows 10 и Windows 11

Текстът към речевите гласове на Windows 10 и 11 са идентични и ще имате разказвача, независимо коя операционна система използвате. Когато стартирате приложението, можете да експериментирате с различни настройки на разказвача, за да намерите версията, която ви харесва най -много.

Но за да опростите нещата, винаги можете да отидете за ревификация. Той работи както на Windows 10 и 11, но можете да го използвате и на Apple iOS (както iPad, така и iPhone), Android, Mac или нещо друго. Приложението също ви позволява да синхронизирате напредъка, така че можете да споделяте файлове чрез облака.

Приложението поддържа iCloud, Dropbox и дори Google Drive. Това е чудесен начин да избягвате да четете сами, да спестите време и да се уверите, че съдържанието ви е безупречно. Speopify ще работи върху Google Docs, Notepad и дори уебсайтове и можете да го добавите към вашата лента с инструменти.

Излишно е да казвам, че можете да използвате и четеца на екрана на вашия лаптоп, стига да имате инсталиран Windows 10 или 11.

Използвайте разпознаване на глас в Windows

Преди да настроите разпознаване на реч, уверете се, че имате настроен микрофон.

Менюто за настройки на речта в Windows 11

 1. Изберете (Старт) >Настройки >Време и език >Реч.
 2. Под Микрофон, Изберете Първи стъпки бутон.
 3. The Реч Прозорецът на съветника се отваря и настройката започва автоматично. Ако съветникът открие проблеми с вашия микрофон, те ще бъдат изброени в диалоговия прозорец на съветника. Можете да изберете опции в диалоговия прозорец, за да посочите проблем и да помогнете на съветника да го разреши.

Помогнете на вашия компютър да разпознае гласа ви

Можете да научите Windows 11 да разпознае гласа ви. Ето как да го настроите:

  Натиснете логото на Windows Logo+Ctrl+S. The Настройте разпознаване на реч Прозорецът на съветника се отваря с въведение на Добре дошли в разпознаването на речта страница.

Бакшиш: Ако вече сте настроили разпознаване на реч, натискането на клавиша за лого на Windows+Ctrl+S отваря разпознаване на реч и сте готови да го използвате. Ако искате да преквалифицирате компютъра си, за да разпознаете гласа си, натиснете клавиша за лого на Windows, въведете контролен панел и изберете Контролен панел В списъка с резултати. В Контролен панел, Изберете Лесен за достъп > Гласово разпознаване > Обучете компютъра си, за да ви разбере по -добре.

Вижте също

Настройте микрофон

Преди да настроите разпознаване на глас, уверете се, че имате настроен микрофон.

 1. Изберете Започнете бутон, след това изберете Настройки >Време и език >Реч.
 2. Под Микрофон, Изберете Първи стъпки бутон.

Помогнете на вашия компютър да разпознае гласа ви

Можете да научите Windows 10 да разпознае вашия глас. Ето как да го настроите:

 1. В полето за търсене в лентата на задачите въведете Разпознаване на речта на Windows, и след това изберете Разпознаване на речта на Windows В списъка с резултати.
 2. Ако не видите диалогов прозорец, който гласи „Добре дошли в гласовото обучение за разпознаване на речта“, тогава в полето за търсене в лентата на задачите, въведете Контролен панел, и изберете Контролен панел В списъка с резултати. След това изберете Лесен за достъп >Гласово разпознаване >Обучете компютъра си, за да ви разбере по -добре.
 3. Следвайте инструкциите, за да настроите разпознаване на реч.

Ръководство за използване на текст в реч за устройства Windows

Microsoft има вградени функции за текст в реч, интегрирани в няколко програми на Windows, като OneNote, Microsoft Office и уеб браузъра Edge. Команди за текст към реч аренция’t току -що е предназначен за потребители на смартфони; Те също са за потребители на компютър.

Съдържание

Съдържание

Текст към реч за компютър

Конвертирайте текст в реч за Windows 7

Ако използвате текст в реч за Windows с Excel, можете да промените две отличителни настройки: Гласът и скоростта на скоростта, с които четете.

Можете също да използвате функцията Text-To-to-Sech for Windows, за да накарате вашия компютър отново да прочете текста, което е полезно, ако искате серия от стойности на клетките, които ви четат, докато ви визуално ги преглеждате отделно.

Етап 1: Отидете на бутона Старт> Щракнете върху Контролен панел> Щракнете върху достъпност> Щракнете върху Речта за разпознаване и след това щракнете върху Старт Реч за разпознаване.

Стъпка 2: Изберете типа на микрофона, като стартирате съветника за разпознаване на речта. Микрофонът ще прочете примерна линия на глас.

Стъпка 3: След като завършите съветника, продължете с урока. Силно ви насърчаваме да го следвате изцяло. То’малко дълго, но ще се научите да използвате разпознаване на реч, докато тренирате компютъра си. Докато говорите, това ще ви преведе през команди, основи, диктовка и как да работите с Windows.

Стъпка 4: След урока в горната част на екрана ви ще се появи прозорец за състоянието на разпознаване на реч. Чрез вашата сесия се показва полезна информация в прозореца за състоянието на разпознаване на речта. Можете да кликнете върху символа на микрофона, за да активирате или деактивирате разпознаването на речта.

Как да пишете с гласа си в Windows 10

Дейвид Бък е писател, музикант и бивш радио/телевизия. Работата му се появи в Nerdvana Media, Tedium, The Nintendo Times, Star Trek.com, en world, syfy wire, днес разбрах, как да се отрежа, YouTube и в мрежата. Той се опитва да свири на китара, обича ретро видеоигри и пише научна фантастика в свободното си време. Той живее в Колорадо със семейството си. Прочетете още.

16 август, 2021 г., 10:00 ч. EDT | 4 мин. Прочетете

Ако ти’Изморете се да пишете с клавиатура, въвеждането на текст може да бъде толкова лесно, колкото използването на вашия глас в Windows 10. ОС включва вградени характеристики за разпознаване на реч и диктовка. Тук’s как да ги настроите.

Как да активирам диктовка и разпознаване на реч в Windows 10

Microsoft’S Софтуерът за диктация е полезен начин за бързо запис на текст в Windows 10, използвайки клавиатурата на Windows+H клавиатура. Но може да не е активиран по подразбиране по вашата система, така че може да се наложи да направите бързо пътуване до настройките, за да я активирате. Започнете с отваряне на настройките на Windows. За да направите това, отворете менюто си за стартиране и щракнете върху иконата на предавката. Можете също да стигнете до там, като натиснете Windows+I на вашата клавиатура.

В Настройки щракнете “Лесен за достъп.” В левия прозорец превъртете надолу и щракнете върху “Реч” в страничната лента. Под Настройки на речта щракнете върху превключвателя, разположен по -долу “Включете разпознаването на речта.” Трябва да премине към “На” позиция.

Имайте предвид разпознаването на речта е достъпно само на няколко езика, включително английски, френски, немски, испански, мандарин и японски. За да извършите бързо това действие, натиснете Windows+Ctrl+S, за да превключвате или изключите разпознаването или изключването на речта.

Когато включите разпознаване на реч за първи път, ще трябва да го настроите, за да разпознаете гласа си.

За да извършите първоначалната настройка на микрофона, закачете или микрофон за слушалки, настолен микрофон или други периферни микрофони. След това следвайте подкана на екрана, за да изберете и калибрирайте вашия микрофон. Препоръчваме да използвате микрофон за слушалки за софтуер за диктация.

Изберете вашия микрофон от наличните опции. Микрофоните на слушалките са идеални за разпознаване на реч

След като слушалката е свързана, кажете на екрана фраза във вашия микрофон, така че системата ще заснеме гласа ви и ще може да я разпознава, докато използвате програмата.

Кажете текста на екрана, за да настроите вашия микрофон

Завършете, като изберете дали искате да разрешите на компютъра да преглежда документи и имейл, за да му помогне да подобри точността на разпознаване на речта.

Изберете дали да активирате или деактивирате преглед на документи

След като настройката приключи, вие’сте готови да започнете да пишете с гласа си! Свързани: Как да настроите и тествате микрофони в Windows 10

Въвеждане с гласа си в Windows 10

След теб’Успешно настройте вашия микрофон, можете да започнете да пишете с гласа си. Магьосникът ще ви помоли да превключвате разпознаване на реч всеки път, когато стартирате компютъра. Отговорете по подходящ начин според вашите предпочитания и вие’Най -накрая сте готови да започнете да пишете с гласа си. Ако искате да използвате диктовка, изберете текстово поле и се обадете на лентата за диктовка с Windows+H. Ние’ще използвам празен текстов документ като пример. След като удари Windows+H, лентата за диктовки ще изскочи в горната част на екрана:

Пример за подкана за слушане на Windows

Диктацията автоматично ще се включи и ще ви подкани да говорите, след като се обадите на лентата за диктовка. Ако не стане’T, просто щракнете върху иконата на микрофон, за да я активирате.

Започнете да говорите във вашия микрофон. Говорете в пълни, умишлени изречения. Можете да кажете каквото ви харесва, а вие’Ще видя, че е въведен на екрана, докато вървите заедно. Ето няколко съвета, докато диктувате:

 • Пунктуация: За да добавите пунктуация, кажете името на пунктуационния знак, който искате да използвате, докато работите. Например, да речем “Период” да постави период в края на изречението или да кажем “Запетая,” “E-M Dash,” “полуколон,” “удивителен знак,” или “въпросителен знак” За да добавите тези пунктуации към вашия документ.
 • Скоби: За скоби, да речем “отворени скоби” За да започнете скоба на фраза и “Затворете скоби” За да прекратите фразата.
 • Числени стойности: Казвам “числено” последвано от число за въвеждане на числените стойности.
 • Навигация на параграфи: За да преминете към следващия параграф, да речем “Следващ ред” или “Следващ параграф.”
 • Изтриване на текст: За да изтриете думи, да речем “Изтрий,” последвано от думата, която искате да изтриете. Можете също да кажете “изтрийте предишното изречение” За да се отървете от цяло изречение, вече не желаете да запазите в документа.
 • Избор на: За да изберете дума, да речем “Изберете,” последвано от думата, която искате да подчертаете.
 • Преминете към началото или края на изречението: Ако искате да отидете в началото или в края на изречението, да речем “Отидете до началото на изречението” или “Отидете до края на изречението. Това също работи за навигация на параграфи и начало или края на документа.

Не забравяйте да говорите ясно и да избягвате да говорите твърде бързо, тъй като може да се забърка с вашия поток от писане, тъй като софтуерът се опитва да настигне темпото ви (когато говорим бързо, изпитахме някакво изоставане на входа, докато не забавим малко).

Спрете да диктувате от да речем, “Спрете да диктувате.” За да го включите отново-или ако той се отреже неочаквано-кликнете върху микрофона върху лентата за диктовка, за да го активирате отново:

Диктовете ще ви позволят да използвате гласа си, за да пишете нещата по -бързо и по -лесно, отколкото ако ги пишете, и то’и доста забавно също.

Как да деактивирате диктовката и разпознаването на речта в Windows 10

Софтуерът за диктовка е идеален за редица приложения, но там можете да решите да го деактивирате в някакъв момент. Ако случайно активирате диктовка или просто вече не желаете да я използвате, деактивирането му е доста просто. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете Windows+H отново, за да го изключите.

Ако искате да изключите разпознаването на речта изцяло, така че не сте’t случайно стартирайте диктовка, деактивирайте я с помощта на Windows+Ctrl+S. Това ще деактивира напълно разпознаването на речта.

Като алтернатива се върнете към настройките на Windows. Щракнете “Лесен за достъп” Отново намерете “Реч,” и обърнете превключвателя под думите “Включете разпознаването на речта” към “изключване” позиция.

При настройките за разпознаване на реч плъзнете бутона до положението на изключване

Не забравяйте, че винаги можете да включите разпознаването на речта отново и да използвате функцията за диктовка по всяко време с Windows+H. Щастливо писане!

 • › Какво е CTFMON.exe и защо работи?
 • › Пряк на Windows 11 Alphabet: 52 Основни клавишни комбинации
 • › Как да прескочите “Ей Google” С Google Assistant
 • › Как да добавите и премахнете потребителите на Ubuntu
 • › Вземете днес Smart Thermostat на Ecobee Premium в продажба
 • › Бъдещите AMD процесори ще имат хибридни ядра, точно като Intel
 • › Disney дърпа свои собствени предавания и филми от Disney+ и Hulu
 • › Року’S новите телевизори са до 200 долара отстъпка в момента

Снимка на профила за Дейвид Бък

Дейвид Бък
Дейвид Бък е писател, музикант и бивш радио/телевизия. Работата му се появи в Nerdvana Media, Tedium, The Nintendo Times, Star Trek.com, en world, syfy wire, днес разбрах, как да се отрежа, YouTube и в мрежата. Той се опитва да свири на китара, обича ретро видеоигри и пише научна фантастика в свободното си време. Той живее в Колорадо със семейството си.
Прочетете Full Bio »

Как да настроите гласово въвеждане в Windows 11/10

Гласовото въвеждане, известно още като текст в реч, е функция на Windows, която ви позволява да преобразувате думите си в действителен текст във всяко текстово поле. Можете да диктувате текста в Windows, вместо да се налага да го въвеждате на клавиатура. И двата прозореца ..

Текст към гласовия глас, въвеждащ Windows 10 11

Текст към гласовия глас, въвеждащ Windows 10 11

Гласовото въвеждане, известно още като текст в реч, е функция на Windows, която ви позволява да преобразувате думите си в действителен текст във всяко текстово поле. Можете да диктувате текста в Windows, вместо да се налага да го въвеждате на клавиатура.

Както Windows 11, така и Windows 10 предлагат тази функция. Трябва обаче да бъде активиран да го използва. Може да се използва на различни езици. Освен това, той има и някои вградени команди за извършване на определени действия за въвеждане, като преминаване към следващия ред, добавяне на пунктуация, преместване на курсора до края или старт на параграф/документ и т.н.

Бързо ръководство: Активиране на разпознаване на скорост в Windows

 1. Натисни Windows Key + U. Навигирайте до Взаимодействие и изберете Реч.
 2. Превключване Разпознаване на речта на Windows.
 3. Следвайте стъпките в настройката Съветник за разпознаване на реч.
 4. Вие’Ще видя Лента с инструменти за разпознаване на реч на върха. Можете да започнете и да направите пауза, като щракнете върху Бутон за микрофон.

Тази статия ви показва как да настроите и използвате функцията за пишене на глас в Windows.

Съдържание

 • Бързо ръководство: Активиране на разпознаване на скорост в Windows
 • Активирайте гласовото въвеждане в Windows
 • Как да добавите език за гласово въвеждане
 • Команди за гласово въвеждане
 • Затварящи думи

Активирайте гласовото въвеждане в Windows

Преди да започнете да активирате функцията, уверете се, че имате необходимия хардуер за нея. Това би означавало или да имате вграден микрофон на вашия лаптоп/компютър, или да използвате външен микрофон (обикновено слушалки).

Можете да потвърдите, че микрофонът ви работи, като се чуе на микрофон.

След като имате желания хардуер и сте сигурни, че работи добре, извършете следните стъпки, за да активирате гласовото въвеждане:

 1. Отворете следното:
  Приложение за настройки >> Време и език >> Реч
 2. (Незадължително) Тук, ако не сте носител на избрания език, поставете отметка в квадратчето до “Разпознават не-местни акценти за този език.”
  не роден
 3. (Незадължително) Сега, ако използвате микрофона за първи път, щракнете върху Първи стъпки под Микрофон. След това следвайте, тъй като съветникът ви инструктира да калибрирате микрофона си с вашия акцент.
  Първи стъпки
 4. Превъртете в долната част на страницата Настройки и щракнете върху Настройки за поверителност на речта под Свързани настройки.
  Поверителност на речта
 5. Тук превключете плъзгача под Онлайн разпознаване на речта в На позиция.
  На
 6. Сега щракнете върху текстовото поле, където искате да използвате функцията за гласово въвеждане и след това натиснете Key Windows + H Ключове за пряк път за активиране на гласово въвеждане.

Сега ще видите малка муха в средата на екрана за гласово въвеждане. Кликнете върху бутона за микрофон (или натиснете Key Windows + H отново) и започнете да казвате каквото искате да напишете!

Сега ще видите как думите ви се трансформират в текст точно пред очите ви.

Как да добавите език за гласово въвеждане

Гласният тип на Windows се поддържа на следните езици:

 • български
 • Китайски (опростен, Китай)
 • Китайски (традиционен, хонконгски сар)
 • Китайски (традиционен, Тайван)
 • Хърватски
 • Чех
 • Датски
 • Холандски (Холандия)
 • Английски (Австралия)
 • Английски (Канада)
 • Английски (Индия)
 • Английски (Нова Зеландия)
 • Английски (Обединеното кралство)
 • Английски (САЩ)
 • Естонски
 • Финландски
 • Френски (Канада)
 • Френски (Франция)
 • Немски
 • Гуджарати
 • Хинди
 • Унгарски
 • Ирландски
 • Италиански (Италия)
 • Японски
 • Корейски
 • Латвийски
 • Литовски
 • Малтийски
 • Маратхи
 • Норвежки (Bokmål)
 • Лак
 • Португалски (Бразилия)
 • Португалски (Португалия)
 • Румънски (Румъния)
 • Руски
 • Словашки
 • Словенски
 • Испански (Мексико)
 • Испански (Испания)
 • Шведски (Швеция)
 • Тамил (Индия)
 • Телугу
 • Тайландски
 • Турски
 • Виетнамски

Ако искате да добавите друг език за пишене на глас, изпълнете тези стъпки:

 1. Отворете следното:
  Приложение за настройки >> Време и език >> Език и регион
 2. Тук щракнете Добавете език пред Предпочитани езици.
  Добавете Lang
 3. В изскачащия прозорец потърсете езика, който искате да инсталирате, щракнете върху него и след това щракнете върху Следващия.
  Забележка: Уверете се “Текст към реч” Иконата се показва до езика. Това означава, че гласовото въвеждане се поддържа в този езиков пакет.
  следващия
 4. Сега щракнете Инсталирай.
  Инсталиране 1
 5. Езиковият пакет вече ще започне инсталацията, която може да отнеме малко време. След като приключи, сега трябва да промените езика на дисплея на същия, който искате да въведете.
 6. След като езикът на дисплея се промени, съответният език за гласово въвеждане се променя автоматично. Ако искате да промените езика на нещо друго, отворете следното:
  Приложение за настройки >> Време и език >> Реч
 7. Тук изберете Език за гласово въвеждане от падащото меню под Речев език.
  Изберете Speec Lang

Вече можете да започнете да конвертирате речта си в текст на избрания език.

Ако имате инсталирани множество езици за гласово въвеждане, можете да превключвате между тях с помощта на Ключ на Windows + SpaceBar Ключове за пряк път.

Команди за гласово въвеждане

Както споменахме по-рано, можете също да извършите определени действия, свързани с писането, като използвате само вашата реч. Таблицата по -долу обозначава някои от командите, които можете да използвате срещу действието, което извършва: