Резюме

1. Microsoft Defender е програма за защита на антивирус, която се предлага вградена с Windows 10. Той е безплатен, не изисква допълнителна инсталация и редовно се актуализира.

2. Характеристика на Microsoft Defender включват автоматично архивиране на файлове, настройки на родителския контрол и премахване на паролата с разпознаване на лица и технология за пръстови отпечатъци.

3. Проследяване на проследяване Помага за управление на настройките за проследяване на уебсайтове и поверителност, докато генераторът на пароли и мониторът подобряват сигурността на паролата.

4. Активиране на Microsoft Defender може да се направи чрез достъп до групова политика в лентата за търсене на Windows и да се гарантира, че тя е активирана в административни шаблони.

5. Временно деактивиране на Microsoft Defender е полезно за инсталиране на софтуер на трети страни или използване на друга антивирусна програма. Това обаче може да остави компютъра ви уязвим от атаки на злонамерен софтуер.

Въпроси и отговори

1. Какво е Microsoft Defender?

Microsoft Defender е програма за защита на антивирус, която идва вградена с Windows 10. Той е безплатен и редовно актуализиран.

2. Какви са характеристиките на Microsoft Defender?

Microsoft Defender предлага автоматично архивиране на файлове, настройки за родителски контрол и усъвършенствани мерки за сигурност като разпознаване на лица и технология за пръстови отпечатъци.

3. Как Microsoft Defender повишава поверителността?

Microsoft Defender включва функции за проследяване на проследяване, които ви позволяват да управлявате проследяването на уебсайтове и настройките за поверителност.

4. Помага ли Microsoft Defender със сигурност на паролата?

Да, Microsoft Defender има генератор на пароли и монитор, който подобрява сигурността на паролата и ви уведомява, ако някоя от вашите пароли е компрометирана.

5. Как мога да активирам Microsoft Defender на моето устройство с Windows 10?

За да активирате Microsoft Defender, можете да получите достъп до груповата политика в лентата за търсене на Windows и да се уверите, че той е активиран в административни шаблони.

6. Защо бих искал временно да деактивирам Microsoft Defender?

Може да искате да деактивирате временно Microsoft Defender, ако трябва да инсталирате софтуер на трети страни или да използвате друга антивирусна програма.

7. Безопасно ли е да деактивирате Microsoft Defender?

Деактивирането на Microsoft Defender оставя компютъра ви уязвим към атаки на злонамерен софтуер, така че е важно да го деактивирате само временно и да използвате алтернативни мерки за сигурност.

8. Как мога временно да деактивирам Microsoft Defender?

Можете временно да деактивирате Microsoft Defender, като се насочите към настройките на Windows и изберете Update & Security. Оттам можете да го деактивирате.

9. Има ли рискове, свързани с деактивиране на Microsoft Defender?

Деактивирането на Microsoft Defender излага на вашия компютър на риск от атаки на злонамерен софтуер, така че се препоръчва да го активирате отново, след като приключите с инсталирането на софтуер на трети страни или използвате друга антивирусна програма.

10. Мога ли да използвам други антивирусни програми заедно с Microsoft Defender?

Да, можете да използвате други антивирусни програми заедно с Microsoft Defender, ако предпочитате допълнителни слоеве защита.

11. Мога ли да персонализирам настройките на Microsoft Defender?

Да, можете да персонализирате настройките на Microsoft Defender според вашите предпочитания и нужди за сигурност.

12. Дали Microsoft Defender осигурява ли защита в реално време?

Да, Microsoft Defender предлага защита в реално време чрез сканиране на файлове, отстраняване на заплахи и предоставяне на доклади за сигурност.

13. Подходящ ли е защитникът на Microsoft за всички версии на Windows?

Microsoft Defender е специално проектиран за Windows 10 и може да не е наличен или да функционира правилно в по -ранни версии на Windows.

14. Какви други опции за антивирус са достъпни за Windows 10?

Налични са антивирусни програми на трети страни за Windows 10, безплатни и платени, като McAfee, Norton и Avast.

15. Колко често се актуализира защитникът на Microsoft?

Microsoft редовно актуализира Defender, за да гарантира, че е оборудван да се справи с най -новите заплахи и да осигури оптимална сигурност.

Как да използвам Microsoft Defender, Програмата за сигурност на антивирусната сигурност на Windows 10

1. Щракнете върху Започнете бутон на вашия компютър с Windows, след което щракнете върху Настройки Икона (изглежда като предавка).

Windows 10 има ли вграден антивирус

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да използвам Microsoft Defender, Програмата за сигурност на антивирусната сигурност на Windows 10

Икона по имейл на плика. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Споделете икона извита стрелка, насочена вдясно.

Икона в Twitter стилизирана птица с отворена уста, туитър.

Twitter LinkedIn Icon Думата “в”.

LinkedIn Fliboard Icon Стилизирана буква f.

Flipboard Facebook икона на буквата f.

Икона за имейл във Facebook – плик. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Икона на имейл връзката Икона на верижна връзка. Той символизира URL адрес на връзката към уебсайта.

жена, използваща настолен компютър

Изкупи сега

  • По -рано известен като Windows Defender, Microsoft Defender е антивирусна програма за защита, която е включена в Windows 10.
  • Можете да активирате или деактивирате Microsoft Defender по всяко време.
  • Има приложения на трети страни, които са безплатни или изискват платен абонамент, който предлага и антивирусни услуги.

С толкова голяма част от живота ни, прекаран онлайн, и важни файлове, съхранявани на нашите устройства, е важно да имаме защита срещу вируси, които могат да предизвикат хаос.

За потребителите на Windows 10 има вградена програма за защита на антивирус, наречена Microsoft Defender Antivirus. Ето какво трябва да знаете.

Какво е Microsoft Defender?

Microsoft Defender Antivirus, известен преди като Windows Defender, е антивирусна програма за защита, която е включена в Windows 10. За разлика от други антивирусни програми като McAfee, Microsoft Defender е безплатен и не изисква допълнителна инсталация. Освен това се актуализира рутинно.

Функциите на Microsoft Defender включват автоматично архивиране на файлове към OneDrive, разширени настройки за родителски контрол и премахване на всяка необходимост от пароли, които са заменени с разпознаване на лица и технология за пръстови отпечатъци (известни като Windows Hello).

Microsoft Defender предлага профилактика за проследяване, за да ви помогне да управлявате как уебсайтовете проследяват вашите данни и да ви даде повече контрол върху настройките си за поверителност, когато разглеждате в мрежата. Той също има генератор на пароли, плюс монитор с парола, който ви позволява да знаете дали някоя от вашите пароли са били компрометирани.

Когато е настроен на активен режим, Microsoft Defender действа като основно приложение за антивирус на вашето устройство. Той сканира файлове, отстранява заплахите и изброени открити заплахи в отчетите за сигурността в приложението за сигурност на Windows.

Как да активирам Microsoft Defender

Microsoft Defender се включва автоматично с Windows 10, но ако вашият компютър е свързан с група или организация (например чрез вашето работно място), може да се наложи да проверите два пъти, че Microsoft Defender всъщност е активиран на вашето устройство.

1. Щракнете върху Започнете Бутон на вашия компютър с Windows.

2. Тип Групова политика в лентата за търсене.

3. Кликнете върху Редактиране на груповата политика.

4. Щракнете Компютърна конфигурация, и след това щракнете Административни шаблони.

5. Щракнете Компоненти на Windows, и след това изберете Microsoft Defender Antivirus.

6. Превъртете надолу до дъното на списъка и потърсете Изключете антивируса на Microsoft Defender. Кликнете върху хора с увреждания или Не е конфигуриран (който и да е видим на вашето устройство). Обърнете внимание, че макар това да изглежда противоречиво, вие сте на правилния път.

7. Щракнете Приложи, след това щракнете Добре.

Как да изключите Microsoft Defender по 3 начина

Може да искате временно да деактивирате Microsoft Defender, ако се опитвате да инсталирате софтуер или програма на трети страни на вашия компютър и антивирусът блокира инсталацията. Друга причина да изключите Microsoft Defender е, ако искате да използвате друга антивирусна програма.

Важно: Когато Microsoft Defender е изключен, сигурността на вашия компютър може да бъде изложена на риск от атаки на злонамерен софтуер.

Временно деактивирайте чрез Windows Security

1. Щракнете върху Започнете бутон на вашия компютър с Windows, след което щракнете върху Настройки Икона (изглежда като предавка).

2. Изберете Актуализация и сигурност.

3. След това щракнете Сигурност на Windows, и изберете Защита на вируса и заплахата.

4. В Настройки за защита от вируси и заплахи Раздел, щракнете Управление на настройките.

5. Щракнете върху превключвателя под Защита в реално време За да го изключите. Ще стане сиво, когато Microsoft Defender е деактивиран.

Постоянно деактивирайте чрез групова политика

1. Първо, трябва да деактивирате защитата на подправите. Щракнете върху Започнете бутон на вашия компютър с Windows, след което потърсете Сигурност на Windows. Кликнете върху приложението, за да го отворите.

2. Щракнете Защита на вируса и заплахата. В Настройки за защита от вируси и заплахи Раздел, щракнете Управление на настройките.

3. Щракнете върху превключвателя под Защита на подправите За да деактивирате тази функция.

4. Щракнете върху Започнете бутон, след това потърсете Gpedit.MSC. Щракнете върху първия резултат, за да отворите Редактор на местната групова политика.

5. Щракнете Компютърна конфигурация, Административни шаблони, Компоненти на Windows, тогава Microsoft Defender Antivirus.

6. Кликнете два пъти Изключете антивируса на Microsoft Defender. Щракнете Активиран Тогава в изскачащия прозорец Приложи, тогава Добре.

7. Рестартирайте компютъра си.

Използвайте програма за защита на трети страни

Ако решите да деактивирате Microsoft Defender, е добра идея да инсталирате друга антивирусна програма, за да защитите компютъра си от вируси и зловреден софтуер. По-долу са някои варианта на трети страни, които трябва да разгледате:

  • Norton 360 с Select LifeLock ($ 149.99 годишно, $ 99.48 За първата година): трайна марка, що се отнася до антивирусния софтуер, Norton Security остава опция с най-висок рейтинг. Този абонамент за All-in-One Antivirus включва злонамерен софтуер и защита от вируси за вашия компютър и телефон, 100 GB облачно архивиране, защитен VPN, мениджър на пароли и други.
  • BitDefender Antivirus (безплатна версия, налична, платени версии, започващи от $ 29.99 За първата година): По -достъпна опция за софтуер за сигурност, безплатната версия на BitDefender покрива един компютър с Windows и предпазва от вируси, злонамерен софтуер и шпионски софтуер в реално време. Платените версии защитават повече устройства и ви дават сигурен VPN.
  • Обща защита на McAfee (започвайки от $ 84.99 годишно, $ 34.99 За първата година): Друга дългогодишна марка в света на киберсигурността, McAfee продължава да отбелязва високи оценки на защита и ефективност от независими лаборатории. С платен абонамент получавате защита от вируси и откуп за неограничен брой устройства (в зависимост от това какъв план избирате), плюс мениджър на пароли.

Abigail Abesamis Demarest

Abigail Abesamis DeMarest е писател на Insider със седалище в Ню Йорк. Тя обича добра остъклена поничка и нервно дълбоко се гмурка в науката за храната и как е направена.

Прочетете повече Прочетете по -малко

Криси Монтели

Криси Монтели е писател и създател на съдържание, първоначално от Лонг Айлънд, Ню Йорк. Тя е автор на Two Poetry Chapbooks, Heart Float (Bottlecap Press) и отиване в Итака (Ghost City Press), както и различни онлайн публикации. Прочетете повече от нея в Chrissymontelli.WordPress.com.

Прочетете повече Прочетете по -малко

Свързани статии

Техник Какво е компютърен вирус? Ето как да забележите признаци на вируси и да ги избягвате

Технически какво е зловреден софтуер? Всичко, което трябва да знаете за злонамерен софтуер и вируси и как да защитите компютъра си

Технически какво е киберсигурност? Ръководство за методите, използвани за защита на компютърните системи и данни

Технически какво е кибератак? Ръководство за различните методи, които киберпрестъпниците използват, за да навредят на компютрите и да крадат данни

Tech Как да Windows Windows 10

Затворете икона две кръстосани линии, които образуват ‘x’. Това показва начин за затваряне на взаимодействие или отхвърляне на уведомление.