Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10: 3 безплатни и лесни методи

Резюме

Конвертирането на документи в PDF в Windows 10 без нужда от приложения на трети страни вече е възможно. Новата функция Microsoft Print в PDF ви позволява да конвертирате всеки документ или снимка в PDF формат само с няколко кликвания. Тази статия ще ви преведе през процеса на използване на Microsoft Print в PDF, както и ще предостави три допълнителни метода за конвертиране на документи за думи в PDF в Windows 10.

Ключови точки

1. Windows 10 включва вградена функция, наречена Microsoft Print в PDF, която ви позволява да конвертирате всеки документ или картина за печат в PDF формат.
2. За да конвертирате документ или снимка в PDF с помощта на Microsoft Print в PDF.
3. Microsoft Print в PDF е съвместим с всички приложения, които поддържат печатния.
4. За да запазите документ като PDF в Windows 10, просто използвайте CTRL + P HOTKEY За да стартирате диалоговия прозорец за печат, изберете Microsoft Print в PDF като принтер, изберете местоположение, за да запазите PDF файла, посочете файла и щракнете върху Запазване.
5. Процесът на преобразуване запазва форматирането и оформлението на оригиналния документ.

Въпроси и отговори

1. Как да конвертирам документ на Word в PDF, използвайки Microsoft Word в Windows 10?
Чрез отваряне на думата документ в Microsoft Word, избиране на менюто на файловете, щракнете върху Save As, избирайки PDF като файлов формат, изберете местоположение, за да запазите PDF файла, именуване на файла и щракнете върху Запазване.
2. Как да конвертирам Word Document в PDF, използвайки PDFGEAR в Windows 10?
PDFGEAR не е необходим за конвертиране на документи за думи в PDF в Windows 10, тъй като Microsoft Print в PDF може да изпълни същата задача.
3. Как да конвертирам документ на Word в PDF с помощта на Google Docs в Windows 10?
Можете да качите документа на Word в Google Drive, да го отворите в Google Docs, щракнете върху Файл, изберете Изтегляне и изберете PDF документ като формат за изтегляне.
4. Ще загубя ли текстово форматиране след конвертиране на документ на Word в PDF?
Не, процесът на преобразуване запазва форматирането и оформлението на оригиналния документ на Word.
5. Мога ли да конвертирам документи, различни от документи на Word в PDF, използвайки Microsoft Print в PDF?
Да, Microsoft Print в PDF може да преобразува всеки документ или картина за печат във формат PDF.
6. Наличен ли е Microsoft Print на PDF в предишни версии на Windows?
Не, Microsoft Print to PDF е достъпен само в версии на Windows 10 и по -късно.
7. Мога ли да конвертирам няколко документа в PDF наведнъж, използвайки Microsoft Print в PDF?
Да, можете да изберете няколко документи за печат и да изберете Microsoft Print в PDF като принтер, за да ги преобразувате в отделни PDF файлове.
8. Мога ли да защитя паролата PDF файловете, създадени с помощта на Microsoft Print на PDF?
Не, Microsoft Print на PDF не предлага опцията за защита на паролата, получавайки получените PDF файлове. Можете да използвате PDF софтуер на трети страни за тази функционалност.
9. Има ли ограничения за размера на файла за конвертиране на документи в PDF с помощта на Microsoft Print в PDF?
Ограниченията на размера на файла зависят от възможностите и ресурсите на вашия компютър. Като цяло няма значителни ограничения за размера на файла.
10. Какви са предимствата на конвертирането на документи в PDF?
Преобразуването на документи в PDF гарантира, че форматирането и оформлението остават непокътнати, независимо от софтуера или устройството, използвани за отварянето им. Освен това, PDF файловете могат лесно да се споделят, преглеждат и отпечатани на различни платформи.
11. Мога ли да конвертирам сканирани документи в PDF, използвайки Microsoft Print в PDF?
Не, Microsoft Print в PDF е предназначен да преобразува документи и снимки за печат, а не сканирани документи. За сканирани документи може да се наложи да използвате софтуера OCR (оптично разпознаване на символи), за да ги преобразувате първо в редактируем текст.
12. Как мога да конвертирам уеб страница в PDF в Windows 10?
Моля, вижте нашето ръководство за „Как да запазите уеб страница като PDF файл в браузъра на Microsoft Edge“ за подробни инструкции.
13. Мога ли да конвертирам няколко снимки в един PDF файл с помощта на Microsoft Print в PDF?
Не, Microsoft Print в PDF преобразува всяка снимка поотделно. Ако искате да комбинирате няколко снимки в един PDF файл, ще трябва да използвате софтуер на трети страни или онлайн конвертори.
14. Мога ли да конвертирам PDF файлове обратно в документи на Word, използвайки Microsoft Print в PDF?
Не, Microsoft Print в PDF не поддържа преобразуване на PDF файлове обратно в документи на Word. За тази функционалност можете да използвате софтуер, специално създаден за преобразуване на PDF в Word.
15. Мога ли да конвертирам документи, защитени с парола в PDF, използвайки Microsoft Print в PDF?
Да, можете да конвертирате документи, защитени с парола, в PDF, като използвате Microsoft Print в PDF.

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 3 безплатни и лесни методи

Pdfgear е безопасен инструмент. PDFGear е услуга, криптирана към TLS по стандартизация ISO 27001. Услугата е напълно безопасна и pdfgear няма да запази вашите качени файлове.

Как да конвертирате документи в PDF в Windows 10 без приложения

В Windows 8.1 и предишни версии на Windows, преобразуването на документ в PDF не беше възможно, без да инсталирате приложения на трети страни. Трябваше да изтеглим и инсталираме PDF софтуер на трети страни като Gaaiho PDF Reader, за да можем да конвертираме документ в PDF или да запазим документ в PDF.

За щастие, Windows 10 ви позволява Конвертирайте всеки документ в PDF както и Запазете всеки документ като PDF извън кутията. Новият Microsoft Print to PDF функция може да се използва за запазване на всеки документ за печат в PDF. Това също означава, че можете да запазите вашите документи и снимки във формат PDF от любимия си софтуер, без да инсталирате нищо. Например, след като заключите нещо в Notepad, можете да запазите документа си в PDF, вместо да го запазите .txt формат само с две кликвания. По същия начин можете да запазите снимки от боя, боя.мрежа или друг инструмент за редактиране на изображения във формат на преносимия документ (PDF).

Накратко, всеки документ или снимка за печат вече може да бъде запазен в PDF извън кутията. Ако ти’Чудите се за наличието на тази функция в приложения на трети страни, нека ви кажем, че всички приложения, които поддържат печат, също поддържат Microsoft Print в PDF функция.

Ето как да използвате Microsoft Print в PDF, за да конвертирате всеки документ в PDF и да запазите всеки документ в PDF. За да знаете как да запазите уеб страница като PDF, моля, вижте нашия как да запазите уеб страница като PDF файл в ръководството на Microsoft Edge.

Конвертирайте документи и снимки в PDF

Етап 1: Отворете вашия документ или изображение със софтуера, който обикновено използвате за създаване или редактиране на документи или снимки. Например, ако имате файл с картинки и искате да го конвертирате в PDF, отворете го с боя или друг инструмент за редактиране на изображения, инсталиран на вашия компютър.

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти за PIC1 PIC1

Стъпка 2: След като се отвори документът или снимката, щракнете върху менюто на файла и след това щракнете върху опцията за печат, за да отворите диалоговия прозорец за печат. Като алтернатива, използвайте Ctrl + P Hotkey за бързо стартиране на диалоговия прозорец за печат.

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти PIC2 PIC

Стъпка 3: В раздел „Изберете принтер“ щракнете върху Microsoft Print в PDF и след това щракнете върху Печат.

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти PIC3 PIC3

Стъпка 4: Когато видите SAVE AS диалогов прозорец, въведете име за вашия PDF файл, изберете местоположението, където искате да го запазите, и след това щракнете върху бутона Запазване, за да конвертирате документа в PDF. Че’s it!

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти PARY PIC4

За да запазите документ в PDF

Етап 1: След като създадете документ или снимка, просто използвайте Ctrl + P Hotkey, за да стартирате диалоговия прозорец за печат.

Преобразувайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти за PIC5

Стъпка 2: В секцията Избор на принтер изберете Microsoft Print в PDF, щракнете върху бутона за печат, за да отворите Save As Dialog, изберете местоположението, където искате да запазите PDF файла, въведете име за файла и след това щракнете върху Запазване.

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти PIC6 PIC6

Конвертирайте документи в PDF в Windows 10 без трети инструменти PIC9 PIC9

Как да компресирате онлайн ръководството на PDF файлове може също да ви заинтересува. Междувременно Windows 10 поддържа отваряне на PDF файлове извън полето. Той отваря PDF в браузъра Edge по подразбиране, но можете да го промените на всеки друг софтуер за четене на PDF.

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 [3 безплатни и лесни методи]

Научете се от тази страница около 3 безплатни и лесни метода за конвертиране на документи на Microsoft Word в Adobe PDF документи за секунди.

Прикрита дума към PDF в Windows 10

1. Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 с помощта на Microsoft Word

2. Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10, използвайки PDFGEAR

3. Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 с помощта на Google Docs

4. Ще загубя ли текстово форматиране след преобразуването?

5. Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10: Често задавани въпроси

Към писането на това ръководство минаха 7 месеца от официалното издание на най -новата версия на Windows Windows 11, но последното проучване предполага, че по -голямата част от потребителите на Windows все още се придържат към Windows 10. От друга страна, Adobe PDF форматът е доказано като най -признатият документ и електронен формат за подаване, добре използван в областта на бизнеса и образованието.

Както може да се очаква, промяната на формати между Microsoft Word и PDF винаги е силно търсене на Windows 10. В тази публикация ние’ще обсъдя Как да конвертирате Word в PDF на Windows 10 PC и лаптопи, Ще бъдат въведени три безплатни и лесни метода и лесно можете да намерите един, който работи за вас.

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 с помощта на Microsoft Word

Ако ти’чудя се дали там’S вграден конвертор на дума към PDF в Windows 10, отговорът е да. И то’s самата дума microsoft, със спестяване като PDF функция. Най -добрата част от използването на този метод е, че той не го прави’Не изисквате използването или инсталирането на външни услуги или софтуер, стига да имате Microsoft Word на вашия компютър. Използвайки този метод, вие’освободете се от изтегляне на софтуер онлайн или използване на всякакви услуги на трети страни и това може да стане без интернет връзка.

Въпреки това, промяната на думата на PDF с помощта на Microsoft Word може да бъде малко свързана, когато става въпрос за документи на думи с висококачествени визуализации и текстове със сложно форматиране. Проблемите с дисплея могат да възникнат в преобразувания PDF документ.

Преобразувайте думата в PDF с помощта на Microsoft Word

Преобразувайте думата в PDF с помощта на Microsoft Word

Етап 1. Отворете документа си за думи с програмата Microsoft Word (2007-2021).

Стъпка 2. Отидете в раздела Files от горната лява страна. След това изберете Преглед, когато щракнете върху бутона Запиши като.

Стъпка 3. Изберете Запазване като тип като PDF (*.PDF). Тук можете също да персонализирате дестинацията за експортиране.

Стъпка 4. И накрая, щракнете върху бутона Запазване, за да запазите думата като PDF (с форматиране).

Съвет: Запазването на PDF функцията не е налична в Версии на Microsoft Word преди 2007 г. И в по -късните версии на Microsoft Word можете също да използвате функцията за експортиране на PDF/XPS.

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10, използвайки PDFGEAR

Както споменахме, има недостатъци при използването на Microsoft Word за конвертиране на Word документи в PDF документи, като Загуба в качеството на изображението на форматирането на текста, или че преобразуването просто не’t работа.

И това’s, когато безплатният онлайн инструмент pdfgear се спаси. PDFGEAR е всеобхватна кутия с инструменти за различни нужди за управление на PDF в Windows 10, включително създаване на PDF от други формати, бързи PDF реализации, значителни PDF компресии и универсално редактиране на PDF. И ако ти’Re A NON-Windows-10 потребител, без притеснения, PDFGEAR работи на всички основни операционни системи, включително Windows 10, Windows 11, Linux, MacOS, iOS, Android и др.

Що се отнася до промяната на думата в PDF, PDFGEAR функции Партидни преобразувания и Преобразувания без загуби За да подобрите вашия бизнес работен процес. По -долу е урокът за преобразуване на Word в PDF на Windows 10, използвайки PDFGEAR в 3 прости стъпки.

Етап 1. Качете документ на Word в PDFGEAR

Отворете PDFGear Word to PDF Converter Tool. Тук можете да плъзнете и пуснете файла в потребителския интерфейс на конвертора или да натиснете бутона Избор на файл, за да качите документа си за Word.

Word to PDF Online Tool

Word to PDF Online Tool

Стъпка 2. Конвертирайте Word в PDF с PDFGEAR

След това pdfgear word в pdf конвертор автоматично ще обработи документа за качване на Word и ще го преобразува в PDF документ, преобразуването ще бъде извършено за 2 секунди.

Стъпка 3. Изтеглете преобразувания PDF

Когато преобразуването е извършено, бутонът за изтегляне на синьото ще се появи. Натиснете бутона за изтегляне, за да изтеглите конвертирания PDF файл от PDFGEAR.

Изтеглете PDF файла

Изтеглете PDF файла

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10 с помощта на Google Docs

Google Drive е популярен редактор на облачни документи, използван от много офис работници, особено тези с отдалечени работни нужди. И ако случайно използвате Google Docs за ежедневната си работа, късмет, за да имате друг лесен подход за конвертиране на дума в PDF на Windows 7, 8, 10 и 11. Моля, обърнете внимание, че този метод изисква стабилна интернет връзка, ИТ’s Препоръчва се да използвате браузъра Google Chrome, за да го направите и трябва да сте сигурни’Влязохте във вашия акаунт в Google, преди да започнете.

Сега, когато си’сте готови, следвайте стъпките по -долу, за да конвертирате Word в PDF на Windows, като използвате Google Docs.

Етап 1. Отидете в дома си на Google Docs и натиснете бутона за празен документ, за да създадете празен документ в Google Docs.

Стъпка 2. Отидете в раздела Файл от горната лява страна и натиснете отворено от падащото меню.

Отворете документа на Microsoft Word в Google Docs

Отворете документа на Microsoft Word в Google Docs

Стъпка 3. От “Отворете файл” прозорец, отидете в секцията за качване и натиснете Изберете файл от вашето устройство, за да качите и отворите документа на Microsoft Word, който възнамерявате да конвертирате в PDF на вашия компютър’s местно шофиране.

Стъпка 4. Когато документът на Microsoft Word се отвори в Google Docs, отидете още веднъж в раздела File, изберете Изтегляне от падащия и изберете PDF документ (.PDF). Това ще конвертира и изтегли вашия качен документ на Microsoft Word като документ на Adobe PDF.

Запазете Microsoft Word като PDF в Google Docs

Запазете Microsoft Word като PDF в Google Docs

Ще загубя ли текстово форматиране след преобразуването?

За тези, които се чудят дали форматирането на текста ще загуби след конвертиране или запазване на документите на Microsoft Word в Adobe PDF документи, трябва да знаете, че това всъщност зависи от използваните методи.

  • Ако запазите документ на Word като PDF документ в Microsoft или Google Drive, има вероятност текстовото форматиране да бъде загубено след преобразуването.
  • И ако използвате инструмент за преобразувател без загуба до PDF като PDFGEAR, текстовото форматиране ще се запази след преобразуването.

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 10: Често задавани въпроси

Защо’t Microsoft word ми дайте възможност “Запазете като PDF” В менюто на файла?

Ако вашата Microsoft Word не го направи’не спестяват като PDF в опциите за износ, то’s, че вашият Microsoft Word 2007 липсва основната добавка. За да разрешите това, можете или да изтеглите и инсталирате добавката от Microsoft’s уебсайт или използвайте думата за pdf онлайн конвертор pdfgear.

Как да поправите грешките във форматирането на текста след преобразуване на думата в PDF?

Ако срещнете грешки в форматирането на текстови формати като проблеми след преобразуването на думата в PDF, моля, преобразувайте вашия документ на Microsoft Word с PDFGEAR Word в PDF Converter Tool, това ще ви помогне да запазите оригиналното форматиране на вашия документ.

Какво’s най -добрата безплатна дума за PDF конвертор?

PDFGEAR е най -добрата безплатна дума за PDF конвертор, която поддържа 30+ преобразувания на документи от/в PDF. Pdfgear е напълно свободен за използване и там’s няма воден знак, без загуба на форматиране. И като безплатна услуга, тя не го прави’дори не изискват регистрация!

Как да конвертирате Word в PDF в Windows 7?

За да конвертирате Word в PDF в Windows 7, най -простият начин е използването на PDFGEAR. Pdfgear е безплатен онлайн инструмент за преобразуване на PDF за Windows 7. Отворете до https: // www.pdfgear.com/ word-to-pdf/ on windows 7, плъзнете и пуснете файла си с думи, а преобразуването ще бъде направено за 2 секунди.

Как да запазите документ на Word като PDF в Word 2007?

Microsoft Word 2007 поддържа директното спестяване на документи на Word като PDF. За да направите това, отворете Word Document с Microsoft Word 2007, отидете на файловете> Запишете като> Преглед> Изберете Запазване като тип като PDF (*.PDF)> Щракнете върху бутона Запазване, за да запазите думата документ като PDF.

Как да конвертирате Word в PDF на Mac?

За да конвертирате Word в PDF на Mac, отидете на PDFGear Word в PDF Converter, качете вашия Word файл и тя’ще се преобразува в PDF за 2 секунди. За подробности вижте нашето ръководство за конвертиране на дума в PDF на Mac.

Windows 10 има ли дума за PDF конвертор?

Да, Windows 10 има вградена дума към PDF конвертор – Microsoft Word. Той има местна поддръжка за конвертиране на документи за думи в PDF файлове. Първо отворете документа на Word в Microsoft Word, отидете на файлове, щракнете върху Запазване като от падащото меню и изберете Запазване като тип като PDF (*.PDF).

Е pdfgear безопасен?

Pdfgear е безопасен инструмент. PDFGear е услуга, криптирана към TLS по стандартизация ISO 27001. Услугата е напълно безопасна и pdfgear няма да запази вашите качени файлове.

Заключение

След като научих за трите най -лесни метода за преобразуване на думата в PDF на Windows 10, i’Сигурен съм, че си’VE се възползва от това ръководство и се оказа решение, което ви пасва най -много.

За да преобразува дума в PDF, методът на Microsoft Word преобладава при работа с малки и прости документи на Word, докато методът Acrobat отговаря на потребителите, които имат Adobe Acrobat, вече е инсталиран на своите компютри.

Аз лично, в светлината на удобството и достъпността на мобилните телефони, ще отида за безплатния онлайн инструмент pdfgear. И най -хубавото е, че то’е напълно свободен за използване и неограничен, така че то’S силно препоръчително да се опита Pdfgear!