Най -добрите VPN за Windows 10 (и най -лошото) плюс нашето удобно ръководство за настройка

Друга опция е да се комбинира VPN приложение за Windows, VPN плъгин или разширение за вашия уеб браузър и/или VPN на вашия Wi-Fi рутер.

Резюме

В тази статия ще обсъдим най-добрите VPN за Windows 10, както и ще предоставим ръководство за настройка за вградената VPN услуга. Ще покрием ключови точки като значението на използването на VPN, ограниченията на вградената Windows 10 VPN услуга и стъпките за настройка на VPN сървъра и конфигуриране на рутера. Ще предоставим и подробни отговори на често задавани въпроси за VPN за Windows 10.

1. Какво представляват VPN и защо са важни?

Виртуална частна мрежа (VPN) е инструмент, който позволява на потребителите да създават сигурна връзка с друга мрежа по интернет. Той криптира вашия интернет трафик и защитава вашата онлайн поверителност, като маскира вашия IP адрес. VPN са важни, защото предоставят сигурен начин за разглеждане на интернет, достъп до блокирани уебсайтове и защита на чувствителни данни от хакери и наблюдение.

2. Какви са ограниченията на вградената услуга Windows 10 VPN?

Вградената услуга Windows 10 VPN има няколко ограничения. Първо, той използва протокола за тунелиране на точка до точка (PPTP), който не е толкова сигурен, колкото другите протоколи. Второ, тя изисква пренасочване на пристанища и конфигурация на мрежата, които могат да бъдат сложни за потребители, които не са в разумни,. И накрая, тя може да изложи вашата система Windows и избрания сървър на потенциални рискове за сигурността, ако не е правилно обезопасена.

3. Как мога да настроя Windows 10 вградена VPN услуга?

За да настроите Windows 10 вградена VPN услуга, следвайте тези стъпки:

– Отворете “мрежови връзки”, като търсите “NCPA.cpl “в лентата на задачите.

– Натиснете клавиша ALT, за да разкриете раздели на менюто, след което изберете „Нова входяща връзка“ от раздела Файл.

– Изберете кои потребителски акаунти искате да предоставите достъп до VPN връзката.

– Изберете „Чрез интернет“ като тип връзка.

– Активирайте мрежовите протоколи, които искате за входящи връзки, и щракнете върху „Разрешаване на достъп“.

– Вашият Windows 10 VPN сървър вече е готов да тръгне.

4. Как мога да конфигурирам рутера си за Windows 10 VPN сървър?

За да конфигурирате вашия рутер за Windows 10 VPN сървър, следвайте тези стъпки:

– Влезте в страницата за настройка на вашия рутер.

– Порт порт 1723 към IP адреса на вашия компютър, където е настроен VPN VPN сървърът на Windows 10.

– Помислете за добавяне на правило за пренасочване на порт към рутера за допълнителна сигурност.

– Можете също да използвате защитна стена, за да ограничите достъпа до определени IP адреси.

5. Какво е VPN профил и как мога да създам такъв?

VPN профил е конфигурационен файл, който съдържа необходимата информация за свързване към VPN сървър. За да създадете VPN профил на Windows 10, следвайте тези стъпки:

– Въведете “VPN” в търсенето на лентата на задачите и изберете “VPN Options”.

– Щракнете върху “Добавяне на VPN връзка” и въведете необходимите подробности, включително адреса на сървъра и типа на удостоверяване.

– След като VPN профилът е създаден, можете лесно да се свържете с VPN сървъра с едно щракване.

6. Кои са най -добрите VPN за Windows 10?

Има няколко VPN доставчици, които предлагат отлични услуги за Windows 10. Някои от най -добрите включват ExpressVPN, NORDVPN, CYBERGHOST и SURFSHARK. Тези VPN предлагат удобен за потребителя интерфейс, силни функции за сигурност, бързи скорости на връзка и широка мрежа от сървъри, които да избирате от.

7. Са безплатни VPN, безопасни за използване на Windows 10?

Въпреки че безплатните VPN може да изглеждат удобни, те често идват с ограничения и рискове за сигурността. Някои безплатни VPN могат да показват реклами, да регистрират вашите данни или дори да продават вашата информация на трети страни. Обикновено се препоръчва да се използва платена VPN услуга за по -добра сигурност и поверителност.

8. Мога ли да използвам VPN на моя лаптоп и мобилни устройства на Windows 10?

Да, можете да използвате VPN на вашия лаптоп и мобилни устройства на Windows 10. Повечето доставчици на VPN предлагат приложения за Windows, iOS и Android, което ви позволява да защитите вашата онлайн поверителност и да осигурите вашата интернет връзка на всички ваши устройства.

9. Мога ли да използвам VPN за достъп до ограничено в региона съдържание на Windows 10?

Да, VPN може да ви помогне да получите достъп до съдържание, ограничено от региона на вашето устройство с Windows 10. Свързвайки се със сървър, разположен в друга държава, можете да заобиколите гео блокиране и достъп до уебсайтове и стрийминг услуги, които не са достъпни на текущото ви местоположение.

10. Има ли рискове, свързани с използването на VPN на Windows 10?

Докато VPN осигуряват повишена поверителност и сигурност, има няколко риска, които трябва да сте наясно. Някои VPN могат да изтекат вашия IP адрес или DNS заявки, като потенциално излагат вашите онлайн дейности. Важно е да изберете надежден и надежден VPN доставчик, за да сведе до минимум тези рискове.

Най -добрите VPN за Windows 10 (и най -лошото) плюс нашето удобно ръководство за настройка

Друга опция е да се комбинира VPN приложение за Windows, VPN плъгин или разширение за вашия уеб браузър и/или VPN на вашия Wi-Fi рутер.

Как да настроите Windows 10 вградена VPN услуга

Ние’VE видя увеличение на използването на виртуална частна мрежа (VPN) през последните няколко години и тенденцията не е’изглежда се забавя. Все повече хора искат да заобиколят блоковете на региона, отдалечени сигурно в офисната си мрежа от комфорта на дома и да играят онлайн игри със сървъри, разположени в различни страни. С VPN това е твърде лесно.

Проблемите възникват, след като отидете да търсите правилния VPN. Което е най -ефективно? Най -сигурният? Да отида ли за безплатна настройка или абонаментен план? Разбирането на това нещо може да отнеме ценно време, което просто не сте’t има. Така че защо да не създадете и да се свържете със собствения си VPN?

Съдържание

Windows се предлага с вградената способност да функционира като VPN сървър, безплатно. Това прави, като използва протокола за тунелиране от точка до точка (PPTP) и може да бъде объркващ да настроите, ако сте’не е твърде технологичен.

Но за да ви помогне да избегнете препятствието на намирането “Перфектният VPN” Ние’Ще продължа напред и ще ви преведа как да настроите и използвате Windows 10’S Вградена VPN услуга.

Как да настроите и използвате Windows 10’S Вградена VPN услуга

Вградената услуга на Windows 10 VPN е доста интересна функция и тази, която се предлага с няколко ограничения. Тези ограничения могат да направят процеса не много идеален за това, за което се нуждаете от VPN. Както беше посочено по -рано, малко технологични знания са почти от съществено значение за напредването напред.

За да се търкалят нещата, ще отнеме някаква мрежа и конфигуриране на порт във вашия край. Възможността за препращане на пристанища от вашия рутер ще е необходима. Вие също така рискувате да излагате Windows и порта, който сте избрали за сървъра, за злонамерен вход.

За да избегнете това, вие’Ще искам да помисля да използвате различен порт от по подразбиране, използван за PPTP. Силната парола също е задължителна и трябва да съдържа комбинация от числа, букви и специални знаци.

VPN сървърът

Създаването на Windows 10 VPN сървър ще ви отведе в области, от които може да не сте познати.

 • Започнете с въвеждане NCPA.cpl в търсенето и отварянето на лентата на задачите Интернет връзка. Може да се появи като елемент от контролния панел.
 • С отворения прозорец на мрежовите връзки натиснете Alt ключ на клавиатурата си, за да разкриете разделите на менюто.
 • Щракнете върху раздела Файл, за да издърпате менюто, и след това изберете Нова входяща връзка.

 • Изберете кои потребителски акаунти искате да предоставите достъп до VPN връзката.
  • От гледна точка на сигурността може да е разумно да се създаде напълно нов, ограничен потребителски акаунт. По този начин можете да защитите основния си потребителски акаунт от потенциална експозиция. За да направите това, щракнете върху Добавете някого и попълнете полетата за потребителско име и парола.

  • Изберете Чрез интернет. Шансовете са добре, че’е единственият вариант, но ако вие’все още е достатъчно нещастен, за да има хардуер за набиране, тази опция също ще бъде налична.
  • Следващият прозорец ще ви накара да изберете мрежовите протоколи, които искате да бъдете активирани за входящи връзки.

  • Проверете само тези, които искате активиран достъп, и щракнете Позволи достъп.
  • Достъпът ще бъде конфигуриран за избрания потребител (и) и след това ще покаже необходимата информация за това. Това може да отнеме няколко секунди.

  Вашият Windows 10 VPN сървър вече е готов да тръгне.

  Конфигуриране на рутера

  За да сте сигурни, че рутерът знае кой тип трафик да изпрати до правилния компютър, вие’ще трябва да настроите пренасочване на порта. Това ще изисква да разберете как правилно да препратите портове на вашия рутер.

  Пренасочване на порт 1723 на вашия компютър’S (този, при който е настроен VEDOND 10 VPN сървърът) IP адрес. Можете да направите всичко това, като влезете във вашия рутер’s страница за настройка. За да усилите сигурността си, помислете за добавяне на правило за пренасочване на порт към рутера. Този, който препраща случаен външен порт към вътрешния порт на вашия компютър.

  Защитната стена също е валидна опция, която да позволи само зададени IP адреси достъп.

  Създаване на VPN профил

  Преди да можете да създадете VPN профил, вие’ще се нуждаете или от вашия компютър’S публичен IP адрес или неговия динамичен DNS адрес. Първият е вашата мрежа’S IP адрес в интернет. Последният ще бъде наличен само ако сте решили да настроите такава с помощта на динамична DNS услуга.

  • Тъй като ние’Фокусирайки се върху Windows 10, въведете VPN в търсенето на лентата на задачите и изберете опцията, която изскача.
   • The “най-добро съвпадение” вероятно ще се покаже като VPN опции. По -нататък, ако е налице, можете да отидете директно към Добавете VPN връзка вместо.

   • The “VPN доставчик” Кутията трябва да има само една опция; Windows (вградени).
   • The “Име на връзката” Може да бъде всичко, което искате. Това ще бъде това, което виждате, когато отидете да направите връзката.
   • В “Име или адрес на сървъра” поле, въведете публичния IP адрес или динамичен DNS адрес.
   • Можете да запазите “VPN тип” като Автоматично стига правилно да конфигурирате пренасочването на порта в рутера. Протокол за тунелиране на точка към точка (PPTP) също е жизнеспособна опция.
   • Пазя “Тип информация за вход” като Потребителско име и парола.
   • След като приключите, щракнете Запазете.

   Извършване на връзката

   Сега, когато имате настроен сървъра, рутерът е конфигуриран и VPN профил, най -накрая можете да се свържете с вашия VPN.

   1. В лентата на задачите, до крайно десния, изберете иконата на мрежата.
    • Може да се наложи да кликнете върху иконата със стрелка (или Caret), за да намерите иконата на мрежата.
   2. Изберете наскоро създадения си VPN профил и кликнете върху Свържете се бутон.
    • Трябва да бъдете подканени за потребителско име и парола. Използвайте тези, които сте създали за потребителя в “VPN сървърът” раздел.
    • Ако сте свързани, трябва да видите Свързани Точно под името на VPN връзка.

   Бивш специалист по ИТ комуникации в САЩ, който започна своята онлайн блог кариера през 2016 г. Джоузеф има над 10 години опит в ИТ индустрията като анализатор и експерт по комуникации. Той е нощна сова и запален потребител на Red Bull, който прекарва по -голямата част от престоя си, увлечен от онлайн игри и изграждане на уебсайтове. Прочетете пълната биография на Йосиф

   Абонирайте се в YouTube!

   Наслаждавахте ли се на този съвет? Ако е така, вижте нашия канал в YouTube от нашия сестрински сайт онлайн технологични съвети. Ние покриваме Windows, Mac, софтуер и приложения и имаме куп съвети за отстраняване на неизправности и видеоклипове. Щракнете върху бутона по -долу, за да се абонирате!

   Най -добрите VPN за Windows 10 (и най -лошото) плюс нашето удобно ръководство за настройка

   Ако имате Windows PC или лаптоп, няма недостиг на VPN, от които да избирате, но много от тях не са годни за целта. Ще ви покажем най -добрите VPN за Windows 10 и ще обясним как да ги настроите.

   Paul Bischoff Tech Writer, защитник на поверителността и VPN експерт

   @pabischoff Актуализирано: 18 януари 2023 г

   Най -добрият VPN Windows 10

   Тази статия ще прегледа най -добрите VPN за Windows 10, ще служи като ръководство за настройване на виртуална частна мрежова връзка и ще обясни защо трябва да използвате Windows 10 VPN, за да разглеждате, стриймирате и изтегляте. Ще посочим и някои VPN с лоши записи, които трябва да се избягват.

   Вземете 30 -дневна безплатна пробна версия на NORDVPN

   NORDVPN предлага напълно фугирана 30-дневна пробна версия, ако се регистрирате на тази страница. Можете да използвате VPN с рейтинг №1 за прозорци без ограничения за един месец. Просто инсталирайте и използвайте на всяко устройство на Windows.

   Няма скрити условия – просто се свържете с поддръжката в рамките на 30 дни, ако решите, че NORDVPN не е подходящ за вас и ще получите пълно възстановяване. Започнете вашето изпитание NORDVPN тук.

   Windows 10 е огромно подобрение на своя предшественик, но с него идва много проблеми с поверителността – някои нови и някои наследствени. Интегрираната реклама, Cortana и синхронизацията на информацията със сървърите на Microsoft са направени, за да помогнат за персонализирането на вашия опит, но Windows замъглява линията между персонализирането и поверителността. Този скъпоценен камък от Microsoft’S Политиката за поверителност почти го обобщава:

   “Ние ще имаме достъп, разкриваме и съхраняваме лични данни, включително вашето съдържание (като съдържанието на вашите имейли, други частни комуникации или файлове в частни папки), когато имаме добросъвестно убеждение, че това е необходимо за защита на нашите клиенти или налагане на условията, управляващи използването на Услугите.”

   Повечето от тези проследяващи и телеметрични услуги могат да бъдат деактивирани, но те също могат да бъдат включени без ваше знание по време на актуализация. Някои изобщо не могат да бъдат изключени.

   И така, как можете да защитите поверителността си и да продължите да използвате Windows 10? Първо, вижте нашия гигантски списък с инструменти за поверителност; там’s Секция само за потребители на Windows 10.

   След това вземете VPN. VPN софтуерът криптира и анонимизира цялата ви онлайн дейност. Това е важно за P2P FileShering, така че вашият доставчик на достъп до интернет да може’t snoop на торенти и други изтегляния. Той също така ви защитава на незащитени публични Wi-Fi мрежи и дори отключва гео-заключени уебсайтове и услуги като Netflix. Това прави, като издавате локален IP адрес в близост до стрийминг сървърите, към които искате да се свържете.

   Ние’Ще обсъдим подробно VPN, но ако не го направите’Не искам да прочета пълната статия, по -долу са най -добрите VPN за Windows 10 PCS.

   Най -добрите VPN за Windows 10:

   1. Nordvpn:Най-добрият VPN за Windows 10. По-бързо от неговите съперници, със солидна сигурност и политика за безбогом. Предлага 30-дневна гаранция за връщане на пари.
   2. Surfshark:Фантастичен вариант с евтини, които се гордеят с високи скорости и впечатляващ набор от функции за сигурност и поверителност. Няма ограничение за връзка с VPN.
   3. ExpressVPN: Лесен за настройка и използване, бързи скорости и херметична сигурност. Работи с всички основни сайтове за стрийминг, включително Netflix.
   4. Cyberghost: Страхотна сигурност, много бързо и улеснява наслаждаването на стрийминг сайтове като Netflix.
   5. Ipvanish: Силна сигурност, сдвоена с бързи скорости и надеждни връзки. Не се съхраняват трупи.
   6. Частен достъп до интернет: Предлага приложение, удобно за потребителя за Windows 10, работи с всички популярни сайтове за стрийминг.

   Ние’VE изброи нашите топ 5 любими VPN за потребители на Windows 10 PC, подчертавайки следните критерии:

   • Качество на приложението
   • Поддържа протокол OpenVPN
   • Защита на изтичането на DNS
   • Скорост и производителност
   • Възможност за деблокиране на стрийминг услуги като Netflix

   Качеството на приложението е доста обясняващо. Настройката и използването на родния клиент на Windows трябва да бъде лесна и интуитивна.

   Протоколът OpenVPN е с отворен код и одитиран. То’S сравнително бърз и широко считан за най -сигурния и надежден протокол. Това не’T се предлагат в Windows 10 като SSTP, L2TP и PPTP, така че тези VPN доставчици трябва да предоставят на потребителя приложение, което прави настройката на OpenVPN лесно.

   DNS течовете са известна уязвимост на Windows 10, така че VPN, които могат да потиснат това са задължителни. DNS течът анулира потребител’s Анонимност чрез изпращане на заявка за уеб страница до техния доставчик на интернет услуги, вместо към частен DNS сървър чрез VPN услуга. Това позволява на вашия ISP и евентуално Windows да проследяват вашето уеб сърфиране.

   Тъй като Microsoft е базиран в САЩ и е известно, че е спазил NSA’S Програма за насипна надзор, ние предпочитаме VPN доставчици, базирани извън САЩ, за да избегнат по -нататъшни конфликти на интереси.

   Топ 6 най -добри VPN за Windows 10 PCS

   Ето топ 6 най -добрите VPN за потребители на Windows 10:

   1. Nordvpn

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   Базираната в Панама Nordvpn има истинска политика за бездушни, което означава, че не запазва нито връзка, нито дневници за използване. Допълнителните функции включват криптиране на двоен хоп, TOR над VPN и превключвател за убийство. Тези плюс защитата на изтичането на DNS могат да бъдат включени в настройките на приложението.

   Клиентът за обслужване на Windows VPN е подробно, но не е преобладаващ за нови потребители. Списъкът на сървъра е категоризиран чрез препоръчително използване – TV стрийминг, специален IP, TOR над VPN и т.н. – и всеки сървър е пинг, така че да видите кое местоположение предлага най -малко латентността. Nordvpn може да деблокира netflix.

   Данни за тест за скорост на NORDVPN

   Професионалисти:

   • Приложението Windows 10 работи добре
   • Огромната мрежа за местоположение на сървъра е много способна при деблокиране на повечето гео-ограничени съдържание
   • По -бързо от всеки друг основен доставчик
   • Отлични инструменти за сигурност
   • Политика за нулеви лог

   Минуси:

   • Понякога отнема настолни приложения малко повече време за свързване

   4.5 извън 5

   Най -добрият VPN за Windows 10: NORDVPN е първият ни избор . Истински претендент във всички категории, със силни функции за сигурност и най -бързите скорости, които ние’Вижда се. Дори има безрискова 30-дневна гаранция за връщане на пари.

   NORDVPN купон

   Спестете до 63% + 3 месеца безплатно

   Отстъпка се прилага автоматично

   2. Surfshark

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   Surfshark е по-млад доставчик на VPN, който се отличава с деблокиране на регионално съдържание като Netflix, Hulu, BBC Iplayer и Amazon Prime Video от чужбина. Услугата използва силно криптиране и запазва нулеви трупи. Позволено е торентното, а превключвателите за убийство предотвратяват течове на данни както на мобилни, така и на настолни приложения.

   Поддръжката на чат на живо е достъпна денонощно. Най -хубавото е, че Surfshark не’t Поставете ограничения за това колко устройства можете да свържете наведнъж, което го прави чудесен бюджетен вариант за семейство или група съквартиранти.

   Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS, Android и Linux.

   Данни за тест за скорост на сърфиране

   Професионалисти:

   • Деблокира Netflix, Hulu и Amazon Prime Video
   • Няма ограничение за броя на свързаните устройства
   • Достатъчно бързо за почти всяка цел
   • Впечатляващо предлагане на сигурността
   • Не запазва дневници и приема различни криптовалути

   Минуси:

   • Сравнително малка сървърна мрежа
   • Някои бавни скорости

   4.5 извън 5

   Най -добър бюджетен VPN: Закрепете вашия компютър с Windows, както и всички останали джаджи, без да се притеснявате да ударите ограничение на устройството. Surfshark е евтин и се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на пари.

   Купон за сърф

   Вземете 2 месеца безплатно с 2-годишен план

   Отстъпка се прилага автоматично

   3. ExpressVpn

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   Някога сред топ 5 в почти всяка категория, ExpressVpn Прави този списък за своето превъзходно приложение. Софтуерът на Windows VPN е най -простият вариант за тези, които искат нещо, което просто работи без шум, и се гордее с най -бързата средна скорост на изтегляне на всеки VPN ние’Тествани досега – голямо за P2P споделяне на файлове и стрийминг.

   Потребителите могат да изберат да използват ExpressVPN’S DNS сървъри, когато са свързани, като го превключвате в разширените настройки. ExpressVPN е включен в Британските Вирджински острови отвъд обсега на GCHQ и NSA и не запазва дневници за използване. То’s също един от малкото VPN, които да работят с Netflix.

   Данни за тест за скорост на скорост на скорост

   Професионалисти:

   • Пламнящи сървъри за стрийминг и изтегляне
   • Шифроване, сигурност и поверителност
   • Страхотно в деблокирането на най -популярните сайтове за стрийминг от почти навсякъде
   • Поддръжката на клиентите на живо ви е покрила

   Минуси:

   • Може да свърже само 5 устройства едновременно
   • Малко персонализирани функции

   4.5 извън 5

   Силно сигурно: ExpressVPN е доставчик, фокусиран върху поверителността, който предлага високи скорости, тон функции за сигурност и 30-дневна гаранция за връщане на пари.

   ExpressVPN купон

   Спестете: 49% от годишния план

   Купон се прилага автоматично

   4. Cyberghost Vpn

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 45 дни

   Cyberghost Vpn предлага лесни за използване приложения и голяма мрежа, която обхваща повече от 5 700 VPN сървъра в над 80 страни. Кибергхост’S Premium Tier магазини Без идентифициране на дневници и защитава вашите данни в транзит с 256-битово криптиране на военния клас на протокола OpenVPN. Чатът на живо е наличен, ако срещнете всякакви проблеми. Скоростите са отлични и можете да се свържете до седем устройства едновременно. Cyberghost може да ни отблокира Netflix.

   Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android.

   Данни за тест за скорост на кибергост

   Професионалисти:

   • Приложението Windows 10 е приятелски настроен и лесен за настройка
   • Добра сигурност и те не са’t съхранява дневници на активността на потребителите
   • Впечатляваща скорост на стрийминг и изтегляне

   Минуси:

   • Не’t работи в Китай или ОАЕ
   • Може да не е достатъчно гъвкав за потребителите на захранване

   4.5 извън 5

   Стойност и производителност: Cyberghost е лесен за използване . Друг избор на бюджет. Добър за поверителност. Потоци HD видео надеждно. Може да се бори с някои популярни сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на пари.

   Cyberghost купон

   Спестете 82% от 2 -годишния план + 2 месеца безплатно

   Отстъпка се прилага автоматично

   5. Ipvanish

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   Базирано в САЩ Ipvanish Използва OpenVPN със силно криптиране и разполага с истинска политика за нулеви регистрационни файлове, което означава, че не записва нито сесия, нито дневници на трафика. То’S един от единствените VPN, които спортуват от мрежа от първи ред, което означава, че притежава всички свои собствени сървъри, а не наемане на физическо или виртуално пространство от някой друг. Поради това ние’Преброих факта, че това’s базирани в САЩ.

   Ipvanish може да се похвали с селекция от почти 60 страни и всички VPN връзки са защитени от изтичане на DNS.

   Данни за тест за скорост на ipvanish

   Професионалисти:

   • Няма проблеми с използването на приложението им с Windows 10 по време на тестване
   • Не съхранявайте дневници за дейностите на потребителите и имайте солидни настройки за сигурност
   • Добри скорости за стрийминг

   Минуси:

   • Някои сървъри не’T се представя добре с Netflix или Hulu
   • Приложения Дон’t работи в Китай

   4 извън 5

   Голяма мрежа: ipvanish е чудесен за семейства . Солидно приложение за Windows 10. Добър в деблокирането на повечето гео-ограничени съдържание. Препоръчайте за техния висок стандарт на поверителност на връзката. Може да се направи с опция за поддръжка на живо. 30-дневна гаранция за връщане на пари.

   Ipvanish купон

   Спестете 75% от 2 -годишния план

   Отстъпка се прилага автоматично

   6. Частен достъп до интернет

   Налични приложения:

   VPN оценки:

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   Частен достъп до интернет е популярен VPN за потребители на Windows 10 благодарение на своето интуитивно и леко приложение, което работи с малко потребителски вход. За експертните потребители той предлага възможност за коригиране на необходимото ниво на криптиране, което е полезно за приложения като Kodi. AES криптирането се използва заедно с мрежов превключвател за убийство и защита на течовете на DNS за допълнително подобряване на вашата поверителност.

   PIA оперира от Съединените щати с 10 000+ сървъра в над 80 места, способни да имат достъп до популярни сайтове за стрийминг като Netflix и Hulu. Използването му на Wireguard означава вас’Ще се възползвам от HD стрийминг и с ограничение за връзка с 10 нива, цялото ви семейство ще може да стриймира едновременно. Опитайте PIA за 30 дни и ако вие’не сте щастливи, можете да поискате пълно възстановяване.

   Данни за тест за скорост на частен интернет

   Професионалисти:

   • Отлична поддръжка на Kodi
   • Леко приложение за Windows 10
   • Оперира над 10 000 сървъра в 80+ страни

   Минуси:

   • Борби с някои стрийминг услуги
   • Скоростта на стрийминг може да бъде непоследователна

   4 извън 5

   Регулируемо криптиране: Частният достъп до Интернет предлага леко приложение за Windows 10 с персонализирани настройки за криптиране за напреднали потребители. Всички планове включват 30-дневна политика за възстановяване.

   Частен купон за достъп до интернет

   Спестете 82% от плана от 2 години + 2 месеца безплатно

   Отстъпка се прилага автоматично

   Методология: Как намерихме най -добрите VPN за Windows 10

   Докато повечето VPN предлагат приложение за Windows, малцина си заслужават вашето време и пари. Нашата методология за намиране на най -добрите VPN за Windows 10 включваше оценка на всеки VPN в области като сигурност и защита на поверителността. Тук’е пълен списък на това, което търсихме:

   • Сървъри по целия свят: Потребителите на Windows могат да бъдат намерени в почти всяка страна по света, така че да има достъп до глобална мрежа от сървъри, просто има смисъл. VPN, които препоръчваме, обикновено предлагат хиляди сървъри. Можете да ги намерите в десетки страни, включително САЩ, Великобритания, Австралия, Япония и други.
   • Скорост: Дали сте’Преглеждане, стрийминг или торент на вашето устройство на Windows, високоскоростните връзки са от съществено значение. Без тях вие’вероятно ще претърпи проблеми с производителността като ниска разделителна способност, изоставане и буфериране. Благодарение на нашите тестове за скорост, ние’VE идентифицира най -бързите VPN за Windows 10, всички от които предлагат неограничена честотна лента.
   • Деблокиране: Съдържанието, заключено от региона, засяга всички нас, особено що се отнася до стрийминг услугите. Някои потребители обаче също трябва да се борят със строга онлайн цензура в своята страна. То’S само като тествахме VPN с широк спектър от ограничени уебсайтове и услуги, които намерихме тези с най -силна деблокираща способност.
   • Сигурност: От DDOS атаки до зловреден софтуер, има множество заплахи за сигурността онлайн. Използването на VPN гарантира, че вашите данни са криптирани и недостъпни за киберпрестъпниците. Те също включват превключвател за убийство и защита на течовете на DNS. Ако това’Не са достатъчни, VPN услуги като NordVPN и Surfshark дори предлагат двойни VPN сървъри.
   • Поверителност: Тъй като ние’В тази публикация, Windows 10, се предлага с някои проблеми с поверителността. Ако искате да можете да разглеждате анонимно, VPN е още по -съществен. Освен криптиране, ние търсим всеки VPN да управлява политика без лог. Анализирахме 140 VPN политики за регистриране, ние’Намерих онези, които ви предлагат онлайн анонимност.
   • Лесна употреба: Дали сте’Re на Windows, Android или друга операционна система, въпросното приложение VPN трябва да бъде бърз и лесен за използване. Нашият практически опит с всеки VPN’s Приложения се уверяват в това. Освен това можете да очаквате всеки VPN да предостави изобилие от ръководства за настройка, както и 24-часов чат на живо и поддръжка по имейл.
   • Съотношение качество-цена: Всички най -добри VPN за Windows 10 са достъпни. Всъщност те често работят като по -евтини от VPN, които не успяват да предложат голяма част от горните! За да спестите малко допълнително, можете да се възползвате от нашите VPN купони за отстъпки, свързани в тази публикация. Не забравяйте, че всеки VPN се предлага с безрискова гаранция за връщане на пари от поне 30 дни.

   Ние не’просто вземете VPN’s дума, че предлагат горното. Вместо това тестваме всеки VPN широко за себе си, всички като част от нашата методология за тестване на VPN. Това ни позволява да предоставяме отзиви, които са възможно най-точни и актуални.

   Vpns за избягване

   Когато решават кои потребители на VPNS Windows 10 трябва да избягват, безплатните опции са начело в списъка. Тук изброихме двойка, която типичният човек вероятно ще намери в Google, но същото важи за почти всички безплатни VPN услуги.

   Преминахме и на няколко платени vpns, защото те или не’t защита от течове на DNS, са базирани в САЩ или и двете.

   BetterNet

   Ако си Google “Безплатен VPN за прозорци,” BetterNet ще бъде един от най -добрите резултати от търсенето. BetterNet не’T Събирайте регистрационни файлове на потребителите, но самото приложение е част от рекламна платформа, която има достъп до вашите бисквитки, за да ви насочи към реклами, видеоклипове и предложени приложения. Той също не’t защита на потребителите от течове на DNS. То’не е, че Betternet е злонамерен – всъщност това’е доста прозрачен в това как работи. Може дори да препоръчаме мобилното приложение като прилична безплатна алтернатива. Но за прозорците трябва да кажем преминаване.

   Крия.Аз (безплатно)

   Крия.Аз съм другият безплатен VPN за Windows, който се класира високо в Google. Въпреки че има премиум планове, които не са’T толкова лошо, безплатната версия ограничава скоростта и прехвърлянето на данни съответно до 3 mbit/s и 2GB. Той също не’t Поддръжка OpenVPN, който е нашият препоръчителен протокол за сигурност. Безплатните потребители са ограничени до три места на сървъра, а пренасочването на порта не е достъпно (полезно за торент). От плюс, скрий.Аз съм напълно без дневник.

   Здравей

   Hola е разширение на браузъра за прокси, което работи като безплатен VPN, но няма централизирани сървъри. Вместо това потребителите насочват интернет трафика си през други потребители на Hola’ устройства, когато е налична честотна лента на празен ход. В зависимост от вашите местни закони и разпоредби, това би могло да ви накара да отговорите за дейностите на други потребители. Освен това, Hola веднъж отвлече изчислителните ресурси на своите потребители, превръщайки ги в армия на ботнет, за да извършва атаки на разпределени откази (DDOS) на уебсайтове и да разпространява пиратски материали.

   Двойна проверка за DNS течове

   Ако искате да проверите два пъти, че вашата защита от течове DNS работи, можете да стартирате тест за изтичане на DNS тук. Стартирайте теста с вашия VPN активиран и след това отново с него деактивиран, за да получите незабавно отчитане на резултатите от теста.

   Мога’T деблокира Netflix и Hulu? Опитайте да деактивирате IPv6

   Дори ако VPN рекламира DNS защита от течове, уебсайтове като Hulu и Netflix понякога все още могат да принудят заявка за изтичане през IPv6 протокола. По подразбиране повечето VPN принуждават всички DNS заявки към IPv4 и избягват IPv6 изцяло. Но ако IPv6 е активиран на вашето устройство, това може да не спре IPv6 DNS теч на Windows 10.

   Първо, не забравяйте да попитате вашия VPN доставчик’s поддръжка на клиенти, ако имат сървъри, които ни отблючат Netflix и Hulu. Ако това е така и сте свързани с един от тези сървъри, но сайтът все още открива, че използвате VPN услуга, тогава може да се наложи да деактивирате IPv6.

   За да направите това, следвайте тези инструкции:

   1. Щракнете с десния бутон върху иконата на WiFi или LAN във вашата табла за системата и щракнете върху “Отворете мрежата и центъра за споделяне”
   2. На прозореца, който се появява, щракнете върху връзката за вашата мрежа до “Връзки”
   3. Щракнете върху Свойства
   4. Премахнете отметката от записа за “Интернет протокол Версия 6 (TCP/IPv6)”
   5. Натиснете “Добре” За да запазите промените, след това рестартирайте компютъра си

   IPv6 вече е деактивиран и вече не трябва да изтичате IPv6 DNS заявки.

   Свързани: Какво’S най -добрият VPN за Hulu и за Netflix?

   Как да настроите ръчно VPN на Windows 10

   С всички горепосочени доставчици трябва само да изтегляте и инсталирате софтуер, за да станете и да работите с VPN на Windows. Свързването е също толкова просто, колкото влизане, избор на местоположение и натискане на бутона за свързване.

   Но ако приложението не го направи’T отговаря на вас, Windows 10 има вградена VPN поддръжка, която може да бъде ръчно конфигурирана. ОС не’t Поддръжка на OpenVPN Въпреки това, така че препоръчваме да изберете от L2TP/IPSEC, SSTP или IKEV2. Избягвайте PPTP; Въпреки.

   За да започнете, вие’Ще трябва да получите следната информация от вашия VPN доставчик според избрания от вас протокол:

   • Потребителско име
   • Парола
   • VPN адрес на сървъра
   • Предварителна тайна или сертификат
   1. В лентата за търсене, въведете “Vpn” и щракнете върху Menu Cog в горната част на резултатите от търсенето.Windows 10 Ръчен VPN 1
   2. В менюто, което изскача, щракнете върху Добавете VPN връзкаWindows 10 Ръчен VPN 2
   3. Под VPN доставчик изберете Windows (вграден). Попълнете съответно всички останали информация, спомената по -горе.Windows 10 Ръчен VPN 3
   4. Удари Запазете
   5. VPN вече трябва да бъде посочен в менюто VPN. Щракнете върху него и след това натиснете Свържете сеWindows 10 Ръчен VPN 4
   6. Изчакайте момент за завършване на VPN връзката и това’s it! Вие’отново свързан.
   7. След като настроите VPN за първи път, можете да получите достъп до него по -бързо, като щракнете върху иконата на WiFi в системната си тава. Тя трябва да бъде посочена близо до върха.Ръководство за Windows VPN 5

   Методология за тестване на Windows 10 VPN

   Сравнение’SPN рецензенти на VPN използват, анализират и тестват всеки VPN, който препоръчваме, за да гарантираме, че те функционират, както е описано, и отговарят на нашите стандарти за качество. Що се отнася до Windows VPNs, ние по -специално изследваме:

   • Течове на данни: Windows 10 PC са особено уязвими към IPv6 течове, докато са свързани с VPN. Проверяваме всеки VPN за IPv6, DNS и WebRTC течове, които могат да компрометират потребителите’ поверителност. Всички наши препоръки също идват с превключватели за убийство.
   • Скорост: Windows компютрите често се използват за дейности с висока лента. Ускоряваме тестовите връзки със Северна Америка, Европа и Азия.
   • Качество на приложението: Изпробваме версиите на Windows на всяко приложение за VPN, което препоръчваме, като факторираме в производителността, дизайна и функциите.
   • Поток деблокиране: Ние’Проверете над 3000 теста в реалния свят само тази година, за да разберете кои VPN могат да деблокират стрийминг услуги като Netflix от цял ​​свят.
   • Поддръжка на клиенти: Свързваме се с всеки VPN’s поддръжка на клиенти, за да прецени качеството и навременността на техните отговори.

   Рецензенти на сравнение допълнително оценяват всеки VPN’S схема за криптиране, политика за регистриране, държава на включване, способност за заобикаляне на цензурата и други. Научете за нашата методология на нашата страница как тестваме VPNS.

   VPN за често задавани въпроси за Windows 10

   Има ли Windows 10 вграден VPN?

   Windows 10 всъщност се предлага с VPN клиент за обслужване, предварително инсталиран. Това може да се намери чрез навигация към Настройки> Мрежа и Интернет> VPN . Обаче вие’Ще трябва да го конфигурирам ръчно да се свързва със сървър, подобно на ако инсталирате VPN в Linux система. Освен това, Windows VPN има много ограничен набор от функции, без превключвател за убийство или много от персонализираните функции, които предлагат платените му съперници.

   Защо моите VPN връзки изключват връзката в режим на заспиване?

   Когато устройството ви заспи, то изключва всички видове услуги, за да запази властта. За съжаление, това често означава, че вашите мрежови способности са деактивирани, което води до прекъсване на изтеглянията ви и вашият VPN изключен. За щастие, това е лесен проблем за отстраняване:

   1. Навигирайте до Контролен панел> Мрежа и Интернет> Център за мрежа и споделяне> Промяна на настройките на адаптера
   2. След това щракнете с десния бутон върху мрежата’отново използвате и изберете Имоти
   3. Щракнете върху Конфигуриране бутон
   4. Отвори Управление на енергията Разделете вдясно и се уверете Позволете на компютъра да изключи това устройство, за да запази опцията за захранване е непроверен.

   Трябва ли да деактивирам IPv6 в Windows 10, за да работи VPN?

   Не’T технически трябва да деактивира IPv6, но повечето VPN доставчици не са’все още го поддържате и като такава личната информация може да стане видима за всеки, който наблюдава мрежата. Поради тази причина,’Добра идея е да деактивирате IPv6, ако приемем, че вашият VPN не’t предлагат IPv6 защита от течове. Тук’s как да направите това в Windows 10:

   1. Отидете на Контролен панел> Мрежа и Интернет> Център за мрежа и споделяне
   2. Кликнете върху Промяна на настройките на адаптер В менюто отляво
   3. Намерете вашата мрежа в списъка, щракнете с десния бутон и изберете Имоти
   4. Сега, просто отменете кутията с етикет Интернет протокол Версия 6 (TCP/IPv6)

   Има ли Windows Defender VPN?

   Не, Windows Defender, Microsoft’S Вграден антивирус, не включва VPN.

   Можете ли да стартирате няколко VPN едновременно на Windows 10?

   Най -общо казано, не, не можете да стартирате повече от един VPN наведнъж на Windows 10. Повечето VPN клиенти ще противоречат един с друг.

   Възможно е да настроите разделяне на тунели, така че някои приложения да използват един VPN, а други приложения използват друг VPN.

   Друга опция е да се комбинира VPN приложение за Windows, VPN плъгин или разширение за вашия уеб браузър и/или VPN на вашия Wi-Fi рутер.

   Подреждането на VPN може да има сериозно влияние върху производителността и скоростта. Ако ти’Използване на два VPN едновременно, например, вашите данни ще трябва да бъдат криптирани и декриптирани два пъти и ще трябва да пътуват през двата VPN сървъра, за да стигнат до местоназначението си.

   Как да изключа VPN на моя компютър?

   Отворете вашето VPN приложение и щракнете върху бутона за изключване. Ако ти’Участвайте ръчно вашия VPN, можете да го изключите от иконата на мрежата в системната си тава. Това ще бъде или Wi-Fi икона, или икона на LAN в долната част на вашия екран.

   Използва VPN Legal?

   Да! Използването на VPN е законно във всички, освен малка шепа държави.

   Някои страни, като Китай, предотвратяват използването на VPN, но не го криминализират.

   Въпреки че VPN са напълно законни, всяка престъпна дейност, която провеждате, докато сте свързани с VPN, все още е незаконна. Използването на VPN не анулира закона.

   Направете VPNS блокирайте злонамерен софтуер на Windows 10?

   Някои VPN като NORDVPN включват вградени инструменти за откриване на злонамерен софтуер. Ако посетите опасен уебсайт, ще получите сигнал за съвет за опасността и може да бъдете пренасочени към сигурна уеб страница.