Как да използвате приложението Mail в Windows 10

Резюме:

Приложението по пощата в Windows 10 е специален имейл клиент, който предлага опростен начин за управление на всички ваши имейл акаунти на едно място. Тази статия ще предостави ръководство за това как да настроите имейл акаунт, да добавите няколко акаунта, да свържете входящите кутии, да променяте настройките на синхронизирането на пощенската кутия, да покажете или скриете навигационната лента, да изпращате, получавате и отговаряте на имейли, да отворите няколко съобщения и да използва бързи действия по имейл.

Ключови точки:

  1. Windows Email или Mail е специален имейл клиент, включен в Windows 10.
  2. Използването на специален имейл клиент може да помогне за оптимизиране на процеса на управление на множество имейл акаунти.
  3. Приложението по пощата ви позволява да добавяте и достъп до множество имейл акаунти на едно място.
  4. Можете да свържете входящите си кутии, за да видите всички имейли в една комбинирана входяща поща.
  5. Настройките за синхронизиране на пощенската кутия могат да бъдат персонализирани, за да се определи колко често се проверяват нови съобщения и колко далеч се изтеглят съобщенията.
  6. Навигационната лента в приложението по пощата може да бъде показана или скрита за разрушаване на интерфейса.
  7. Изпращането, получаването и отговор на имейли е просто с приложението по пощата.
  8. Можете да отворите няколко съобщения в отделни прозорци за по -лесно гледане.
  9. Електронна поща за бързи действия ви позволяват да извършвате общи действия на съобщения, без да ги отваряте.

Въпроси и отговори:

1. Е оборудван с Windows 10 с имейл програма?

Не, Windows 10 не идва с предварително инсталирана имейл програма. Той обаче включва специален имейл клиент, наречен Mail.

2. Как да настроя имейл акаунт в приложението Mail?

Първият път, когато стартирате приложението Mail, ще бъдете подканени да добавите един или повече имейл акаунти. Кликнете върху „Добавяне на акаунт“ и следвайте инструкциите, за да въведете вашия имейл адрес и парола.

3. Мога ли да добавя няколко имейл акаунти към приложението по пощата?

Да, можете да добавите няколко имейл акаунти към приложението Mail. Кликнете върху етикета “акаунти”, след което щракнете върху “Добавяне на акаунт”, за да въведете необходимите подробности за всеки допълнителен акаунт.

4. Как мога да свържа входящите си кутии в приложението за поща?

За да видите всички имейли в една комбинирана входяща поща, щракнете върху връзката „акаунти“, след това изберете „Входящи походи“ и изберете имейл акаунти, които искате да свържете. Въведете име за комбинираната пощенска кутия и щракнете върху „Запазване“.

5. Мога ли да променя настройките за синхронизиране на пощенската кутия?

Да, можете да промените настройките за синхронизиране на пощенската кутия в приложението Mail. Кликнете върху „акаунти“, изберете акаунта, който искате да промените, и щракнете върху „Промяна на настройките за синхронизиране на пощенската кутия“. Изберете колко често приложението трябва да проверява за нови съобщения и колко далеч трябва да изтегля съобщения от вашата пощенска кутия.

6. Как мога да покажа или скрия навигационната лента в приложението за поща?

За да покажете или скриете навигационната лента, щракнете върху триредовата икона, разположена в горния ляв ъгъл на прозореца на приложението. Това ще се срути или разшири панела, ще ви даде повече или по -малко място за навигация.

7. Как да изпращам, получавам и отговарям на имейли в приложението по пощата?

За да изпратите нов имейл, кликнете върху „Нова поща“ в левия прозорец. За да видите и отговорите на получени имейли, щракнете върху съответната входяща поща и изберете съобщение. Използвайте бутоните в горната част на панела за визуализация, за да отговорите, изтривате, знаме и извършвате други действия върху избраното съобщение.

8. Мога ли да отворя няколко имейла в отделни прозорци?

Да, можете да отворите няколко имейла в отделни прозорци за гледане настрани. Изберете имейл и щракнете върху бутона „Отворете съобщението в нов прозорец“. Повторете процеса за допълнителни имейли и препозиционирате прозорците според нуждите.

9. Какви са бързите действия по имейл?

Електронна поща за бързи действия ви позволяват да извършвате общи действия на съобщения, без да ги отваряте. Тези действия могат да включват изтриване, маркиране, архивиране или преместване на съобщения. Потърсете съответните икони или опции в близост до всяко съобщение в приложението по пощата.

10. Как приложението по пощата може да помогне за оптимизиране на управлението на имейли?

Приложението по пощата в Windows 10 предоставя централизирана платформа за достъп и управление на няколко имейл акаунти. Чрез комбиниране на различни имейл акаунти в едно приложение, можете да спестите време и усилия, като не се налага да превключвате между различни уеб-базирани имейл услуги.

Как да използвате приложението Mail в Windows 10

Имейлът на Windows или пощата е чудесен, макар и не неочаквано включване в Windows 10. Като ОС’ посветен имейл клиент, той предлага нещо, което повечето уеб-базирани имейл услуги просто не са’T. И докато услугите по имейл като Gmail, Icloud и Yahoo са добри сами по себе си, там’просто нещо за това да имаш посветен клиент.

Windows 10 идва ли с имейл програма

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да използвате приложението Mail в Windows 10

Как да използвате приложението Mail в Windows 10

Имейлът на Windows или пощата е чудесен, макар и не неочаквано включване в Windows 10. Като ОС’ посветен имейл клиент, той предлага нещо, което повечето уеб-базирани имейл услуги просто не са’T. И докато услугите по имейл като Gmail, Icloud и Yahoo са добри сами по себе си, там’просто нещо за това да имаш посветен клиент.

Наличието на специализирано приложение за изпращане и получаване на имейл може наистина да помогне за оптимизиране на процеса на поддържане на всички ваши имейли. Имейлът на Windows не е изключение, тъй като взема всички тези други имейл акаунти и ги поставя на едно място, за да ви позволи да получите достъп до всичките си различни акаунти, без да се налага да препращате имейли или да превключвате акаунти.

Така че, ако си’Търсите решение на Windows, което да държите на върха на всичките си имейли, разгледайте нашето ръководство, за да видите как можете да накарате Windows да работи за вас и как да извлечете максимума от него.

1. Настройка на имейл акаунт

Първия път, когато стартирате поща, ще бъдете подканени да добавите един или повече имейл акаунти – щракнете върху Добавяне на акаунт, за да започнете. В случай на акаунти в уеб поща нещата са много прости. Изберете услугата, която използвате, и въведете вашия имейл адрес и парола, когато сте подканени. Използвайте другата опция за акаунт, за да добавите поп и IMAP акаунти, а вие’Ще бъда подканен да въведете детайли на сървъра.

2. Добавяне на още акаунти

То’вероятно ще имате повече от един имейл акаунт. Едно от предимствата на използването на приложението по пощата е, че можете да получите достъп до тях на едно и също място, така че има смисъл да добавите повече от един акаунт. Ако решите да добавите още по-късно, можете да щракнете върху етикета на акаунти от лявата страна на пощата и след това щракнете върху Добавяне на акаунт, преди да въведете необходимите данни, както преди.3.

3. Свържете входящите си кутии

По подразбиране Mail пази имейлите от различни акаунти отделно-и можете да прелиствате между входящите им полета, като използвате менюто в левия прозорец. Може да предпочетете да видите всичко на едно място, обаче. За да направите това, щракнете върху връзката на акаунти вляво и след това ‘Връзки за връзка’ надясно. Изберете два или повече имейл акаунта, въведете име за комбинираната входяща поща и щракнете върху бутона Запазване.

4. Променете настройките за синхронизиране на пощенската кутия

Жаргон Бъстър

Фокусирана входяща поща: Характеристика на пощата, която организира вашите съобщения в две категории: фокусирани и други. Съобщенията, които се считат за най -важни във фокусирания раздел.

Щракнете върху акаунти (вляво), след това щракнете върху акаунт вдясно. Както и промяна на акаунт’S етикет, вие също можете да промените как се синхронизира пощата. Щракнете ‘Променете настройките за синхронизиране на пощенската кутия’ И използвайте падащото менюта, за да изберете колко често пощата трябва да проверява за нови съобщения и колко далеч назад трябва да изтегля съобщения от вашата пощенска кутия. Можете също да синхронизирате календара и контактите си.

5. Покажете или скрийте навигационната лента

Лявата лента за навигация е удобна, ако имате няколко имейл акаунти или ако постоянно скачате между папки по пощата. Можете обаче. Това срива прозореца, за да ви даде повече място; Щракването върху иконата отново я връща. Дори и с разтопеното меню, все пак можете да навигирате.

6. Изпращайте, получавайте и отговаряйте на пощата

Изпращането на нов имейл е толкова просто, колкото щракването ‘Нова поща’ в левия прозорец. Справянето с имейли, които получавате, също е просто. С пристигането на новата поща щракнете върху съответната входяща поща и изберете съобщение, което да видите в панела за визуализация вдясно – непрочетените съобщения се подчертават с удебелен шрифт. В горната част на панела за визуализация са бутони за отговор на съобщения, изтриване на тях, маркиране и други.

7. Отваряне на множество съобщения

Възможно е да има моменти, когато искате да видите два имейла един до друг, но панелът за визуализация показва само едно съобщение наведнъж. За да заобиколите това, изберете имейл, който искате да видите, и щракнете върху ‘Отворено съобщение в нов прозорец’ бутон, който се появява вдясно от полето. Сега изберете друг имейл и повторете процеса, преди да препозиционирате прозорците, ако е необходимо.

8. Изпратете имейл до бързи действия

Няма нужда да отваряте имейл, за да извършвате определени действия. Ако задържите мишката по имейл в колоната Central Inbox, се появяват три изскачащи икони. Използвайте ги за архивиране, изтриване или маркиране на имейл. Това последно е удобно, ако искате да ви напомнят за имейл по -късно. Можете също така да щракнете с десния бутон на мишката върху имейл и да използвате контекстното меню, за да изпълнявате други действия.

9. Любими папки

Папките са чудесен начин да поддържате входящата си поща организирана. Входящата ви кутия вероятно е разделена на редица папки по подразбиране, но можете да създадете повече. Щракнете ‘Папки’ В левия прозорец, след това щракнете върху ‘+’ бутон в менюто, което се появява. Въведете име за папката, която сте’Създаване и натиснете [Enter]. За да направите папка в любима, щракнете с десния бутон върху десния бутон и изберете ‘Добави в любими’.

10. Удобни опции за имейл

Има и други настройки за поща, които може да искате да проучите. Например в настройки> Персонализация можете да промените цвета и фоновото изображение, използвани в приложението, докато секцията с шрифтове ви позволява да оправите появата на имейл, изпратен през всеки от вашите акаунти. И в раздела за подпис можете да персонализирате текста, който се добавя в края на всичките ви изходящи имейли.

(Отваря се в нов раздел)

Намерете още страхотно съдържание като това в списание Windows Help & Advice. Той е спукан с удобни уроци за Windows за получаване на повече от вашия компютър. Можете да закупите най -новия брой (Отваря в нов раздел) или да се абонирате (отваря в нов раздел) .