Резюме:

В тази статия ще ви преведа през процеса на изгаряне на DVD на Windows 10/11 със или без да използвате софтуер. Можете да използвате вградената функция за изгаряне на CD/DVD във File Explorer или Windows Media Player за тази цел.

Ключови точки:

 1. Windows 10/11 има вградена функция за изгаряне на дискове, която ви позволява да изгаряте различни типове файлове на CD или DVD.
 2. Тази функция поддържа типове файлове като аудио (mp3, wma, wav), видеоклипове (avi, mp4, mkv и т.н.), снимки (jpg, png, gif) и документи (pdf, txt, docx и т.н.).
 3. Ако изгаряте видео файлове на DVD с помощта на File Explorer, те ще възпроизвеждат само на устройства, които поддържат използваните видео формати.
 4. За да създадете аудио компактдиск, който може да се възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео за автомобили, трябва да използвате Windows Media Player.
 5. Windows Media Player е медиен плейър, който също може да изгори видеоклипове, музика и снимки на CD или DVD.
 6. Процесът на изгаряне на CD или DVD в Windows 10/11 работи за всички типове файлове.
 7. За организиран MP3 CD създайте папки на вашия компютър и копирайте MP3 файловете в тези папки, преди да изгорите компактдиска.
 8. Препоръчва се да използвате CD-R вместо CD-RW за изгаряне на музика, тъй като не всички CD плейъри поддържат презапишени компактдискове.
 9. Уверете се, че общият размер на файла на папката, която искате да изгорите, не надвишава капацитета на вашия CD.
 10. Не забравяйте, че съвместимостта на изгаряния CD/DVD зависи от поддръжката на устройствата за използваните файлови формати.

Въпроси:

 1. Мога ли да изгоря CD или DVD, без да използвам софтуер на трети страни на Windows 10/11?
 2. Да, Windows 10/11 има вградена функция за изгаряне на CD/DVD във File Explorer и Windows Media Player, която ви позволява да изгаряте различни типове файлове на CD или DVD.

 3. Кои типове файлове се поддържат от вградената функция за изгаряне на CD/DVD в Windows 10/11?
 4. Поддържаните типове файлове включват аудио (mp3, wma, wav), видеоклипове (avi, mp4, mkv и т.н.), снимки (jpg, png, gif) и документи (pdf, txt, docx и т.н.).

 5. Възможно ли е да се създаде аудио компактдиск, който може да се възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео за кола?
 6. Да, можете да използвате Windows Media Player за изгаряне на MP3 файлове на аудио компактдиск, който ще се възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео на автомобила.

 7. Какво е Windows Media Player?
 8. Windows Media Player е медиен плейър за възпроизвеждане на видеоклипове, музика и гледане на снимки на Windows PCS.

 9. Мога ли да изгоря всеки тип файл на CD или DVD в Windows 10/11?
 10. Да, можете да изгорите всички типове файлове, като аудио (музика), видеоклипове (филми), изображения (снимки), документи и други.

 11. Какви са някои съвети за изгаряне на mp3 cd?
 12. За организиран MP3 CD се препоръчва да създавате папки на вашия компютър и да копирате MP3 файловете в тези папки, преди да стартирате процеса на изгаряне. Също така, използвайте CD-R вместо CD-RW и се уверете, че общият размер на файла на папката не надвишава капацитета на CD.

 13. Каква е съвместимостта на изгоряния CD/DVD?
 14. Съвместимостта зависи от поддръжката на устройствата за използваните файлови формати. Видео DVD, създадени с File Explorer, ще се възпроизвеждат на всеки DVD плейър. Повечето съвременни CD и DVD плейъри поддържат различни файлови формати.

Отговори:

 1. Да, Windows 10/11 има вградена функция за изгаряне на CD/DVD във File Explorer и Windows Media Player, която ви позволява да изгаряте различни типове файлове на CD или DVD.
 2. Не е необходимо да инсталирате допълнителен софтуер за тази цел.

 3. Вградената функция за изгаряне на CD/DVD в Windows 10/11 поддържа типове файлове като аудио (MP3, WMA, WAV), видеоклипове (AVI, MP4, MKV и т.н.), снимки (jpg, png, gif) и документи (pdf, txt, docx и т.н.).
 4. Тази функция ви позволява да изгаряте филми, видеоклипове, музика, снимки, документи и други данни на CD или DVD.

 5. Да, можете да създадете аудио компактдиск, който ще се възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео за автомобили, използвайки Windows Media Player.
 6. За да направите това, отворете Windows Media Player, отидете в раздела Burn, плъзнете и пуснете MP3 файловете, които искате да изгорите в списъка с изгаряния, и кликнете върху бутона за стартиране на изгаряне.

 7. Windows Media Player е медиен плейър, разработен от Microsoft за възпроизвеждане на видеоклипове, музика и гледане на снимки на компютри, работещи с Windows.
 8. Той предоставя удобен за потребителя интерфейс и поддържа различни медийни формати.

 9. Да, можете да изгорите всеки тип файл на CD или DVD в Windows 10/11.
 10. Независимо дали става въпрос за аудио файлове, видеоклипове, изображения, документи или други типове файлове, можете да използвате вградената функция за изгаряне на CD/DVD във File Explorer или Windows Media Player, за да ги изгорите на CD или DVD.

 11. За организиран MP3 CD се препоръчва да създавате папки на вашия компютър и да копирате MP3 файловете в тези папки, преди да стартирате процеса на изгаряне.
 12. Това ще ви помогне лесно да се ориентирате и да намерите конкретни песни на CD.

 13. Препоръчва се да използвате CD-R вместо CD-RW при изгаряне на музика.
 14. Не всички CD плейъри и автомобилни стереоси могат правилно да четат пренаписани компактдискове, така че е по-добре да използвате CD-R за по-добра съвместимост.

 15. Преди да изгорите CD, уверете се, че общият размер на файла на папката, която искате да изгорите, не надвишава капацитета на CD.
 16. Можете да проверите размера на файла на папка, като щракнете с десния бутон върху него и изберете свойства.

 17. Съвместимостта на изгаряния CD/DVD зависи от поддръжката на устройствата за използваните файлови формати.
 18. Ако изгаряте видео файлове на DVD с помощта на File Explorer, те ще се възпроизвеждат само на компютри и DVD плейъри, които поддържат използваните видео формати. MP3 файловете, изгорени на CD с помощта на File Explorer, ще възпроизвеждат само на устройства, които поддържат аудио формат MP3 само. Windows Media Player може да създаде аудио компактдиск, който ще се възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео на автомобила.

Как да изгаря DVD на Windows 10/11 със или без софтуер

Стъпка 6. Изгаряйте DVD в Windows 10/11

Как да изгорите CD или DVD в Windows 10 (стъпка по стъпка)

Този урок ще ви покаже стъпка по стъпка как да изгорите CD или DVD в Windows 10, без да използвате софтуер за изгаряне на CD/DVD на трети страни.

Можете да използвате вградената функция за изгаряне на CD/DVD Windows 10 във File Explorer или Windows Media Player, за да изгаря филми, видеоклипове, музика, снимки, документи и други данни на CD или DVD.

С Windows Media Player можете също да изгорите файлове MP3, WMA или WAV в аудио компактдиск, който ще възпроизвежда на всеки CD плейър или стерео на автомобила.

Windows 10 вградена функция за изгаряне на CD/DVD

Microsoft Windows 10 е подобно на предишните версии на Windows вградена функция за изгаряне на дискове, която ви позволява да изгаряте всички видове файлове и папки до CD или DVD, без да използвате CD/DVD софтуер за изгаряне на трети страни.

Няколко примера за поддържани типове файлове са:

 • Аудио: Mp3, wma и wav
 • Видеоклипове: AVI, MP4 (MPEG-4), MKV, WMV, MPG, FLV, VIDEO_TS и др.
 • Снимки: JPG (JPEG), PNG, GIF и т.н.
 • Документи: PDF, TXT, DOC, DOCX, ODT, XLS и т.н.

Ако искате да изгаряте видео файлове до DVD, като използвате вградената функция за изгаряне на дискове във File Explorer, тогава трябва да знаете, че този DVD ще възпроизвежда само на компютри и DVD плейъри, които поддържат видео формати, които изгаряте до DVD.

Ако искате да изгорите MP3 файлове на CD, използвайки вградената функция за изгаряне на дискове във File Explorer, тогава трябва да знаете, че този CD ще възпроизвежда само на компютри, CD плейъри, DVD плейъри и стереоси на автомобили, които поддържат MP3 аудио формат.

Ако искате да изгорите MP3 файлове на аудио компактдиск, който ще се възпроизвежда на всеки CD плейър и стерео за автомобили, тогава ще трябва да използвате Windows Media Player, за да изгорите MP3 файловете на аудио CD.

Windows Media Player

Windows Media Player е медиен плейър за възпроизвеждане на видеоклипове и музика, а също и за гледане на снимки на компютри, работещи с Microsoft Windows.

Можете също да използвате Windows Media Player за изгаряне на видеоклипове, музика и снимки на CD или DVD.

Изгаряне на CD или DVD в Windows 10

Този метод работи за всички типове файлове като аудио (музика), видеоклипове (филми), изображения (снимки), документи и други типове файлове.

Съвети за изгаряне на MP3 CD:

 • Ако искате да имате организиран MP3 CD, тогава трябва да създадете папки на вашия компютър и да копирате MP3 файловете в тези папки, преди да стартирате процеса на изгаряне.
 • Препоръчва се да изгорите музиката си на CD-R вместо CD-RW (презаписване), тъй като не всички CD плейъри могат да възпроизвеждат правилно CD за презаписване.
 • Поставете всички MP3 файлове или папки в една папка и се уверете, че общият размер на файла на тази папка не надвишава капацитета на вашия CD (обикновено 650 MB или 700 MB). За да видите размера на файла на папка, щракнете с десния бутон върху папката и щракнете върху Имоти.

Забележка: CD или DVD ще изгорите с помощта на вградената функция за изгаряне на CD/DVD във File Explorer, може да възпроизвежда само на компютри и CD/DVD плейъри, които поддържат типовете/формати на файлове, които изгаряте на вашия диск-освен когато изгаряте видео_TS файлове и папки към DVD, защото тогава ще създаде видео DVD, който ще се възпроизвежда на всеки DVDYRE. Въпреки това, повечето съвременни CD и DVD плейъри поддържат различни файлови формати.

1. Поставете празен (празен) CD или DVD в устройството за горелка на CD/DVD на вашия компютър.

2. Отворете File Explorer (Windows Explorer).

Windows 10 File Explorer

3. Отидете на местоположението на вашия компютър, където се съхраняват файловете или папките, които искате да изгорите на CD или DVD.

4. Изберете всички файлове или папки.

5. Щракнете с десния бутон върху избраните файлове или папки, отидете на Изпрати на, и след това кликнете върху вашия CD/DVD Burner Drive (E.g., DVD RW Drive (D 🙂 или CD RW Drive (E :)).

Изпращайте файлове на CD/DVD Burner Drive във File Explorer в Windows 10

Забележка: Ако искате да изгорите video_ts на DVD, след това копирайте пълната папка Video_ts в устройството за горелка на CD/DVD.

A “Изгори диск” ще се появи прозорец.

6. At Заглавие на диска, Въведете име за вашия диск.

7. Изберете С CD/DVD плейър опция.

8. Кликнете върху Следващия бутон.

Windows 10 Изгорете прозорец на диска

Windows вече ще изпраща вашите файлове или папки до устройството за горелка на CD/DVD на вашия компютър.

Когато Windows приключи с копията на вашите файлове или папки на вашия CD/DVD горелка, той ще отвори CD/DVD горелката в нов прозорец.

Забележка: Ако не отвори CD/DVD горелката в нов прозорец, тогава можете да го намерите под Този компютър Разположен в лявата странична лента на File Explorer (Windows Explorer).

9. Кликнете върху Инструменти за задвижване Намира се в горното меню на File Explorer.

Инструменти за задвижване на Windows 10

10. Кликнете върху Завършете изгарянето.

Windows 10 Drive Tools Завърши изгарянето

A “Запиши на диск” ще се появи прозорец.

11. At Заглавие на диска, Можете да промените или въведете заглавие за вашия CD или DVD.

12. At Скорост на запис, Можете да изберете скорост на изгаряне. Максималната скорост, която можете да изберете, зависи от капацитета на CD/DVD горелката на вашия компютър и капацитета на CD или DVD.

13. Кликнете върху Следващия бутон.

Windows 10 Burn to Disc Window

Windows 10 вече ще изгори вашия CD или DVD.

Изгаряне на CD или DVD в Windows 10 с помощта на Windows Media Player

Този урок ще ви покаже как да изгаряте видео (и), mp3 и wma аудио файлове и снимки на CD или DVD на данни или DVD.

Този урок също ще ви покаже как да изгаряте файлове MP3, WMA и WAV на аудио компактдиск, който ще се възпроизвежда на всеки CD плейър и стерео на автомобила.

Бакшиш: Ако искате да изгорите MP3, WMA или WAV на CD, тогава използвайте CD-R, а не CD-RW, тъй като не всички CD плейъри или автомобилни стереоти могат да възпроизвеждат правилно CD-та за презаписване.

Забележка: Ако изгаряте файлове на CD или DVD с данни, тогава този диск ще възпроизвежда само на компютри, CD плейъри и DVD плейъри, които поддържат типовете файлове, които изгаряте на вашия CD или DVD. Повечето съвременни CD и DVD плейъри поддържат различни файлови формати.

1. Поставете празен (празен) CD или DVD в устройството за горелка на CD/DVD на вашия компютър.

2. Отворен Windows Media Player.

Два начина за отваряне на Windows Media Player в Windows 10:

 • Кликнете върху бутона Старт Меню, щракнете върху Аксесоари за Windows, И след това щракнете върху Windows Media Player.
 • Тип WMP в лентата за търсене на Windows и след това щракнете върху Windows Media Player когато се появи.

3. Кликнете върху Горя Раздел, разположен в горния десен ъгъл на Windows Media Player.

Раздел за изгаряне на Windows Media Player

4. Кликнете върху Опции за изгаряне Икона и изберете една от следните опции:

Опции за изгаряне на Windows Media Player

 • CD или DVD: Ако искате да изгорите видео файлове (e) (E.g., MP4, MKV и AVI), аудио файлове (e.g., Mp3 и wma) или снимки на CD или DVD. Забележка: Този диск ще се възпроизвежда само на компютри, CD плейъри и DVD плейъри, които поддържат тези видео, аудио или файлови формати на изображения.
 • Аудио CD: Ако искате да изгорите MP3, WMA или WAV аудио файлове на аудио CD. Този компактдиск ще се възпроизвежда на всеки CD плейър и автомобил стерео.

5. Отворете File Explorer (Windows Explorer).

6. Отидете на местоположението на вашия компютър, където се съхраняват файловете, които искате да изгорите на CD или DVD.

7. Уверете се, че прозорецът на File Explorer и Media Player на Windows са видими и разположени един до друг.

8. Плъзнете видео (и), песни или снимки от File Explorer в списъка с изгаряния в Windows Media Player.

Плъзнете файлове от File Explorer до списъка с изгаряне на Windows Media Player

Забележка: Общият размер на файла (MB или GB) не може да надвиши капацитета на вашия CD или DVD (обикновено 650 MB или 700 MB за CDS и 4.7 GB за DVD)).

Бакшиш: Можете да видите времето за минути или размера на файла в MB или GB, които сте оставили на вашия CD или DVD на _ MB без _ MB (E.g., 450 MB безплатно от 702 MB) или _ GB без _ GB Намира се точно над Списък с изгаряне.

Размерът на файла на Windows Media Player е оставен на диск

9. Можете също да подредите видеоклиповете, песните или снимките в реда, в който искате да се появят на вашия диск.

10. Когато сте готови, щракнете върху Започнете изгаряне разположен над Списък с изгаряне.

Изгорете CD или DVD в Windows 10, използвайки Windows Media Player

Windows Media Player вече ще изгори вашия CD или DVD.

Прочетете още статии за Windows

Как да изгаря DVD на Windows 10/11 със или без софтуер

Връх

време10 ноември 2022 г Визуализация5.7K

Споделете го facebook Споделете го Twitter

Като сватбен фотограф, Burning DVD е нещо, което често трябва да правя много пъти. Малко хора знаят, че са необходими само 3 стъпки за изгаряне на професионално изглеждащ DVD, а човек дори може да изгори диска на Windows без никакъв софтуер.

Тук в това ръководство ще опиша подробно точните стъпки за изгаряне на DVD на Windows 10 или Windows 11. Също така ще ви покажа как да зададете меню, глави и субтитри за DVD и подробности как да изберете правилния DVD диск преди изгарянето на DVD.

Бързо скочете към методите, които тествахме и препоръчваме:

 • Използвайте CISDEM DVD горелка (видео DVD)
 • Използвайте imgburn (видео DVD)
 • Използвайте Windows Media Player (DATE DVD)
 • Използвайте File Explorer (DVD данни)
 • Използвайте командния ред (само ISO към DVD)

Изображение на иконата на горелката на Cisdem DVD Cisdem DVD горелка

Изгаряйте DVD на прозорци в прости стъпки

 • Изгаряйте видео на всякакви DVD типове, като DVD диск, DVD папка и ISO файл
 • Подкрепете изгарянето на MP4, AVI, MOV и други 200+ популярни цифрови аудио и видео формати към DVD
 • Може да изгори видеоклипове с висококачествена и бърза скорост на изгаряне на DVD
 • Предоставете много предварително проектирани шаблони за менюта с теми, вдъхновени от различни поводи
 • Персонализирайте DVD менюто чрез промяна на изображението, добавяне на фонова музика и текст
 • Изберете бутони за заглавие и бутони на менюто, за да разкрасите DVD
 • Предоставете богати функции за редактиране на видео като добавяне на водни знаци, добавяне на глави, подстригване на видеото и т.н.
 • Интуитивен интерфейс и лесен за използване
 • Съвместим с Windows 10/11 и MacOS система

Безплатно свалянеБезплатно сваляне

Какво да се подготвите за изгаряне на DVD на Windows 10/11

Преди да изгорите DVD на Windows, трябва да подготвите 3 основни неща:

1. Празен DVD
2. DVD устройство за запис
3. Софтуер за изгаряне на DVD

1. Празен DVD диск за изгаряне

Първо, трябва да подготвите празен DVD. Има няколко типа дискове за изгаряне на DVD, а двата основни типа са DVD-R и DVD-RW. Те не са скъпи и могат да се играят с повечето DVD плейъри. Ако вашето видео е по-дълго от 120 минути, можете да помислите да получите DVD+R DL или DVD-R DL, което също е добре познато като два слоя DVD.

DVD тип Повтаряйте поддръжката за запис Капацитет
DVD+R и DVD-R Запишете само веднъж 4.7GB
DVD+RW и DVD-RW Пренаписани около 1000 пъти 4.7GB
DVD+R DL или DVD-R DL Запишете само веднъж 8.5GB
DVD RAM Пренаписани приблизително 100 000 пъти 4.7GB

2. DVD устройство

Уверете се, че вашият компютър има DVD устройство. Ако компютърът ви не идва с оптично устройство, трябва да получите външно устройство.

3. Софтуер за изгаряне на DVD

За да изгорите DVD на Windows 10 или Windows 11, се нуждаете от програма за изгаряне на DVD, особено ако трябва да изгорите DVD за игра, който може да се играе.

Как да изгорите DVD за игра на Windows 10/11 със стилно меню

Този метод е за:

– Изгорете DVD за игра за кратко време с прости стъпки.
– Създайте DVD менюто и заглавието за лесна навигация.
– Направете някои редакции и добавете субтитри към DVD.
– Преглед на вашия DVD преди изгаряне.
– Напишете няколко DVD копия наведнъж.
– Цикъл, който възпроизвежда вашия DVD.
– Създайте ISO файл от видеоклипове вместо това, когато не го направите’не имам DVD диск.
– Изгаряйте извънгабаритни видеоклипове до DVD с високо качество.

Със сигурност Windows 10 и Windows 11 се предлагат с вградена възможност за изгаряне на DVD. Но знаем, че повечето от потребителите искат да изгорят игрално DVD. Не искате да прекарвате часове в изгаряне на DVD и да разберете, че той не е играл на DVD плейър. Най -добрият начин за изгаряне на всеки видеоклип към DVD за игра с бърза скорост е използването на Cisdem DVD горелка. По -долу са стъпките за изгаряне на DVD на Windows 10/11.

Етап 1. Инсталирайте Cisdem DVD горелката

Натиснете изтегляне, за да получите безплатна пробна версия на тази DVD горелка за Windows на вашия компютър.

Стъпка 2. Импортиране на видеоклипове в софтуера

Поставете празен и писащ DVD върху оптичното си устройство. Плъзнете и пуснете всички филмови файлове, които искате да изгорите до “Източник” интерфейс.

добавям файлове

Стъпка 3. Редактиране на видеоклипове

Щракнете върху Редактиране на иконата и можете да промените видеоклипа с вашите нужди на изскачаните прозорци. Например, можете да отрежете допълнителни сегменти от видеото, да регулирате ефектите на яркостта, да добавите външен подзаглавия и т.н.

Редактиране на файл

Стъпка 4. Създайте уникално DVD меню

Щракнете “Меню” Икона За да изберете любимото си DVD меню от съществуващите шаблони за DVD меню, показани в левия прозорец. За да създадете специален DVD, можете да промените фоновото изображение, да импортирате музика, да вмъкнете текст и икона за промяна на бутона.

Или ако не сте’Не се нуждаете от DVD меню, можете да отбележите полето за меню в долния ляв ъгъл на интерфейса, за да игнорирате тази стъпка.

Създайте DVD меню

Стъпка 5. Преглед на DVD

След всичко готово, щракнете върху иконата за визуализация, за да заредите окончателния вид на DVD и гледайте резултата. Ако не сте доволни от която и да е част от DVD, можете да се върнете на оригиналното място, за да ги нулирате ръчно.

Преглед на DVD

Стъпка 6. Изгаряйте DVD в Windows 10/11

И накрая, преминете към секцията за изгаряне, попълнете основната информация за изгаряне на съответните места, включително DVD тип, стандарт за телевизия, режим на възпроизвеждане, име на DVD, път за съхранение и номер на копие. След като сте готови, щракнете върху “Горя” бутон.

Изгорете DVD Windows 10 чрез CISDEM

Как да изгорите DVD на Windows 10 чрез Freeware

Този метод е за:

– Автор на DVD сам, без да харчите пари.
– Създайте DVD с прост дизайн.
– Изгаряйте видеоклипове в малки размери до DVD.

Imgburn е безплатен софтуер за изгаряне на DVD за Windows 10/8/7/и т.н. Той придобива популярност поради широка поддръжка за версии на ОС, типове медии и типове изображения на дискове. Приложението поддържа различни файлови формати, включително изображения, аудио и видеоклипове. Плюс това, може да бъде CD, HD DVD и Blu-ray дискове на всички системи на Windows. Всяка функция е оборудвана с 5 режима: четете, изграждайте, пишете, проверявайте и откривайте.

Въз основа на тестовете, 1 GB видео отнема повече от час за писане за Imgburn, докато същото видео отнема само 28 минути за Cisdem DVD горелка. И не е подходящо за начинаещи.

 1. Поставете празен DVD диск към вашия компютър.
 2. Изтеглете и инсталирайте софтуера. Отворете го на прозорците си.
 3. Избери “Напишете файлове/папки на диск” Икона на интерфейса по подразбиране. След това ще ви покаже основния интерфейс, за да направите DVD на Windows.IMGBurn по подразбиране интерфейс
 4. Щракнете върху “Папка” Икона на “Източник” раздел. Отворете файловете трябва да изгорите на вашия компютър, да изберете и качите в софтуера.
 5. След това можете да изберете да щракнете върху информация, устройство, опции, етикети и разширени бутони в дясната част на интерфейса, за да зададете настройката на дълбочината според вашите нужди.
 6. Когато всичко е направено, не забравяйте да изберете DVD Burner Drive като изходен път на “Дестинация” кутия.
 7. Щракнете върху “Папка към диска” Икона за изгаряне на DVD на Windows 10/8/7.Изгорете DVD на Windows 10 чрез Imgburn

Как да изгоря DVD в Windows 10 чрез Windows Media Player

Този метод е за:

– Лесно изгаряйте DVD -та за съхранение на данни.
– Гледайте DVD само на вашия компютър.
– Изгаряйте MP3 файлове на аудио и данни CD.

Както подсказва името, Windows Media Player е добре известен като медиен плейър и медийна библиотека в системата на Windows. Но сега ще разкрием друга функция от него за изгаряне на DVD данни на Windows.

Той поддържа изгаряне на голям брой файлове до 4.7 GB на DVD 5 диск и 8.5 GB на DVD 9 диск. Освен това ви позволява да изгаряте много музикални файлове, снимки и видеоклипове в JPEG, WMA, MP3, WMV и т.н. Формати.

 1. Поставете празен DVD диск върху DVD устройството на вашия компютър и отворете Windows Media Player.
 2. Щракнете “Горя” В горната дясна линия на интерфейса.Windows Media Player Изгарящ интерфейс
 3. Плъзнете и пуснете всички видео файлове в „Списъкът с изгаряне“ и вие можете да видите левия капацитет чрез миниатюрите на DVD диска.
 4. Удари падащата икона на “Икона за изгаряне на опции”.Щракнете
 5. Намесете „Data CD или DVD“ в изскачания списък.Изберете опция за DVD данни
 6. След като качвате всички файлове, щракнете върху бутона „Старт изгаряне“, за да изгорите DVD на Windows 10.

Как да изгаря DVD на Windows 10 с помощта на File Explorer

Този метод е за:

– Изберете скоростта на запис.
– Изгаряйте DVD -та за изгаряне на данни за съхранение.
– Изгорете DVD, без да инсталирате нов софтуер.

Що се отнася до изгарянето на DVD на Windows 10 без софтуер, File Explorer трябва да помогне. За разлика от други методи, Windows File Explorer ви моли да изберете как да използвате диска. Има две възможности – “Като USB флаш устройство” и “С CD/DVD плейър”. Най -голямата разлика между тях е дали контролирането на диска ръчно.

The “Като USB флаш устройство” Опцията може автоматично да напише или изтрие файлове на операционния диск с помощта на файлова система на живо, без да се налага да овладявате диска.

Но, The “С CD/DVD плейър” Опцията работи с по -често срещан начин, който копира файлове и ги изпраща на диска за временно съхранение и е завършен, като овладее най -сетне диск. Освен това, последното може да изгори DVD на повечето компютри, докато първият може да не е съвместим със системите на Windows, по -стари от Windows XP.

Стъпки за изгаряне на DVD на Windows, като изберете “the “Като USB флаш устройство” Вариант:

 1. Вмъкнете DVD за записване в компютърното устройство, то автоматично ще изскочи “Изгори диск” прозорец.
 2. Дайте име на вашия диск.
 3. Изберете първата опция – “Като USB флаш устройство”. След това щракнете “Следващия”.избирам
 4. Когато завършвате форматирането на DVD, ще се отвори прозорецът на File Explorer. Плъзнете и пускайте файлове или папки към DVD диска.Копирайте файлове в DVD
 5. След това можете да изберете да изхвърлите диска по желание, защото Windows ще извърши съответните операции, преди да изхвърлите диска.

Стъпки за писане на DVD на Windows, като изберете “the “С CD/DVD плейър” Вариант:

 1. Веднъж “Изгори диск” Появява се прозорец, щракнете върху бутона на радиото близо “С CD/DVD плейър”. След това удари “Следващия” бутон.
 2. Добавете файлове към целевото местоположение. Подкана – „Имате файлове, които чакат да бъдат изгорени на диск“ от Windows Explorer, ще изскочи.Добавете файлове към диска
 3. Натиснете “Инструменти за задвижване” в горната линия на менюто и след това щракнете “Завършете изгарянето” опция за активиране на “Запиши на диск” Прозорец.Щракнете
 4. Изберете скоростта на запис като 4x, 8x или други.Изберете скорост на запис
 5. Когато всичко е направено, щракнете върху “Следващия” За да изпратите всички файлове до диска за изгаряне. И можете да видите напредъка и продължителността на изгарянето. След приключване, дискът ще отпадне автоматично от оптичното устройство.

Как да изгорите DVD на Windows 10 с командния ред

Този метод е за:

– Изгаряйте ISO изображение до DVD бързо.
– Изпълнете горещата задача в командния ред.
– Потребителите обичат да работят с командни линии.

Ако вече имате ISO файл, запазен локално и просто трябва да изгаряте DVD на Windows, без да инсталирате софтуер, опитайте Command Prompt. Той разчита на съдействието на вграден инструмент и базиран на GUI инструмент, наречен Windows Disc Burner.

Но той поддържа само изгаряне на DVD в прозорец 7 и по -горе. А за потребители, които не са запознати с командните линии, се препоръчва да се използват софтуера за изгаряне на DVD, който е по -лесно да се разбере.

 1. На вашия компютър с Windows щракнете “Започнете” > Въведете “CMD”> Изберете “Командния ред” от списъка.
 2. Тип “изобарн” или “изобарн.Exe” За достъп до синтаксис Ръководство: Изобарн.Exe [/q] [:] .Използване на изгаряне на изгаряне на изображението на Windows
 3. След като научите използването, щракнете върху “Добре”.
 4. Въведете синтаксиса си. Например: iSoburn /Q E: C: \ Потребители \ Administrator \ Desktop \ iso-image \ my_dvd.ISO.
  “Е:” се отнася до действителната буква на задвижването на вашето оптично устройство.
  “C: \ Потребители \ Администратор \ Desktop \ iso-image \ my_dvd.ISO” е пътят към ISO файла.Изгаряйте ISO до DVD командния ред
 5. Натиснете “Въведете” За да задейства горелката за изображението на диска на Windows” полезност и изчакайте състоянието на изгаряне да бъде завършен. Изгаряйте DVD Windows командния ред

Сравнение между методите за изгаряне на DVD на Windows по -горе

Използвайте Cisdem DVD горелка Използвайте безплатен софтуер Използвайте File Explorer Използвайте Windows Media Player Използвайте командния ред
Поддържана система Windows и Mac Windows Windows Windows Windows
Поддържани формати 200+ 30+ Повечето цифрови формати 40+ ISO
Скорост на запис Бърз Бавно за изгаряне на големи видео файлове Нормално Нормално Бърз
Изгорено качество Високо Нормално Високо Високо Нормално
Изход DVD тип Видео DVD Видео DVD DVD данни DVD данни Видео DVD
Предоставете различни DVD меню × × × ×
Оферта в вграден видео редактор × × × ×

От предоставената по -горе диаграма лесно можем да видим, че DVD Burner Cisdem заема първото място с богатите си функции и мощното изпълнение. Освен това, Cisdem DVD Burner притежава най -ясния и най -лесен интерфейс между тези методи, което прави възможно на софтуерните новаци да го овладеят за секунди.

Изгорете DVD или видео DVD

За да изгорите DVD, вие също трябва да изберете подходящ формат за изгаряне. Повечето хора са запознати с видео DVD, DVD дисковете, които наемаме или купуваме, са всички видео DVD за видео. Има меню за навигация. Можете лесно да го пускате на DVD плейър или телевизия. Но ако изгаряте DVD с медиен плейър на прозореца, ще получите DVD с данни, което наистина е носител на съхранение, подобен на USD или SD карта, можете да възпроизвеждате DVD на данни на компютър и да повторите данни. Той обаче не може да се играе на DVD плейър.

Удължаване: Изгори CD на Windows 10

Как да изгоря CD в Windows 10 без никакъв софтуер или с него? Imgburn, Windows Media Player и File Explorer ви позволяват да изгорите CD. File Explorer може да изгаря само компактдискове, докато първите две могат да изгорят както CDS за данни, така и аудио компактдискове.

Data CD срещу аудио CD, какво’s разликата:

CD с данни Аудио CD
Използвани за Музика, видео и изображение Музика
Капацитет 700MB или 8 часа музика До 80 минути
Поддържано устройство Някои CD и DVD плейъри Почти всички CD плейъри

Долни думи

Това приключва това ръководство. Дали сте’Направете DVD за подарък, работещ или за ваше удоволствие, научаване как да изгаряте DVD на Windows 10/11 може да направи огромна разлика.

Cisdem DVD горелката е това, което винаги използваме. Добре е в създаването на DVD за възпроизвеждане и NicelOking. Imgburn е друго професионално приложение, но не може да разкраси DVD и не е подходящо за новодошлите. WMP и File Explorler са за потребители, които искат да правят DVD -та на данни. Командният ред се справя добре при изгарянето на ISO до DVD. Надявам се тези 5 програми и методи да ви направят услуга.

Аватар

Меган Чарлз

Споделете го facebook Споделете го Twitter

Меган има впечатляващ опит със софтуера на Mac и има способността да обяснява технологичните неща по опростен, лесен и лесен за разбиране начин.

Споделете го facebook Споделете го Twitter

Коментари (1) Оставете отговор

Кухо боб

Споменахте, че начините са наистина ефективни за мен да изгоря DVD на моя компютър с Windows. Благодаря за вашата подробна информация, което ми позволява да избера начина, който ми подхожда най -добре.

Преди 0 месеца отговор

Windows 10 има ли софтуер за изгаряне на DVD?

Има ли Windows 10 вграден инструмент за изгаряне на дискове? Да, подобно на други версии на операционната система Windows, Windows 10 включва и инструмент за изгаряне на дискове. Можете или да използвате вградената функция за изгаряне на файл Explorer Disc, но ако искате да създадете аудио компактдискове например, може да искате да използвате Windows Media Player.

Índice de contenidos

Какъв софтуер за изгаряне на CD идва с Windows 10?

Alo CD & DVD софтуер за горелки е лесният за използване и простият софтуер за изгаряне на аудио CD Windows 10. Това приложение е много добро за управление и изтриване на всички видове DVD или CD’с. Можете да изгорите аудио CD’S, MP3 и Data CD, DVD и много други видове дискове с помощта на този софтуер.

Windows има ли вградена DVD горелка?

За щастие, Windows 10 работи с повечето CD-R/W и DVD-R/W устройства автоматично чрез включване и възпроизвеждане, Така че може дори да не е нужно да инсталирате драйвер. Вие’LL също се нуждаят от празен CD-R, CD-RW, DVD-R или DVD-RW дискове, които работят с вашето устройство.

PSSSST: Какво е операционна система в реално време?

Как да изгоря DVD на Windows 10 безплатно?

2021 Топ 5 безплатен софтуер за изгаряне на DVD за Windows (10/8/7)

 1. Winx DVD автор.
 2. Ashampoo® Burning Studio безплатно.
 3. Imgburn.
 4. Cdburnerxp.
 5. Бърнауеър безплатно.

Кой е най -добрият софтуер за изгаряне на DVD за Windows 10?

 • Ashampoo Burning Studio. Ashampoo Burning Studio е популярен член на Ashampoo’s Голямо портфолио от апартаменти за производителност. ..
 • Cdburnerxp. ..
 • Nero Platinum Suite. ..
 • Imgburn. ..
 • 3nity CD DVD горелка. ..
 • Wondershare DVD създател. ..
 • Бърнауеър. ..
 • Anyburn.

Защо’t Изгоря DVD в Windows 10?

Ако ти’не може да изгори DVD в Windows 10, виновникът може да бъде Вашият системен регистър. Друга причина може да бъде, че трябва да промените определена стойност в папката си за услуги. Използването на вграден мултимедиен софтуер може да ви помогне да решите проблема относно изгарянето на диск на вашия Windows 10 PC.

Кой е най -добрият безплатен софтуер за изгаряне на DVD?

 • Ashampoo Burning Studio безплатно.
 • Winx DVD автор.
 • Бърнауеър безплатно.
 • Deepburner безплатно.
 • Dvdstyler.

Кой е най -добрият софтуер за изгаряне на DVD?

Изтеглете най -добрия софтуер за изгаряне на DVD за Windows и Mac

 • Най -високо класиран софтуер за горелки за DVD – Movavi Video Suite.
 • #2 софтуер за изгаряне на DVD – Nero Burning Rom.
 • #3 DVD софтуер за изгаряне – Ashampoo Burning Studio.
 • #4 софтуер за изгаряне на DVD – Burnaware.
 • #5 софтуер за изгаряне на DVD – Imgburn.
 • #6 Софтуер за изгаряне на DVD – 1Click DVD копие.

Кой е най -добрият безплатен софтуер за изгаряне на CD?

 • Таблица за сравнение на инструментите за горелки за CD.
 • #1) Ashampoo® Burning Studio 22.
 • #2) cdburnerxp.
 • #3) NCH Software Express Burn Disc Изгарящ софтуер.
 • #4) Wondershare Uniconverter.
 • #5) Бърнсауър безплатно.
 • #6) Deepburner безплатно.
 • #7) Infrearecorder.

PSSSST: Как да променя фона на работния си плот е деактивиран от администратора?

Безплатен ли е DVD производител на Windows?

Безплатен DVD производител Windows 10 – DVD Flick
DVD Flick е известен безплатен инструмент за производител на Windows DVD, който е съвместим с Windows OS. Прост в употреба, този софтуер предлага всички основни функции, необходими при изгарянето на DVD. Редица видео и аудио формати се поддържат от програмата за изгаряне на дискове.

Как изгаряте DVD на Windows?

 1. Отворен Windows Media Player.
 2. В библиотеката на играчите изберете раздела Burn, изберете бутона за опции за изгаряне. ..
 3. Поставете празен диск във вашия CD или DVD горелка.

Как да изгаря софтуер на DVD?

Изгаряне на софтуер Adobe за DVD
Този файл ще започне инсталацията и ще извлече всички файлове, разположени във файл с инсталиране 2. Когато искате да изгорите тези файлове на DVD, просто отваряте вашия DVD софтуер за изгаряне, изберете да изгорите DVD на данни и да следвате инструкциите.