Какво се отчитат издателите на карти като покупки на хранителни стоки

Резюме:

1. Открийте разкрити 5% бонус категории за Q1 2023: Хранителни магазини, дрогерии, стрийминг:

Discover обяви 5% бонус категории за първото тримесечие на 2023 г. Притежателите на карти могат да спечелят 5% пари в брой при покупки в хранителни магазини, дрогерии и да изберат стрийминг услуги.

2. Хранителни магазини като позната категория бонус за притежатели на картички:

Хранителните магазини са бонус категория за притежателите на картички от 2018 г. и по -специално през първото тримесечие на всяка година от 2019 г.

3. Решението на Discover да пусне бонус категории тримесечие:

За разлика от предишните години, Discover е избрал да не пуска целия си бонус календар предварително. Притежателите на карти ще трябва да изчакат категориите да бъдат разкрити на тримесечие. Това изравняване открива с други карти за въртяща се бунъс-категория като Chase Freedom Flex℠.

4. Активиране на бонус категории:

Притежателите на карти могат да активират бонус категориите чрез различни методи като онлайн активиране, имейл, мобилно приложение или телефонно обаждане. Активирането не е със задна дата, така че е от съществено значение да се активира бонусните категории, преди да се правят допустими покупки.

5. Допустими покупки и изключения:

Закупувания на хранителни магазини в супермаркетите и чрез услугите за доставка отговарят на условията за 5% парична ставка. Въпреки това, покупките в клубове Walmart, Target и на едро като Costco не се класират. Много популярни абонаменти за стрийминг са допустими, но пакетните услуги може да не се класират за бонусната ставка.

6. Обратно изкупуване на пари:

Спечелените пари в брой могат да бъдат изкупени за кредит, директен депозит, подаръчна карта или благотворително дарение. Програмата за заплащане на Bonuss на Discover с Cashback позволява на притежателите на карти да използват награди, за да плащат за стоки с избрани търговци.

7. Фон на автора:

Статията е написана от Jae Bratton, писател на екипа за кредитни карти в Nerdwallet. Има бакалавърска степен по английски език и магистърска степен по английски език. Преди да пише за Nerdwallet, тя преподава английски и журналистика в продължение на 13 години.

Въпроси:

1. Какви са 5% бонус категории за притежатели на карти за откриване през Q1 2023?

Открийте притежателите на карти могат да спечелят 5% пари в брой при покупки в хранителни магазини, дрогерии и да изберат стрийминг услуги.

2. От колко време хранителните магазини са били бонус категория за притежателите на картички?

Хранителните магазини са бонус категория за притежателите на картички от 2018 г. и по -специално през първото тримесечие на всяка година от 2019 г.

3. Защо Discover реши да пусне бонус категории тримесечно?

Discover е избрал да пусне бонус категории на тримесечие, за да се приведе в съответствие с други карти за въртяща се категория-категория като Chase Freedom Flex℠.

4. Как притежателите на карти могат да активират категориите бонус?

Притежателите на карти могат да активират бонус категориите чрез онлайн активиране, имейл, мобилно приложение или телефонно обаждане.

5. Е активиране на бонус категории със задна дата?

Не, активирането на бонус категории не е със задна дата. Притежателите на карти трябва да активират категориите, преди да правят допустими покупки.

6. Кои покупки на хранителни магазини се класират за 5% парична ставка?

Закупувания на хранителни магазини в супермаркетите и чрез услугите за доставка отговарят на условията за 5% парична ставка.

7. Кои покупки на хранителни магазини не отговарят на условията за 5% парична ставка?

Покупките в клубовете Walmart, Target и на едро като Costco не отговарят на условията за 5% парична ставка.

8. Кои услуги за стрийминг отговарят на условията за 5% парична ставка?

Много популярни абонаменти за стрийминг като Amazon Prime Video, Apple TV, HBO Max, Spotify и YouTube TV са допустими за 5% парична ставка.

9. Дали пакетните стрийминг услуги отговарят на условията за бонус тарифа?

Смесени стрийминг услуги, които се комбинират с друг продукт или услуга, като Интернет, може да не отговарят на условията за бонус тарифа.

10. Как притежателите на карти могат да откупят парите си обратно?

Спечелените пари в брой могат да бъдат изкупени за кредит, директен депозит, подаръчна карта или благотворително дарение. Програмата за заплащане на Pay с Bonuss Cashback също позволява на притежателите на карти да използват награди, за да плащат за стоки с избрани търговци.

11. Какъв е произходът на автора?

Статията е написана от Jae Bratton, писател на екипа за кредитни карти в Nerdwallet. Има бакалавърска степен по английски език и магистърска степен по английски език. Преди да пише за Nerdwallet, тя преподава английски и журналистика в продължение на 13 години.

12. Какво могат да очакват притежателите на карти от бонус календара на Discover?

Discover ще пусне бонус категориите тримесечно вместо целия календар предварително, което ще улесни закупуването на време.

13. Има ли ограничения за 5% парична ставка за хранителни магазини?

Покупките в Walmart, Target и други супермаркети или клубове на едро не отговарят на условията за 5% парична ставка.

14. Как се сравнява бонусният календар на Discover с други карти за въртяща се категория-категория?

Решението на Discover да пусне бонус категории тримесечно го подравнява с други карти за въртяща се категория-категория като Chase Freedom Flex℠.

15. Може ли притежателите на карти да активират бонус категории със задна дата?

Не, активирането на бонус категория не е със задна дата. Притежателите на карти трябва да активират категориите, преди да правят допустими покупки.

Какво се отчитат издателите на карти като покупки на хранителни стоки

Ако редовно пазарувате в Walmart, тази кредитна карта би била по -подходяща алтернатива от IT картата Discover, където офертата с 5% пари в брой е само периодична.

Открийте разкрива 5% бонус категории за Q1 2023: Хранителни магазини, дрогерии, стрийминг

Това са познати категории на притежателите на карти, но за първи път от няколко години откриват да не пускат целия си годишен бонус календар предварително.

Jae Bratton
Водещ писател | Кредитни карти

Jae Bratton е писател на екипа на кредитните карти в Nerdwallet. Тя има ерген’S степен по английски от Университета Уейк Форест и магистър’S на английски език от Университета на Северна Каролина в Грийнсборо. Преди да пише за Nerdwallet, Jae прекара 13 години, преподавайки английски и журналистика. Нейното писане е публикувано във вестници, блогове и академично списание. JAE е базиран в Северна Каролина.

Публикувано 1 декември, 2022 г. 7:00 a.m. PST

Кенли Йънг
Присвояване на редактор | Кредитни карти, кредитни резултати

Kenley Young насочва ежедневното покритие на кредитните карти за NerdWallet. Преди това той беше редактор на начална страница и продуцент на цифрово съдържание за Fox Sports и преди това редактор на първа страница за Yahoo. Той има десетилетия опит в дигиталните и печатни медии, включително Stints като началник на бюрото за копиране, редактор на Wire и редактор на метрото за веригата на вестници McClatchy.

Много или всички продукти, представени тук, са от нашите партньори, които ни компенсират. Това влияе на кои продукти пишем и къде и как се появява продуктът на страница. Това обаче не влияе върху нашите оценки. Нашите мнения са наши собствени. Ето списък на нашите партньори и ето как правим пари.

Подобно на тези кредитни карти

За притежателите на допустими кредитни карти за откриване, началото на Нова година отново ще бъде подходящ момент да се запасите с хранителни стоки.

От Ян. 1 до 31 март, 2023 г., карти като Discover It® Cash Back и The Discover It® Cash Back ще могат да спечелят 5% пари в брой при комбинирани разходи до 1500 долара за тримесечието в следните категории (изисква се активиране; всички други покупки печелят 1% обратно):

Хранителни магазини.

Дрогерии.

Изберете стрийминг услуги.

По -специално хранителните магазини са позната гледка за притежателите на карти за откриване; Те се появяват като бонус категория за емитента всяка година от 2018 г. – и по -специално през първото тримесечие на всяка година от 2019 г.

Открийте категориите за бонус награди за 2023 г

Q1 (Ян. 1 – март 31)

• Хранителни магазини*. • дрогерии. • Изберете стрийминг услуги.

Q2 (1 април – 30 юни)

Q3 (1 юли – септември. 30)

* Категорията на хранителните магазини не включва покупки на хранителни стоки в Walmart или Target или в други супермаркети или клубове на едро.

Това е първият път от пет години, който Discover е избрал да не пуска целия си 5% бонус календар наведнъж през януари, което означава, че притежателите на карти трябва да изчакат категориите да бъдат разкрити тримесечие. Издаването на бонус календара през пълната година беше отличителна черта, което улеснява притежателите на карти да бъдат време на покупките си. Но този ход поставя в съответствие с други 5% карти за въртяща се категория, като Flex Flex℠ Freedom Flex℠ .

Можете да активирате бонус категории онлайн в Discover.com; чрез имейл с едно щракване от Discover; чрез мобилното приложение на емитента; или като се обадите на 800-347-2683. Активирането не е със задна дата. Ако, например, пуснете 150 долара в магазин за хранителни стоки през първата седмица на януари, но Дон’t Активирайте бонус категориите до Ян. 31, това извозване на хранителни стоки ще спечели само 1% пари в брой, или 1 долар.50, а не 5%, или 7 долара.50.

Тези три категории бонус от първото тримесечие са доста приобщаващи, но има някои ограничения. Покупки на хранителни магазини, направени в супермаркети и чрез услуги за доставка, отговарят на условията за 5%, но покупките в клубове Walmart, Target и на едро като Costco не. Много популярни абонаменти за стрийминг отговарят на условията за 5% до тримесечния максимум, включително Amazon Prime Video, Apple TV, HBO Max, Spotify и YouTube TV. Въпреки това, стрийминг услугите, които са свързани с друг продукт или услуга като Интернет, може да не отговарят на условията за бонус тарифа.

Връщането в брой може да бъде изкупена за кредит от извлечение, директен депозит, подаръчна карта или благотворително дарение. Открийте’S Плащане с бонус програма за парични средства също позволява на притежателите на карти да използват награди, за да плащат за стоки с избрани търговци.

За автора: Jae Bratton е писател на екипа на кредитните карти в Nerdwallet. Нейното писане е публикувано във вестници, блогове и академично списание. Прочетете още

Какво се отчитат издателите на карти като покупки на хранителни стоки?

Жена, сравняваща цените на артикул, докато пазарува хранителни стоки

Много или всички продукти тук са от нашите партньори, които ни компенсират. То’s как правим пари. Но нашата редакторска цялост гарантира нашите експерти’ Мненията са’t повлияно от обезщетение. Условията могат да се прилагат за оферти, изброени на тази страница.

Някои места, които пазарувате, може всъщност да не се считат за хранителни магазини от вашия емитент.

За повечето хора покупките на хранителни магазини съставляват голяма част от месечния бюджет. Като такава, добрата кредитна карта за награди за хранителни стоки е задължителна за всеки, който иска да увеличи максимално своите награди. Но не всяка кредитна карта на награди с категория хранителни магазини ще ви даде бонус награди навсякъде, където попълните килера си.

Кои магазини се броят като хранителни магазини зависи от това как търговецът е класифициран от мрежата за кредитни карти. Освен това точните търговски кодове, които всеки емитент отчита за покупки на хранителни стоки, също могат да варират. Ето поглед кои видове търговци основните емитенти считат за хранителни магазини.

American Express

American Express кредитни карти печелете само бонус хранителни награди в u.С. Хранителни магазини. Техният уебсайт предоставя примерен списък с квалификационни марки:

 • Алди
 • Freshdirect
 • Гелсън
 • Hy-Vee
 • Kings Food Markets
 • Meijer
 • Shoprite
 • Умен и окончателен
 • Стоп и магазин
 • Търговец Джо
 • Vons
 • Цели храни
 • Winn-Dixie

Имайте предвид, че този списък не е изчерпателен; Вашият местен магазин за хранителни стоки може да се класира за бонус награди за хранителни стоки, дори ако не е в списъка. Amex също така определя няколко изключения: „Суперирантите, магазините за удобства и складовите клубове не се считат за супермаркети.”

Bank of America

Можете да спечелите бонус хранителни награди с квалификационни карти на Bank of America при покупки от редица места, включително:

 • Супермаркети
 • Шкафчета за фризер/месо
 • Магазини за бонбони, ядки или сладкарски
 • Магазини за млечни продукти
 • Пекарни

Докато са включени разнообразие от магазини, които продават храна, покупките, направени в супермаркети, дрогерии и магазини за удобства, които продават хранителни стоки, няма да се класират за награди за бонус за хранителни стоки.

Капитал първи

Кредитните карти Capital One могат да спечелят хранителни награди с няколко типа търговци. Според Capital One покупките на хранителни магазини включват транзакции, извършени в:

 • Супермаркети
 • Шкафчета за месо
 • Freezers
 • Магазини за млечни продукти
 • Специални пазари

Capital One конкретно изключва покупките, направени в супермаркети като Target и Walmart от категорията за хранителни стоки.

гонитба

Преследване на кредитни карти, които печелят бонус награди за покупките на хранителни магазини, могат да го направят само в традиционните хранителни магазини. Това обхваща както големи супермаркети с деликатеси и хлебни секции, така и с по -малки супермаркети, които продават разнообразие от хранителни стоки.

Закупува това няма Пребройте наградите за бонус за хранителни стоки включват:

 • Складови клубове
 • Магазини за отстъпки
 • Дрогерии
 • Специални магазини
 • Бензиностанции

Покупките, направени с онлайн услуги за доставка на хранителни стоки, бройте само ако са класифицирани като магазин за хранителни стоки според техния код на търговеца.

Citibank

Citi Credit Cards имат една от най -тесните дефиниции за награди за хранителни стоки, ограничаващи бонусните награди за покупки на супермаркет. Списъкът на магазините, които няма Квалифицирайте се за бонус супермаркет награди е обширен и включва:

 • Общи супермаркети за стоки/отстъпки
 • Фризерни/Месни шкафчета Ръководители
 • Магазини за млечни продукти
 • Разни храни/удобни магазини
 • Пазари
 • Дрогерии
 • Складови клубове
 • Клубове на едро
 • Специални доставчици
 • Пекарни
 • Магазини за бонбони
 • Магазини за ядки
 • Сладки магазини
 • Услуги за доставка на комплект за хранене

Освен това няма да печелите допълнителни точки за покупки, направени в онлайн супермаркети, ако търговецът не се класифицира като супермаркет, като използва кода на търговеца на супермаркета.

Открийте

Докато Discover Credit Cards от време на време печели бонус награди за покупки „Магазин за хранителни стоки“, емитентът не предоставя списък на търговците, които се класират за хранителни награди. Въпреки това, последният път, когато хранителните магазини бяха предложени като категория бонус, Discover Disted Dided, че Walmart Pickup и поръчките за доставка ще се отчитат за бонус хранителни награди.

Списъкът с приемливи магазини може да не е много описателен, но открийте, че предлага солидно обяснение кои видове магазини няма Квалифицирайте:

 • Магазини
 • Бензиностанции
 • Складови клубове
 • Магазини за отстъпки
 • Суперцентри

Освен това покупките, направени в хранителни магазини в други магазини, като например вътре в SuperCenters, няма да имат право на награди за бонус за хранителни стоки.

U.С. Банка

U.С. Bank има доста широко дефиниция на хранителни магазини, заявявайки, че дори някои хранителни магазини с бензиностанции и някои магазини за отстъпки с хранителни стоки могат да имат право на бонус награди. Емитентът предоставя и примерен списък на търговците, отговарящи на условията:

 • Алберцсън
 • Cub Foods
 • Dierbergs
 • Фред Майер
 • Гигантски орел
 • Hy-Vee
 • Instacart
 • Jet.com
 • Jewel-Osco
 • Крал Соупърс
 • Крогер
 • Lunds & Byerlys
 • Изберете запазване
 • Publix
 • Ралфс
 • Safeway
 • Schnucks
 • Sprouts Farmers Market
 • Мишена
 • Търговец Джо
 • Walmart
 • Пазар на цели храни

Разбира се, този списък е само представяне на обикновените търговци в категорията на хранителните магазини. Допълнителните марки могат също да се отчитат за хранителни магазини, дори ако не са в този списък.

Обърнете се към вашия емитент с всякакви проблеми

Ако вашият местен магазин за хранителни стоки не печели бонус награди и смятате, че може да е погрешно класифициран, винаги можете да опитате да се свържете с издателя или мрежата на кредитната си карта или мрежата. В някои случаи издателят може да избере да промени начина, по който дадена индивидуална компания е класифицирана. Това обаче е най -вероятно да е ефективно с Amex и да откриете, тъй като те са и емитентът, и мрежата за техните карти.

Walmart се брои за хранителни магазини за откриване?

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .

Счита ли се Walmart магазин за хранителни стоки за кредитни карти? (Пълно ръководство)

Колко често ви таксуват за Amazon Prime?

Walmart’S отдел за хранителни стоки генерира над 30% от общия си доход всяка година. Толкова много клиенти разпознават Walmart като магазин за хранителни стоки, но доставчиците на кредитни карти могат да мислят по различен начин.

Това може да ви остави да се чудите дали Walmart се счита за хранителен магазин за кредитни карти. I’Ще ви кажа всичко, което трябва да знаете!

Счита ли се Walmart магазин за хранителни стоки за кредитни карти?

Основните мрежи за кредитни карти не считат Walmart (с изключение на кварталните пазари) като магазин за хранителни стоки, тъй като само 30% от продуктите са хранителни стоки. American Express, Chase, Bank of America, Discover и Visa Credit Carders не могат да печелят бонус хранителни награди, когато пазаруват в Walmart.

Ако ти’d обичам да знам как все още бихте могли да спечелите награди, като закупите хранителни стоки в Walmart, прочетете нататък!

Уолмарт ли е магазин за хранителни стоки за American Express?

Суперитовете на Walmart не са класифицирани като хранителни магазини; Следователно притежателите на кредитни карти American Express не могат да печелят награди в Walmart.

От друга страна, пазарите на квартали Walmart се считат за хранителни магазини, което означава, че са налични бонуси.

Освен това, American Express позволява награди, когато купувате газ в U.С. горивна станция, където бизнесът’ Първичната продажба е бензин.

Поради това клиентите на собствеността на Walmart Murphy USA и Murphy Express бензиностанции могат да спечелят награди. Няма да получавате бонуси при закупуване на гориво от станция, разположена на сайт на Walmart Store.

Walmart е магазин за хранителни стоки за преследване?

За съжаление, Chase Credit Cards като Freedom Flex, Sapphire Reserve и Sapphire Предпочитаните карти не генерират награди в Walmart, тъй като не е’t категоризиран като хранителни стоки.

Въпреки това, Walmart квартален пазар кодира като магазин за хранителни стоки, където притежателите на карти за претенции могат да искат бонуси.

Освен това, Chase включва бензиностанции, собственост на Walmart Murphy USA в категорията бонус, така че клиентите на Chase могат да спечелят 1.5% връщане на пари, когато техните резервоари.

Уолмарт ли е магазин за хранителни стоки за откриване?

Картата Discover не включва магазини с големи кутии като Walmart в списъка им с хранителни стоки. Discover обаче започна да представя 5% бонус награди, когато направите покупка на Walmart.com, включително вземане на хранителни стоки и покупки за доставка.

Освен това, притежателите на картички могат да печелят награди на повече от 700 места на пазара на квартал Walmart, тъй като те обикновено се признават за хранителни магазини.

Освен това, открийте, че клиентите могат да спечелят 1-5% пари в брой, когато закупят газ, използвайки картата Discover IT на Murphy USA Fuels Station, собственост на Walmart.

Не забравяйте да следите откриването’S Календар за връщане на пари за оферти за награди в Walmart.

Уолмарт ли е магазин за хранителни стоки за Банката на Америка?

Walmart е магазин за хранителни стоки за Bank of America?

Walmart не е включен в Банката на Америка’Списък на хранителни магазини, тъй като е търговец на дребно с множество категории.

Следователно притежателите на карти не могат да печелят бонуси за хранителни стоки в Walmart. Въпреки това, клиентите все още могат да получават редовната ставка на връщане от 1%, когато правят покупка в Walmart, включително хранителни стоки.

По подобен начин пазарът на квартал Walmart често се признава за хранителен магазин, в който притежателите на карти на Bank of America могат да получават награди и 2% пари в брой.

Можете ли да спечелите награди за хранителни стоки в Walmart с кредитна карта Visa?

За съжаление, Walmart не е регистриран като магазин за хранителни стоки, което означава, че притежателите на кредитни карти на Visa не могат да спечелят награди. Пазаруването на Walmart Marketplace обаче може да спечели на клиентите 3 пъти обратно на хранителни стоки, когато използвате Penfed Platinum Rewards Visa Card .

Освен това, спечелете 5 пъти обратно на бензиностанции, включително Walmart’S асоциирана бензиностанция, Мърфи’S САЩ, когато използвате кредитна карта за подпис на Visa.

Как печелите награди за кредитни карти на бакалиите на Walmart?

Клиентите могат да печелят награди за хранителни стоки в Walmart, когато използват Capital One Walmart Rewards Card, задвижван от MasterCard. Можете да получите 2% връщане на пари, когато закупите хранителни стоки от магазините на Walmart.

Освен това, спечелете 5% пари в брой в Walmart.com, включително пикап и доставка за хранителни стоки. Използвайте наградите си, за да покриете закупуването на хранителни стоки от Walmart.com.

Ако редовно пазарувате в Walmart, тази кредитна карта би била по -подходяща алтернатива от IT картата Discover, където офертата с 5% пари в брой е само периодична.

Като алтернатива, клиентите могат да печелят награди, използвайки картата Walmart Rewards, използвана изключително в Walmart Stores, Online, The Walmart App и Murphy USA GAS станции. Получавайте 5% обратно, когато закупите хранителни стоки на изброените места.

Защо е’T Walmart A Grocery Store за кредитни карти?

Мрежи за кредитни карти като American Express, Discover, Chase, Bank of America и Visa Не считат Walmart за хранителни стоки. Следователно притежателите на кредитни карти не могат да печелят бонуси за хранителни стоки.

Клиентите пропускат наградите за хранителни стоки, тъй като доставчиците на кредитни карти прикачват свой собствен код на категорията на търговеца (MCC) на Walmart. Walmart’S MCC не е a ‘магазин за хранителни стоки’ Тъй като те продават продукти от над 70 алтернативни отдела.

Кои са най -добрите хранителни магазини за кредитни карти?

Да предположим ти’Търсите да спечелите бонуси за хранителни стоки с вашата кредитна карта. В такъв случай вие’ще трябва да посетите супермаркет, разположен в U.С.

Магазини като Aldi, Meijer, Trader Joe’S, Whole Foods, FreshDirect, Shoprite и Stop and Shop са само няколко примера.

Специални търговци, които единствено продават продукти като риба, месо, сирене и вино, обикновено не се класират за награди.

Мога ли да използвам кредитната си карта за хранителни стоки в Walmart?

Да, Walmart приема методи за плащане на кредитна карта от доставчици на Visa, MasterCard, Discover и American Express онлайн и в магазина.

Клиентите обаче не могат да печелят награди, когато закупуват хранителни стоки в Walmart. Международните кредитни карти не се приемат в Walmart.

За да научите повече, можете да видите нашите свързани публикации за това дали можете да платите сметки в Walmart или не, какво обхваща планът за защита на Walmart и дали Walmart приема Apple Pay или Samsung Pay.

Заключение: Счита ли се Walmart магазин за хранителни стоки за кредитни карти?

Не, Walmart не е само категоризиран като магазин за хранителни стоки, тъй като те продават стоки от множество отдели. Следователно, открийте, American Express, Visa, Bank of America и Pchade Credit Carders не могат да спечелят допълнителни бонуси. Печелете награди Walmart квартален пазар, тъй като е магазин за хранителни стоки. Получавайте награди за хранителни стоки с картата на Capital One Walmart.

Маркис Томас е завършил MBA през 2011 г. Оттогава Marques работи в индустрията за търговия на дребно и потребителите като мениджър, съветник и маркетинг. Маркес също е главен писател и основател на Querysprout.com.