Влошават ли се щетите от водата с течение на времето?

Резюме:

Статията обсъжда въздействието на щетите от вода върху дома и подчертава важността на предприемането на незабавни действия за предотвратяване на по -нататъшно унищожаване. Той обяснява, че щетите от вода не се поправят и могат да се влошат с течение на времето, ако не са правилно адресирани. Статията също така подчертава скритите проблеми, свързани с увреждане на водата, като растеж на плесен и отслабени основи. Той предоставя полезна информация за това колко дълги щети от вода могат да продължат и какви действия трябва да предприемат жилища, за да смекчат щетите.

1. Може ли да се поправи ще повредите от водата?

Не, щетите от водата не могат да се поправят. Ако не бъде адресирано незабавно, щетите от водата могат да продължат по -дълго и да се влошат с течение на времето. Поемането на незабавни действия е от решаващо значение за предотвратяване на по -нататъшно унищожаване.

2. Колко време отнема щетите от водата да изчезнат?

Времето, необходимо за отминаването на щетите от водата, зависи от това колко бързо можете да премахнете всички следи от влага. Различните материали изискват различни техники за сушене. Ако не изсушите всички повърхности и предмети, засегнати от водата, може да доведе до растеж на плесен и плесен.

3. Колко дълго ще издържи щетите от водата?

Продължителността на щетите от водата зависи от това колко добре премахвате водата от скритите райони. Ако се оставят без адресирани, щетите от водата могат да доведат до сериозни проблеми като отслабени основи, растеж на плесени и електрически проблеми. Оценяването на щетите и дейността бързо е от съществено значение за минимизиране на времето, необходимо за справяне и поправяне на щетите.

4. Трябва ли да поправя незначителни щети от вода?

Важно е да се справите дори с незначителни щети от водата във вашия дом. Оставянето му без надзор може да доведе до сериозни проблеми. Предприемане на незабавни действия за изсушаване на водата и предотвратяване на по -нататъшни щети се препоръчва.

5. Какво трябва да направя веднага след щети от вода?

След настъпване на щети от вода, трябва незабавно да спрете течовете и да се свържете с професионалисти за оценка и помощ. Важно е да премахнете възможно най -много вода и да се осигури правилно изсушаване на мокри повърхности, за да се сведе до минимум щетите.

6. Коя е най -често срещаната грешка, която хората правят след щетите от водата?

Често срещана грешка, която хората правят, не предприема никакви действия, докато чакат професионалистите да пристигнат. Важно е да започнете да почиствате водата веднага щом е безопасно да го направите. Правилният въздушен поток и избягването на използването на електрониката във мокрите зони са от съществено значение.

7. Може ли щетите от водата да доведат до растеж на плесента?

Да, вложената влага от увреждане на водата може да създаде място за размножаване на мухъл и плесен. Това може да причини здравословни проблеми, както и увреждане на структурата на дома.

8. Какви са скритите проблеми, свързани с щетите от водата?

Скритите проблеми на увреждането на водата включват отслабени основи, растеж на плесен, електрически проблеми и други. Тези проблеми може да не се виждат незабавно, но могат да се влошат с течение на времето, ако не са правилно адресирани.

9. Може ли водата да проникне през стени и дъски?

Да, водата може да проникне през стени и дъски за няколко минути. Това подчертава важността на правилната оценка и отстраняване на водата от всички скривалища за предотвратяване на големи щети.

10. Защо е важно професионалистите да оценят степента на щети от вода?

Наследването на професионалистите оценява степента на увреждане на водата е важно за точното определяне на необходимите действия и ремонти. Те могат да предоставят експертни съвети и.

Влошават ли се щетите от водата с течение на времето

Националната програма за застраховане на наводнения (NFIP) осигурява застраховка на собствениците на жилища, наемателите и собствениците на фирми, които търсят покритие на наводнения. Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) също може да предложи известно облекчение на собствениците на жилища, които изпитват опустошение след бедствие. Средният NFIP претендира за плащане за възстановяване на щетите след наводнение е 52 000 долара, което е значително по -високо от облекчението, което FEMA може да осигури, което средно изплаща 4 200 долара на засегнатите от бедствие.

Може ли да се поправи ще повредите от водата? Скритите проблеми

Може ли да се поправи ще повредите от водата

След като изпитате изтичане на вода в дома си, то’нормално за въпроси, които да се състезават през ума ви. Може ли да се поправи ще повредите от водата? Колко дълго ще издържи щетите от водата? Трябва ли да поправя незначителни щети от вода?

То’Лесно се надявам, че ако просто изсушите водата, останалото ще се оправи. Но подценяването на проблемите може да доведе до по -опасни и скъпи

Разбирането колко бързо водата може да повреди дома, как може да се влоши с течение на времето и дали щетите от водата могат да ви помогнат да знаете какво да правите, когато изпитате теч. Тук’S повече информация за това колко дълго щети от вода могат да продължат, за да ви помогнат да предприемете правилните действия:

Колко време отнема щетите от водата да изчезнат?

Веднага след изтичане на вода е важно да изсушите нещата възможно най -бързо. Почистването на очевидните щети на водата може да отнеме известно време, особено ако можете’не спирайте теч веднага. Дори след като водата спре да тече, все пак ще има повече за това, отколкото просто да я премахнете.

Отговорът на, “Може ли да се поправи ще повредите от водата?” е не, за съжаление. Ако не’Не предприеме действия в момента, за да сведете до минимум щетите, може да продължи по -дълго и да се влоши.

Колко време отнема да изсъхнете дома си наистина зависи от това колко бързо можете да се отървете от всички следи от влага. Зависи и от това какви повърхности са засегнатите вода. Килимите и дивани могат да абсорбират влагата по -бързо, но подовете от твърда дървесина могат да скрият по -добре щетите в първоначалните моменти.

Различните материали ще се нуждаят от различни грижи, за да се уверят, че изсъхват напълно. Ако напуснете дома си, без правилно да изсушите всички повърхности и предмети, до които водата докосва, можете да рискувате да създадете размножителна земя за плесен и плесен. Това може да причини здравословни проблеми, както и увреждане на вашия дом’s структура.

Колко дълго ще издържи щетите от водата? Скритото главоболие

След като се справи с всяка стояща вода и очевидни проблеми, вероятно все още има проблеми под повърхността. Колко време отнема щетите от водата, зависи от това колко добре премахвате водата от всичките му скривалища. Почистване на видима вода е’t достатъчно, за да спре влагата да повреди дома ви.

Водата може да проникне през стени или дъски за няколко минути. Ако остане сам, това може да причини големи щети. Влонената влага може да доведе до сериозни проблеми като отслабени основи, растеж на плесен, електрически проблеми и други.

То’е важно да се оцени правилно нанесените щети и да се действа бързо, за да се предотврати по -нататъшното унищожаване. Това ще съкрати времето, необходимо за адресиране и поправяне на щетите от водата.

Може ли да се поправи ще повредите от водата? Отговорът и защо’е важно

Колкото и изкушаващо да се чуди дали щетите от водата могат да се поправят, чакането да се изправи пред фактите може да ви струва време, което трябва да прекарате в решаване на проблемите. Въпреки че някои проблеми могат да бъдат отстранени след няколко часа или дни, други могат да продължат години, ако им затворите очите. Най -добре е професионално да оцени степента на щетите, преди да направите предположения.

Какво трябва да направя веднага след щети от вода?

Най -важното нещо, което трябва да запомните веднага след настъпване на щетите от вода. Първата стъпка трябва да бъде да се спре течът да продължи. След това се свържете с професионалист възможно най -скоро. Те могат да оценят щетите и да се уверят, че можете правилно да изсъхнете всякакви мокри повърхности, преди да възникне по -нататъшно унищожаване.

В зависимост от източника на теча, може да се наложи да се обадите на няколко души. Това може да включва водопроводчик, електротехник и компания за възстановяване на вода. Те могат да помогнат да спрете течовете, да се обърнат към някоя от непосредствените опасности за вас или вашия дом и да започнат да свеждат до минимум дългосрочното въздействие на щетите.

Дон’не направете тази грешка, след като се случи щетите от водата

Докато ти’да ги чакате да пристигнат, премахнете колкото се може повече от водата. Някои хора се обаждат на професионалистите, след което правят грешката да не правят нищо друго. Стига да е безопасно да започнете да почиствате водата, трябва, ако искате да сведете до минимум щетите! Тъй като щетите от водата не могат да се поправят, то’Важно е да работите бързо.

Вземете въздух, който тече през стаята, но не добавяйте допълнителна електроника към пространството, ако водата все още влиза в нея. Ако е малък, съдържащ теч, можете да използвате обезвлажняващ, вентилатори на кутиите и кърпи, за да започнете да почиствате водата.

Ако по някаква причина се притеснявате, водата е замърсена или ако има някакви електрически компоненти в стояща вода, не правете нищо самостоятелно. Работата с мръсна вода може да доведе до големи заболявания и да бъдеш във вода с електрически течения може да бъде фатално

Трябва ли да поправя незначителни щети от вода?

Ако ти’Открих незначителни щети от водата в дома си, може да бъде изкушаващо да го оставите на мира и да се надяваме, че в крайна сметка ще изчезне самостоятелно. Но дори и най -малкото изтичане на вода може да доведе до сериозни проблеми, ако остане без адресиране. Ако забележите някакви признаци на щети от вода, то’е важно да предприемете необходимите стъпки, за да сте сигурни, че домът ви е безопасен и сух.

Трябва да поправите незначителни щети от водата, защото тя няма да се поправи. Вместо да се чудя колко време отнема щетите от водата, то това’Най -добре е да навиете ръкавите си и да се захванете с работата с проблемите, които се намират,. След това се обадете на професионална компания за възстановяване на щети от вода, за да се уверите, че има такава’t скрити проблеми, които биха могли да ви преследват.

Експерти за възстановяване на щети от вода, гордо обслужващи окръг Alamance от 1989 г

Знаем, че когато водата изтича във вашия дом, въпросите започват да летят през ума ви. Вместо да се чудя, “Може ли да се поправи ще повредите от водата?”, Просто ни се обадете. Можем да ви преведем през това какво да очаквате, да ви дадем справедливи и честни цитати отпред и да се погрижим за всички застрахователни главоболия за вас. То’s възможно най -близо!

Имаме над тридесет години опит, помагайки на съседите си в триадния регион в Северна Каролина да възстановят домовете си след щети от вода. Чуйте техните свидетелства, след това се свържете с нас чрез нашия уебсайт, за да можем да помогнем на дома ви да остане в безопасност.

Влошават ли се щетите от водата с течение на времето?

Увреждане на водата от сух ефект

Увреждането на водата е голям проблем във всеки дом или работно място, да не говорим за много често срещан. Водните разливи и наводненията не са рядкост и ако не се справят правилно, те наистина могат да се влошат. Огънят гори бързо и унищожава всичко в него’S пътеката веднага, но водата е по -бавна с нея’s унищожение, но също толкова лошо. Ако остане непроверен. Увреждането на водата може да нарасне от фиксиращ проблем, до превръщането на цяла къща обитаема.

Това са няколко начина, по които щетите от водата могат да причинят големи проблеми с времето;

Увреждане на водата от сух ефект

Ръсти тръби

Непроведените течове могат да накарат тръбите да започнат да ръждясват. И това ще доведе само до по -големи течове или дори течове, които започват да поникват от други части на тръбата. След като това се случи, започна порочен цикъл. И това ще доведе до проблем с щетите от вода, който би бил много скъп за поправяне. Като има предвид, че коригирането на една пропусклива тръба, когато проблемът можеше да ви спести всички допълнителни проблеми и разходи.

Повреда на тавана

Когато покривът е пропусклив, той започва да съсипва тавана. Който след това капе вода надолу в къщата. Поставянето на кофа под теч по никакъв начин не се занимава с проблема. Но само удължаване на времето, когато щетите от водата отнемат, за да съсипят къщата ви. Колкото по -дълго ще остане щетите, толкова повече ще се разпространят щетите. Това ще доведе до обезцветяване на тавана и ще започне да развива издутини, мухълът ще расте. По този начин щетите ще се разпространят по стените, които също ще започнат да обезцветяват и развиват мухъл, докато в крайна сметка цялото нещо е непоправимо и трябва да бъде заменено.

Дупки в бетон

Малък теч в част от къщата, която не’Забележка може да се превърне в отмяна на вашия дом много бързо и като такива течове трябва да бъдат намерени и разгледани възможно най -скоро. Ако течът остане непроверен, той ще премине през бетон и може да стане пагубен за структурната цялост на вашия дом, като се храни във вашите основи.

Съсипани електрически системи

Ако там’s всякакви две неща, които не са’t Смесете добре, то’S Вода и електричество в домовете. Че’s просто рецепта за бедствие. Оставянето на щети от вода без проверка може да доведе до щетите, които стигат до вашите вериги и търговски обекти. Това може да причини шокове, което веднага би направило вашия дом опасност от живота. Това също може да съкрати вашите вериги и да доведе до пожари.

Унищожаване на килима

Водата на вашите килими ще стане кошмар по -бързо, отколкото можете да кажете думата ‘кошмар’. Килимите са направени да продължат и да упорстват, но не може да оцелее при постоянна влажност. Ще започне да се разлага. Подплънката под килима ще се разхлаби и ще се разпадне, причинявайки основна воня. Мухълът бързо ще се настъпи, което ще направи миризмата много по -лоша, килимът ще стане скучен и тънък с вода и мръсотия.

Гнило дърво

Дървесината е друго нещо в домовете, което не се разбира с вода. Дървесината бързо изсмуква вода, но много неохотно да изсъхне. Като такова е опасно да оставяте дървените ви повърхности да бъдат изложени често на вода. Абсорбиращата природа на дървесината прави такова, че мокрото петно ​​бързо ще се разпространи, за да се превърне в цял мокър под доста бързо. Водата се храни с дърва, причинявайки я на гнило и преди да можете да мигнете, мухълът ще се присъедини към партито на унищожението и ще се присъедини. Rotten Wood не само смърди, но кани вредители в дома, става опасност за здравето и може да се счупи лесно, оставяйки дупки на вашия етаж.

Заплаха за здравето и безопасността

Увреждането на водата може да превърне къщата ви от топъл и уютен дом в хъб от болест много бързо, ако не се справи правилно с. От формата, която освобождава спори, които могат да причинят тежка алергична реакция и дразнене, до гниещите повърхности, които могат да отстъпят във всеки момент и да причинят нараняване на здравословните проблеми, които могат да възникнат от получаване на вода от ръждиви тръби и вредните токсини и бактерии, които остават дори след изчистване. Токсините и бактериите ще останат на тъкани и мебели, дори след като са изсъхнали и ще причинят повтарящи се болести.

Девалвация на имуществото

Много малко неща могат да обезценят имуществото като щети от вода. Ужасно е да се гледа и не може да бъде боядисано. Ако не се погрижи правилно, това ще измине точката на връщане и в случай на опит за продажба инспекторите ще избират тези недостатъци и ще ги документират, причинявайки дома ви да бъде оценен на много ниски цени или дори по-лошо, да не бъде достоен за продажба изобщо.

Извличането

Увреждането на водата наистина е бавен и ужасен разрушител, който става по -разрушителен, когато се остави без надзор, и затова е важно да се справите с щетите от водата възможно най -скоро, след като бъде забелязано, както и къщата. Сухият ефект е добре оборудван, за да се справи с всичките ви проблеми с щетите от вода, така че в момента, в който виждате, че нещо се обърква, Дон’не се колебайте да се свържете с тези професионалисти.

За Лиза Макинтайър

Лиза Макинтайър винаги е пребивавала в по -големия Синсинати и Северен Кентъки. Завършила е Университета в Синсинати със специалност приложна наука. В крайна сметка страстта й към науката и преподаването се реализира, след като съпругът й поиска помощ при разработването на услуги за възстановяване на сух ефект. Тя успя да развие своите знания, степени и сертификати допълнително в много асоциации и организации за качество на въздуха на закрито. По този начин й позволява да обучава брокери и застрахователни агенти за щетите, до които много често срещани дразнители за качество на въздуха и водните бактериални растения могат да доведат до дома или бизнеса. Над 10 години по -късно тя’S се радва, че е направил скока на вярата, за да помогне на съпруга си, който изглеждаше забавен проект в постижение за цял живот и да види хората, на които преподава проспериране от новооткритите им знания.

Колко време отнема поправяне на щети от вода?

TLDR: Отнема около 72 часа за райони, засегнати от увреждане на водата, да изсъхнат напълно. Но отнема само около час, за да започне водата да причини щети на вашия дом. Поради тази причина трябва да се свържете с компания за възстановяване на щети от вода като Peamy Concepts възможно най -скоро. Друго нещо, което трябва да се вземе предвид, е, че щетите от водата причиняват плесен, колкото по -дълго го’s Разрешено да седи и разпространява.

Научете колко време отнема поправяне на щети от вода тук

Процесът и времето, необходимо за поправяне на щетите от водата в дома ви, могат да варират. Фактори като размера на вашия дом, материали за подови настилки, брой засегнати райони и други ще повлияят на времевата линия на възстановяване. Малко жилище, повредено от значително количество вода, може да отнеме повече време, отколкото голяма къща, която е претърпяла само леки щети от вода.

Всичко зависи от конкретната ситуация, която вие’изправен; Но можете да използвате някои общи насоки, за да прецените колко дълго ще отнеме процесът на ремонт. Отнема около 72 часа, за да могат всички засегнати райони да изсъхнат напълно; Това важи само за базата на стая до стаята.

По -големите площи, засегнати от щетите от водата, се нуждаят от по -дълго време за сушене. Независимо колко голяма е била засегната зона, трябва да следвате конкретни протоколи, за да възстановите дома си’S интериорно качество напълно.

Докато цялата вода може да изсъхне в рамките на 72 часа, може да отнеме няколко седмици, за да се поправи всички причинени щети. За да ви помогнем да се справите с щетите от водата, засягащи вашия имот по правилния начин, ще ви дадем подробно ръководство за целия процес по -долу.

Колко време отнема поправяне на щети от вода

Можем да седим тук през целия ден и да говорим за обобщени изявления, свързани с възстановяването на щетите от вода. Но това би’t Помогнете на вас, сложността на щетите от водата, засягаща имуществото ви, е определящият фактор в тази ситуация. Може да изглежда, че всички щети, причинени от проникване на вода, се виждат; Но, различни невиждани елементи могат да повлияят на вашия имот’s безопасност.

Тестването на азбест се случва първо за всички домове, построени преди 1985 г.; След това процесът на ремонт може да започне. Отнема около 24-48 часа, за да върнете резултатите от тестването на азбест. Ако не е намерен азбест, процесът на сушене може да започне. Когато тестовете за азбест се върнат положителни, вашата определена реставрационна компания трябва да го премахне, преди да започне ремонт.

След като цялата вода е изсушена от вашия дом, процесът на възстановяване може да започне. Не забравяйте, колкото и сложни да са вашите щети от вода, незабавното действие е най -добрият начин за намаляване на причинените щети.

Когато се опитвате да получите солидна времева линия за това колко дълго ще отнеме ремонтите, има няколко въпроса, които трябва да си зададете.

Променливи, които трябва да се вземат предвид при определяне колко дълго ще отнеме процесът на щети от вода

· От колко време водата е в контакт с вашия имот?

· Колко време отне по време на процеса на смекчаване на течовете?

· Какъв беше обемът на водата във вашия дом?

· Влияе ли течовете на водата на строителните материали?

· Замърсена ли водата?

Отговарянето на тези прости въпроси ще ви даде по -ясна представа за това колко дълго ще отнеме възстановяването на щетите от вода.

Възстановяване на вътрешното качество на вашия дом

След като всички горепосочени фактори са адресирани, можете да дишате малко по -лесно, тъй като означава, че процесът на ремонт и реставрация е зад ъгъла. Има няколко стъпки за възстановяване на щети от вода; инспекцията и сушенето са само началото.

Може да се наложи да напуснете къщата си за продължителен период в много тежки случаи, докато реставрацията приключи. Това гарантира, че вие ​​и вашето семейство не сте изложени на никакви опасни или вредни вещества. След отстраняване на цялата вода, обезводняващите са следващата стъпка; Те помагат за извличане на всяка продължителна влага, хваната в стените ви и други строителни материали.

Ако обзавеждането на вашия килим, кухня или спалня са засегнати от щети от вода, процесът на ремонт ще отнеме повече време. От началото до края трябва да се подготвите за около месец’S струва работа, преди да можете да вдигнете отново дома си.

Хората също питат

В: Ще се случи ли щети от вода веднага?
A: Не, отнема 1 час до цял ден, преди водата да започне да уврежда дома ви’s инфраструктура. Вие’ll забележки за известие като изпъкнали, напукване и подуване на мебели или гипсокартон, които са засегнати. Че’s Защо трябва да се свържете с професионален доставчик на щети от щети от водата, когато сте изтичали течове.

В: Колко струва поправяне на щети от вода?
A: Варира в зависимост от квадратните кадри на засегнатата зона и вашия дом’S Строителни материали. Средната цена за поправяне на щетите от водата е около 2000 до 5000 долара.

В: Влошават ли се щетите от водата с течение на времето?
A: Да, колкото по -дълго разрешавате да седят щети от вода, толкова по -лоши ще станат щетите. Увреждане на водата се разпространява, причинявайки бързото образуване на мухъл във всички засегнати райони. Моля, не чакайте да поправите щетите от водата; Направете го възможно най -скоро. Това в крайна сметка ще ви спести тонове пари и главоболие.

Сега, когато разбирате колко време отнема поправяне на щети от вода

Сега, когато знаете за общата времева линия за ремонт на щети от вода, можете да се подготвите за всички различни стъпки. Задайте си тези два въпроса, “Колко тежки е щетите?” и “Са някакви непосредствени рискове за здравето, породени от щетите от водата?” Отговорите ще ви помогнат да планирате най -добрия подход за решаване на проблема си. Последната стъпка е да се свържете с парни концепции за обслужване.

Статистика на щетите от вода (2023 г.)

Статистика на щетите от вода

Увреждането на водата е често срещан и пагубен проблем за собствениците на жилища в Съединените щати и по света. В тази статия ние’Ще разгледам дълбоко статистиката на щетите от водата и ще обхвана следните теми:

 • Колко претенции за щети от вода се отправят всяка година?
 • Колко струва да се коригира щетите от водата?
 • Статистика на щетите от наводнения
 • Кои са най -честите причини за щети от вода?
 • Кои са най -големите притеснения с щетите от водата?
 • Дали домашната застраховка покрива ли щети от вода?
 • Цената на пропиляната вода

Ключови статистики

 • Наоколо 14 000 души в u.С. са засегнати от увреждане на водата всеки ден.

14k хора, засегнати от щети от вода всеки ден

 • Средната застрахователна претенция за поправяне на щети от вода в дома е 11 605 долара.
 • относно 1 в 60 Застрахованите домове отправят иск за вода или щети за замразяване всяка година.
 • 99% от u.С. графства бяха засегнати от наводнение между 1996-2019 г.
 • 98% от мазетата в u.С. ще изпита малко щети от вода поне веднъж.
 • Типичният ценови диапазон за възстановяване на щетите от водата е между тях 1240 долара и 5 342 долара.
 • Американците губят грубо 1 трилион галона на водата годишно поради пропускливи тръби, кранове, спринклерни системи и други.

Колко претенции за щети от вода се отправят всяка година?

Увреждането на водата е всеобхватен проблем; Всъщност това е втората най -често срещана иск за застраховка за дома зад щети от вятър и градушка.

Увреждането на водата засяга около 14 000 души в U.С. всеки ден. Каза друг начин, около 1 на 60 застраховани домове отправят искане за вода или щети за замразяване всяка година. На процент, това означава 1.6% от домовете в цялата страна, които ще изпитат щети от вода през всяка година.

Около 29.4% от всички искове за застраховане на дома се дължат на щети от вода и замръзване, което е второ само за увреждане на вятъра и градушка (34.3% от всички претенции).

Видове претенции за домашно застраховане

Ето таблица с претенции за застраховка на дома по вид:

Вид иск за домашно застраховане Процент от общите претенции
Вятър и градушка 34.3%
Увреждане на водата и замръзване 29.4%
Огън и мълния 25.1%
Всички други щети на имуществото 7.0%
Отговорност 2.8%
Кражба 1.4%

Заслужава да се отбележи, че повечето собственици на жилища в u.С. (93%) имат домашна застраховка. Неосигурените собственици на жилища трябва да плащат за щети от джоба, вместо да подават иск, чиито разходи са обхванати в следващия раздел.

Домашната застраховка също може да не покрива щетите от водата в случай на наводнения или причини, свързани с времето. Наличието на застраховка от наводнения е от съществено значение за живеещите в район с висок риск от наводнения. В последния раздел обясняваме какви щети от вода се покриват от домашната застраховка.

Колко струва да се коригира щетите от водата?

Въпреки че разходите за отстраняване на щетите от водата могат да варират значително в зависимост от много фактори, средната застрахователна претенция за поправяне на щети от вода в жилище е 11 605 долара. Този раздел ще разгледа променливите и факторите, влияещи върху разходите за фиксиране на щетите от водата.

Разходи по степента на щети от вода

Специалистите по възстановяване на щети от вода класифицират щетите от водата в 4 класа, като клас 1 е най -малко тежки. Тук’s Преглед на всеки от класовете:

Клас 1 – Леки щети от вода на част от една стая. Собствените собственици на жилища на DIY може да са в състояние да поправят самите щети от вода от клас 1.

Клас 2 – Увреждане на водата в цяла стая, включително стените до 12 инча.

Клас 3 – Повреда на водата, която достига до цяла стая или множество стаи. Увреждането от клас 3 обикновено засяга многобройни части от стаи, като тавани, стени, подложени и изолация.

Клас 4 -Най-тежкият вид щети от водата от вода, който е дългогодишен или от метеорологично събитие, като наводнение или буря. Увреждането в този клас често засяга структурни материали като тухла, камък и твърда дървесина.

Разходите за възстановяване на ниския край за щетите от вода от клас 1, които се справят бързо, могат да бъдат едва 150 долара. На високия край, тежките щети от вода от клас 4 могат да доведат до реставрационни разходи в размер на стотици хиляди долари. Тук можем да видим типични обхвати на цените за възстановяване за всеки клас щети:

Степента на щети от вода Среден ценови диапазон за възстановяване
Клас 1 $ 150-$ 400
Клас 2 $ 500-$ 1000
Клас 3 $ 1000-$ 3000
Клас 4 20 000-100 000 долара

Типичният ценови диапазон за възстановяване на щетите от водата във всички класове е между 1240 долара и 5 342 долара.

Хората са по -склонни да използват застраховката си, когато щетите по домовете им са по -тежки. Например, разходите за възстановяване на щетите от вода от клас 1 често са по -малки от цената на приспадането за застрахователен иск. Тъй като хората са по -склонни да подават претенции за щети от клас 3 и 4, средната застрахователна претенция за поправяне на щети от вода е по -висока (11 605 долара), отколкото средната цена на възстановяване във всички класове.

Ниво на замърсяване на водата и степента на повреда

Източникът на водата също може да окаже влияние върху разходите за възстановяване. Професионалистите класифицират източника на вода в 3 категории, както следва:

Бяла вода (категория 1) – Вода, която идва от хигиенни източници, като пропусклив кран, нагревател за вода, дъждовна вода или разтопен сняг.

Сива вода (категория 2) – Вода, изложена на замърсители като почистващи препарати, храни или дрехи.

Черна вода (категория 3) – Опасна и замърсена вода, която може да представлява по -тежки рискове за здравето. Черната вода може да е била в контакт с канализация, река или езерна вода и включва всички наводнения.

Бялата вода е най-лесната за справяне и разходите за възстановяване обикновено варират от 3-4 долара на квадратен фут. Черната вода, най-замърсената вода, може да струва толкова двойно за справяне, като обикновено идва около 7-7 долара.50 на квадратен фут за възстановяване.

Тип вода Средни разходи за възстановяване (SQFT)
Бяла вода $ 3- $ 4
Сива вода $ 4- $ 6.50
Черна вода $ 7- $ 7.50

Разходи за щети от вода и площ на дома

Разходите за възстановяване също могат да варират в зависимост от това, което се влияе от щетите от водата. Например, възстановяването на приспособление за баня може да струва между 150-350 долара, докато възстановяването на водопровод е по-вероятно да струва между 1000-4 000 долара. Ето таблица, показваща цените за извършване на ремонт в различни области на дома:

Зона на дома Ценови диапазон за ремонт
Тела за баня $ 150-$ 350
Подове $ 200-$ 500
Дърва стена $ 300-$ 800
Таван $ 350-$ 1250
Покрив $ 400-1700 долара
Мазе $ 500-$ 80 000
Водопровод $ 1000-$ 4000

Статистика на щетите от наводнения

Ураганите и наводненията са често срещани естествени причини, които могат да доведат до увреждане на водата. Тъй. Домашната застраховка обикновено не е’t покрива щетите от водата, причинени от наводнения; Собствениците на жилища обаче могат да закупят и застраховка от наводнения.

Разходи за наводнение

Националната програма за застраховане на наводнения (NFIP) осигурява застраховка на собствениците на жилища, наемателите и собствениците на фирми, които търсят покритие на наводнения. Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) също може да предложи известно облекчение на собствениците на жилища, които изпитват опустошение след бедствие. Средният NFIP претендира за плащане за възстановяване на щетите след наводнение е 52 000 долара, което е значително по -високо от облекчението, което FEMA може да осигури, което средно изплаща 4 200 долара на засегнатите от бедствие.

Тип облекчение Средна сума
Плащане на иск на NFIP 52 000 долара
FEMA облекчение $ 4 200

Източник: FEMA

Цената за закупуване на застраховка от наводнения от NFIP е 700 долара годишно. Ако наводнението е проблем за собственика на жилището, това може да си струва цената. В следващия раздел ще покрием колко често е наводняване.

Колко често е наводняване?

Наводнението е широко разпространен проблем в Съединените щати и по света. Следващата статистика дава известна представа за това колко е често срещана:

 • Наводненията причиняват повече от 40 милиарда долара щети по целия свят годишно.
 • В u.С., Повредите на наводненията възлизат на близо 8 милиарда долара годишно.
 • 99% от u.С. Окръзите бяха засегнати от наводнение между 1996 и 2019 г.
 • U.С. е преживял събитие за градско наводнение веднъж на всеки 2-3 дни през последните 25 години.
 • От 1980 г., наводнение в U.С. е причинил 1 трилион долара щети.

Кои са най -честите причини за щети от вода?

Наводнението е една от причините за щети от вода, но има много неща, които могат да причинят щети от водата. В този раздел ще предоставим кратък преглед на най -честите причини за щети от вода.

Ужасно време

Гръмотевични бури, урагани и светкавични наводнения принадлежат към категорията на тежко време. Отгоре силните ветрове и тежките изливания могат да причинят повреда на покривите и да позволят на водата да проникне през. Отдолу, наводнението може да предизвика хаос и да причини много щети в зависимост от тежестта на метеорологичното събитие.

Запушени улуци

Когато улуците се запушат от листа, клони и други отломки, те не могат да си вършат ефективно работата си за изтегляне на дъждовна вода от къщата. Запушените улуци отклоняват дъждовната вода, която след това се спуска отстрани на дома, причинявайки повреда на тавани, стени и подове.

Изтичащи тръби

Тръбите често могат да изтичат или да се спукат поради температурни промени; Степента на щетите обаче може да варира в зависимост от вида на тръбата с теч. Течливата баня или кухненска мивка може да доведе до подмяна на шкаф, докато счупена тръба вътре в стените на дома може да доведе до мухъл и перспективата за подмяна на цели стени, което вероятно ще бъде много по -скъпо.

Проблеми с уредите

Изтичане или разкъсване в линията за захранване на пералня или стареене и неизправност на бойлера може да доведе до ситуации, при които водата се озовава там, където не се предполага. Когато уреди, свързани с неизправност на водоснабдяването, и не се справят незабавно, цяла стая може да се наводни за минути.

Кондензация от променливи единици

Климатиците произвеждат кондензация. Ако променливотоковият блок е неизправност и влагата не е в състояние да излезе, капещата вода може да повреди пода, стените и таваните.

Блокирани канализации

Запушените кухня или канализационните канали могат да възпрепятстват водата от правилно оттичане и да създадат резервно копие, което може да доведе до преливане или наводнение вътре в имота. Преливането също може да се случи с потъване и вани, когато хората забравят да ги изключат.

Кои са най -големите притеснения с щетите от водата?

С щетите от вода идват различни проблеми и рискове за здравето, повечето от които се влошават, когато се оставят нелекувани. От структурни повреди на имота, растежа на плесени и плесен, лоши миризми и електрически щети, ето обща времева линия на това какво да очаквате от щетите от водата, която не се лекува адекватно:

След минути

Килимите и подовите настилки започват да абсорбират вода, докато мебелите и килимите могат да започнат да оцветяват. Ценените лични вещи като снимки и документи могат да бъдат унищожени.

В рамките на часове

Влажността може да накара къщата да започне да мирише, докато шкафовете и мебелите започват да отслабват и влошават. След 48 часа или по -малко, дори чистата или сива вода може да се влоши и да се обърне към токсична черна вода.

В рамките на дни

След няколко дни гъбичките и формата се появяват, причинявайки лоши миризми. В този момент етажите и стените вероятно са се влошили, така че да се нуждаят от обща подмяна. Структурната дървесина в дома вероятно ще е започнало подуване и разделяне.

В рамките на седмици

Ако увреждането на водата не се лекува седмици, домът вероятно е опасен и необитаем (по този начин евакуацията е задължителна). Духата е оставена да се разпада и структурната цялост на дома става под въпрос. Домът може да е спасен на този етап, но реставрациите ще бъдат обширни и скъпи.

В рамките на месеци

След месеци получените щети вероятно струват повече от цената на дома, а къщата може да бъде незабележима. В допълнение, собственикът вероятно няма да се класира за застрахователни искове поради пренебрегване, тъй като тежестта на щетите можеше да бъде предотвратена, ако се разгледа по -рано.

Дали домашната застраховка покрива ли щети от вода?

Обхванахме няколко ситуации в цялата тази статия, в които домашната застраховка няма да покрие щетите от водата, като тежки метеорологични събития като наводнения или урагани или проблем, който беше пренебрегнат и оставяше нелекуван твърде дълго.

Този раздел ще разгледа накратко какви щети от водата са покрити и не са покрити със стандартен план за домашно застраховане.

Видове щети от вода, покрити от домашната застраховка

Увреждането на водата обикновено се покрива, когато е случайно и се случва наведнъж, а не постепенно с течение на времето. Помислете за замръзнала тръба, която се спуква, уред, който се счупва, или дърво, което пада на вашия покрив и позволява на водата да проникне. Когато водата се използва за гасене на пожар, щетите също се покриват. Този кратък списък може да ви даде по -добра представа за щети от вода, които обикновено са покрити:

 • Спукани тръби
 • Случайни течове
 • Увреждане на водата след пожар
 • Увреждане на водата от изтичане на покрив
 • Щети от вода от силен дъжд или градушка
 • Ледени язовири

Видове щети от вода, които не са покрити от домашната застраховка

Както обсъждахме по -рано, щетите поради наводнения, земетресения или урагани обикновено не се покриват от стандартната застраховка на собствениците на жилища. Това каза, че закупуването на застраховка за тези събития отделно е възможно, за да се гарантира, че имотът е защитен, независимо какво се случва. В допълнение, застраховката обикновено няма да покрива щетите поради умишлени действия, небрежност или от басейни и други структури. Тук’С списък на това, което обикновено не е обхванато:

 • Щети от наводнения
 • Земетресение, свлачище или щети от кал
 • Щети поради липса на поддръжка или небрежност
 • Щети поради умишлени действия
 • Увреждане на водата от течове от басейн или подобни конструкции
 • Разходи за поправяне на източника на щети като пералня или съдомиялна машина
 • Увреждане на водата от повреда на помпата

Цената на пропиляната вода

Според Агенцията за опазване на околната среда американците губят приблизително 1 трилиона галона вода всяка година. Че’S достатъчно вода, за да достави напълно 11 милиона домове с цялата вода, която им е необходима за една година. Дори кран, изтичащ със скорост от една капка в минута, добавя до 34 галона годишно. Повечето течове обаче губят повече вода със скорост, по -голяма от една капка в минута. Лесно е да се види, че количеството на пропиляната вода може да се добави бързо.

Графика, показваща, че американците губят 1 трилион галона вода годишно

 • Средното изтичане на домакинството може да губи до 10 000 галона вода годишно.
 • 10% от домовете с течове губят 90 галона вода или повече на ден.
 • Поправянето на тези течове би спестило собствениците на жилища приблизително 681 долара годишно.
 • Водата се губи от типичен теч за една година, се равнява на 80 000 порции вода.

Заключение

Увреждането на водата е често срещан проблем, с приблизително 1 на 60 застраховани домове, които отправят претенции за възстановяване на водата или щети от замразяване през дадена година. Цената за поправяне на щетите от водата варира в голяма степен в зависимост от различните фактори, като средното изплащане на иска възлиза на 11 605 долара.

Струва си да се отбележи, че щетите от водата поради наводнения, движещите се земни събития, ураганите и други природни бедствия често не са обхванати от домашната застраховка. Поради тази причина собствениците на жилища трябва да проучат рисковите фактори, които могат да повлияят на имуществото им, и да гарантират, че имат допълнителното застрахователно покритие, необходимо за справяне с всички непредвидени (но вероятни) събития.

Едно нещо,. Коригирането на течове предотвратява повредата на водата и може да доведе до значителни спестявания на нечия сметка на водата и екологичен отпечатък.