Вашият VPN смазва скоростта ви в интернет. Ето как да го поправите

Резюме

 • VPN може да намали скоростта на интернет, но въздействието обикновено е минимално и дори може да подобри скоростта в определени случаи.

Ключови точки

 1. VPN може да причини лека латентност поради допълнителната стъпка на изпращане на интернет трафик чрез VPN сървър.
 2. Разстоянието между вас и VPN сървъра може да повлияе на скоростта на интернет, така че се препоръчва избор на сървър по -близо до вашето местоположение.
 3. Натоварването на сървъра също може да повлияе на скоростта, така че използването на първокласна VPN услуга с достатъчен капацитет на сървъра е важно.
 4. Качеството на криптиране може да повлияе на латентността и скоростта, като по -силното криптиране предлага по -добра защита на данните, но потенциално по -бавни скорости.
 5. Вашата скорост на интернет, предлагана от вашия ISP, също може да повлияе на VPN производителността.
 6. VPN може да помогне за заобикаляне на ограниченията на скоростта, наложени от вашия ISP.
 7. Има съвети за оптимизиране на скоростта на VPN, като например използване на кабелна връзка, избор на подходящ VPN протокол и деактивиране на ненужни функции.
 8. Редовно тестване на вашата VPN скорост се препоръчва, за да се осигури оптимална производителност.

Въпроси и отговори

В: Какво причинява латентност?
О: Латентността може да бъде причинена от фактори като разстоянието между вас и VPN сървъра, натоварването на сървъра, качеството на криптиране и скоростта на вашата интернет, предлагана от вашия ISP.
В: Какво се отразява на скоростта на интернет?
О: Скоростта на интернет може да бъде повлияна от фактори като използването на VPN, разстоянието до сървъра, натоварването на сървъра, качеството на криптиране и вашата скорост на интернет, предлагани от вашия ISP.
Въпрос: Прави ли VPN интернет по -бързо?
О: VPN понякога може да направи вашия интернет по -бърз, като заобикаля ограниченията на скоростта, наложени от вашия ISP. Въпреки това, той също може да забави връзката ви поради фактори като криптиране и разстояние на сървъра.
В: Как да направите своя VPN по -бърз?
О: Някои съвета за по -бърз VPN включват използване на кабелна връзка, избор на подходящ VPN протокол, избор на сървъри по -близо до вашето местоположение и деактивиране на ненужни функции.
В: Ще спре ли VPN да буферира?
О: Да, VPN може да помогне за спиране на буферирането чрез заобикаляне на ограниченията на скоростта, наложени от вашия ISP и подобряване на общата скорост на интернет.
В: Каква е добрата скорост за интернет?
О: Добрата скорост за интернет зависи от вашите нужди. Въпреки това, минималната скорост на изтегляне от 25 Mbps и скоростта на качване от 3 Mbps обикновено се счита за достатъчна за повечето онлайн дейности.
В: Коя държава има най -бързата връзка?
О: Известно е, че страни като Южна Корея, Сингапур и Норвегия имат някои от най -бързите интернет скорости в света.
В: Как да проверите скоростта на VPN?
О: Можете да проверите вашата VPN скорост, като използвате онлайн инструменти за тестване на скоростта или чрез провеждане на тестове в реалния свят, като изтегляне на файлове или поточно съдържание.
В: Може ли VPN да увеличи скоростта на интернет?
О: Докато VPN може да не увеличи директно скоростта на интернет, това може да помогне за заобикаляне на ограниченията на скоростта, наложени от вашия ISP и да подобрите цялостната производителност.
Въпрос: Нивото на криптиране влияе ли на скоростта на VPN?
О: Да, по -високите нива на криптиране могат потенциално да забавят скоростите на VPN поради увеличената обработка, необходима за криптиране и декриптиране.
В: Може ли VPN да предотврати дросела на ISP?
О: Да, VPN могат да помогнат за предотвратяване на дроселинг на ISP, като маскирате вашия интернет трафик и затруднявайте вашия ISP да идентифицира и ограничи конкретни видове данни.
В: Трябва ли да приоритизирам скоростта или защитата на данните при избора на VPN?
О: Зависи от вашите приоритети. По -силното криптиране дава приоритет на защитата на данните, но може да доведе до по -бавни скорости, докато по -слабото криптиране може да предлага по -бързи скорости, но по -ниска защита на данните.
В: Колко често трябва да тествам скоростта на VPN?
О: Препоръчва се редовно да тествате скоростта на VPN, особено при изпитване на проблеми с производителността или след като се променят във вашата мрежа или VPN настройки.
В: Какви са препоръчителните VPN протоколи за по -бързи скорости?
A: VPN протоколи като Wireguard и OpenVPN обикновено са известни с по -бързи скорости в сравнение с други протоколи като L2TP или PPTP.
В: Влияят ли безплатните VPNs скоростта на Интернет?
О: Безплатните VPN често могат да имат ограничения по отношение на капацитета и качеството на сървъра, което може да доведе до по -бавни скорости в интернет в сравнение с първокласните VPN услуги.
Въпрос: Може ли VPN да подобри скоростта на онлайн игри?
О: VPN може потенциално да подобри скоростта на онлайн игри, като заобикаля ограниченията на ISP и намалява латентността, но може да въведе и допълнителна латентност в зависимост от разстоянието до сървъра.
В: Как зареждането на сървъра може да повлияе на скоростта на VPN?
О: Когато VPN сървър е претоварен с потребители, това може да доведе до по -бавни скорости за всички свързани потребители. Използването на първокласна VPN услуга с достатъчно капацитет на сървъра може да помогне за смекчаване на този проблем.
Надявам се това да помогне!

Вашият VPN смазва скоростта ви в интернет. Ето как да го поправя

Вземете най -добрия VPN на пазара с 3 месеца безплатно (Отваря се в нов раздел)
ExpressVPN е нашият най-висок VPN и това е така, защото това е просто просто върши работа. Той е бърз, лесен за използване, супер сигурно, има страхотни приложения за почти всяко устройство и може да деблокира огромен набор от стрийминг сайтове. Всеки план е обхванат от 30-дневна гаранция за връщане на пари, а читателите на TOM на Guide могат дори да претендират за 3 месеца безплатно на 12-месечния план (се отваря в нов раздел) .

Намалява ли VPN скоростта на Интернет? Позволявам’s тествайте го

За да отговоря на въпроса – да. Но ако ти’Използвайки законна виртуална частна мрежа (VPN), вероятно сте спечелили’t Забележете. Сумата, с която връзката ви се забави, трябва да бъде толкова малка, че да не го направи’T влияе върху вашата онлайн активност. Има и някои ситуации, при които използването на VPN всъщност може да подобри общата ви скорост. Прочетете, за да разберете повече.

04 май 2022 г

Врьом чtения: 15 мин.

Намалява ли VPN скоростта на интернет? Нека го тестваме

 • Какво причинява латентност?
 • Какво се отразява на скоростта на интернет?
 • VPN прави ли вашия интернет по -бърз?
 • 9 съвета, за да направите вашия VPN по -бърз
 • Други чести въпроси за скорост на VPN
  • Ще спре ли VPN да буферира?
  • Каква е добрата скорост за интернет?
  • Коя държава има най -бързата връзка?
  • Как да проверите вашата скорост на VPN

  Какво причинява латентност?

  VPN прави ли вашата скорост на интернет по -бавна и причинява латентност? Просто казано, VPN ще забави интернет връзката ви, защото вашият интернет трафик преминава през VPN сървъра. То’е допълнителна стъпка в процеса. Въпреки това, премиум VPN като Nordvpn е толкова бърз, че сте спечелили’t обикновено забелязват всяка увеличена латентност. Забавянето обикновено е невидимо за потребителя. И както вие’Ще видя в тази статия, ако сте’Използвайки надеждна VPN марка, услугата може да предложи различни предимства, някои от които дори могат да предотвратят дросела и да ускорят цялостното ви преживяване в интернет.

  Има няколко причини, поради които може да изпитате латентност.

  Разстояние до сървър

  По -късите разстояния между вас и VPN сървъра подобряват скоростта на интернет. Например, ако сте’В Обединеното кралство и свързване със сървъра в Австралия, това е значително разстояние за пътуването на пакет данни. Така че колкото по -близо се намира сървър, толкова по -бърза ще бъде скоростта на интернет.

  Освен ако не трябва да се свържете със сървър на определено място, избора на VPN сървъри в близките страни. Този, който ти’re in е още по -добре. За да помогнете за намаляване на VPN латентността колкото е възможно повече, потърсете високоскоростен доставчик на VPN услуги с широко покритие на страната и голям брой сървъри, като NORDVPN, който предлага 5 200+ сървъра в над 60 страни.

  Натоварване на сървъра

  Когато твърде много потребители са свързани към един сървър, скоростта на свързване на VPN пада. Проблемите с претоварването са често срещани сред безплатните и бавни VPN, които натъпкват твърде много потребители в твърде малко сървъри с надеждата, че е да бъдеш “Безплатно” ще бъде достатъчно. Потребителите на Premium VPN с обширни сървъри рядко трябва да се изправят пред латентността и винаги могат да разчитат на по -бързи VPN скорости. Nordvpn’S Бутон за бързо свързване е полезен тук, защото той автоматично избира най -добрия сървър, за да ви даде възможно най -бързите скорости.

  Качество на криптиране

  Шифроването е ключовата характеристика на VPN. Това прави вашия онлайн трафик недостъпен за хакери и снупчици, като ви позволява да разглеждате личния живот. Начинът, по който се обработва криптирането, зависи от доставчика на VPN. Лошата поддръжка на VPN услуга може да причини латентност и прекъсване на мрежата.

  Усъвършенстван стандарт за криптиране (AES) е алгоритъмът на блоковия шифър, използван като текущ стандарт за криптиране. Може да се предлага в различни нива на сила, като 128-битово, 192-битово и 256-битово криптиране. Колкото по -високо е нивото на криптиране, толкова по -надеждна е вашата защита на данните.

  Професионален съвет: Най -силният тип AES е това, което трябва да търсите във VPN. Трябва обаче да направите малък компромис: сигурността и поверителността, поддържани от най -силното налично криптиране, могат да доведат до латентност и по -ниска скорост на интернет.

  И така, то’Въпрос на предпочитание: Приоритизирате ли максимална скорост или е защитата на данните срещу Snoopers по -важна? По отношение на сигурността на NORDVPN, криптирането на AES-256 от следващо поколение, внедрено в IKEV2/IPSEC и OpenVPN Security Protocols, дава на потребителите невероятно мощна защита на данните.

  Интернет скорост, предлагана от вашия ISP

  Ако скоростта ви в интернет е ниска за начало, VPN спечели’не е единственият виновник на бавните скорости. Понякога нарочно доставчиците на интернет услуги (ISP) нарочно, която забавя вашия онлайн опит и може да наруши ежедневните ви дейности, като стрийминг или изтегляне на съдържание.

  В тази ситуация VPN е истински спасител- чрез маршрутизиране на вашия интернет трафик през VPN, можете да заобиколите всички ограничения за скорост на съдържанието или потребителите, наложени от вашия ISP.

  VPN Инфографика на интернет скорост

  Какво се отразява на скоростта на интернет?

  A VPN’s задачата е да криптирате връзката си и да я изпратите чрез защитен VPN сървър. Тъй като VPN добавя допълнителни стъпки между вас и интернет, то’s обвързани донякъде да забавите връзката ви. Има обаче съвети, които можете да използвате за намаляване на въздействието, а ние’Ще видя дори случаи по -късно, когато премиум услуга като NORDVPN може да направи връзката ви по -бърза!

  VPN прави ли вашия интернет по -бърз?

  При някои обстоятелства VPN може да направи вашия интернет по -бърз. Това се случва, когато вашият ISP използва дросела на честотната лента, за да ви насочи, изкуствено забавяйки връзката ви, за да освободите натиск в по -широката мрежа. За тези, които търсят най-добрия VPN за игри, NORDVPN може да помогне да се избегнат всякакви времена на трафик, когато може да се наложи да играете с пиково изпълнение.

  С VPN предпазва вашата дейност, вашият ISP може’t Следете поведението си и ви насочвате с дросела на честотната лента въз основа на вашата дейност. Ако са насочени към цялата мрежа, разбира се, че сте спечелили’Не можете да заобиколите дросела на честотната лента, но VPN ще ги спре да прехвърлят конкретно скоростите ви.

  9 съвета, за да направите вашия VPN по -бърз

  В повечето случаи можете да очаквате вашата скорост на интернет да предприеме незначителен удар, когато използвате VPN. Че’s, защото трафикът ви се пренасочва през VPN сървър, създавайки една допълнителна стъпка в процеса на пренос на данни. Въпреки това, в зависимост от скоростите на VPN връзка, вероятно сте спечелили’t изпитвате всяко забележимо забавяне. Но можете да постигнете най -добрата VPN скорост, като използвате правилните инструменти, техники и настройки. Вижте тези девет съвета:

  1. Проверете скоростта на интернет

  Ако връзката ви е бавна за начало, вашият VPN е’t Лошият човек тук. Проверете бърз тест и проверете скоростта на интернет със и без VPN. Това ще ви помогне да определите дали вашият VPN е отговорен за забавянето или просто трябва да надстроите вашия интернет план или хардуер.

  2. Тинкер с настройките на вашия протокол

  Премиум VPNs като NordVPN се предлагат с допълнителни настройки за сигурност и други функции, които могат да променят вашата VPN скорост. Отидете на Advanced Settings в приложението NORDVPN и опитайте да преминете към различен интернет протокол, ако има такива. Изберете UDP за по -бърза връзка, но бъдете готови да приемете риска от възможна нестабилност на връзката. Ако ти’по -скоро имат по -бавна, но по -стабилна връзка, отидете за TCP.

  Така или иначе можете да превключвате между тези два пъти повече, колкото искате. Имайте предвид това “по -бавно” и “по -бързо” са относителни – вероятно сте спечелили’Не забележете всяка разлика, докато не вие’Повтаряне на границите на вашата връзка. NORDVPN предлага и Nordlynx, протокол за мълния, който балансира мощното криптиране с бързи скорости.

  3. Регулирайте нивото на криптиране

  В зависимост от вашето устройство, платформа и VPN, може да успеете да промените вида на криптирането’Използване. Но преди да играете с протоколи, проучете техните различия и разберете за всички възможни рискове, свързани с тях (прочетете за различни протоколи тук). За повишена сигурност изберете протоколите OpenVPN и IKEV2/IPSEC, използвани в приложенията на NORDVPN.

  4. Рестартирайте вашия рутер/модем

  Този е толкова прост, колкото звучи. Ако вашият рутер/модем работи по-бавно поради изтичане на памет или други проблеми, старомоден рестарт вероятно ще помогне. Също така, не забравяйте, че VPN връзка на вашия рутер вероятно ще бъде по -бавна, отколкото да се свържете с VPN от вашето устройство (освен ако нямате много мощен рутер). Ако ти’Настройте вашия VPN на вашия рутер и скоростта е твърде бавна, може да искате да използвате VPN предимно само на вашия компютър/телефон. Никога не използвайте и двете едновременно, тъй като това ще направи връзката ви още по -бавна!

  5. Променете местоположението на вашия сървър

  Ако сте избрали сървър далеч от действителното ви местоположение, това може да забави скоростта на интернет. Свързването с по -близък сървър може да помогне за увеличаване на вашата VPN скорост. Опитайте сами – nordvpn’S Простият интерфейс прави глобутотирането с вашата връзка полъх.

  Искам да прочета повече по този начин?

  Вземете най -новите новини и съвети от NORDVPN.

  Спечелихме’T спам и винаги ще можете да се отпишете.

  6. Използвайте кабелна връзка

  Wi-Fi е страхотен, но може да ви струва известна скорост, особено ако свържете множество устройства към една и съща мрежа. Безжичните връзки Използвайте споделен канал за предаване на данни на много компютри и телефони във вашия дом, които могат да забавят скоростта ви. Ако е възможно, помислете за преминаване към кабелна връзка, за да се насладите на по -бърза свързаност.

  7. Изключете защитната стена и друг местен софтуер за сигурност

  Защитните стени и антивирусният софтуер могат да забавят скоростта ви на VPN, защото той филтрира през изходящи данни. Ако временно деактивирате тези инструменти, можете да видите дали те причиняват вашите проблеми с скоростта на VPN. Направете това на свой собствен риск. Препоръчваме да загубите някаква скорост, но запазване на вашите данни, като оставите вашия VPN, защитна стена и антивирус по всяко време.

  8. Рестартирайте вашите устройства

  Вашият компютър или смартфон може просто да бъде “изморен.” Дайте нов старт, като го изключите и включете. Това е друг старомоден трик, но може да ви помогне да получите най-добрата скорост на VPN.

  9. Дон’не използвайте безплатен VPN

  Безплатните VPN могат да бъдат изкушаващи, но там’винаги разходи, дори ако’не са пари. Повечето безплатни VPN намират други начини да реализират печалба, често продавайки вашите данни, за да покрият разходите си. Те’също така е по -вероятно да осигури по -бавна скорост, по -малка стабилност и (най -важното) лоша сигурност.

  Междувременно Premium VPN могат да си позволят да поддържат правилни сървърни мрежи със силни протоколи за криптиране, давайки ви много по -добро потребителско изживяване. Техният бизнес модел също разчита на това, че клиентите са истински доволни, така че те’обикновено се фокусира много по -много върху осигуряването на поверителност и сигурност.

  Тези трикове трябва да помогнат да направите вашата VPN връзка да работи по -бързо. Опитайте ги всички и вижте кой от тях работи най -добре за вас.

  Ще спре ли VPN да буферира?

  Проблемите с буферирането често са резултат от дроселинг на ISP. Ако вашият ISP може да види, че вие’Предавайки много или консумирайки голямо количество честотна лента, те са по -склонни да прехвърлят скоростта ви. Тъй като VPN крие това, което вие’Прави се от вашия интернет доставчик, може’T Дръснете скоростта си, което означава, че вие’ще имам по -малко проблеми с буферирането.

  Каква е добрата скорост за интернет?

  Вашата оптимална скорост на интернет се определя от дейностите, за които го използвате. Докато 25-30 Mbps могат да се считат за доста добри за среден домашен потребител, това’S Всъщност не един размер отговаря на всякакъв вид отговор.

  Помислете за количеството устройства, свързани с интернет във вашето домакинство. Колко потребители ще бъдат онлайн едновременно? Докато изпращате имейл спечелен’T поемат много честотна лента, дейности като игри имат по -високи и по -специфични изисквания за скорост.

  Коя държава има най -бързата връзка?

  Според кабела.co.Обединеното кралство по света за широколентова скорост Лига 2022, Макао, малък, специален административен регион (SAR) на Китай, има най -бързата скорост на интернет при 262.74 Mbps. Само малко зад, Джърси се нарежда на второ място на 256.59 Mbps, следван от Исландия (216.56 Mbps), Лихтенщайн (166.22 Mbps) и Гибралтар (159.90 Mbps).

  Тайван има най -бързия интернет на всички страни с население над 1 милион – 135.88 Mbps. Япония е втора на 122.33 Mbps, последвани отблизо от Франция (120.01 Mbps), САЩ (118.01 Mbps) и Сингапур (116.62 Mbps).

  Как да проверите вашата скорост на VPN

  За да видите как скоростта на интернет се различава, когато е свързана със сървъри на различни места, проведете тест за скорост и разгледайте времето за пинг. Показва дължината на закъсненията при свързването на вашето устройство и сървъра му’s общува с. Това ще ви даде някаква представа колко латентност сте’вероятно ще преживее.

  Тук’S Бърз и лесен начин за извършване на VPN тест за скорост:

   1. Изключете вашия VPN.
   2. Потърсете браузъра си “Интернет тест за скорост.”
   3. Забележете своето качване и скорост на изтегляне.
   4. Сега включете вашия VPN и се свържете със сървър по ваш избор.
   5. Повторете стъпки 3 и 4 и сравнете резултатите от скоростта си. Сега трябва да видите разликата в скоростта, когато използвате VPN в сравнение с когато вие’не използвате VPN.

  За да стартираме VPN тест за скорост за NORDVPN, използвахме инструмента за сравнение на скоростта на NORDVPN, докато сме свързани с Wi-Fi. Без VPN, използвайки локален тестов сървър за скорост, скоростта на интернет изглеждаше така:

  Скорост без vpn

  Когато се свързва към препоръчан сървър чрез функционалността за автоматично свързване, който избира оптимизиран сървър въз основа на нейното натоварване и географска близост, забелязахме леко намаляване на скоростта на изтегляне и качване.

  Скорост Украйна

  Когато продължаваме да експериментираме, като се свързваме със сървъри в географски далечни страни, ние получихме различни резултати в зависимост от местоположението на сървъра. Като цяло, колкото по -близо е сървърът, толкова по -малко намалява скоростта на интернет. Като се има предвид, някои страни имат по -бързи скорости в интернет, които могат да направят вашия VPN по -бърз.

  Скоростна естония

  Като цяло тези експерименти сочат към едно нещо: услуга с добро качество като NORDVPN спечели’t забавете интернет връзката си с осезаема сума. Можете да се насладите на всички предимства на висококачественото криптиране, без да компрометирате скоростта.

  Презаредете вашия онлайн опит.

  Бъдете в безопасност със света’s Водещ VPN

  VPN предлагат както скорост, така и сигурност

  И така, както можете да видите, местоположението на сървъра играе една от основните роли в скоростната производителност и латентността. Ако използвате VPN за просто разглеждане на мрежата, ще изпитате малко за никаква латентност. Ако използвате VPN за гледане на видео съдържание сигурно, може да искате да проучите начините да направите стрийминг по -бързо. Препоръчваме да се свържете със специални сървъри, оптимизирани за защитен стрийминг.

  VPN спечели’t значително увеличете използването на вашите данни, но това зависи от използвания доставчик и протокол. Използването обикновено се увеличава с около 5-10% поради процеса на криптиране. По отношение на скоростта, вашият VPN може да бъде толкова бърз, колкото вашата интернет връзка. Всъщност леките спадове от около 10-20% в скоростта са абсолютно нормални при използване на VPN, тъй като основният им приоритет винаги трябва да бъде сигурността и поверителността.

  Ако искате да се уверите сами колко бързо е nordvpn, можете да изтеглите приложението днес. Не забравяйте да използвате купон Nordvpn, за да получите най -добрата налична сделка.

  Искате ли скорост и сигурност онлайн?

  Вземете и двете със света’s Водещ VPN

  Eglė Juodytė

  Eglė-ux-avtor V nordvpn. Ее тексты производят отличное впечатление на пользователей, и она также рассказывает нашим читателям об обновлениях продуктов.

  Вашият VPN смазва скоростта ви в интернет. Ето как да го поправите

  Използването на VPN може да намали скоростта ви в интернет наполовина, което може да означава проблеми за вашите игри и стрийминг. Опитайте тези съвети, за да ускорите нещата.

  Атила Томашек

  Attila е писател на персонала на CNET, покриващ софтуер, приложения и услуги с акцент върху виртуални частни мрежи. Той е защитник на цифровата поверителност и е цитиран в онлайн публикации като Computer Weekly, The Guardian, BBC News, HuffPost, Wired и TechRepublic. Когато не се докосва до лаптопа си, Атила се радва да прекарва време със семейството си, чете и събира китари.

  Експертиза Атила има почти десетилетие опит с VPN и ги покрива за CNET от 2021 г. Като VPN експерт на CNET, Attila строго тества VPN и предлага на читателите съвети как те могат да използват технологията, за да защитят своята поверителност онлайн и

  Атила Томашек

  29 април 2023 г. 5:00 a.m. Pt

  6 мин. Прочетете

  Тест за скорост на лаптоп Интернет

  Нека си признаем: Използването на виртуална частна мрежа ще забави скоростта на интернет – често с 50% или повече.

  Това е естеството на това как работят VPN и наистина няма как да го заобиколите. Има обаче няколко неща, които можете да опитате, ако искате да постигнете възможно най -бързите скорости от вашата VPN връзка.

  VPN криптира вашия онлайн трафик и маршрутизира вашата интернет връзка чрез защитен сървър в отдалечено място по ваш избор. Въпреки че това поддържа вашата онлайн активност частна, именно този процес е отговорен предимно за загубата на скорост. Необходимо е време за криптиране и дешифриране на трафика си и за вашите данни, за да направите кръговото пътуване до VPN сървъра и обратно към вашето устройство.

  Други фактори, като VPN протокол, който използвате или колко хора използват един и същ VPN сървър, през който свързвате, също могат да допринесат за общата загуба на скорост.

  Скоростният удар може да е практически незабележим за нормално използване на интернет, когато използвате бърз VPN, но ще искате всички скорости, които можете да получите за дейности с тежки данни като игри, стрийминг или видеоконференция. Забавянето на дори няколко милисекунди може да означава разликата между слава и неуспех във вашата онлайн игра. И бавните VPN скорости могат да доведат до изживяване на разрушено видео стрийминг, развалено от постоянно буфериране и натрупана доза пикселация. И ако използвате VPN, докато сте на повикване за увеличаване, ще искате да направите всичко възможно, за да увеличите максимално вашите VPN скорости, за да гарантирате, че повикването върви гладко и не отпада.

  Ако вашият VPN не е толкова бърз, колкото ви е необходимо, ето какво можете да направите, за да ускорите връзката си.

  7 начина за подобряване на вашите VPN скорости

  Свържете се със сървър по -близо до вашето физическо местоположение

  Най -общо казано, колкото по -близо е, че VPN сървърът е до вашето физическо местоположение, толкова по -бързи трябва да бъдат скоростите на връзката ви. Трафикът ви ще има по -кратко физическо разстояние, за да се покрие, когато е пренасочен през VPN сървър, който е близо, а не такъв, който е на половината път по целия свят. Ако сте в Бостън, вашата VPN връзка трябва да бъде много по -бърза, ако се свържете с VPN сървър в Ню Йорк или Монреал, отколкото в Сидни или Токио, например.

  Това не винаги е практично, ако, да речем, искате да предавате съдържание от конкретна държава или да получите достъп до игрален сървър от определено място. Но когато се нуждаете от по -бърза връзка, опитайте да се свържете с няколко различни VPN сървъра близо до мястото, където се намирате физически, и вижте кои от тях дават най -бързите скорости. Някои VPN ще имат функция за тест за скорост, вградена в техните приложения, но винаги можете да използвате уебсайт за тестване на скоростта като OOKLA Speedtest, за да проверите скоростта на вашата връзка.

  Ако търсите VPN с тонове местоположения на сървъра, опитайте ExpressVPN, който предлага сървъри в 160 места в 94 държави – така че сте длъжни да намерите няколко сравнително близо до мястото, където сте.

  Свържете се със сървър, който не е претоварен

  Когато твърде много хора използват един VPN сървър, сървърът може да се претовари и скоростта на връзката ви може да предприеме удар. Някои VPN доставчици показват текущото зареждане на сървъра на техните сървъри или в самото приложение, или на уебсайта. Ако изберете такъв с по -лек товар, обикновено ще постигнете по -бързи скорости. Ако вашият VPN доставчик не показва текущото натоварване на сървърите си, опитайте да се свържете с няколко различни, за да видите кое ви получава най -бързите скорости. Понякога просто отнема малко опит и грешка.

  Опитайте да се свържете чрез различен VPN протокол

  VPN протокол е набор от инструкции между VPN приложението на вашето устройство и VPN сървъра, който определя как е установена защитената връзка. Има различни VPN протоколи и повечето доставчици ви дават възможност да избирате между няколко различни опции. Различните протоколи имат различни предимства и недостатъци по отношение на скоростта и сигурността, така че ако се свържете чрез един VPN протокол, а не друг, можете потенциално да увеличите скоростта на вашия VPN.

  Днес протоколът за VPN Gold Standard е OpenVPN. Това е най-изпитаният от бит протокол и предлага приятна комбинация от скорост, стабилност и сигурност-поради което много VPN използват OpenVPN като своя протокол по подразбиране. Все повече и повече VPN доставчици вече предлагат по -нови VPN протоколи като IKEV2 и Wireguard, които обещават по -бързи скорости, заедно с отличната сигурност. А някои дори са разработили собствени VPN протоколи като Lightway на ExpressVPN и Nordvpn’s Nordlynx, които твърдят, че предлагат най -доброто от двата свята.

  Преминаването към един от тези други протоколи, ако се предлага от вашия VPN доставчик, може да ви даде по -бързи скорости на свързване чрез вашия VPN. Просто имайте предвид, че – въпреки че сигурността им изглежда солидна – тези протоколи не са били толкова тествани в дивата природа, колкото OpenVPN, така че те не трябва да бъдат първият ви избор за критична VPN употреба.

  Ако предпочитате да използвате OpenVPN изключително, използвайте UDP, а не TCP, за да получите най -добрите скорости. Докато TCP обикновено е по -стабилната опция, той е по -бавен от UDP, тъй като трябва да изпраща пакети с данни в правилната поръчка и ще изчака потвърждение на получаването от получателя преди изпращане на следващия пакет. UDP не е загрижен за поръчката, в която изпраща пакети с данни или получава потвърждение, че са получени, така че е много по -бърз и по -ефективен, но по -малко стабилен.

  Повечето VPN приложения ви позволяват да промените протокола, през който свързвате в раздела за настройките им, така че опитайте да играете наоколо с настройките на протокола, за да видите кои от тях ви получават най -бързите скорости.

  Активирайте разделеното тунелиране, ако е налично

  Ако вашият VPN доставчик предлага функция за разделяне на тунели, опитайте да го активирате, за да видите дали можете да увеличите скоростта на VPN. Разделеното тунелиране ви позволява да изпращате само желания от вас трафик чрез вашата VPN връзка, докато изпращате останалите некриптирани чрез вашата обикновена интернет връзка.

  Например, ако използвате вашия VPN за стрийминг, можете да разпределите само вашия стрийминг трафик, за да преминете през VPN, който няма да забави онлайн играта ви. Това може да ви помогне да оптимизирате вашите VPN скорости за определени дейности, тъй като целият излишък от трафик, който не се нуждаете през вашия VPN, няма да натовари честотната ви лента.

  Използвайте кабелна връзка

  Използването на кабелна връзка обикновено ще бъде по-бързо от използването на вашия Wi-Fi. Вероятно имате няколко устройства, свързани с вашата домашна Wi-Fi мрежа едновременно-устройства, които всички споделят и се конкурират за ресурси на един и същ безжичен канал. Това може да доведе до нестабилна интернет връзка и следователно по -бавни скорости. Ако имате подходящото оборудване, опитайте да установите кабелна връзка, като закачите компютъра си директно към вашия рутер чрез Ethernet кабел и след това се свържете с вашия VPN.

  Затворете ненужните приложения, работещи на заден план

  Ако имате приложения, работещи на заден план, които не използвате, те биха могли да поемат ресурси на вашата машина и да забавят връзката ви. Отделете минута, за да проверите дали нещо работи на заден план, което не използвате, и затворете тези процеси. Изчиствайки потенциални затруднения като това, може да забележите по -бърза връзка.

  Рестартирайте вашия рутер и други устройства

  Кога за последен път рестартирахте вашите устройства? Точно като всичко друго, технологията като вашия компютър и рутер от време на време се нуждаят от малко R&R. Когато рестартирате компютъра си, ще му дадете необходимо опресняване, освободете малко RAM и го накарайте да работи оптимално. И така, както звучи клише, опитайте да го изключите отново и отново, след това вижте как вашите VPN скорости се подобряват в резултат.

  Още VPN съвети

  • Най -бърз VPN
  • Ако вашият VPN няма тези 3 неща, е време да надстроите
  • Най -добрият Mac VPN
  • Най -добрият VPN за прозорци
  • Внимавайте, че VPN може да не е това, което смятате, че е

  Дали VPN забавя вашата интернет връзка?

  Това е най -голямото притеснение на всеки потенциален VPN потребител – но вярно ли е?

  Концептуално изображение, представящо цифровия софтуер VPN Computing Technology

  (Кредит за изображение: Vertigo3d/Getty Images)

  Там’s нищо толкова досадно, колкото да имате бавна интернет връзка и ако вашият wi-fi’се движи на охлюв’s го ускорява’S почти невъзможно да работите, да гледате видеоклипове или дори да изпращате съобщения на вашите приятели и семейство.

  Тогава не трябва да е изненада, че основна грижа за мнозина при избора на най -добрата VPN услуга е, че тя може да забави вашата интернет връзка. Но това е вярно и ако е, само колко много можете да очаквате да бъдете задържани?

  Тук ние’Ще обясня как VPN имат потенциал да забавят връзката ви, а ние’Ще се почерпим от нашите данни за тестване от първа ръка, за да видим дали всеки съвременни доставчици всъщност ще окаже влияние върху вашата скорост на интернет.

  • Кой излиза отгоре в ExpressVPN срещу NORDVPN (се отваря в нов раздел) ?
  • Или може би искате да знаете кой печели в ExpressVPN срещу Surfshark (се отваря в нов раздел)
  • Запазете пачка с най -добрия евтин VPN

  Могат ли VPN да забавят вашата интернет връзка?

  Накратко, да, те могат – но това е рядко в наши дни.

  Ние’Ще започна с основите. VPN работи, като маршрутизира трафика ви през собствените си сървъри – по същество става посредник между вас и уебсайта, който искате да посетите. Това добавя допълнително физическо разстояние, което вашият интернет трафик трябва да измине. Тази стъпка обикновено е стъпката, която може да причини по -висока ‘Ping’.

  Ping е забавянето между вас, който предприема действие и това действие, което се случва, и докато много висок пинг ще бъде досадно във всяка ситуация, много нисък пинг е от съществено значение само ако вие’Правете нещо като игри, което изисква вашите реакции да са възможно най -бързи. 100 милисекунди е напълно приемливо всеки ден и като избирате сървър географски близо до текущото си местоположение, можете да избегнете значително увеличение на пинг.

  VPN също криптира вашите данни, което го прави нечетлив за всеки, който може да успее да ги пресече – да бъде хакер или просто вашият интернет доставчик. Това е стъпката, която може да допринесе за по -ниски скорости на качване и изтегляне, тъй като отнема време за криптиране и декриптиране на данни. Ниските скорости за изтегляне, особено това, които допринасят за наличието на ‘Бавна връзка’ – Страниците ще се зареждат бавно, видеоклиповете ще буферират безкрайно, а вие’LL по принцип просто има тромаво време.

  И накрая, VPN сървърите имат ограничена пропускателна способност. Това означава, че ако много хора използват индивидуален сървър, скоростите могат да бъдат по -бавни, ако сървърът’s не отговаря на задачата. Много доставчици сега надграждат до 10Gbps или дори 20Gbps сървъри, което означава, че пренаселените сървъри са до голяма степен нещо от миналото, когато става въпрос за най -големите и най -добрите доставчици.

  И така, лошо оптимизиран VPN определено може да окаже влияние върху вашите скорости на интернет, но през последните години напредъкът в технологията за криптиране означава, че въздействието е станало незначително – ние’Ще се кача на числата, за да подкрепи това много скоро.

  Как VPN са станали по -бързи?

  Има редица причини, поради които качествените vpns не са’t често забавяйте интернет връзките повече. Първо, приложенията, които предоставя избраната от вас VPN услуга, обикновено са малки, ефективни пакети, които поставят минимум натоварване на вашето устройство.

  По -важното е обаче, че VPN протоколите са напреднали. VPN протоколите са как VPN криптира вашите данни и ги изпраща до своята дестинация – там’е повече от това, така че вижте нашия какво е VPN? Ръководство за научаване на повече.

  До преди няколко години доминиращият VPN протокол беше отворен. OpenVPN замени редица по -стари, по -малко сигурни протоколи и все още се счита за безопасен, сигурен и надежден. Въпреки това, като парче от кода’S доста големи и носи много актуализации и модификации, а скоростта на свързване никога не е била приоритет в оригиналния си дизайн. Различните VPN често доставят диво различни скорости при използване на един и същ протокол и преди години определено беше вярно, че VPN забави връзката ви.

  Въпреки това, нови протоколи като Wireguard и собствени технологии като ExpressVPN’S Lightway се превръща в протоколите за преминаване и са проектирани от основата, за да осигурят страхотни скорости, както и отлична поверителност. Сега дори доставчиците на VPN, които не са известни с големи скорости в миналото, могат да съвпадат с големите оръжия, ако те’ve е реализирал ефективно wireguard.

  Кои VPN са най -бързите?

  Не’не трябва да вземем думата ни за това, или. В нашия процес на преглед записваме скоростта на връзката на всеки VPN, който тестваме, и днес на пазара има някои невероятно бързи VPN услуги. Нашите тестове се предприемат при супер бърза 1Gbps връзка и ако скоростите, които записахме, са по -бързи от вашата домашна връзка, можете спокойно да приемете, че сте спечелили’не се задържа от този VPN.

  Голямо име NORDVPN използва модифицирана версия на Wireguard, която нарича Nordlynx, а в нашето тестване беше най -бързият доставчик. Той надеждно доставя скорости до 880Mbps при използване на Nordlynx, в сравнение с около 190Mbps при използване на OpenVPN.

  При тестване на експресвпн’S Протокол на светлинния протокол, видяхме и отлични резултати, със скорост до 580Mbps. Въпреки това, скоростите на OpenVPN бяха много по -добри от Nord’S, надеждно достигайки над 300Mbps.

  Protonvpn не’t беше много от спринтьор, но когато използвате Wireguard, той редовно се покриваше с около 740Mbps. Скоростите на OpenVPN също бяха впечатляващи, с максимуми над 500Mbps. Ако ти’D все още предпочитате да използвате OpenVPN, ProtonVPN ще бъде наш избор за максимална скорост.

  Дори по -малките VPN могат да осигурят отлични скорости при използване на Wireguard. Atlas VPN, най -известен със своя безплатен VPN, се извисяваше близо до върха на нашата диаграма със скорост до 800Mbps, а Zenmate се измъкна при уважавани 500Mbps.

  Ще забави ли безплатния VPN връзката ви?

  За разлика от непокрития платен VPN, безплатните услуги налагат ограничения на потребителите-най-вече с надеждата, че те ще надстроят до платен план, за да ги избегнат.

  Наред с ограниченията на данните, едно от най -често срещаните ограничения е ограничението на скоростта. Например, безплатната версия на Hotspot Shield ограничава потребителите до много бавни 2Mbps, което няма да се справи с много повече от просто сърфиране на текстови уебсайтове. Няма да гледате много 4k youtube vids с това.

  Въпреки че това е може би най -добрата безплатна опция там, безплатният план на ProtonVPN също ограничава скоростта и макар да не е съвсем брутален като Hotspot Shield, със сигурност няма да виждате скорости да достигат тройни фигури.

  Така че, да, много вероятно е безплатните услуги да забавят връзката ви – но това е така, защото доставчикът е избрал за ограничаване на скоростта, а не ограничение на технологията.

  Дали VPN забавя вашата интернет връзка?

  В миналото отговорът на това би’беше да, но днес’s пазар, vpns просто могат’t си позволете да забавите връзките. Wireguard играе важна роля в това и дори ако вие’Използване на супер бърза връзка от 1Gbps или повече, ако изберете правилния доставчик, който сте спечелили’няма проблеми.

  Кой VPN препоръчваме?

  (Отваря се в нов раздел)

  Вземете най -добрия VPN на пазара с 3 месеца безплатно (Отваря се в нов раздел)
  ExpressVPN е нашият най-висок VPN и това е така, защото това е просто просто върши работа. Той е бърз, лесен за използване, супер сигурно, има страхотни приложения за почти всяко устройство и може да деблокира огромен набор от стрийминг сайтове. Всеки план е обхванат от 30-дневна гаранция за връщане на пари, а читателите на TOM на Guide могат дори да претендират за 3 месеца безплатно на 12-месечния план (се отваря в нов раздел) .

  • Разгледайте нашите ръководства за най -добрия Android VPN и iPhone VPN
  • Ако сте потребител на Windows, вижте най -добрия VPN VPN Windows 10.
  • . Или ако сте глава на Apple, прочетете за най-добрия Mac VPN

  9 Ефективни начина да ускорите интернет, когато използвате VPN

  Икона на лаптоп летене и дърпане на VPN Shield с отделно тегло

  Забелязали ли сте, че скоростта на интернет е малко по -бавна при използване на виртуална частна мрежа? Че’всъщност резултатът от криптирането и пренасочването на вашите данни от различен сървър от VPN.

  Въпреки че лекото намаление е нормално, някои потребители могат да изпитат значително по -бавни връзки. Ако ти’Re един такъв потребител, след това опитайте следните методи, за да увеличите скоростта на вашата интернет връзка, когато използвате VPN:

  1. Изберете различен VPN сървър
  2. Променете вашите VPN протоколи
  3. Активирайте разделеното тунелиране
  4. Изберете за различен VPN доставчик
  5. Промяна от безжична връзка към кабелна връзка
  6. Затворете ненужните фонови приложения
  7. Временно деактивирайте вашия антивирус и защитна стена
  8. Рестартирайте устройството си
  9. Проверете двойно вашата интернет връзка

  Ако ти’търси най -бързия VPN на пазара, а след това Surshark’S ВАШАТА НАЙ -ДОБРИЯТ БЕЗПЛАТНО. Можете да изпитате пламващите скорости на Surfshark предлага безплатно, като използвате 30-дневната си гаранция за връщане на пари.

  Surfshark

  Останалата част от тази статия предоставя сложно обяснение за всеки от горните методи, така че не забравяйте да прочетете цялото нещо, преди да ги изпробвате!

  Виртуалните частни мрежи (VPN) са един от най -добрите начини да Защитете вашата самоличност и информация в мрежата. VPN може да скрие вашия IP адрес, да криптира вашата онлайн дейност и да деблокира гео-ограничено съдържание. Това ви осигурява повече свобода, поверителност и автономия, когато онлайн.

  Има обаче определени недостатъци при използването на VPN. Един от най -често срещаните проблеми, пред които са изправени потребителите, е, че техните Интернет скоростта става по -бавна, когато е свързана с VPN сървър. Бавната интернет връзка може да увеличи видеоклиповете, които вземат за буфер или торенти, които вземат за изтегляне, което не е идеално.

  Ние’Намери 9 метода, които нашите потребители могат да възприемат, за да увеличат скоростта на интернет при използване на VPN връзка. Преди да стигнем до начините, по които можете да подобрите скоростта на вашата VPN връзка, нека’първо разбират защо вашите скорости на интернет могат да бъдат по -бавни при използване на VPN сървър.

  Защо използването на VPN забавя скоростта на интернет?

  VPN работи от тунелиране на вашата интернет активност чрез криптиран тунел към външен сървър. Пренасочването на вашия интернет трафик чрез външен VPN сървър увеличава сигурността и поверителността, като предотвратяват други страни, като вашия доставчик на интернет услуги (ISP) или правителството, да се промъкне от вашата онлайн дейност или да излагате вашия IP адрес.

  Как работи VPN илюстрация

  както и да е Процесът на криптиране и пренасочване също увеличава времето, необходимо за интернет пакети, които да пътуват от вашето устройство до дестинацията. В резултат на това е вероятно да изпитате забавяне във вашата интернет връзка, когато използвате VPN.

  Обикновено намаляването на скоростта на вашия интернет не трябва да бъде значително. Но, ако вие’Преживяване на постоянно бавна VPN връзка, тогава може да е време да изпробвате някои от изброените по -долу методи, за да направите вашия VPN по -бърз:

  Как да увеличите скоростта на интернет, докато използвате VPN

  Изброените по -долу методи трябва да помогнат за подобряване на бавните скорости на VPN връзка за повечето потребители. В някои случаи може да се наложи да изпробвате комбинация от два или повече метода, за да подобрите скоростта на VPN.

  Инфографика, показваща различните методи, с които можете да подобрите скоростта на вашата интернет връзка с помощта на VPN

  1. Изберете различен VPN сървър

  Тъй като ние’VE обясни по -горе, VPN изпраща вашите криптирани данни на външен сървър, откъдето се препраща към адреса на местоназначението. Колкото по -далеч е сървърът е от вашето местоположение, толкова по -дълго е’Ще взема да предаде данни на външния VPN сървър.

  Следователно, лесен начин за увеличаване на вашата VPN скорост е да превключвате сървърите и да изберете за един, който’s най -близо до вашето географско местоположение. Изборът на най -близкия сървър намалява разстоянието, което вашите данни трябва да изминат и трябва да подобри скоростта на интернет.

  Повечето премиум VPN, като ExpressVPN и NORDVPN, обикновено избират най -бързите VPN сървъри, налични за вашите координати. Наистина трябва да промените VPN сървъра само ако сте’търси да получите достъп до съдържание, което’е недостъпно във вашето местоположение или се предлага само в определен регион.

  Нашият избор

  Сделка само $ 3.29 на месец за двугодишен абонамент с 30-дневна гаранция за връщане на пари!

  Понякога скоростта ви може да не се подобри, въпреки че изберете сървъра, разположен най -близо до вас. Това може да се случи поради високото натоварване на сървъра. В такива ситуации изберете различен сървър, който’s по -малко претоварени, за да получите по -бърза връзка. Сървърът в друга държава също ви позволява да получите достъп до съдържание на георешуване.

  2. Променете вашите VPN протоколи

  A VPN протокол просто се отнася до системата, която е отговорна за криптирането на вашите данни, преди да ги препратите на външен сървър. Протоколът, който ти’Използване на въздействието на нивото на сигурност и поверителност, както и скоростта на VPN. Ние’VE сравниха различните VPN протоколи в предишна статия. Не забравяйте да го проверите, преди да се играете с настройки на VPN протокол.

  Протоколът OpenVPN е най -често използваният протокол от VPN доставчици. Той предлага криптиране на високо ниво за защита на вашата онлайн дейност. Обаче такова Силното криптиране обикновено отнема от вашата VPN скорост.

  Въпреки това, други протоколи, като PPTP и Wireguard, приоритизират скоростта на VPN връзка, с по -малък акцент върху сигурността. Протоколът на Wireguard, който е устойчив на бъдеще, съчетава сигурността и увеличената скорост, предлагайки най-доброто от двата свята.

  И така, друг начин за увеличаване на скоростта на интернет при използване на VPN е да промените настройките на вашия протокол. Почти всички доставчици на VPN, които се отличават в нашата класация на най -добрите VPN за 2021 г., предлагат възможността да се променят между различни протоколи. Ако ти’Търсите доставчик на VPN, който поддържа протокола Wireguard, тогава NORDVPN трябва да бъде вашият избор.

  Въпреки това, NORDVPN поддържа и множество протоколи, така че трябва да знаете как да го промените за максимални скорости.

  Следвайте изброените по -долу стъпки, за да преминете към Wireguard на NORDVPN:

  1. Щракнете върху иконата на настройките в приложението NORDVPN. На компютър иконата обикновено се намира в горния десен ъгъл. На мобилни устройства тя трябва да е в долната лява част на екрана ви.
  2. Отворете “Автоматично свързване” Раздел на вашия лаптоп и “VPN връзка” Раздел на вашето мобилно устройство.
  3. Деактивирайте автоматичния избор на VPN протокола и сървъра.
  4. Изберете Nordlynx от падащото меню.

  Екранна снимка на Nordprotocol Auto Connect

  Можете също да опитате да промените определени настройки във всеки отделен протокол. Това включва например промяна на порта, която вашата VPN услуга използва по подразбиране. Порт 443 се препоръчва като го’s Използва се за криптиран уеб трафик и рядко се изправя срещу дросела на честотната лента от вашия ISP.

  3. Активирайте разделеното тунелиране

  Повечето VPN услуги тунели и криптират интернет трафик от всички приложения и софтуер, инсталирани на вашето устройство по подразбиране. Ако случайно използвате множество приложения, които използват много честотна лента, скоростта на връзката ви обикновено ще бъде бавна.

  За щастие повечето VPN доставчици предоставят вградено решение, което ви позволява да изберете кои сайтове, приложения и мрежи искате да стартирате през VPN и кои сте вие’D иска да има достъп директно. Това е известно като сплит тунелиране. Тук’е графично разбиране за това как работи разделеното тунелиране:

  Сплит тунелиране с VPN инфография

  Избирайки да тунелирате трафик само от приложения с последици за поверителност, като например приложението ви по пощата, можете да увеличите скоростта на VPN, без да компрометирате сигурността. Следвайте стъпките по-долу, за да активирате разделяне на тунели на Surfshark:

  1. Отворете приложението Surfshark и кликнете върху функции.
  2. Изберете WhiteList от менюто, което трябва да бъде вляво от вашия екран.
  3. Вие’Ще бъдат представени с две опции: “Маршрут през VPN” и “Байпас VPN”. Превключването на първия ви позволява да изберете кои приложения ще бъдат пренасочени през VPN. Последното дава възможност за обратно разделяне на тунели, което означава, че можете да ограничите определени приложения да се изпълняват през VPN.
  4. Можете също да използвате “Байпас VPN” Опция под уебсайт/IP адрес за активиране на обратното разделяне на тунели за URL адреси.

  4. Изберете за различен VPN доставчик

  Някои VPN доставчици може да не могат да доставят бързи скорости във вашето местоположение, дори след смяна на сървъри и протоколи. В такива случаи, Може да се наложи да промените VPN услугата’Използване.

  Ние’Поставете някои от най -добрите VPN чрез тест за скорост, за да се идентифицират най -бързите. Surfshark се очерта като VPN с най -добри скорости за сървъри, разположени наблизо и далеч. Всъщност Surshark предлага по -бързи VPN скорости за някои чуждестранни сървъри в сравнение с местните. Това е наистина забележително!