Tiktok е лош за мозъка ви: Постоянното социално медии стрийминг се стеснява колективното внимание на вниманието, влияе неблагоприятно на психичното здраве

Резюме:

В настоящия ни бърз дигитален свят Tiktok бързо се превърна в едно от най-пристрастяващите приложения за социални медии. Със своята безкрайна емисия от забавно съдържание и пристрастяващ алгоритъм, Tiktok държи потребителите залепени за телефоните си с часове наведнъж. За съжаление, тази постоянна експозиция на бързите, къси форми на Tiktok има пагубни ефекти върху нашето внимание и психичното здраве. Пристрастяващият характер на приложението, функциите за бързо преодоляване и постоянните допаминови хитове доведоха до спад в способността ни да се концентрираме, да участваме в дълбока работа и да формираме смислени отношения. За нас е от решаващо значение да признаем опасностите от прекомерното използване на Tiktok и да положим съзнателни усилия да ограничим времето си на екрана в името на нашето благополучие.

Ключови точки:

 1. Пристрастяващият характер на Tiktok увеличава, колкото повече го използвате, което го прави едно от най -пристрастяващите приложения.
 2. Страницата „за вас“, захранвана от алгоритъма на Tiktok, проследява ангажираността на потребителите, за да предостави персонализирана емисия.
 3. Безкрайната функция за превъртане на Tiktok поддържа потребителите ангажирани с часове наведнъж, като не позволява на потребителите да достигнат края на емисията на съдържанието.
 4. Освобождаването на допамин в мозъка по време на използването на Tiktok създава пристрастяващ цикъл, подобен на лекарствата.
 5. Бързо превъртането на природата на страницата „За вас“ на Tiktok намалява обхвата на вниманието ни и търпението за забавено удовлетворение.
 6. Прекомерното използване на Tiktok може да доведе до пристрастяване и намаляване на способността ни да се занимаваме с дълбока работа.
 7. Прекарването на прекомерно време за Tiktok пречи на способността ни да формираме близки отношения и да присъстваме в разговори.
 8. Преекспонацията на Tiktok може да доведе до по -къси предпазители и неспособност да се справяте спокойно с ежедневните досади.
 9. Постоянно търсенето.
 10. Важно е да ограничим времето си на екрана и да превъртаме времето за възстановяване на способността си да присъстваме и да развием балансирано състояние на ума.

Въпроси и отговори:

 1. В: Как пристрастяващата природа на Тиктток влияе на обхвата на вниманието ни?
 2. О: Постоянно превъртане и бързи удари на забавление на Tiktok засилват кратък период на внимание, като обуславяме мозъка си да търси незабавно удовлетворение. Ставаме нетърпеливи от всичко, което липсва непосредствено вълнение, което прави предизвикателство да се концентрираме върху задачите, които изискват продължителен фокус.

 3. Въпрос: Какво прави Tiktok по -пристрастяващ от другите приложения в социалните медии?
 4. A: Алгоритъмът на Tiktok осигурява съдържание, съобразено с интересите на потребителите, предлагайки безкраен поток от забавления, който увеличава пристрастяването. Освобождаването на допамин в мозъка ни, подобно на ефектите на лекарствата, допълнително засилва този пристрастяващ цикъл.

 5. В: Как Tiktok влияе върху способността ни да се занимаваме с дълбока работа?
 6. О: С постоянно излагане на бързо превъртащия се характер на страницата „За вас“ на Tiktok мозъците ни стават обусловени да търсят незабавно удовлетворение. В резултат на това се борим да се съсредоточим върху задачите, които изискват продължителна концентрация, пречи на способността ни да се занимаваме ефективно с дълбока работа.

 7. В: Влияе ли прекомерното използване на Tiktok с нашите отношения с другите?
 8. О: Да, прекарването на прекомерно време за Tiktok може да повлияе негативно на способността ни да формираме близки отношения и да участваме активно в разговори. Постоянната нужда от бързо забавление може да доведе до липса на присъствие и ангажираност при взаимодействие с другите.

 9. Въпрос: Може ли Tiktok да доведе до повишена раздразнителност и по -кратък предпазител?
 10. О: Да, постоянната нужда от незабавно удовлетворение чрез Tiktok може да доведе до намаляване на търпението и по -кратък предпазител за ежедневни досади. Мозъците ни свикнат с незабавно вълнение, което прави предизвикателство за толериране на ситуации, които изискват търпение.

 11. Въпрос: Как Tiktok влияе на способността ни да се наслаждаваме на спокойни моменти?
 12. О: Пристрастяващият характер на Tiktok мозъците ни постоянно търсят стимулация. В резултат на това може да ни е трудно да оценявам.

 13. В: Какви стъпки можем да предприемем, за да смекчим негативните ефекти на Tiktok?
 14. О: Важно е да ограничим времето на екрана и да превъртаме времето на Tiktok. Поставяйки граници за себе си, можем да възвърнем обхвата на вниманието си, да си възвърнем фокуса в дълбоката работа и да култивираме смислени отношения в реалния свят.

 15. Въпрос: Има ли други приложения в социалните медии с подобни пристрастяващи качества на Tiktok?
 16. A: „IG Reels“ на Instagram се опитва да имитира пристрастяващата природа на Tiktok, предоставяйки видеоклипове с кратка форма за непрекъснато превъртане. Ефектите обаче могат да варират от човек на човек и е от съществено значение да имате предвид прекомерното използване на всяка платформа за социални медии.

 17. Въпрос: Може ли Tiktok да се сравни с наркоманиите?
 18. О: Докато пристрастяването към Tiktok може да няма същите тежки физически последици като наркоманията, освобождаването на допамин в мозъка създава подобен пристрастяващ цикъл. Това може да доведе до силна психологическа зависимост от Tiktok, влияе върху психичното ни здраве и ежедневните дейности.

 19. В: Има ли начин да постигнете баланс между използването на Tiktok и поддържането на здравословен период на внимание?
 20. О: Да, умереността е ключова. Чрез съзнателно определяне на ограничения за използването на Tiktok и приоритизиране на други дейности, които насърчават психическото благополучие и фокуса, можем да постигнем баланс между насладата на Tiktok и поддържането на здравословен период на внимание.

 21. В: Как Tiktok може да повлияе на психичното ни здраве?
 22. О: Прекомерното използване на Tiktok може да повлияе негативно на психичното ни здраве, като допринесе за чувство на тревожност, депресия и намалено самочувствие. Постоянното търсене на незабавно удовлетворение и сравняване на курираното съдържание на другите може да се отрази на цялостното ни благополучие.

 23. Въпрос: Има ли ползи от използването на Tiktok в умереност?
 24. О: В умереност Tiktok може да осигури източник на забавление, вдъхновение и креативност. Това може да бъде платформа за откриване на нови интереси, свързване с съмишленици и дори да научите нови умения. Важно е обаче да постигнем баланс, за да се предотврати пристрастяването и отрицателното въздействие върху обхвата на вниманието ни и психичното здраве.

 25. Въпрос: Може ли ефектите от пристрастяването към Tiktok да бъдат обърнати?
 26. О: С съзнателни усилия и прилагане на навици за здравословен екран е възможно да се обърнат ефектите на пристрастяването към Tiktok. Чрез намаляване на използването, ангажиране с други смислени дейности и практикуване на вниманието, можем да възстановим обхвата на вниманието си и постепенно да възстановим благосъстоянието си.

 27. В: Има ли някакви алтернативни дейности, които могат да ни помогнат да подобрим обхвата на вниманието ни?
 28. О: Включването в дейности като четене, практикуване на внимателност или медитация, участие в хобита, които изискват фокус и прекарването на качествено време с близки може да помогне за подобряване на обхвата на вниманието и възстановяване на психическото благополучие.

 29. В: Как можем да устоим на желанието постоянно да проверяваме Tiktok?
 30. О: Създаването на здравословни навици и определянето на граници може да помогне да се противопостави на желанието постоянно да проверява Tiktok. Те могат да включват разпределяне на конкретно време за използване на Tiktok, използване на функции за ограничаване на приложението на смартфони и намиране на алтернативни дейности, които осигуряват изпълнение и ангажиране.

 31. Въпрос: Каква роля играе самодисциплината при смекчаване на негативните ефекти на Tiktok?
 32. О: Самодисциплината играе решаваща роля за управлението на използването на Tiktok и смекчаване на негативните му ефекти. Определяне на лични граници, да се съобразяваме с нашето време на екрана и приоритизиране на дейности, които насърчават психичното благополучие, изискват самодисциплина и ангажимент за здравословен баланс.

Tiktok е лош за мозъка ви: Постоянното социално медии стрийминг се стеснява колективното внимание на вниманието, влияе неблагоприятно на психичното здраве

Джил Дайно LCSW, терапевт с Talkspace, казва на Bustle, че пандемията Covid-19 също може да има отрицателен ефект върху вашето внимание. “Не е,.

Как Tiktok съсипва обхвата на вниманието ви

Tiktok е пристрастяващ. За разлика от други приложения в социалните медии, Tiktok става по -пристрастяващ, колкото повече го използвате. Със средното видео, обхващащо само 15 секунди и безкрайна емисия от забавно съдържание, Tiktok’стават едно от най -пристрастяващите приложения, създавани някога.

Колкото повече се превъртате, толкова по -пристрастяване става.

Tiktok’s основна емисия, “За теб” страница, захранва се от алгоритъм, който събира данни за всеки видеоклип, който гледате.

 • Колко дълго гледате всяко видео преди превъртане
 • Колко пъти сте прегледали видеото
 • Ако коментирате или харесвате видеото
 • Ако щракнете върху създателя’s име и се придвижвайте до тяхната страница
 • Ако търсите коментарите

По същество Tiktok проследява как всеки потребител се ангажира с кои видове съдържание. Докато взаимодействате с публикациите, алгоритъмът става все по -ефективен при показване на видеоклипове, които сте’ще хареса. The “За теб” Страницата се актуализира в реално време, като ви предоставя видеоклипове все повече и по-съобразени с вашите интереси в една и съща сесия за превъртане. В резултат на това оставате залепени за телефона си, тъй като съдържанието става все по -интересно.

Tiktok е безкраен.

В Instagram, когато превъртате началната страница, вие’в крайна сметка превъртете до някакво съдържание’вече видях. В този момент повечето потребители напускат приложението, за да направят нещо друго. Емисията в Instagram е настроена така, че да виждате съдържание от хората, които следвате, и след като сте’видях това, там’s Нищо не остава да се види (освен “IG макари”, Instagrams се опитват да имитират Tiktok, но аз’Ще запазя това за друга статия). На Tiktok повечето потребители превъртат на “За теб” страница вместо “След” страница. Това означава, че вместо да гледате публикациите от акаунти, които следвате, преглеждате публикации от акаунти, които алгоритъмът ви е определил’D Ангажирайте се с.

Алгоритъмът оптимизира за ангажиране, така че публикациите, които виждате,’t задължително нещо вие’ще ми хареса. Вместо това, то’е нещо провокиращо или интригуващо, а не непременно нещо, което вие’д “като”. Уловката? За разлика от Instagram’S страницата на основната емисия, страницата за вас е безкрайна. Това означава, че можете да превъртите по 12 часа на ден или повече и никога да не ви виждате публикация’вече видях. В резултат на това тази функция държи потребителите на телефона си с все по-голямо интересно съдържание в продължение на часове, създавайки едно от най-мощните приложения за социални медии на всички времена.

Всеки път, когато видите видео, което ви харесва, прилив на допамин се пуска в мозъка ви по начин, който имитира ефектите на лекарствата.

Тъй като алгоритъмът на Tiktok е в състояние да се насочи към всеки потребител със специфичното съдържание, което те’Интересувате се, че почти всяка публикация, която идва на вашата страница, пуска допамин в мозъка ви. Докато превъртате “За теб” Page, мозъкът ви се удря след удара на допамин, химикалът на усещането в мозъка ви. След като е свикнал с този лесен и бърз източник, мозъкът ви жадува за чест и бърз удар. Този химически цикъл на усещане за добро укрепване се подсилва и може бързо да доведе до пристрастяване към Тиктток толкова мощен, колкото наркоманията.

Пристрастяващият, бързо превъртащ се, добър характер на страницата за вас ще намали способността ви да обърнете внимание.

Докато превъртате и мозъкът ви пуска бързи удари на допамин, вие ставате все по -нетърпеливи с всяко забавяне на удовлетворението. Ако публикацията има скучен старт, вие’вероятно ще се превъртите бързо покрай него, жадувайки този следващ хит на усещането от следващия пост. При всяко изтичане на забавление можете бързо да се превъртите и тъй като забавлението е безкрайно и алгоритъмът се подобрява завинаги, вие все повече свикнете да бъдете изцяло вкарвани. Този кратък период на внимание изтича в ежедневието ви, където по всяко време настоящият момент е малко прекалено скучен, ние’Бързо да изтръгнем нашите телефони, за да намерим следващия хит на моментално удовлетворение.

Ако бъде оставен без проверка, този постоянен копнеж за незабавно удовлетворение ще ни остави пристрастени към нашите телефони и други всепоглъщащи забавления.

Нашето внимание ще се съкрати, причинявайки ефект на домино от други проблеми:

 • Спечелихме’не може да се занимава с дълбока работа, изискваща интензивна концентрация
 • Ние’Ще прекарам по-малко време лице в лице и повече време, прибрано с екран
 • Спечелихме’не можем да останем в разговори с другите, като ни пречат да формираме близки отношения
 • Ще развием по -кратък предпазител за ежедневните досади
 • Спечелихме’не мога да се насладите на мирен неподвижен момент

Преди да стане твърде късно, трябва да разпознаем тази опасност и да се принудим да ограничим времето си на екрана и да превъртаме времето, за да можем да се върнем към нашето балансирано състояние на тихо, стабилно присъствие.

Tiktok е лош за мозъка ви: Постоянното социално медии стрийминг се стеснява колективното внимание на вниманието, влияе неблагоприятно на психичното здраве

Tiktok се появи през първите дни на пандемията, тъй като семействата или хората отчаяно са търсили забавление, докато са останали у дома. Тези забавни видеоклипове с хореографирани танци дадоха на всички нещо за правене и ги накараха да прекарват време заедно. Въпреки това, множество проучвания показват, че твърде много от Tiktok също може да бъде лошо за мозъка.

Tiktok е лош за мозъка ви: Постоянното социално медии стрийминг се стеснява колективното внимание на вниманието, влияе неблагоприятно на психичното здраве

(Снимка: Pixabay)
Tiktok е лош за мозъка ви: Постоянното социално медии стрийминг се стеснява колективното внимание на вниманието, влияе неблагоприятно на психичното здраве

Tiktok стеснява колективния обхват на вниманието

Краткият видео формат на Tiktok е свързан с намаляване на обхвата на вниманието. Според статия в „Независим.

Всеки ден има нови тенденции в Tiktok, които могат да бъдат намерени чрез hashtags на страницата за изследване на приложението. Видеоклиповете в това приложение могат да бъдат всичко, с което хората могат да се свържат. По време на заключване, мнозина са прекарали повече време на телефона си и компютрите, предавайки видеоклипове на Tiktok и сега броят на потребителите дори се е увеличил.

Въпреки че е статия в Eurekalert! предположи, че няма научни доказателства, че други приложения като Instagram и Facebook могат да повлияят на обхвата на вниманието, тъй като постоянното покритие и достъпът до всяко съдържание правят нещо на мозъка.

Изследване, озаглавено „Ускоряване на динамиката на колективното внимание“, публикувано в Природни комуникации, показа драматично намаляване на обхвата на вниманието на хората с течение на времето. Например, изследователи от Техническия университет в Дания посочиха, че хештег от 2013 г. средно остава на върха за 17.5 часа, но през 2016 г. топ хештаг остана само за 11.9 часа.

През последните години постоянната нужда на хората от по -бърза информация, ново съдържание и вълнуващи ежедневни тенденции винаги се разраства. Някои потребители дори съобщават, че в миналото са гледали 10-30 минути видео. Те можеха да почувстват търпението им да изтича, въпреки че наистина се интересуват от видеото.

Въпреки че изследването не говори изрично за Tiktok, това е подходящо проучване, което предполага, че приложението наистина е повлияло на мозъка на хората. Предишен доклад от Science Times дори включваше увеличения брой тикове в тийнейджърските момичета след видеоклиповете с вирусни турета, споделени в Tiktok.

Трябва ли хората да спрат да използват Tiktok?

Въпреки проучванията, посочващи възможните опасности от консумацията на твърде много съдържание, красотата на Tiktok засега е, че тя е свързана, нефилтрирана и понякога сърцераздирателна, хумористична и обсъжда дори проблемите с психичното здраве.

В статия в Psypost, Теа Галахер, Псид каза, че подчертаването на състоянията на психичното здраве във видеото на Tiktok им дава осведоменост, което е важно. Колкото повече млади хора са наясно с тези състояния, толкова по -удобно говорят за проблемите на психичното здраве и управляват симптомите си.

Психиатър д -р. Дейвид Дж. Puder добави, че повечето от видеоклиповете за психично здраве в Tiktok са положителни, защото показват ентусиазъм за разбиране на ума и науката, което помага да се намали стигмата и да се вкара хората в лечение с психично здраве.

Но д -р. Gallagher предупреди хората в консумацията на информация. Тя каза,.

Нещо повече, тя подчерта да не използва Tiktok като форма на терапия, тъй като все още е важно да излезете на терапевт или специалист по психично здраве. Тя също каза да направите свое собствено изследване, като търсите лечение, основано на доказателства за определено състояние. В крайна сметка знанието е сила.

Вижте още новини и информация за Tiktok и психично здраве в науката.

© 2021 Sciencetimes.com Всички права запазени. Не се възпроизвеждайте без разрешение. Прозорецът към света на научните времена.

Защо трябва’Не се притеснявайте, че Tiktok унищожава обхвата на вниманието ви

Какво наистина се случва в мозъка ви, когато прекарвате часове на вашата страница за вас.

Фев. 10, 2021

Tiktoker описва поставянето на различни форми на медия, за да стимулира нейния период на внимание

Екранна снимка чрез Tiktok

Tiktok е мястото, където да отидете за морски шантари и странно сложни танцови танци-но ако сте прекарвали часове за него на ден, може да откриете, че изведнъж не можете. С толкова кратки видеоклипове, че те максимуми?

Изследователите знаят, че мозъкът е пластмасов; С други думи, тя се променя с течение на времето, пренасочва се и създава нови връзки. Така че идеята за много бързи видеоклипове „обучение“ на мозъка ви да реагира по-кратко и по-кратко съдържание не е толкова далеч. Но експертите казват на Бъстле, че Tiktoks всъщност са по -безопасни, отколкото изглежда.

От една страна, е сложно да се измерва обхвата на вниманието, известна още като колко дълго можете да обърнете внимание на едно нещо или задача, без да се разсейвате; Средно е около 20 до 30 минути. Проучване, публикувано в Природни комуникации През 2019 г. установи, че като цяло, нашето колективно внимание изглежда се стеснява, благодарение на това колко бързо всички консумират информация в социалните медии. Тенденциите нарастват и изчезват бързо, а главният герой в Twitter един следобед може да бъде забравен час по -късно. Но това е голямата картина; Вашият собствен мозък е по -трудно да се разбере.

Когато преминете през Tiktok, невропсихолог д -р. Sanam Hafeez Psy.д. Казва на Бъстле, всъщност се стремиш към допамин. “Когато превъртате и удряте нещо, което ви кара да се смеете, мозъкът ви получава хит на допамин”, обяснява тя. Допаминът е невротрансмитер, освободен от системата за възнаграждение на мозъка, и създава чувство на удоволствие – и ви мотивира да намерите друг хит. “Когато видите нещо, което не харесвате, можете бързо да се въртите към нещо, което произвежда повече допамин”, DR. Хафеез казва.

Допаминът играе роля в вниманието. Изследвания от 2016 г. в CUrrent Biology показва, че когато хората получават допамин тласък от нещо, е по -вероятно да обърнат внимание на подобни неща в бъдеще. Като Instagram, Snapchat или Twitter, DR. Хафеез обяснява, че Tiktok не е предназначен да насърчава дългото внимание на вниманието. Но тя отбелязва, че мозъкът на възрастните е по-малко податлив на промени в обхвата на вниманието си от мозъка на подрастващите, така че часове Tiktoks може да не променят начина, по който се фокусирате дългосрочно в дългосрочен план.

Вниманието включва куп мозъчни региони, включително такива, които контролират вземането на решения и наградите, а изследователите все още измислят как социалните медии могат да им повлияят. Проучване от MIT, публикувано в Pnas През 2020 г. установяването, че поддържането на вниманието в мозъка изисква две неща: отхвърляне на всички останали стимули и намаляване на вашите импулси, за да направите нещо друго (като превключване на канала). И проучване от 2020 г. в Nature Scientific Reports откриха, че хората, които използват много социални медии, показват признаци на допълнителна импулсивност – с други думи, те щракват върху прищявка.

Изследване на социалните медии и мозъкът се фокусира най -вече върху многозадачността – обръщайки внимание на Tiktok, Insta и вашата емисия в Twitter наведнъж. Науката там не изглежда страхотно; проучване в Световна психиатрия През 2019 г., например, установи, че хората, които мултизазавират в социалните медии, са склонни да не се справят добре с задачи, които изискват от тях да филтрират разсейвания. И проучване, проведено от канадските изследователи за Microsoft, установи, че хората са склонни да губят интерес към това, което гледат след около 8 секунди, ако това не е достатъчно отклоняващо.

Но няма реални доказателства, че Tiktok, по-специално, ще има дългосрочни ефекти върху продължителността на вниманието ви. Преглед на наличната наука в Yale Journal of Biology & Medicine През 2019 г. установи, че връзката между технологиите и обхвата на вниманието е неубедителна; Единственото нещо, което изследва, е, че многозадачността често затрупва центровете за внимание на вашия мозък.

Джил Дайно LCSW, терапевт с Talkspace, казва на Bustle, че пандемията Covid-19 също може да има отрицателен ефект върху вашето внимание. “Не е,.

Ако чувствате, че изключвате по -бързо, отколкото преди, DR. Hafeez препоръчва да използвате медитация, четене на книги, правене на кръстословици или гледане на филми, за да се обучавате да се наслаждавате на дългосрочно внимание. И се опитайте да не бъдете трудни за себе си, ако просто не можете да се справите Властелинът на пръстените Маратони точно сега. “Важно е да си спомним, че всички ние правим всичко възможно да се ориентираме в предизвикателните обстоятелства от изминалата година”, казва Дайно. Поставете тази кутия, поставена за друг път.

Д -р. Санам Хафес

Андерсън, б. A., Kuwabara, h., Вонг, г. Е., Gean, e. G., Rahmim, a., Брашеч, j. R., Джордж, n., Фролов, б., Кортни, s. M., & Yantis, S. (2016). Ролята на допамин в ориентирането към вниманието, основано на стойността. Текуща биология: CB, 26(4), 550–555. https: // doi.org/10.1016/j.Cub.2015.12.062

Бари, а., Xu, s., Pignatelli, m., Takeuchi, d., Фън, j., Li, y., & Tonegawa, S. (2020). Диференциални механизми за контрол на вниманието по два различни норадренергични коерулео-фронтални кортикални пътища. Протоколи на Националната академия на науките на Съединените американски щати, 117(46), 29080–29089. https: // doi.org/10.1073/pnas.2015635117

Firth, J., Toror, j., Stubbs, b., Firth, J. A., Щайнер, g. Z., Смит, l., Alvarez-Jimenez, m., Gleeson, J., Vancampfort, d., Армитаж, c. J., & Sarris, J. (2019). “Онлайн мозък”: Как интернет може да променя нашето познание. Световна психиатрия: Официално списание на Световната психиатрична асоциация (WPA), 18(2), 119–129. https: // doi.org/10.1002/wps.20617

Isbell, e., Стивънс, c., Pakulak, e., Хамптън Урай, а., Bell, t. A., & Невил, з. J. (2017). Невропластичност на селективното внимание: Изследователски основи и предварителни доказателства за ген чрез интервенция взаимодействие. Протоколи на Националната академия на науките на Съединените американски щати, 114(35), 9247–9254. https: // doi.org/10.1073/pnas.1707241114

Ложа, j. M., & Harrison, W. J. (2019). Ролята на вниманието в обучението в дигиталната ера. Yale Journal of Biology and Medicine, 92(1), 21–28.

Tiktok унищожава обхвата на вниманието ви

Синко де Майо - 5 май, Федерален празник в Мексико. Шаблон за банер на Fiesta и дизайн на плакати със знамена, цветя, декорации

T iktok е приложение за социални медии за всички; Има 15 -секунди до 10 -минутни видеоклипове. Въпреки че тези видеоклипове са кратки, те причиняват щети, включително да станат пристрастяващи, да повтарят проблеми с психичното здраве и съкращаване на вниманието на зрителите.

Tiktok е много пристрастяващ. Проучване, проведено в Университета в Тринидад и Тобаго, използва скалата за пристрастяване във Facebook за измерване на Tiktok’s пристрастяваща природа. Скалата за зависимост от зависимостта от Facebook измерва шестте основни елемента на пристрастяването: валидност, промяна на настроението, толерантност, оттегляне, конфликт и рецидив. Скалата за зависимост във Facebook класифицира 68% от Tiktok като “без риск,” 25.4% от Tiktok е класифициран като “малък риск,” и 6.4% го класифицират като “в опасност.” Tiktok има един милиард потребители, което означава 6.4 милиона души могат да бъдат пристрастени. Въпреки че изискването за възрастта на Tiktok е на 13 години, децата лъжат ежедневно за възрастта си, за да се качат на приложението. Според различни източници, включително Wallroomedia.com, 34% от потребителите са на 10-19 години, прекарват 95 минути или час и половина на ден в приложението. Плюс това, това не’Дори вземете предвид, когато родителите с акаунти в Tiktok дават телефони на децата си, без да знаят каква вреда може да направи приложението.

Tik Tok също може да повлияе негативно на психичното здраве на потребителите. Всъщност според LA Times, “Генералните държавни адвокати започнаха национално разследване на Tiktok и нейните възможни вредни ефекти върху младите потребители’ Психично здраве, разширяване на правителството контрол на диво популярната видео платформа.” Тези, които се борят за ограничаване на Tiktok, заявяват, че приложението причинява проблеми с психическия хейт за тези, които гледат приложението. Зрителите често се сравняват с филтрирани хора в приложението. Филтрите се използват за създаване на кости с висока проверка, гладка кожа и други. Това сравнение оставя много потребители да се чувстват неадекватни и могат да доведат до проблеми с психичното здраве като депресия и тревожност.

Гледането на Tiktok за продължителен период понижава обхвата на вниманието ви. Според статия в The Independent, тези, които използват приложението за повече от 90 минути, могат да намалят колективния си обхват на вниманието с времето. Стана толкова лошо, че Tiktok е внедрил сигнали, които уведомяват като потребител, когато са превъртали твърде дълго време. Съобщението се посочва, “Спри се; Вие’Превъртах се твърде дълго сега.”

Плюс това, Tiktok също има изключително опасно влияние върху тийнейджърите. Един пример е “отвратително облизване” Тенденция, където студентите ще се снимат да унищожават или навредят на собствеността в края на 2021 г. Тази тенденция причини хиляди долари щети за училищните райони. Тази тенденция беше последвана от други смущаващи тенденции, включително предизвикателството за ритник на вратата, разтриването под тенденцията на езика и фалшивите пиърсинг на езика, всички от които имат последствия.

Tiktok е отрицателен; Това уврежда психичното ви здраве и е рисковано и вредно. Обществото се занимава с ненужните последици от Tiktok твърде дълго, време е да спрете да превъртате.