Обобщение на статията: Витражи, осветителни тела, полилеи и други

Основана през 1880 -те, Tiffany Studios е известна със своята зашеметяваща стъклена изработка, включително иридисцентно фаврилно стъкло и олово витражи. Най -емблематичните творения на студиото са лампите на Тифани, които всъщност са направени от група талантливи жени, известни като Tiffany Girls. Тези лампи наскоро изпитаха възобновяване на популярност, като Кристи на търг от няколко майсторски произведения за впечатляващи цени.

Ето ключовите моменти от статията:

1. На търг на Кристи 44 Tiffany Masterworks от Музея на градината в Япония, печелейки над 6 долара.6 милиона.
2. Лампите на Тифани бяха парчета с най-висок доход в търга, като само един полилей се продаваше за повече от 1 милион долара.
3. Интересът към Тифани в Кристи се разраства, което води до специални продажби на всеки шест месеца, които привличат нови колекционери.
4. Tiffany Studios е най -известен със стъклените си работи, включително прозорци, мозайки, екрани с огън, декоративни предмети и емблематичните лампи.
5. Лампите на Тифани се считат за реликви от миналото, но сега придобиват сцепление като декоративни предмети за съвременните домове.
6. Гамата от колекционери, които се интересуват от Тифани, се разширяват, като мнозина също събират следвоенно и съвременно изкуство.
7. Пазарът на лампи на Тифани е глобален, като над 35% от колекционерите са неамерикански.
8. Интериорните дизайнери и колекционери са привлечени към ръчно изработеното качество и уникален дизайн на лампи на Тифани.
9. Колекцията на Neustadt от Tiffany Glass е вдъхновила дизайнери като Nadia Watts да създават колекции от тъкани, които отдават почит на богатата история на Tiffany Studios.
10. Лампите на Тифани са намерили място в съвременния интериор, от офиса на Дженифър Анистън до сложни полилеи в кухни и мозаечни камини в строги пространства.

Уникални въпроси:

 1. Какво е значението на момичетата от Тифани при създаването на лампите?
 2. Момичетата от Тифани бяха група от жени, които направиха лампите под ръководството на Клара Дрискол, ръководител на отдела за рязане на стъкло за жени. Техният принос сега е признат за жизненоважен за създаването на тези емблематични лампи.

 3. Защо лампите на Тифани са преживели възобновяване на популярност?
 4. През последните години се проявява подновен интерес към декоративния интериор и стила на изкуството Nouveau, което води до повишена оценка на лампите на Тифани като колекционерски предмети.

 5. Какъв беше успехът на всеотдайната продажба на Тифани през 2020 г. на Кристи през 2020 г?
 6. Първата всеотдайна продажба на Tiffany от 2014 г. на Christie беше огромен успех, надвишавайки ниските оценки и удвояването на очакванията.

 7. С какви други видове стъклени изделия са Tiffany Studios, известни с?
 8. Освен емблематичните лампи, Tiffany Studios създадоха различни стъклени изделия, включително прозорци, мозайки, пожарни екрани и декоративни предмети.

 9. Каква част от колекционерите на Тифани също събират следвоенно и съвременно изкуство?
 10. Над 85% от колекционерите на Тифани също участват в събирането на следвоенно и съвременно изкуство, което показва по -широк интерес към различни артистични категории.

 11. Как глобалният пазар на лампите на Тифани се разшири през последните години?
 12. Повече от 35% от колекционерите на лампи на Тифани са неамерикански, което показва нарастваща международна признателност за тези изящни парчета.

 13. Какви са някои вдъхновения за дизайнерите, които отлагат почит на Tiffany Studios?
 14. Дизайнерите черпят вдъхновение от богатата история на студията на Тифани, включително посещения в колекцията на Neustadt от Tiffany Glass, която показва лампите, както и различни парчета от отрязани стъкло. Тези преживявания информират собствените си творения.

 15. Какви качества на лампите на Тифани ги правят привлекателни за колекционерите и интериорните дизайнери?
 16. Ръчно изработеното качество и уникален дизайн на лампи на Тифани са силно привлекателни за колекционерите и интериорните дизайнери. Всяка лампа разполага с индивидуално избрани парчета стъкло, добавяйки допълнителен слой артистичност към дизайна.

 17. Какви са някои примери за лампи на Тифани в съвременния интериор?
 18. Интериорните дизайнери са поставили лампи на Тифани в различни настройки, като офиса на Дженифър Анистън и кухни със сложни полилеи. Съпоставянето на лампите в съвременните пространства добавя нотка на елегантност и история.

 19. Как съвременните дизайнери на продукти включват вдъхновения на Tiffany Lamp?
 20. Студия като Lulu Lafortune и приятел на всички преразглеждат естетиката на лампите на Тифани, включвайки свои съвременни обрати в осветление и други дизайнерски парчета.

Витражи, осветителни тела, полилеи и други

Основана през 1880 -те от художник и интериорен дизайнер Луис Комфорт Тифани (син на Чарлз Люис Тифани от марката бижута Tiffany & Co.), Tiffany Studios е най -известен със стъклената си работа – Iridescent Favrile Glass и олово витражи, което е под формата на прозорци, мозайки, екрани за огън, декоративни предмети и, разбира се, емблематичните лампи. Сега е общоизвестно, че всъщност това е група от самопровъзгласени момичета на Тифани, които направиха лампите под ръководството на Клара Дрискол, ръководител на жените’S Отдел за рязане на стъкло от 1892 до 1909 г.

Тифани лампи са в!

Всички продукти, представени на Architectural Digest, се подбират независимо от нашите редактори. Когато обаче купувате нещо чрез нашите връзки на дребно, може да спечелим партньорска комисия.

През юни, Кристи’S На търг 44 Tiffany Masterworks от Музея на градината, частна колекция в Япония, а продажбата спечели огромни $ 6 662,124. Само едно парче-рядък витражи около 1905 г. Продажбата надвишава ниските оценки с 157%, а най -високите му работници са лампи.

Не беше’t Точно изненада, поне не за Daphné Riou, Christie’S Глава на дизайна. През декември 2020 г. аукционната къща проведе първата си специализирана продажба на Тифани от 2014 г. – озвучаващ успех, който удвои оценките. “От тогава,” Riou обяснява, “Интересът към Тифани в Кристи’S продължава да расте, като продажбите са посветени на Тифани на всеки шест месеца, които привличат нови колекционери всеки път.”

Този ред’s през юни. Това единствено по рода си парче дойде от Тифани’S Personal Estate, Laurelton Hall в Oyster Bay, Лонг Айлънд и разполага с девет спускащи се кехлибарени-дживолеи с очи с очи.

Снимка: Скот Планив

Основана през 1880 -те от художник и интериорен дизайнер Луис Комфорт Тифани (син на Чарлз Люис Тифани от марката бижута Tiffany & Co.), Tiffany Studios е най -известен със стъклената си работа – Iridescent Favrile Glass и олово витражи, което е под формата на прозорци, мозайки, екрани за огън, декоративни предмети и, разбира се, емблематичните лампи. Сега е общоизвестно, че всъщност това е група от самопровъзгласени момичета на Тифани, които направиха лампите под ръководството на Клара Дрискол, ръководител на жените’S Отдел за рязане на стъкло от 1892 до 1909 г.

В продължение на десетилетия, извън всеотдайните колекционери на Тифани, парчетата – Пощадни деца, ако щете, от стил Art Nouveau – се чувстваха по -скоро като реликви от отминала епоха, отколкото на Blue Chip Collectibles за съвременни домове. Но тъй като вкусовете се обръщат към по -декоративен интериор и показва като The Позлатена възраст Създайте обновена интрига в ерата, там’е разширен интерес около Тифани. RealReal изброи един наскоро за 350 000 долара.

Тази лампа за около 1904 г. на ябълковата лампа, продавана на 2021 г. Кристи’s търг за 625 000 долара. Лампата беше една от шестте и разполага с изключителен фон на конфети, неправилна граница и основа на дървесната форма, които биха били контролирани от Клара Дрискол.

Снимка: Кристи’s изображения Ltd. 2022

Rious потвърждава подозрението ни: “Гамата от колекционери, които се интересуват от Тифани, стават по -широки: в последната ни продажба над 85% от колекционерите на Тифани също събираха в други категории, по -специално в следвоенно и съвременното изкуство. Той също е глобален пазар, с повече от 35% неамерикански колекционери.”

“Казвате позлатена възраст и хората знаят какво имате предвид сега,” Казва Надя Уотс, интериорен дизайнер, базиран в Денвър, и пра-пра-внучка на Луис Комфорт Тифани. Докато изследваше току-що издадената си колекция от текстил с Kravet, вдъхновена от богатата текстура и артистичността на Tiffany Studios Glass, Watts посети колекцията Neustadt от Tiffany Glass в Куинс, Ню Йорк. Там не беше’t просто лампите, които я хванаха, но различни изрязани стъклени парчета, които бяха придобили, когато Tiffany Studios се затвори.

Надя Уотс с изрязани стъклени парчета Tiffany, сега собственост на колекцията Neustadt, която вдъхнови колекцията си от скъпоценни пакети за Kravet.

Фотография любезност Кравет

Стъклените форми на бижута вдъхновяват собствената си колекция от скъпоценни камъни-ембройдер, отпечатъци, кадифе, булери и други, с цветове и текстури, които кимват на Тифани’s богата история. “Същността на Тифани е това ръчно изработено качество,” Тя обяснява. “Всяко парче стъкло е избрано индивидуално за всяка лампа. Това добавя цял друг слой към дизайна. Клиентите днес се интересуват повече от това как се прави нещо. Това се промени през последните няколко години.”

Лампа Тифани в Дженифър Анистън’s офис в нея l.A. Дом, проектиран от Стивън Шадли.

Снимка: Francois Dischinger

Този ултрабшок усещане за ръчно изработеното е привлекателно както за интериорните дизайнери, така и за колекционерите. Тъй като забелязвайки няколко чудеса на Тифани на шоуто на зимните антики през април, дизайнерът на AD100 Giancarlo Valle сърбеше, за да го постави в проект. Той си представя сложен полилей, висящ в кухня, например или мозаечна камина в супер строго пространство, размишлявайки това “Мисля,.”

На друго място, декораторът Реми Рензуло постави лампа Тифани от майка си’S колекция на нощното му шкафче в апартамента му в Манхатън. И Дженифър Анистън, работещ с интериорния дизайнер на AD100 Стивън Шадли, избра една, за да излъчи топла светлина в офиса на дома си в Бевърли Хилс. Съвременните дизайнери на продукти също следват костюм със студия като Lulu Lafortune и приятел на всички преразглеждане на цветно стъкло в своята практика. Studio Job дори пусна собствено кичозно предаване на класиката – първо в семинара на Bronze With Carpenters, след това в смола за селети.

Надя Уотс’S Gem Collection за Kravet.

Фотография любезност на Кравет

Когато купува парчета от Тифани, както при всяка историческа работа, Риу съветва да обърне голямо внимание на състоянието и произхода. Интересното е, че тя обяснява, като е изучавала ценови списъци от 1906 и 1910 г., Тифани’най-скъпите творения по това време все още са едни от най-търсените днес. “Те бяха най-сложните форми и най-трудоемките творения,” тя казва. “Това, което може да направи пример за модел по -добър от друг, е артистичността на избора на стъкло и хармонията на цветовата палитра.”

Влезте в това като официално отклонение от книгата минимализъм. “Хората се отдалечават от този подход или дори по външния вид на wabi-sabi, защото това’s толкова наситени,” Вале обяснява. “Мисля, че ние’Виждайки завръщане в тази епоха на занаятчия, където имаше една цяла визия, която се простираше от дизайн до архитектура до интериора.”

Витражи, осветителни тела, полилеи и други!

Обширните линии за възпроизвеждане на лампи на нашите производители включват лампи на Tiffany Table, подови лампи, висулки на тавана, промиване и полу-пласти. Имаме и всички теми на лампата Tiffany, които се оказаха толкова популярни през годините, включително лампи на Tiffany Tiffany, лампи в мисия в стил Тифани, лампи за качество на музея и много други. Имаме голям избор от лампи на Тифани и нашите производители добавят редовно нови дизайни на лампи, така че често проверявайте за нови лампи в стил Тифани.

Специална продажба от нашия шоурум . . Само един останал на тази цена!

Цена: 2547 долара.00

Продажна цена: 1745 долара.00

Безплатна доставка до всички по -ниски 48 щата

Повече от хиляда лампи на Тифани от 5 различни производители.

Времето за производство ще варира поради уникалния процес на ръчно изработка и може да бъде до 3-4 седмици. Имаме знаещ персонал, който ще може да отговори на някой от вашите въпроси относно времето за производство, качеството, методите за доставка или всеки въпрос, който може да имате. Нека нашият персонал ви помогне да намерите перфектната лампа Tiffany, която да отговаря на вашите нужди за декориране, и ще откриете разликата, която нашето изключително обслужване на клиентите може да направи. Моля, разберете, че нашите лампи на Тифани са с най -високо качество и се изработват или поръчват специално за вас. Ще си струва да изчакате!

Montana Wood Designs, Inc. BBB Business Review

Тифаниламп.com е оторизиран дилър на Дейл Тифани, Meyda Tiffany, Quoizel, Chloe и Paul Sahlin. Възпроизвеждането в стил Тифани носи същите майсторски, строителни техники, използвани някога в майсторските оригинални произведения на Луис Комфорт Тифани. Тифаниламп.com предлага възпроизвеждане на осветление в стил Тифани от четирите водещи производители на стъклени лампи Tiffany.

Действителните цветове на оцветените стъклени нюанси могат да варират в зависимост от настройките на вашия монитор и светлината на стаята. Тифани лампите са снимани с осветени нюанси. Прочетете нашия отказ от отговорност тук.

Захранвани лампи

Имаме голям избор от лампи на Tiffany, много от които са с подходящи тела на Tiffany, за всяка стая в дома ви. Тифаниламп.COM предлага лампи на Tiffany в традиционните стилове, моделирани след оригиналните произведения на Луис Комфорт Тифани, както и много нови фаворити и теми на витражни лампи. Традиционните лампи на Тифани включват Dragonfly, Mission – Arts and Craft Lamps, Fish Scale, викториански лампи и други. Ние също така носим редица нови стилни оцветени стъклени, в стил лампи в стил Тифани, които със сигурност осветяват вашето жилищно пространство с красив масив от цветове и топлина. Винаги се появяват нови стилове на лампи на Tiffany, така че ако имате нужда от допълнителна помощ за намиране на лампа Tiffany, нека нашият информиран персонал ви помага.

Майстор на дизайна: Louis Comfort Tiffany

Чарлз Люис Тифани създаде един от света’S Premier Luxury Brands, Tiffany & Co. Синът му Луис Комфорт Тифани спечели собствената си репутация на най -важния американски дизайнер от края на 19 и началото на 20 век. Почитан заради блестящите си оцветени лампи и прозорци, LCT, както той се наричаше, прегърна природата като декоративна тема в своите дизайни.

Когато Чарлз Тифани умира през 1902 г., LCT е назначен за компанията’S Първи дизайнерски директор. В тази роля той създава отдел за бижута на Tiffany Artistic в магазина на Пето авеню, където неговите иновативни дизайни са създадени и изградени върху Тифани’S Дълго стоящо наследство на изработката, традиция, която продължава днес. Почитан художник и водач на движението Art Nouveau, LCT, донесе ясно американска дизайнерска чувствителност на бижутата и предметите в Тифани.

Вдъхновен от графичното разстройство на природата – цветя и зеленина, плодове и насекоми – и разнообразният американски пейзаж, LCT стана известен със своите органични дизайни. В талантливите си ръце гранатите стават горски плодове с листа от зелен емайл; Opals в гроздов мотив припомниха арборите на Нова Англия; и черни опали, демантоидни гранати и платина излетяха в брошка. Век по -късно работата му, която се корени в натурализма, продължава да влияе на Tiffany Designs.

 • У дома
 • Светът на Тифани
 • За Луис Комфорт Тифани