Как да създадете пълна архивиране на системното изображение за по -малко от 10 минути

Резюме:

В тази статия ще научим как да създадем архивиране на системното изображение в Windows 10. Архивирането на системното изображение е пълно копие на устройството на вашия компютър, което може да се използва за възстановяване на вашата система в случай на бедствие на PC. Ще преминем през стъпките, за да създадем резервно копие на системното изображение и да обясним предимствата на използването на този метод за архивиране.

Ключови точки:

 1. Архивирането на системното изображение е решаващ инструмент за възстановяване на вашия компютър в случай на бедствие.
 2. Windows 10 няма полезността за архивиране на системното изображение в менюто Настройки, но все пак може да се осъществи чрез контролния панел.
 3. За да създадете резервно копие на системното изображение, отидете на контролния панел и щракнете върху историята на файловете.
 4. В менюто „История на файловете“ ще намерите връзка към помощната програма за архивиране на изображението на системата под „Вижте също“.
 5. Изберете местоположение, за да запазите архивирането на системното си изображение, като твърд диск, DVD или местоположение на мрежата.
 6. Потвърдете настройките си и стартирайте процеса на архивиране.
 7. За да възстановите компютъра си с помощта на архивирането на системното изображение, отидете в менюто за настройки на Windows 10, изберете актуализация и възстановяване и след това отворете секцията за възстановяване.
 8. В секцията за възстановяване щракнете върху Advanced Startup и рестартирайте вашия компютър.
 9. След като вашият компютър се рестартира, отидете на отстраняване на неизправности, изберете Advanced Options и изберете Възстановяване на изображението на системата.

Въпроси:

1. Какво е архивиране на системното изображение?

Архивирането на системното изображение е пълно копие на устройството на вашия компютър, включително операционната система, приложения, конфигурации и файлове на всеки дял.

2. Как можете да получите достъп до помощната програма за архивиране на системното изображение в Windows 10?

Помощната програма за архивиране на системното изображение може да бъде достъпна чрез контролния панел. Отидете на контролния панел и щракнете върху историята на файловете. В менюто История на файловете ще намерите връзка към полезността за архивиране на изображението на системата.

3. Къде можете да запазите архивирането на вашето изображение на системата?

Можете да запазите архивирането на системното си изображение на твърд диск, един или повече DVD или място в мрежата.

4. Как можете да възстановите компютъра си с помощта на архивирането на системното изображение?

За да възстановите компютъра си, отидете в менюто за настройки на Windows 10, изберете Актуализация и възстановяване и след това отворете секцията за възстановяване. Кликнете върху Advanced Startup и рестартирайте вашия компютър. След като вашият компютър се рестартира, отидете на отстраняване на неизправности, изберете Advanced Options и изберете Възстановяване на изображението на системата.

5. Какви са предимствата на използването на архивиране на системното изображение?

Архивирането на системното изображение ви позволява напълно да възстановите компютъра си в случай на бедствие и да спестява време, като избягвате необходимостта от преинсталиране и преконфигуриране на системите.

6. Можете ли да възстановите един файл от архивирането на системното изображение?

Не, не можете да възстановите нито един файл от архивирането на системното изображение. Ще трябва да възстановите цялото архивиране на изображението, за да извлечете един файл.

7. Колко архивиране на системните изображения можете да съхранявате с помощта на инструмента за изображение на Windows ‘System Image?

Можете да съхранявате само едно архивиране на изображението на системата на определено устройство. Ако искате да запазите няколко резервни копия, ще трябва да използвате множество устройства за дестинация.

8. Можете ли да архивирате системното си изображение към облачно съхранение?

Не, архивиране и възстановяване и история на файловете в Windows 10 Не поддържайте облачно съхранение за архивиране на изображения на системата. Ще трябва ръчно да прехвърлите резервното копие в облачно съхранение, ако желаете.

9. Може ли архивирането на системното изображение да бъде възстановено на друго хардуерно устройство?

Да, архивирането на системното изображение може да бъде възстановено на друго хардуерно устройство, включително виртуални машини.

10. Каква е целта на архивирането на системното изображение?

Целта на архивирането на системното изображение е да се предпази от неуспехи на компютър или софтуер и да предостави цялостно решение за възстановяване на операционната система и всички компютърни устройства.

11. Какви видове опции за съхранение са достъпни за архивиране на изображения на системата?

Резервните копия на системните изображения могат да бъдат запазени на външни дискове (HDD), USB устройства, прикрепени към мрежа твърди дискове, прикрепено към мрежата съхранение (NAS) и други.

12. Windows 10 има ли вграден инструмент за архивиране на изображението на системата?

Да, Windows 10 включва инструмент за архивиране на системното изображение, въпреки че не е директно достъпен от менюто Настройки. Инструментът може да бъде достъпен чрез контролния панел.

13. Какви са ограниченията на вградения инструмент за архивиране на изображението на системата в Windows 10?

Инструментът за архивиране на изображения в вградената система има ограничения като невъзможността за възстановяване на единични файлове, ограничен брой архивиране на системните изображения, които могат да се съхраняват, и няма поддръжка за облачно съхранение.

14. Може ли да се използва резервно копие на системното изображение за възстановяване на компютър, ако носителът за съхранение не е форматиран с помощта на NTFS?

Не, носителят за съхранение на архивирането на изображението на системата трябва да бъде форматиран с помощта на файловата система NTFS, за да се транспортира успешно резервното копие.

15. Е резервно копие на системното изображение, полезно за защита срещу откриване на зловреден софтуер или бедствия?

Да, архивирането на системното изображение може да помогне за възстановяване на компютър в случай на откриване на зловреден софтуер или бедствия, тъй като предоставя точно копие на цялата ОС, включително приложения, конфигурации и файлове.

Как да създадете пълна архивиране на системното изображение за по -малко от 10 минути

Тук се уверете, че носителът за съхранение е форматиран с помощта на файловата система NTFS; В противен случай няма да можете да транспортирате резервното копие до него успешно.

Как да създадете системно изображение в Windows 10

Сара е писател на свободна практика и CNET как да блогър. Основният й фокус е Windows, но тя също така обхваща всичко – от мобилни технологии до видеоигри до DIY хардуерни проекти. Тя обича да натиска бутони и да вижда какво се случва, така че не я оставяйте близо до каквито и да било контролни панели.

Сара Якобсон Purewal

1 март 2015 г. 4:55 стр.m. Pt

2 мин. Прочетете

Едно нещо, което забележимо липсва от новото меню за настройки на Windows 10, е помощната програма за архивиране на изображението на системата. Архивирането на системното изображение е основно точно копие (“изображение”) на устройство – с други думи, можете да използвате системно изображение, за да възстановите напълно вашия компютър, настройки и всичко това, в случай на бедствие на PC.

Microsoft представи полезността на системното изображение в Windows 7 и след това се опита да го скрие в Windows 8 и Windows 8.1. Той все още е скрит в техническия преглед на Windows 10, но секцията за възстановяване в раздела за актуализиране и възстановяване споменава системните изображения (под „Advanced Startup“), така че се надявам, че полезността на системното изображение ще остане опция за архивиране, когато Windows 10 официално стартира.

В момента по този начин можете да създадете системно изображение в Windows 10:

1. Отворен Контролен панел И отидете на История на файловете.

2. В долната част на левия прозорец трябва да видите връзка към Архивиране на системното изображение, под „Вижте също.”Щракнете върху тази връзка.

3. Помощната програма за архивиране на системното изображение ще се отвори. Изберете място, за да запазите архивирането на системното си изображение (на твърд диск, на един или повече DVD -та или на място в мрежата) и щракнете върху Следващия. Потвърдете настройките си и щракнете върху Стартиране на архивиране.

За да използвате системното си изображение за възстановяване на вашия компютър, отворете новото меню за настройки на Windows 10 и отидете на Актуализация и възстановяване. Под Възстановяване, намери Разширено стартиране раздел и щракнете върху Рестартирай сега. Когато вашият компютър се рестартира, отидете на Отстраняване на неизправности, Разширени опции, И след това изберете Възстановяване на изображението на системата.

Как да създадете пълна архивиране на системното изображение за по -малко от 10 минути?

Acronis

Резервните копия на изображения правят снимки на всички компоненти на системата и техните данни. Той предоставя на MSP и потребители възможност за възстановяване на система, ако компютърът е повреден. Резервното изображение е удобно, тъй като архивирането на изображението е точни копия на цялата ОС, включително приложения, конфигурация и файлове на всеки дял. Здравите резервни услуги автоматично създават резервно изображение за вашия твърд диск, ако той не успее.

Данните се съхраняват и могат бързо да бъдат възстановени, без да е необходимо кодиране. Той също така предотвратява преинсталирането и преконфигурирането на системите, когато се открие злонамерен софтуер или се случи бедствие.

Потребителите могат да възстановят един файл, дял или цял диск на една и съща машина или друго хардуерно устройство; Те дори могат да възстановят резервно копие на виртуална машина. Данните за архивиране могат да се съхраняват на място или извън него. Можете да изберете различни опции за съхранение-външно устройство (HDD), USB устройство, твърд диск, прикрепен към мрежата, прикрепено към мрежата съхранение (NAS) и други.

Снимката е резервно копие на изображението, което приема цялото съдържание в C: Drive. Този файл съдържа невероятно пълно копие на устройството. Изображенията обикновено се наричат ​​системни изображения, архивиране на системни изображения или пълни архивиране на системата.

Обяснено и възстановяване на системното изображение

Системните изображения са резервни техники, които могат да се извършват за възстановяване на всички компютърни устройства и възстановяване на компютъра в неговата операционна система във всеки даден момент. Общо наричана техника за архивиране на изображението, Microsoft използва предимно този метод за Windows 10 и 11. Архивирането на системното изображение е отлично решение за защита от компютърни или софтуерни повреди.

Има ли Windows 10 инструмент за архивиране на изображението вградено?

Windows 7 включва функция за архивиране и възстановяване. Функцията остава присъстваща на Windows 10 и 11. Вграденият инструмент за архивиране и възстановяване има няколко важни ограничения.

С резервно копие и възстановяване имате две основни опции – „Нека Windows да избере“ и „Нека избера“. Ако искате да персонализирате архивираните папки, Windows ще отрече, включително следното:

 • Файлове в кошчето за рециклиране
 • Файл, съхраняван на твърди дискове, форматирани от мазнини
 • Темп файлове (по -малки от 1GB)
 • Дискове и дялове без буква за задвижване
 • Файлове в папки на Windows System

Не може да възстанови единични файлове

Няма да можете да възстановите единични файлове от архивирането на изображението. Ако искате да възстановите един файл, ще трябва да възстановите цялото резервно копие на изображението, за да го получите.

Налични са ограничен брой системни изображения

Можете да съхранявате само едно архивиране на изображението на системата на определено устройство. Ако искате да запазите множество системни изображения, създадени от инструмента за изображения на системния образ на Windows, ще трябва да използвате множество устройства за дестинация. Освен това копията на изображението на Windows System включват само файлове, необходими за стартиране на Windows.

Няма облачно резервно копие

Архивиране и възстановяване и история на файловете позволяват резервни копия само за локално съхранение. Нито един от тях не позволява място за съхранение в облак; Ако искате да запазите системно изображение в облака, ще трябва ръчно да го прехвърлите от локално съхранение.

Как да направя архивиране на системното изображение?

Можете да направите архивиране на системните изображения чрез инструмента за архивиране на системното изображение, наличен във всички версии на Windows (от Windows 7), включително Windows 11. По този начин, ако вашите прозорци се повредят или неизправности, можете да възстановите цялото изображение и да продължите с ежедневните си процеси.

Препоръчва се архивиране на системното изображение вместо функциите за възстановяване или възстановяване на точките. Имайте предвид, че не можете да възстановите отделни файлове от архивирането на системното изображение, създадено чрез вградения инструмент за архивиране на Windows.

Най -лесният начин за създаване на архивиране на изображение в Windows е чрез контролния панел.

 • Тип “Контролен панел“В менюто за търсене -> Изберете го от резултатите
 • Изберете “Архивиране и възстановяване (Windows 7) От изгледа на иконата на контролния панел
 • Щракване “Създайте системно изображение” -> Изберете къде да запазите изображението (външно устройство, DVD или местоположение на мрежата)
 • За да използвате външно устройство, ще трябва Форматирайте го на файловия формат на NTFS
 • Щракване “Следващия
 • Потвърдете кои дялове на твърдия диск да включите в изображението -> щракнете “Стартиране на архивиране
 • Windows ще създаде резервно копие на файла с изображения сега

Най -добре е да създадете диск за ремонт на система за зареждане на Windows, ако не го направи самостоятелно. За да го направя:

 • Поставете CD или DVD в устройството на вашия компютър
 • Избирам “Създайте диск за ремонт на системата” от “Резервно копие и възстановяване (Windows 7)“прозорец
 • Потвърдете избрания DVD устройство -> Щракнете “Създайте диск

Можете също да използвате решение на трети страни, за да създадете пълни резервни копия на изображения.

Как да създадете пълна архивиране на изображения с Acronis Cyber ​​Protect Home Office?

Следвайте стъпките по -долу, за да настроите пълна опция за архивиране и възстановяване на изображението с домашния офис на Acronis Cyber ​​Protect.

 • Започнете Acronis Cyber ​​Protect Home Office
 • Щракване “Резервно копие“На страничната лента
 • Щракване “Добавете резервно копие
 • Цели компютър“Опцията е предварително избрана, така че го оставете така, както е
 • Изберете персонализирано име за вашето архивиране (по избор)
 • Щракване “Изберете дестинация„За да изберете къде да запазите резервното копие

Ако имате премиум абонамент за Acronis или усъвършенстван план, можете да архивирате системното изображение на облака Acronis. Ако не, ще трябва да използвате външно устройство. Ако човек е включен, софтуерът ще го открие и ще го покаже в списъка на наличните резервни дестинации.

 • След като изберете дестинация, щракнете върху “Настроики„За да настроите опциите за архивиране (график, схема, почистване на архиви и други)
 • Ако изберете “Не планирайте“Опция, ще трябва да стартирате процеса ръчно всеки път, когато искате да създадете ново изображение на системата чрез бутона” Back Up Now “

Друго нещо, което трябва да се отбележи: най -добре е да зададете степента на задържане за архивиране при съхранение, особено ако използвате USB или външен HDD. По този начин ще се уверите да не запълните съхранението твърде бързо. Можете да персонализирате тарифите за резервно почистване в “Резервна схема” меню. Ако държите резервни копия в облака на Acronis, можете да настроите указания за почистване в менюто „Разширено“.

 • След като приключите с настройките, щракнете върху “Архивиране сега“(или натиснете бутона” Стрелка надолу “, за да изберете друга опция за начален час
 • Acronis вече ще създаде пълно архивиране на изображението на вашата система

Къде е съхраняваното архивиране на операционната система?

Както беше обсъдено, системните резервни копия могат да се съхраняват на множество медийни носители. Можете да ги изпратите до местно съхранение – външни твърди дискове, USB, NAS и т.н., или изберете облачно съхранение чрез специализирано резервно решение.

Как да създам архивиране на системното изображение в Windows 7/8?

Резервните инструменти за Windows не са най -изчерпателни, но все пак създават резервни копия на изображения. Нека да видим най-добрите начини да запазите данните си за Windows без софтуер на трети страни.

 • Отвори “Започнете” меню
 • Отидете на “Контролен панел
 • Изберете “Система и сигурност
 • Избери “Архивирайте компютъра си“Вариант
 • Отвори “Започнете” меню
 • Отидете на “Контролен панел
 • Изберете “Система и сигурност
 • Изберете “История на файловете
 • Избери “Архивиране на системното изображение“Опция (на левия прозорец отдолу)

Каква е разликата между пълното архивиране на изображението и архивирането на файловете?

Докато архивирането на изображението създава точно копие на всички системни данни, архивирането на файлове има за цел да запази конкретни файлове. Можете да използвате пълно резервно копие, за да направите възстановяване на системата, докато резервното копие на файловете не може да възстанови целия ви твърд диск.

Пълно архивиране на изображението включва целия набор от данни на вашия компютър, така че отнема повече време и заема повече дисково пространство за съхранение. С резервно копие на файловете процесът отнема по -малко време и капацитет за съхранение.

И двата типа могат да възстановят данни на вашето основно устройство, различен компютър или виртуална машина.

Кой е по -добър – резервно копие на файлове или архивиране на системното изображение?

Няма върховен тип резервно копие. Всеки технически писател, владетели в резервния софтуер, ще предложи да се създадат множество типове резервни копия за противодействие на природни бедствия, злонамерен софтуер и случайно изтриване.

Пълното резервно копие отнема повече време за завършване и е по -тежък за капацитета за съхранение. Архивирането на ниво файл отнема по-малко време за завършване и е по-лек на капацитета за съхранение. И двете са удобни инструменти за възстановяване на Windows 10, Mac или дори Linux. (стартирайте на локална или виртуална машина)

Архивирането на системното изображение е задължително да има и да се държи в поне едно устройство на местно ниво, а друго на място извън място. Въпреки това, тъй като пълното архивиране поема значителен капацитет за съхранение, след като имате първоначално копие на вашата система, най -добре е да отидете за постепенно архивиране. По този начин ще актуализирате данните само в съхранение, а не да съхранявате няколко копия на цялата си система, за да попълните бързо пространството си за съхранение.

Множество пълни системни резервни копия са чудесни, ако имате достатъчно място за съхранение, обработвайте големи обеми от критични данни и можете да си позволите специализирано резервно решение с разширени функции, за да автоматизирате процеса и да криптирате вашите резервни копия.

Отделните потребители ще се възползват по-вероятно от редовни резервни копия на ниво файл. Всяка стратегия за архивиране обаче изисква поне едно архивиране на изображението на системата. След като приключите, можете да отидете за толкова постепенни резервни копия, колкото ви е необходимо. Инсталирането на специален резервен инструмент може да ви помогне да ги управлявате и одитирате без много караница. Ако не искате да харчите допълнително, все пак можете да използвате функции за резервно копие на Windows 10.

Резервно архивиране на файлове срещу изображение: Кое да се използва и кога?

Терминът “резервно копие” може да означава само “архивиране”. Но MSP разбират, че има много инструменти за задачата. Следващият раздел описва разликите между два основни типа архивиране: архивиране на файлове и изображения и показва случаите, когато всеки може да бъде ефективен за определено архивиране.

Резервно архивиране на файлове спрямо сравнение на архивиране на изображения

В допълнение към файловете, снимките, филмите и видеоклиповете, които съхранявате на вашия компютър, имате и друга важна информация. Това включва вашата операционна система, приложения, история на браузъра, предпочитания, настройки, отметки, драйвери на устройства и т.н. Ако загубите тези файлове, най -лошият случай е, че вашият компютър няма да започне. Най-добрият случай е, че ще отделите време за пресъздаване на информация.

С резервни копия на дисковото изображение софтуерът прави изображение на целия твърд диск. Това ви позволява да възстановите цялата система на друг компютър, включително операционната система, приложения, история на браузъра, предпочитания, настройки, отметки, драйвери на устройства и всички файлове, които сте създали и изтеглили. Дисковите изображения ви позволяват да възстановите системата и да се върнете в предишно състояние бързо.

Като алтернатива можете да се възстановите в голи метали; тоест, възстановете всичко на компютъра си на нов с празен диск. Това е особено полезно в случаите, когато оригиналният ви компютър е унищожен, откраднат или загубен.

Файловите резервни копия ви позволяват да архивирате конкретни файлове и папки. Например, можете да архивирате един дял, две папки или дори определен файл. Архивирането на файлове също може да създаде пълен резервен файл, ако съдържат всички потребителски данни на вашия компютър. По този начин можете да копирате архивирането на други дискове (външно съхранение) и бързо да получите достъп до всеки файл, от който се нуждаете.

Например, нека приемем, че купувате нов компютър, а приложенията на Windows 10 и Microsoft Office вече са заредени на компютъра. Не е необходимо да инсталирате ОС на новия си компютър, така че пълното архивиране на файлове ще бъде достатъчно, за да възстановите всичките ви данни на новата машина.

Какво е пълно резервно копие?

Пълното архивиране се отнася до създаването на поне едно допълнително копие на всички файлове с данни, пребиваващи на вашия компютър на един масивен GO. Като цяло пълните резервни файлове включват медийни файлове, папки, твърди дискове, приложения на SaaS, метаданни на приложението и други.

За бизнеса системните администратори са отговорни за конфигурирането на съдържанието на пълно архивиране. Що се отнася до отделните потребители, те могат да решат какво да включат в пълно архивиране в зависимост от наличното им пространство за съхранение, опасенията за загуба на данни и техния подход за архивиране.

Какво е предимство на пълното резервно копие?

Пълните резервни копия се считат за най -сигурен метод за архивиране и възстановяване на всички файлове, съхранявани на вашия компютър. (било то прозорци или mac)

Освен това можем да очертаем още няколко предимства:

 • Всички данни на вашия компютър, било то папки или отделни файлове, се архивират наведнъж, което позволява достъп до по -ранни версии, когато е необходимо.
 • Бързо е да се възстанови файловете, защото архивирането е лесно достъпно.
 • Резервните файлове са лесни за намиране, тъй като всички се съхраняват на една и съща среда за съхранение.

Е цяла система за архивиране на системата, същата като пълна архива?

Както сме очертали, ако архивирате всички данни на вашия компютър, това може да бъде посочено като „пълен резервен“. Въпреки това, „всички данни на компютър“ могат да означават различни неща за различните потребители.

Например, случайните потребители рядко включват системни файлове на Windows в “пълно архивиране”, тъй като ОС често се възприема като вече там. Или сте го инсталирали, преди да създадете друго съдържание, или някой друг го е инсталирал за вас. Така или иначе, ключът тук е, че пълните резервни копия ви позволяват да изберете какво да включите.

Ако създадете „архивиране на системното изображение“, това би означавало създаване на точно копие на целия системен диск без възможност да изберете какво да включите. (Ще получите резервно копие на Windows, независимо дали искате или не)

Колко време отнема пълното архивиране на системата?

Създаването на пълна система за архивиране на вашия Windows компютър обикновено отнема време процес. Зависи от количеството данни от вашия твърд диск (или SSD) и избраното от вас съхранение. Ако използвате локално (физическо) съхранение, резервното копие ще зависи от скоростта на запис/четене на резервните носители.

Ако искате да създадете резервни копия на вашата операционна система и да ги качите в облак, времевата рамка ще зависи от скоростта на вашата интернет връзка. Тъй.

Например, системно изображение от 100 GB ще отнеме приблизително 24 часа за качване на 10Mbps. Въпреки това, вашата скорост на интернет не е единственият фактор при онлайн резервни качвания. Качването на изображения на системата в облака също зависи от доставчика на облачно съхранение. Ако тяхната инфраструктура не е оптимална, 24 часа качване може да се превърне в дни или седмици.

Друго нещо, което трябва да се има предвид, е компресията на файловете – доставчиците го използват, за да ограничат пространството за съхранение, използвано от системните изображения. Независимо от това, компресията обикновено удължава времето за архивиране. И накрая, алгоритмите за криптиране могат да повлияят и на скоростта на качване, но с много по -ниски скорости.

Как да създадете системно изображение за Windows 10/11?

Ако искате да създадете ново системно изображение на вашия Windows 10 или 11, имате три основни опции:

 • Създайте системно изображение чрез архивиране и възстановяване в Windows 10

За да направите това, следвайте стъпките по -долу:

 1. Тип “контролен панел„В менюто за стартиране на Windows и изберете“Контролен панел“Приложение
 2. Изберете “Резервно копие и възстановяване (Windows 7)“(Функцията работи и на Windows 10 и 11)
 3. Изберете “Създайте системно изображение“От левия прозорец
 4. Изберете къде да съхранявате резервното копие – на външно устройство, DVD или местоположение на мрежата

Тук се уверете, че носителът за съхранение е форматиран с помощта на файловата система NTFS; В противен случай няма да можете да транспортирате резервното копие до него успешно.

 1. Щракване “Следващия
 2. Потвърдете кои дялове на твърдия диск (маркиран с буква на твърд диск) ще бъдат включени в системното изображение.
 3. Щракнете върху “Стартиране на архивиране“Бутон
 4. Сега Windows ще създаде файл с изображения
 • Създайте диск за ремонт на системата за Windows 10

За да направите това, следвайте стъпките по -долу:

 1. Поставете CD или DVD в устройството на вашия компютър
 2. Отвори “Контролен панел“Приложение от менюто за стартиране на Windows
 3. Изберете “Архивиране и възстановяване (Windows 7) “
 4. Потвърдете, че CD/DVD се появява правилно в наличния списък за съхранение
 5. Щракнете върху “Създайте диск“Бутон
 • Създайте пълна система за архивиране чрез софтуер на трети страни

Да предположим, че предпочитате по -универсален процес на архивиране. В този случай Acronis Cyber ​​Protect Home Office ви позволява да създавате резервни копия на системните изображения с опцията за възстановяване на отделни файлове, както и пълно възстановяване на изображения и инсталиране на голи метали на нов компютър.

За да направите това за Windows, следвайте стъпките по -долу:

 1. Започнете Acronis Cyber ​​Protect Home Office
 2. Кликнете върху “Backup” на страничната лента
 3. Изберете “Добавяне на резервно копие”

Бърз съвет: Можете да преименувате резервни копия, като щракнете върху стрелката до името на резервното копие; След това изберете “Преименуване” и въведете ново име

 1. Щракнете върху областта “Източник на резервно копие” -> Изберете “Дискове и дялове”
 2. В новия прозорец маркирайте квадратчетата до дисковете и дяловете, които искате да архивирате -> Щракнете върху бутона “OK”
 3. Щракнете върху „Пълен списък с дялове“, за да видите скрити дялове

Не забравяйте, че архивирането на динамични дискове изисква само с помощта на режима на дял.

 1. Щракнете върху зоната “Backup Destination” и изберете резервна дестинация: Acronis Cloud – Влезте във вашия акаунт Acronis и щракнете върху “OK” на външно устройство – всички външни твърди устройства, включени в компютъра ви, трябва да се появят в списъка; Прегледайте и изберете резервните Drivenas – можете да изберете NAS от списъка с устройства на NAS. Ако имате само един NAS свързан, Acronis ще го използва като резервен дестинация по подразбиране – изберете резервна дестинация от опциите на папката
 2. Acronis Cloud – Влезте във вашия акаунт Acronis и щракнете върху “OK”
 3. Външно устройство – Всички външни твърди дискове, включени в компютъра ви, трябва да се появят в списъка; Прегледайте и изберете резервното устройство
 4. NAS – Можете да изберете NAS от списъка с устройства на NAS. Ако имате само един NAS свързан, Acronis ще го използва като дестинация за архивиране по подразбиране
 5. Прегледайте – Изберете резервна дестинация от опциите на папката

Можете да щракнете върху „Опция“, за да видите конкретни подробности и да конфигурирате настройките за архивирането. Изберете „Добавяне на коментар“, за да добавите коментар към версията за архивиране; Това ще улесни намирането на по -стара архивиране или одитиране на архивиране, за да освободите дисковото пространство след известно време.

 1. Когато сте готови с настройките, изберете една от двете опции: щракнете върху „резервно копие сега“, за да стартирате резервното копие, незабавно кликнете стрелката до бутона „Back Up Now“ и изберете „По -късно“, за да стартирате архивирането по -късно или да следвате график
 2. Кликнете върху “Архивиране сега”, за да стартирате резервното копие незабавно
 3. Щракнете върху стрелката до бутона “Back Up Now” и изберете “по -късно”, за да стартирате архивирането по -късно или да следвате график

Бърз съвет: След като стартирате онлайн резервно копие, можете да затворите домашния офис на Cyber ​​Protect Acronis. Процесът на архивиране ще работи във фонов режим.

Когато се върнете към облака на Acronis, първото пълно архивиране на изображения може да отнеме значително време. По -нататъшното увеличение на архивите вероятно ще бъде значително по -бързо, тъй като те се променят само резервни файлове, тъй като последното архивиране.

Как да възстановите системните изображения в Windows 10?

Ако вашият Windows 10 се срива или не реагира адекватно, възстановяването на изображението на Windows 10 от резервно копие може да е единствената ви надежда да го върнете към нормалното. За щастие, софтуерът за възстановяване на Windows 10 позволява бързо възстановяване на изображения.

За да възстановите резервното копие на изображението, следвайте стъпката по -долу:

 1. В Windows 10 отидете за “Настройки” -> “Актуализация и сигурност” -> “Възстановяване”
 2. В секцията “Advanced Startup” (вдясно) щракнете върху “Рестартиране сега” (под “Advanced Startup)

Потребителите на Windows 11 трябва да следват пътя “Настройки” -> “Система” -> “Възстановяване” -> Щракнете върху бутона “Рестартиране”. (до “Разширено стартиране”)

 1. Сега ще видите прозореца “Изберете опция” -отидете за “Отстраняване на проблеми” -> “Разширени опции” -> “Възстановяване на изображението на системата” -> “Вижте още опции за възстановяване” -> Изберете “Възстановяване на изображението на системата”
 2. Оттам нататък следвайте подканите, за да възстановите файла с изображения на Windows.

Ако Windows 10 не се стартира, стартирайте компютъра си с диска за ремонт на системата. Да се ​​надяваме, че ще бъдете отведени до прозореца „Изберете опция“. Следвайте същите стъпки, за да възстановите Windows 10 в предишното му здравословно състояние.

Acronis Cyber ​​Protect Home Office – най -добрият пълен резервен софтуер

Защитата на вашите данни е основен приоритет, независимо дали сте индивидуален потребител или използвате SMB. Родните функции на Windows са удобни, но предлагат ограничени опции за архивиране и възстановяване. Acronis Cyber ​​Protect Home Office ви позволява да създавате пълно системно изображение и да възстановявате файлове поотделно чрез удобен за потребителя интерфейс. Това ви спестява време и усилия да вложите в критични задачи и поддържа бизнеса ви начело на играта си.

Освен това получавате защита от най-високо ниво срещу атаки на злонамерен софтуер, интелигентни сигнали и автоматизирани кръпки, за да укрепите системата си срещу всяка съвременна заплаха. Всички функции на Acronis са опаковани в изчерпателен софтуер, така че няма да се налага да разчитате на множество решения.

Как да създадете резервно копие на системното изображение в Windows 10 или Windows 11

Уолтър Глен

Уолтър Глен
Бивш редакторски директор

Уолтър Глен е бивш редакционен директор на Gow-To Geek и неговите сестри сайтове. Той има повече от 30 години опит в компютърната индустрия и над 20 години като технически писател и редактор. Той е написал стотици статии за маниер и редактира хиляди. Той е автор или съавтор на над 30 книги, свързани с компютър, на повече от дузина езици за издатели като Microsoft Press, O’Reilly и Osborne/McGraw-Hill. Той също е написал стотици бели хартии, статии, ръководства за потребители и курсове през годините. Прочетете още.

Ник Люис
Писател
Ник Люис е писател на персонала за как да се върти. Той използва компютри от 20 години — се занимава с всичко-от потребителския интерфейс до регистъра на Windows до фърмуера на устройството. Преди как да се отрече, той използва Python и C ++ като програмист на свободна практика. В колежа Ник използва широко Fortran, докато следва степен по физика. Прочетете още. За как да се отрече

Крис Хофман
Главен редактор
Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek. Прочетете още. За как да се отрече

Актуализирано 13 март, 2023, 14:01 EDT | 3 мин. Прочетете

Настолен плот на Windows 10

 1. Отворете инструмента за архивиране на системата. В Windows 10 се насочете към контролния панел> Резервно копие и възстановяване (Windows 7)> Създайте системно изображение.
 2. Изберете къде искате да запазите резервното изображение.
 3. Изберете дисковете, които да архивирате.
 4. Започнете резервното копие.
 5. По желание създайте диск за ремонт на системата, който можете да използвате, за да стартирате компютъра си и да възстановите резервното изображение.

Вградените резервни програми в Windows са доста солидни. Можете дори да създадете пълно резервно изображение на вашия компютър без помощна помощна програма. Този инструмент все още е включен в Windows 10 и Windows 11.

Внимание: Функцията за архивиране на системното изображение е оттеглена. Той все още присъства както в Windows 10, така и в Windows 11, но Microsoft препоръчва да използвате помощна програма за трети страни, за да създадете цялостно изображение на устройството.

Съдържание

Какво е архивиране на системното изображение?

Архивирането на системното изображение по същество е пълна снимка на цял твърд диск. Предимството на системното изображение е, че ако твърд диск се срине, можете да го замените, да възстановите изображението и да върнете системата си точно до мястото, където е било заснето изображението. Няма нужда да преинсталирате Windows или вашите приложения. От друга страна, нормални инструменти за архивиране, включително онлайн резервни услуги като Backblaze или Windows’ Вградена функция за историята на файловете, по същество копирайте вашите файлове на друго място.

Най -големият недостатък при архивирането на системните изображения – освен да отнеме малко повече време – е, че вие мога’t Възстановете резервното копие на различен компютър. Вие’Създаване на изображение на пълната ви инсталация на Windows и тъй като Windows е настроен специално за вашия хардуер, то току -що спечели’t работи така, както е в друг компютър. Би било като да се опитате да включите вашия твърд диск в друг компютър и да очаквате всичко да се зареди добре. Имайки това предвид обаче, архивирането на изображения все още може да бъде наистина удобно.

Приложения на трети страни като Macrium Reflect или Acronis True Image-поне платените версии-предлагайте някои разширени функции, които сте спечелили’t Намерете в инструмента за архивиране на изображението на Windows System. Например, и двете поддържат инкрементални резервни копия, защитени с парола изображения и възможност за разглеждане на резервни копия за отделни файлове. Но безплатно е безплатно и ако не сте’Не се нуждаят от допълнителните функции, инструментът на Windows предлага солиден начин за извършване на пълно архивиране на вашата система.

Първа стъпка: Отворете архивиране на изображението на системата

Инструментът за архивиране на системното изображение се намира в контролния панел на Windows, но той’s на различно място на различни версии на Windows.

Отворете архивирането на изображението на системата в Windows 10 и Windows 11

В Windows 10 и Windows 11 щракнете върху бутона Старт, въведете “Контролен панел” в лентата за търсене, след това натиснете Enter или щракнете “Отворен.”

Търсене

Уверете се, че изгледът на вашия контролен панел е настроен “Големи икони” или “Малки икони,” и след това щракнете “Резервно копие и възстановяване (Windows 7).”

Бакшиш: Можете също просто да търсите “Резервно копие” В полето за търсене в горния десен ъгъл на прозореца на контролния панел, за да се намери този пряк път.

В “Резервно копие и възстановяване (Windows 7)” прозорец, щракнете върху “Създайте системно изображение” връзка.

Изберете

Втора стъпка: Създайте резервно копие на системното изображение

Веднъж ти’VE отвори инструмента за изображение на системата, стъпките за създаване на системно изображение са еднакви в Windows 7 чак до Windows 11.

Когато за първи път отворите инструмента, той ще сканира вашата система за външни дискове. След това можете да решите къде искате да запазите изображението. Може да бъде на външно устройство, множество DVD’S, или на мрежата на мрежата. Изберете къде искате да запазите архивирането си и след това щракнете “Следващия.”

По подразбиране инструментът подкрепя само вашето системно устройство. Можете да включите други дискове, ако искате, но не забравяйте, че това ще добави към размера на крайното изображение. Обикновено обичаме да създаваме отделни резервни копия на изображения за всяко устройство.

На екрана за потвърждение забележете количеството пространство, което изображението може да заеме. Ако нещо не’не изглеждайте правилно, все още можете да се върнете и да направите корекции. Ако всичко изглежда добре, щракнете върху “Стартиране на архивиране” бутон.

Вие’Ще видя метър за прогрес, тъй като инструментът създава изображението.

Изчакайте, докато резервното копие е създадено. Може да отнеме известно време, така че бъдете търпеливи

Може да отнеме известно време. В този пример ние’Съединейки се на диск с около 319 GB данни. Отне около 2.5 часа, когато се архивира до външен твърд диск, свързан към нашия компютър чрез USB. Времето ви ще варира в зависимост от вашия компютър и вида на съхранението, към което вие’отново се архивира. Твърдо състояние на задвижването естествено ще бъде много по-бързо.

Трета стъпка: Създайте диск за ремонт на системата

Когато резервното копие приключи, Windows ви дава възможност да създадете диск за ремонт на системата. Можете да използвате този диск, за да стартирате вашия компютър и да възстановите от архивирането на изображението си в случай, че някога трябва да замените твърдия си диск и можете’t Стартирайте Windows. Горещо ви препоръчваме да продължите напред и да създадете диска, след това да го маркирате и съхранявате на сигурно място.

Изберете устройството, което искате да използвате, за да създадете диска и след това щракнете върху “Създайте диск” бутон.

Когато дойде време за възстановяване на изображението, можете да стартирате компютъра си от диска за възстановяване, за да получите достъп до редица инструменти за възстановяване – включително и да “Възстановяване на изображението на системата.”

The

Създаването на резервно копие на изображение може да отнеме известно време, така че то’най -добре е да го направите, когато сте спечелили’не се нуждаете от вашия компютър за няколко часа – или дори за една нощ. И ако се появи нуждата някога, когато трябва да използвате това резервно копие, за да използвате резервни копия на изображения в Windows isn’t много трудно.

Най -добрите външни твърди задвижвания от 2023 г

Samsung T7 преносим SSD

Най -добрият външен SSD като цяло

Samsung T7 преносим SSD

$ 79.99
$ 89.99 Спестете 11%

Как да архивирате и възстановите компютъра си със системен файл на Windows

Резервните копия на файлове с изображения са полезни, ако текущата ви система Windows 10 или Windows 11 някога се проваля.

Актуализирано на 24 март 2023 г

https: // www.pcmag.com/как да/как да се върнете и ре-restore-an-image-file-file-of-windows-10

(Изображение: Стефан BG / Shutterstock)

Ако вашата среда на Windows някога стане нестабилна или покварена, настройката на архивирането на системното изображение може да отстрани проблема – ако отделите време да се подготвите предварително.

Този метод за архивиране създава цял файл с изображения на Windows 10 или Windows 11, който след това може да се съхранява безопасно на друго място. Когато възникне проблем, след това можете да върнете Windows и да работите, като възстановите цялото изображение.

Важно е да се отбележи, че този метод се различава от няколко други опции за архивиране, предлагани от Microsoft. Историята на файловете запазва просто изберете файлове и папки, докато задвижването на възстановяването спечели’t Запазете личните си файлове. Точката за възстановяване може да спести всичко, но понякога може да се провали, оставяйки ви без нищо.

Единственият недостатък на архивирането на системното изображение е, че не можете да възстановите отделни файлове, само цялото изображение. Така че ще трябва да създадете изображението доста редовно, за да сте сигурни, че имате запазена най -новата версия на вашата среда на Windows.

Преди да започнете, трябва да настроите външен източник, върху който да запазите файла си с изображения. Можете да създадете изображението на DVD-та, но най-лесният вариант е да използвате външно устройство, мрежово устройство или устройство, прикрепено към мрежата (NAS). Да започваме.

Създайте резервно копие на системното изображение

Най -бързият начин да стигнете до архивирането на изображението на системата е чрез контролния панел. Използвайте функцията за търсене на Windows от лентата на задачите, за да въведете Контролен панел, След това го изберете от резултатите. С контролен панел в изглед на икона изберете Резервно копие и възстановяване (Windows 7). Да, все още казва Windows 7, но тази функция работи отлично в Windows 10 и 11.

Щракнете върху Създайте системно изображение връзка, след това изберете къде искате да запазите архивирането – на външно устройство, DVD или мрежово местоположение. Ако искате да използвате външно устройство, уверете се’s Форматира се с помощта на NTFS, за да се съхраняват изображението. Щракнете Следващия.

Потвърдете кои области или дялове на вашия твърд диск ще бъдат включени във файла с изображения, след което щракнете върху Стартиране на архивиране бутон. Windows сега създава файла с изображения и го запазва в избраната от вас дестинация.

След това искате да създадете диск за ремонт на системата, който да използвате, ако Windows някога не е в състояние да се зарежда самостоятелно. Ще ви трябва дисково устройство, тъй като функцията все още не поддържа използването на USB устройство. Ако вашият компютър не направи’T имате дисково устройство, винаги можете да закупите външно DVD устройство, след което да го свържете през USB.

Поставете празен CD или DVD във вашия диск и щракнете върху Създайте диск за ремонт на системата връзка. Потвърдете, че вашето DVD устройство се появява, след което щракнете върху Създайте диск бутон.

Възстановяване на изображението на системата

Добре, сега да кажем един ден, че сте в задръстване, защото Windows се държи лошо. След като проучите други методи за отстраняване на неизправности, смятате, че възстановяването на Windows от файла с изображения може да е единствената ви опция. Уверете се, че вашата резервна среда е поставена или включена в компютъра. Ако все още можете, заредете вашия компютър.