След развод жените автоматично получават половината от имота

Резюме:

1. Крайното решение за това кой получава къщата в развод, ще зависи от различни различни фактори и лични обстоятелства на всеки съпруг.

2. Законът дава право на съпругата на половината от всички брачни активи при развод.

3. Бракът е партньорство и активите се комбинират по време на брака, влияещи върху финансовите решения.

4. Много жени предоставят неплатени услуги, като грижи за деца, прокарване на поръчки и почистване на къщи, което иначе би струвало на семейството много.

5. Жените могат да жертват възможности за кариера и напредък, за да приоритизират дома и семейството.

6. Няма автоматична разпоредба жените да получават петдесет процента от имота или активите при развод.

Въпроси:

 1. Защо съпругата получава наполовина в развод?
 2. Съпругата има право на половината от всички брачни активи според закона, тъй като бракът се счита за партньорство, при което активите се комбинират.

 3. Какви фактори определят кой получава къщата в развод?
 4. Решението за това кой получава къщата зависи от различни фактори и лични обстоятелства на всеки съпруг.

 5. Защо е важно да наемете професионален адвокат за развод рано?
 6. Наемането на професионален адвокат за развод рано гарантира, че вашите права са защитени по време на отдела за собственост.

 7. Какви неплатени услуги предоставят много жени по време на брака?
 8. Много жени предоставят неплатени услуги като грижи за деца, изпълнение на поръчки и почистване на къщи.

 9. Как тези неплатени услуги влияят на разходите на семейството?
 10. Тези неплатени услуги намаляват разходите на семейството, тъй като иначе би трябвало да наемат професионалисти за грижи за деца, изпълнение на поръчки и почистване на къщи.

 11. Защо някои жени жертват кариерата си?
 12. Някои жени жертват кариерата си, за да приоритизират домашните и семейните отговорности.

 13. Какви са потенциалните неуспехи в кариерата за жените?
 14. Жените могат да пропуснат възможностите за напредък в кариерата, промоциите и развитието на уменията поради техните семейни отговорности.

 15. Има ли автоматична разпоредба за жените да получат половината от имота в развод?
 16. Не, няма автоматична разпоредба жените да получават половината от имота или активите при развод.

 17. Който решава издръжката или сумата за издръжка в развод?
 18. Сумата за издръжка или поддръжка се решава или от самите страни, или от съда.

 19. Какви са съображенията за разделяне на споделените дългове при развод?
 20. Разделението на споделените дългове в развод зависи от различни фактори и лични обстоятелства.

Свържете се с Beckman, Steen & Lungstrom днес

Ако имате нужда от помощ при разбирането на закона за развод и справедливо разделяне на вашите активи, включително тези на неработен съпруг, свържете се с Beckman, Steen & Lungstrom за професионална помощ.

Отговор:

Не, няма разпоредба, която автоматично да предоставя на жените петдесет процента от имуществото или активите при развод. Сумата за издръжка или поддръжка трябва да бъде решена взаимно от участващите страни или делегирани от съда въз основа на обстоятелствата по делото.

Адвокат Нитин Чопра

Адвокат Нитин Чопра

Адвокат рейтинг на Нитин Чопра:

Лоурато Лоурато Лоурато Лоурато Лоурато 4.5 | 100+ потребителски оценки

Лоурато Колония Сукрити Вихар, Аллахабад

Googling вашия правен проблем онлайн?

Интернет не е адвокат и нито вие сте.
Говорете с истински адвокат за вашия правен въпрос.

Говорете с адвокат

Лоурато

Предложените изменения в отдела за собственост по дело за развод варират в зависимост от юрисдикцията и специфичните закони, приложими.


След развод жените автоматично получават половината от имота

Крайното решение за това кой получава къщата в развод, ще зависи от различни различни фактори и лични обстоятелства на всеки съпруг. Докато родителите на попечителите обикновено се дават предпочитание, това не винаги може да бъде така с обвързаното имущество. Следователно, то’С струва да наемете професионален адвокат за развод рано.

Защо съпругата получава наполовина в развод?

Чуваме го редовно, когато подготвяме документите за развод: “I’е този, който печели парите, целият ни брак. Защо тя получава половината от всичко?” В много случаи мъжкият съпруг се чувства така, сякаш е подкрепял жена си за по -голямата част от брака. Той’е този, който се отправя на работа всеки ден, носейки парите вкъщи. Защо тя има право на половината от всичко в развода? Докато простият отговор е, “Законът й дава право на половината от всички брачни активи,” Има редица причини зад този устав.

Бракът е партньорство

Брачен договор е обвързващ договор по повече начини, отколкото един. То’не е просто изявление, че съпругът и съпругата ще живеят заедно. То’S също изявление, че техните активи са комбинирани: тоест, че това, което принадлежи на единия, принадлежи на другия. В много случаи това влияе на редица решения, взети от двамата съпрузи: какво да закупите, включително жилище или превозно средство; как да се справим с работните задължения; Как да харчите и спестявате пари. По време на брака си вероятно сте взели финансови решения въз основа на комбинирания си доход – и така направи жена ви. В резултат на това, когато дойде време за развод, двамата трябва да разделите активите си и споделените дългове.

Неплатени услуги

Много жени избират, вместо да отидат на работа, да останат вкъщи и да осигурят семействата си, като се грижат за поръчки, прихващат пакети и се грижат за деца. Често услугите, които те предоставят, биха стрували на семейството много, ако сте наели някой друг да ги предостави. Обмисли:

Цената на грижите за децата. Детските грижи представляват значителни разходи за много семейства. Всъщност семействата с повече от едно малко дете могат бързо да установят, че това струва повече, за да държи децата в детски градини, отколкото семейството би направило със съпругата, която работи, което води до решение да остане у дома.

Цената на наемането на някой да изпълни поръчки. Много градове сега предлагат услуги за изпълнение на поръчки-но ако сте анули’t Наемане на го е направило, има вероятност някой от вашето семейство да го завърши. Изпълнението на поръчки може да представлява значителни разходи за вашето семейство, ако не беше обработено от жена ви.

Цената на почистването на къщата. Поддържане на дома си чист и подреден – особено, когато имате деца или домашни любимци вкъщи – е непрекъснато предизвикателство и такова, което много жени се срещат ежедневно. Наемането на някой, който да поддържа домашния и чист, може да увеличи значително разходите за вашето семейство.

Пропуснати възможности

Днес’s бързо развиващи се работни среди, това’е необходимо, за да останете конкурентоспособни, за да останете на върха на вашето поле. Много жени обаче избират да пожертват кариерата си в полза на дома и семейството. Понякога те пожертват тези придобивки в кариерата си направо: избират да останат вкъщи, когато децата се добавят към семейството, например. В други случаи жените жертват възможности за насърчаване и шанс да увеличат уменията си по по -малки начини: те’Често тези, които да вземат болен ден, за да се грижат за болни деца или да се грижат за отговорностите у дома. Те’По -вероятно е да пропуснат твърде много дни на работа или да откажат бизнес пътувания и други възможности, което може да им попречи да се издигнат толкова високо в избраната от тях професия, колкото биха искали.

Свържете се с Beckman, Steen & Lungstrom днес

Борявате ли се да разберете закона за развод, включително как справедливо да разделите активите си с бившата си съпруга – потенциално включително съпруга, която остана вкъщи, вместо да допринася за семейството’s доходи? Свържете се с нас днес, за да научите повече за това как можем да ви помогнем през целия процес на развод, включително справедливо разделяне на вашите активи.

След развод жените автоматично получават половината от имота

Не, няма разпоредба като такава, която предвижда петдесет процента от имота или активите да бъдат дадени на съпругата автоматично при развод. Издръжката или сумата за поддръжка трябва да бъдат решени от самите страни или същата се решава от съда съответно.

Адвокат Нитин Чопра

Адвокат Нитин Чопра

Адвокат Нитин Чопра

ЛоуратоЛоуратоЛоуратоЛоурато Лоурато4.5 | 100 + Потребителски оценки ЛоуратоКолония Сукрити Вихар, Аллахабад

Googling вашия правен проблем онлайн?

Интернет не е адвокат и нито вие сте.
Говорете с истински адвокат за вашия правен въпрос.

Говорете с адвокат

Лоурато

Предложеното изменение на законите за развод, което дава на жените 50% дял в жилищните имоти на съпрузите си, се счита за зле. Не само изменението е предубедено спрямо мъжете, но и не прави нищо, за да даде възможност на жените в истинския смисъл на термина. Като начало, правото на собственост на жената вече е установено съгласно закона. Това означава, че тя има равни права на родителската си собственост като своите братя и сестри. В такъв сценарий, според жените допълнително законно право над жилищната собственост на съпрузите си – което също може да бъде наследено – е несправедливо. Нито мъжете имат същите права върху собствеността на съпругите си, нито могат да искат емоционални щети по време на развод.
Това, че изменението е извън синхрон с The Times, се потвърждава от факта, че тя изключва жените като продуктивни членове на съвременната работна сила. Жените днес са с равни добивачи и с готовност допринасят за провеждането на семейното домакинство. Очевидно това им печели равен дял на всеки брачен актив, който се придобива съвместно. Но да се даде законни права на жените над имуществото, придобити само от съпрузите им, е ясна дискриминация. Междувременно изменението мълчи по случаи, когато жените имат повече собственост от съпруга си.

Адвокат Ашвани Саксена

Адвокат Ашвани Саксена

Адвокат Ашвани Саксена

ЛоуратоЛоуратоЛоурато Лоурато4.0 | 2 + Потребителски оценки ЛоуратоГраждански съд, Файзабад

Който получава къщата в развод? Закони за брачна собственост в Колорадо

къща в разделение за имущество на развод

Съгласно закона за развод на Колорадо, вашето семейно жилище обикновено се класифицира като брачна собственост – актив, придобит от някой от съпрузите след брака и преди да влезе в сила постановление за законно раздяла.

Съдилищата не вземат предвид, чието име е на акта, и дали заглавието се съхранява индивидуално или от двете страни под някаква форма на съсобствеността. Ако вие и вашето семейство сте закупили и живели в определена къща от брака, имотът най -вероятно ще бъде класифициран като брачен .

Какво е брачен имот в Колорадо?

Цялата собственост, придобита по време на брак, се нарича като “брачна собственост” в Колорадо. Обикновено такъв имот включва вашата къща (и други недвижими имоти), банкови и инвестиционни сметки, пенсионни сметки, превозни средства и други предмети, които семейството ви притежава.

Има ли право на съпруга ми, ако се разведем, ако се разведем?

Не, Колорадо е “ справедливо разпределение ” състояние, а не a ”Състояние на собствеността на общността”. Което означава, че къщата ви – брачен имот – не се разделя автоматично (50:50) по време на развода. Вместо това съдията анализира вашите лични обстоятелства и предлага a “справедливо” разделение.

Как се разделя имуществото на развод в Денвър?

В Денвър и други графства в Колорадо цялата собственост и дълг, придобити по време на брака, са разделени справедливо (доста) между съпрузите.

Когато двойките не могат да се споразумеят сами (или с помощта на посредник) относно правилното разделение, съдът може да се намеси и да реши кой получава къщата след развода. Но имайте предвид, че отделът за собственост не винаги означава физическо разделение. Най -вероятно съдията ще вземе решение за определен процент от общата стойност на имота (вашата къща), която всеки съпруг получава.

Когато взема решение относно разделението на активите, съдията ще вземе предвид няколко фактора като:

 • Приносът на всяка страна за придобиването на къщата
 • Лични обстоятелства на всеки съпруг
 • Всякакви договорености за попечителство, направени по отношение на децата
 • Отделната стойност на собствеността на всеки съпруг се увеличава или намалява по време на брака
 • Вече съществуващи предбрачни или след събития споразумения

Например, ако сте по -висок печеливш в семейството и допринесете повече за авансовото плащане или ипотека, вие’вероятно ще получа по -голям дял от къщата. От друга страна, по -вероятно е родител на попечителство с непълнолетни деца.

Във всеки случай са възможни различни сценарии. Ако въпросите относно разделението на къщата отидат на изпитание, то’най -добре да има квалифицирано законно представителство.

Мога ли да остана в къщата по време на развода?

Да, законно ви е позволено да останете в брачната къща по време на производството по развод . Освен ако няма’временна заповед срещу вас, другият съпруг не може да ви принуди да се преместите.

От друга страна, можете лично да пожелаете да се измъкнете от брачната си къща. В този случай имайте предвид следните фактори:

1. Финансовите съображения за преместване преди разводът е окончателно:

Ако съпрузите решат да се разделят по време на производството по развод, съпругът с по-ниски доходи може да подаде молба от Колорадо за временна издръжка (издръжка). Такива искания често се предоставят на родители на попечителство с деца. Вие’Ще бъда помолен също да започнете да плащате издръжка на деца, тъй като сте спечелили’не живеят заедно. Така че, ако се премествате от къщата по време на развода, помислете за допълнителните финансови задължения. Разходите за поддържане на две домакинства могат да бъдат стръмни.

2. Попечителството и изнасянето, преди разводът да е окончателно:

То’Не е препоръчително да се изнесете от брачната къща, преди вас и съпругът ви да се съгласите с родителски план – документ, подробно описвайки договореностите за посещение и попечителство – и да го изпратите в съда в Колорадо. Ако се преместите, преди да постигнете споразумение по горното или преди да има временни заповеди, може да е много по -трудно да договаряте справедливо разпределение на времето за родителство с другия родител.

Може ли съпругът да ви изгони от къщата в Колорадо?

Не, ако къщата е придобита по време на брака, съпругът ви не може да ви принуди да се движите по свое желание. Само съдът може да вземе решение по въпросите на изгонването на съпрузите в Колорадо. Освен ако няма’Временна заповед, вие имате пълни права да останете в брачния дом, докато разводът не бъде финализиран.

Но там’е важно изключение от това правило. Ако имотът е закупен от вашия съпруг поотделно преди брака, той не го прави’t класифицирайте като “брачен”. В такъв случай те могат да ви помолят да освободите помещенията.

Какви активи не се класифицират като брачна собственост?

Брачната собственост не включва:

 • Надарени и наследствени активи от някой от съпрузите
 • Недвижими имоти, придобити с помощта на парите от продажба на имот, придобит преди брака или надарен/наследствен имот
 • Всякакви активи, придобити от всяка от страните, след указ за законна раздяла
 • Имущество, изключено от валидно споразумение между двете страни

Двойките също могат да имат отделна собственост, внесена в брака или придобити по време на брака чрез подарък/наследство. В повечето случаи отделно имущество няма да трябва да бъде разделено по време на развода. Това обаче може да бъде сложен въпрос, тъй като отделната собственост може бързо да се върти през целия брак.

Когато отделно имущество стане брачна собственост

Този случай е най -добре илюстриран с пример. Един от съпрузите е използвал наследени пари за закупуване на къща по време на брака. Придобитият имот е озаглавен съвместно в имената на двамата съпрузи. Като се има предвид, че и двамата съпрузи живеят и допринасят за тази къща, отделният имот може да се трансформира в брачна собственост. С други думи, тя става обвързана.

Въпреки че заглавието не е окончателната характеристика за определяне дали имотът е отделен или не, той може да се използва като лост в рамките на споразумение за имоти. По този начин, си струва да наемете квалифициран адвокат за развод, който да ви помогне с класификацията на собствеността.

Трябва ли съпругът ми да плаща сметките, докато не се разведем?

Като цяло, да. Докато името им е на сметката (отделно или съвместно), те са длъжни да ги уредят. Въпреки че това решение е предимно лично, неуспехът да се плащат сметките може да повлияе на съдията’s Решение по време на отдел за справедлива собственост. Ако един човек се бори да изпълни финансовите задължения, може да подаде петиция на съда за временна финансова подкрепа.

Можете ли да останете в къщата след развод?

Съдът може да разпореди продажбата на къщата. Той също може да администрира оценката на имота и да вземе предвид други обстоятелства, за да оцени къщата на стойност.

Ако обаче родителят на попечителството желае да живее в имота, продажбата може да се забави, докато децата не завършат гимназия. Къщата може да бъде присъдена и на един от съпрузите и/или да им предостави изключителни права за заетост. В този случай един съпруг може законно да пребивава в къщата, докато друг трябва да намери друго място за живеене. Такива разпоредби могат да бъдат направени по време на развод за безопасността на всяка от страните.

Наемане на адвокат в Колорадо, който да помогне в отдела за собственост

Крайното решение за това кой получава къщата в развод, ще зависи от различни различни фактори и лични обстоятелства на всеки съпруг. Докато родителите на попечителите обикновено се дават предпочитание, това не винаги може да бъде така с обвързаното имущество. Следователно, то’С струва да наемете професионален адвокат за развод рано.

В 9 американски държави развод може да означава загуба на половината от всичко, което притежавате

Икона по имейл на плика. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Споделете икона извита стрелка, насочена вдясно.

Икона в Twitter стилизирана птица с отворена уста, туитър.

Twitter LinkedIn Icon Думата “в”.

LinkedIn Fliboard Icon Стилизирана буква f.

Flipboard Facebook икона на буквата f.

Икона за имейл във Facebook – плик. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Икона на имейл връзката Икона на верижна връзка. Той символизира URL адрес на връзката към уебсайта.

самотна майка

Изкупи сега

Нашите експерти избират най -добрите продукти и услуги, за да помогнат да вземете интелигентни решения с парите си (ето как). В някои случаи получаваме комисия от нашите партньори; Нашите мнения обаче са наши собствени. Условията се прилагат за оферти, изброени на тази страница.

 • Ако не можете да решите как да разделите активите си по време на развод, съдилищата ще го направят вместо вас.
 • Повечето щати в САЩ наблюдават справедливо разпределение, което означава, че всички имоти, придобити по време на брака, са разделени справедливо по преценка на съдията.
 • Девет американски държави спазват закона за собствеността на общността, където брачните активи са разделени 50-50.

Вземете най -новите съвети, от които се нуждаете, за да управлявате парите си – доставени до вас на две седмици.

Зареждането на нещо се зарежда.

Благодаря за регистрацията!

Достъп до любимите си теми в персонализирана емисия, докато сте в движение. Изтеглете приложението

Прогнозите за процента на развод в Америка варират, но реалността е,.

Когато една двойка се присъедини като едно, техните активи обикновено се комбинират, за да образуват семейно имение и всичко, което придобиват след това, се превръща в съвместна собственост. При развод тези активи – включително недвижими имоти, зависими деца, доходи, автомобили, мебели, инвестиции и пенсионни сметки – се разделят между бившите съпрузи.

Ако вие и съпругът ви не можете.

Кои държави са държави в общността в развод?

В държавите от собственост на общността брачните активи-и дълговете, възникнали от всеки съпруг по време на брака-се разделят 50-50. Отделен имот се счита за всичко, което се държи само на едно име на съпруга, включително имущество, притежавано преди брака, даден като подарък или наследствен.

Щатите, които спазват този закон, са Аризона, Калифорния, Айдахо, Луизиана, Невада, Ню Мексико, Тексас, Вашингтон и Уисконсин. Жителите на Аляска могат да се включат в споразумение за собственост на общността.

Съдът може също така да счита брачните активи „квази-общинска собственост“, ако по времето, когато са били придобити, двойката е живяла в държава, която не е собственост на общността.

Всички държави, които не са общности, разделят активите „справедливо“

Ако живеете в държава, която не спазва закона за собствеността на общността и вие и вашият съпруг не можете да се съгласите как да разделите брачните си активи, тогава той подлежи на справедливо разпределение. Това означава, че всичко (с изключение на подаръци или наследства) е разделено „справедливо“ по преценка на съдията, като се вземат предвид потенциалът или доходите на всеки човек, финансовите нужди и личните активи.

Възможно е съдия в едно от 41 състояния на справедливостта да реши да раздели активите 50/50 така или иначе, след като вземат предвид различни фактори, но това не е дадено. И дори така, двойките обикновено се насърчават да постигнат споразумение за сетълмент, преди съдия да претегли. Освен разделянето на собствеността, има и плащания за издръжка и издръжка на деца, които трябва да се обмислят.

За да защитите личните активи, независимо къде живеете, двойките могат да създадат предбрачно споразумение, което установява условия за разделение на активите или постоянна финансова подкрепа в случай на развод.

Танза Луденбек

Tanza е професионалист на CFP® и бивш кореспондент за личен финансов инсайдер. Тя наруши новините за личните финанси и пише за данъци, инвестиране, пенсиониране, изграждане на богатство и управление на дълга. Тя подпомогна бюлетин на две седмици и колона, отговаряща на въпроси на читателите за парите. Танза е автор на две електронни книги, ръководство за финансови планиращи и „Едномесечният план за овладяване на парите си.„През 2020 г. Танза беше редакционната водеща на Master Your Money, годишна оригинална серия, предоставяща финансови инструменти, съвети и вдъхновение на Millennials. Танза се присъедини към Business Insider през юни 2015 г. и е възпитаник на университета в Елон, където учи журналистика и италианска. Тя е базирана в Лос Анджелис.

Прочетете повече Прочетете по -малко

Редакционна бележка: Всякакви мнения, анализи, отзиви или препоръки, изразени в тази статия, са тези на автора’S самостоятелно и не са прегледани, одобрени или одобрени по друг начин от който и да е издател на карта. Прочетете нашите редакционни стандарти.

Моля, обърнете внимание: Докато офертите, споменати по -горе, са точни към момента на публикуването, те са обект на промяна по всяко време и може да са се променили или може да не са налични вече.