Резюме

В тази статия ще проучим как Google може да проследи вашето местоположение, дори когато използвате VPN. Ще обсъдим методите, които Google използва, за да определи вашето истинско местоположение, като например данни за сензора на устройството и геолокация на браузъра. Ще предоставим и няколко съвета как да попречим на Google да ви проследява, включително използване на частни или инкогнито сърфиране и услуги за деактивиране на местоположението.

1. Как Google знае вашето местоположение, дори когато използвате VPN?

Google може да определи вашето местоположение чрез различни методи, включително данни за сензора на устройството и геолокация на браузъра. Той може също да използва Wi-Fi мрежи и Wi-Fi проследяване на местоположението, където поддържа база данни с точки за достъп и техните известни места. Освен това, ако сте влезли във вашия акаунт в Google, Google все още може да проследява местоположението ви чрез своите услуги като Google Maps и Google Search.

2. Как можете да попречите на Google да проследява местоположението ви, когато използвате VPN?

За да попречите на Google да проследява местоположението ви, можете да използвате частни или инкогнито сърфиране сесии заедно с вашия VPN. Излизането от вашите акаунти в Google и изцяло деактивирането на услугите за местоположение също може да помогне. Важно е да прочетете цялата статия за по -подробно ръководство за предотвратяване на Google да проследява вашето местоположение.

3. Как работят vpns?

VPN създават криптирана връзка между вашето устройство и VPN сървър. Целият ви интернет трафик преминава през тази сигурна връзка, преди да стигнете до местоназначението си, което затруднява другите да прихващат или наблюдават вашата онлайн дейност. VPN също скриват вашия IP адрес, който е уникален идентификатор, свързан с вашето устройство и местоположение.

4. Как Google използва Wi-Fi мрежи, за да проследява вашето местоположение?

Когато устройството ви е свързано към Wi-Fi, то непрекъснато изпраща сигнали за достъп до точки в района. Google може да използва тази информация за триангулиране на вашето местоположение, дори ако не използвате активно Google Services. Съхранявайки база данни от Wi-Fi точки за достъп и техните известни места, Google може да определи приблизителното ви местоположение, дори когато използвате VPN.

5. Може ли Google да проследява местоположението ви, дори когато сте влезли във вашия акаунт в Google?

Да, Google все още може да проследява вашето местоположение, ако сте влезли в акаунта си в Google, докато използвате VPN. Google проследява информацията за местоположението чрез различни услуги като Google Maps, Google Search и Google Sites. Тези услуги използват вашето местоположение, за да ви предоставят подходящи резултати от търсенето, местен бизнес и информация, базирана на местоположението.

6. Каква е функцията за история на местоположението на Google?

Функцията за история на местоположението на Google съхранява информация за навсякъде, където сте използвали интернет, включително вашето местоположение, когато сте използвали VPN. Той събира данни чрез GPS, Wi-Fi точки за достъп и триангулация на клетъчната кула. Тази функция може да бъде изключена, ако не искате Google да съхранява историята на вашето местоположение.

7. Има ли рискове, свързани с проследяването на местоположението на Wi-Fi на Google?

Wi-Fi проследяването на Wi-Fi в Google е изправено пред критики в миналото, тъй като потенциално може да събира данни за необезпечени Wi-Fi мрежи, които могат да включват чувствителна информация. Google обаче предприе мерки, за да гарантира точността на своята база данни, като управлява автомобилите на Google Street View по целия свят, за да събира данни за точките за достъп и техните местоположения.

8. Как използването на частни или инкогнито сесии за сърфиране попречи на Google да проследява вашето местоположение?

Частните или инкогнито сесии за сърфиране не съхраняват бисквитки или история на сърфиране, което затруднява Google да проследява вашата онлайн дейност и да определи вашето местоположение. Използвайки тези сесии заедно с вашия VPN, можете да увеличите поверителността си и да попречите на Google да ви проследява.

9. Защо е важно да деактивирате услугите за местоположение, ако искате да попречите на Google да проследява вашето местоположение?

Услугите за местоположение използват GPS, Wi-Fi и мобилни мрежи, за да определят местоположението на вашето устройство. Като ги деактивирате, вие предотвратявате Google да има достъп до тази информация и да проследява вашето местоположение. Имайте предвид обаче, че деактивирането на услугите за местоположение може да повлияе на определени приложения или услуги, които разчитат на данни за местоположението.

10. Може ли да се използва VPN да гарантира пълна поверителност от Google?

Докато използването на VPN може да подобри вашата поверителност и сигурност, това не гарантира пълна анонимност от Google. Има различни начини, по които Google може да проследява вашето местоположение, както е споменато в тази статия. Прилагането на допълнителни мерки за поверителност, като например използването на частни сесии за сърфиране, може допълнително да защити вашата онлайн поверителност вашата поверителност.

Ако (typeof ez_ad_units! неопределен) (468,60, vpnsuccess_com-box-3, ezslot_9,129, 0, 0); __ez_fad_position (div-gpt-ad-vpnsuccess_com-box-3-0); Може ли Google да ви проследи, ако използвате VPN

Проследяване на Google Ads – Когато посещавате сайт, Google проследява всеки ваш ход, за да приспособи рекламите към вашите предпочитания. Че’s Защо можете да видите много по -различни реклами за дрехи след вас’току -що посетил уебсайт, за да купи дрехи.

Как Google знае вашето местоположение, дори когато използвате VPN?

Функция за местоположение на Google

Преподавател по поверителност

Ако използвате VPN (виртуална частна мрежа), може да мислите, че вашата онлайн активност и местоположение са скрити от любопитни очи. Известно е обаче, че Google може да определи местоположението ви, дори когато използвате VPN. В тази статия ще разгледаме как Google знае вашето местоположение и какво можете да направите, за да поддържате местоположението си частно, когато използвате VPN.

Тази публикация може да включва партньорски връзки и мога да получа комисионна, ако купувате през връзките на моя уебсайт (без допълнителни разходи за вас).

NORDVPN Специална сделка

Вземете VPN защита от NORDVPN, една от най -надеждните VPN компании в света, просто $ 3.99/месец!

✅ Вероятно най -доброто изпълнение на двойния VPN.
✅ Над 5000 сървъра в 60 страни.
✅ Поддръжка на тунели за разделяне на VPN.

Спрете Google да ви проследява, когато използвате VPN

Ако нямате време и искате бърз отговор да попречите на Google да ви проследява, когато използвате VPN, ето какво трябва да знаете.

Google използва различни методи, за да определи истинското си местоположение, дори когато използвате VPN.

Тези методи включват Данни за сензора на устройството и Геолокация на браузъра, сред другите.

Най -добрият начин да спрете Google да ви проследява е да използвате частна или инкогнито сесия за сърфиране заедно с вашия VPN.

Като алтернатива можете Излезте от вашите акаунти в Google или Деактивирайте изобщо услугите си за местоположение.

Въпреки това, за по-задълбочен поглед върху това как да попречите на Google да проследява местоположението ви, докато използвате VPN, не забравяйте да прочетете пълната статия.

Как работят VPN

VPN създават криптирана връзка между вашето устройство и VPN сървър. Всичките си Интернет трафикът преминава през тази връзка Преди да стигнете до местоназначението си, което прави много по -трудно другите да прихващат или наблюдават вашата дейност. VPN също Скрийте вашия IP адрес, който е уникален идентификатор, свързан с вашето устройство и местоположение.

Как Google знае вашето местоположение, дори когато използвате VPN

Въпреки че използването на VPN може да скрие вашия IP адрес и да криптира вашия интернет трафик, той не прикрива напълно вашето местоположение. Има няколко начина, по които Google може да определи вашето местоположение, дори когато използвате VPN:

Google и Wi-Fi мрежи

Кога Вашето устройство е свързано с Wi-Fi, Постоянно изпраща сигнали за достъп до точки в района. Това може да се използва Триангулирайте местоположението си, Дори и да не използвате активно Google Services.

Google може да се възползва от това, като запази a База данни от Wi-Fi точки за достъп и техните известни места, система също се нарича Wi-Fi проследяване на местоположението. Когато се свържете с Wi-Fi мрежа, Google може да използва тези точки за достъп, за да определи вашия Приблизително местоположение, Дори когато използвате VPN.

Всъщност автомобилите Google Street View се движат по света от години, правейки снимки и събират данни за точките за достъп и техните местоположения.

Това им позволява да поддържат базата си възможно най -точна. Google се сблъска с критика В миналото над тази практика, тъй като може да събира и данни за необезпечени Wi-Fi мрежи, които могат потенциално включва чувствителна информация.

ExpressVPN Специална оферта: 3 безплатни месеца за нашите читатели!

Вземете най-добре оценената VPN услуга в света със специално предложение само за читателите на PrivacyTutor!

Google Services

Ако ти си Влезли във вашия акаунт в Google Когато използвате VPN, Google все още може да ви проследи. Това е така, защото Google следи информацията за местоположението чрез различни услуги, като Google Maps, Търсене в Google, и Google сайтове.

Например, когато изпълнявате a Търсене в Google, Google проследява вашето географско местоположение, за да предостави по -подходящи резултати от търсенето, местни фирми и други Информация, базирана на местоположение.

По същия начин, когато използвате Google Maps На вашия компютър Google моли за вашата информация за местоположението, за да ви предостави по -точни указания въз основа на текущото ви местоположение. Освен това, когато посещавате сайтовете на Google, някои от тях изискват достъп до информацията за вашето местоположение за функции като актуализации на времето или предложения за търсене въз основа на вашето местоположение.

История на местоположението

Функцията за история на местоположението на Google е друг начин, по който може да проследява вашето местоположение, дори когато използвате VPN. Тази функция магазини навсякъде, където сте използвали интернет, включително вашето местоположение, когато сте използвали VPN. Например, Google проследява историята на вашето местоположение чрез GPS, Wi-Fi точки за достъп, и Триангулация на клетъчната кула За да създадете точна история на вашите движения.

Ако имате История на местоположението е активирана, Можете да видите своя История на местоположението и уеб история Влизайки във вашия акаунт в Google. Тази функция съхранява навсякъде, където сте били, и всичко, което сте търсили в Google, което може да улесни Google Насочете ви към реклами, базирани на местоположение.

Google и вашият IP адрес

Въпреки че vpns скриват действителния ви IP адрес и ви предоставят различен, той е Не е безупречен метод За поддържане на местоположението ви частно. Google вече знае вашия истински IP адрес и може да използва тази информация, за да определи действителното ви местоположение.

Освен това, потенциал VPN откриване и VPN блокиране Можете също така да изложите истинския си IP адрес, когато използвате VPN. Уебсайтовете с VPN откриване могат да определят дали използвате VPN услуга, а ISP или работодатели могат да блокират достъпа до VPN сървъри. Когато VPN е блокиран или открит, вашият истински IP адрес и действителна информация за местоположението се разкриват.

Може ли Google да ви проследи, ако използвате VPN?

Снимка на логото на Google на бял фон

Използвам Google Search през цялото време и исках да разбера за всяко проследяване на Google, когато аз’M Разглеждайки моите уебсайтове чрез моя VPN. Използвам и други продукти на Google като карти, здравни приложения в YouTube и това ме загрижи колко далеч може да ме проследи Google.

Може ли Google да ви проследи, ако използвате VPN? Google може да ви проследи, когато се използва VPN, ако сте влезли в някакви приложения или услуги на Google. Ако не сте влезли в някакви приложения или услуги в Google, тогава ИТ’много по -трудно за Google да проследява дейности като историята на сърфиране.

Когато сте влезли в Google, като използвате един от многото им продукти, като Google Search, Gmail, Google Maps, Google Assistant в YouTube. Google знае кой сте въз основа на информацията, която сте я предоставили, включително вашите лични данни и информация, която лесно може да събере от вашето устройство, като вашия IP адрес. Когато сега се свържете с VPN, Google вече знае кой сте и къде се намирате, VPN ще ви анонимизира само от всички други уебсайтове, които посещавате, а не от Google.

Всяко търсене, извършени по време на влизане в Google Services в Google Приложения като Google Search и YouTube, ще бъдат известни на Google и се съхраняват в техните дневници. Google събира много информация за техните потребители, включително вашия IP адрес, вашата възраст, интернет навици като пазаруване на дори здравословни проблеми.

Google трябва да знае тази информация, за да може да се насочи към рекламата при вас, тъй като целенасочената реклама въз основа на това, което харесвате, е по -вероятно да ви се хареса на вас. Google знае кога целевата им рекламна привлекателност към техните потребители, рекламата става по -лесна за продажба във все по -печеливши количества.

Никога не влизам в никакви Google услуги като Google Search или YouTube, така че всеки профил Google изгражда спечелено’Не непременно да бъдете толкова богати, колкото потребителите, които влизат в Google Services.

Инкогнито и частно сърфиране

I’VE се срещнаха с много хора, които мислят само с помощта на режима на частно сърфиране в уеб браузъри (частен прозорец в Mozilla Firefox или Incognito в Google Chrome) Те са защитени от проследяване.

Инкогнито и частните режими на сърфиране на някои браузъри не спират Google да ви проследява, камо ли уебсайтовете, които се посещават, тъй като вашият истински IP адрес се използва за осъществяване на връзките. Ето защо е от съществено значение да използвате VPN, за да спрете уебсайтовете и Google да може да обвързва истинския ви IP адрес с вашите онлайн дейности.

Как Google знае моето местоположение дори с VPN?

Google ще знае вашето местоположение дори с VPN, ако сте включени услугите си за местоположение или сте използвали Google Services, докато сте влезли в тях, преди да използвате вашия VPN. Като Google’S Приложенията вече ще знаят вашия истински IP адрес и това ще раздаде местоположението на зоната, в която живеете.

Отново винаги се отклонявам от влизането в Google Services и никога не държа услугите си за местоположение на моя смартфон, който се включваше през цялото време. Познавам много хора, които просто го оставят, без да се съобразяват с факта, че техните движения са видими за приложенията на телефона си, които имат разрешение да използват услугите за местоположение като Google Maps. С някои услуги, изискващи услуги за местоположения, да бъдат достъпни като намиране на приложенията ми от типа на телефона, така че те могат да проследяват местоположението на изгубените телефони.

Много хора автоматично предоставят на приложенията, които инсталират достъп до услугите си за местоположение

Екранна снимка на описанието на мобилен телефон автоматично генерира

Политика за поверителност на Google – Местоположение

Горният екран е от Google’s Политика за поверителност и можете да видите в частта ‘Вашето местоположение може да бъде определено с различна степен на точност от:’, Многото различни методи, които Google може да използва, за да се опита да разбере вашето местоположение.

Когато аз’M В кафене и използвайте тяхната Wi-Fi, връзката трябва да се случи, преди VPN софтуерът да може след това да осъществи връзката си с VPN сървъра. Като знаете идентификатора на wi-fi, то’S SSID и IP адреса на Wi-Fi Points Points, всички приложения, включително Google, могат да определят местоположението на кафенето i’m, като мога да го проверя’S Огромни бази данни за знания, които са събрали в продължение на много години.

Може да не съм единственият в кафенето, използвайки Google Services и приложения, повече, така че може би съм единственият, използващ VPN, но други в кафенето дават моето местоположение, докато разглеждат интернет, използвайки незащитена Wi-Fi връзка. Всичко това подхранва информацията, която Google има своето разположение, за да може да разбере, че wi-fi i’m свързан с, е базиран в точното кафене I’m in.

Друг начин може да бъде, ако аз’m Свързан с VPN сървър в друга държава, Google потенциално би могъл да изработи първоначалната ми връзка от приложенията и услугите на Google, които използвам на моето устройство. И така, когато се свържа с други услуги, използвайки IP адреса, присвоен ми от VPN, Google вероятно ще знае IP адреса, присвоен от VPN (от неговата преди това събрана информация) и истинският ми IP адрес, както е разкрит от неговите приложения и услуги на моите устройства.

Как да спра Google да проследява компютъра ми?

За да спрете Google да проследява вашия компютър, не е толкова просто, колкото влизането в акаунта ви в Google и просто изключване на историята на местоположението в секцията за история на местоположението на акаунта в Google. Активността на уеб и приложения в секцията за контрол на активността също трябва да бъде изключена, тъй като в противен случай Google може да използва други начини да ви проследи.

Мисля, че винаги е важно да изключите услугите си за местоположение, ако използвате телефона си, когато се свързвате с интернет, а също така използвате VPN, за предпочитане винаги на VPN, който се стартира веднага щом влезете в компютъра си. VPN връзката ще ви позволи да използвате фалшивия IP адрес, даден ви от VPN.

Прочетох статия на Калифорнийския университет, аспирант по компютърни науки в Беркли, K. Shankari, който беше изумен, когато разбра, че Google все още е в състояние да изработи местоположението си, дори когато е изключил историята си на местоположението.

Той установи, че услугата Google Play (понякога се появява като Google Location Services) използва база данни, за да картографира данните за местоположението от GPS сензорите на телефоните, Wi-Fi сензорите и сензорите за клетъчни данни. Чрез използване на местоположението на точките за достъп до Wi-Fi и клетъчните кули, използвани за свързване на телефонни обаждания, местоположението може да бъде определено.

Екранна снимка на описанието на мобилен телефон автоматично генерира

Екранната снимка по -долу показва колко информация за достъпа може да събира Google Play Services и това не’дори включват данни за местоположението. Google Play Services

То’S много информация и това лесно може да позволи някаква форма на анализ на местоположението, дори ако услугите за местоположение са изключени.

Той не’T влезте във всякакви подробности за използването на VPN и как може да помогне донякъде при спирането на всяко проследяване, което се извършва, ако се използва с някои предпазни мерки. Но не по -малко, статията му е очарователна за това колко лесно може да ви проследи Google.

Изтичане на данни

Някои VPN могат да изтичат данни и тези данни могат да се използват за проследяване, разкривайки информация за вашите интернет дейности. Ето защо е от съществено значение да се уверите, че всеки VPN за използване има достатъчна защита срещу DNS течове и срещу течове на WebRTC.

DNS течовете могат да раздадат истинския ви IP адрес, така че вместо уебсайтове като Google виждат вашия VPN присвоен фалшив IP адрес, те вместо това виждат вашия истински IP адрес, присвоен ви от вашия интернет доставчик.

Течовете на WebRTC също могат да раздадат вашия IP адрес, като заобикалят VPN при осъществяване на връзки с услуги, участващи в незабавни съобщения, споделяне на файлове и гласови разговори. Отново това позволява проследяването да се извърши като истински IP адрес, а не фалшивият IP адрес се използва.

VPN превключвател за убиване

Превключвателят Kill следи VPN връзката и ако връзката падне или се провали напълно, превключвателят Kill спира цялата интернет свързаност, като по този начин предпазва истинския IP адрес от разгласяване. Когато VPN връзката се възстанови, превключвателят на Kill позволява да се възобнови свързаността на интернет, като гарантира, че всички връзки пътуват през VPN връзката.

Вижте моята статия за безопасността на използването на платени VPN доставчици на услуги и кои от тях правят по -добър избор.

Заключение

За да защитите онлайн дейностите си от проследяване с помощта на VPN и да се уверите’не влязъл в никакви приложения или услуги на Google е от първостепенно значение. На устройства, където са налични услуги за местоположение, те трябва да бъдат деактивирани, заедно с отказ от контрол на уеб и приложения.

Как да спрем проследяването на Google? 7 съвета за познаване

Как да спрем проследяването на Google

Google услуги, включително търсене, YouTube, Gmail, Google Maps и т.н., са проникнали в живота си и Google знае повече за вас, отколкото може да мислите. Google казва, че събирането на данни подобрява услугите му. Въпреки това, голям брой потребители не са съгласни и търсят начини да попречат на Google да проследява местоположението им, уеб сърфирането и други. Тук’s как да спрем проследяването на Google.

Съдържание

Какво ви проследява Google?

 • ● Приложения, браузъри и устройства, които използвате за достъп до Google Services
  ● Условия, които търсите
  ● Видеоклипове, които гледате
  ● История на покупките
  ● Вашите възгледи и взаимодействия със съдържание и реклами
  ● Информация за глас и аудио, когато използвате аудио функции
  ● Хората, с които общувате или споделяте съдържание
  ● Вашата дейност на сайтове и приложения на трети страни, които използват Google Services
  ● История на разглеждането на хромиране ВАС’Стой се синхронизира с вашия акаунт в Google
  ● GPS
  ● IP адрес
  ● Подробности за нещата в близост до вашето устройство, като Wi-Fi точки за достъп, клетъчни кули и устройства с възможност за Bluetooth

Как ви проследява Google?

Google ви проследява по много начини. Ето няколко връзки за вас, за да разберете какво Google знае за вас.

Проследяване на Google Ads – Когато посещавате сайт, Google проследява всеки ваш ход, за да приспособи рекламите към вашите предпочитания. Че’s Защо можете да видите много по -различни реклами за дрехи след вас’току -що посетил уебсайт, за да купи дрехи.

Проследяване на Google Ads

История на местоположението на Google – Когато използвате Google Maps, вашите мобилни устройства изпращат местоположението ви в Google.

История на търсенето в Google – Google проследява вашата история на търсенето, за да научи кое ви търси’направени, които ви уебсайта’VE посети и дори кои ви рекламират’щракнах върху.

Бисквитки на уебсайтове – Google също ви проследява чрез уебсайт’S бисквитки, които събират времето, което прекарвате на сайта, всяко щракване, което правите на сайта, предмети, които добавяте в количката за пазаруване и т.н.

Проследяване на Google Analytics – Google Analytics събира данни в различни уебсайтове и споделя тази информация със собственика на сайта. Бизнес потребителите могат да използват данните, за да подобрят своите маркетингови техники.

Защо Google ви проследява?

Основната цел, която Google проследява, е да предоставя по -добри услуги. Въз основа на вашата основна информация и навици за сърфиране, Google персонализира вашите резултати и подобрява своите услуги. Въпреки това, нарастващите опасения за поверителност правят все повече и повече хора да търсят възможни начини да спрат проследяването на Google.
Вижте също: 10 най -сигурни доставчици на имейл, за да защитите вашата поверителност>

Как да спрем проследяването на Google? 6 предлагани съвета

Има няколко съвета, които да помогнат за блокиране на проследяването на Google и ограничаване на данните, които Google може да проследява и събира за вас.
1. Използвайте алтернативи на Google
За да блокирате проследяването на Google, можете да спрете да използвате Google Services. Има много алтернативи на Google Services.

Можете да използвате друг частен браузър, за да замените търсенето в Google. Например, DuckDuckgo предлага частна мрежа и не’T проследявайте историята на сърфирането си или събирайте личната си информация. Също така, той блокира рекламните проследяващи.

Вместо Gmail, имате много други опции за имейл, например Zoho Mail, Outlook, ProtonMail и т.н.

YouTube е друга голяма част от екосистемата на Google. Но’s не е единственият уебсайт за гледане и споделяне на видеоклипове. Има голям брой алтернативи в YouTube без твърде строга цензура.
2. Дон’t Влезте в Google
Ако искате да продължите да използвате Google Services, Дон’T Влезте във вашия акаунт в Google. Вместо това използвайте режим на гост. По този начин Google Chrome спечели’T Съхранявайте историята и бисквитките си за сърфиране. Въпреки това, всички файлове, които изтегляте, ще бъдат събрани.
3. Изключете Google Ads
Google има политика за поверителност, която обяснява как проследява и използва вашите данни. Тук можете да управлявате вашия акаунт в Google. Следвайте простите стъпки по -долу:

 • a. На вашето устройство щракнете “Управление на вашия акаунт в Google” в горния десен ъгъл.
  б. Въведете “Данни и поверителност” раздел и превъртете надолу до “Настройка на рекламата” панел.
  ° С. Щракнете “Персонализация на реклами” И може да видите своя “Персонализация на реклами” е включен.
  д. Изключи го.

Изключете персонализацията на Google Ad

4. Спрете проследяването на местоположението
История на местоположението магазини, където ходите с вашите устройства, дори когато не използвате конкретна услуга на Google по това време. Можете. Ето идват стъпките:

 • a. На вашето устройство щракнете “Управление на вашия акаунт в Google” в горния десен ъгъл.
  б. Въведете “Данни и поверителност” раздел и превъртете надолу до “Настройки на историята”.
  ° С. Щракнете “История на местоположението” и го изключете.

Спрете проследяването на местоположението на Google

5. Спрете Google да проследява вашите дейности
За да изчистите историята на търсенето си, посетете “Моята дейност” страница в Google и щракнете върху “Изтриване на активност чрез.” Вие’След това ще има възможност да изчистите кеша си от всеки период от време, който сте избрали.
6. Деактивирайте бисквитките
Не’не трябва да приемате бисквитки. Преди да регистрирате вашите данни, уебсайтовете трябва да получат вашето разрешение. По този начин, можете да кажете „не“, когато уебсайт се пита дали искате да приемате бисквитки. Проверете: Как да изчистите кеша и бисквитките от различни браузъри.

Виртуална частна мрежа: Крайният начин да си върнете поверителността

Освен ако не кажете „не“ на всички Google Services, то’Трудно ви е да блокирате напълно проследяването на Google.
VPN е най -добрият начин да си върнете поверителността. Използването на VPN може да попречи на Google да проследява действителния ви IP адрес. В резултат на това Google може да проследява само VPN сървъра’S IP адрес. По -важното е, че целият ви онлайн трафик е криптиран.

Намира се в Република Сейшелс, Pandavpn е процъфтяващ доставчик на VPN услуги, предлагащ частни и сигурни VPN връзки за защита на вашата онлайн поверителност. Какво може да предложи pandavpn?

 • ● 3000+ частни и бързи сървъра, разположени по целия свят
  ● Най -високото ниво на криптиране на ECC за защита на вашите VPN връзки
  ● Протокол OpenVPN, за да се гарантира както скоростта на сигурността, така и скоростта на VPN
  ● Политика за нулев дневник без дневник на името на вашия акаунт, имейл адрес и т.н.

Заключение

Проследяването на Google е проблем за много хора. Това обаче’Трудно ни е да спрем да използваме всички услуги на Google. Това, което можем да направим, е да ограничим информацията, която Google може да събере за вас. Използването на VPN, например, Pandavpn може да ви помогне да криптирате трафика си и да вземете обратно вашата поверителност онлайн. Вземете го, за да опитате>

Как Google знае къде съм с VPN?

Как Google знае къде съм с VPN? VPN са удобен инструмент, който да имате, когато по -скоро не бихте имали хора/уебсайтове, които знаят къде се намирате, но някои хора може да се чудят дали Google – който има някакъв спор с поверителността, може да проследи къде се намирате, дори ако използвате VPN. Google знае вашето местоположение дори докато използвате VPN, защото те имат VPN ботове за откриване, които могат да открият, ако хоствате VPN сървър. Освен това, ако сте активирали API за геолокация, вашият браузър може да изпрати информацията за това къде се намирате в Google. В тази статия ще разгледаме как работи VPN, в какви ситуации би могъл някой да бъде потенциално хванат с помощта на VPN и да избере най -добрите VPN услуги. Ако искате да научите повече, ние ви насърчаваме да четете допълнително!

Как работи VPN?

В наши дни чувате много за VPN; Може би сте виждали реклами от NORDVPN и ExpressVPN, ако често посещавате технологичните канали като Tech Tech Tech. Но каква е яростта и защо трябва да използвате VPN? Поверителността е доста голяма грижа за много хора. Те не’Не искам други хора или уебсайтове, които знаят какво правят или къде се намират, а VPN е просто решение да стане анонимно само на щракване на бутон. VPN (виртуална частна мрежа) е инструмент, който ви свързва към частна мрежа. Когато вашето устройство е свързано, то ще се държи така, сякаш тази мрежа е ваша собствена и затова затова вашият IP адрес се появява по различен начин. VPN също криптира вашата връзка и затова не можете да бъдете проследени директно (повече за това по -късно). Някой може да използва VPN по много причини, вариращи от достъп до съдържание от друг регион, предотвратяване на уебсайтове и други хора да ги проследяват или незаконна дейност, като пиратски филми или дори да купуват незаконни артикули онлайн. VPN е просто инструмент, подобно на автомобил, това, което правите с него, зависи изцяло от потребителя и може да се използва за добри или лоши намерения.

Са наистина ефективни VPN?

Използването на VPN правилно ще ви скрие успешно от интернет. Както посочихме по -горе, VPN криптира вашите данни. Мислете за това като за среден човек. Вашата връзка без VPN би била вашето устройство> Модем> Интернет. Вашето устройство се свързва директно към интернет, като вашият IP адрес е видим към уебсайтове. Когато използвате VPN, вашата връзка ще изглежда като това устройство> модем> VPN> Интернет. Преди да се свържете с интернет, вашият VPN действа като пътна кабина. Връзката ви трябва да премине през VPN, преди да можете да получите достъп до мрежата. След като сте свързани към частната мрежа, само VPN знае истинския ви IP адрес, което прави невъзможно нещо друго да разбере истинския ви IP. Тук обаче има едно предупреждение и това е изтичане на DNS. Това спечели’Не е проблем с VPN услуги от най-високо ниво като NORDVPN, но това може да бъде проблем с евтини или безплатни VPN услуги. Това е една от причините хората да ви казват да не използвате тези VPN – включително и нас. Ако се отнасяте сериозно към поверителността, една призрачна виртуална частна мрежова услуга вероятно няма да ви направи 100% анонимно.

Какво е изтичане на DNS?

DNS означава система за име на домейн, И това е, което прави използването на интернет лесно. Вместо да се налага да въвеждате дългите числа, които уебсайтът използва като свой език, DNS превежда това в IP адреси и от своя страна четените имена на домейни. Изтичането на DNS възниква, когато вашият ISP’S DNS сървърът се използва за достъп до мрежата, а не VPN. Това води до вашия ISP, все още виждате до какви уебсайтове имате достъп, когато използвате VPN, който не’t Свържете ви с друг DNS сървър. Ако правите неща, трябва да’Не се справяте и органите на реда искат да ви хванат, вашият интернет доставчик може просто да им покаже какви са дошливите уебсайтове’е бил включен. То’S също проблем за хората, които използват VPN по законни причини; Ако VPN е’Да те направи анонимен, какъв е смисълът? Особено, ако сте платен клиент. Ето защо винаги трябва да тествате своя VPN за изтичане на DNS, когато го активирате. Някои имат вграден този тест, така че не сте’не трябва да търкате интернет за тестер за изтичане на DNS на трета страна. Когато се оглеждате за VPN услуга, която да използвате. Уверете се, че могат да обещаят, че DNS изглежда спечелен’t се появяват.

Могат ли уебсайтове като Google да проследяват къде се намирате?

Google е колосална компания с много данни на техните ръце. Те могат да приспособяват потребител’s интернет опит, като научите за тях по същество. Уебсайтовете, които посещавате, позволяват на Google да разбере вашите интереси и да ви покаже съответните реклами, например. Виждате реклами за продукти, които се интересувате от ISN’t просто съвпадение. Тези реклами са за вас и други хора с подобни интереси. Някой, който се интересува от автомобили, ще получи съвсем различни реклами от някой, който е в градинарство. Можете да тествате това, като просто разгледате нещата, които бихте могли да’t обикновено има достъп и вие’Ще видя реклами, свързани с тези неща. Това е само един от начините Google да адаптира вашия интернет опит чрез проследяване. Някога съм искал да разбера времето бързо? Просто въведете “метеорологично време” В полето за търсене и те ще ви покажат текущата прогноза в момента и през останалата част от седмицата. Искам да намеря място за ядене близо до вас? Просто пробийте “храна,” а ти’Ще получа резултати за ресторанти, най -близки до вашето местоположение. По същество обменяте информацията си за удобство, когато използвате Google’S Услуги, подобно на това как работят и другите услуги. Това се отнася и за други услуги; Amazon’s echo винаги ви слуша в замяна на информация/музика/домакински функции в движение, като просто използвате гласа си, например. Това е, когато използвате интернет без VPN. Но какво се случва, когато го направите? Може ли Google все още да види къде се намирате? Както всеки друг уебсайт или уеб услуга, Google не може да види истинския ви IP адрес, когато използвате VPN. Ако изберете местоположението си, за да се появи като Германия в мрежата, това ще види Google и ще получите резултатите от търсенето си на немски език. Това не’t означава google can’t Кажете, че използвате VPN. Може би сте забелязали, че трябва да попълните captcha, преди да получите достъп до Google.com. Това е така, защото въпреки че връзката ви е анонимна и криптирана, много уебсайтове все още са очевидни, че използвате VPN. Освен това те все още могат да знаят вашето общо местоположение по няколко начина. За един, Google Chrome ви проследява в мрежата, събира вашата информация за използването на интернет и приспособява опит за вас. Преминахме това по -горе и това всъщност е една от причините как те все още могат да знаят къде се намирате, дори ако виждат различен IP адрес. Това ще стане още по -лесно, ако сте влезли във вашия акаунт в Google. Друг начин, по който могат да знаят, е ако хоствате свой собствен VPN сървър. Google има VPN ботове за откриване, които знаят общото местоположение на това къде е този сървър. Що се отнася до други сайтове, които знаят, че сте на VPN, това е очевидно и за тях. Някои уебсайтове не искат да използвате VPN и те няма да позволят на потребителите на VPN направо. Обикновено тези сайтове са форуми или места, където потребителите могат да си взаимодействат помежду си, и причината да спечелят’t Позволете на VPN да предотвратяват хората от тролинг и публикуване на незаконни неща.

Ами Tor?

Някои от вас може би се чудят дали Тор се прилага и за тази идея. TOR е популярен браузър, който прави своите потребители анонимни, заобикаляйки връзката ви чрез множество сървъри, преди да има достъп до уебсайт. Това се различава от VPN, където връзката ви се изпълнява през един сървър. Има плюсове и минуси за използване на TOR поради причини за поверителност. Вие сте почти непроследими, когато използвате TOR, но както при VPN, уебсайтовете знаят, че го използвате и можете да ви предоставят достъп съответно. Уебсайтовете могат да открият потребителите на TOR, тъй като изходните възли, които използват, са предсказуеми и могат да бъдат разположени и да направят Тор по съмнителен начин да използвате в мрежата частно. Тези изходни възли могат да бъдат наблюдавани и дори компрометирани, то’S рядко за потребителите да имат някакви проблеми, но органите на реда могат да наблюдават тези изходни възли, за да видят къде отиват. Те не’не знам кой използва TOR, но може да се почувства твърде близо, за да се утеши за някои. Освен това всеки може да администрира сървър, който функционира като изход възел за TOR, за да наблюдава трафика. Има случаи, в които по този начин са били откраднати идентификационни данни за вход и данни. Това обаче е меч с две остриета за администратора, тъй като ако нелегалните неща преминат през вашия възел, вие сте узрели за проблеми. Ето защо VPN все още са жизнеспособни, въпреки че TOR е безплатен; За някои хора просто е твърде голям риск да се използват, тъй като изходните възли са ясна слаба точка. И още нещо, ако използвате TOR за бъркане в тъмната мрежа, уверете се, че имате корица за вашата уеб камера за всеки случай; Имаше някои странни истории там. Покритията на уеб камерата CloudValley са естетически по -добри от лентата и дори можете да ги поставите на телефона си! В заключение, Google може’T проследявайте местоположението си, когато използвате TOR, но те знаят, че го използвате.

Помислете да използвате други търсачки и услуги

Ако използвате добър VPN, вероятно се интересувате много от вашата поверителност (или го използвайте, за да летите на знамето на Джоли Роджър). Въпреки че Google може’Не кажете кой търси на уебсайта им с VPN, те все още записват търсения в независимо. Освен това, използване на gmail, когато е под VPN ISN’t най -доброто, тъй като сте арени’t толкова сигурни, колкото някои други доставчици на електронна поща. Решението? Използвайте алтернативи!

Използвайте патица Duck Отидете на търсене вместо Google

По подразбиране много хора използват термина “Googling” Когато търсите нещо онлайн. Те са доминиращата търсачка с голям марж до степен, че конкурентите като Bing често се шегуват, тъй като никога не се използват от никого. Но ако ти’Прочетете горните раздели, вие’ще знам, че Google е’T компания, фокусирана върху поверителността и ще проследявате търсенията и дори можете да бъдете проследявани в интернет, когато щракнете върху резултатите от търсенето в Google. Поради тази причина някои хора избират други търсачки, които раздават поверителност като тяхна функция номер едно. Един от най -популярните е известен като патица патица Go. Този доставчик на търсене има за цел да бъде анти-Google; Те споменават Google много на своя уебсайт. Те обещават, че не проследяват своите потребители, нито е възможно правителствата, интернет доставчиците и доставчиците на интернет да проследяват потребителите в мрежата. В резултат на това, Duck Duck Go е анонимен, което го прави глазура отгоре на торта VPN. То’S най -добре използван в Firefox, браузър, който е доста популярен и се занимава с поверителност като негова функция. С добър VPN, Duck Duck Go и Firefox, вие сте наистина защитени! Дон’не мисля, че патицата патица е неудобно и може’да не ви донеса резултатите от търсенето, които очаквате. Можете да го направите по подразбиране търсачката в Firefox (или Chrome, ако можете’не се откажете от това) и имайте разширение. Освен това резултатите от тяхното търсене са доста добри и трябва да’нямам проблеми с намирането на това, което търсите и в допълнение към това, страницата им с резултати от търсенето е много Подобно на Google’S, така че сте спечелили’дори трябва да свикнете с нов потребителски интерфейс.

Използвайте ProtonMail или Tutanota вместо Gmail

Ако искаха, Google можеше да прочете имейла ви по всяко време. Изчакайте; Какво? Да, то’S Вярно! Както продължаваме да заявяваме, има причина Google да е противоречива сред потребителите, които ценят поверителността. Освен това те могат да освободят съдържанието ви по имейл, ако законът им заповядва да решат дали сте направили нещо или не. Естествено, някои компании взеха въпроса в свои ръце, за да създадат имейл услуги, които правят невъзможно някой да чете чрез вашите имейли и потенциално да компрометира вашия акаунт. Двете най-популярни имейл услуги, насочени към поверителност, са Protonmail и Tutanota.

ProtonMail

ProtonMail е базиран в Швейцария и използва архитектура с отворен код и нулево знание с евентуално най-добрата сигурност, която бихте могли да поискате с доставчик на електронна поща за услуги. Колко твърди са тези момчета? Опитайте да запазите сървърите им във военен бункер под километър гранит с множество слоя пароли. Шансовете за успех на атака са почти нулеви. Те имат както безплатна, така и платена версия, като платените ви позволяват да имате вашия домейн. Или го използвате в браузър, или тяхното приложение точно като gmail – по този начин, вие анувате’t жертва изобщо всяко удобство. Ако искате имейл, който е криптиран и безопасен, това е наистина добър първи избор.

Tutanota

Tutanota предлага и криптирана пощенска кутия и е базирана в Германия. Те обаче правят криптирането си още по -нататък и ще криптират всичко: тяло, предмет, прикачени файлове и дори вашите контакти и календар. ProtonMail не криптира тематични редове или търсене на текст в сравнение. Tutanota също работи на код с отворен код, така че нищо не е скрито по отношение на това, което се случва рибен бизнес. Компанията не може да види вашите имейли или някой друг и като ProtonMail, те имат мобилно приложение и уебсайт за настолни компютри за удобство. Можете също да използвате платена версия, ако сте’D като повече съхранение и частен домейн.

Използвайте синхронизация.com вместо google drive/снимки

Google може също да разгледа вашите файлове и снимки на Google Drive, включително всички документи, които сте написали в Google Docs, и отново можете да пуснете тези данни, ако и те са поръчани. Но в днешно време съхранението на облак е много важна част от живота ни, изчезнали са времената, когато изгубен компютър означава да загубите всички ваши важни файлове. Та какво правиш? Използвайте криптирана услуга за съхранение на облак като синхронизиране.com. Sync поставя поверителността на първо място със своето криптиране на потребителите от край до край. Компанията не може да чете вашите файлове, нито някой друг, освен ако не споделите умишлено с друг потребител. Можете да използвате услугата безплатно или да платите повече за достъп до повече съхранение. Стъпката от безплатното ниво е мини-планът, който е 60 долара на година и предоставя достъп до 200Gb за съхранение. Можете също да изберете Pro Solo Plans, които започват от 2TB за съхранение и капачки при 4TB. Можете да получите достъп до вашите файлове чрез приложението или на техния уебсайт, като го правите също толкова удобно, колкото Google Drive.

Помислете да използвате Linux

Докато обгръщаме нещата тук, искахме да споделим един последен съвет. Ако използвате Windows или Chrome OS и Value Privacy, помислете вместо това да използвате Linux. И Microsoft, и Google проследяват много неща, които правите, докато повечето Linux дистрибуси просто искат да свършите нещата и да се насладите на тяхната операционна система. Ако искате да научите повече за използването на Linux, предлагаме да гледате това видео:

Заключение

Google спечели’не знам къде се намирате, ако имате VPN, но те все още могат да ви проследяват в уеб базираното на какво място сте избрали на вашия VPN. Има обаче много алтернативи на Google’S Услуги, насочени към поверителност, ако търсите повече поверителност във вашия уеб живот. Duck Duck Go е фантастична търсачка, която носи Google’S Захранване на търсачката без проследяване, докато Protonmail и Tutanota могат да бъдат вашата сигурна електронна поща. Ако трябва да съхранявате неща в облака, Sync предпазва вашите неща от гледка от която и да е компания или човек.

Източници

 • Surf Shark: Можете ли да бъдете проследени, ако използвате VPN
 • VPN ментор: ВКЛАДИ ЛИ СЕ СЕГА? Някои от тях’T
 • Tomsguide: Заслужава ли си VPN?

NERD за сигурност с първо мислене за поверителност на данните!