Резюме:

В статията авторът обсъжда способността на Sony A7RII да стреля в 4K. Те подчертават някои ключови точки за камерата, включително промени, направени във формата на файла за запис и менюто за настройка на записи, възможността за присвояване на функционалност за запис на филми на други бутони и добавяне на допълнителен бутон за по -голяма гъвкавост при задаване на функция. Авторът също така споменава решение за присвояване на външен бутон на режима APS C/Full Frame. Те осигуряват личен опит в използването на камерата и споменават други свързани публикации във форума.

Ключови точки:

– Форматът на файла за запис и настройката за запис вече са на една и съща страница на менюто.
– Добавена е възможността за присвояване на функционалността на записа на филма на други бутони.
– Въведен е допълнителен бутон (C4) за по -голяма гъвкавост при задаване на функция.
– Присвояването на външен бутон на режима на APS C/Full Frame не е адресирано, но авторът предоставя решение.
– Авторът споменава личния им опит от използването на камерата и присвоява функционалността на филма за запис на бутона AF/MF за лесен достъп.
– Авторът споменава и други свързани публикации във форума.

Въпроси:

1. Какви промени бяха направени във формата на запис на файлове и настройката за запис на Sony A7RII?

2. Може ли функционалността на записа на филма да бъде присвоена на други бутони на камерата?

3. Каква е целта на допълнителния бутон (C4) на камерата?

4. Възможно ли е да зададете външен бутон в режима APS C/Full Frame?

5. Как авторът има достъп до режима на APS C/Full Frame?

6. Какъв е личният опит на автора да използва камерата на Sony A7RII?

7. На какви други бутони може да бъде присвоена функционалността на филма?

8. Има ли свързани публикации във форума относно Sony A7RII?

9. Как авторът намира достъпността на функционалността на записа на филма с присвоения бутон?

10. Какво решение предлага авторът за присвояване на външен бутон в режима на APS C/Full Frame?

11. Как се представя Sony A7RII по отношение на качеството на видео в различни режими на снимане?

12. Какъв обектив използва авторът за снимане с Sony A7RII?

13. Какъв софтуер използва авторът за намаляване на шума, редактиране и класиране на цветовете?

14. Как се сравнява средният файл с пълния некомпресиран суров файл по отношение на шума?

15. Авторът препоръчва ли да снимате в режим APS-C или средна черта за специфични сценарии?

Отговори:

1. Форматът на файла за запис и настройката за запис на Sony A7RII вече са на една и съща страница на менюто.

2. Да, функционалността на записа на филма може да бъде присвоена на други бутони на камерата.

3. Допълнителният бутон (C4) на камерата осигурява по -голяма гъвкавост при задаване на функция.

4. Присвояването на външен бутон на режима на APS C/Full Frame не е адресирано от Sony, но авторът предлага решение.

5. Авторът има достъп до режима на APS C/Full Frame, като щракнете два пъти в менюто – първо достъп до менюто и след това изберете желания режим на изрязване.

6. Авторът споделя личния си опит от използването на камерата на Sony A7RII, споменавайки, че са назначили функционалността на филма за запис на бутона AF/MF за лесен достъп.

7. Функцията за запис на филма може да бъде присвоена на други бутони на камерата съгласно предпочитанията на потребителя.

8. Да, във форума има свързани публикации относно Sony A7RII.

9. Авторът намира функционалността на записа на филма, лесно достъпна с присвоения бутон, което прави удобно да започне да записва с палеца си, докато държи камерата.

10. Авторът предлага да се подготви APS C/Full Frame Mode в менюто, така че като щракнете два пъти (меню, след това желания режим на изрязване), те могат да имат достъп до него бързо и лесно.

11. Статията не предоставя информация за представянето на Sony A7RII в различни режими на снимане по отношение на качеството на видео.

12. Авторът използва различни обективи за снимане с Sony A7RII, включително Sony E PZ 18–105 mm F4 G OSS APS-C (SELP18105G) и Sony E 35mm F1.8 OSS APS-C (SEL35F18).

13. Авторът използва Adobe Premiere Pro CC 2023 за намаляване на шума, редактирането и класирането на цветовете.

14. Според експеримента на автора, средната черна файл е имала по-чист шум в сравнение с пълния некомпресиран суров файл.

“ `python

15. Авторът планира да снима сватби, използвайки APS-C и средни режими и ще докладва след този експеримент в реалния свят, за да определи кой режим работи най-добре за техните специфични сценарии.

“ `

Снима ли Sony A7RII 4K?

– Форматът на файла за запис и настройката за запис вече са на една и съща страница на менюто
– Вече можете да зададете функционалността на записа на филма на други бутони. Назначих моята на бутона AF/MF, така че беше много лесно да започна да записвам с палеца си, когато държа камерата.
– Добавен е допълнителен бутон (C4), което позволява още по -голяма гъвкавост при присвояване на функции.
– Това, което не е адресирано, е възможността да се присвои външен бутон на режима APS C/Full Frame. Моето решение е да го подготвя в менюто, така че като щракнете два пъти (меню, след това желания режим на изрязване), мога да имам достъп до него бързо и лесно.

A7RII 4K 60FPS режим?

Регистрирайте се за нов акаунт в нашата общност. Това е лесно!

Впиши се

Вече имат акаунт? Влезте тук.

Повече опции за споделяне.

Подобно съдържание

Ръчен режим Не работи върху A7III

От CJ Shutter, 18 април

Разработване на инфрачервена картина със слой или режим на маска в C1

От Wolfgang2, 19 април

Проблем с изображението на режим на изрязване на A7iv

От Атвасиос, 4 март

Качество на видео различно. APS-C режим на Sony A7RV

От RDA, 25 март

Log FX3: Не може да се промени затвора с циферблат във фото режим.

  • не е налична
  • затвор

Постове

Здравей, Етиен. Предполагах голяма чанта за камера, но персонализирането, както и вие до вашия Pelican Case би било невъзможно и залепването на лъскав филм на Mylar от външната страна на случая с Пеликан няма да благоприятства вашата фотография. Какво ще кажете за рисуване на вашия Pelican Case? Премахнете всички персонализирани функции от екстериора на корпуса на Пеликан, като използвате някаква фина песъчинка и разбъркайте калъфа равномерно. След като изтриете/издухате шлифоващия прах от кутията, използвайте леко влажен парцал, за да изтриете старателно всички следи от частици за прах и оставете настрана, за да изсъхне напълно. Вземете плоска бяла бомба със спрей и пръскайте според инструкциите на кутията, като правите една страна по едно. Слой върху поне 2 или 3 слоя боя за равномерно покритие. Не мога да кажа колко това би помогнало на вашата кауза, но поне трябва.

Макев

– Версия на фърмуера 2.0 – xavc s -i dci 4k h.264 4: 2: 2 10-битов-S-GAMUT3.CINE/S -LOG3 FX30 обектив: – Sony E PZ 18–105 mm F4 G OSS APS -C (SELP18105G) – Sony E 35mm F1.8 OSS APS-C (SEL35F18) Намаляване на шума, редактиране и класиране на цветовете в Adobe Premiere Pro CC 2023.

Здравейте: Да, споменах в предишния си отговор. “Изненадващо за мен, от 3 -те заснети файла, средният суров файл от RV е имал най -чистия шум в тъмната баня. По -лошото беше пълното некомпресирано сурово. Средният суров шум в тъмната баня беше равномерен, пълният суров файл в сравнение, беше почти петна.„Моята средна граница беше много по-чиста от APS-C, като пълната, некомпресирана сурова е по-лошата. Вижте приложената екранна снимка. Екранната снимка не е най-добрият начин да покажете сравнение, но можете да видите колко по-чисто е изображението на средната граница вдясно. И двамата на 3200 моят експеримент противоречи на вашите мисли за APS-C срещу средна черта. Но отново предполагам, че това няма да е проблем, тъй като тази тоалетна/баня беше поне 5 спирки по -тъмни от 80% от цялата сцена. i.E на дансинг, това ниво на тъмнина би било на заден план. За тези сценарии обикновено потъмнявам дълбоките тонове, за да скрия шума. Имам две сватби на 5-20, 5-21, което ще бъде първият ми експеримент в реалния свят с тази нова камера. Снимам само APS-C и средна възвръщаемост с RV. На дансинг винаги използвам строб на камерата, така че тъмните тонове не трябва да са проблем. Ще докладвам отново, след като направя този експеримент в реалния свят. Добре дошли, скъпи посетител! Като регистриран член ще видите изображение тук .. Просто Регистрирайте се безплатно тук – Винаги сме щастливи да приветстваме нови членове!

Снима ли Sony A7RII 4K?

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Снима ли Sony A7RII 4K?

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Преглед на Sony A7R II – Първи впечатления и кадри

Sony’S New A7RII е първият в семейството на A7, който записва видео във вътрешно качество на 4K (UHD). Моят колега Себастиан Вьобер вече подготви предварителен лабораторен тест на камерата и намери качеството в режим APS C (Super 35), за да бъде забележително по -добър, отколкото в режима на пълния кадър (точно както прогнозира Sony)). В това видео използвах както режима на снимане и смея да забележите различните между тях …(1:45 до 1:51 е добър пример).

5S6A0792

Редактиране 1: Интересува се от кадри и рецензия на ниска светлина? Моля, проверете последния ми преглед тук: https: // www.изгаряне.com/sony-a7rii-lowlight-footage-нощ-снимки/

Редактиране 2: Интересува се от ниска светлина Сравнение между Sony A7RII и Sony A7s? Вижте последния ни преглед, като кликнете тук.

Редактиране 3: Интересува се от тест за подвижен затвор – в сравнение с Sony A7S, Samsung NX1, Canon 1DC, Panasonic GH4? Вижте последния ни преглед, като кликнете тук

Сега, ако бързате и нямате време/търпение да прочетете пълния ми преглед на Sony A7RII, позволете ми да го обобщя за вас в две изречения:

– Продайте своите A7 (или всяка друга фотокамера, която снима видео, която имате в момента)
– Купете новия Sony A7RII …

Sony’S Инженерите свършиха забележителна работа, като се оправяха. аз мога’Не си спомням, че се забавлявах толкова много и след това гледайки кадрите с всяка друга фотокамера, която снима видео, след като започна да преглежда тези камери. (В момента притежавам Sony A7s и Canon EOS 1DC).

5S6A0768

Ергономично, Тази камера е по -гъста за задържане от Sony A7s и според мен е точно правилно. (Моля, не, че повечето, ако не всички клетки на Sony A7S ще отбелязват, че отговарят на новата камера). Sony също подобри колелото за въртене на режима на снимане, като добави бутон за натискане. То’не, че на A7s това колело постоянно се усукваше, но несъмнено за някои това е полезна функция.

За нас стрелците EVF и LCD екранът са един от най -важните компоненти във всяка камера, камо ли 4k, така че аз’М много се радвам да съобщя, че Sony направи крачка напред, като подобри този, намерен в новия A7RII в сравнение с EVF и LCD, намерени на A7s. Вграденият EVF е най-добрият i’някога е използвана във всяка актуална камера на Sony.

Меню на камерата и присвояване на бутони. Ако сте потребител на Sony, ще се почувствате веднага като у дома си. Най -забележимите промени в A7s са:

5S6A0794

– Форматът на файла за запис и настройката за запис вече са на една и съща страница на менюто
– Вече можете да зададете функционалността на записа на филма на други бутони. Назначих моята на бутона AF/MF, така че беше много лесно да започна да записвам с палеца си, когато държа камерата.
– Добавен е допълнителен бутон (C4), което позволява още по -голяма гъвкавост при присвояване на функции.
– Това, което не е адресирано, е възможността да се присвои външен бутон на режима APS C/Full Frame. Моето решение е да го подготвя в менюто, така че като щракнете два пъти (меню, след това желания режим на изрязване), мога да имам достъп до него бързо и лесно.

SD карти: Като при всички Sony’S Последни 4K фото камери, които могат да снимат видео (RX100IV, RX10II), можете да използвате SDXC карта, която е по -голяма от 32 GB, 90MB/s, U1 (клас 10) стандарт, за да можете да запишете в 4K режим.

Светлинна чувствителност: Sony’S A7RII Native ISO е оценен 800. Намирам, че това е перфектен баланс между чувствителността и способността да го използвам при снимане в Slog 2 на открито. Големият въпрос е, “Колко е добре при ниска светлина при компресия до A7s”?. Дените издънки в моя преглед са взети в ISO 800, но тези през първите 23 секунди. Те се правят в ISO 3200 до 6400. Ще публикуваме отделно видео в следващите дни, за да помогнем да определим колко добра камера’s ниска светлина е.

Живот на батерията: Същото като при A7S. За удължено време за запис насочвам камерата до “режим “полет”. Като алтернатива можете да използвате отличния разтвор на батерията Varavon TPOWER 7412.

Качество на картината: Лесно мога да кажа, че в момента това е най -добрата фотокамера, която снима видео на пазара. Като документален стрелец Sony продължава традицията си да въвежда a “Пълно решение” по -скоро а “Само за камера” устройство. XLR-K2 може да придружава новата камера за по-добър аудио. В моето видео ревю по -голямата част от кадрите бяха взети с Sony’s fe/pz 28-135mm g обектив, който се оказа перфектно прилягане.

Недостатъци:
-Тъй като това е първата ми среща с камерата, единственият основен недостатък е неговата по -ниска разделителна способност при снимане на висока скорост / бавно движение (100 / 120fps в 720p). Изглежда, че Sony иска да си купим допълнителна камера като RX10II или RX100IV за подобрена производителност на бавно движение ..

-Подвижният затвор на новия Sony A7RII е едновременно добър и лош. Ако имате нужда от камера с добра работа с подвижен затвор в 4K (UHD), можете или да прибягвате до режим на пълен кадър на Sony A7RII или да избягвате тази камера и да отидете вместо това с Panasonic GH4. Sony A7s се представя по -добре, но разликата не е огромна. (За да прочетем пълната ни статия за подвижен затвор. Моля, кликнете тук)

5S6A0775

Като цяло, Sony, много добре направен!

Музика, използвана в този преглед: Винаги от Шон Уилямс Къртеси на тематични

Редактиран на Adobe Premiere CC2015, класиран с Джеймс Милър’s luts