Резюме

Използването на VPN на обществен Wi-Fi е от съществено значение за защита на вашите данни от хакери. Публичните Wi-Fi мрежи често са несигурни и могат да оставят личната ви информация уязвима. VPN създава сигурна връзка и криптира вашите данни, като гарантира, че не може да бъде прихванат от натрапници. Въпреки че VPN обикновено е ефективен за защитата ви на обществен Wi-Fi, все още има определени рискове.

Ключови точки

1. Използването на VPN на обществен Wi-Fi е от решаващо значение за защита на вашите данни от хакери.

2. Публичните Wi-Fi мрежи често са несигурни и могат лесно да бъдат насочени от нападатели.

3. VPN криптира вашите данни и крие вашия IP адрес, което затруднява достъпа на хакерите да имат достъп до вашата информация.

4. Хакерите могат да създадат фалшиви Wi-Fi мрежи, за да примамват нищо неподозиращи жертви и да откраднат своите данни.

5. VPN създават сигурна връзка и действат като бариера между вашето устройство и потенциалните нападатели.

6. VPN затрудняват хакерите да прихващат или проследяват вашата интернет дейност.

7. Използването на VPN на обществен Wi-Fi може да помогне за предотвратяване на атаки като нарушения на данните и кражба на самоличност.

8. Важно е да използвате реномиран и надежден VPN доставчик, за да се гарантира, че вашите данни са защитени.

9. Докато VPN осигурява слой сигурност, това не е безупречно решение и все още има рискове.

10. Препоръчва се да следвате допълнителни мерки за сигурност, като например използване на силни пароли и поддържане на вашите устройства актуализирани, когато използвате обществени Wi-Fi мрежи.

Уникални въпроси

1. Как използването на VPN на обществен Wi-Fi защитава вашите данни?

VPN криптира вашите данни и крие вашия IP адрес, което затруднява хакерите да прихващат или проследяват вашата интернет дейност. Това гарантира, че вашата лична информация остава сигурна, дори когато е свързана с публична Wi-Fi мрежа.

2. Може ли хакерите все още да имат достъп до вашите данни, ако използвате VPN на обществен Wi-Fi?

Докато използването на VPN осигурява високо ниво на сигурност, той не е глупав. Хакерите все още могат да имат достъп до вашите данни чрез други средства, като например експлоатация на уязвимости във вашето устройство или използване на усъвършенствани техники за хакерство. Важно е да използвате допълнителни мерки за сигурност и да се упражнява предпазливост при използване на публични Wi-Fi мрежи.

3. Какви са рисковете от използването на VPN на обществен Wi-Fi?

Докато използването на VPN на обществен Wi-Fi обикновено е безопасно, все още има определени рискове. Някои VPN доставчици могат да имат уязвимости или недостатъци в сигурността, които биха могли да бъдат използвани от хакери. Освен това, използването на VPN може да забави скоростта на вашата интернет връзка.

4. Всички VPN доставчици са еднакво сигурни?

Не, не всички VPN доставчици са еднакво сигурни. Важно е да изберете реномиран и надежден VPN доставчик, който има силен опит в защитата на потребителските данни. Направете задълбочени проучвания и прочетете отзиви, преди да изберете VPN доставчик.

5. Може ли VPN да предпази от всички видове кибер атаки срещу обществен Wi-Fi?

Въпреки че VPN е ефективен за защита на вашите данни от прихващане и проследяване, той може да не предпазва от всички видове кибератаки. Например, VPN не може да предотврати фишинг атаки или злонамерен софтуер, които се случват по други средства. Важно е да използвате допълнителни мерки за сигурност и да се упражнява предпазливост при използване на публични Wi-Fi мрежи.

6. Необходимо ли е да използвате VPN във всички обществени Wi-Fi мрежи?

Въпреки че обикновено се препоръчва да се използва VPN във всички обществени Wi-Fi мрежи, нивото на риска може да варира в зависимост от мрежата и местоположението. Ако имате достъп до чувствителна или лична информация, най -добре е винаги да използвате VPN, за да гарантирате сигурността на вашите данни.

7. Има ли недостатъци при използването на VPN на обществен Wi-Fi?

Използването на VPN на обществен Wi-Fi може да забави скоростта на вашата интернет връзка поради процесите на криптиране и маршрутизиране. Освен това някои уебсайтове или услуги могат да блокират VPN връзки, като ви пречат да получите достъп до определено съдържание.

8. Може ли да използва VPN на обществен Wi-Fi да предотврати кражба на самоличност?

Използването на VPN на обществен Wi-Fi може значително да намали риска от кражба на самоличност, като криптира вашите данни и затруднява хакерите да имат достъп до вашата лична информация. Важно е обаче да използвате допълнителни мерки за сигурност и да бъдете предпазливи при споделяне на чувствителна информация онлайн.

9. Как мога да гарантирам, че моята VPN връзка е защитена?

За да сте сигурни, че вашата VPN връзка е сигурна, важно е да изберете реномиран VPN доставчик, да поддържате вашия VPN софтуер и устройство актуализирани и използвайте силни и уникални пароли. Освен това редовно проверявайте за всички актуализации или кръпки за сигурност, пуснати от вашия VPN доставчик.

10. Има ли някакви алтернативи на използването на VPN на обществен Wi-Fi?

Докато използването на VPN е най-сигурният вариант за защита на вашите данни за обществен Wi-Fi, има някои алтернативни мерки, които можете да предприемете. Те включват използване на HTTPS връзки за уебсайтове, избягване на онлайн банкиране или други чувствителни дейности в обществен Wi-Fi и използване на мобилни данни или лична гореща точка вместо публичен Wi-Fi, когато е възможно.

Слаби Wi-Fi решения

Слабите Wi-Fi Solutions участват в програмата Amazon Facliates и други партньорски програми. Като такива, ние печелим от квалифицирани покупки, което означава, че може да получим малка комисионна от покупки, направени от продуктови връзки на този сайт.

Как да използвам VPN на обществен Wi-Fi

Как да използвате VPN на обществен Wi-Fi

Всъщност използването на VPN на обществен Wi-Fi е това, което всеки се нуждае. Докато сте на обществено място, като мол или кафене, можете да се свържете с местна безплатна Wi-Fi мрежа, наречена Public. От една страна, това е доста полезно и приятно за посетителите, които могат да използват обществения интернет безплатно за филм, проучване или други нужди, но не е безопасно и това трябва да бъде разбрано.

Когато използвате безплатните обществени мрежи, там’Възможност хакерите да чакат да се свържете с безплатния Wi-Fi. Те могат да се промъкнат в телефона ви, без да забележите и прихващате всякакви данни, от които се нуждаят. Следователно, ако сте принудени да се свържете с обществена мрежа, трябва да вземете предпазни мерки. Един от най -добрите начини за защита от нарушения на данните е използването на VPN.

Въпреки че все повече и повече хора използват VPN днес, много клиенти все още се съмняват дали е безопасно да се използват обществен Wi-Fi с VPN?

Въпреки че този VPN е един от основните начини за защита от хакване, той все още има определени рискове, за които ще ви кажем.

Позволявам’S Погледнете по-отблизо дали VPN може да ви предпази от натрапници, когато сте свързани с обществена Wi-Fi мрежа и какво можете да направите, за да се защитите, за да се защитите.

VPN защитава ли ви на обществен Wi-Fi?

VPN може да ви помогне да направите връзката ви, дори ако сте’не е в сигурна мрежа. Една от функциите на VPN е защитата на интернет дейността. Тя ви позволява да използвате частна мрежа чрез връзка с обществена мрежа, изпращайки всички необходими данни по криптиран начин.

Позволявам’s Накратко помислете как работи VPN. Всъщност с неговата помощ връзката ви се изпраща чрез друг частен интернет сървър, докато истинският ви IP адрес е скрит и вашата дейност става криптирана и недостъпна за хакери.

Нападателите винаги атакуват жертви чрез горещи точки, които им помагат да получат лична информация. Въпреки това, с помощта на VPN, това може да се избегне.Ако използвате VPN и някой иска да влезе в устройството ви, за да изтегли вашите данни, той ще трябва да прекъсне криптирането на данните, което не могат да направят. По този начин вашите данни ще останат в безопасност. Това е основната причина, поради която експертите препоръчват да използвате VPN, когато използвате обществен Wi-Fi.

Как VPN ви защитава на обществен Wi-Fi?

Как VPN ви защитава на обществен Wi-Fi

Рядко се намира сигурни обществени мрежи за достъп до интернет. Сравнително сигурна мрежа може да бъде само във вашия дом. На всички останали места, където можете да намерите безплатен Wi-Fi, можете също да се натъкнете на хакерска атака срещу вашите данни. Отворена, необезпечена мрежа, която използвате на обществено място, може да ви направи жертва и да дадете вашите данни на всеки по всяко време.

Една прословута схема е тази, при която хакерите създават своя рутер и го наричат ​​нещо приканващо, като “Безплатен лай фай”, Това може да е близо до жп гара, мол или кафене. Техните действия са предназначени да накарат жертвата да мисли, че този Wi-Fi принадлежи на този магазин, който щедро предоставя на посетителите безплатен достъп до интернет. По този начин, жертвата може да се свърже с такъв Wi-Fi и да прехвърли всичките си данни на хакера.Когато използвате VPN, всичките ви данни са криптирани и трафикът ви не може да бъде прихванат, дори когато използвате обществен Wi-Fi. VPN ще може да ви предпази от всякакви атаки от натрапници, независимо коя връзка сте избрали. Когато използвате VPN, вие ще бъдете защитени от стена, криптираща вашите данни, поради което никой натрапник не може да ви навреди.

Опасностите от обществения Wi-Fi

Първото нещо, което трябва да разберете, е, че хакерите винаги са след вашата лична информация и както сте разбрали, те правят това, когато изберете обществена Wi-Fi мрежа. Така че, когато вашата интернет дейност е хакната, нападателите ще могат да получат следната информация:

 • Имейл адрес;
 • банкова информация.
 • Лични снимки и видеоклипове.
 • Домашен адрес.

Хакерите преименуват своите рутери през цялото време, за да примамват все повече и повече нови жертви, които търсят безплатен интернет и не защитават връзката си.

Хакерите могат да използват един от известните си начини да навредят на жертвата. Позволявам’S Погледнете по -отблизо как могат да атакуват вашите данни, когато не сте’Не опитайте да използвате VPN на обществен Wi-Fi.

Както вече казахме, преименуването на вашия рутер, за да примами хората във вашата мрежа, е въпрос на няколко минути. Всеки човек, минаващ покрай кафенето, вероятно ще повярва в щедростта на кафенето и ще се свърже с такава мрежа като, “Cafe_wifi_free”. Когато се свържете с такава мрежа, когато тя е хакнат, вашите данни се прехвърлят незабавно на хакера.

Използването на несигурна връзка може да доведе до вирус софтуер, проникващ в вашето устройство. Ако удари например телефона ви, той ще може да открадне и прехвърли данните ви на трети страни, да намали честотната лента и да прекъсне устройството си. Също така, една от трудностите на подобни вируси е, че е изключително трудно да ги намерите на вашето устройство и да ги елиминирате.

Същността на тази атака е, че хакерът поставя устройството си между връзката с вашето устройство и обществената гореща точка, с която решите да се свържете с. Независимо от вас, това може да проследи вашата интернет дейност, да контролира достъпа ви до Интернет и да ви пренасочи към сайта на тези измамници с изискване за въвеждане на данни и банкови пароли.

Това е една от най -популярните атаки срещу човек’s данни. Хакерът може да използва законен софтуер, който може да преглежда пакетите ви с данни, докато преминават през обществената мрежа. Тогава нападателят ще може да го използва по начина, по който се нуждаят.

След като разгледа възможните начини за атака на вашето устройство, когато е свързано с обществена мрежа, трябва да се каже, че използването на висококачествен VPN може да криптира вашите данни и то не може да бъде прехвърлено на трети страни.

Процесът на криптиране на данни ще бъде скрит от потребители и хакери, които се опитват да пробият във вашето устройство. Въпреки че хакерите ще могат да видят факта, че сте свързани с публична Wi-Fi мрежа, те няма да могат да видят подробностите за вашия трафик.

Според статистиката около 81% от американците постоянно се свързват с публичните Wi-Fi точки, но само 1% от тях използват VPN, за да защитят своите данни. Не е трудно да се разбере, че 80% от хората, които не са’Не използвайте VPN на обществен Wi-Fi постоянно са изложени на риск да дадете всичките си лични данни на измамници.

В следващия блок трябва да говорим за това как да използваме VPN на обществен Wi-Fi.

Как да настроите VPN на вашия обществен Wi-Fi

Как да настроите VPN на вашия обществен Wi-Fi

Разказахме ви за някои важни точки, свързани с свързването с обществена Wi-Fi мрежа и използването на VPN за тази цел. Позволявам’S Погледнете какво трябва да направите, ако опитате да използвате VPN на обществен Wi-Fi на вашето устройство.

Настройване на VPN при използване на домашен Wi-Fi

Ако често работите от вкъщи, най -вероятно ще искате да осигурите онлайн дейностите си с качествена VPN защита. В този случай всички устройства, свързани с тази мрежа, ще имат сигурна връзка.

Трябва обаче да сте наясно, че с помощта на VPN може да изпитате забавяне на трафика, което може да доведе до по -бавни скорости на мрежата. Така че, трябва просто да изберете регион за VPN, който е по -близо до вашата страна.

Позволявам’S говорим за използването на VPN в обществения дом Wi-Fi.

 • Свързване на рутер с възможности

Няколко качествени рутера се предлагат с вградени VPN сървъри, които са много лесни за настройка. Ако трябва да изпълнявате всички важни функции като изучаване и работа от дома, това е най -добрият вариант за вас.

В този случай процесът на връзка с VPN ще бъде напълно автоматизиран и в същото време вашата услуга ще свърже независимо всички необходими устройства към VPN и няма да се налага да изтегляте приложения на трети страни за това.

 • Проверете дали вашият рутер поддържа фърмуер на трети страни

По правило рутерите имат своя фърмуер, ако имате възможност – опитайте да промените фърмуера си на такъв, който може да поддържа VPN връзка.

За да направите това, ще трябва да използвате винаги включен компютър. Това може да бъде трудно да се направи, но ако управлявате собствен бизнес, създаване на сървър за цялата ви компания’S устройствата е чудесна идея.
И така, следвайки тези стъпки на използване на VPN в дома ви обществен Wi-Fi ви помогне да защитите личните си данни и

VPN връзка на обществени места

Ако трябва да се свържете с обществена мрежа на обществено място като кафене, жп гара или търговски център, най -добрият вариант е да изтеглите специални VPN приложения на вашето устройство.
Сред големия брой VPN можете да намерите както безплатни опции, така и тези, които можете да използвате с платен абонамент.

Какви са предимствата на инсталираните VPN сървъри?

Използването на добри и висококачествени VPN сървъри на публичен Wi-Fi има добри предимства в себе си. Позволявам’s Погледнете по -отблизо кои от тях.

 • Много VPN услуги работят с повечето браузъри и операционни системи.
 • Те имат няколко полезни функции, възможността да използват различни сървъри и са преминали множество тестове за по -нататъшно оптимизиране на работата.
 • Често те вече имат готови инсталатори. Поради тази причина настройването на вашия VPN може да бъде доста просто.

Може ли Wi-Fi блок VPN?

Може ли Wi-Fi блок VPN

Въпреки че голям брой публични Wi-Fi точки не са толкова лесни за блокиране на работата на VPN, някои доставчици все още могат да използват инструменти за търсене на IP адрес, които са свързани с доставчика на VPN. След това те могат да опитат да използват защитна стена, за да блокират този IP адрес.Ако обаче ще използвате качествен VPN на обществен Wi-Fi, ще имате няколко хиляди сървъра, от които да избирате, така че можете да изберете всеки друг сървър без затруднения. Вероятността доставчикът да блокира останалите сървъри е изключително малка.

Как да спрем общественото Wi-Fi хакерство

За да предотвратите хакерството на вашето устройство, когато е свързано с обществени мрежи, е важно да запомните следните правила:

Ако често използвате обществени мрежи, можете случайно да се свържете със следващата обществена мрежа, въпреки че не сте възнамерявали да направите това. За да предотвратите това, отидете на вашите Wi-Fi настройки и изключете възможността да се свържете с обществени мрежи.

 • Не се свързвайте с съмнителни Wi-Fi мрежи

Ако дойдете в кафене и решите да използвате безплатния Wi-Fi, който предлагат, попитайте персонала на кафенето какво е името на Wi-Fi, наистина е техният интернет и се свържете само с него.

 • Не влизайте в никакви акаунти, когато са свързани към обществена мрежа.

Ако трябва да използвате обществена Wi-Fi мрежа, докато я използвате, не въвеждайте информация, която е твърде важна за вас, като вход и пароли от акаунти, банкови данни и т.н. Нападателят може да очаква, че след като се свържете с обществения интернет, ще започнете да влизате във вашите сметки и да използвате банкови сметки. Дон’Т да ги оставете да спечелят пари!

 • Деактивирайте споделянето на файлове и проверете защитната стена

По правило хората често пропускат подобни проверки, но именно включената функция за споделяне на файлове може да ви подведе. Също така, проверете работата на антивирусните програми, те трябва да изпълняват добре функцията си.

Сигурността на вашите данни може да бъде в безопасни ръце с vpnxpert!

И така, както вече обяснихме, използването на VPN на обществен Wi-Fi е това, от което се нуждаете. VPNXPERT винаги се уверява, че можете да сърфирате в мрежата и да не бъдете нападнати от натрапници, които може да се опитват да разберат вашата лична информация.Ние сме заети да правим VPN разбираемо и достъпно за всеки потребител. Имаме безумно талантливи хора в нашия екип, които са добре запознати с защитата и сигурността на данните. Каним ви да отидете на сайта на нашата компания и да проверите и прочетете за нашите услуги.

ЧЗВ’с

 1. Колко струва да се абонирате за VPN приложения? Освен че опитвате безплатни VPN приложения, можете да се абонирате и за платени версии. Цените на платения абонамент могат да бъдат около 4-12 долара на месец.
 2. Кой е най -добрият VPN за използване? Най -добрите примери за VPN услуги са NORDVPN, TUNNELBEAR и PROTONVPN. Тези услуги са оборудвани с добра функционалност и се тестват старателно, така че можем да кажем с увереност, че те ще ви помогнат да защитите вашите данни.
 3. Защо някои заведения се опитват да блокират работата на VPN? Сред основните причини, поради които заведенията се опитват да блокират работата на VPNS, е нежеланието на гостите да получат достъп до класифицирана информация и бази данни, както и забраната за гледане на поточно съдържание, което е блокирано в дадена държава. Те обаче могат също да се опитат да блокират работата на VPN поради ниската честотна лента и натоварването на мрежата, когато използват VPNs.
 4. Какво съдържание е безопасно за разглеждане на обществения Wi-Fi? Можете да се насладите на общо сърфиране на сайтове и различни платформи, които не съдържат лична информация, като се свържете с публичен Wi-Fi. Въпреки това, не забравяйте, че например на вашето устройство, например телефон. Бъдете наясно с този факт и се опитайте да се защитите колкото е възможно повече.

Дали VPN прави ли вашия Wi-Fi по-сигурен?

VPN Wi-Fi

В нашата статия за Wi-Fi сигурността проучихме някои потенциални уязвимости с Wi-Fi мрежи, както публични, така и частни, и някои възможни решения, за да направим Wi-Fi по-сигурен. Но какво да кажем за виртуалните частни мрежи (VPN) по -специално? Как работят и могат ли да направят безжичните връзки по -сигурни? VPN създават сигурна, криптирана връзка, която предпазва браузъра от всякакви хакерски или изпускания и гарантира поверителността на всички изпратени данни. VPN са изключително трудни за хакване и са основен инструмент за всеки, който иска да направи сърфирането си по -сигурно и частно. Позволявам’S Погледнете по -подробно как работят VPN и някои различни VPN, които препоръчваме.

Уязвимостите на обществения Wi-Fi

 • Кафенета/барове/ресторанти
 • Хотели – решаващ риск за сигурността – вижте нашия пост за това.
 • Летища-Вижте нашия пост на летището Wi-Fi
 • Влак и автобусни гари и на определени влакове
 • Университетски и колежи кампуси
 • Публични библиотеки
 • Търговски центрове
 • Всяка друга обществена сграда с Wi-Fi

Публичен знак за wifi

По-специално общественият Wi-Fi често не е много сигурен и е отворен за хакери, които прихващат данни “Човек в средата” атаки

Какво е VPN и как работи?

Виртуална частна мрежа или VPN е парче софтуер, който създава сигурна криптирана интернет връзка за вашето устройство. Той ефективно създава виртуален тунел само за вашето сърфиране, така че никой друг да не може да види или получи достъп до него. След като настроите VPN е много трудно да се напука, така че е мощен инструмент за сигурност и поверителност в Интернет.

Поради тази причина ние твърдим, че това е основен инструмент за всеки, който влиза в лични или чувствителни данни през публична Wi-Fi мрежа, като кафене, летище или друга обществена сграда.

VPN също могат да заменят човек’s действителен IP адрес с различен, като изглежда, че те разглеждат от друг регион или дори друга държава, което може да помогне на потребителите да заобикалят ограниченията на правителството и ISP в определени сайтове.

VPN защита

VPN могат да направят връзките по -сигурни и частни

VPN могат да помогнат и в домашните Wi-Fi мрежи

VPN също носят подобни предимства, когато се използват в домашни Wi-Fi мрежи, въпреки че сигурността в тези мрежи все пак има по-добра от обществената Wi-Fi. Домашните Wi-Fi мрежи нямат толкова много хора, които се свързват и тези хора не са непознати, за разлика от огромни обществени мрежи като в хотели и летища със стотици непознати, свързващи.

Това каза, че частният домашен Wi-Fi мрежи все още може да бъде хакнат, просто не толкова лесно. Помислете за жилищни блокове и вътрешни градове, където много потребители са претъпкани заедно в малко пространство и всички могат да се достигнат един до друг’S Wi-Fi мрежа.

Просто е необходим един човек, който знае какво’Прави се с хакерство и има злонамерено намерение да хакне близо до мрежата и да открадне лични данни.

Така че VPN определено все още са полезни в домашните мрежи. Те не спират толкова много частна мрежа от хакване, колкото криптиране и защита на браузър’s Индивидуален трафик в тази мрежа. Използвайки VPN, никой не е в състояние да види какви данни изпращате и получавате. В най -добрия случай всичко, което хакер може да види, е, че изпълнявате криптирана връзка, но не и това, което точно изпращате през тази връзка.

Всеки в тази мрежа не използва VPN не би получил същото ниво на защита, въпреки че някои VPN могат да се инсталират на самите рутери, за да позволят по -широко разпространена защита.

Това е почти по същия начин като зелените https “Сигурно” SSL Padlock Works; Само добър VPN ще има тенденция да използва много по -силна енипция от SSL катинара, което прави връзката много по -трудна за хакване.

VPN също могат да бъдат полезни при Запазване на поверителността В рамките на споделените домашни Wi-Fi мрежи, особено с цялото споделяне на данни, които сега правят приложенията и стрийминг устройствата, понякога без потребителя’s знания или съгласие. Някои потребители са’Не е удобно да споделяте тази информация с други хора в мрежата.

С други думи, в наши дни понякога видеоклиповете, които един потребител гледаше техен Устройството за стрийминг може да се покаже като препоръчани видеоклипове на друг човек’s стрийминг устройство в една и съща мрежа, тъй като програмите/приложенията на тези устройства понякога се синхронизират или споделят данни, без дори да знаем или да се съгласим с това.

Използването на VPN може да спре това, напълно криптиране на връзката със и от вашето собствено устройство. Никой друг потребител или устройство в тази мрежа не знае какво правите на VPN връзка.

По -общо VPN са склонни да бъдат повече инструменти за поверителност, използвани от индивидуални устройства в мрежа, за да направи цялото сърфиране на това устройство частно и сигурно. За инструкции как да направите безжична мрежа като съвсем по -сигурна, вижте нашата статия по темата.

Добрата новина обаче е, че платените VPN пакети са склонни да позволяват инсталиране на множество устройства, често 5 или 6, за да се осигури широко разпространена защита така или иначе. Позволявам’s Погледнете някои добри платени опции сега.

Някои добри VPN – Nord VPN, Tunnelbear, VYPR VPN & CACTUSVPN

И така, какви са някои добри VPN, които можете да използвате, за да осигурите трафика си на безжична мрежа и да увеличите вашата онлайн поверителност? Ще разгледаме някои добри платени VPN опции – Nord Vpn, Tunnelbear, cactusvpn и VyprVpn.

Въпреки че има безплатни VPN услуги, те са в нашия опит почти универсално бавни, понякога ненадеждни и имат ограничения за данни и използване, които ги правят тромави да използват.

За няколко долара на месец смятаме, че е по -добре да използваме платена VPN услуга. Някои от доставчиците по -долу като Tunnelbear също ви предлагат безплатна първоначална пробна версия, за да изпробвате продукта. Безплатни VPN услуги, особено добавки на браузъра, често имат толкова ограничена честотна лента, че дори основното сърфиране е болезнено бавен и всичко по -интензивно на честотната лента като видео стрийминг е до невъзможно.

Платените VPN услуги предлагат много по -надеждна и бърза услуга, където можете да предавате видеоклипове и да изтегляте с увереност.

Вижте страхотното видео по -долу, което обхваща три от VPNS – VYPR, Nord VPN и Tunnelbear

Nord Vpn

Nord Vpn е първият в нашия списък и е VPN услуга с много функции и много уважаван в бранша. Той се предлага с лесен за инсталиране и използване на интерфейс, който може да се използва на до 6 устройства едновременно, включително игрови конзоли и смарт телевизори.

Тяхната услуга ви предлага достъп до над 4000 сървъра в 62 различни страни по света от лятото на 2019 г., издухвайки останалите VPNs от водата за избор на сървъри.

Услугата Nord VPN също криптира своя трафик два пъти за допълнителна сигурност и спокойствие, а също така има “Kill Switch” Това спира целия трафик, който се изпраща, ако устройството ви е изключено от рутера по някаква причина.

Също така Nord VPN, подобно на другите опции, не поддържа регистрационни файлове на нито един потребител’s сърфиране, така че поверителността се осигурява с помощта на тяхната услуга. Услугата им е регистрирана в Панама, която няма закони за задържане на данни. Изборът на сървъри и двойното криптиране са основните силни страни на Nord VPN.

Тунела

The Тунела VPN услугата има може би най -лесния интерфейс за инсталиране и използване. Подобно на другите, той може да бъде инсталиран на множество устройства и операционни системи и техният лесен за използване интерфейс е лесен за използване интерфейс чудесно за не техници и без глупости хора които просто искат да разглеждат сигурно, без да се затрудняват от твърде много опции и технически жаргон да се препречим на пътя.

Основен плюс за тунела е, че те всъщност имат безплатна услуга за входно ниво (бебешки пакет), която ви предлага 500 мегабайта без данни всеки месец.

Това би било добре за общо сърфиране и малко поточно видео, но за всичко по -интензивно като обикновена стрийминг и изтегляне ще ви трябват един от техните платени пакети. С използването на данни на съвременния интернет, вие’скоро ще изтече от 500MB дори в рамките на седмица или повече с умерена употреба.

След като бъде инсталиран, имате сървъри на 22 различни места около света, от които можете да изберете да разгледате. Tunnelbear са базирани в Канада и като другите не поддържат трупи от вашата дейност. Както и безплатния им пакет, те също предлагат 7 -дневна безплатна пробна версия на платения им пакет, което е отличен начин да тествате тяхната услуга.

Като цяло простота е основната сила на VPN услугата Tunnelbear.

VYPR VPN

VYPR VPN е най -бързият от VPN услугите, които препоръчваме. С бързо надеждни сървъри и неограничено използване на данни и без капачки за изтегляне, Swiss базирана VYPR VPN е чудесен за хора, които искат да използват VPN за повече интензивни дейности на честотната лента като стрийминг на YouTube или изтегляне на големи файлове.

Трябва да се отбележи обаче, че скорошен преглед на услугата установи, че не работи стрийминг на Netflix или BBC iPlayer. Те имат избор от повече от 700 сървъра над 6 континента.

За стрийминг услуги можете да започнете да работите с VYPR, въпреки че добрата новина в тяхната услуга побеждава дросела на честотната лента, която се прилага от някои интернет доставчици. С други думи, над нормална интернет връзка, доставчиците на интернет понякога ще ограничат вашата честотна лента, ако могат да видят, че правите определени неща.

С VPN като VYPR те могат да видят само криптирана интернет връзка (те не могат да видят какви данни се изпращат), така че да не могат да прехвърлят или ограничат вашата честотна лента въз основа на това, което правите онлайн.

VYPR VPN Premium акаунти също имат a “Хамелеон” функция, която позволява на софтуера да победи опитите за блокиране на използването на VPN. Той беше успешен да позволи на потребителите да заобикалят опитите за блокиране на правителството в страни като Китай, Русия, Иран и Турция.

Това може да бъде изключително ценна характеристика, като се има предвид агресивните усилия на китайското правителство, по -специално да цензурира интернет и да блокира използването на VPN.

Подобно на другите услуги, които VYPRVPN се предлага на голямо разнообразие от устройства и операционни системи, включително телевизори и може да бъде инсталиран на самия рутер, ако желаете за по -широко разпространена защита. Подобно на Nord VPN, той също има превключвател за убиване, който поддържа вашето сърфиране частно в случай на прекъсвания.

VYPR също така управлява целия си VPN трафик чрез Bespoke Zero знания DNS сървъри, което означава, че те не съхраняват регистрационни файлове на потребителски данни.

Щракнете тук, за да видите пълния ни преглед на услугата VYPR VPN.

Express vpn

Express VPN е друг доставчик, който предлага много избор по отношение на сървъри и страни. Въпреки че не е толкова изобилен като Nord VPN, Express VPN все още предлага избор от над 1000 сървъра от 100 страни, за да избирате от. Вие’Винаги ще мога да намеря един близък до вас.

Express VPN услугата е друга похвалена за нея’s скорост, като услугата vyprvpn. Това обаче е по -скъпо от другите услуги.

Вижте таблицата по -долу за бързо обобщено сравнение на 4 -те доставчици. Всеки един от тях ще свърши достатъчно добра работа по отношение на сигурността и поверителността – всички те са реномирани доставчици с добри нива на технологии и услуги.

Някои платени VPN услуги – Щракнете, за да сравните (партньорски връзки)

Доставчик Цена (12 месеца, платени предварително) Брой сървъри/държави Брой разрешени устройства Основни ползи
Частен достъп до интернет $ 3.33/месец 10 000/84 10 Преглед тук
Vyprvpn $ 5/месец 700+/70+ 5 Преглед тук
ExpressVpn $ 8.32/месец 1700+/94 5 Добре за стрийминг
Atlasvpn $ 3.29/месец 750+/34 Неограничен Евтин вариант без глупости
Privadovpn $ 2.50/месец 61/47 5 Планове за страхотна стойност

*Офертите и флашовите сделки са много често срещани с VPN, така че ако щракнете върху връзките, за да проверите цената, често можете да намерите по -добра сделка от изброеното.

Регистрирането за VPN обикновено е много лесно. Просто посещавате техния сайт (кликнете върху една от нашите партньорски връзки по -горе за всеки доставчик), регистрирайте се, платете абонамента си, изтеглете техния продукт и стартирайте програмата.

След като стартирате, просто изберете предпочитано местоположение на сървъра и отворете VPN връзката. Сега имате сигурна връзка, която никой друг в тази Wi-Fi мрежа не може да вижда или достъп.

От горната таблица можете да видите сравнение на 4 -те доставчици с един поглед, всеки от които има своите позитиви и негативи. Цените, които цитираме, са за годишно Абонамент, където плащате цяла година отпред и това са най -добрите оферти. Има опции за плащане на услугата на месец на месец, но те са по-скъпи.

В обобщение, VPN е отлична инвестиция за сигурност, поверителност и спокойствие за интернет браузъри, особено тези, които пътуват и използват публичен Wi-Fi редовно. Той може да бъде полезен и за по-добра поверителност в домашните Wi-Fi мрежи. Добрият VPN определено ще направи вашата Wi-Fi връзка по-сигурна.

Онлайн геймър и ентусиаст за домашни мрежи. Обичам да създавам статии, които да помагат на хората да решават често срещани проблеми в домашни условия.

скорошни публикации

NB – Връзките на продукта в тази статия са партньорски връзки. Можем да получим комисионна за всички препоръки, направени без допълнителни разходи за вас. Surfshark бързо се превръща в една от по -известните премии.

Това е често срещан проблем в домашните мрежи – една от светлините на нашия рутер често става оранжево, а услугата ни е прекъсната. Какво причинява това и как можем да го поправим? Тук е най -често срещаното.

За нас

Слаби Wi-Fi Solutions е блог за домашни мрежи, предлагащ решения за общи проблеми с свързаността в дома.

Филиали известие

Слабите Wi-Fi Solutions участват в програмата Amazon Facliates и други партньорски програми. Като такива, ние печелим от квалифицирани покупки, което означава, че може да получим малка комисионна от покупки, направени от продуктови връзки на този сайт.

Категории

Езой Докладвайте тази реклама Езой Докладвайте тази реклама

Езой

Докладвайте тази реклама

Имате ли нужда от wifi, за да използвате vpn?

Имате ли нужда от wifi, за да използвате VPN

Използването на виртуални частни мрежи без съмнение се превърна в светска ежедневна задача за много потребители, също като миещи зъби и приготвяне на леглото. През последните години VPN услугите се превърнаха в необходимост при справяне с нарастващия брой безброй кибертерни и проблеми с поверителността, които ние’повторно се занимава с. VPN услугите осигуряват сигурна и криптирана връзка с Интернет, като по същество позволяват на потребителите да имат достъп до ограничено съдържание, да се отърват от ограниченията, да деблокират стрийминг услуги и да защитават потребителя’s Онлайн поверителност, без да дават своята цифрова идентичност. Свикнали сме да изтегляме приложението VPN на нашите смартфони с Android и iOS и достъп до виртуални места чрез WiFi или клетъчни данни от която и да е част на света. Въпреки това, много потребители по целия свят: Имате ли нужда от WiFi, за да използвате VPN? Имате ли нужда от wifi за VPN? Работят ли vpns без wifi? Позволявам’s разберете.

Съдържание

Имате ли нужда от wifi, за да използвате VPN?

Е, краткият отговор определено е не: Не се нуждаете от WiFi, за да използвате VPN, тъй като може да се използва при всеки друг тип интернет връзка. Виртуалната частна мрежа установява връзка между вашия компютър/смартфон и интернет, независимо от това как сте свързани, или чрез wifi, или чрез клетъчни данни или ethernet кабел. Освен това VPN услугите не се ограничават до използването на смартфон и компютър/лаптоп, тъй като те могат да бъдат настроени на вашия рутер и дори Android TV.

Когато се запитате: “Имам ли нужда от wifi, за да използвам vpn”, Помислете за следното:

 • Има ли моята VPN услуга ограничение на броя на устройствата, които могат да бъдат свързани едновременно?
  Например, някои VPN услуги ограничават това число до 3 или 5, за да спестят разходите. Това може да не е идеално за вас, ако имате няколко устройства, които трябва да бъдат свързани с VPN едновременно, като лаптоп, таблет, компютър, няколко смартфона за всички членове на вашето семейство. Някои VPN услуги ще ви таксуват допълнително за допълнителен брой налични връзки, но добрите VPN услуги като ZooGVPN предлагат неограничен брой едновременни връзки безплатно.
 • Поддържа ли моята VPN услуга връзка чрез рутер?
  Въпреки че тази стъпка не е необходима, ако сте’Не планирайте да създадете VPN услуга на вашия рутер, доста е важно дали VPN доставчик по ваш избор има тази опция и дава инструкции как да настроите всичко безпроблемно безпроблемно. На уебсайта им трябва да има подробна инструкция как да настроите тяхната VPN услуга на вашия рутер или поне да ви предостави качествено обслужване на клиенти, което може да ви помогне.

Има определени разпоредби, които трябва да вземете предвид, когато използвате VPN услуга чрез различни видове връзка.

Използване на клетъчна връзка за данни

Използването на връзка с клетъчни данни (мобилни данни) е чудесен начин да използвате VPN, когато вие’в движение. Ако имате стабилна връзка с клетъчни данни, това е много по -добре от използването на публични WiFi горещи точки, които могат да бъдат запълнени с реклами и могат да се използват за хакване на вашата лична информация. Много VPN доставчици предлагат мобилни приложения, които са оптимизирани за използване на смартфони и таблети, което улеснява защитата на вашата онлайн дейност, независимо къде се намирате. ZooGVPN предлага невероятни приложения както за Android, така и за iOS със супер интуитивен потребителски интерфейс и богата функционалност, а също така работят с клетъчни данни.

Когато използвате VPN на мобилно устройство, то’е важно да сте наясно с използването на вашите данни. Vpns използват криптиране, за да защитят вашата онлайн активност, което може да увеличи количеството данни, които използвате. Ако имате ограничен план за данни, може да искате да следите използването на вашите данни, за да не преодолеете месечния си лимит. Ако решите да отидете с Zoogvpn, можете да видите колко трафик сте’Използва се на главния екран на приложението, който е полезен, ако вие’отново на ограничен план за данни.

Освен това, ако имате слаб сигнал или лошо качество на връзката на вашите клетъчни данни, това може да е проблем при установяване и поддържане на връзка с VPN сървър. Ако се намирате на място, където сигналът е доста лош, имате нужда от VPN с функция за превключване на убийство и протокол на Wireguard – Wireguard е най -добрият протокол за мобилни потребители, осигурявайки по -сигурна връзка в сравнение с по -старите протоколи.

Използване на кабелна Ethernet връзка

Докато wifi е често срещан начин за свързване с интернет, то’s не е единственият начин. Можете да използвате VPN на всяко устройство с интернет връзка, включително устройства, които са свързани към интернет чрез кабелна Ethernet връзка. Използването на кабелна Ethernet връзка всъщност може да бъде по -сигурно от използването на WiFi, тъй като елиминира риска от това, че някой прехваща вашия WiFi сигнал. Ако ти’Загрижени за онлайн сигурността, използването на кабелна Ethernet връзка с VPN е чудесен начин за защита на вашата онлайн дейност. Освен това, използването на кабелна Ethernet връзка ще намали спада на скоростта, което може да изпитате с WiFi рутери, особено ако те са разположени далеч от вашия компютър/смартфон и имат лоша честотна лента.

Когато използвате VPN с кабелна Ethernet връзка, вие’ще трябва да се уверите, че вашето устройство е правилно конфигурирано да използва VPN. Това обикновено включва инсталиране на VPN клиентски софтуер и въвеждане на вашите VPN идентификационни данни. Веднъж ти’Настройте VPN, вашият интернет трафик ще бъде пренасочен през VPN тунела, независимо дали вие’отново свързан към wifi или кабелна Ethernet връзка.

Използването на VPN не изисква WiFi, тъй като може да се използва при всякакъв вид интернет връзка. Важно е обаче да се вземат предвид фактори като използване на данни, стабилност на връзката и ограничения на устройството при използване на VPN без wifi. Като вземете предвид тези фактори, можете да осигурите сигурна и надеждна връзка с интернет, независимо от това как сте свързани.

Какво’s най -добрият VPN за мобилни данни?

Zoogvpn е най-доброто решение с не претрупан, прост, но чист дизайн, който спечели’Не яжте всичките си клетъчни данни в една сесия за сърфиране. Нашите приложения за смартфони са добре проектирани и използват минимални ресурси, за да свършат работата и да ви осигурят гладко изживяване на деблокиране. Работят ли vpns без wifi? Да, добри VPN услуги като ZooGVPN работят по мобилни данни просто добре.

Има ли безплатен VPN за wifi и мобилни данни?

Zoogvpn предлага щедър безплатен VPN план на стойност 10 GB месечна честотна лента с 5 места по света и всички звънци, които бихте очаквали от премиум VPN план. Освен това, вие не сте’Не трябва да попълвате банковите си идентификационни данни, вместо това просто да изтеглите приложението от App Store, Play Market или от нашия уебсайт, регистрирайте се с вашия имейл и вие’добре е да отида!

Заключение

Имате ли нужда от wifi за VPN? Накратко, не. Работят ли vpns без wifi? Да, VPN могат да работят отлично без wifi. Дали сте’Използвайки клетъчна връзка за данни или кабелна Ethernet връзка, все още можете да използвате VPN, за да защитите вашата онлайн дейност. VPN създават защитен, криптиран тунел между вашето устройство и интернет, което затруднява някой да прихваща или преглежда вашата онлайн дейност. Ако ти’Загрижени за това дали имате нужда от wifi, за да използвате VPN, просто вземете надеждна VPN услуга като ZooGVPN, която работи с всякакъв вид връзка, включително клетъчни данни и Ethernet.

Arsène Malice

Arsène е писател на персонала, базиран в Киев, за Zoogvpn, обхващащ всичко, свързано с технологиите от VPN News и тенденциите в социалните медии, за събитията на Cybersport и Geek Culture. Той’s Написани за няколко музикални списания и уебсайтове, ориентирани към криптовалути и технологии. Той се опитва да държи пръста си върху медиите’s пулс с различен успех. Можете да го хванете DJ, играейки волейбол и ярост, който е класиран на класирана игра в League of Legends.

Защо трябва да използвате VPN на обществен Wi-Fi

Защо трябва да използвате VPN на обществен Wi-Fi

VPN или виртуални частни мрежи са ключов инструмент във вашата интернет оръжие, когато става въпрос за повишаване на поверителността и анонимността онлайн. Това е особено важно, когато използвате обществени Wi-Fi услуги, които често предлагат по-ниски нива на сигурност от тези, предоставени в дома ви или мястото на работа.

В тази статия ние’Ще ви преведа през ключовите причини, поради които трябва да помислите да използвате защитен VPN при достъп до обществени интернет услуги. За повече информация кои VPN да използват, вижте нашия списък с най -добрите VPN услуги, достъпни през 2021 г.

 • Искате повече разнообразие за гледане? Ето как да промените региона в Netflix

Public Wi-Fi е уязвим

В наши дни Public Wi-Fi е почти повсеместна услуга, открита на летища, кафенета, хотели, търговски центрове и други обществени пространства в почти всеки град по света. Лесни за използване и предлагане на скорост, достатъчна за стандартното сърфиране в мрежата, тези Wi-Fi услуги са популярни за обществеността за предоставяне на безплатен достъп до Интернет, без да се налагат никакви роуминг или такси за данни.

Въпреки това, за да бъдат достъпни, тези обществени Wi-Fi услуги рядко са сложни по отношение на протоколите за сигурност. За разлика от вътрешната или бизнес Wi-Fi настройка, публичният Wi-Fi рядко изисква пароли и много от мрежите не са неядрени. И ако това’е лесен за среден член на обществеността да влезе, ИТ’вероятно ще бъде още по -лесен за манипулиране на хакер.

Хакерите виждат това като лесна цел

Известно е, че хакерите с нечестиви цели са насочени към публични Wi-Fi горещи точки, за да получат достъп до потребители’ частна информация. Атаките на човека в средата (MITM) се случват, когато хакер успее да пресече данните, които се обменят между вашето устройство и публичния сървър.

Друга често срещана техника е да се пусне измамна гореща точка, която да се маскира като автентична обществена услуга. Когато влезете в мрежата на хакера, информацията ви рискува да бъде открита и използвана от тези с криминални намерения.

Именно поради тази причина потребителите никога не трябва да имат достъп до чувствителни приложения или документи (като например вашата онлайн банка или имейл акаунти), когато използват публични Wi-Fi услуги. То’S също интелигентен ход, за да се гарантира,.

Вашите данни не са защитени

То’не само хакери, които искат да уловят вашата ключова информация. Търговските субекти, предоставящи Wi-Fi услуга, могат и да вземат възможно най-много информация, докато вие’Използване на тяхната услуга.

Това може да включва всичко – от вашия IP адрес до вашата история на сърфиране и дори данни за местоположението, които те могат да използват, за да оптимизират своя маркетинг и комуникация със своите клиенти. За разлика от хакерите обаче, за тях е напълно законно да го направят, като обикновено получават изрично съгласие от потребителите след приемането на техните условия за обслужване.

Не забравяйте, там’s няма такова нещо като безплатен обяд. И същото важи и за безплатен Wi-Fi: за което платената цена обикновено е вашите данни.

Как VPN ще предложи допълнителна сигурност

Добрата новина е, че имате нужда’не се отлага от използването на обществен wi-fi. В допълнение към споменатите по -горе стъпки, по отношение на повишената бдителност около уеб страниците и приложенията, които използвате, когато сте влезли в обществена мрежа, можете също да помислите да използвате VPN, за да увеличите сигурността си и да защитите самоличността си.

VPN криптира всички данни, изпратени от вашето устройство до сървъра, като запазва всичко, което правите на публичен Wi-Fi, напълно личен и безопасен от любопитни очи на престъпни или търговски оператори.

Долен ред

Да се ​​надяваме, че тази статия е отворила очите ви за някои от опасностите от използването на обществени Wi-Fi услуги. Докато ние не’Не възнамерявате да ви плаша от използването на това, което често е удобна услуга, трябва да го направите само като знаете рисковете и опасностите, особено по отношение на разпространението на лошите участници, готови да се възползват от уязвимите услуги и наивните потребители в комбинация.

Да бъдеш по -нисък с какви услуги имате достъп, когато в обществена мрежа е един от начините за намаляване на риска, но по -ефективен начин е да използвате услугите на добър VPN. За повече предимства на използването на VPN, прочетете нашето ръководство за други VPN употреби. Вижте и нашите задълбочени отзиви за два VPN, ExpressVPN и NORDVPN.

Какво препоръчваме?

(Отваря се в нов раздел)

ExpressVPN се откроява от конкуренцията по отношение на цената, характеристиките и стойността. Със сървърите в близо 100 страни, всички функции за сигурност, които споменаваме по -горе, пламтящи скорости на връзка и надежден достъп до множество стрийминг услуги, ExpressVPN е отличен избор за тези след сигурността без компромиси.

Докато някои потребители могат да предпочетат определени характеристики на други най -добри VPN, ИТ’е най -добрата цялостна опция за повечето потребители – и сега Том’читателите на ръководството могат да претендират за три месеца абсолютно безплатно (Отваря се в нов раздел) .