Резюме

Статията обсъжда използването на VPN с Utorrent, за да се осигури анонимност и поверителност, докато се изтръпва. Това обяснява важността на скриването на истинския си IP адрес и потенциалните рискове от проследяване на торентната ви дейност. Статията също така сравнява VPN и прокси инструменти и подчертава предимствата на използването на VPN. Той осигурява стъпка по стъпка ръководство за това как да използвате VPN с Utorrent, включително да се регистрирате за удобна за торент VPN услуга и конфигуриране на VPN и Utorrent настройки.

Въпроси:

1. Как можете да активирате превключвателя за убийство на VPN?

Активирането на превключвателя за убиване на VPN може да се извърши чрез неговите настройки или предпочитания. Например, в ExpressVPN, можете да получите достъп до тази опция чрез предпочитания> Общи. В долната част на страницата маркирайте полето до „Спрете целия интернет трафик, ако VPN изключи неочаквано.”

2. Защо е важно да се грижите за анонимността и поверителността, докато се пораждате?

Анонимността и поверителността са от решаващо значение, докато се хвърлят, за да се предпазите от потенциален мониторинг и наблюдение. Torrent Activity е лесно проследима и всеки може да види уникалните IP адреси на връстници, споделящи файл. Вашият интернет доставчик може също да проследява вашата торентна дейност, използвайки дълбоки проверки на пакети, освен ако не криптирате вашия трафик на Utorrent.

3. Какви са някои инструменти, които можете да използвате за подобряване на личния живот?

Има няколко инструмента, които можете да използвате за подобряване на уединението на торент, включително VPN, прокси, IP-свързване и блокхисти. VPN и прокси помагат да скриете вашия IP адрес, докато IP-свързването ви позволява да уточнявате кои мрежови интерфейси могат да се използват за торент. Блоклистите могат да помогнат за блокиране на нежеланите връзки и потенциалните заплахи за сигурността.

4. Как се различават vpns и прокси?

VPN и прокси също крият вашия IP адрес от връстници на торент, но те се различават по отношение на криптиране, засегнати приложения, промени в IP адреса, настройка на лекотата на използване, скорост и съвместимост на клиента на торент. VPN имат силно криптиране, криптиране или трафик на маршрута за цялото ви устройство, променете вашия IP адрес и предлагайте самостоятелни приложения. Проксито имат по -слабо криптиране, трафик на маршрут за конкретни програми или приложения и изискват ръчна настройка.

5. Какъв е препоръчителният инструмент за поверителност на Utorrent?

За повечето потребители VPN е препоръчителният инструмент за поверителност на Utorrent. VPN са по -лесни за настройка и използване, предлагат силно криптиране и работят с всички видове торентни връзки. Proxies могат да се използват като незадължителен слой за поверителност, но могат да имат ограничена съвместимост с клиент на торент и по -слабо криптиране.

6. Кои са основните стъпки за използване на VPN с Utorrent?

Основните стъпки за използване на VPN с Utorrent са както следва:

 1. Регистрирайте се за услуга за торент VPN
 2. Конфигурирайте VPN настройки
 3. Конфигурирайте UTORRENT настройки (незадължително)

7. Как можете да скриете истинския си IP адрес, когато използвате Utorrent?

Можете да скриете истинския си IP адрес, когато използвате Utorrent, като насочвате трафика си през VPN или прокси сървър. Тези инструменти заменят вашия IP адрес с този на отдалечения сървър, като по този начин защитят вашата самоличност.

8. Какви са някои допълнителни функции за поверителност, които можете да използвате с Utorrent?

Някои допълнителни функции за поверителност, които можете да използвате с Utorrent, включват IP-свързване, което ви позволява да определите кои мрежови интерфейси могат да се използват за торент и блокхисти, които помагат за блокиране на нежеланите връзки и потенциалните заплахи за сигурността.

9. Какво е инспекция на дълбоки пакети?

Дълбоката проверка на пакетите е метод, използван от интернет доставчиците за проверка на съдържанието на пакети с данни, преминаващи през тяхната мрежа. Тя им позволява да проследяват и наблюдават интернет дейности, включително торента, освен ако не криптирате вашия трафик на Utorrent.

10. Как Utorrent показва вашия IP адрес на други връстници?

В Utorrent раздела Peers показва IP адреса, състоянието на файла и често местоположението на всеки партньор, с който споделяте файл. Тези IP адреси са уникални идентификатори, които могат да бъдат проследени директно обратно във вашия интернет, мобилен или широколентов акаунт.

11. Защо трябва да използвате VPN или прокси за торент?

Използването на VPN или прокси за торент ви позволява да скриете истинския си IP адрес и да защитите вашата поверителност. Той насочва трафика ви през различен IP адрес, затруднявайки другите да проследят вашите онлайн дейности обратно към вас.

12. Може ли вашата торентна дейност да бъде наблюдавана от външни страни?

Да, вашата торентна дейност може да бъде наблюдавана не само от вашия интернет доставчик, но и от всеки в компютър, който има достъп до дейността за споделяне на файлове. Уебсайтове като „Знам какво изтегляш“ наблюдават хиляди торентни рояци по целия свят и публикуват IP адресите на връстници.

13. Защо криптирането е важно за торент?

Шифроването е важно за торент, тъй като добавя допълнителен слой сигурност и предпазва вашите данни от прихващане или наблюдение. Той гарантира, че вашата торентна дейност остава частна и предотвратява неоторизиран достъп до вашите файлове.

14. Може ли VPN да забави скоростта на интернет?

VPN може леко да забави скоростта ви в интернет поради режима на криптиране. Въпреки това, въздействието обикновено е минимално и повечето потребители не изпитват значителни разлики в скоростта на сърфиране или изтегляне.

15. Са прокси сървъри, съвместими с всички торентни клиенти?

Не, някои торентни клиенти могат да игнорират несигурно настройките на прокси и да маршрутизират трафика. Това може да представлява потенциални рискове за сигурността. VPNS, от друга страна, работят с всички торентни клиенти, включително магнитни връзки.

Работи ли VPN с Utorrent?

Активиране на вашия VPN’S Switch Kill се извършва чрез неговите настройки/предпочитания. Например, ExpressVPN ви дава достъп до опцията си чрез предпочитания> Общи. След това погледнете долната част на тази страница, където пише „заключване на мрежата.„Не забравяйте да отметнете кутията до„ Спрете целия интернет трафик, ако VPN изключи неочаквано.

Как да използвам utorrent/bittorrent анонимно

Utorrent (и клонираният с марка Bittorrent) е най-популярният торент клиент в света. Освен това страда от присъщите уязвимости за поверителност във всички основни торент софтуер.

Това ръководство ще ви покаже как да криптирате вашите изтегляния на Utorrent с помощта на VPN и как да скриете истинския си IP адрес от връстници, което го прави изключително трудно за някой да наблюдава вашата дейност за споделяне на файлове.

Теми, обхванати в това ръководство:

 1. Защо трябва да се интересувате от анонимността и поверителността, докато се замислите
  • Как се наблюдават торентите (P2P течове на поверителност)
  • Инструменти, които можете да използвате за подобряване на уединението на торент
 2. Най -добрите инструменти за поверителност на Utorrent
 3. Как да използвате VPN с Utorrent/BitTorrent
 4. Как да настроите прокси в Utorrent
 5. Добавяне на криптиране (без VPN)
 6. Други функции за поверителност:
  • IP-свързване
  • Блоклисти

Анонимни торенти: Защо има значение

Торентната дейност е публична и лесно се проследи

Може да не осъзнаете, но цялата торентна дейност по целия свят е лесно проследима (и не само от вашия интернет доставчик). Точно както можете да видите всички връстници в торент рояк, всеки от компютър може да наблюдава връстници, споделящи файл, и да види техния уникален IP адрес.

Има дори уебсайтове, като знам какво изтегляте, които наблюдават хиляди копие на торент рояци по целия свят и публикувате IP адресите на връстници.

Внимание: Ако посетите Ikwyd, това ще показва файловете те’Проследен на вашия IP адрес.

И разбира се, вашият интернет доставчик (ISP) може да види вашата торентна дейност, като използвате Проверка на дълбоки пакети (Освен ако не предприемете стъпки за криптиране на вашия трафик).

Как изглеждате на Utorrent

Всеки основен торент клиент има раздела Peers, който ще ви покаже IP адреса, състоянието на файла (и често местоположението) на всеки връстници, които вие’отново споделяне на файл с.

И тези IP адреси са уникален идентификатор, който (освен ако не сте’RE използването на VPN) може да се проследи директно във вашия интернет/мобилен/широколентов акаунт.

Как да използвам Utorrent/Bittorrent анонимно 1

По -горе е екранна снимка на рояка за документалния филм „Пиратски Бей“ “TBP AFK.” Последните няколко цифри на IP адресите от рояка са умишлено замъглени от мен (въпреки че това е публично достояние) за запазване на тяхната анонимност.

Подобно на тези връстници, нямате друг избор, освен да покажете вашия IP адрес (ИТ’s как P2P връстниците се свързват помежду си, за да споделят файлове).

Но това не’не трябва да си твоя реално IP адрес!

Че’s Защо Умните файлове Пътувайте трафика през VPN или прокси сървър, който ще замени вашия IP-адрес с този, принадлежащ на отдалечения сървър, защитавайки вашата самоличност.

Вие’Ще науча как да настроите това по -късно в това ръководство.

VPN срещу. Прокси: Кой е инструментът е по -добър?

Двата най -добри инструмента за поверителност на Utorrent са VPN или прокси. И двете могат да ви помогнат да скриете вашия IP адрес от връстници на торент, но те се различават по лекота на използване и функции (като криптиране).

Ние’Ще обхвана основните разлики по -долу, но за по -отблизо прочетете: VPN VS. Прокси за торент.

Сравнителни предимства на VPN и прокси

Vpn Прокси
Криптиране Силно криптиране Без криптиране или по -слабо криптиране
Засегнати приложения Шифри/маршрути за трафик за цялото ви устройство Маршрути на трафик за 1 програма или приложение
Променя вашия IP адрес Да (цялото устройство) Да (за програмата, използваща прокси)
Настройка/лекота на използване Самостоятелно VPN приложение с допълнителни функции. Може да се настрои и ръчно. Само ръчна настройка
Скорост Малко по -бавно от прокси (криптиране над главата) Малко по -бързо
Съвместимост на клиента на торент 100% Някои торентни клиенти игнорират настройките за прокси (маршрут на трафика несигурно)

За да обобщим разликите:

 • VPN е по -лесен за настройка и използване
 • Първоначалната настройка на прокси отнема време, но след това зададена и закрепване
 • VPN имат силно, вградено криптиране (повечето пълномощници не са’T).
 • Скоростите са подобни
 • Някои прокси сървъри блокират магнитни връзки, VPNS работят с всички торентни връзки (включително магнити).

Кой да изберете: За повечето потребители VPN е най -добрият избор. Харесва ни да добавяме прокси като 2 -ри незадължителен слой за поверителност, но ако трябва да изберете един или друг, отидете с VPN.

Използване на VPN с Utorrent/BitTorrent

Има 3 основни стъпки за използване на VPN с Utorrent:

 1. Регистрирайте се за услуга за торент VPN
 2. Конфигурирайте VPN настройки
 3. Конфигурирайте UTORRENT настройки (незадължително)

1. Вземете VPN

Ако не’вече имате VPN абонамент, вие’ще трябва да се регистрирате за един. То’ll цена между $ 3-10/месец (в зависимост от доставчика и дължината на абонамента).

Не, там е’t всякакви добри безплатни. Да, качествена услуга с нулев лог VPN си струва цената.

VPN услуги препоръчвам:

Забележка: Ценообразуването по-горе е средна цена на месец за най-добрата налична оферта (обикновено дългосрочен абонамент).

2. Настройте VPN софтуера

Когато се регистрирате за VPN услуга, вие’Ще бъдете изпратени по имейл на връзка за изтегляне, или вие’Ще мога да изтеглите VPN софтуера директно от панела на вашия акаунт.

Изтеглете и инсталирайте софтуера и влезте с вашето потребителско име/парола.

След това, следвайте тези стъпки, за да конфигурирате софтуера за по -добра сигурност, докато торент. Забележка: Софтуерът ще варира в зависимост от VPN услуга, но повечето от тях предлагат функциите, споменати тук.

Включете защитата на течовете

Какво’S Защита на течовете: Операционните системи като Windows и OSX могат да бъдат тромави, а дон’t винаги интерфейс Pefectly с VPN протокола. Понякога това може да позволи на приложение да изтече малко информация извън тунела VPN. Използвайте вашия VPN-Software’S Вградена защита от течове, за да се избегнат тези проблеми.

Как да го активирам: Отидете в настройките на вашия софтуер и потърсете отметки, които споменават:

 1. DNS течове / DNS заявки
 2. IPv6

Показано по -долу е настройката за частен достъп до интернет.

Забележка: NORDVPN, IPVANISH и CYBERGHOST винаги са вградени в техния софтуер, вграден в техния софтуер и той не’не трябва да бъде ръчно конфигуриран.

IPv6 защита на течовете и DNS защита на течовете, активирани в частен софтуер за достъп до интернет

Активирайте превключвателя за убийство (препоръчително)

Какво е: Понякога VPN софтуерът може да се срине или сървърът може да прекъсне връзката. Ако ти’Повторно залепване на торент, вашето устройство ще насочи вашия торент трафик чрез нормалната ви (несигурна) връзка. Активирането на VPN Kill-Switch незабавно ще спре целия достъп до Интернет, ако VPN се провали, предотвратявайки вашите данни или IP-адрес да изтичат към връстници.

Как да го активирам: Вие’Ще намеря превключвателя за убийство в менюто Настройки на вашия VPN софтуер. Има 2 вида, а повечето VPN предлагат един или друг:

 1. Интернет убийство: Изключете цялата интернет свързаност
 2. Приложение за убийство: Затворете конкретни приложения, ако VPN не успее

На снимката е настройката за превключване на убийства за NORDVPN (както App & Internet), Cyberghost (Интернет) и Ipvanish (Интернет):

Nordvpn

Как да използвам utorrent/bittorrent анонимно 2

Изберете правилното местоположение на сървъра

Някои VPN доставчици изискват (или предпочитат) да изтегляте само торенти на определени местоположения на сървъра. То’Добра идея е да проверите дали вашият доставчик има списък с одобрени от P2P сървъри.

Дори ако вашият VPN ‘позволява’ p2p на всички места, то’обикновено е добра идея да се придържате към сървъри в страни, безопасни за торент, като например:

 • Холандия
 • Швейцария
 • Мексико
 • Испания

3. Конфигурирайте UTORRENT настройки

Когато използвате VPN, има няколко настройки/опции на Utorrent, които може да искате да промените, за да оптимизирате сигурността си и да изтеглите скорости.

 1. Изключи ‘принуден’ Шифроване на протокол
 2. Деактивирайте управлението на UTP и честотната лента
 3. Деактивирайте пренасочването на UPNP и порта

Изключете принудителното криптиране

Вашият VPN’S криптиране е много по -силно от транспортното криптиране на RC4, използвано от Utorrent. Така че, ако си изискват криптирани връстници, вие’Ограничаване на скоростта без реална полза. Прочетете нашето ръководство за криптиране на торента за повече информация.

Препоръка: Промяна ‘Шифроване на протокол’ да се ‘Активиран’ или ‘хора с увреждания’ но не ‘Принуден.

Как да го направим: Отидете на Опции> Предпочитания> Bittorrent> Шифроване на протокол

Как да използвам utorrent/bittorrent анонимно 3

Деактивирайте управлението на UTP и честотната лента

Опцията за протокол за микро транспорт (UTP) в Utorrent’S Настройките са основно самоналожени технологии за дроселиране. Ще ‘интелигентно’ Ограничете торентните си скорости, за да оптимизирате цялостното си изживяване в интернет. На практика обаче това просто прави вашите торенти ненужно бавни.

Препоръка: Деактивирайте UTP и UTORRENT управление на честотната лента

Как да го направим:

Първо, можете да деактивирате изцяло управлението на честотната лента (UTP) в Опции> Предпочитания> BitTorrent:

Как да използвам Utorrent/Bittorrent анонимно 4

Второ, можете да се уверите, че управлението на честотната лента не’не влияят на UTP връзките в Опции> Предпочитания> Противопоставена честотна лента:

Как да използвам Utorrent/Bittorrent анонимно 5

Как да настроите прокси в Utorrent

Ако ти’Не се притеснявате от дросела от вашия интернет доставчик, можете да изберете прокси вместо VPN. То’е опция за задаване и забравяне, която не го прави’Не изисквате да стартирате всеки софтуер (като приложение VPN), преди да започнете сесия за споделяне на файлове.

Ние’Ще покрия основите тук, но за по-задълбочено ръководство прочетете: Как да настроите прокси в Utorrent/Bittorrent

Преди да започнем (какво ви трябва)

1: Прокси за нулев лог: Очевидно ти’Ще се нуждая от абонамент за надеждна, благоприятна за прокси услуга. Най -добрият вариант е да изберете VPN услуга, която включва Socks5 Proxy сървъри, вместо да се опитвате да купите самостоятелна услуга.

 • NORDVPN (10 P2P-оптимизирани места)
 • Ipvanish (Холандия)
 • Torguard (3 P2P-оптимизирани места)
 • Частен интернет достъп (Холандия)

2: Уверете се’S A Socks Proxy: Това е най -голямата грешка, която виждам, че хората правят. Те се опитват да използват безплатен HTTP прокси сървър, който намериха онлайн, само за да получат известие за нарушение от своя ISP. Защо? Тъй. Woops!

Всички споменати по -горе доставчици включват Socks Proxy Service (Good)

Конфигуриране на прокси в UTORRENT настройки

Следвайте тези лесни стъпки, за да настроите вашия Utorrent Proxy за по -малко от 3 минути.

Преди да започнете, Вие’Ще се нуждая от вашите пълномощия за влизане в прокси (потребителско име/парола). Консултирайте се с вашия доставчик’S екип за поддръжка или база знание, ако имате проблеми с намирането на това.

Ние’ще използвам nordvpn като наш пример е този урок, но стъпките са много сходни за всяка друга услуга.

Стъпка №1: Отидете на Utorrent Връзка настройки

За да получите достъп до това, отидете на: Меню> Опции> Предпочитания> Връзка (раздел)

Веднъж там вие’Ще видя настройките за напредване на порта, както и настройките на прокси.

Стъпка №2: Конфигурирайте настройките на прокси сървъра

Ето ти’Ще въведете адреса на сървъра, номера на порта и идентификационните данни за вход, специфични за вашия доставчик (подробности за популярни услуги могат да бъдат намерени в таблицата по -долу).

Доставчик Адрес Порт
Btguard прокси.Btguard.com 1025
Ipvanish ams.чорапи.ipvanish.com 1080
Частен достъп до интернет proxy-nl.privateInternetAccess.com 1080
Torguard прокси.Torguard.org 1085

Настройки на прокси за NORDVPN:

Nordvpn има 100’s на Socks5 сървърни местоположения, така че ние’Ще избера P2P-активиран в Холандия. Ето подробностите:

 • Адрес: NL426.nordvpn.com
 • Порт: 1080
 • Потребителско име/парола (същото като VPN)

Utorrent Settings на прокси (на снимката с NORDVPN SOCKS PROXY)

Правилни настройки:

 1. Тип: SOCKS5
 2. Прокси: NL426.nordvpn.com (или вашият прокси адрес)
 3. Порт: Вашият доставчик’s номер на порта
 4. Удостоверяване: Проверен (необходим за въвеждане на потребителско име/парола)
 5. Потребителско име: Вашето потребителско име
 6. Парола: твоята парола
 7. Използвайте прокси за търсене на име на хост: проверен
 8. Използвайте прокси за партньорски връзки: проверен (важно!)

Стъпка № 3: Настройки за поверителност на прокси

Клиентите на торент са склонни да изтичат идентифицираща информация (включително IP адреси), ако не го направите’t Конфигурирайте перфектно настройките на прокси. Така че се уверете, че сте проверете Всички 3 кутии в този раздел:

 1. Деактивирайте всички локални търсения на DNS
 2. Деактивирайте функции, които изтичат, идентифицираща информация
 3. Деактивирайте връзките, които не са подкрепени от проксито

Че’s it. Настройката е завършена!

Отстраняване на проблеми с прокси

Не забравяйте да рестартирате Utorrent след прилагане на настройките. Ако искате да проверите дали вашият прокси сървър работи правилно, използвайте този инструмент, за да проверите вашия торент IP адрес. Просто щракнете върху ‘Магнитна връзка’ бутон и отворете връзката с магнит в Utorrent. След това уеб страницата ще покаже IP адреса, който е свързан с Utorrent. Проверете дали е различен от вашия уеб браузър’S IP адрес с инструмент като Iplocation.нета. Ако е така, вие’отново е настроен!

Ако по някаква причина’все още е същият IP като нормалния, проверете двойно всичките си настройки и тогава, ако все още можете’Не намирайте проблема, свържете се с поддръжката на клиентите.

Настройки за криптиране на Utorrent

Utorrent има възможност за добавяне на вградено криптиране на PROTCOL. Този криптира изходящи връзки (със съвместими връстници) и може да помогне за заобикалянето на светлината на дросела от вашия ISP или мрежовата защитна стена.

Но’не съм вълшебен куршум и то’с Определено не е заместител на VPN криптиране.

Какво да знам:

 • VPN криптирането е по -силно: Там’s няма предимство да използвате Utorrent’S Протокол Шифроване, ако вие’вече стартирате VPN. Просто го настройте на ‘Активиран’ но не ‘Принуден’ За максимална наличност на връстници.
 • Това не’Не скрийте самоличността си: Криптиране не’t Предотвратяване на връстници или проследяващи да виждат вашия IP адрес (начинът, по който се наблюдава повечето споделяне на файлове).
 • Помислете да го използвате, ако не го направите’t има VPN: Това е особено вярно, ако подозирате, че торентите са блокирани или прехвърлени във вашата мрежа.

Оптимални настройки:

 • Ако имате VPN: Задайте криптиране на протокол на ‘Активиран’ и позволяват наследени връзки
 • Ако не’t Използвайте VPN: Задайте криптиране на протокол на ‘Принуден’ и Дон’t Позволява наследствени връзки.

За повече информация: Прочетете нашето ръководство за криптиране на торента.

Други функции за поверителност на Utorrent:

Utorrent има няколко други незадължителни функции, които може да помислите за поверителност.

Единият е способността свържете се към мрежов интерфейс или IP адрес (функции като превключвател за убиване). Това е малко сложно и всъщност не е необходимо, ако вече използвате прокси или вашия VPN софтуер’S Вграден превключвател за убийство.

Другото е способността да Блок връстници въз основа на техния IP адрес Използване на насипно състояние списък с блокирани. Считаме това за неефективен и неефективен подход към личния живот, но вие’Добре дошли да го пробвам така или иначе. Просто Дон’не го считайте за валидна алтернатива на VPN.

Как да обвържа Utorrent към IP адрес

В Utorrent има малко известна функция’s Разширени настройки, които правят това възможно.

Какво прави: Тази опция обвързва Utorrent към конкретен локален или външен IP адрес (като вашия VPN’S IP). Ако вашият IP адрес се промени внезапно, Utorrent ще прекъсне незабавно.

Как да го направим: Най -добрият начин да използвате това е да се свържете с локалния IP адрес на вашата VPN връзка, а не външния IP адрес на сървъра. По този начин не’Не трябва да променяте настройката всеки път, когато стартирате нова VPN сесия.

Тук’s как да го настроите на Windows OS:

Свържете се с VPN сървър: Отворете вашия VPN софтуер и стартирайте VPN връзка (за предпочитане към торент или P2P-легален сървър).

Намерете локалния IP адрес на вашата VPN връзка

Когато стартирате VPN връзка, тя създава мрежов адаптер, който го има’s собствен IP адрес. Искаме да го намерим и да се свържем с този IP.

 1. Отидете на Старт> Run> CMD.Exe
 2. Тип ‘ipconfig’ и ударете Enter
 3. Потърсете ‘Връзка с локална зона’ или ‘Ethernet’ IP адрес

На моя компютър, то’с ‘Ethernet 4’ с IPv4 адрес от 172.21.129.31 (вашите ще бъдат различни). Ние’Ще изведа тази информация на следващата стъпка.

Намерете вашия VPNS локален IP адрес в командния ред

 1. Задайте мрежата.bind_ip и net.изходящ_ип в Utorrent

Отидете в Utorrent’s Разширени настройки: Меню> Опции> Предпочитания> Advanced (Tab)

След това просто попълнете вашия локален VPN IP адрес са тези полета (една и съща стойност и в двете).

Utorrent свързване към IP адрес (VPN свързване)

 1. Тествайте обвързването си

Започнете добър правен тест торент като добре семеен торент на Linux, след това изключете от VPN и вижте дали торентът в крайна сметка възобновява изтеглянето. Ако не стане’t, вашата настройка е правилна. Ако торентът никога не започне, вие обвързвате грешния IP адрес.

Съвет за отстраняване на неизправности: Ако можеш’не намерете правилния интерфейс, към който да се свържете, проверете ‘Мрежови адаптери’ раздел на вашия контролен панел и потърсете активен мрежов адаптер, който’с Продължителност (Време за връзка) е приблизително същото като вашия VPN’с. Намерете това, като щракнете с десния бутон на мишката върху адаптера и отидете на ‘Статус.’ То’s също улика, че’s подзаглавие е ‘Адаптер за докосване’

Намерете мрежовия интерфейс, принадлежащ към VPN

Използване на блок списък с Utorrent

Ако искате да използвате блок списък на IP адреса като PeerBlock или Peerguardian (а не нещо, което препоръчваме)’е лесна за настройка.

Категории торент клиенти етикети, прокси, Utorrent

Райън Маккарти

Райън е редактор и главен рецензент. Той е ентусиаст на технологичния маниер и дигиталната поверителност след извора на Y2K през ’99. Когато не пише уроци за BitTorrent, той обикновено може да бъде намерен отпивайки лагер или игра на пикап футбол (истинският вид).

Работи ли VPN с Utorrent?

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .

5 най -добри безплатни VPN за Utorrent, които са безопасни и работят през 2023 г

5 най -добри безплатни VPN за Utorrent, които са безопасни и работят през 2023 г

Винаги рискувате да бъдете изложени на заплахи за поверителност и сигурност с Utorrent. VPN защитава вашата лична информация и поддържа вашата онлайн дейност частна. Като редовен потребител на Utorrent исках да знам дали мога да спестя малко пари, като използвам безплатен VPN.

След като тествах 30+ безплатни VPN, открих само шепа, която работи добре с Utorrent, Но те все още имат недостатъци. Много изложиха моя IP адрес, докато други бяха твърде бавни. За оптимална безопасност и скорост препоръчвам да отидете с първокласен VPN.

Любимият ми VPN за Utorrent е ExpressVPN. Той предлага неограничена честотна лента, бързи скорости, отлична сигурност и неограничено споделяне на P2P файлове. Технически не е 100% безплатно, но има надеждна гаранция за връщане на пари, така че можете да опитате ExpressVPN без риск. Можете да поискате пълно възстановяване в рамките на 30 дни, ако не ви харесва.

Важно. Докато изтеглянето на файлове от Utorrent е законно в повечето страни, то’е незаконно за изтегляне на авторски права материали. Ние сме силно против използването на VPN за изтегляне на незаконно съдържание, затова ви насърчаваме да проверите вашата страна’s местни разпоредби, за да се избегне нарушаването на всякакви закони.

Кратко време? Ето най -добрите безплатни VPN за Utorrent през 2023 г

 1. ExpressVPN-Моята основна препоръка за Utorrent поради впечатляващите му скорости за изтегляне и надеждна 30-дневна гаранция за връщане на пари. Той също така се гордее с криптиране на военни клас, превключвател за убийство и строга политика без лог за сигурно торентно торент.
 2. Cyberghost-Лесни за използване приложения и P2P-оптимизирани сървъри за безпроблемно изживяване. Дългосрочният му план е подходящ за бюджета с разширена гаранция за връщане на пари.
 3. PROTON VPN – Неограничени данни и съвместими с всички основни операционни системи (дори Linux), но безплатният план предоставя само сървъри в 3 държави.
 4. Avira Phantom VPN – Неограничени връзки за едновременни изтегляния на всички ваши устройства, но ограничени при 500 MB месечни данни.
 5. Крия.Аз – Разширени функции за сигурност (включително превключвател за убийство) на безплатния план, но позволява само 1 връзка на устройството.

5 най -добри безплатни VPN за Utorrent – Пълен анализ (актуализиран 2023)

1. ExpressVPN – Бърза сървърна мрежа за високи скорости на изтегляне на Utorrent

Малък асортимент от технологични устройства, съвместими с ExpressVPN

Редактор’s Editor Editor’S Choice Опитайте без риск за 30 дни
Тестван май 2023 г

Достъпно на:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Още

Опитайте expressVpn>

www.ExpressVpn.com

 • Най -бързият VPN, който тествах с Utorrent, съчетан с неограничена честотна лента
 • Защита на изтичането на IP/DNS, за да се предотврати случайна експозиция на IP по време на торент
 • Въз основа на споразумението за споделяне на разузнаването на съюзите на 5/9/14 Eyes
 • 3000 сървъра в 94 държави – всички от тях поддържат бързо споделяне на P2P файлове
 • Работи с: Utorrent, Bittorrent, Vuze, Qbittorrent, предаване и други

ExpressVPN оферта май 2023 г .: Само за ограничено време можете да получите абонамент ExpressVPN за до 49% отстъпка ! Не пропускайте!

ExpressVpn’S впечатляващите скорости са полезни при използване на Utorrent. Разбира се, торентните скорости се определят главно от броя на сеящите и пиявиците. И все пак, използвайки неговия патентован протокол на светлинния път, връзките ми бяха постоянно бързи. Той също така осигурява неограничена честотна лента на торент без ограничения.

Екранна снимка на резултатите от тестовете за скорост със и без експресия

Всички сървъри на ExpressVPN са P2P приятелски за бързи изтегляния

Можете да си починете лесно, като знаете, че личната ви информация е защитена от случайно излагане, докато торент С превключвателя на Kill на ExpressVPN (наречен Network Lock). Ако VPN спре да работи (като вашия компютър, който влиза в режим на заспиване), превключвателят на Kill намалява вашата интернет връзка, така че споделянето на файлове е спряно и вашите данни остават частни. Тази ключова функция за сигурност е активирана по подразбиране, така че ще се ангажира автоматично. На всичкото отгоре, VPN използва криптиране на военно ниво, което е почти невъзможно да се напука.

ExpressVPN следва строга политика за не-логи, така че вашите данни никога не се съхраняват или споделен с никого. Тествах също ExpressVPN за всякакви течове на IP/DNS и не намерих никакви, което означава, че вашата онлайн самоличност е защитена.

Там’S също разцепи тунелиране, което разделя вашия интернет трафик между VPN и не-VPN тунел. Това е полезно, ако искате да използвате Utorrent с VPN, докато имате достъп до местни сайтове с нормалната си интернет връзка. Освен това, ExpressVPN използва сървъри само за RAM (TrustedServer Technology), които ще заличат всичките ви данни, когато сървърът се рестартира.

Единственият недостатък е, че VPN е’t безплатно, а дългосрочният план струва $ 6.67/месец. Можете обаче да спестите до 49%, когато използвате една от честите отстъпки на ExpresVPN.

Поддържа се и от 30-дневна гаранция за връщане на пари. Така че, можете да опитате ExpressVPN и да получите пълно възстановяване, ако не сте 100% щастливи. Исках да знам дали политиката му за възстановяване се задържа, затова се свързах с екипа за поддръжка чрез 24/7 чат на живо, за да отменя. Те бързо обработваха искането ми без въпроси и аз върнах парите си в банковата си сметка след 2 дни.

2. Cyberghost – Интуитивните приложения с оптимизирани сървъри улесняват използването си с Utorrent

Графика на потребителски интерфейс на Cyberghost 8 Apps на различни устройства като лаптопи, настолни компютри и смартфони

Достъпно на:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Още

Опитайте Cyberghost VPN>

www.Cyberghostvpn.com

 • Лесни за използване приложения за безпроблемни изтегляния и качвания на платформи като Utorrent
 • Огромна мрежа от 9,117 сървъра в 91 държави, за да се избегне претоварването на сървъра
 • Сървъри само за RAM, които изтриват данни за всяко рестартиране за повишена поверителност
 • Air -Hetthery IP/DNS защита на течове, за да ви помогне да запазите вашата онлайн активност частна
 • Работи с: Utorrent, Bittorrent, Vuze, Qbittorrent, предаване и други

Май 2023 г. сделка: В момента Cyberghost предлага 83% отстъпка от най -популярния си план! Възползвайте се от тази оферта сега и спестете повече от вашия абонамент за Cyberghost.

Cyberghost е един от най-удобните за потребителя торент VPN, които съм тествал. Сървърите са спретнато азбуки, но най-добрата характеристика е нейната оптимизирана за торента с едно щракване, оптимизирани. Има над 70 специализирани P2P сървъра. Разширете приложението и изберете „За торенти“, за да видите списък на сървъри, посветени на изтеглянията на P2P. Всеки сървър показва колко далеч е от действителното ви местоположение (в km), така че можете да изберете най -близкия до вас за най -бързите скорости на изтегляне.

Когато тествах оптимизираните с Украйна P2P сървъри, забелязах никакво намаляване на скоростта. Средната ми скорост на изтегляне е с указана 130 Mbps (в сравнение с 136.17 Mbps без VPN). Освен добри скорости, вие също получавате неограничена честотна лента и можете да получите достъп до различни торентни домейни без проблеми. Неговите напълно функционирани мобилни приложения също са чудесни за торент.

Екранна снимка на Cyberghost

Можете да маркирате сървърите като любими за торентните, които най -често използвате за Utorrent

Независимо одитираната политика за безбогом гарантира безопасността на вашата самоличност и онлайн дейност, докато използвате Utorrent. Освен това има превключвател за убийство и е базиран в Румъния, който няма споразумения за наблюдение. Това означава,.

Единственият недостатък е, че изпитах някои закъснения, когато се свързва със сървър в Ню Йорк. Очаква се обаче по -бавни скорости при свързване със сървъри далеч (Ню Йорк е на над 7000 мили от мен). Просто преминете към сървър по -близо до вас – Обширната му сървърна мрежа осигурява много сървъри наблизо, които спечелиха’t компрометирайте скоростта си.

Подобно на ExpressVPN, този vpn е’t 100% безплатно. Дългосрочните абонаменти на Cyberghost обаче са достъпни само с $ 2.19/месец и елате с 45-дневна гаранция за връщане на пари. Поисках възстановяване на сумата чрез чат на живо и той работеше като обещано. Получих възстановяването на кредитната ми карта в рамките на 3 дни.

3. PROTON VPN – Неограничена честотна лента и данни за неограничени изтегляния на Utorrent

Малък асортимент от технологични устройства, съвместими с Proton VPN

Достъпно на:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Още

Опитайте Proton VPN>

www.PROTON VPN.com

 • Няма капачки за данни в безплатната версия, така че можете да изтеглите колкото искате
 • 3 безплатни сървъра в 3 държави, всички от които поддържат споделяне на P2P файлове
 • Вградена поддръжка на TOR за повишена анонимност при изтегляне на файлове на Utorrent
 • DNS и IPv6 защита на течове, за да запазите действителното си местоположение поверително
 • Работи с: Utorrent, Bittorrent, Vuze, Qbittorrent, предаване и други

Proton VPN предлага неограничени данни за своя безплатен план, който е много рядък. Това означава, че можете да се превъплътите колкото искате, без да удряте шапки. По време на тестване изтеглих 5GB файл на Utorrent без проблеми и отне само около 5 минути. Функцията за показване на зареждане на сървъра ми помогна да определя най -доброто време за изтегляне. Тази функция ви показва колко потребители са свързани с избрания от вас сървър и колко честотна лента консумират. Колкото по -нисък е натоварването на сървъра, толкова по -бързо вашите скорости.

PROTON VPN

PROTON VPN’безплатна версия ви предлага много сървъри, от които да избирате

Безплатната версия също е съвместима с всички основни операционни системи, включително Linux. Приложенията за мобилни и настолни компютри изглеждат почти същото, така че няма нужда да измисляте настройки при превключване на устройства. Лесно е да се инсталира и отне само около 3 минути, за да го настроя на моя MacBook Pro.

Политиката на Proton VPN No-Logs крие вашата торентна дейност докато използвате Utorrent. Неговите функции за сигурност също са най-добри, което включва 256-битово криптиране на AES и DNS/IPv6 защита на течовете, като предотвратяват третите страни да получат ръцете ви на вашите данни.

Най -големият недостатък е, че безплатната версия има само сървъри в 3 държави: Япония, Холандия и САЩ. въпреки това, Всички сървъри, които тествах, предоставиха бързи връзки за бързи изтегляния на Utorrent.

Надграждане до платен план за деблокиране на повече страни и достъп до премиум функции като P2P-оптимизирани сървъри и сигурно ядро. Дългосрочните абонаменти започват от $ 4.99/месец.

4. Avira Phantom VPN – Свържете произволен брой устройства, докато използвате Utorrent

Малък асортимент от технологични устройства, съвместими с Avira Phantom VPN

Достъпно на:

Windows Mac Android iOS

Хром повече

Опитайте Avira Phantom VPN>

www.Авира.com

 • Неограничени връзки на устройството за едновременни изтегляния на всички ваши устройства
 • 500 MB безплатни данни на месец и бързи скорости
 • 1 безплатен сървър в 1 държава, който е подходящ за торент
 • Политика без логи и защита на течовете, за да поддържате вашата торентна дейност частна
 • Работи с: Utorrent, Bittorrent, Vuze, Qbittorrent, предаване и други

Avira Phantom VPN поддържа неограничени едновременни връзки на устройството, Което е впечатляващо, като се има предвид много премиум VPN ви ограничават до 5. За да тествам това, свързах VPN със 7 устройства, включително My MacBook Pro, различни смартфони и таблет Android. Връзките ми останаха стабилни и не забелязах никаква разлика в скоростта в сравнение с това, когато свързах само едно устройство.

Avira също е в състояние да предотврати достъп до злонамерени уебсайтове, предлагане на защита срещу проследяващи и подозрителни домейни, докато се изтръпва. Въпреки че не възпрепятства появата на дразнещи реклами, той може да послужи като полезен инструмент за защита на вашата онлайн дейност.

Екранна снимка на безплатната версия на Mac на приложението Avira Phantom VPN, показваща как да активирате блокера на злонамерения сайт в настройките

The “Блокирайте злонамерените сайтове” Функцията може да не бъде включена по подразбиране

Докато безплатният му план не’t Предложете превключвател за убийство, 256-битово криптиране на AES пази данните ви в безопасност от хакери, докато използвате Utorrent. Avira също се придържа към политика без лог, така че вашата лична информация (включително вашия IP адрес и данни за сърфиране) няма да бъде регистрирана или споделена.

Голяма кон е, че Avira Phantom VPN’S Free Plan е ограничен на 500 MB месечни данни, така че Той е подходящ само за изтегляне на малки файлове. Изчерпих месечния си обем на данни, след като изтеглих само един файл. За да отключите неограничен обем на данни, трябва да надстроите до платен план, който струва 5 долара на месец.

5. Крия.Аз – Разширени функции за сигурност, които да ви пазят на Utorrent

Малък асортимент от технологични устройства, съвместими с Hide.me VPN

Достъпно на:

Windows Mac Android iOS

Chrome Router Smart TV Още

Опитайте да се скриете.аз vpn>

 • Функции за сигурност на високо ниво, за да защитите вашата онлайн поверителност, включително превключвател за убийство
 • Разделяне на тунели, така че Utorrent може да използва VPN, докато сърфирате в местни уебсайтове
 • 50+ безплатни сървъра в 5 държави за споделяне на файлове P2P
 • Поддържа 1 едновременна връзка на устройството на безплатния план
 • Работи с: Utorrent, Bittorrent, Vuze, Qbittorrent, предаване и други

Екранна снимка на скривалището

Крия.аз’S превключвателят за убиване не е активиран по подразбиране, така че не забравяйте да го активирате преди торент

Той също така осигурява разделяне на тунели, така че можете да изберете кой трафик да изпратите през VPN и кои приложения трябва да използват вашата обикновена интернет връзка. Така че, все още можете да използвате истинския си IP за местно онлайн банкиране и VPN за Utorrent. Защита на течовете и строгата политика без лог, които допълнително гарантират, че вашата торентна дейност остава анонимна.

Крия.Аз имам щедър 10GB месечен лимит на данни което ви позволява да изтегляте файлове безплатно всеки месец. Ако искате да торент повече от 10 gbs на месец, ще трябва да купите премиум план на $ 3.45/месец за дългосрочен абонамент. Безплатният план също ви ограничава само до една връзка на устройството и шепа локации на сървъра.

Таблица за бързо сравнение: Безплатни VPN функции на Utorrent

Всички безплатни VPN, които препоръчвам да работят добре с Utorrent, но определени характеристики ги разделят. По-долу, Можете да видите как те се сравняват с всеки Други по отношение на цената, скоростта и месечните капачки за данни, поддръжката на торент, регистрирането на дейности и защитата на IP течовете.

Цена за платени версии Скорост Месечна капачка за данни Сървъри в страните
��expressvpn $ 6.67/месец Най -бързият VPN, който тествах Неограничен 3000 сървъра в 94 държави
��Cyberghost $ 2.19/месец Само 4.5% спад на скоростта Неограничен 9,117 сървъра в 91 държави
��Proton vpn $ 4.99/месец Впечатляващи скорости Неограничен 3 безплатни сървъра в 3 държави
Avira Phantom Vpn $ 5/месец Бързи връзки 500MB 1 безплатен сървър в 1 държава
Крия.аз $ 3.45/месец Средно аритметично 10GB 50+ безплатни сървъра в 5 държави

Съвети как да изберете най -добрия безплатен VPN за Utorrent

Не всички безплатни VPN работят с Utorrent, докато на някои не може да се вярва на вашите данни. По -долу са ключовите фактори, които считах, за да определя моя списък с най -добрите безплатни VPN за Utorrent. Чувствайте се свободни да използвате тези критерии като ръководство, което да ви помогне да вземете информирано решение.

 • Бързи скорости. Повечето безплатни VPN не са достатъчно бързи за торент, така че сте принудени да платите за тяхната премиум версия. Всички VPN в моя списък имат страхотни средни скорости за изтегляне, като никога не са спаднали с повече от 20%.
 • Силни функции за сигурност и поверителност. Торентен може да компрометира поверителността ви, затова се уверих, че всички VPN в този списък са безопасни за Utorrent. Те използват AES 256-битово криптиране и няма да регистрират вашите данни.
 • Поддръжка за споделяне на файлове P2P. Не всички безплатни VPN работят с торентни сайтове – някои автоматично ще прекъснат, ако опитате да получите достъп до Utorrent. Тествах всеки VPN в списъка си с Utorrent и нямах проблем с изтеглянето на файлове.
 • Лесен за настройка и използване. Отделих процеса на изтегляне и инсталиране за всеки VPN и тези, които аз’Стилистът ми отне само няколко минути. След като го използвах, тествах неговите функции и интерфейс, за да гарантирам, че всичко е удобно за потребителя.
 • Отзивчива поддръжка на клиенти. Много безплатни VPN затрудняват получаването на помощ, затова се уверих, че е лесно да се свържа с поддръжката на клиенти или да намерите отговори на VPN’s уебсайт.

Предупреждение: Има рискове, използващи безплатни VPN с Utorrent

Повечето безплатни VPN за Utorrent не са безопасни – мнозина ще изложат вашата онлайн идентичност и активност на риск. Не трябва да използвате само безплатен VPN. Тествах различни безплатни услуги, така че не е нужно и намерих само няколко, на които се доверявам на моите данни. Останалите не направиха разрез поради следното:

 • Лоша сигурност. Много безплатни VPN нямат ресурси да инвестират в силни функции за сигурност. Мнозина изтичат вашия действителен IP адрес и лична информация.
 • Събиране и продажба на вашите данни. Някои безплатни VPN печелят пари, като събират вашите данни и ги продават на трети страни, което рискува вашата поверителност.
 • Зловреден софтуер и вируси. Установено е, че много безплатни VPN съдържат някакъв зловреден софтуер в своите приложения, докато други използват вашите данни за сърфиране, за да ви насочат с досадни реклами.

Друг недостатък на безплатните услуги е, че повечето имат капачки за данни, по -малка сървърна мрежа и ограничена честотна лента. Малка сървърна мрежа и ограничената честотна лента могат значително да забавят скоростта ви. В същото време капачката за данни може да диктува вашата торентна дейност.

Вместо да използвате безплатен VPN, то’Много по-добре да използвате VPN от най-високо ниво, подкрепен от гаранция за връщане на пари. Той има функции за сигурност от световна класа, строга политика за не-логи и масивна сървърна мрежа с P2P-оптимизирани сървъри. Можете да се породите колкото искате с бързи скорости и да останете напълно защитени от онлайн заплахи.

Често задавани въпроси на най -добрите безплатни VPN за Utorrent

Безопасно ли е да използвате безплатен VPN за Utorrent?

Повечето безплатни VPN предлагат само ограничени функции за сигурност, Така че не препоръчвам да ги използвате с Utorrent. Премиум VPN с надеждна гаранция за връщане на пари е по-добра алтернатива. Той осигурява всички най-добри торентни функции и можете да го изпробвате с Utorrent безрисков.

Може да сте в безопасност онлайн с безплатен VPN, при условие че използвате един с криптиране на военно ниво и политика без лог. въпреки това, Всички безплатни VPN имат недостатъци, като капачки за данни и малка сървърна мрежа.

Защо трябва да използвам VPN за Utorrent?

Използването на Utorrent без VPN ви отваря до няколко рискове за поверителност. Той оставя вашия IP адрес и изтегляния, видими за други потребители, което може да създаде проблеми, ако случайно изтеглите нещо незаконно. Освен това, киберпрестъпниците могат да използват вашия IP адрес, за да ви насочат с вируси и зловреден софтуер. За да защитите поверителността си, използвайте VPN, за да скриете вашия IP адрес и да шифровате трафика си.

Работи ли Utorrent с безплатни VPN?

Да, Utorrent работи с някои безплатни VPN. Въпреки това, много безплатни VPN имат слаба сигурност и лоши политики за поверителност, които биха могли да ви оставят уязвими към хакери и snoops. Други имат капачки за данни и досадно бавни скорости, което ги прави неподходящи за торент. За да сте сигурни, че вашият VPN работи с Utorrent, отидете за P2P-оптимизиран VPN със здрави функции за сигурност, които няма да компрометират скоростта, е за предпочитане за Utorrent.

На какви устройства мога да използвам Utorrent?

Можете да използвате Utorrent на всяко устройство, което поддържа Windows, MacOS, Android или Linux. За съжаление, Utorrent е’t Предлага се на iOS. Но се уверете, че получавате защитен VPN, който’S P2P активиран преди да изтеглите любимите си торенти. Не забравяйте, че вие’Ще трябва да използвате уеб клиента на Utorrent на Mac устройства, тъй като вече не можете да инсталирате Bittorrent клиенти върху тях.

Законно ли е да се използва Utorrent?

Използването на самия Utorrent не е незаконно, но това, което изтегляте върху него, може да бъде. Това е така, защото конкретни торентни файлове са защитени от авторски права. Законно е само да изтегляте торенти, на които имате право, което обикновено се състои от съдържание в публичната област. Най -безопасно е да се свържете с надежден VPN, преди да изтеглите нещо, в случай че случайно изтеглите нещо, което не би трябвало.

Моля, обърнете внимание, че екипът на VPNMentor не оправдава незаконна дейност, така че се запознайте с правния аспект на вашето местоположение, преди да се измъкнете.

Трябва ли да използвам OpenVPN с Utorrent?

Да то’S изключително препоръчително да се използва протоколът OpenVPN с Utorrent. Това е така, защото OpenVPN е предназначен да осигури защита на твърдото твърдо вещество, без забележимо намаляване на скоростта. С Premium VPNS OpenVPN DOSN’не изискват ръчна конфигурация, което го прави подходящ, дори ако вие’отново ново за VPNS.

Кои VPN имат мобилно приложение за торент?

Най -добрите VPN с мобилно приложение за торентиране са ExpressVPN и Cyberghost. И двете имат големи сървърни мрежи, здрави функции за сигурност и неограничена честотна лента, което ги прави отличен избор за Utorrent. Мобилните им приложения са лесни за използване и изтегляне на мобилен телефон, което ги прави много подходящи за мобилно торент.

Кой е най -добрият безплатен VPN за Utorrent на Windows?

ExpressVPN е най -добрият VPN Windows за Utorrent. Това е невероятно бързо, пази ви в безопасност, докато се изтръпва и работи с Utorrent. Докато’s не е 100% безплатен, той има 30-дневна гаранция за връщане на пари, която ви позволява да изпробвате всичките му функции безрискови безрискове.

Вземете най -добрия VPN за Utorrent

VPN може да защити вашата поверителност с помощта на Utorrent, Но някои безплатни услуги продават вашите данни и ви бомбардират с реклами. След обширно тестване, включих най -сигурните за Utorrent, но дори и някои от тези опции имат ограничения.

Заради това, Моята основна препоръка за Utorrent е ExpressVPN. Той се предлага без ограничения за скорост, сигурност и сървърна мрежа. Плюс това, надеждната 30-дневна гаранция за връщане на пари ви позволява да опитате expressVPN без риск. Ако не стане’Не работете както очаквате, получавате 100% възстановяване.

Как да използвам Utorrent с VPN

Как да използвам Utorrent с VPN

Сдвояването на Utorrent с VPN е най -доброто решение, което можете да вземете. Това е така, защото Utorrent (подобно на други клиенти на торент) прави вашия IP адрес видим за други потребители на P2P, както и за агенции след нарушители на авторски права. Това каза, След като започнете да използвате Utorrent с VPN, вече няма да се притеснявате за поверителността си.

Това е така, защото VPN ще скрие вашите торентни дейности. Ще можете да изтеглите и качите всеки P2P файл, като гарантирате, че вашите данни остават в защитен тунел. Това е възможно благодарение на криптирането, което е основният метод за объркване на данните, използван от VPN.

Разбира се, големият въпрос е – как да използвам Utorrent с VPN? Е, тази процедура е доста проста, но трябва да се направи внимателно. Ако вашият VPN води вашите данни, това ще победи основната му цел. Така че, нека ви водим през поредица от стъпки, които ви учат как да свържете вашия VPN с Utorrent.

Готов да започнете? Ако сте, просто продължете да четете!

Стъпка №1: Вземете реномиран и надежден VPN

Първо и най-важно, изберете VPN, който’S оптимизиран за трафик на P2P. Много VPN DON’t Позволете на P2P трафик на техните сървъри или те може да не са оптимизирани за този вид поток от уеб данни. Така, Трябва да бъдете много внимателни, когато избирате VPN, на който можете да се доверите.

Въз основа на задълбочено тестване на над 65 VPN услуги, далеч Най -добрият вариант, който имате в момента, е ExpressVPN. С този VPN получавате над 3000 сървъра по целия свят, всички от които поддържат P2P трафик P2P. Разбира се, очакват много повече функции, така че продължете напред и прочетете нашия преглед на ExpressVPN.

Ако ти’D иска да проверява други опции, нашето ръководство за най -добрия VPN за торент трябва да бъде следващата ви уеб дестинация. Още по -добре е, че можете да проверите нашето ръководство за най -добрия VPN за Utorrent.

Препоръчваме да изберете VPN извън алианса 5/9/14-очи, тъй като това може да бъде вашата предпазна мрежа за изтегляне на торенти. Така че, преди да получите да използвате Utorrent с VPN, уверете се, че използвате най-добрия VPN извън страните от 14 очи.

Стъпка №2: Настройте VPN

Следващия, Трябва да настроите избрания от вас VPN софтуер. Имайте предвид, че трябва да имате активна VPN сесия на заден план всеки път, когато отворите Utorrent и изтегляте P2P файлове. С други думи, Вашият VPN трябва да работи на вашето устройство локално (за предпочитане като родно приложение).

Тъй като нашата препоръка №1 е ExpressVPN, ние предлагаме специализирано ръководство за това как да настроите ExpressVPN – обхващайки повече от 60 устройства и платформи. За по -подробна информация как да започнете, прочетете нашето ръководство за използване на ExpressVPN за торент.

Стъпка № 3: Активирайте вашия VPN’S Защита на изтичането на данни

Ние можем’Не говорете за това как да използвате Utorrent с VPN, без да ви инструктирам да създадете среда без течове. Че’s точно това, което предлагат vpns, така че трябва да гарантирате, че вашата VPN връзка не се случва’t Изтичане на всяка информация за DNS или IPv6.

Преди да започнете да изтегляте P2P файлове, не забравяйте да погледнете много добре вашето VPN приложение’s Настройки. Например, ExpressVPN предлага начин за предотвратяване на IPv6 течове (като отиде на ExpressVPN’s Предпочитания> Разширени), което е активирано по подразбиране.

За да научите как да проверите дали вашият VPN работи правилно, щракнете върху предоставената връзка. Вие’ще намеря ръководство от 5 стъпки, като ви инструктирам Проверете за IP, DNS и WebRTC течове. След като вашият VPN премине тези тестове, вие’Ще бъда на път да изтеглите P2P файлове анонимно.

Стъпка № 4: Активирайте вашия VPN’s убийство

Когато използвате Utorrent с VPN, Не забравяйте да имате активиран превключвател за убийство от началото. Именно това ще ви предпази, ако вашата VPN връзка падне неочаквано (което може да се случи във всеки момент). За да научите повече, ето какво да знаете за VPN Kill Switch. И, разбира се, не забравяйте да използвате най -добрия VPN с превключвател за убийство, който можете да намерите.

Активиране на вашия VPN’S Switch Kill се извършва чрез неговите настройки/предпочитания. Например, ExpressVPN ви дава достъп до опцията си чрез предпочитания> Общи. След това погледнете долната част на тази страница, където пише „заключване на мрежата.„Не забравяйте да отметнете кутията до„ Спрете целия интернет трафик, ако VPN изключи неочаквано.

Общи предпочитания ExpressVPN интерфейс

След като активирате тази опция, вашата интернет връзка ще работи само ако имате активна VPN сесия. Така че, ако нещо върви настрани, достъпът ви до интернет ще бъде блокиран, като предотвратяват излагането на вашите дейности, свързани с торента, че са изложени онлайн.

Стъпка № 5: Изберете правилното местоположение на VPN сървър

Трябва да помислите два пъти, преди да се свържете с VPN сървър. Че’s, защото (в повечето случаи) Не всички сървъри са оптимизирани за P2P трафик, така че намерете този със символ, показващ, че работи с P2P. Ако там’s няма такъв символ, присъстващ във вашия VPN’S интерфейс, той или поддържа P2P чрез всички свои сървъри, или не’t Поддръжка P2P изобщо.

Освен, че, Препоръчваме да използвате държава с по-спокойни закони, свързани с P2P, Както и Холандия, Швейцария, Мексико, или Испания. Разбира се, използвайте сървъри в тези страни само ако вашият VPN предлага P2P-оптимизирани сървъри там.

ExpressVPN Начален екран macOS

Тъй. Също така си струва да проверите функцията за интелигентно местоположение на ExpressVPN, която осигурява добър начин за достигане до сървъри, които носят бързо изтегляне и качване на скорости.

Стъпка № 6: Конфигурирайте Utorrent за скорост и поверителност

По подразбиране можете да използвате Utorrent с VPN, без да се занимавате с Torrent Client’s Настройки. Промяната на няколко неща обаче може да измине дълъг път. И така, направете следното:

 1. Уверете се, че Utorrent е’t Блокиран от защитна стена или всеки друг софтуер за интернет сигурност, който има вградена защитна стена (Опции> Предпочитания> Връзка> Добавяне на изключение на защитната стена на Windows).
 2. Активирайте картографирането на порта UPNP За по-лесна комуникация между връстници към участието ви позволява да постигнете по-бързи скорости в мрежата (Опции> Предпочитания> Връзка> Активиране на картографиране на порта на UPNP).
 3. Деактивирайте UTP (Протокол за микро транспорт) и управление на честотната лента, което повдига ограниченията, наложени на вашия P2P трафик (Опции> Предпочитания> BitTorrent).

Ако имате нужда от повече съвети, ние подготвихме отделно ръководство за вас – как да конфигурирате Utorrent. Освен това, ето най -добрите ни съвети как да направим Utorrent по -бързо.

Стъпка № 7: Започнете да изтегляте торентни файлове!

Вече сте готови да започнете да изтегляте торентни файлове. въпреки това, Не забравяйте първо да се свържете с VPN сървър. И така, използвайте своя VPN’S интерфейс за избор на сървър за инициализиране на VPN сесия.

Използване на ExpressVPN заедно с Utorrent Web

Ако искате някои предложения къде да намерите торент файлове, имаме някои препоръки за вас. Ето най -добрите торентни сайтове като цяло. И ако искате да разширите обхвата си, научете за най -добрите търсачки за торент.

Можем също да ви помогнем да се ориентирате към конкретни видове торентни файлове. Ето как можете да изтегляте филми, музика и игри, използвайки Utorrent.

Окончателни мисли

Не е нужно да сте ИТ експерт, който да използвате Utorrent с VPN. Това каза, Имате нужда от способен VPN, който можете да сдвоите и използвате с Utorrent отстрани. Разбира се, най -важното нещо, което трябва да запомните, е Инициализирайте вашата VPN сесия, преди да отворите Torrent Client.

Също така, не забравяйте първо да затворите Utorrent и след това да изключите VPN. С други думи, всичко, което правите, свързано с торентите, трябва да се направи, докато сте свързани с вашия VPN. Това е!

Това биха били 7 -те стъпки за използване на Utorrent с VPN през 2023 г. Ако имате въпроси по ума си, уведомете ни чрез секцията за коментари по -долу. И накрая, благодаря ви за четенето!