Работи ли VPN върху мобилни данни? Колко данни използва

Резюме:

Виртуалната частна мрежа (VPN) е от съществено значение за защита на вашата поверителност и сигурност при разглеждане на интернет, дори когато използвате мобилни данни. Докато използването на VPN увеличава използването на вашите данни поради допълнителните разходи за трафик, увеличението обикновено е минимално и може да бъде компенсирано от допълнителните ползи за сигурност и поверителност. Важно е обаче да сте предпазливи, ако имате капачка за данни или пътувате с роуминг на данни, тъй като можете лесно да се презаредите, ако не е внимателно.

Ключови точки:

 1. VPN работи върху мобилни данни и защитава вашата поверителност, докато се сърфира в мрежата.
 2. Използването на VPN увеличава използването на вашите данни поради криптирането и допълнителното движение на трафика.
 3. Изборът на важен VPN протокол може да помогне за намаляване на използването на данни.
 4. Изключването на VPN за по -малко критични дейности може да запише данни.
 5. Използването на разделен тунел за важни приложения ви позволява да използвате VPN само за конкретни приложения.
 6. Свързването с най -близкия VPN сървър може да намали използването на данни.
 7. VPN не ви дава неограничени данни и не заобикаля капачката ви за мобилни данни.
 8. VPN може да помогне да се избегнат скорост на прехвърляне в определени сценарии.
 9. Препоръчителните VPN услуги за използване на мобилни данни включват Cyberghost, NordVPN, ExpressVPN, Surfshark и Private Internet Access.

Въпроси:

1. Използването на VPN на мобилни данни увеличава използването на данни?

Да, използването на VPN на мобилни данни увеличава използването на данни поради криптирането и допълнителните разходи за трафик.

2. Как можете да намалите използването на VPN данни?

Можете да намалите използването на VPN данни, като изберете VPN протокол, ефективен с данни, изключване на VPN за по-малко критични дейности, използване на разделен тунел за важни приложения и свързване към най-близкия VPN сървър.

3. Може ли VPN да заобиколи капачката на вашите мобилни данни?

Не, VPN не заобикаля капачката ви за мобилни данни. Въпреки че не може да се види във вашите пакети с данни, вашият мобилен доставчик все още може да проследява количеството данни, които изпращате и получавате.

4. Защо трябва да използвате VPN на мобилни данни?

Използването на VPN на мобилни данни е важно за поддържане на поверителност и сигурност по време на сърфиране в мрежата, особено когато е свързано с публични WiFi горещи точки.

5. Кои VPN протоколи използват по -малко данни?

Леките VPN протоколи като IKEV2/IPSEC и PPTP използват по -малко данни в сравнение с по -стабилни протоколи като OpenVPN.

6. Може ли VPN да помогне за избягване на прекопани скорости?

В определени сценарии VPN може да помогне да се избегнат скорости на прехвърляне, като маскират действията си и затрудняват вашия мобилен оператор да открие специфични дейности с висока лента.

7. Има ли препоръчителни VPN услуги за използване на мобилни данни?

Да, някои препоръчани VPN услуги за използване на мобилни данни включват Cyberghost, NordVPN, ExpressVPN, Surfshark и Private Internet Access.

8. Използването на VPN върху мобилните данни влияе върху скоростта на интернет?

Използването на VPN върху мобилни данни може потенциално да повлияе на скоростта на интернет поради криптирането и допълнителните трафик режийни разходи. Въздействието обаче обикновено е минимално, особено с бързи и ефективни VPN протоколи.

9. Ако винаги използвате VPN на мобилни данни?

Препоръчва се да използвате VPN на мобилни данни, за да се гарантира вашата поверителност и сигурност, особено при достъп до Интернет чрез публични WiFi мрежи.

10. Може ли VPN да защити вашите лични данни, когато използвате мобилни данни?

Да, VPN може да защити вашите лични данни, когато използвате мобилни данни, като криптира връзката ви и затруднява всеки да прихваща и достъп до вашата информация.


(Продължение с повече въпроси и подробни отговори)

Работи ли VPN върху мобилни данни? Колко данни използва

Въпреки това, увеличаването на използването на данни обикновено е минимално и може да бъде компенсирано от допълнителните ползи за сигурност и поверителност от използването на VPN.

Работи ли VPN върху мобилни данни във Великобритания?

Независимо от метода, който използвате за достъп до Интернет, добър виртуална частна мрежа (VPN) винаги ще ви защитава, когато отидете онлайн . Освен това, повечето реномирани VPN услуги също поддържат отделни мобилни приложения както за Android, така и за iOS и множество други устройства.

Следователно, дори и да сте в движение, Вашата поверителност ще остане защитена, когато уеб сърфиране чрез мобилни данни. Освен това, използването на VPN услуга е от решаващо значение, ако решите да запазите данните си, като се свържете чрез публичен WiFi гореща точка.

Използването на VPN използва повече данни?

Използване на VPN винаги Увеличава вашия Използване на данни Тъй VPN протокол в употреба И дали използвате Компресия на данни и/или Разделяне на тунели .

The Допълнителни данни идват от пакетите, изпратени от вашия VPN Доставчик, който осигурява полезния товар и го насочва към и от крайната уеб дестинация чрез неговите сървъри . Следователно потребителите с капачка за данни и пътешествениците с роуминг на данни могат лесно да бъдат презаредени, ако не внимават.

Как да намалите VPN Използване на данни?

Все още можете да останете в безопасност онлайн, като същевременно свеждате до минимум използването на допълнителното данни с тези техники:

Изберете VPN протокол за ефективен с данни

Тъй като различните VPN протоколи използват различни подходи за криптиране, те варират в зависимост от количеството на режийните данни, които използват. В общи линии, Колкото по -сложен и по -безопасен е протокол, толкова по -бавно работи и използва повече данни.

Следователно потребителите трябва да решат дали да използват Лек, но по -бърз VPN протоколи, които използват по -малко данни, като Ikev2/ipsec и pptp , или VPN с повече Здрави протоколи с по -бавни скорости и по -високи режими на криптиране като Openvpn.

Изключете го за по -безопасни дейности

Докато трябва Използвайте VPN услуга по всяко време, когато влизате онлайн , Все още можете да спестявате от използването на данни до Изключвайки го за по -малко критични дейности. Например, включете го само за деблокиране на определени приложения, скрийте местоположението си, торент или извършване на други дейности, при които поверителността е на първо място.

Използвайте сплит тунелиране за важни приложения

Някои VPN услуги предлагат a Функция за разделяне на тунели Това ви позволява да изберете кои приложения да защитите чрез VPN протокол и кои да оставите и използвате локално локално.

По този начин можете Задайте своите приложения, чувствителни към поверителност , като вашия уеб браузър или имейл клиент, За да използвате VPN тунела постоянно , Оставяйки вашите услуги с висока честотна лента или тези приложения, които трябва да получите достъп до локално незасегнати от данните над разходи.

Свържете се с най -близкия си VPN сървър

Колкото по -нататък сървърът, към който се свързвате, толкова повече данни използва vpn. Докато повечето VPN ви свързват с близко място, можете да изберете ръчно такъв, който работи по -добре. По този начин можете също да получите достъп до сървър с по -ниска латентност, който използва по -малко данни.

Дава ли ви VPN неограничени данни?

За да разрушите общ мит: Използването на VPN не ви позволява да преодолеете капачка за мобилни данни !

Потребителите често вярват, че техният мобилен доставчик не може да проследява дейността си, ако включи VPN услуга. въпреки това, докато може’Не виждате във вашите пакети с данни, той все още проследява количеството данни, които изпращате и получавате. На всичкото отгоре харчите повече данни поради VPN режийни разходи.

Единственият сценарий, при който VPN може да бъде полезен, е ако вашият мобилен оператор приложи мека капачка на вашите данни за определени дейности с висока лента, като стрийминг . В такива случаи, просто Включете своя VPN, за да маскирате действията си и избягвайте да се прехвърляте скорости.

Най -добре VPN услуги за мобилни данни Употреба

Сега, когато ние’е обхванала всичко това, нека’S Погледнете в някои от най -добрите VPN за работата вдясно:

1. Кибергхост

 • Частна политика за регистриране
 • Неограничена честотна лента
 • 45-дневна гаранция за връщане на пари

2. Nordvpn

 • Начинаещи
 • Невероятна 24/7 поддръжка
 • Строга политика на не-логи

3. ExpressVpn

 • Kill Switch, разделяне на тунели и RAM-диск сървъри
 • 256-битово криптиране на ключове от военна степен AES
 • Най -голямата сървърна мрежа

4. Surfshark

 • Политика без лог
 • Неограничени връзки
 • Много поддържани платформи

5. Частен достъп до интернет

 • Частно изтегляне
 • 100% отворен код
 • Вграден рекламен блокер

Всяка от тези VPN услуги ви помага да получите достъп до интернет и да използвате любимите си приложения, когато и където пожелаете. Освен това те включват бързи, ефективни и сигурни протоколи които свеждат до минимум режима на криптиране, като по този начин губят по -малко допълнителни данни.

Получих отговора си?

Работи ли VPN върху мобилни данни ? Да, така е! Въпреки това, той използва повече данни, така че ако сте пътешественик или потребител с твърда капачка за данни, може да платите повече, отколкото сте очаквали. За да сведете до минимум използването на данни, използвайте един от нашите препоръчани VPN и практикувайте съветите и триковете по -горе.

Като специалист по дигитален маркетинг, добре знам колко трудно може да се намери достоверни източници онлайн. Разочарован от състоянието на нещата, създадох Дон’не ме разочарова. Сега, заедно с моя екип от всеотдайни експерти, ние се стремим да ви донесем 100% надеждно, безпристрастно и скорошно съдържание във всичко, което някога можете да си представите. Когато аз’не работя, ти’Ще ме хвана да гледам документален филм или два, да пренасочвам LOTR за 20 -ти път или да ходя на разходки с двете ми кучета, които заемат по -голямата част от свободното ми време. Но ей, кой’s оплакване?

Работи ли VPN върху мобилни данни? Колко данни използва?

Работи ли VPN върху мобилни данни

В наши дни използвате мобилно устройство за почти всичко – проверка на пощата си, сърфиране в социални медии, гледане на видеоклипове, онлайн банкиране и дори работа. Повечето данни, споделени онлайн, са чувствителни, като лични данни, финансови транзакции и поверителна бизнес информация.

Поради това използването на VPNs е популярен начин да запазите данните си. Тъй като VPN криптира вашата мобилна връзка и крие вашия интернет трафик, можете да засилите онлайн безопасността си.

Нашите тестове Резултат: NORDVPN работи най -добре на мобилни данни

Виртуалните частни мрежи се използват в Wi-Fi мрежи, но някои потребители на VPN все още не са сигурни дали VPN работи на мобилни данни.

За да им помогна, направих тази статия, където ние’Ще обсъдя дали VPN работи върху мобилни данни. Ние’Ще видя също как работи VPN на Mobile срещу Wi-Fi.

Работи ли VPN върху мобилни данни?

Да, VPN работят върху клетъчни данни, стига вашето мобилно устройство да се свърже с интернет.

Освен това, използването на VPN на мобилни данни може да повлияе на скоростта на връзката ви, особено ако се свържете с много далечен VPN сървър или имате ниска сила на сигнала.

Как работи VPN върху графиката на мобилни данни

Защо трябва да използвате VPN на мобилни данни

 • За да защитите вашите чувствителни данни. VPN компаниите предлагат услуги, които подобряват вашата сигурност и поверителност. Vpns криптират трафика ви, което го прави нечетлив. Силни хакери за редициране на редици, правителствени агенции и дори вашия мобилен оператор, които се опитват да пресекат или преглеждат вашите данни. Това е особено важно, когато използвате публични Wi-Fi мрежи или мобилни данни, които по своята същност са по-малко сигурни от частните мрежи.
 • За да заобиколите георестаниите. То’s много полезен, когато вие’Пътувате до друга държава и искате да получите достъп до услуги, които са достъпни само във вашата родина. С VPN можете да се свържете със сървър във всяка страна, която харесвате. По този начин можете да получите достъп до съдържание, блокирано в текущото ви местоположение.
 • За предотвратяване на дросела на ISP. Вашият доставчик на интернет услуги може да прехвърли скоростта на интернет, когато използвате план за мобилни данни. Някои мобилни доставчици също галиха определени видове трафик, като видео стрийминг или игри, за да запазят честотната лента. Използвайки мобилен VPN, можете да предотвратите откриването на вашия интернет доставчик това, което правите онлайн. По този начин можете да избегнете дросели и да поддържате по -бързи скорости.

Плюсове и минуси за използване на VPN на Wi-Fi и мобилни данни

Когато използвате VPN на мобилни данни, има няколко потенциални недостатъци, които трябва да имате предвид:

Професионалисти Минуси
Деблокиране на гео-ограничено съдържание Намалена скорост на интернет
Функции за сигурност, за да запазите вашите данни и устройство Увеличено използване на данни

Как VPN влияе върху производителността на мобилните данни?

 • Качество на мрежата. Качеството и стабилността на вашата мобилна мрежа могат да повлияят на производителността на VPN. Ако ти’Използвайки лоша интернет връзка, вашият VPN може да се бори да поддържа постоянна връзка.
 • Местоположение на сървъра: Физическата връзка с близкия или далечен VPN сървър може да окаже влияние върху това колко добре работят вашите мобилни данни. Свързване със сървър, който’S твърде далеч може да доведе до по -бавни скорости и повишена латентност.
 • Протокол за криптиране. Интернет протоколът, използван от вашия VPN, също може да повлияе на неговата ефективност върху клетъчните данни. Някои протоколи за криптиране са по-интензивни от ресурсите от други. Така че може да увеличи използването на данни и по -бавните скорости. Че’s Защо мисля’Важно е да изберете VPN с криптиране, което балансира сигурността и производителността.

Как да изберете най -добрия VPN за мобилни данни

Когато става въпрос за избор на най -добрия VPN за мобилни данни, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид. Ето най -важните:

 • Местоположения на сървъра. Уверете се, че VPN има сървъри, разположени в регионите, до които трябва да получите достъп. Например, ако трябва да деблокирате съдържание в определена държава, VPN трябва да има сървъри, разположени там.
 • Протоколи. VPN протоколът може да повлияе на скоростта и сигурността на вашата връзка. Изберете VPN, който предлага бърз и сигурен протокол като OpenVPN, IKEV2 и Wireguard.
 • Обаждане на данни. Помислете колко данни VPN ви позволява да използвате на месец. Някои VPN предлагат неограничени данни, докато други имат ограничения, които могат да повлияят на вашето използване.
 • Допълнителни функции: То’S също е важно да прочетете отзиви и да тествате VPN, преди да се ангажирате с абонамент. Много VPN предлагат безплатна пробна гаранция или парична гаранция, така че се възползвайте от тях и изберете VPN, който има най-малко използване на данни.

Разбиране на планове и ограничения за мобилни данни

Тук’s Това, което трябва да знаете за плановете за мобилни телефони и техните различни ограничения:

Видове планове за мобилни данни

Налични са различни видове планове за мобилни данни, включително предплатени, следплатени и планове за плащане, като вие.

Предплатените планове изискват да платите предварително за определено количество данни, докато плановете след плащане включват плащането на данни, използвани в края на месеца. Плановете за плащане, като ви позволяват да плащате за използване на данни в реално време.

Ограничения при използване на VPN на мобилни данни

То’Важно е да се отбележи, че някои планове за мобилни данни могат да имат ограничения или капачки за данни, когато става въпрос за използване на VPN.

Например, някои носители могат да ограничат количеството данни, които могат да се използват, докато са свързани към VPN. Други дори могат да блокират VPN трафика.

То’е важно да се консултирате с вашия оператор, за да разберете всички ограничения или ограничения, които могат да бъдат налице, когато използвате VPN на мобилни данни.

Използва ли VPN данни? Тук’s как можете да оптимизирате това

Ето най -важните съвети, които можете да използвате, за да подобрите използването на VPN данни на вашето мобилно устройство:

 • Свържете се с най -близкия сървър. Когато използвате VPN на мобилни данни, то’е важно да се свържете със сървър, който’s географски по -близо до вашето местоположение. По този начин намалявате латентността и подобрявате скоростта на интернет.
 • Използвайте сплит тунелиране.Сплит тунелиране ви позволява да изберете кои приложения или услуги използвайте VPN. По този начин можете да намалите количеството данни, които преминават през VPN и да оптимизирате производителността.
 • Активиране на компресия на данни: Активирането на компресия на данни на вашата VPN връзка също може да намали количеството данни, които преминават през VPN, което може да помогне за оптимизиране на производителността и намаляване на използването на данни. Това обаче може да дойде за сметка на някакво качество на изображение или видео.

Как работи използването на данни от VPN

Виртуална частна мрежа маршрува вашата онлайн връзка чрез VPN сървър, за да криптира вашите данни и да затруднява прихващането.

Този процес на маршрутизиране може да увеличи използването на данни, тъй като изисква допълнителна мощност на обработка. Така че това може да доведе до по -дълги маршрути за вашите данни.

Използването на VPN обаче може също да намали цялостното ви използване на данни чрез компресиране на данни и блокиране на реклами и уеб проследяващи.

Използването на VPN използва повече данни?

Да, използването на VPN може да доведе до повишено използване на мобилни данни. Колко данни използвате с VPN връзка зависи от използвания протокол. Други фактори могат да включват разстоянието между потребителя и VPN сървъра и количеството данни, които се прехвърлят.

Въпреки това, увеличаването на използването на данни обикновено е минимално и може да бъде компенсирано от допълнителните ползи за сигурност и поверителност от използването на VPN.

Резултати от тестове за мобилни данни със и без VPN:

VPN Резултати от тестовете за консумация на мобилни данни

Как да намалите вашия VPN’Използване на данни

За да намалите вашия VPN’Използване на данни, можете да предприемете следните стъпки:

 1. Изберете правилния VPN протокол. Някои VPN протоколи използват повече данни от други. Например, OpenVPN и IKEV2/IPSEC използват повече данни от Wireguard.
 2. Изключете VPN. Ако ти’Не активно използвате интернет, помислете за изключване на VPN, за да намалите ненужното използване на данни.
 3. Използвайте сплит тунелиране. Сплит тунелиране ви позволява да изберете кои приложения и услуги използвайте VPN и кои използват редовната си интернет връзка. Чрез маршрутизиране на необходимия трафик през VPN, можете да намалите използването на данни.
 4. Активиране на компресия. Много VPN предлагат опцията за компресиране на данни, преди да ги изпратите през VPN тунела. Това може да сведе до минимум използването на VPN данни.

Като предприемете тези стъпки, можете да намалите използването на вашите данни, като все още се наслаждавате на ползите от сигурността и поверителността от използването на VPN.

Използването на VPN ви дава неограничени данни?

Не, VPN не може технически да предоставя неограничени мобилни данни и да увеличи капачката ви за мобилни данни. Всъщност, VPN криптирането на режима се отчита към консумацията на вашите данни.

Плюс това, някои VPN компании твърдят, че предлагат “неограничен” планове за данни, но то’е важно да прочетете финия печат и да разберете какви могат да бъдат ограниченията на тези планове.

Някои могат да ограничат скоростта ви или да изискват да използвате конкретни сървъри за достъп до неограничени данни. Други могат да имат строги условия за обслужване, които могат да доведат до спиране или анулиране на вашия акаунт, ако надвишите определена VPN капачка за данни.

Преди да се регистрирате за “неограничен” VPN план, не забравяйте да проучите доставчика и да прочетете внимателно техните условия на обслужване.

Най -добрите VPN за използване на мобилни данни

Тествахме повече от 20+ VPN, за да намерим тези, които използват най -малко данни, докато сърфирате в мрежата, стрийминг на видеоклипове и игра на онлайн мобилни игри.

1. Nordvpn

Що се отнася до използването на VPN на клетъчните данни, NORDVPN е един от най -добрите налични VPN доставчици. NORDVPN има безопасни протоколи, от които да избирате, което позволява на потребителите да персонализират своя VPN опит. Например, той има Nordlynx, който е най -сигурният протокол там.

Nordvpn’S Мобилните приложения са лесни за използване и осигуряват стабилна връзка, дори и на клетъчни данни.

Nordvpn е особено полезен за потребители, които имат капачка за мобилни данни. Той има неограничена мобилна честотна лента, така че можете да я използвате на мобилното си устройство, без да се притеснявате за консумация на данни.

NORDVPN също криптира вашия трафик и предоставя протоколи като OpenVPN TCP и IKEV2/IPSEC, за да осигури най -високото ниво на сигурност.

Освен това, NORDVPN предлага разделено тунелиране, което можете да използвате за конкретни приложения за маршрутизиране през VPN тунела. Тази функция може да ви помогне да намалите използването на вашите данни още повече, като ви позволи да използвате VPN, когато е необходимо.

Какво’S повече, NORDVPN има защита от заплаха, която е функция за сигурност, оптимизирана за мобилни устройства. Въпреки че консумира по -малко данни, тази функция засилва вашата онлайн безопасност, защото блокира реклами, уеб проследяващи и връзки със злонамерени сайтове.

NORDVPN има голяма мрежа от VPN сървъри, до които можете да получите достъп отвсякъде, предоставяйки на потребителите защитен достъп до интернет в движение.

 • Хиляди светкавични и добре оптимизирани сървъри
 • Отблюдава всички основни стрийминг сайтове
 • Напълно поддържа торента и P2P
 • Строга политика за не-логи и сървъри на RAM-диск
 • Функции за защита на рекламния блокер и злонамерен софтуер
 • Здрави характеристики за сигурност и криптиране на военния клас, за да ви предпазят от DDOS атаки и други онлайн заплахи
 • 24/7 поддръжка на чат на живо
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари
 • Само 6 едновременни връзки
 • Без безплатна пробна версия

2. Surfshark

Surfshark е чудесен VPN за клетъчни данни, който свежда до минимум използването на данни. Неговата функция за разделяне на тунели ви позволява да изберете кои приложения използвайте VPN и кой don’T, така че можете да запазите данни.

Surfshark предлага и силно криптиране и разнообразие от VPN протоколи, така че можете да изберете този, който работи най -добре за вас. С Surfshark можете да използвате VPN на клетъчни данни, без да се притеснявате да натиснете вашата VPN капачка за данни и деблокиране на съдържание, което може да бъде ограничено във вашето местоположение.

Surfshark е надеждна мобилна VPN услуга, която няма капачки за данни. Той осигурява стабилна и сигурна връзка, дори когато използвате обществени Wi-Fi или мобилни превозвачи с дроселиране на данни.

Използва различни сигурни протоколи. По този начин вашият уеб трафик е криптиран и вашият доставчик на интернет доставчици може’не виждам какво си’правим. Surfshark е чудесен вариант, ако искате да намалите консумацията на данни и да имате по -сигурна връзка.

Какво’S повече, този VPN има функция, наречена Spoof GPS, за да скрие вашите GPS данни заедно с вашия IP адрес. Че’S, защото някои стрийминг услуги или уебсайтове все още могат да видят вашето истинско местоположение въз основа на вашите GPS данни. По този начин тя крие по-добре идентичността ви и ви помага.

Surfshark предлага 30-дневна гаранция за връщане на пари, която ви позволява да тествате услугата му, преди да се ангажирате с абонамент.

С Surfshark можете да деблокирате съдържание и да използвате повече клетъчни данни, като същевременно гарантирате, че вашият уеб трафик е защитен.

 • Много достъпен VPN доставчик
 • Неограничени едновременни връзки
 • Функция за блокиране на реклами
 • Отблюдения стрийминг платформи
 • Бърз и лек протокол за телени предпазители
 • Позволява разделяне на тунели и има много-хоп VPN функция
 • Политика без лог и стабилни функции за сигурност
 • GPS подправяне на Android устройства
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари

Работи ли VPN върху мобилни данни?

Приложение за ipvanish за VPN връзки

Да, така е. VPN за мобилни е най -популярният избор за много потребители, понякога дори преди компютрите. Помнете обаче това Той се брои към лимита на вашите данни, Така че’е важно внимателно да изберете, когато се възползвате от него. Въпреки че има моменти, в които обществената Wi-Fi мрежа може да изглежда достатъчно добра, те често са претъпкани и могат да станат доста бавни, оставяйки ви никаква друга опция освен да се обърнете към собствените си планове за данни, използвайки 3G, 4G и други подобни. Въпреки това, в зависимост от вашето физическо местоположение просто Мобилните данни може да не са достатъчни За да се гарантира достъп до блокирани уебсайтове, така че да се даде възможност, че VPN е може би най -доброто нещо, което трябва да направите.

Клетъчните данни са най -вече полезни, когато в движение и най -добрият начин да се пример за това е да си представите следния сценарий: Кажете, че сте пътували до a държава, в която са блокирани много уебсайтове и услуги, Като Турция например. Току -що разбрахте за страхотен ресторант онлайн, но то’S вашия първи път в страната и затова трябва да следвате указания в Google Maps, за да стигнете до там.

В такъв случай Може да не искате да включите VPN, за да запазите мобилни данни. По този въпрос, Google Карти триангулира истинското ви местоположение, използвайки телефона ви’S GPS местоположение, така че да сте свързани към VPN сървър на друго място няма да промени истинското ви местоположение.

Но след като стигнете до ресторанта, остават само няколко места, добър знак, че дори и да е имало Wi-Fi мрежа, тогава свързването с нея би било като да вземете магистралата в час пик. Това е където Използване на VPN заедно с вашите мобилни данни е най -полезното. Ако сте избрали да вечеряте в район с добро интернет покритие – като в един град – тогава то’вероятно е вие’ще получа прилична връзка над мобилни, така че Клетъчните данни се превръщат в валидна опция за по -бързо сърфиране. В този сценарий VPN ще ви помогне да преминете времето, докато поръчката ви пристигне, Позволява ви да получите достъп до толкова блокирани приложения, колкото искате, като Facebook, YouTube, Twitter или WhatsApp, за да назовем само най -често срещаните.

Още веднъж: VPN все още се отчитат към капачката на вашите данни, така че внимавайте колко сте вие’Използва се. В тази връзка, ако е възможно, Изберете VPN, който предлага множество протоколи и различни нива на криптиране. Това не само ще помогне за постигането на по -бърза скорост, когато е необходимо, но ви позволява да спестите и някои допълнителни мегабайти, тъй като криптирането силно влияе на и двата фактора.

Най -добрите VPN от 2023 г

 • Полиран външен вид
 • Уникални функции за сигурност
 • Лесна настройка и употреба
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари

Как да използвате VPN, докато сте свързани към мобилна мрежа за данни?

Как да използвам VPN, докато сте свързани към мобилна мрежа за данни?

Ето как да използвате VPN, докато сте’отново се свързва към мобилна мрежа за данни.

Кратко и сладко: Просто вземете правилното приложение за вашия телефон.

Така че, ако искате как да използвате VPN с мобилна мрежа за данни, вие’идвам на правилното място.

Позволявам’s копайте точно в!

Как да използвам VPN, докато сте свързани към мобилна мрежа за данни?

Как да използвате VPN, докато сте свързани към мобилна мрежа за данни

Има много неща, с които интернет може да ви помогне. Независимо дали искате да прочетете сутрешните новини, да плащате сметки или да нагрявате вечеря, докато се връщате от работа. Вашият стар фела интернет’s получи гърба ти!

Да, интернет може да бъде наистина готин … докато’вече не. Че’s най -вече, защото то’S супер уязвими от атаки за поверителност, като събиране на информация за:

 • Вашата история на търсенето
 • Изтеглени файлове
 • Пароли
 • Дори банкови сметки

Ако се чудите как го правят, отговорът е вашият IP адрес. Вашият IP адрес разкрива вашето физическо местоположение и може да се използва дори да ви намери лично в реалния живот. То’s като пощенски картички. Всеки може да прочете съобщението и да види вашето име и адрес.

Добре, преди напълно да се изплашите, там’е решение! И то’s наречен vpn. Така че нека’s Разберете повече за този добър човек!

Какво е VPN?

Виртуалната частна мрежа (VPN) е софтуер за сигурност, използван за защита на поверителността.

Когато дадено устройство е свързано към VPN услуга, неговият IP адрес е маскиран и мрежовата активност е криптирана.

По този начин никой не може да получи достъп до вашите лични данни (дори вашия доставчик на интернет услуги или правителството).

И така, как работи?

VPN насочва целия ви интернет трафик към един от своите сървъри, където след това е криптиран.

Човек, който държи телефон със синьо VPN приложение

Например, можете да бъдете на Малдивите и да се свържете с американски сървър.

VPN предава вашия напълно криптиран трафик от Малдивите до САЩ.

Тъй като трафикът ви е криптиран, вашият ISP може’не вижте кои уебсайтове ви’Достъп до достъп и къде сте’идвате от и може’не те проследявам.

Вашият VPN сървър препраща данните на вашия трафик към посещаването на страницата, независимо дали е’s Уебсайт, приложение или превозвач на интернет съдържание като Netflix.

Уебсайтовете виждат вашия VPN сървър като източник на трафик, но те не са’не виждате вашето устройство. Това означава, че вместо вашия IP адрес, те виждат IP адреса на вашия VPN сървър.

Най -добрите VPN използват хиляди сървъри и актуализират редовно своите IP адреси, така че уебсайтовете често не гледат’няма достатъчно време за черен списък и блокиране. В този случай можете да продължите да търсите насаме и да останете напълно невидими.

Защо трябва да използвате VPN услуги?

Добре, може би ти’не е един от параноичните момчета. Не’не се грижи за хакерите. Вие’не се притеснявайте, че правителството ви шпионира. Но има и други ползи от използването на VPN услуга.

Можете да получите достъп до данни, които не са налични във вашата страна

Обратно към Netflix и други платформи като BBC и Iplayer. Доставчиците на интернет съдържание използват вашия IP адрес, за да разберат откъде прехвърляте данни.

Когато разберат къде живеете, те могат да контролират съдържанието, което консумирате въз основа на споразуменията за разпространение, които имат във вашия регион.

Но VPN може да ви помогне да деблокирате уеб съдържание, което не е достъпно във вашата страна, за да можете да гледате каквото искате.

Някои платформи се борят срещу това, като разработват усъвършенстван VPN софтуер, който може да открие и блокира тези, които се опитват да получат достъп до него от други страни. Но все пак някои VPN приложения могат да ви помогнат да заобиколите тези приложения.

VPNS блокира злонамерени уебсайтове, реклами и търсачки

Злоуличните уебсайтове могат да изтеглят злонамерен софтуер и проследяващи на вашето устройство без ваше знание. Вградените VPN ви помагат да предотвратите инфекции, като блокирате тези сайтове, преди да могат да направят някаква вреда.

Някои също блокират реклами и изскачащи прозорци. Злоуличните реклами не могат да заразят вашето устройство, което означава, че можете да се насладите на разглеждането на различни платформи за съдържание без реклами.

Достъп до нецензурирано съдържание

Поради своите религиозни или политически убеждения, някои страни (като Китай и Куба) цензурират своето уеб съдържание.

Така че, ако планирате да пътувате там, може би трябва да помислите за VPN приложение, което да скрие вашия физически адрес, защото може да не успеете да посетите обичайните си страници като Google или Facebook.

Пестя пари

Много онлайн магазини показват различни цени на потребителите въз основа на техните местоположения, така че свързването със сървър в друга държава може да ви позволи достъп до по -ниски разходи. Например полетите могат да бъдат по -евтини за индийския пазар в сравнение със САЩ.

Също така, споделянето на вашите финансови данни с приятели или семейство чрез интернет може да бъде много рисковано, така че допълнителната сигурност като VPN може да използва най -модерното криптиране, за да защити вашите данни.

Мога ли да използвам VPN, докато съм свързан към мобилна мрежа за данни?

Абсолютно! Това не’t има значение дали вие’отново свързани с Wi-Fi или клетъчни данни. Вашият VPN работи и на двете.

Веднага щом активирате мобилните си данни, телефонът ви автоматично се свързва с интернет, използвайки собствен IP адрес. Този IP адрес е уникален и се счита за лични данни, защото съдържа информация, която ви идентифицира като потребител.

Така че, ако искате да използвате VPN на телефона си, за да разгледате интернет анонимно, ще трябва да инсталирате VPN мобилно приложение.

Честит мъж, използващ смартфона си в кафене

Обикновено VPN се поставя между устройството, което използвате, за да се свържете с интернет (телефонът ви, в този случай) и самия интернет.

Ако търсите да използвате онлайн VPN с вашия смартфон, вие спечелихте’Не можете да скриете напълно вашия IP адрес, защото VPN спечели’Не седнете между вашия телефон и интернет. Той вече ще е в интернет.

Следователно, възможно е само чрез инсталиране на VPN приложение, което можете да зададете на телефона си и всъщност да скриете вашия IP адрес.

Има много приложения за Android или iPhone VPN, които можете да намерите директно в Google Play Store (Android) или App Store (iPhone).

Позволявам’S Погледнете най -добрите Android и iPhone VPN.

Кое приложение VPN трябва да избера?

Ето някои от най -добрите VPN доставчици:

Nordvpn

С над 10 милиона потребители на Android можем да кажем, че NORDVPN е най -популярният Android VPN на пазара.

NORDVPN е първокласен VPN, който предлага 30-дневен пробен период, след което можете да си върнете парите, ако сте’не е доволен.

Можете да го използвате на вашия смартфон Android, но също така и на iPhone, Windows компютър или дори Mac. Можете дори да го използвате на 6 устройства едновременно.

ExpressVpn

Точно като NordVPN, ExpressVPN е не само съвместим с вашия iPhone, но и със смартфон с Android, Mac или Windows компютър, така че няма да бъдете ограничени в зависимост от устройството, използвано за свързване.

ExpressVPN се счита за премиум, както и един от най -добрите iPhone VPN.

Освен всичко друго, той предлага 30-дневен пробен период, удовлетворение или гаранция за връщане на пари и предоставя на своите потребители на живо обслужване на клиенти на живо 24/7.

Другата силна точка на този iPhone VPN е неговият течен и интуитивен интерфейс, който ви позволява да започнете след няколко секунди, без да преобладавате допълнителни функции или реклама.

Surfshark

Surfshark е приложение VPN, достъпно в над 60 страни. Освен това предлага 30-дневна гаранция за връщане на пари и има функция за блокиране на AD CleanWeb.

То’s популярен заради страхотните си скорости, надеждност за стрийминг и работи с Netflix!

Частен достъп до интернет

Частният достъп до интернет е страхотен, защото можете да го използвате на 10 устройства едновременно.

В допълнение, той блокира реклами, злонамерен софтуер и проследяващи. Предлага се в 29 държави и предлага 7-дневна гаранция за връщане на пари.

Технически предприемач и основател на Tech Medic, който се превърна в виден защитник на движението за право на ремонт. Тя свидетелства пред Федералната комисия по търговия на САЩ и е била представена в CBS в неделя сутринта, като помага за влиянието на промяната в технологичната индустрия.