Как да използвате контролера DualShock 4 на PlayStation 4 за PC Gaming

Резюме:

В тази статия ще обясня как да използвам контролера DualShock 4 на PlayStation 4 за PC Gaming. Ще покрия процеса на сдвояване на контролера с компютъра и ще предоставя стъпка по стъпка инструкции как да го свържа чрез USB или безжично, използвайки Bluetooth. Освен това ще обсъдя съвместимостта на контролера DualShock 4 с различни игри, включително Steam Games, и ще подчертая предимствата на използването на PS4 Remote Play и PlayStation сега услуги за компютърни игри.

Ключови точки:

1. Сдвояване с PlayStation 4: Преди да използвате контролера с вашия компютър, трябва да го сдвоите с вашата PlayStation 4, като използвате USB кабела.

2. Сдвояване с компютър: За да използвате контролера с вашия компютър, ще трябва да го сдвоите отново от прозореца Bluetooth, след като го свържете към PlayStation 4.

3. Използване на множество устройства: Сдвояването на контролера както с вашия PlayStation 4, така и с компютър ви позволява лесно да превключвате между устройства без много караница.

4. Съвместимост на Windows 10: Windows 10 поддържа използването на PS4 контролера за игри на компютри.

5. USB връзка: Можете да свържете контролера към вашия компютър, като използвате включения кабел USB-to-Micro-USB, който осигурява кабелна връзка.

6. Bluetooth връзка: За да свържете безжично контролера, Sony препоръчва да използвате официалния DualShock 4 USB безжичен адаптер или да поставите контролера в режим на сдвояване Bluetooth.

7. Поддръжка на пара: Steam сега официално поддържа контролера DualShock 4, което го прави съвместим с широка гама от игри, налични в платформата.

8. Xbox контролери: Докато контролерите на Xbox все още се считат за най -добър за PC Gaming поради официална поддръжка, DualShock 4 може да бъде жизнеспособна алтернатива, ако вече имате такъв.

9. PS4 отдалечена игра: Използвайте PS4 отдалечена игра, за да предавате игри от вашия PlayStation 4 към вашия компютър, което позволява безпроблемно изживяване на игри.

10. PlayStation сега: Друг вариант е да използвате PlayStation Service на Sony, за да предавате игри директно от техните сървъри към вашия компютър.

Въпроси и отговори:

 1. В: Поддържа ли Windows 10 контролера PS4?
  A: Да, Windows 10 поддържа използването на контролера PS4 за игри на компютри на компютри.
 2. В: Как да сдвоя контролера с моя PlayStation 4?
  A: За да сдвоите контролера с вашата PlayStation 4, просто го включете обратно в конзолата с помощта на USB кабела. Той автоматично ще се сдвоява.
 3. В: Мога ли да използвам контролера с множество устройства?
  A: Да, след като сдвоите контролера с вашия PlayStation 4, можете да го сдвоите отново с вашия компютър от прозореца Bluetooth, за да го използвате на множество устройства.
 4. В: Мога ли да свържа контролера към моя компютър с помощта на USB кабел?
  A: Да, можете. Това осигурява кабелна връзка.
 5. В: Как мога да свържа безжично контролера към моя компютър?
  A: Можете да свържете безжично контролера към вашия компютър, като използвате официалния DualShock 4 USB безжичен адаптер или поставяне на контролера в режим на сдвояване Bluetooth и го свързвате чрез Bluetooth настройките на Windows 10.
 6. В: Какви игри са съвместими с контролера DualShock 4 на компютър?
  A: Контролерът DualShock 4 е съвместим с различни игри, особено тези, които се предлагат на платформата Steam, които сега официално поддържат контролера.
 7. Въпрос: По -добри ли са контролерите на Xbox за компютърни игри?
  A: Xbox контролерите често се считат за най -добър за PC Gaming поради официална поддръжка от Microsoft и съвместимост с много игри. DualShock 4 обаче може да бъде подходяща алтернатива.
 8. В: Какво е PS4 дистанционно игра?
  A: PS4 Remote Play е функция, която ви позволява да предавате игри от вашия PlayStation 4 към вашия компютър, осигурявайки гъвкавост да играете любимите си игри навсякъде в дома си.
 9. В: Какво е PlayStation сега?
  A: PlayStation Now е услуга за стрийминг на играта, предлагана от Sony, което ви позволява да предавате игри директно от техните сървъри към вашия компютър, без да е необходимо физическа конзола.
 10. В: Мога ли да използвам контролера DualShock 4 с неиграционни игри на моя компютър?
  A: Да, можете да използвате контролера DualShock 4 с неиграционни игри на вашия компютър, особено ако те се поддържат от Steam или предлагат родна съвместимост.

Кредит за изображение: Farley Santos на Flickr, Danny Willyrex в Wikipedia. Статия, написана от Крис Хофман, главен редактор на Gow-Geek.

Как да използвам PlayStation 4’S DualShock 4 контролер за компютърни игри

Вие’Ще трябва да сдвоите вашия контролер с вашата PlayStation 4, преди да можете да го използвате отново с вашата конзола. За да направите това, просто включете контролера обратно във вашия PS4, като използвате USB кабела си. То’Ще се сдвоя автоматично с вашата конзола. За да го накарате да работи с вашия компютър след това, вие’Ще трябва да го сдвоите отново с вашия компютър от прозореца Bluetooth. То’е малка караница, но си струва лесно да използвате вашия геймпад на множество устройства. Кредит за изображение: Farley Santos на Flickr, Danny Willyrex в Wikipedia

Поддържа ли Windows 10 контролер PS4

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да използвам PlayStation 4’S DualShock 4 контролер за компютърни игри

Крис Хофман

Крис Хофман
Главен редактор

Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek. Прочетете още.

Актуализирано 5 юли 2017 г., 11:13 ч. EDT | 5 мин. Прочетете

Sony’S DualShock 4 Controller всъщност е стандартен геймпад и можете да го свържете към всеки компютър с USB кабел, стандартен Bluetooth или Sony’s Официален безжичен USB адаптер. Той също ще работи в различни игри, тъй като Steam сега предлага официална поддръжка за DualShock 4 контролери.

Веднъж ти’Свързано PS4 контролер към компютър, можете също да се възползвате от PS4 отдалечена игра, за да предавате игри от вашата собствена PS4 конзола или Sony’S PlayStation Now Service за предаване на игри от Sony’s сървъри.

Microsoft’S xbox контролерите може би все още работят най -добре за компютърни игри, тъй като те’Официално подкрепени от Microsoft и много игри поддържат Xbox 360 и Xbox One по -специално. Ако ти’Вместо това купувате контролер за компютърни игри, вероятно трябва да получите контролер на Xbox. Но ако вече имате контролер PlayStation 4, който лежи наоколо, тук’s как да го настроите с вашия компютър.

Как да свържа PS4 контролер към компютър

Можете да свържете контролера към вашия компютър с включения кабел USB-to-Micro-USB-същият, който използвате с вашия PS4-и да го използвате като кабелен контролер. Ще “само работа” Без допълнителна настройка. Ако искате да свържете вашия контролер безжично, Sony препоръчва да закупите официалния DualShock 4 USB Wireless Adapter ($ 15).

За да свържете безжично вашия контролер PlayStation 4 с компютър без допълнителен хардуер, вие’ще трябва да го поставите в режим на сдвояване Bluetooth. Много хора съобщават за контролера’S Bluetooth връзката може да бъде малко люспеста на компютър, в зависимост от вашия Bluetooth чипсет и драйвери, така че може да искате да използвате кабелна връзка или официален безжичен адаптер, ако изпитвате проблеми. Свързани: Как да сдвоите Bluetooth устройство към вашия компютър, таблет или телефон Тук’s как да сдвоите контролера си безжично над Bluetooth, ако предпочитате: Първо, изключете контролера, ако го’вече е нататък. Ако то’s on и сдвоени с PlayStation 4, задръжте “Конзола за игри” бутон и след това изберете “Излезте от PS4” или “Въведете режим REST” Опция в менюто, което се появява на вашия телевизор. Контролерът ще се изключи. След това поставете контролера в режим на сдвояване. Натисни “Конзола за игри” бутон и “Дял” бутон на контролера едновременно и ги задръжте. Леката лента на контролера ще започне да мига. Това показва, че контролерът е в режим на сдвояване на Bluetooth.

Накрая свържете контролера с вашия компютър като вас’D Сдвоете всяко Bluetooth устройство. В Windows 10 можете да отворите приложението за настройки от менюто Start, изберете “Устройства,” и след това изберете “Bluetooth.” DualShock 4 ще се появи тук като a “Безжичен контролер” ако то’S в режим на сдвояване. След това можете да го изберете и щракнете върху “Чифт” да го сдвоите с вашия компютър.

На Windows 7, 8 и 10 можете да отворите панела за устройства и принтери в контролния панел. Щракнете “Добави устройство” и контролерът ще се появи като близко Bluetooth устройство. Той ще се появи и в списъка на свързаните устройства тук като a “Безжичен контролер” Веднъж’s свързани.

Как да подражавате на контролер на пара с PS4 контролер

Valve сега предлага официална поддръжка за PlayStation 4’S DualShock 4 контролер. Той ще функционира подобно на контролер на пара, с поддръжка на контролера’s touchpad и други функции. Игрите, които поддържат контролера на Steam, ще работят с PS4 контролера, а също така можете да създадете профили, за да подражавате на събития на клавиатурата и мишката с контролера на PS4 в различни игри, които не са’T предлагат официална поддръжка за контролера. С други думи, работи точно като контролера на пара. За да активирате тази функция, отворете режим на голяма картина в Steam, като щракнете върху контролера във формата на контролера “Режим на голяма картина” Икона в горния десен ъгъл на прозореца на Steam.

Насочете се към настройките> Настройки на контролера в режим на голяма картина и активирайте “Поддръжка на конфигурация на PS4” опция. Свързани: Как да пренасочите Xbox, PlayStation и други бутони на контролера в Steam Свържете отново всички свързани PS4 контролери и те’Ще се появи тук. Можете да ги изберете и да ги конфигурирате по същия начин’D Конфигурирайте контролер на пара. Например, можете да изберете игра в режим на голяма картина и да изберете Управление на конфигурация на Game> Controller, за да конфигурирате как се държи вашият PS4 контролер в играта. Този екран предоставя много опции за пренареждане на това, което вашият контролер’s бутоните правят в игра.

Как да подражавате на Xbox контролер с PS4 контролер

Контролерите на Xbox 360 – и контролерите на Xbox One, сега, когато Microsoft най -накрая пусна необходимите драйвери – обикновено са най -добри за компютърни игри. Много компютърни игри са създадени специално за работа с Xbox контролери. Много игри също изискват “Xinput” Вход, който предоставят контролерите на Xbox, но други видове контролери гневат’T. Ако ти’Използвайки контролер A PS4 с емулатор за игра на по -стари игри, лесно можете да конфигурирате емулатора да приеме контролера’S бутон натиска. Ако ти’Използвайки го с компютърна игра, може да се наложи да отворите PC играта’S Контролни разположения и конфигурирайте играта да отговори на контролера’s входове.

Но за игри, които очакват Xbox контролер, може да се наложи да подражавате на Xinput. Това ще преобразува PS4 контролера’s Въведете в еквивалентния натискане на бутона Xbox, а игрите ще “само работа” С DualShock 4 точно както биха направили с контролер на Xbox. Те’просто си мисля, че’просто използвайки Xbox Controller.

Sony hasn’t пусна всички официални драйвери за контролера PlayStation 4 на компютър, така че там’s няма официален начин да направите това. Има инструменти за подражание на Xinput с PS4, но те’повторни инструменти на трети страни, разработени от общността.

Препоръчваме безплатната програма за въвеждане на Mapper. Този инструмент също ще покаже нивото на батерията на вашия контролер, което е нещо, което сте спечелили’t обикновено могат да виждат в Windows.

Изтеглете и инсталирайте входния Mapper на вашия компютър. Отворете го и щракнете върху контролера “Профили” Икона от лявата страна на прозореца на входния мопев и след това щракнете “Нов профил.” The “Подражава на виртуален контролер” Опцията ще бъде включена по подразбиране и вашият PS4 контролер вече трябва да функционира като контролер на Xbox. Трябва да’не трябва да променя всякакви други настройки.

Отворете игра, която очаква Xbox Controller и тя трябва просто да работи. Всички подкани в играта все още ще ви кажат да използвате Xbox’бутони S y, b, a и x вместо триъгълника, кръг, квадрат и x бутони, но тези бутони ще функционират като еквивалентни Xbox такива.

Емулацията на Xinput работи само когато входният мапър е отворен, така че вие’Ще трябва да оставите тази програма отворена при игра на игри. Ако обаче щракнете върху “Настройки” Икона в лявата страна на програмата, можете да го кажете “Започнете с Windows” и “Стартирайте минимизиран”. След това ще започне, когато стартирате компютъра си и ще стартирате на заден план, така че вие’Винаги ще бъда готов да тръгнем.

Inputmapper прави и други полезни неща, като например активиране на “Trackpad като мишка” функция, която ви позволява да използвате контролера’s trackpad като мишка в Windows. Можете дори да персонализирате цвета на контролера’s lightbar и конфигурирайте макроси.

Вие’Ще трябва да сдвоите вашия контролер с вашата PlayStation 4, преди да можете да го използвате отново с вашата конзола. За да направите това, просто включете контролера обратно във вашия PS4, като използвате USB кабела си. То’Ще се сдвоя автоматично с вашата конзола. За да го накарате да работи с вашия компютър след това, вие’Ще трябва да го сдвоите отново с вашия компютър от прозореца Bluetooth. То’е малка караница, но си струва лесно да използвате вашия геймпад на множество устройства. Кредит за изображение: Farley Santos на Flickr, Danny Willyrex в Wikipedia

 • › Как да предавате игри с Nvidia GameStream на всеки компютър, таблет или смартфон
 • › Как да предавате игри от вашия PlayStation 4 на всяко устройство с Android
 • › Как да сдвоите PS4 контролер
 • › Как да пренасочите Xbox, PlayStation и други бутони на контролера в Steam
 • › Как да предавате PlayStation 4 игри към вашия компютър или Mac с отдалечена игра
 • › Как да поставите вашия PS5 DualSense Controller в режим на сдвояване
 • › Най -добрите ретро контролери за играта за вашия компютър или малини Pi емулатори
 • › Как да надстроите вашата палуба’S SSD

Снимка на профила за Крис Хофман

Крис Хофман
Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek.
Прочетете Full Bio »