Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Резюме:

1. Поддръжка на Windows 10 за DS4: Научете за съвместимостта на DS4 с Windows 10.

Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Ако искате да използвате вашия безжичен контролер DualShock®4 със съвместими игри и приложения далеч от вашата конзола, можете да се свържете чрез Bluetooth® или USB в няколко прости стъпки.

Уникални въпроси:

 1. Q1: Мога ли да използвам контролера DS4 на Windows 10?
 2. A1: Да, Windows 10 поддържа използването на DS4 контролер. Можете да го свържете чрез Bluetooth или USB.

 3. Q2: Работи ли всички компютърни игри с контролера DS4?
 4. A2: Много компютърни игри работят прекрасно с контролера на DS4 благодарение на дизайна му, който включва всички основни бутони, необходими в повечето игри, базирани на контролера.

 5. Q3: Мога ли да използвам контролера DS4 в Steam?
 6. A3: Да, Steam ви позволява да използвате контролера DS4. Актуализирайте пара и включете контролера си и сте добре да отидете.

 7. Q4: Показват ли подкани за бутони PS4 в играта, когато използвате контролера DS4 на Steam?
 8. A4: Да, Steam ще покаже бутон PS4 подкани по време на игра, когато използвате контролера DS4.

 9. Q5: Необходимо ли е DS4Windows за използване на контролера DS4 на компютър?
 10. A5: Да, DS4Windows е необходим софтуер, за да се получи DS4 контролерът, който работи на вашия компютър. Ще трябва да го изтеглите и инсталирате.

 11. Q6: Мога ли да използвам DS4 контролера безжично на моя компютър?
 12. A6: Да, можете да използвате DS4 контролера безжично на вашия компютър. Уверете се обаче, че вашият компютър има Bluetooth свързаност.

 13. Q7: Мога ли да свържа множество DS4 контролери към моя компютър?
 14. A7: Да, можете да свържете множество DS4 контролери към вашия компютър. Всеки контролер ще изисква собствена Bluetooth връзка или USB порт.

 15. Q8: Поддържа ли се аудио жакът на контролера DS4 на компютър?
 16. A8: Не, аудио жакът на контролера DS4 не се поддържа на компютър. Ще трябва да свържете слушалките си директно към вашия компютър или да използвате безжични слушалки.

 17. Q9: Има ли ограничения при използване на контролера DS4 на компютър?
 18. A9: Основното ограничение е липсата на поддръжка на аудио жак. Като цяло обаче, DS4 контролерът предоставя страхотно изживяване на игри на компютър.

 19. Q10: Мога ли да използвам DS4 контролера за неплавиращи цели на моя компютър?
 20. A10: Да, можете да използвате DS4 контролера за не игриви на вашия компютър. Може да се използва като общо устройство за въвеждане.


Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Ако искате да използвате вашия безжичен контролер DualShock®4 със съвместими игри и приложения далеч от вашата конзола, можете да се свържете чрез Bluetooth® или USB в няколко стъпки.

Поддържа ли Windows 10 DS4

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Искате по -бързи отговори и по -бързи движения? Използвайте контролера PS4 DualShock 4 на компютър с тези лесни за следване стъпки и ще получите точно това!

Контролер на Sony PlayStation - Използвайте контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Днешните най -добри сделки Sony Dualshock 4

924 Отзиви на клиентите на Amazon (Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

Преглед на сделката (отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

Преглед на сделката (отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

Преглед на сделката (отваря се в нов раздел)

Покажете още сделки

Ние проверяваме над 250 милиона продукта всеки ден за най -добри цени

Чудите се как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър? Стигнахте на правилното място! Докато DualShock 4 е специално проектиран за използване с Sony PlayStation 4, той може лесно да бъде свързан с вашия компютър и за разлика от играта на игри с мишка и клавиатура, ще откриете, че това е далеч по -интуитивно, като същевременно помага да се сведе до минимум грешни преси.

Много от най -добрите компютърни игри работят прекрасно с контролер и са особено фантастични, когато играете игра, която изисква бързи отговори и бързи движения. Ако сте инвестирали в най -добрия компютър за игри, контролерът също ще ви позволи да се облегнете назад и да се отпуснете, докато играете, което означава, че получавате максимално удоволствие от опита си.

Един от най -добрите компютърни контролери, PS4 контролерът’S Design включва всички бутони, от които се изискват повечето заглавия на PC, базирани на контролер, което означава, че ще намерите лесно да преминете към контролера, без да се налага да мислите за това, докато играете. Измислянето как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър също е парче торта и напълно безболезнена, стига да имате съвместима операционна система. Ако го направите, всичко, от което се нуждаете, е самият контролер, Windows или Mac компютър и USB порт. Можете също така да изберете Bluetooth на вашия компютър, ако предпочитате да отидете безжично.

Единственият недостатък при решаването да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър е, че аудио жакът на контролера не се поддържа. Това обаче не е огромен проблем, просто включете слушалките си директно в компютъра си или си вземете чифт най -добрите безжични слушалки и игра без караница на шнурове. Разбира се, това е леко неудобно, но няма да отнеме от цялостното ви изживяване и предимствата на играта с конзола, вместо с мишка и клавиатура, които го заслужават за някои хора.

Без допълнително обожание, нека ви покажем стъпка по стъпка как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър. Кой знае, след като започнете да използвате такава, за да играете най -новите компютърни игри, може дори да не искате да се върнете към традиционната си настройка!

Как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър

Днешният най -добър Sony Dualshock 4 USB безжичен адаптер

602 Отзиви на клиентите на Amazon (Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

(Отваря се в нов раздел)

Без информация за цените

(Отваря се в нов раздел)

Проверете Amazon (се отваря в нов раздел)

Ние проверяваме над 250 милиона продукта всеки ден за най -добри цени

Как да използвате PS4 DualShock Controller в Steam

Steam, популярният магазин за витрини и игра, пусна актуализация (се отваря в нов раздел), която ви позволява да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър, когато стартирате приложението.

Лесно е да включите контролера DualShock 4 и да контролирате вашите компютърни игри. Можете да контролирате режима на голяма картина на TV, използвайки DualShock 4, а вашите игри вече ще показват бутон PS4 подкани по време на игра.

За да използвате PS4 DualShock Controller на вашия компютър в Steam, заредете Steam и проверете за актуализации, след като най -новата актуализация бъде инсталирана, включете вашия DualShock 4 (или се свържете чрез Bluetooth) и ще бъдете добре да отидете!

За съжаление това решение не’Не работете много добре за всички, така че да разберете как да използвате PS4 DualShock контролер на вашия компютър, без да използвате Steam, прочетете по -долу.

Как да използвам PS4 контролера на компютър

1. Изтеглете DS4Windows

Макар да измисляте как да използвате контролера PS4 DualShock 4 на компютър е доста просто, това не е съвсем включване и игра, тъй като ще трябва да инсталирате допълнителен софтуер, за да го накарате да работи на вашия компютър.

Софтуерът се нарича DS4Windows (се отваря в нов раздел) и прави свързването на контролера PS4 с вашия компютър невероятно просто. По принцип заблуждава вашия компютър да мисли, че свързаният DualShock 4 е Xbox 360 контролер, който се поддържа в Windows. За да го получите от уебсайта на DS4Windows, просто изтеглете най -новата компилация от страницата на GitHub.

2. Инсталирайте DS4Windows

Намерете изтегления zip файл, щракнете с десния бутон върху него и изберете „Извличане на всички…“

Ще се появи прозорец, който ви пита къде искате да извлечете файловете. Можете или да изберете да ги извлечете в папката, в която сте изтеглили zip файла, или да изберете друга папка.

След като файловете бъдат извлечени, папката на местоназначение ще се отвори и ще видите два файла. Едно, ds4updater.Exe, е програма, която ще поддържа програмата DS4Windows актуализирана с най -новите драйвери, така че си струва да стартирате този файл, ако срещнете проблеми по -късно. Щракнете двукратно върху втория файл, DS4Windows.Exe, за да започнете процедурата за настройка, която ще получи контролера за двоен удар PS4, работещ на вашия компютър.

3. Настройте DS4Windows

Когато стартирате DS4Windows за първи път, ще бъдете попитани къде искате вашите настройки и профили да бъдат запазени – препоръчваме да използвате избора по подразбиране на „AppData“.

Ще се отвори нов прозорец. Щракнете върху „Инсталиране на драйвера на DS4“, за да ви позволи да използвате контролера PS4 DualShock в Windows 8, Windows 8.1 и Windows 10. Ако имате Windows 7 или повече, тогава ще трябва да кликнете върху „Инсталиране на 360 драйвер“.

4. Свържете контролера PS4 към вашия компютър чрез USB

Сега ще можете да свържете вашия PS4 DualShock 4 контролер към вашия компютър. Можете да направите това по два начина – или чрез USB кабел, или чрез Bluetooth.

За да свържете PS4 DualShock Controller към вашия компютър чрез USB кабел, просто се нуждаете от обикновен микро USB кабел – същият, който се предлага с много съвременни смартфони.

След като сте включили кабела както в контролера DualShock, така и в вашия компютър, Windows трябва да го открие и ще сте готови да възпроизвеждате компютърни игри с помощта на PS4 контролера.

5. Свържете контролера PS4 към вашия компютър чрез Bluetooth

Едно от най -добрите неща за използването на контролера PS4 DualShock 4 на вашия компютър е, че можете да го използвате безжично, като ви дава много по -голяма гъвкавост при играта.

Контролерът PS4 DualShock 4 използва Bluetooth, така че ще трябва да се уверите, че вашият компютър или лаптоп има вграден Bluetooth приемник. Ако не стане, можете да си купите Bluetooth USB Dongle – вижте нашето ръководство за най -добрите безжични адаптери за вдъхновение.

За да свържете контролера PS4 чрез Bluetooth, натиснете и задръжте бутона Central PS и бутона за споделяне за три секунди, докато светлинната лента в горната част на контролера започне да мига.

След това отворете Bluetooth настройките на вашия компютър. В Windows 10 щракнете върху иконата на речта балон в лентата на задачите в долния десен ъгъл на вашия екран. Това отваря Центъра за действие – оттам щракнете върху „Bluetooth“ и след това изберете „Безжичен контролер“. Може да бъдете помолени да въведете двойка код – ако така напишете 0000. PS4 DualShock Controller вече ще бъде свързан безжично с вашия компютър.

Кредити за изображение: Techradar

Управляващ редактор, Core Tech


Мат е управляващ редактор на Techradar за Core Tech, който се грижи за изчислителни и мобилни технологии. Писал за редица публикации като PC Plus, PC формат, T3 и Linux формат, няма аспект на технологията, за който Мат не е страстен, особено изчислителните и компютърни игри. Откакто получи Amiga A500+ за Коледа през 1991 г., той обичаше да използва (и играе на) компютри и ще говори безкрайно за това как тайната на остров Monkey е най -добрата игра, правена някога, правена някога, правена някога, която някога е правена.

Как да използвам безжични контролери DualShock 4 с компютър, Mac, Android и iOS

Ако искате да използвате вашия безжичен контролер DualShock®4 със съвместими игри и приложения далеч от вашата конзола, можете да се свържете чрез Bluetooth® или USB в няколко стъпки.

 • Поддържани връзки
 • Bluetooth сдвояване
 • USB връзка
 • Съвместими игри
 • Свържете отново с конзолата PS4
 • Имайки проблеми?

DualShock 4 Устройства за безжичен контролер

Устройства, използващи операционните системи, изброени по -долу или по -късно, поддържат DualShock 4 безжичен контролер Bluetooth и USB връзки. След като сте свързани, можете да използвате вашия безжичен контролер, за да контролирате съвместими игри и приложения.

 • Android ™ 10
 • iOS 13
 • iPados 13
 • MacOS Catalina
 • TVOS 13

Можете да свържете безжичен контролер DualShock 4 към компютър с Windows с помощта на DualShock®4 USB безжичен адаптер или съвместим микро USB кабел.

Как да сдвоите безжичен контролер DualShock 4 с поддържано устройство

За да сдвоите безжичния си контролер с поддържано устройство с помощта на Bluetooth за първи път, включете режим на сдвояване.

 1. Уверете се, че индикаторът на играча на контролера е изключен.
  Ако индикаторът на плейъра е включен, натиснете и задръжте бутона PS, докато се изключи. Ако USB е свързан към контролера, изключете го.
 2. Докато натискате и задържате бутона за споделяне, натиснете и задръжте бутона PS, докато светлинната лента мига.
 3. Активирайте Bluetooth на вашето устройство и след това изберете контролера от списъка на Bluetooth устройства. Когато сдвояването е завършено, светлинната лента мига и след това индикаторът на играча светва.

DualShock 4 безжични контролер съвместими игри и приложения

Можете да използвате вашия безжичен контролер, за да играете игри, предавани от вашата конзола PS5 ™ или PS4 ™ към вашето съвместимо устройство, като използвате приложението PS Remote Play.

Вашият безжичен контролер може да се използва и за игра на игри, които поддържат DualShock 4 безжични контролери.

PS отдалечена игра на компютър и Mac

PS отдалечена игра на мобилни устройства

Ако свързвате безжичен контролер DualShock 4 към съвместимо устройство Sony Xperia, всички функции са налични.

За други устройства някои функции за безжичен контролер не са налични, когато са свързани чрез Bluetooth.

 • TouchPad не се поддържа.
 • Цветът на светлинната лента не може да бъде променен.
 • Грътъм, сензор за движение и аудио връзка за жак за слушалки не се поддържат.

Поддържа ли Windows 10 DS4

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.