Имам ли нужда от антивирус за Windows 10?

Имам ли нужда от антивирус за Windows 10

Резюме:

Defender се бори, особено със знамето на законния софтуер като зловреден софтуер. Институтът за ИТ-сигурност’S Тестовете показаха, че защитникът има по -висока от средната честота на фалшиви открития за безопасен софтуер. Потребители, които искат да заобиколят този проблем, като намалят защитника’S Настройките за защита стават по -уязвими за реално Атаки за зловреден софтуер.

Ключови точки:

1. Днес’S Digital World, Cyber ​​Attacks и Malware станаха повсеместни. Новите и мощни варианти на злонамерен софтуер продължават да се появяват, като правят компютри и свързани устройства уязвими.

2. Антивирусът е необходим за защита на вашия компютър от вредни вируси и други злонамерени натрапници.

3. Windows 10 има вграден антивирус, наречен Windows Defender, който осигурява определено ниво на защита.

4. Windows Defender може да предложи същото ниво на защита като другите антивирусни програми, но може да не е толкова точен и надежден.

5. Въпреки че има Windows Defender, все още се препоръчва да се инсталира допълнителен антивирусен софтуер за по -добра защита от мрежата и интернет.

6. Когато избирате антивирусна програма, помислете за способността му да открива и премахне заплахите за злонамерен софтуер, защитава от атаки с нулев ден и откуп.

7. Налични са различни опции за антивирусен софтуер, включително безплатни антивирусни програми.

8. Само антивирусът не е достатъчен, за да запази вашия компютър в безопасност. Трябва да предприемете и други предпазни мерки.

9. Деактивирайте високорисковите акаунти, за да предотвратите неоторизиран достъп и модификации на системата.

Въпроси и отговори:

 1. Е необходим антивирус за Windows 10?

  Да, антивирусът е необходим за Windows 10, за да предпази вашия компютър от вируси и други злонамерени натрапници. Докато Windows 10 има вграден антивирус, наречен Windows Defender, той може да не е толкова точен и надежден, колкото някои антивирусни програми на трети страни.
 2. Каква е ролята на антивирусния софтуер?

  Антивирусният софтуер осигурява краен слой защита на вашия компютър чрез откриване и елиминиране на вируси и друг зловреден софтуер. Той помага да се предотврати неразрешен достъп, кражба на данни и повреда на системата.
 3. Може ли Windows Defender да осигури достатъчна защита?

  Въпреки че Windows Defender е по-напреднал от преди, той може да не е толкова точен при идентифицирането на уязвимости с нулев ден в софтуера и уеб браузърите. Препоръчва се да инсталирате допълнителен антивирусен софтуер за по -добра уеб и интернет защита.
 4. Как да изберете правилния антивирусен софтуер?

  Когато избирате антивирусния софтуер, помислете за способността му да открива и премахне заплахите за злонамерен софтуер, защитавайте от атаки с нулев ден и откуп. Потърсете реномирани антивирусни програми с добри рейтинги за защита.
 5. Има ли безплатни антивирусни опции?

  Да, налични са безплатни антивирусни програми, които могат да осигурят основна защита срещу вируси и злонамерен софтуер. Някои безплатни антивирусни програми обаче могат да имат ограничени функции в сравнение с платените им колеги.
 6. Какви други мерки мога да предприема, за да защитя компютъра си?

  В допълнение към антивирусния софтуер, можете да вземете следните предпазни мерки: редовно актуализирайте операционната си система и софтуера, бъдете предпазливи, докато изтегляте файлове или щракнете върху връзки, използвайте силни и уникални пароли, активирайте защитна стена и архивирайте важните си данни.
 7. Защо антивирусните програми понякога знаят легитимен софтуер като зловреден софтуер?

  Антивирусните програми понякога могат да имат фалшиви открития, като се маркират легитимен софтуер като зловреден софтуер. Това може да се случи поради различни причини, като остарели дефиниции на вируси или сложни алгоритми, които могат да интерпретират определено софтуерно поведение като злонамерено.
 8. Как мога да деактивирам акаунти с висок риск?

  За да деактивирате високорисковите акаунти, можете да отидете в настройките на потребителския акаунт в Windows и. Това може да помогне за предотвратяване на неоторизиран достъп и модификации на системата.
 9. Какви са уязвимостите с нулев ден?

  Уязвимостите с нулев ден са софтуерни уязвимости, които не са известни за доставчика на софтуер или все още не са закърпени. Тези уязвимости могат да бъдат експлоатирани от хакерите, за да получат неоторизиран достъп или да изпълняват злонамерен код.
 10. Може ли антивирусният софтуер да предпази от откуп?

  Да, антивирусният софтуер може да предпази от откуп чрез откриване и блокиране на злонамерени файлове или процеси, свързани с атаки на откуп. Важно е обаче да поддържате актуалния си антивирусен софтуер и операционната система, за да се гарантира максимална защита срещу най -новите заплахи за откуп.
 11. Направете смартфони и свързани устройства също се нуждаят от антивирусна защита?

  Да, смартфоните и свързаните устройства също са изложени на риск от кибератаки и злонамерен софтуер. Препоръчва се да инсталирате антивирусен софтуер, специално проектиран за мобилни устройства и да се вземат необходимите предпазни мерки, като поддържане на софтуера и операционната система, използване на силни пароли и избягване на изтеглянето на приложения от ненадеждни източници.
 12. Какво трябва да направя, ако Windows Defender не може да се включи?

  Ако Windows Defender не може да се включи, може да има различни причини за това. Можете да се обърнете към публикацията „Пълни корекции за Windows Defender, който не се включва в Windows 10/8/7“ за решения на този брой.
 13. Защо антивирусният софтуер не винаги е точен?

  Антивирусният софтуер не винаги може да бъде точен поради различни фактори. Те могат да включват фалшиви открития, остарели дефиниции на вируси, сложно интерпретация на софтуерното поведение или нови и неизвестни варианти на злонамерен софтуер, които антивирусният софтуер не е програмиран да открива все още.
 14. Как мога да остана защитен, докато сърфирам в мрежата?

  За да останете защитени, докато сърфирате в мрежата, трябва да използвате защитен уеб браузър, да избягвате да щракнете върху подозрителни връзки или да изтегляте файлове от ненадеждни източници, да активирате разширения на браузъра за блокиране на реклами и злонамерено съдържание и редовно изчиствайте историята на сърфирането си и бисквитките.

Заключение:

Антивирусният софтуер е необходим за Windows 10, за да защити вашия компютър от вируси и друг зловреден софтуер. Докато Windows Defender осигурява вградена защита, използването на допълнителен антивирусен софтуер може да подобри вашата мрежа и интернет сигурност. Вземете предпазни мерки, за да защитите компютъра си и да ви бъде бдителен срещу кибер заплахи.


Имам ли нужда от антивирус за Windows 10

Defender се бори, особено със знамето на законния софтуер като зловреден софтуер. Институтът за ИТ-сигурност’S Тестовете показаха, че защитникът има по -висока от средната честота на фалшиви открития за безопасен софтуер. Потребители, които искат да заобиколят този проблем, като намалят защитника’S Настройките за защита стават по -уязвими за реално Атаки за зловреден софтуер.

Е необходим антивирус за Windows 10/8/7? Вземете отговора сега! [Клонов диск]

Необходимо ли е антивирус или Windows 10 се нуждае от антивирус? Някои от вас може да търсят отговорите на тези два въпроса в интернет. Тук можете да знаете отговорите от тази публикация. Освен това можете да знаете как да защитите компютъра си от вирус освен антивирусния софтуер.

Е необходим антивирус? Отговорът е да!

Днес’S Digital World, дните, когато имаше само шепа злонамерени програми, докато кибератаки и злонамерен софтуер са повсеместни. В наши дни нови и мощни варианти на злонамерен софтуер, включително шпионски софтуер, откуп (Wannacry през 2017 г.), се появяват Keyloggers и нови форми на злонамерен софтуер, който се превърна в проблем за физически лица и фирми.

Освен това увеличаването на новите злонамерени програми прави вашия компютър или лаптоп на риск. Освен това, смартфони, таблети и дори свързани устройства чрез интернет са привлекателни цели за кибератаки. След като вашите устройства са уязвими, системата ще бъде заразена и нападателите могат да изтриват и променят файлове, да откраднат лични данни или да използват компютъра’s ресурси.

В такъв случай, Антивирусът е абсолютно необходим За да защитите компютъра си от вредни вируси и други злонамерени натрапници и антивирус е вашият краен слой от защита. Това е отговорът на въпроса “е необходим антивирус”. В допълнение, това е и отговорът на “Защо имам нужда от антивирусен софтуер”.

Има ли нужда Windows 10 антивирус?

След като научите горната част, знаете, че е необходимо да използвате антивирус за защита на PC. Но някои от вас може да се чудят: Необходим ли е антивирус за Windows 10 или се нуждаете от антивирус за Windows 10?

Както знаете, в Windows 10, MSE (Microsoft Security Essentials) е интегриран в системата и съществува под формата на Windows Defender. Докато активирате Windows Defender, получавате антивирусната технология от Microsoft. Това прави Windows 10 много по -сигурен от всяка предишна версия на Windows.

Windows Defender

Бакшиш: Windows Defender не може да се включи? Улеснете и тази публикация – Пълните корекции за Windows Defender не се включва в Windows 10/8/7 ви показва много решения.

Windows Defender може да предложи същото ниво на защита срещу злонамерен софтуер като всяка друга антивирусна програма. И включва периодични сканирания за заплахи, интегриран контрол на защитната стена, защита на акаунта, автоматично сканиране на нови файлове, изтеглени от мрежата, и т.н.

Преди всичко, спечели’Не продължавайте да натискате допълнителни изскачащи прозорци и пакет софтуер за печалба. И тя спечели’t Заемете ресурсите на процесора, но следете процесите и задачите на заден план.

Въпреки че защитникът на Windows е по -напреднал от него’s някога преди, не е точен и надежден като някои антивирусни програми на трети страни. Току -що спечели’не е най -подходящото решение.

С него можете да завземете големи заплахи, но не е добре да идентифицирате уязвимости с нулев ден в някои софтуер и уеб браузъри. И може случайно да кликнете върху злонамерена връзка, за да изтеглите злонамерен софтуер или рекламен софтуер на вашия компютър, но Windows Defender не’t Намерете.

По този начин, по въпроса “е необходим антивирус за Windows 10”, Все още трябва да инсталирате антивирусен софтуер в Windows 10, за да предложите защита в мрежата или защита на интернет. Нещо винаги е по -добро от нищо.

Изберете правилния антивирус

Сега, то’s Време за избор на антивирус за лаптоп или десктоп. За да бъдем специфични, не всички антивирусни програми са равни.

Когато оценявате антивирусен разтвор, основното внимание, което трябва да вземете, е способността му да открива и премахне заплахите за злонамерен софтуер. В допълнение към добрата оценка на защитата, софтуерът трябва да може да се защитава от нарастващи заплахи, включително атаки с нулев ден и откуп.

Ако искате да знаете какво’S Най -добрият антивирус за лаптопа на Windows 10, можете да потърсите отговора в Google и ще намерите някои страници на най -добрия безплатен антивирус. Просто изберете такъв, за да защитите компютъра си.

Най -добър антивирус 2019

Бакшиш: Антивирусът е необходим за сканиране и премахване на някои вируси. Но това е не само начинът да запазите компютъра си в Windows 10/8/7. Освен това има някои неща, които трябва да направите за защита на PC.

Как да защитите компютъра си от вирус освен антивирус

Деактивирайте акаунта с висок риск

Всъщност много проблеми със сигурността са причинени от високорискови акаунти. Хакери и троянски вируси могат да имат достъп до високо разрешение на системата на Windows чрез високорискови акаунти, така че да направят серия от промени в системата.

Например, след като влезете в администраторски акаунт, файлове на системните ключове, като хост файл и т.н. може да бъде модифициран произволно. Но системата е разрешена да има достъп без парола чрез акаунта на гостите. Освен това могат да се направят малки трикове на системата чрез някои умения и бъгове.

В резултат на това много хакери и зловреден софтуер предпочитат да атакуват акаунта на гостите. Следователно е необходимо да деактивирате тези високорискови акаунти, ако искате да стартирате компютъра без антивирус.

Как да свърша тази работа за предотвратяване на вирусна инфекция? Ако използвате Windows 7, моля, отидете до Контролен панел> Потребителски акаунти и безопасност на семейството> Потребителски акаунти> Управление на акаунти И след това изключете акаунта на гостите.

Изключете акаунта на гостите

Или натиснете WIN+R клавиши, вход compmgmt.MSC за отваряне на компютърното управление. Отидете на Местни потребители и групи > Потребители да намеря Гост. Щракнете с десния бутон върху влизането му, за да въведете Имоти и проверете Акаунт е деактивиран.

Проверката на акаунта е деактивирана

Всъщност тези високорискови акаунти са деактивирани по подразбиране в Windows 10. Не е необходимо да се прави допълнителна настройка, ако получите Windows 10 по законен начин.

Активирайте UAC

В Windows Vista Microsoft въведе UAC (контрол на потребителския акаунт). UAC може да се разглежда като прости бедрата (защитни системи с висока цялост), които ще изпращат отчети до потребителите, след като ключовата част на системата се променя.

По този начин все още имате шанса да предотвратите тези високорискови операции. UAC обаче носи изскачащи прозорци, които правят потребителите да се дразнят. Но, за да предотвратите атаки на злонамерен софтуер, трябва да активирате UAC.

В Windows 7, UAC може да бъде зададен чрез навигация до Контролен панел> Система и сигурност> Потребителски акаунт и безопасност на семейството> Потребителски акаунти> Промяна на настройките за контрол на потребителския акаунт. В Windows 10 начинът за активиране на UAC е подобен.

Настройки за контрол на потребителския акаунт

Най -общо казано, можете да го настроите на ниво по подразбиране. Така или иначе, за да защитите компютъра си от вирус, не деактивирайте UAC. Всъщност, в операционните системи след Windows Vista, Microsoft оптимизира честотата на изскачащите прозорци на UAC.

Използвайте UWP приложение

Подобренията в сигурността в Windows 10 са ограничени само до антивирус, но и до приложения. Програмите, които са инсталирани чрез Windows Installer, са лесни за излизане от потребителско управление, например, никога не знаете къде е инсталиран софтуерът Rogue и е лесно да се свързва със злонамерените кодове. В Windows 10 можете да получите повече гаранция за безопасност, като инсталирате приложения в App Store.

Приложенията на UWP (Universal Windows Platform), инсталирани чрез App Store, са одобрени и разрешенията са ограничени строго от Microsoft. Законно приложението UWP работи в пясъчната кутия, с по -висока безопасност от традиционните програми Win32.

Включете актуализацията на Windows

Гравният вирус WannaCry атакува компютъра, като използва SMB Bug на Windows System. Въпреки това, избликът на WannaCry се появи през май, всъщност Microsoft пусна пачове за сигурност за уязвимости чрез Windows Update през март. Ако включите актуализацията на Windows, за да поддържате системата актуална, вирусът изобщо няма да представлява заплаха за вас.

За разлика от това, ако не активирате актуализацията на Windows, а да използвате само антивирусен софтуер за предотвратяване на вирусна инфекция, все още има огромна възможност PC да е заразен. И можете да видите, че актуализацията на Windows може да играе по -важна роля в безопасността от антивирусния софтуер в много случаи.

За съжаление, много от вас не активират актуализацията на Windows поради много фактори, включително стара система, заета пространство и други. Въпреки че някои софтуер за сигурност предлага лепенки на Microsoft, е трудно да се гарантира източниците на тези пластири, например, определено парче от добре познат софтуер за сигурност, веднъж избутал пластира на импостора.

Всъщност актуализацията на Windows е отговорна и за актуализирането на Virus Reservoir, Flash Version, Office Software Patches и т.н. на Windows Defender, който е доста полезен за предотвратяване на злонамерен софтуер. Ако искате да стартирате компютъра си без антивирус, актуализацията на Windows трябва да бъде активирана така, че да предотвратите вируси на вашия компютър.

Активирайте актуализацията на Windows

Използвайте браузър от нов тип

Повечето вируси могат да се разпространяват по интернет, а злонамерените кодове винаги атакуват браузъри. Ако използвате стар браузър IE и разгледайте някои мръсни уебсайтове, най -вероятно вирусите атакуват вашия компютър.

Напротив, някои нови браузъри като Firefox, Chrome и Edge имат много по -висок коефициент на безопасност. Например, Chrome използва Sandbox за изолиране на кодове на страници и флаш, което е много надеждно да гарантира сигурността.

Предложение: Редовно архивирайте компютъра си

Всъщност някои мощни вируси не могат да бъдат предотвратени от антивирусна програма. След като вирусите атакуват вашия компютър, ще се случи срив на системата или загуба на данни.

Следователно можете редовно да правите резервно копие за Windows System или ключови файлове. В случай на разбиване на системата или загуба на данни, архивирането може да се използва за възстановяване на компютъра в нормално състояние. Накратко, компютърното архивиране е важно в случай на повреда на диска или грешка на потребителя, но не и да предпазва компютъра ви от вируси.

Заслужава да се спомене, че специализираният софтуер за архивиране на Windows – Minitool Shadowmaker предоставя удобство за вас при архивиране на файлове, операционна система, дял и диск в Windows 10/8/7. Най -важното е, че планираното архивиране, постепенното архивиране и диференциалното архивиране могат да бъдат създадени от този безплатен софтуер за архивиране и възстановяване.

Искам да пробвам? Просто вземете Minitool Shadowmaker Trial Edition и започнете резервно копие като мярка за превенция.

Стъпка 1: Просто стартирайте Minitool Shadowmaker и изберете един компютър за управление.

Стъпка 2: Изберете източника на архивиране, който може да бъде Windows OS, файлове, диск или дял. Освен това изберете пътя за съхранение на архивирането.

Стъпка 3: Вземете пълни предимства на График и Схема функции за автоматично архивиране и диференциално или инкрементално архивиране.

Стъпка 4: Накрая стартирайте резервно копие на компютъра, като щракнете върху Архивиране сега.

Minitool Shadowmaker архивираща система

Окончателни думи

Е необходим антивирус? Има ли нужда Windows 10 антивирус? След като прочетете тази статия, знаете, че отговорът е Да. Заплахите за злонамерен софтуер са повсеместни. Въпреки че е невъзможно да се избегнат напълно зловредни инфекции, силната антивирусна програма ще ви даде шанс да спрете тези заплахи да причинят сериозни щети. По този начин, няма основателна причина да не го инсталирате на вашия компютър.

В допълнение към антивирусния софтуер, някои начини за предотвратяване на злонамерен софтуер ви се казва, което може да гарантира добре безопасността на компютъра. Освен това, като мярка за защита на данните, се препоръчва редовно архивиране.

Да предположим, че имате някакъв въпрос, когато използвате нашия софтуер, моля, кажете ни. Или ако имате други предложения за предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер, ние също сме оценени. Просто оставете един коментар в областта на коментарите или изпратете вашите мнения на [имейл защитен] .

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

За автора

Вера е редактор на екипа на Minitool от 2016 г., който има повече от 5 години’ Писане на опит в областта на техническите статии. Нейните статии се фокусират главно върху управлението на дискове и дялове, възстановяване на данни за компютър, преобразуване на видео, както и резервно копие на PC, като помага на потребителите да решават някои грешки и проблеми, когато използват своите компютри. В свободните си времена обича да пазарува, да играе игри и да чете някои статии.

Имам ли нужда от антивирус за Windows 10?

Panda Security MediaCenter

Дали сте’наскоро надстроен до Windows 10 или вие’Помислете за това, добър въпрос, който трябва да зададете, е, “Имам ли нужда от антивирусен софтуер?”. Е, технически, не. Microsoft има Windows Defender, легитимен план за защита на антивирус, който вече е вграден в Windows 10.

Въпреки това, не всички антивирусни софтуер са еднакви. Потребителите на Windows 10 трябва да разгледат последните проучвания за сравнение, които показват къде на защитника липсва ефективност, преди да се установи за Microsoft’s Опция за антивирусна опция по подразбиране.

Проучване на AV сравнителни 2017 показва, че Windows Defender изостава от други антивирусни софтуер в защита, използваемост и производителност. Defender също липсват удобни за потребителите функции, които нарастват на популярност-като мениджъри на пароли и вградена виртуална частна мрежа (VPN) .

Обща защита: Defender изостава от друг софтуер

Всеки антивирусен софтуер се нуждае от добра оценка на защитата. Откриването и премахването на заплахите за злонамерен софтуер е основното внимание. Бъдете наясно с бъдещите тенденции в атаките на злонамерен софтуер и изберете антивирусен софтуер въз основа на способността му да се защитава от нарастващи заплахи като атаки с нулев ден и откуп.

Изследването на AV сравнителните тества 17 основни антивирусни софтуерни марки и се проведе от юли до ноември 2017 г. Defender получи обща оценка за защита от 99.5%, изоставайки седем други софтуер за киберсигурност .

Друго проучване от 2017 г. от Института за IT-сигурност показа, че защитникът изостава зад друг антивирусен софтуер за предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер с нулев ден. Атаките с нулев ден се случват в същия ден, когато разработчиците откриват уязвимост на сигурността и те’Нарастваща популярност сред киберпрестъпниците.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (за юли и август) показаха защитника като само 97.0% ефективни срещу атаки на злонамерен софтуер с нулев ден, 2.5% под средното за индустрията. Разликата може да изглежда малка, но залозите са високи за атаки с нулев ден. Необходима е само един откуп или ботнет атака, за да отвлече компютъра ви или да открадне самоличността ви.

Defender причинява проблеми с използваемостта

Целият антивирусен софтуер влияе върху начина, по който използвате компютъра си, защото той сканира всички уебсайтове, файлове и друг софтуер, с която системата ви взаимодейства. С антивирусния софтуер потребителите искат най -голяма защита с най -малко смущения. В сравнение с други антивирусни продукти, Defender се бори да остане настрана.

Фалшиви позитиви

Когато антивирусният софтуер сканира файлове и уебсайтове за потенциални заплахи, те могат погрешно да маркират някои като опасни. Тези “фалшиви позитиви” Може да стане наистина досадно, защото блокират достъпа до безопасни уебсайтове или спират инсталирането на законен софтуер. Тези проблеми могат да ви забавят и разсейват.

Проучването за сравнителни AV (по -долу) установи, че Defender има по -висок фалшив положителен процент в сравнение с по -голямата част от основните антивирусни софтуерни пакети.

Defender се бори, особено със знамето на законния софтуер като зловреден софтуер. Институтът за ИТ-сигурност’S Тестовете показаха, че защитникът има по -висока от средната честота на фалшиви открития за безопасен софтуер. Потребители, които искат да заобиколят този проблем, като намалят защитника’S Настройките за защита стават по -уязвими за реално Атаки за зловреден софтуер.

Защитник’s изпълнение

Целият антивирусен софтуер забавя компютъра ви поне малко. В крайна сметка е необходима изчислителна мощност, за да се сканират всички битове информация, преминаващи през вашия компютър’S процесор, но обемист или неефективен антивирусен пакет, може да означава по -бавни товари на уебсайтове, обхождане на барове за състоянието и бавни софтуерни стартирания.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (по -горе) показаха, че оценяването на защитника под средното ниво на индустрията за стандартни стартирания на софтуерни приложения и често използвани приложения. Резултатът му за изпълнение беше 4.5 от 6.0.

Defender ще направи любимите ви програми да работят по -бавно, когато използвате компютъра си у дома. Ако притежавате бизнес, вашите служители също ще бъдат забавени. Прекалено натоварването на антивирусния софтуер, съчетан с остарели компютри, означава загуба на производителност на работниците и приходи.

Проблемът със стандартната антивирусна защита

Феновете на Defender посочват, че той е стандартен с Windows 10, което означава, че няма допълнителен софтуер за изтегляне и инсталиране на вашия компютър. Предварително инсталиран стандартен софтуер е удобен от гледна точка на използваемостта, но също така ви оставя по-уязвими да атакувате.

Cyberthieves правят Defender приоритет една цел, защото работи еднакво за всеки компютър. Всеки стандартен начин за правене на каквото и да било, улеснява прогнозирането и заобикалянето. Защитникът не е изключение. Хакерите се уверяват, че’Re Designs Malware може да избегне защитника’s Основно откриване и се възползвайте от неговите уязвимости. По -малко стандартен антивирусен софтуер възприема уникални подходи за намиране и премахване на вирусите – подхожда към предвиждане на предвиждане.

За да защитите себе си, семейството си и вашите устройства, имате нужда от най -добрата безплатна антивирусна защита на разположение. Въпреки че някои потребители все още могат’Пренаметка за търговия за ефективност – лукс с лични и финансови разходи, които се увеличават всяка година.

Изтеглете своя антивирус

Panda Security е специализирана в разработването на продукти за сигурност на Endpoint и е част от портфолиото на WatchGuard на ИТ решения за сигурност. Първоначално се фокусира върху развитието на антивирусния софтуер, оттогава компанията разшири линията си на бизнес до напреднали услуги за киберсигурност с технология за предотвратяване на киберпрестъпността.

Има ли нужда Windows 10 антивирус?

Антивирус за Windows 10

Днес’S Digital World, Malware и Cyber ​​Attacks станаха повсеместни. Изминаха дните, в които имаше само шепа злонамерени програми като вируси. В наши дни, нови и мощни варианти на злонамерен софтуер като Ransomware, Spyware, Keyloggers и различни нови форми на злонамерен софтуер са станали по -скоро проблем както за физическите лица, така и за бизнеса.

Откриването в реално време на неизвестни и злонамерени файлове и защитата на вашия компютър от такива вредни вируси и други програми за злонамерен софтуер се превръща в необходимост в днес’s винаги свързан свят.

Имайки това предвид, Microsoft пусна Windows Defender с пускането на Windows 8. Windows Defender е програма за борба с злонамерен софтуер, която е вградена точно в Windows os- което означава по-ниска консумация на ресурси на процесора и адекватна защита срещу злонамерен софтуер.

Освен това Microsoft също така актуализира своята програма за Windows Defender често с нови дефиниции на данни (вирусни подписи), за да поддържа най -новите и по -мощни заплахи.

И така, Windows 10 се нуждае от антивирус? Отговорът е да и не. С Windows 10 потребителите не’не трябва да се притеснявате от инсталирането на антивирусен софтуер. И за разлика от по -стария Windows 7, те спечелиха’Винаги се напомняйте да инсталирате антивирусна програма за защита на тяхната система.

Комодо антивирус

Въпреки това, с бързо развиващите се заплахи за злонамерен софтуер, уязвимости на софтуера и хардуера, се придържа към вградения инструмент за Windows Defender като вашата основна антивирусна програма, достатъчно, за да защити вашия компютър от злонамерен софтуер и кибер атаки? Позволявам’s разберете.

Необходим ли е антивирусният софтуер с Windows 10?

Ако някои злонамерени файлове проникват в компютъра ви и можете’не се отървете от тях, Windows Defender ще се погрижи за тях. Можете също да стартирате инструмента за Windows Defender от A от USB устройство, дори когато не сте свързани с интернет. Това трябва да намери тези по-трудни за убийство програми за злонамерен софтуер.

Windows Defender е повече от основна защита, то’е добър инструмент и там’няма причина да не го използвам. Можете също да използвате Windows Defender заедно с други антивирусни софтуер.

Windows 10 Antivirus (Windows Defender) е интегрирано антивирусно и анти-зловреден софтуер, което е също толкова добро, колкото всеки друг антивирусен софтуер (и вероятно по-удобен за използване за начинаещия). Плюс това, няма пакетирани ленти с инструменти или досадни изскачащи прозорци, които да ви подканят да закупите Pro или Premium версия.

Windows 10 Antivirus осигурява същото ниво на защита срещу злонамерен софтуер като всеки друг антивирус за Windows 10 предоставя. Ако ти’Използвайки Windows 10 Computer с актуален софтуер, можете да разчитате на Windows Defender Best Virus Removal Tool, вграден в този спечелен’T свийте ресурсите на процесора си и ще следите процесите и задачите на заден план.

Но, днес’С света на непрекъснато променящите се кибер заплахи, добавянето на допълнителен слой защита може да бъде от полза. Интернет се превърна в част от нашето ежедневие, заедно с него, той също носи редица заплахи. Следователно, за вас е много важно да защитите компютъра си от заплахи за злонамерен софтуер.

Въпреки че Windows 10 се предлага с вграден антивирусен и анти-зловреден инструмент (Windows Defender), той може да не е в състояние да защити вашите дейности по уеб сърфиране и злонамерени връзки. Може случайно да кликнете върху злонамерена връзка, която изтегля зловреден софтуер или рекламен софтуер на вашия компютър. Така че, важно е да инсталирате антивирусен софтуер, който предлага защита в уеб или защита от интернет.

Опитайте Comodo Antivirus, който осигурява многопластова сигурност в удобен за потребителя интерфейс. Той комбинира системата за предотвратяване на проникване на хост (HIPS), Defense+ и Auto Sandbox Technology, за да съдържа дори мощния зловреден софтуер.

За разлика от всички други антивирусни продукти, които използват “По подразбиране Позволете” Позаза за сигурност, Comodo Antivirus използва “Отказ по подразбиране” Позаза за сигурност. “По подразбиране Позволете” Използва се във всички други AV продукти позволява неизвестни файлове (зловреден софтуер) във вашия компютър, i.E., Ако нов зловреден софтуер, който не се актуализира в антивируса’ база данни, тогава антивирусът просто позволява на зловредния софтуер да работи на вашия компютър.

С антивируса на Comodo се правят неизвестни файлове и зловреден софтуер да се изпълняват на контейнер (виртуална среда), докато присъдата не дойде от Valkyrie (система за анализ на неизвестни файлове)).

Ето най -добрия антивирус на Windows 10 през 2020 г. (актуализиран днес)

 1. Комодо антивирус
 2. Антивирус Авира
 3. Аваст антивирус
 4. Касперски антивирус
 5. Панда антивирус

Изтеглете Windows 10 Antivirus

Комодо антивирус

Изтеглете Comodo Antivirus за Windows 10 днес и защитете вашия компютър с Windows 10 от всички видове злонамерен софтуер и кибератаки. Той защитава вашия компютър с Windows 10, файлове, както и вашите онлайн дейности от злонамерени заплахи.

Свързани ресурси:

Имате ли нужда от антивирус за Windows 10?

Do-You-Need-Antivirus-for-Windows-10

Повечето потребители на Windows не са наясно с едно нещо. За типична/основна употреба – не е необходимо да купуват антивирусен софтуер. Още повече, че не е необходимо да подновяват антивирусната си защита всяка година.

Windows 10 се предлага с много мощна система за сигурност по подразбиране. Този антивирус се нарича Windows Defender и той винаги е активен, когато сте стартирали компютъра си поне веднъж след инсталирането на новата операционна система на вашия компютър или лаптоп.

Какво е Windows Defender?

Windows Defender е основна версия на вашия типичен пълноценният антивирусен разтвор, който открива и премахва злонамерен софтуер от вашия компютър в реално време. Той гарантира, че винаги ще имате защита, без.

Това означава, че вече не е необходимо да поддържате актуализиране на множество различни програми всеки път, когато нова вирусна повърхност. Вие също спечелихте’Не трябва да изчакате наоколо файловете, които да изтеглят, преди да ги отворите, тъй като операционната система се грижи за това автоматично направо извън кутията.

Накратко, Windows Defender е основна версия на вашия типичен пълноценен антивирусен разтвор, който открива и премахва злонамерен софтуер от вашия компютър в реално време.

Тъй като винаги е активен, никога няма да се наложи да общувате с него, освен ако алгоритмите му не открият проблем във вашата система. Ако това се случи, вие’Ще бъдете подканени да предприемат действия, за да поправят проблема или.

И трите от тези функции помагат да се направи Windows 10 една от най -сигурните версии на операционната система, пускана някога. Ако ти’Да обичам да изживеем това, ще трябва да надстроим вашия компютър.

Windows-Refender

Активиране на Windows Defender, когато инсталирате Windows 10

Ако надстроите от по -стара версия на Windows, процесът ще запази всичките ви настройки на място, включително вашата антивирусна защита. Ще можете да продължите да го използвате, дори ако това е било изключено преди надстройката. Въпреки това, тъй като защитникът вече е активен, няма да забележите разлика.

Ако направите чиста инсталация на операционната система на компютър без инсталиран антивирус или дори ако тя вече е активна, тъй като е имало един присъстващ преди, тогава Windows Defender ще бъде изключен, тъй като това е предварително конфигурирано за ваше удобство.

Нова функция, наречена “Експресни настройки” това е това, което позволява това, както и много други опции, като OneDrive One Welcome Experience и автоматични актуализации. След като щракнете върху бутона Express, програмата настройва акаунт и активира и трите споменати по -горе функции за сигурност. Тази настройка може да бъде променена ръчно по -късно, но само след като влезете в потребителския си акаунт първо на устройството. Може също да се наложи да рестартирате компютъра или лаптопа първо, за да влезе в сила първо, за да влезе в сила.

Що се отнася до други функции за сигурност, налични в Windows 10, можете да ги активирате ръчно, като се насочите към приложението Настройки в менюто Старт, след което щракнете върху Опциите за сигурност. Първият раздел, който се показва, е опцията за поверителност, която се фокусира повече върху услугите за разпознаване на местоположение и реч, които са интегрирани в Windows 10. Следващият раздел, наречен Профил Защита, се занимава с типа парола, създадена за вашия потребителски акаунт, включително пароли за картини, пинове и буквено -цифрови пароли.

Windows 10 е най -популярната настолна операционна система на Земята и тъй като е инсталирана на почти всеки компютър в световен мащаб, тя е огромна и привлекателна цел за разработчиците на злонамерен софтуер.

Просто казано, ако автор на зловреден софтуер създаде парче зловреден софтуер, който използва Windows 10, има много възможни жертви. В резултат на това то’Не е изненада, че писателите на злонамерен софтуер се фокусират върху потребителите на Windows (включително тези, които упорито отказват да надстроят до Windows 10).

Умерените до висококачествените потребители се нуждаят от антивирус за Windows 10?

Да, защото авторите на злонамерен софтуер се нахвърлят върху нови версии на Windows веднага щом те’освободен, it’винаги е добра идея да имате някаква антивирусна защита наоколо.

То’S също си струва да се отбележи, че много от тези атаки често се използват за заразяване на компютри с откуп (който заключва вашите файлове, докато не платите пари, за да ги отключите). За съжаление, няма напълно безопасен начин да изпращате пари онлайн – така че дори да успеете да избегнете ударите от един тип атака (като фишинг), това не е’t означава, че вашите данни са’t все още уязвим.

Факт е, че докато антивирусът няма да ви защити напълно, това’S със сигурност по -добре, отколкото да отидете без един.

Ако решите да получите нов компютър, уверете се, че той идва с добър антивирусен апартамент, който вече е инсталиран като Windows Defender, както е по-добър от нищо, но има много по-добри решения за сигурност, налични от компании като Bitdefender и Kaspersky за между 50-90 долара годишно на година. И не забравяйте: Повечето апартаменти за сигурност в интернет, които струват няколкостотин долара, идват с безплатна архивна система (която може да бъде много ценна в случай на атака с откуп).

Какви са предимствата на специалната антивирусна защита?

Антивирусът е от полза, тъй като открива и премахва вируси, които иначе биха въвели мълчаливо вашия компютър, неговата производителност или по -лошо излага на вашите файлове на риск, изтривайки вашите данни и файлове.

Антивирусът за Windows 10 е добър начин да защитите вашия онлайн живот, тъй като Keyloggers и други зловреден софтуер могат да бъдат опасни с вашите лични данни като информация или пароли за кредитна карта. Имайте предвид, че някои безплатни антивируси се преструват на сигурни, но в крайна сметка ви дават повече главоболие, отколкото предимства (и да, има много от тях).

Специализиран антивирус е задължителен за потребителите от висок клас на Windows 10 поради своята уязвимост. Без софтуер за сигурност, инсталиран на компютъра, той е изложен на риск от вирусни атаки, които могат да осакатяват или корумпират важни файлове и данни, запазени в компютъра, а също и да крадат пароли и подробности за акаунта. Той също така предпазва от шпионски софтуер, който може да наблюдава дейностите на потребителите и да показва изскачащи съобщения, предлагащи атрактивни сделки, докато извършва онлайн транзакции.

Как антивирусът пази вашето компютърно банкиране в безопасност?

Той помага да запазите компютъра си сигурен от различни атаки като вирус или злонамерен софтуер, които могат да повлияят лошо на вашия компютър или да крадат лична информация като банкови данни за влизане и т.н. което ще доведе до загуба на пари, както и до нарушение на сигурността и за вас и членовете на вашето семейство. Той блокира атаката, идваща отвън, като същевременно позволява външна комуникация, ако е необходимо.

Знаеше ли.

Антивирусът не работи сам; Нуждае се от способности за пясъчник, така че антивирусната програма да може да наблюдава всички дейности на неизвестни файлове в реално време. Антивирусът трябва да има вградена защитна стена, така че да може да блокира атаката, идваща отвън, като същевременно позволява външна комуникация, ако е необходимо. Той също така се нуждае от функция за автоматично актуализиране, така че най -новите дефиниции на вируси да се актуализират автоматично, когато е необходимо. Също така, няма смисъл да изпълнявате множество антивирусни програми, защото те могат да противоречат помежду си, което води до срив на системата или лоша ефективност. Така че стартирайте едно цялостно решение вместо много частични решения, които ще отговарят на най -доброто за вашата компютърна среда., Ако инсталирате повече от една антивирусна програма на вашия компютър, тя може да противоречи помежду си и да доведе до сривове на системата.

Други предимства:

1. Антивирусът винаги сканира файлове, преди да се стартират, така че да ви уведоми дали те са безопасни за отваряне.

2. Той сканира файлове при изтегляне, инсталиране на програми и процес на работа.

3. Той също така защитава компютъра със своя часовник за щит в реално време.

4. Винаги е активен и той следи, ако някой злонамерен софтуер се опитва да направи промени във вашия компютър.

5. Антивирусна програма също предпазва компютъра от различни видове злонамерен софтуер (злонамерен софтуер), включително вируси, червеи, троянци, rootkits, adware, шпионски софтуер и т.н. Обикновено използва евристика или подписи за откриване на вируси. Някои антивирусни програми са в състояние да премахнат заразения файл с определени ограничения (вижте самоизмевление).

6. Този подход разчита на вирусни подписи и евристичен анализ, предназначен да предвиди какво ще направи вирусът, за да спре познатите вируси, преди да започне изпълнението им . Други сложни системи използват технология за виртуална машина, в която всеки работещ процес съществува в собствената си среда за мониторинг на виртуални машини. Такъв антивирус може, ако сметне за необходимо, да изпълни въпросната програма, без да я остави да получи достъп до останалата част от компютъра.

7. Антивирусните програми са умни, тъй като идентифицират вируси, използващи подписи и евристика (наричани още “на базата на поведение” или “на достъп” сканиране). Някои антивирусни програми са в състояние да премахнат заразения файл с определени ограничения (вижте самоизмевление). Този подход разчита на вирусни подписи и евристичен анализ, предназначен да предвиди какво ще направи вирусът, за да спре познатите вируси, преди да започне изпълнението им.

Други сложни системи използват технология за виртуална машина, в която всеки работещ процес съществува в собствената си среда за мониторинг на виртуални машини. Такъв антивирус може, ако сметне за необходимо, да изпълни въпросната програма, без да я остави да получи достъп до останалата част от нейната среда. Въпреки че този подход е донякъде ефективен, е показано, че е лесен начин вирусите да открият и деактивират такива продукти. Някои от най -новите антивирусен софтуер също наблюдават компютър’S RAM памет за признаци на вирусна активност, докато някои наблюдават SMS съобщения и блокират определени URL адреси.

В заключение

Силно се препоръчва да инсталирате антивирусен продукт в Windows 10, тъй като той осигурява вашия компютър от вирусни атаки, особено за умерена до висока употреба. Той също така подобрява работата на вашата система чрез премахване на вируси, присъстващи вътре. Наличието на антивирус за вашия компютър с Windows 10 ви предпазва от злонамерен софтуер, хакери, които се опитват да откраднат вашата информация и други вируси, които могат да заразят вашата система.

Автор: Брайън

Брайън е компютърен инженер със страст към всички технологии. Той е прекарал години в хоновиране на уменията си в областта и винаги е нетърпелив да сподели своите знания и прозрения с другите. Когато не е зает с кодирането и отстраняването на неизправности, той може да бъде намерен в блогове за най -новите постижения в технологиите и да предлага съвети и трикове, за да помогне на другите да останат в течение. Той прекарва свободното си време в гмуркане в книги по широк кръг теми и слуша различни музикални жанрове. Той вярва, че четенето и слушането на музика са съществени за поддържане на ума остър и придобиване на нови перспективи.

скорошни публикации