Резюме:

Windows 10 Professional предлага няколко функции, насочени към бизнес пазара. Те включват възможността за присъединяване към домейна на офиса, управление на групови политики за ИТ администраторите, интернет Explorer Explorer за съвместимост с по -стари уеб приложения и опцията за заключване на Windows Store за специализирани корпоративни приложения. Освен това, Windows 10 Pro позволява на потребителите да се присъединят към Azure Active Directory с единични възможности за влизане.

Ключови точки:

 1. Домейн се присъединява: Позволява на потребителите да свързват собствения си компютър към домейна на Office.
 2. Групово управление на политиката: Позволява на администраторите да контролират действията на компютъра.
 3. Enterprise Mode Internet Explorer: Активира съвместимост с по -стари уеб приложения.
 4. Заключване на Windows Store: Гарантира, че служителите имат достъп само до определени предприятия приложения.
 5. Azure Active Directory: Позволява на потребителите да се присъединят с възможности за еднократно влизане.

Въпроси:

 1. Кой може да се възползва от Windows 10 Pro?
 2. Windows 10 Pro е полезен за бизнеса, IT администраторите и тези, които се нуждаят от съвместимост с по -стари уеб приложения или специализирани предприятия приложения.

 3. Кои са основните характеристики на Windows 10 Pro?
 4. Ключовите характеристики включват присъединяване към домейни, управление на групови политики, интернет Explorer Explorer, заключване на Windows Store и Azure Active Directory Integration.

 5. Колко струва Windows 10 Pro?
 6. Windows 10 Pro може да бъде закупен за $ 129 от Amazon или 199 долара директно от Microsoft. Налични са обаче сделки, като например оферта за лиценз от 40 долара от PCWorld.

 7. Каква е разликата между Windows 10 Home и Windows 10 Pro?
 8. Windows 10 Pro предлага допълнителни функции като BitLocker Encryption, Remote Desktop и възможност за присъединяване към домейн, които не са налични в Windows 10 Home.

 9. Какво е BitLocker?
 10. BitLocker е софтуерът за криптиране на Microsoft, който позволява на потребителите да криптират устройството си за зареждане на Windows и други фиксирани устройства, USB ключове и външни дискове за допълнителна сигурност.

 11. Как работи BitLocker?
 12. BitLocker използва парола или ключ за възстановяване, за да криптира и дешифрира файлове. Без ключа за парола или възстановяване, данните на криптираното устройство са недостъпни.

 13. Какво се случва, ако забравя паролата си за BitLocker и загубя ключа за възстановяване?
 14. Ако и ключът за парола, така и за възстановяване, достъпът до криптираните данни ще бъде загубен постоянно.

 15. Мога ли да прекратя или премахна криптирането на BitLocker?
 16. Да, BitLocker позволява на потребителите да спират или премахват криптирането на своите дискове.

 17. Каква е ползата от присъединяването към Azure Active Directory?
 18. Присъединяването към Azure Active Directory предоставя възможности за еднократно влизане, което улеснява потребителите да имат достъп до различни услуги и ресурси.

 19. Как може Windows 10 Pro да подобри сигурността?
 20. Windows 10 Pro включва функции за сигурност като BitLocker Encryption, които могат да помогнат за защита на данните от неоторизиран достъп.

 21. Какви са предимствата на използването на Windows 10 Pro за бизнеса?
 22. Windows 10 Pro предлага функции като Domain Join, Групово управление на политиката и Azure Active Directory Integration, които са особено полезни за бизнеса.

 23. Може ли Windows 10 Pro да бъде инсталиран на всеки компютър?
 24. Windows 10 Pro може да бъде инсталиран на повечето компютри, но някои устройства като Surface Book 3 идват предварително инсталирани с Windows 10 Home. В такива случаи е необходимо „бизнес“ издание, за да се получи Windows 10 Pro.

 25. Има ли опция за надстройка от Windows 10 Home до Windows 10 Pro?
 26. Да, потребителите могат да надстроят от Windows 10 Home до Windows 10 Pro чрез приложението Microsoft Store срещу заплащане.

 27. Каква е разликата в разходите между Windows 10 Home и Windows 10 Pro?
 28. Windows 10 Home струва $ 129, докато Windows 10 Pro струва 199 долара. Налични са обаче и други опции за покупка, включително лицензи за строител на системи и специални сделки.

 29. Има ли Windows 10 Pro предимства за ентусиастите на компютъра?
 30. Windows 10 Pro предлага допълнителни функции, които могат да бъдат полезни за ентусиастите на компютъра, като например отдалечен работен плот и разширени възможности за управление.

Няколко функции в Windows 10 Professional са насочени към бизнес пазара. Присъединете се до домейн, например, ви позволява да внесете собствен компютър и да го свържете към домейна на Office. Груповото управление на политиката позволява на ИТ администратор да контролира кои компютри правят какво. И ако ти’изпълнение на древно уеб приложение по време на работа, което не е’t работи с ръба или Internet Explorer 11, Enterprise Mode Internet Explorer ви позволява да попаднете в режим на Internet Explorer 8 във вашия браузър. По същия начин, ако вашият бизнес се нуждае от специализирани приложения за предприятия, администраторът може да заключи магазина на Windows, за да се увери, че служителите ги получават и нищо друго. Там’S също възможността да се присъедините към Azure Active Directory, с възможности за еднократно влизане.

Кой се нуждае от Windows 10 Pro: 5 причини за надграждане

Повечето от вас трябва да са доволни от дома на Windows 10. Но някои функции правят надстройката до Windows 10 Pro полезни.

От Марк Хачман

PCWorld 1 юли, 2020 г. 8:00 ч. PDT

Лого на Windows 10

Изображение: Microsoft

Windows 10 Professional ISN’t само за обитатели на кабини, които нямат избор по въпроса. Докато потребителите, които притежават a “професионалист” Компютърът като Surface Book 2 Премахване на връзката безпродуктите автоматично ще бъде надстроен до тази версия на ОС от по-висок клас, по-малките фирми и ентусиастите на компютъра могат също да претеглят предимствата на Pro версията срещу. Windows 10 Начало. PCWorld също има евтина сделка за актуализация, която елиминира много от проблемите на разходите.

Windows 10 Professional не’t отнема всичко далеч от домашните потребители; Той просто добавя по -сложни функции. Обърнете внимание обаче: все повече устройства избират Windows 10 Home, включително Microsoft’s повърхност “Про” хардуер. Може да се наложи да изберете a “Бизнес” издание на устройства като Surface Book 3, вместо да кацнете предварително инсталиран Windows 10 Pro OS.

Какъв Windows 10 Pro ще струва

Като цяло можете да платите $ 129 за изтегляне на Windows 10 Home чрез Amazon, след като Microsoft повиши цената с $ 20 в края на 2018 г. Можете да платите $ 200, за да изтеглите Windows 10 Pro от Amazon или да платите малко по-малко, за да го купите от електронен инструмент. (Microsoft зарежда $ 139 за директни изтегляния на Windows 10 Home Премахване на връзката безпродукти и 199 долара за Windows 10 Pro Премахване на връзката безпродукти .) Може да успеете да се възползвате от PCWorld’S Специална сделка обаче: лиценз на Windows 10 Pro за $ 40.

Там’s Още една опция: закупуване на a “Системен строител” лиценз от електронна опашка. Това обикновено е изборът на ентусиасти, но не предлага поддръжка или дори инструкции от Microsoft. То’S По-евтино: Windows 10 Home (OEM) Премахване на непродуктира връзка е 110 долара в Amazon; Докато Windows 10 Pro (OEM) премахнете връзката безпродукти е $ 129 от Amazon.

(Microsoft използваше да предлага a “Pro Pack” за надграждане от Windows 10 Home до Windows 10 Pro; Тази функция сега се обработва от приложението Microsoft Store в Windows 10. Въведете Windows 10 Pro в полето за търсене и следвайте инструкциите; Microsoft пита $ 99.99 за привилегията.)

Microsoft създаде полезна уеб страница за сравняване на различните версии на Windows 10, разбивайки причините за надграждане до Windows Pro в четири категории: Основите, Управлението и внедряването, сигурността и актуализациите на Windows. Всички те имат някакво значение както за потребителите на енергия, така и за по -традиционните бизнеси. Въпреки че има десетки разлики (проверете оригиналния ни преглед на Windows 10 за детайлите), седем ключови аспекта на Windows 10 Professional ще ви помогнат да решите дали надстройката си заслужава за вас. (Да, седем: Microsoft добави друг!)

Меню за стартиране на Windows 10

BitLocker

Microsoft’Софтуерът за криптиране е разработен и актуализиран от Windows Vista и ИТ’са вградени и в Windows 10. От Windows 8.1, BitLocker е предложил опцията за криптиране на устройството за зареждане на Windows и други фиксирани дискове в системата, както и USB клавиши и външни устройства.

Windows 10 BitLocker

BitLocker е особено удобен за пътуване, дори и да е’S само на местно кафене. Заключването на вашите данни е’t 100-процентово глупаво, но то’начало. Ако устройството е криптирано, BitLocker ще криптира други файлове, които се добавят към него. Освен това имате възможност да спрете криптирането или да го премахнете изцяло. Файловете, преместени от криптирано устройство на BitLocker, се декриптират автоматично. То’S наистина не всичко толкова сложно: влизането във вашия компютър с Windows автоматично ще направи всички ваши файлове достъпни за вас. То’s само ако вашият компютър е загубен, това BitLocker работи, за да предпази вашите файлове от достъп до нападател.

Разбира се, вие’Ще се нуждая от парола, за да може всичко да работи, за предпочитане възможно най -силен. Ако не’нямате тази парола, вие’Ще се нуждая от ключ за възстановяване, за да възвърне достъпа: код, който може да бъде запазен във файл, в акаунт в Microsoft или дори отпечатан и запазен. Но ако забравите паролата и загубете ключа за възстановяване, вие’Заседнал – ти’Ще загубя достъп до тези данни завинаги. (Препоръчва се да го запазите на вашия акаунт в Microsoft.)

Решението за съхранение в облак като OneDrive може да бъде чудесен начин за съхраняване на вашите файлове, но USB ключът, криптиран с BitLocker и се подстригва към ключодържател, може да осигури допълнителен слой сигурност и да държи ценни файлове близо до себе си под ръка под ръка под ръка под ръка под ръка под ръка.

Връзка за отдалечен работен плот

Windows 10 Remote Desktop

Домашните машини на Windows 10 и професионалните машини на Windows 10 могат да инициират дистанционни връзки на работния плот, така че “господар” Машината контролира робската машина и всичките му ресурси. (Правенето на това замахва дисплея на “роб” устройство.) Само професионални машини на Windows 10 могат да бъдат контролирани дистанционно – не Windows 10 Home Machines.

Домашните машини на Windows 10 могат да бъдат дистанционно асистиран, което означава, че Windows 10 “господар” Машината контролира “роб” машина и “роб” Дисплей огледало главния дисплей. Отдалечената помощ е проектирана като образователен инструмент, така че отдалечен техник да ви покаже как да коригирате графичните си настройки, например, като преместите мишката си.

Дистанционно мастило на Windows 10

Резултатът е, че работните машини могат да бъдат достъпни от дома, но домашните машини могат да се контролират само от работа. Ако управлявате малък бизнес, дистанционната връзка на работния плот е друга причина да разгледате Windows 10 Professional.

Клиент Hyper-V

Не много бизнес професионалисти вероятно ще се интересуват от виртуализацията, възможността да ограждате част от вашия твърд диск във виртуален компютър, в комплект със собствена операционна система. Но за ентусиастите-особено тези, които желаят да продължат да тестват вътрешни конструкции, без да рискуват основната си система-Hyper-V е просто нещото. Всъщност виртуализацията е ключова технология, която се появява по няколко начина в рамките на Windows 10 Pro.

Виртуализацията създава сигурна работна среда във вашия компютър, която ви позволява да стартирате различни операционни системи, включително Linux, бъдещи компилации на Windows 10 и дори по -стари версии на Windows. (Просто се уверете,.)

След като имате Windows 10 Professional, вие’все пак трябва да инсталирате Hyper-V ръчно. Можете да започнете да пишете “Hyper-V” В полето за търсене. Windows ще ви предложи да инсталирате някои опционални функции. Вие’Ще им бъде даден списък с опции, където можете да инсталирате Hyper-V.

Windows Hyper V Windows 10

Нашият сестрински сайт InfoWorld предлага страхотно въведение в Hyper-V.

Актуализация на Microsoft за бизнес

Windows 10 Home натиска лепенки до вашия компютър незабавно, което ви позволява да отлагате инсталирането за няколко часа, но вече не. За някои това може да не е най -желаният вариант. Windows 10 Professional предлага опция, тъй като нашият урок в това как да управлявате актуализациите на Windows 10 обяснява. Ако ти’Останете разочаровани от неочаквани актуализации на Windows 10, които рестартират вашия компютър, Windows 10 Pro може да бъде за вас. Докато Microsoft вече е направил много от тези опции, които вече са достъпни за Windows 10 Home, възможността за отлагане на актуализации на функциите за до 365 дни все още е запазена за Windows 10 Pro.

Както е доказана историята, Мърфи’Законът може да предизвика актуализация в неспособно време. Отлагането на актуализацията означава, че вие’Ще мога да актуализирам компютъра си, когато решите, и когато всички грешки са разработени.

Windows Hyper V Windows 10

Там’е малка, досадна промяна като част от актуализацията на Windows 10 май 2020 г., обаче. Обикновено Windows ви позволява да отлагате актуализации на функциите до 365 дни. Тази политика все още е налице, но тази опция е премахната от страницата за разширени опции за актуализиране на Windows. Сега ти’Ще трябва да вляза в редактора на местните групови политики, който обикновено е инструмент за предприятията администратори и да направите промяната. (Тип Редактиране на груповата политика В полето за търсене на Windows. Вътре в редактора на груповата политика, отидете на Компютърна конфигурация> Административни шаблони> Компоненти на Windows> Актуализация на Windows> Актуализация на Windows за бизнес> Изберете Когато визуализирате, и актуализациите на функциите се получават или изберете, когато се получават актуализации на качеството).

Ръб, край’S Овидетел за сигурност: WDAG

Една ключова функция, която най -накрая е достигнала до Windows, е Windows Defender Application Guard, нещо като браузър “Супер пясъчна кутия” която беше ограничена до корпоративните версии на Windows, но беше добавена към Windows 10 Pro в актуализацията на април 2018 г. на Windows 10.

Windows 10 април Актуализирайте предпазителя на приложенията на Windows Device

WDAG създава виртуална пясъчна кутия за вашия браузър Edge, въпреки че вие’ще трябва да включите функцията в контролния панел (Контролен панел> Програми> Включване и изключване на функциите на Windows). Ако ти’Преглеждайки тъмните дълбочини на мрежата в рамките на ръба, направете го с WDAG активиран.

Обърнете внимание, че WDAG не’В момента ви позволяват да стартирате разширения и любимите може да не преодолеят, ако отворите WDAG прозорец. Може да не успеете да изтеглите файл, освен ако не промените настройка на политиката. Wdag беше Microsoft’най -сигурен начин за сърфиране в мрежата … до пясъчна кутия.

Windows Sandbox

WDAG беше нашият избор за сърфиране в мрежата, но Sandbox се подобрява върху него. Помислете за Sandbox като надграждане над WDAG или леко понижаване над пълноценният хипер-V прозорец Hyper-V. По същество Sandbox предоставя опростен начин за стартиране на самостоятелна виртуална среда, без нужда от лицензионни ключове или нещо друго. То’все още не съм съвсем тук! Sandbox дебютира в актуализацията на Windows 10 май 2019 г.

Windows Sandbox Голяма кутия

Пясъчна кутия може да се използва за тестване на приложения, като например случайна помощна програма, която сте намерили в мрежата и Aren’не съм сигурен какво прави – или дали’s зловреден софтуер. Sandbox изважда част от вашата операционна система за собствена употреба и когато затворите прозореца, всичко в него изчезва. Там’S Една ключова разлика между Sandbox и WDAG обаче: ако изтеглите файл в WDAG, той се намира във виртуалната среда. Файловете на пясъчници могат да бъдат изтеглени на вашия компютър и все още са достъпни, когато затворите приложението Sandbox. Това прави всичко малко по -малко сигурно, но по -удобно.

Sandbox може да се използва и като начин за сигурно сърфиране в мрежата. Въпреки че средата на пясъчната кутия по подразбиране съдържа инсталация на Windows с голи кости (в комплект с ръба), можете да изтеглите Chrome или всяко друго приложение. Sandbox не’t предлагайте повече анонимност от вашия браузър’S частно сърфиране режим и ако вие’Влезте в браузъра, вашата история все още ще бъде запазена. И все пак, това’донякъде удовлетворяващ, за да видите браузъра и всяка история, която е изчезнала, когато затворите пясъчна кутия.

Функции първо за бизнеса

Няколко функции в Windows 10 Professional са насочени към бизнес пазара. Присъединете се до домейн, например, ви позволява да внесете собствен компютър и да го свържете към домейна на Office. Груповото управление на политиката позволява на ИТ администратор да контролира кои компютри правят какво. И ако ти’изпълнение на древно уеб приложение по време на работа, което не е’t работи с ръба или Internet Explorer 11, Enterprise Mode Internet Explorer ви позволява да попаднете в режим на Internet Explorer 8 във вашия браузър. По същия начин, ако вашият бизнес се нуждае от специализирани приложения за предприятия, администраторът може да заключи магазина на Windows, за да се увери, че служителите ги получават и нищо друго. Там’S също възможността да се присъедините към Azure Active Directory, с възможности за еднократно влизане.

Някои потребители може Намерете някаква стойност в присвоения достъп, който взема таблет Windows и му позволява да стартира само определено приложение. Обикновено тази настройка се използва за специализиран павилион, но може да се опровергае и с таблет.

Вземете го за гъвкавостта

Преминаването към Windows 10 Professional има смисъл за хората, които биха могли да използват по -напредналите си функции – и добавянето на повече от тях с течение на времето го прави по -привлекателен. Ние наистина харесваме пясъчна кутия! Това струва пари обаче, така че Дон’не се чувствате принудени да надстроите, освен ако наистина не се нуждаете от тях. Windows 10 Home ще е достатъчен за по -голямата част от индивидуалните или семейните потребители.

Тази история беше актуализирана на 1 юли 2020 г. с допълнителни подробности, включително PCWorld’S Постоянна сделка с Windows 10 Pro за $ 40.