Необходими ли са перални машини

Резюме:

В тази статия ще обсъдим дали пералните машини се нуждаят от гореща вода и как да проверим дали пералнята ви отоплява вода. Ще проучим и различните начини, по които пералните машини загреват водата и причините, поради които може да не получавате гореща вода във вашата пералня. И накрая, ние ще предоставим някои съвети как да отстраним и коригираме общи проблеми, свързани с отоплителната вода в пералните машини.

Ключови точки:

1. Машините с две тръби стават по -рядко срещани, тъй като обикновено е по -енергийно ефективно за машината да загрее самата вода.

2. Някои перални машини загряват собствената си вода, докато други я черпят от източника на гореща вода.

3. Проверка дали водата е отоплението, ще зависи от вида на машината, която имате.

4. Показателите за дефектен нагревателен елемент включват неопределен цикъл на измиване и липса на топлина по време на измиването.

5. Облеклото, което излиза оцветено или миризливото, може също да показва проблем с отоплението на водата.

6. Пренасочването на дрениращата тръба и тестването на температурата на водата с термометър може да помогне за потвърждаване на дефектен нагревателен елемент.

7. Често срещаните проблеми, които могат да предотвратят пералнята от отоплителна вода, включват натрупване на лимела, повреден термостат и дефектно окабеляване.

8. Винаги е най -добре да се свържете с професионалист, за да отстраните всички проблеми, свързани с отоплителната вода във вашата пералня.

Въпроси:

1. Нагряват ли всички перални машини собствената си вода?

Не, някои перални машини черпят гореща вода от източника на гореща вода, докато други загряват самите вода.

2. Как мога да проверя дали пералнята ми отоплява вода?

Можете да проверите дали вашата пералня отоплява вода, като усетите топлина върху стъклената врата или отгоре на машината по време на цикъл на горещо измиване. Този метод обаче не винаги може да бъде надежден поради дебелината на корпуса на машината.

3. Какви са показателите за дефектен нагревателен елемент в пералня?

Показателите за дефектен нагревателен елемент в пералня включват неопределен цикъл на измиване и липса на топлина по време на измиването.

4. Може ли облеклото, което излиза оцветено или миризливо, да посочи проблем с отоплението на водата в пералня?

Да, облеклото, което излиза оцветено или миризливото, може да показва проблем с отоплението на водата в пералня.

5. Как мога да потвърдя дали нагревателният елемент в моята пералня е дефектен?

Можете да пренасочите дрениращата тръба във вана или голяма кофа и да изпробвате температурата на водата с термометър, когато се източи.

6. Какви са някои често срещани проблеми, които могат да предотвратят отопляемата вода на пералня?

Често срещаните проблеми, които могат да предотвратят пералнята от отоплителна вода, включват натрупване на лимела, повреден термостат и дефектно окабеляване.

7. Безопасно ли е да опитате да коригирате проблеми, свързани с отоплението на водата в пералня?

Не, най -добре е да се свържете с професионалист, за да коригирате всички проблеми, свързани с отоплението на водата в пералня, тъй.

8. Кой е най-енергийният метод за перални машини за загряване на вода?

По принцип е по -енергийно ефективно за пералните машини сами да отопляват водата, а не да разчитат на източник на гореща вода.

9. Как мога да определя дали пералнята ми е свързана с подаването на гореща вода?

Можете да се обърнете към спецификациите на производителя в книжката, която дойде с вашата машина, за да определите дали вашата пералня е свързана с захранването с гореща вода.

10. Кога трябва да се обадя на професионалист, за да проверя отоплението на водата на пералнята си?

Трябва да се обадите на професионалист, за да проверите отоплението на водата на вашата пералня, ако изпитвате постоянни проблеми или ако сами не сте сигурни как да отстраните проблема.

11. Може ли дефектният нагревателен елемент да повлияе на чистотата на прането?

Да, дефектният нагревателен елемент може да повлияе на чистотата на прането, причинявайки той да излезе оцветен или миризлив.

Необходими ли са перални машини

Машините с две тръби стават по -рядко срещани като това’обикновено са по -енергийно ефективни за машината да загрее самата вода.

Как да проверите дали пералнята отоплява вода

Отопление на вода пералня

Може би дрехите ви излизат от пералнята студена, оцветена или миришеща на мъчиста.

Поставяте ръка на пералнята по време на следващото измиване и дон’Чувствайте всякаква топлина. Това означава ли, че не е’t Отопляне на водата? Трябва ли пералнята да се почувства топла на горещо измиване?

Има няколко признаци, че пералнята може да не се нагрява правилно. Това обаче’s не толкова просто, колкото проверката дали машината се затопля.

То’S не е лесна диагноза, но тази статия предлага съвети за проверка дали вашата пералня е отопляваща вода.

Как се озадачава пералнята?

Вода пералня

Някои перални машини загряват собствената си вода, докато други я черпят от източника на гореща вода. Вие’Ще мога да разбера разликата, ако имате една или две тръби, доставящи вашата пералня.

Една тръба показва, че машината ще бъде снабдена със студена вода и ще загрее самата вода. Това е по -често в Европа.

В Северна Америка, то’s също обичайно да се виждат машини с две тръби, една за гореща и една за студена вода. Дори тези машини може да се наложи да се нагреят по -нататък вода, ако решите да се измиете на много горещ цикъл.

Машините с две тръби стават по -рядко срещани като това’обикновено са по -енергийно ефективни за машината да загрее самата вода.

Как да проверите температурата на водата за пералня

Проверете температурата на водата от дрениращата тръба

Проверка дали водата се нагрява ще зависи от какъв вид машина имате. За щастие по -новите модели ще открият всякакви неизправности, ще покажат съобщение за грешка и дори ще спрат цикъла.

По -стари модели Дон’Не имам тази способност, така че има няколко различни начина за проверяване:

  • Ако цикълът на измиване продължи за неопределено време, това може да е индикация, че нагревателният елемент е дефектен.
  • Поставете товар при висока температура (60 градуса по Целзий или по -горе) и проверете стъклената врата или отгоре на машината около 30 минути в цикъла на измиване, за да видите дали можете да усетите някаква топлина. Ако имате шайба с най-високо зареждане, можете да проверите капака вместо вратата.
    За съжаление този метод е’t неуспешен безопасен, тъй като стъклото и пластмасовата корпуса на машините са дебели, така че може да не усетите топлината, дори ако е’s работи правилно.

Плюс това, водата е гореща само за кратък период, така че може да го пропуснете в зависимост от вашата машина’S цикъл.

  • Проверете дали дрехите излизат чисти или оцветени и миризливи. Отново този метод не е непременно индикатор, че дефектен нагревател е виновен. Дрехите, които излизат на MOSTY или не са измити, може да се дължат на други проблеми.
  • Ако е възможно, прегледайте дрениращата тръба във вана или голяма кофа и след това тествайте температурата на водата с термометър, когато се източи.

Нито един от изброените по -горе методи не може самостоятелно да потвърди дефектния нагревателен елемент. Някои комбинации от тях обаче могат да ви дадат представа.

Като правило, ако измиването ви излезе чисто, там’вероятно няма за какво да се притеснявате. Когато се съмнявате, винаги се обадете на професионалист, който да проверява.

Защо не получавам топла вода в пералнята си?

Натрупване на отоплителен елемент Limescale

Ако ти’Убедете се, че вашата машина не се нагрява, тя може да бъде причинена от няколко проблема:

  • Отоплителният елемент има натрупване на лимела и може’t функционира правилно.
  • Термостатът е повреден. Термостатът открива, когато водата се загрява до избраната от вас температура, но ако е’е дефектна, водата може да не се загрее правилно.
  • Проблем в машината’S окабеляване. Може да има дефектно окабеляване, спиращо захранването към отоплителния елемент, което означава, че може’t поддържайте мощността.

Във всеки случай, то’винаги е най -добре да се свържете с професионалист, тъй като опитите да поправите вашата машина може да анулира гаранцията или по -лошо, защото ви навреди.

В измиването е вашето ръководство за най -добрите продукти за пране и почистване, съвети и трикове. Нашата мисия е да разрешим Великобритания’S Дилеми за почистване и пране!

Необходими ли са перални машини?

Пералня

Когато пералните машини предлагат измиване до 90 ° C, някои се чудят дали пералнята им използва гореща вода от мрежата или дали тя загрява самата вода.

По -голямата част от пералните машини ще бъдат свързани само със захранването на студена вода и ще го загряват по време на цикъла на измиване. Други ще вземат вода както от горещите, така и от студените запаси. Най -добрият начин да разберете това, ако не сте го направили’Не инсталирайте сами пералнята, е да разгледате производителя’s Спецификации в книжката, която идва с вашата машина. Ако можете.

По -стари машини

Ако вашата пералня е по -стара, тогава се консултирайте с книжката, която дойде с нея. Ако вашата брошура е отишла, тогава вижте дали можете да разберете онлайн или по -лесно да извадите машината достатъчно далеч, за да видите колко конектори има на гърба. Ще има червена и синя тръба, ако вашата машина поема вода от горещото ви снабдяване и студеното снабдяване.

По -нови машини

Съвременните машини се произвеждат по екологични стандарти (вижте най-икономичните перални машини във Великобритания тук), така че ще се използват само студеното снабдяване. Казва се само използването на вода от студеното снабдяване, за да ви спести пари в дългосрочен план, като не използвате отоплителната си система. Много хора всъщност използват газ, за ​​да отопляват домовете и водата си, така че могат да твърдят, че използването на газ за топлинна вода е по -евтино от електричеството, използвано за пералнята, за да го направи. Има малко спорове по този въпрос.

Защо просто студено?

С света, който се опитва да се притиска към използването на енергия и околната среда на преден план на много хора’S Фокус, все повече и повече се превръщат в измиване с ниска температура. Производителите произвеждат ‘Само за студ’ Машини, които да помогнат за създаването на повече екологичен продукт, но и за намаляване на разходите за производство. По -евтино е да се произвежда машина, която има само един вход и няма нужда от клапан за гореща вода.

Машините, които имат както горещи, така и студени запаси, използват горещото захранване само при измиване над 50 ° C, така че тази промяна в производството не е всичко толкова вредно, когато средното измиване е при 40 ° C.

Все още ли се правят горещи машини за доставка?

Те са сравнително трудни за източник, но все още се произвеждат от някои производители. Проблемът с пералнята с горещо пълнене е там еко рейтинг, те обикновено ще бъдат класифицирани като B или по -ниски и могат да бъдат доста скъпи.

Заключение

И така, пералните машини се нуждаят от гореща вода? Е … всичко зависи от вашето енергийно снабдяване в дома. Ако домът ви е напълно изтичащ за доставка на електроенергия, тогава това няма да има реална разлика за сметката ви, тъй като отоплителната вода и отоплението на вашата пералня би довело до подобни разходи. Ако имате захранване с газ за отоплението си, може да е по -евтино да използвате гореща и студена пералня за пълнене.

Ако рядко пускате цикъл на измиване след 30-40 ° C, тогава вероятно не сте’Не трябва да се притеснявате да получите пералня с двойна доставка за вашето пране.

В измиването е вашето ръководство за най -добрите продукти за пране и почистване, съвети и трикове. Нашата мисия е да разрешим Великобритания’S Дилеми за почистване и пране!