Купуване на нова кола след пълна загуба: какво трябва да знаете

Ако сте натрупали колата си при инцидент, може да има смисъл да говорите с опитен адвокат за автомобилна катастрофа. Понякога застрахователните компании подценяват справедливата пазарна стойност на вашия автомобил. Адвокатът може да ви помогне да разберете вашите възможности и ще договаряте за по -добро споразумение, за да можете да изплатите заема си за кола. Научете повече за получаването на адвокат след автомобилна катастрофа.

Обобщение на статията:

1. Общата загуба настъпва, когато разходите за ремонт на щетите на автомобила са повече от стойността на автомобила.
2. Подаването на застрахователен иск е първата стъпка за получаване на изплащане за общата загуба.
3. Застрахователната компания ще плати настоящата действителна парична стойност на автомобила, която обикновено е по -малка от това, което сте платили за нея.
4. Ако все още дължите пари на колата, застрахователният чек ще отиде за изплащане на заема ви.
5. Можете да изберете да използвате застрахователния чек, за да купите нова кола, ако притежавате предишната си кола направо.
6. Основни моменти за закупуване на нов автомобил след пълна загуба включват подаване на застрахователна иск, теглене на превозното средство до одобрено съоръжение, проверка на необходимите документи, подаване на иск за пропаст, ако е необходимо, договаряне.

Въпроси въз основа на текста:

1. Каква е пълната загуба по отношение на автомобил?
Общата загуба настъпва, когато разходите за ремонт на щети от автомобили от инцидент са повече от стойността на автомобила.

2. Как можете да получите изплащане за обща загуба?
Можете да получите изплащане за пълна загуба, като подадете застрахователен иск до вашата автомобилна застрахователна компания.

3. Какво ще плати застрахователната компания за обща загуба?
Застрахователната компания ще плати настоящата действителна парична стойност на автомобила, която обикновено е по -малка от това, което сте платили за нея.

4. Какво се случва, ако все още дължите пари на колата?
Ако все още дължите пари на колата, проверката на застраховката ще бъде използвана за изплащане на заема ви.

5. Можете ли да използвате застрахователния чек, за да купите нов автомобил?
Да, ако притежавате предишната си кола направо, можете да изберете да използвате застрахователния чек, за да купите нов автомобил.

6. Кои са основните моменти, които трябва да се вземат предвид при закупуване на нова кола след пълна загуба?
Ключовите точки, които трябва да вземете предвид при закупуване на нова кола след пълна загуба, са подаване на застрахователен иск, теглене на превозното средство до одобрено съоръжение, проверяване на необходимите документи, подаване на иск за пропаст, ако е необходимо, договаряне.

7. Какъв вид покритие влияе на застрахователното изплащане за обща загуба?
Вид.

8. Какви фактори определят действителната парична стойност на автомобил?
Действителната парична стойност на автомобила се определя от годината, марка, модел, пробег и цялостно състояние.

9. Каква информация изисква застрахователната компания при подаване на иск?
Застрахователната компания изисква подробна информация за произшествието, включително случилото се, който е участвал, а другият шофьор на превозно средство и застрахователна информация, полицейски доклад, информация за заема и снимки.

10. Какво се случва с превозното средство след застрахователното споразумение за пълна загуба?
Като част от застрахователното споразумение ще пуснете автомобила си на застрахователната компания, който след това ще го притежава физическо притежание. Трябва да изчистите всички лични вещи и информация от превозното средство.

11. Може ли да бъде договорена спасима кола, за да получи споразумение, докато все още държи колата?
Да, в зависимост от вашата застрахователна полица, можете да договаряте за получаване на споразумение за спасима кола и все още я пазете, макар че ще има спасителна собственост.

12. Налично ли е покритие на автомобили под наем след обща загуба?
В зависимост от вашата застрахователна полица, може да имате право на покритие на автомобили под наем, което може да осигури автомобил под наем за определен брой дни след споразумението.

13. Как работи общият процес на загуба за наети автомобили?
За наетия автомобил застрахователното изплащане за действителната парична стойност обикновено ще отиде във финансовата компания. Ако застрахователното изплащане е по -малко от останалата стойност на лизинга, ще трябва да платите разликата, освен ако нямате застраховка за пропаст.

14. Какви са стъпките, свързани с закупуването на нова кола след пълна загуба?
Стъпките, свързани с закупуването на нов автомобил след пълна загуба, включват подаване на застрахователен иск, теглене на превозното средство до одобрено съоръжение, проверка на необходимите документи, подаване на иск за пропаст, ако е необходимо, договаряне на изплащане, разговори с вашия кредитор и накрая, приемане.

15. Колко време отнема процесът на подаване на застрахователен иск и получаване на изплащане?
Процесът на подаване на застрахователен иск и получаване на изплащане може да отнеме от няколко дни до няколко седмици, в зависимост от натоварването и възможностите на местните коректори и магазини за тяло.

Купуване на нова кола след пълна загуба: какво трябва да знаете

Ако сте натрупали колата си при инцидент, може да има смисъл да говорите с опитен адвокат за автомобилна катастрофа. Понякога застрахователните компании подценяват справедливата пазарна стойност на вашия автомобил. Адвокатът може да ви помогне да разберете вашите възможности и ще договаряте за по -добро споразумение, за да можете да изплатите заема си за кола. Научете повече за получаването на адвокат след автомобилна катастрофа.

Общото обща кола влияе ли на кредита ви?

Съобщава се за Zacks Research на:

Логос за Yahoo, MSN, MarketWatch, Nasdaq, Forbes, инвеститори.com и Morningstar

Zacks Investment Research

е A+ оценен BBB

Лого BBB (по -добро бизнес бюро)

Copyright © 2023 Zacks Investment Research

В центъра на всичко, което правим, е силен ангажимент за независими изследвания и споделяне на своите печеливши открития с инвеститори. Тази отдаденост да предоставя на инвеститорите предимство на търговията доведе до създаването на нашата доказана система за оценяване на акции Zacks Rank. От 1986 г. тя почти утрои S&P 500 със средна печалба от +26% годишно. Тези възвръщаемост обхващат период от 1986-2011 г. и бяха разгледани и засвидетелствани от Бейкър Тили, независима счетоводна фирма.

Посетете производителността за информация за показаните по -горе номера на производителността.

Данните от NYSE и AMEX се забавят най -малко 20 минути. Данните на NASDAQ се забавят най -малко 15 минути.

Купуване на нова кола след пълна загуба: какво трябва да знаете

Редакционна бележка: Съдържанието на тази статия се основава само на мненията и препоръките на автора. Може да не е прегледан, поръчан или одобрен по друг начин от някой от нашите мрежови партньори.

Общата загуба се случва, когато разходите за ремонт на щети от автомобили от инцидент са повече, отколкото колата си струва. Щетите могат да бъдат от сблъсък с друго превозно средство или акт на природа като дърво, падащо върху него по време на буря. Във всеки случай първата ви стъпка трябва да бъде да подадете иск до вашата автомобилна застрахователна компания.

Вашата застрахователна компания ще ви плати настоящата действителна парична стойност на автомобила, в зависимост от покритието ви и обстоятелствата на произшествието или ще плати на финансиращата компания, ако все още дължите баланс. Действителната парична стойност обикновено е по -малка от тази, която сте платили за превозното средство.

Ако все още дължите пари на колата, застрахователният чек ще отиде да плати заема. Можете да направите проверката на автомобилната катастрофа и да я поставите към нова кола, ако я притежавате направо.

 • Подайте застрахователен иск
 • Теглене на превозното средство до одобрено съоръжение
 • Проверете документите
 • Подайте иск за празнина
 • Договаряне на изплащане
 • Говорете с вашия кредитор
 • Приемете изплащането и започнете да пазарувате
 • Нова кола след често задавани въпроси за загуба

Подайте застрахователен иск

Уверете се, че разбирате какъв тип покритие имате, тъй като това може да повлияе на застрахователното ви изплащане. Застраховката за сблъсък защитава колата ви в случай на сблъсък, докато всеобхватните застрахователни актове на природата, като градушка и падащи дървета. Приспадащите се и ограниченията на покритието могат да се различават.

Когато имате автомобилна катастрофа, подайте иск до вашата застрахователна компания, за да започнете процеса. Първо, щетите на автомобила ще бъдат оценени и създадена оценка. Застрахователната компания ще сравни оценката на ремонта с вашия автомобил’s Текуща действителна парична стойност (ACV), а не това, което сте платили за превозното средство. Действителната парична стойност се основава на превозното средство’s година, направете, модел, пробег и цялостно състояние. Размерът на вашата политика, приспадаща и всички държавни данъци и такси, също ще бъде приспаднат за определяне на ACV.

Този процес може да отнеме няколко дни до няколко седмици, в зависимост от натоварването и възможностите на местните коректори и магазини за тяло. След тежка регионална градушка или ураган, например, може да отнеме седмици, за да се инспектират всички засегнати превозни средства.

Когато подадете иск, застрахователната компания ще иска да знае подробна информация за вашата злополука, включително:

 • Какво се случи и къде
 • Който участва
 • Другият шофьор’S Информация за превозно средство и застраховка
 • Полицейски доклад
 • Информация за заема (кредитор, номер на сметка)
 • Снимки

Като част от застрахователното споразумение ще пуснете автомобила си на застрахователната компания. Това означава, че подпишете заглавието на застрахователната компания и те приемат физическо притежание на превозното средство. Не забравяйте да изчистите всички лични артикули и информация от превозното средство и изтрийте всяка информация в телефона и навигационната система.

Ако имате кола, която’S сравнително ниска стойност, застрахователната компания може да я обяви за обща загуба, тъй като разходите за ремонт са твърде високи. Въпреки това, превозното средство може да бъде спасимо – ако е така, можете да договорите за получаване на споразумение и все още да държите колата, но това може да има спасително заглавие.

В зависимост от вашата застрахователна полица, може да имате право на кола под наем, известна като покритие на транспортните разходи. Политиката може да плаща до определена сума на ден и може да отговаряте за всички допълнителни разходи за ограниченията на политиката. Може да успеете да се регистрирате за допълнително покритие, което плаща за автомобил под наем до 10 дни след селището.

Подаване на застрахователен иск върху наета кола

Процесът за обща загуба на наети превозно средство е подобен на финансирано или притежавано превозно средство. Обикновено застрахователното изплащане за действителната парична стойност ще отиде във финансовата компания. Ако то’s По -малко от останалата стойност на лизинга, ще трябва да платите разликата, освен ако нямате застраховка за празни.

Теглене на превозното средство до одобрено съоръжение

След инцидента можете да накарате превозното средство да бъде изтеглено до магазин за автосалиене, одобрено от вашата застрахователна компания, но вие’не е задължен да използва препоръчания магазин за ремонт. Въпреки това, може да има свързани обезщетения, като директни плащания и гаранции за ремонта. Обадете се на вашия агент или линията за безплатни искове, за да поискате одобрен магазин за тяло наблизо. Някои превозвачи предлагат онлайн локатор на тялото.

Вашата автомобилна застраховка може да покрие тегленето до определено разстояние в случай на инцидент, дори ако не сте’не разполагат с покритие на пътната помощ. Ако сте платили за незадължително покритие за пътна помощ, това също може да ви възстанови, че сте теглени за срив или забиване. Шофьорът при вина’s застраховката може да плати за разходите за теглене, така че ако вие’От отговорната страна, вашата застраховка може да свърши да плаща за вашите собствени и другия шофьор’S такси за теглене.

Проверете документите

След теб’VE подаде иск, следете документите. Дръжте се за всички разписки за разходи извън джоба като теглене или настаняване и не забравяйте да ги изпратите. Освен това се регистрирайте с вашата застрахователна компания и вашия кредитор.

Следвайте процеса чрез застрахователната компания’S сайт за онлайн претенции или се обадете на вашия контакт. Процесорът на претенциите може да поиска повече информация, така че гледайте за всякакви съобщения чрез портала, имейл или телефон на претенции. Шофьорите трябва да изпращат имейл или да изпратят изпращане по факс на всякакви изключителни документи възможно най -скоро, за да ускорят процеса. Контактът ви с претенции ще ви уведоми как и кога можете да очаквате да получите споразумението за искове. Попитайте вашия кредитор за сумата за изплащане на заем, за да видите дали сумата на сетълмента ще изплати заема.

Топ застрахователен доставчик претендира за уебсайтове

Какво се случва, когато общаташ финансирана кола?

Ако вашето финансирано превозно средство се счита за “обща загуба” след инцидент, застраховката за пропаст може да помогне.

От Стейси Барет, адвокат

Вземете компенсацията, която заслужавате. Помогнахме на 215 клиенти да намерят адвокати днес.

Повечето хора нямат достатъчно пари, за да си купят нов или употребяван автомобил. Вместо това те заемат пари от кредитор, плащат на продавача за автомобила и връщат заема обратно на месечни вноски над две до осем години. През това време може да се случи много, включително сериозна автомобилна катастрофа. Тази статия очертава какво се случва, когато все още дължите пари на обща кола.

Ключови поемания

 • Застрахователна компания ще счита колата ви за “обща загуба” (общо), когато това би струвало повече, отколкото си струва.
 • Застрахователите обикновено плащат на собствениците на справедливата пазарна стойност (наречена действителната парична стойност или ACV) за обща кола.
 • ACV на вашия автомобил може да е повече или по -малко от това, което дължите на заема си за кола по време на инцидента си, в зависимост от много фактори, като например възрастта на вашия автомобил, пробег, признаци на износване и история на инциденти.
 • Условията на вашия заем изискват застрахователните плащания, които получавате, да бъдат приложени изцяло към вашия неизплатен заем.
 • След като приложите застрахователното плащане, носите отговорност за плащане на остатъци от заема.
 • Застраховката за пропаст може да ви помогне да покриете разликата между ACV на вашия автомобил и това, което дължите на заема си.

Каква е обща кола?

“Общо” автомобил е този, който автомобилната застрахователна компания решава, че е “обща загуба.„Много държави задават праг, когато застрахователят трябва да е с обща кола. Например, държавното законодателство може да изисква застраховател да общия автомобил, когато разходите за поправяне е повече от 75% от ACV на автомобила. В друго състояние прагът може да достигне 100% или само 50%. В държави, които не задават праг, застрахователните компании обикновено претеглят разходите за ремонт и спасяване на автомобил срещу ACV на автомобила.

Например, да кажем, че разбивате колата си в дърво. За щастие, не сте наранени, но колата ви е доста объркана. Вашият механик изчислява, че това ще струва 8 500 долара, за да се поправи. Вашата застрахователна компания казва, че ACV на вашия автомобил е 10 000 долара. Ако общият праг на загуба във вашия щат е определен на 75%, вашият застраховател ще обобщи автомобила ви, защото това ще струва повече от 7500 долара за ремонт. Но ако механик може да поправи колата ви за 5000 долара, вашата застрахователна компания вероятно ще ви възстанови за разходите за поправянето й.

Мога ли да запазя своята обща кола?

Ако имате сантиментална привързаност към колата си или мислите, че можете да я поправите, можете да запазите общата си кола. Но застрахователната компания ще приспадне стойността на спасяването на колата (това, което биха получили за нея от боклук) от вашето селище.

Обозначаването на “общата загуба” ще бъде част от историята на автомобила на вашия автомобил и може да ви е трудно да се регистрирате, застраховате и продавате колата в бъдеще.

Имам ли нужда от застраховка за обща кола?

Ако колата ви е обща, не е нужно да продължите да правите плащания за застраховка на автомобили. Обща кола не се движи.

Ако решите да запазите и поправите вашия автомобил, вероятно ще трябва да получите възстановен заглавие от държавния отдел за моторни превозни средства и застраховки, преди да можете законно да го управлявате. Получаването на застраховка с възстановено заглавие е възможно, но не лесно. Някои застрахователи изобщо няма да покрият преустроените автомобили, други предлагат само покритие на отговорност. Ако сте настойчиви, може да намерите превозвач, който предлага политики за пълно покритие за възстановяващи се автомобили.

Какво се случва, когато все още дължите пари на обща кола?

Ако колата ви е общо след инцидент и не сте изплатили заема си, вашите опции обикновено зависят от:

 • Какъв тип автомобилна застраховка имате (включително застраховка за пропаст)
 • действителната парична стойност на вашия автомобил (ACV) и
 • Колко дължите на заема си за кола.

Нека разгледаме по -отблизо как може да се изиграе твърдението ви.

Ако имате застраховка

Повечето кредитори ви карат да получавате автомобилна застраховка, когато финансирате кола. Но покритието, което вашият заемодател изисква, може да не е достатъчно, когато колата ви е обща. Защо? Защото застрахователните компании не се интересуват от това колко дължите на заема си. Те изплащат само ACV на колата ви в момента на произшествието. Автомобилите се амортизират (губят стойност с течение на времето), така че застрахователното ви споразумение може да бъде хиляди долари по -малко от това, което дължите на заема си.

Например, да кажем, че се завъртате и натиснете знак за спиране. Колата ви е общо. Застрахователната компания казва, че ACV на вашия автомобил е 8 000 долара, но все пак дължите 10 000 долара на заема си. Застрахователят ще намали вашия кредитор за чек за 8000 долара. Все още трябва да платите останалите 2000 долара на заема си, въпреки че колата ви е разрушена. (Вижте по -долу, за да научите как застраховката за пропаст може да ви предпази от този финансов риск.)

Ако ACV на колата ви е повече, отколкото дължите на заема си, застрахователят ще изплати заема си първо и ще получите да запазите останалата част от проверката за сетълмент. Например, ако ACV на автомобила ви е 8 000 долара и дължите 2000 долара, застрахователят ще плати на кредитора си 2000 долара, а вие 6000 долара.

За съвети какво да правите, ако не сте съгласни с оценката на застрахователя на вашия автомобил, вижте: Застрахователната компания казва?

Ако нямате застраховка

Шофирането без застраховка или друго доказателство за финансови способности е незаконно в повечето държави. И обикновено не можете да получите заем за кола без застраховка. Ако извършите общата си финансирана кола при инцидент, докато нямате автомобилна застраховка, ще трябва да продължите да правите плащания за заем, докато заемът ви не бъде изплатен. Също така ще трябва да платите за всички разходи, свързани с произшествия (медицински сметки, имуществени щети) от джоба. Ако произшествието включва друг шофьор или нечия собственост, може да ви бъде съден. Можете също така да загубите шофьорската си книжка и да се сблъскате с огромна глоба за шофиране без застраховка.

Ако другият шофьор е виновен

Да кажем, че автомобила ви връща на стопа. Ако другият шофьор е виновен за произшествието, може да успеете да подадете иск с застрахователната компания на този водач (ако приемем, че нямате работа с неосигурен шофьор). Това се нарича „Иск за застраховане на трети страни.„Независимо дали се занимавате с другата застрахователна компания на шофьора или с ваш собствен, застрахователят ще изплати ACV само за обща кола.

Ами ако застрахователното споразумение няма да покрие салдото за заем на автомобила?

Застрахователните компании не са длъжни да плащат баланса на вашия автомобил. Застрахователите изплащат само справедливата пазарна стойност (ACV) на автомобил в деня на произшествието. Например, да кажем, че заспивате на волана и ударете парапета. Благодарение на вашите въздушни възглавници сте добре, но колата ви е обща. Имате пълно покритие, включително сблъсък и всеобхватна. Вашият застраховател решава, че ACV на колата ви е 18 000 долара. Но все пак дължите 25 000 долара на заема си за кола.

Вашият застраховател ще плати общата ви сетълмент – 18 000 долара – на вашия кредитор. Ще бъдете на куката за останалите 7000 долара на заема си. Застраховката за пропаст може да ви помогне да покриете разликата между ACV на вашия автомобил и това, което дължите на заема си.

Какво е застраховка за пропаст?

Застраховката за пропаст (кратка за „Гарантирана автоматична защита“) покрива разликата между ACV на вашия автомобил и сумата, която дължите на вашия заем. Обикновено можете да закупите покритие на празнината чрез кредитора на вашия автомобил или застрахователната компания.

Застраховката за пропаст не е евтина и имате нужда от нея само когато дължите повече от стойност на колата ви. Застраховката за пропаст може да си струва да имате, ако вие:

 • Поставете малко или никакви пари за колата си
 • взе заем за повече от няколко години
 • шофирайте повече от обикновения човек или
 • Купих кола, която губи бързо стойност.

Например, да кажем, че вие ​​сте общили спортните си автомобили. Застрахователят казва, че ACV на вашия автомобил е 25 000 долара, но все пак дължите 35 000 долара на заема си. Застраховката за пропаст може да покрие разликата от 10 000 долара между баланса на заема за автомобили и проверката за сетълмент за застраховане.

Каква застраховка за пролуки не покрива

Застраховката за пропаст започва само когато колата ви е пълна загуба поради инцидент или кражба. Застраховката за пропаст обикновено няма да плаща за разходи като:

 • ремонт на автомобили, когато колата ви не е пълна загуба
 • Повреда на имуществото, което причинявате
 • медицински разходи
 • кола под наем и
 • пренасяне на баланси от предишни заеми.

Други видове автомобилна застраховка-като отговорност, сблъсък, защита на личните наранявания (PIP)-Колични загуби, свързани с аварии, когато колата ви не е обща обща.

Може ли съдебен процес да помогне за покриване на баланса на заема, ако нямам застраховка за пропаст?

Застрахователните компании не са длъжни да изплащат салдото на вашия автомобил. Те са на куката за справедливата пазарна стойност на вашия автомобил. Идеята е, че ще можете да замените общата си кола с общите си пари за сетълмент. Но нещата не винаги се получават по този начин, когато финансирате колата си. И така, какво правите, когато общатате колата си и сте с главата надолу на заема си?

Ако нямате застраховка за пропаст, за да покриете разликата между общата ви сетълмент на загубите и баланса на заема си, можете да опитате да преговаряте със застрахователната компания. Можете да използвате онлайн инструменти или свой собствен оценител, за да се опитате да убедите застрахователя, че ACV на вашия автомобил е поне толкова, колкото балансът на вашия заем. Ако застрахователят няма да помръдне, говорете с адвокат. Адвокат може да ви говори чрез вашите възможности, включително потенциално гражданско дело, и да се опита да ви помогне да получите по -добро предложение за уреждане.

Как да получа нова кола, след като старата ми кола е обща?

Вашите опции – и бюджет – за закупуване на нова кола, когато старата ви кола е обща, зависят от вашето застрахователно покритие, колко струва вашата кола и колко дължите на колата си.

Най -добрият сценарий: Вашето сетълмент за обща загуба е повече от баланса на вашия заем. Можете да изплатите заема си и да използвате останалите пари за сетълмент, за да пазарувате нова кола.

Най -лошият сценарий: Вашето сетълмент за обща загуба е по -малко от баланса на заема ви и нямате застраховка за пропаст. Вие сте заседнали с обща кола, която не можете да шофирате и плащане на кола, докато заемът не бъде изплатен. Можете да си купите нова кола със спестявания или вашият кредитор може да успее да консолидира това, което дължите в нов заем.

Някои застрахователи предлагат застраховка „Нова подмяна на автомобили“. Този тип покритие плаща стойността на автомобил със същата марка и модел, ако колата ви е обща. Застраховката за подмяна на нови автомобили обикновено е ограничена до по-новите автомобили и често е по-скъпа от застраховката за пропаст.

Говорете с адвокат

Ако сте натрупали колата си при инцидент, може да има смисъл да говорите с опитен адвокат за автомобилна катастрофа. Понякога застрахователните компании подценяват справедливата пазарна стойност на вашия автомобил. Адвокатът може да ви помогне да разберете вашите възможности и ще договаряте за по -добро споразумение, за да можете да изплатите заема си за кола. Научете повече за получаването на адвокат след автомобилна катастрофа.

Какво се случва, ако колата ви е обща?

Отблизо от две автомобила, повредени при пътнотранспортно произшествие

До 31 декември 2023 г. Experian, Transunion и Equifax ще предложат всички u.С. Потребителите безплатни седмични кредитни отчети чрез годишен crediTreport.com, за да ви помогне да защитите финансовото си здраве по време на внезапните и безпрецедентни трудности, причинени от Covid-19.

В тази статия:

 • Какво означава това, когато колата ви е обща?
 • Застраховката покрива ли обща кола?
 • Все още ли трябва да извършвате плащания за заем на обща кола?
 • Как може да се отрази общата кола на вашите кредитни резултати?
 • Проверете кредита си

Автомобилната катастрофа може да бъде емоционално и финансово смазваща. Но когато колата ви е обща при катастрофа, въздействието може да бъде още по -пагубно. Ако колата ви е обща, което означава, че вашият застраховател го е обявил за обща загуба, превозното средство обикновено е нефиксиращо или ще изисква ремонт, който надвишава стойността на превозното средство.

Хоп в седалката на водача и се закопчавайте, докато обясняваме какво означава, когато колата ви е обща, дали вашият застраховател ще покрие общо автомобил и още повече.

Какво означава това, когато колата ви е обща?

Стандартната полица за автомобилно застраховане обикновено няма да плати, за да поправи колата ви, ако е обща обща. Когато колата ви е обща, застрахователната компания е решила, че ремонтите ще струват повече, отколкото колата струва или че колата е просто извън ремонта. Така че, ако е необходимо, ремонтите ще струват 15 000 долара, но превозното средство се оценява на 13 000 долара, застрахователят вероятно ще го обяви за обща загуба. В някои държави може да се изисква застраховател, за да обобщи колата ви, ако разходите за ремонт ще надхвърлят определен процент от стойността на автомобила.

След като автомобилът е обща, вашият застраховател може да ви дължи действителната парична стойност на вашия автомобил, в зависимост от това, което казва вашата автомобилна застрахователна полица. Вашият застраховател ще разбере действителната парична стойност на вашия общ автомобил, като разгледа следната информация за превозното средство:

 • Направете и модел
 • Възраст
 • Пробег
 • Условие
 • Стойност на препродажба на частите и метала (известна като стойността на спасяването)
 • Възможност за невиждани щети (течове, проблеми с подравняването и т.н.)
 • Колко по търсене е превозното средство на вашия местен автомобилен пазар

Действителната парична стойност се отнася до продажната цена, която автомобилът може разумно да бъде добит на открития пазар, преди да бъде разбит. Тя се различава от друг термин, който може би сте чували по отношение на автомобилната застраховка: Стойността на заместващата стойност. Разходът за подмяна се отнася до това, което би струвало закупуването на чисто нов автомобил, съпоставим с тази, която е обща обща. Не всички автомобилни застрахователни полици предлагат разходите за подмяна като опция.

Имайте предвид, че вашата автомобилна застрахователна премия ще бъде по -висока, ако отидете с покритие на разходите за подмяна вместо действително покритие на паричната стойност.

Застраховката покрива ли обща кола?

Ако застрахователят обхваща вашия автомобил, той обикновено се обхваща от две части от вашата полица: цялостно покритие и покритие на сблъсъка. Когато имате заем или лизинг на автомобил, тези два вида покритие обикновено се изискват. Те обаче не са законни изисквания към автомобил, който сте изплатили – решението за носене на цялостно или сблъсък зависи от вас от вас. Без покритие извън застраховката за отговорност, която се изисква в почти всяка държава, може да се наложи да платите от джоба си, за да замените общата си кола (особено ако сте виновни при катастрофата).

Изчерпателната застраховка обхваща щети или бедствия, които не са свързани с сблъсък. Междувременно се прилага застраховката за сблъсък, когато колата ви е повредена по време на катастрофа с друга кола, предмет или имот.

В някои случаи застрахователят може да не покрива иск, когато колата ви е пълна загуба. Ето пет възможни причини за отхвърлянето на вашия иск:

 1. Липсва ви подходящо покритие, като цялостно или сблъсък.
 2. Не успяхте да сте в крак с вашите премийни плащания.
 3. Шофирахте в нетрезво състояние.
 4. Отнехте твърде много време, за да съобщите щетите на вашата застрахователна компания.
 5. Сте подали измамна иск.

Обърнете внимание, че всяка застрахователна компания използва различни критерии за деклариране, че автомобилът е пълна загуба. Въпреки това, автомобил, който е общо от един застраховател.

Ето три неща, които трябва да имате предвид относно иск за обща кола:

 1. Ще трябва да платите приспадането си, преди застрахователната компания да издаде проверка на иск.
 2. Ако смятате.
 3. След като искането ви е одобрено, застрахователят обикновено поема собствеността върху общия автомобил, който след това може да бъде продаден за скрап или части. Ако искате да запазите вашия автомобил с общо събрание (и това е разрешено там, където живеете), застрахователната компания ще извади стойността на спасяването от изплащането на вашите искове.

Все още ли трябва да извършвате плащания за заем на обща кола?

Застрахователните експерти препоръчват да продължават да правят заем или лизингови плащания, докато застрахователната компания не изпрати плащането на иска на вашия кредитор, дори ако не можете да шофирате автомобила.

След като заемодателят бъде изплатен, какво ще стане, ако все още дължите пари на колата? Освен ако нямате това, което е известно като застраховка за пропаст, вие сте отговорни за съставянето на някаква разлика между изплащането на иска и заема или лизинговия баланс. И така, да кажем, че застрахователната компания е изплатила действителната парична стойност на общата кола от 25 000 долара, но дължите 27 500 долара на заема, финансираща превозното средство. В този случай сте отговорни за останалите 2500 долара.

Придържайки се към този пример, застраховката за пропаст, която купувате отгоре на стандартното си покритие, може да запълни празнината между плащането на иска от 25 000 долара и заема от 27 500 долара или лизингов баланс. Това означава, че не би трябвало да измисляте разликата от 2500 долара сами. Имайте предвид обаче, че застраховката за пропаст стартира само когато вече сте получили цялостно и сблъсък на сблъсъка. Застраховката за пропаст обикновено струва около 5% от годишната ви премия за застраховане на автомобили, според AAA.

Как може да се отрази общата кола на вашите кредитни резултати?

Автомобилните катастрофи, дори тези, които водят до обща финансирана кола, няма да повлияят пряко на вашите кредитни резултати. Кредитните резултати се основават единствено на информацията във вашия кредитен отчет и не включват неща като вашия шофьорски запис или предишни застрахователни искове.

За да сте сигурни, че кредитът ви остава невредим, работете в тясно сътрудничество със вашия застраховател и кредитора си, за да сте сигурни, че заемът, покриващ превозното средство, е изплатен правилно и затворен. Вашето финансово задължение да извършвате плащанията на автомобила ви не изчезва, докато салдото по заема не достигне $ 0, независимо дали това е, защото вашият застраховател възстанови кредитора, или сте изплатили това, което е останало след приноса им.

Въпреки че злополуката няма да навреди на кредитните ви резултати, това може да повлияе на вашата премия за автомобилно застраховане, дори ако колата ви е общо след инцидент. Може да успеете да избегнете това, ако се класирате за покритие на прошката на произшествието, но това обезщетение не е достъпно във всяка държава или от всеки застраховател. Застрахователните компании, които го предлагат, включват Allstate, American Family, Geico, Liberty Mutual, Nationwide, Progressive, Hartford, Travellers и USAA.

Проверете кредита си

Претенция за автомобилно застраховане, произтичащо от злополука, която обща колата ви може да повлияе на вашата застрахователна премия. Но това не трябва да се отразява на кредита ви, стига вашият автомобилен заем да бъде изплатен по един или друг начин. Работете в тясно сътрудничество със своя застраховател и кредитор и останете на върха на кредита си. Вземете безплатно копие от вашия кредитен отчет от трите кредитни бюра в годишния CREDITREPORT.com. Можете също да прегледате вашия кредитен отчет безплатно чрез Experian и да се регистрирате за безплатен мониторинг на кредита, докато сте в него. Ако планирате да финансирате друго превозно средство, което да замени това, което току -що сте загубили, получаването на вашите кредитни резултати в страхотна форма може да ви помогне да осигурите по -добра оферта за заем.

Дон’t Преплащане за автомобилна застраховка

Ако ти’Търсите начини за намаляване на месечните разходи, може да е добра идея да видите дали можете да спестите от автомобилната си застраховка.

Ресурси

 • Кредитен рейтинг
  • Често задавани въпроси за кредитен рейтинг
  • Какво се отразява на вашите кредитни резултати?
  • Какви са различните диапазони за оценка на кредити?
  • Основи на кредитния рейтинг
  • Какво е добър кредитен рейтинг?
  • Кредитен отчет
   • Основи на кредитния отчет
   • Ремонт на кредит: Как да “Поправете” Вашият кредит сами
   • Как да оспорите информацията за кредитния отчет
   • Разбиране на вашия отчет за кредитни Experian
   • Кражба на измама и самоличност
    • Как да замразите кредита си
    • Помощ за жертва на кражба на самоличност
    • Какво е кражба на самоличност и как да се уверя’Не ми се случва?
    • Стъпки, които трябва да предприемете, ако сте жертва на измама с кредитни карти
    • Подобряване на кредита
     • Как да подобрите кредитния си рейтинг
     • Каква е процентът на използване на кредита?
     • Как да изградим кредит
     • Лични финанси
      • План за управление на дълга: подходящ ли е за вас?
      • Как да получите заем за консолидация на дълга с лош кредит
      • Е заем за консолидация на дълга за вас?
      • Как да изплатите дълга на кредитната карта
      • Как да се измъкнем от дълга
      • Калкулатори
       • APR калкулатор
       • Личен калкулатор за заем
       • Калкулатор за изплащане на кредитна карта
       • Ипотечен калкулатор
       • Калкулатор за плащане на автомобил

       Последни изследвания

       • Средният баланс на личния заем нарасна със 7% през 2022 г
       • Поколение Z и кредит през 2023 г
       • Средните баланси за автомобилни заем нараснаха 7.7% през 2022 г
       • Вижте всички изследвания

       Последни отзиви

       • Най -добрите кредитни карти за студент от 2023 г
       • Най -добрите газови карти от 2023 г
       • Най -добрите кредитни карти за незабавна употреба от 2023 г
       • Най -добрите кредитни карти за големи покупки от 2023 г
       • Най -добрите кредитни карти за ежедневни разходи от 2023 г
       • Кредитните карти за най -добър баланс от 2023 г

       Кредит

       • Безплатен мониторинг на кредита
       • 3-буро доклади и резултати от FICO ®
       • Годишен кредитен отчет
       • Experian Creditlock
       • Разбиране на кредитни отчети
       • Как да подобрите кредитния си рейтинг

       Лични финанси

       Лични финанси

       • Прегледи на кредитни карти
       • Прегледи на заем
       • Прегледи на автомобилни застраховки
       • Бюджетиране
       • Спестяване
       • Ипотека и наемане

       поддържа

       • Как да замразите кредитния си файл
       • Как да оспорите информацията за вашия кредитен отчет
       • Помощ за жертва на кражба на самоличност
       • Подкрепа за отказан кредит
       • Качете документ на Experian
       • Поддръжка на клиенти на Experian

       Разнообразието, справедливостта и приобщаването на Experian

       • Правни условия
       • Политика за поверителност
       • CA Политика за поверителност
       • Натиснете
       • Избор на реклама
       • Кариера
       • Връзки с инвеститорите
       • Свържете се с нас

       Редакционна политика: Информацията, съдържаща се в Ask Experian, е само за образователни цели и не е правен съвет. Трябва да се консултирате със собствения си адвокат или да потърсите конкретен съвет от юридически специалист по всякакви правни въпроси. Моля, разберете, че експертните политики се променят с течение на времето. Публикациите отразяват експертната политика по време на писането. Докато се поддържат за вашата информация, архивираните публикации може да не отразяват настоящата експерийска политика.

       Мненията, изразени тук, са само автор, а не тези на нито една банка, издател на кредитна карта или друга компания и не са прегледани, одобрени или одобрени по друг начин от някое от тези субекти. Цялата информация, включително тарифите и таксите, е точна от датата на публикуване и се актуализира, както е предоставено от нашите партньори. Някои от офертите на тази страница може да не са достъпни чрез нашия уебсайт.

       Офертите плюсове и минуси се определят от нашия редакторски екип въз основа на независими изследвания. Банките, кредиторите и компаниите за кредитни карти не носят отговорност за съдържание, публикувано на този сайт и не одобряват или гарантират никакви прегледи.

       Разкриване на рекламодателя: Офертите, които се появяват на този сайт, са от компании на трети страни („Нашите партньори“), от които Experian Consumer Services получава компенсация. Тази компенсация може да повлияе на това как, къде и в какъв ред продуктите се появяват на този сайт. Офертите на сайта не представляват всички налични финансови услуги, компании или продукти.

       *За пълна информация вижте Общите условия на офертата на уебсайта на емитента или партньора. След като щракнете върху прилагане, ще бъдете насочени към уебсайта на емитента или партньора, където можете да прегледате условията на офертата, преди да кандидатствате. Ние показваме обобщение, а не пълните правни условия – и преди да кандидатствате, трябва да разберете пълните условия на офертата, както е посочено от издателя или самия партньор. Докато Experian Consumer Services използва разумни усилия за представяне на най -точната информация, цялата информация за офертата е представена без гаранция.

       Уебсайтовете на Experian са проектирани да поддържат съвременни, актуални интернет браузъри. Experian не поддържа Internet Explorer. Ако в момента използвате без подкрепен браузър, вашият опит може да не е оптимален, може да изпитате проблеми с изобразяването и може да бъдете изложени на потенциални рискове за сигурността. Препоръчва се да надстроите до най -новата версия на браузъра.

       © 2023 Всички права запазени. Експериан. Използваните тук Experian и Experian търговските марки са търговски марки или регистрирани търговски марки на Experian и неговите филиали. Използването на всяко друго търговско наименование, авторски права или търговска марка е само за идентификация и референтни цели и не предполага никаква връзка с авторското право или притежателя на търговската марка на техния продукт или марка. Други имена на продукти и фирми, споменати тук, са собственост на съответните им собственици. Лицензи и оповестявания.