Wear OS е операционна система, която захранва ново поколение носими устройства. Това е разширена версия на платформата Android. В момента има 2 941 въпроса без отговор, маркирани [Wear-OS].
1. Как мога да внедря гласово обаждане в приложение за носене на Android?
За да добавите функционалност на гласовите повиквания, можете да използвате SDK като Agora или Twilio. Тези SDK предлагат поддръжка за платформата Android и могат да бъдат интегрирани във вашето самостоятелно приложение за Android за Wear OS устройства.
2. Какви са стъпките за изпълнение на гласови разговори в реално време в самостоятелно приложение за андроид?
За да внедрите гласови разговори в реално време, използвайки SIP и VoIP протоколи, трябва да интегрирате необходимите библиотеки и API в самостоятелното си приложение за часовници с Android. Изследвайте различни решения и изберете този, който най -добре отговаря на вашите изисквания.
3. Кога сензорът за температура ще бъде наличен в Androidx API за използване с устройства като Galaxy Watch 5 Pro?
Не е ясно кога сензорът за температура ще бъде включен в Androidx API. Можете да проверите наличните данни за данни в документацията на API, за да видите дали сензорът за температура вече е поддържан.
4. Защо получавам съобщение за отхвърляне „Приложението не предоставя приложение за износване на ОС, както е показано/описано в списъка на магазина“ в Google Play?
Ако вашето приложение за износване е отхвърлено с това съобщение, това означава, че приложението, което сте подали, не отговаря на изискванията, споменати в списъка на магазина. Прегледайте списъка и се уверете, че приложението ви осигурява очакваната функционалност за устройства за износване на OS.
5. Как мога да активирам комуникация между приложение за износване и приложение за Android Flutter?
За да активирате комуникацията между приложението за износване и приложението Android Flutter, трябва да установите връзка между тях и да внедрите комуникационен протокол. В зависимост от вашите специфични изисквания, можете да използвате инструменти като MessageClient или рамки като Flutter Wear.
6. Как мога да изпратя данни от приложение, базирано в Python на Android телефон до приложение за Wear OS, използвайки API за носими данни?
За да изпращате данни от приложение, базирано в Python на Android телефон до приложение за Wear OS, можете да използвате API за носими данни. Този API предоставя начин за обмен на данни между различни устройства с помощта на Bluetooth. Вижте документацията на API за подробни инструкции как да го използвате.
7. Защо не мога да добавя никакви държави към изданието на Google Playstore за приложението ми Wear OS?
Ако не сте в състояние да добавите държави към изданието на производството на вашето приложение Wear OS в Google Playstore, това може да е технически проблем. Опитайте да изчистите кеша и бисквитките си или се свържете с поддръжката на Google Playstore за допълнителна помощ.
8. Как мога да получа текущото възпроизвеждане на песен на устройство за износване, използвайки JetPack Compose?
За да получите текущото игра на песен на Wear OS устройство с помощта на JetPack Compose, можете да използвате MediaSessionservice. Уверете се обаче, че имате необходимите разрешения за контрол на медиите на устройството.
9. Как мога да установя комуникация между приложение за Android и приложение за Wear OS, използвайки клиента на съобщенията?
За да установите комуникация между приложение за Android и приложение за Wear OS, използвайки клиента на съобщенията, трябва да внедрите комуникационен протокол, който позволява на двете приложения да обменят съобщения. Можете да използвате WearAbleListenerService и API на клиента за съобщения, предоставен от Google.
10. Защо усложнението на Wearos не се показва на часовника, който създадох?
Ако усложнението, което сте добавили към вашата наблюдателна повърхност, не се показва, проверете дали сте следвали документацията на WatchOS правилно. Уверете се, че сте регистрирали правилно усложнението в кода на вашия часовник. Ако проблемът продължава, прегледайте вашия код и помислете за търсене на помощ от общността за развитие.
11. Как мога да се справя с потребителя, който се върне обратно в приложение за износване на OS, използвайки JetPack Compose?
Ако искате да се справите с потребителя, който се върне обратно в приложение за износване на OS, използвайки JetPack Compose, можете да използвате навигационния компонент. Можете.
12. Как мога да поставя връзка в приложение за редактор на придружители на часовници за часовници?
Ако разработвате часовници и искате да добавите връзка в приложението за редактор на придружители, може да срещнете ограничения. За да преодолеете това, помислете за използване на външни библиотеки или намиране на алтернативни начини за осигуряване на желания избор на фонове на потребителя.
13. Как мога да получа VO2 макс и данни за местоположение в приложение за износване на OS, използвайки здравни услуги?
За да извлечете VO2 MAX и данни за местоположението в приложение за износване на OS с помощта на здравни услуги, можете да използвате упражненията. Започнете тренировъчна сесия и извлечете желаните типове данни, като сърдечна честота, изгорени калории и VO2 макс.
14. Как мога да закрепя елемент над ScalingLazyColumn в приложение за износване на ОС?
За да имате бутон за запазване над списък в приложение за износване на OS с помощта на JetPack Compose, можете да добавите бутона за запазване и списъка в колона. Поставете бутона за запазване над ScalingLazyColumn и се уверете, че те са правилно подредени, за да отговарят на вашите изисквания за дизайн.
15. Защо приложението ми Weoros на емулатора се затваря при промяна на стойностите на сензора?
Ако вашето приложение Wearos на AVD емулатора се затвори при промяна на стойностите на сензора, това може да се дължи на проблем с кодирането. Уверете се, че сте изпълнили правилно необходимите функции и слушатели за четене на информация за сензора. Отстраняването на грешки в кода ви и проверката за грешки или изключения може да ви помогне да идентифицирате причината за проблема.

Носете ОС от Google

Тъй като има толкова много опции за износване на OS навън, вие спечелихте’не искам за избор. Че’е сигурност. Ще трябва да имате предвид, ако ще се възползвате от цялата функционалност.

Въпроси, маркирани [Wear-OS]

Wear OS е операционна система, разширена от платформата Android, която захранва ново поколение носими устройства.

2 941 въпроса

Без отговор

Изпълнение на функция за гласово обаждане в приложението Android Wear

Имаме самостоятелно приложение за Android за Wear OS и възнамеряваме да добавим функционалност за гласови повиквания. Agora и Twilio, доколкото ми е известно, предлагат SDK за платформата Android. Тези SDKS ли са .

попита вчера

Как да внедрите гласова функция в реално време в самостоятелно приложение за износване на Android?

Вече имаме самостоятелно приложение за гледане на Android и възнамеряваме да изпълним гласови разговори в реално време, използвайки SIP и VoIP протокол. Според моето проучване в реално време гласовите разговори, използващи VoIP, могат да бъдат .

попита преди 2 дни

Наличност на данни за телесна температура на Androidx API

Чудех се дали някой знае кога сензорът за температура ще бъде включен в Androidx API, който да използва с Galaxy Watch 5 Pro, например? Проверих възможните данни за данни, но не го виждам .

Попитан 10 май в 7:45

Google Play: Причини за „Приложението не предоставя приложение за износване на ОС, както е показано/описано в списъка на магазина“?

И така, от известно време пуснах приложения за Android и носех OS. Тъй като около седмица обаче, новите приложения за Wear OS се отхвърлят с дадената причина: „Вашето приложение не предоставя OS OS OS .

Попитан на 9 май в 7:03

Комуникация между износване и приложение на Flutter

Какви са стъпките, свързани с свързването на приложението за износване и приложението Android Flutter, за да се даде възможност за комуникация между тях и какви инструменти или рамки могат да се използват за опростяване на този процес? .

Попитан 4 май в 15:00

Как да комуникирате между приложение, базирано на Python, базирано на Kivy на Android Phone и Android SDK базирано приложение, създадено за Wear OS

Изграждам приложение, което би искало да изпраща данни (чрез Bluetooth за предпочитане) от приложение, създадено с Python & Kivy до приложение, което работи на Wear OS. Научих за API за носими данни и как .

Попитан 1 май в 15:34

Не мога да добавя никакви страни към изданието на Google PlayStore Production (Wearos)

Всичко е попълнено в таблото за управление 11/12, с изключение на последното, което е добавяне на страни/региони. Когато щракнете върху управлението на производствените страни/региони, нищо не се случва. опитах .

Попитан 29 април в 17:20

Намерете в момента да играете песен на Wear OS

Има ли начин да получите текущата песен на Jetpack Compose for Wear OS? Опитах се да използвам mediaSessionservice, но получавам java.Ланг.SecurityException: Липсва разрешение за контрол на медиите. .

Попитан 25 април в 22:51

Искам да комуникирам между приложението Android и да носете приложението за OS, използвайки клиент на съобщения

Този код е кодът WearableListenerService в пакета за приложение за износване.Пример.ANS_WATCH; импортиране . публичен клас mywearableListenerService разширява WearableListenerService < private .

Попитан 22 април в 13:54

Изобразяването на усложнения на Wearos не се показва на часовника

Следвах документация на WatchOS за създаване на часовника. Мога да нарисувам всичко на часовника без никакъв проблем, когато се опитвам да направя някакво усложнение, то не се показва. пакет com.

 • износване
 • Гледайте-лице-апи
 • Android-Wear-Complication

Попитан 22 април в 13:15

Как мога да се справя с потребителя, който се върне назад с JetPack Compose / Wear OS?

Пиша приложение за износване на OS и имам няколко места в приложението си, където ако потребителят се върне, искам първо да пренасоча потребителя на друг екран, след което ги оставете да се върнат по желание. Използвах .

 • Android-Jetpack-Compose
 • износване

Попитан 17 април в 14:51

Поставете линк в приложението за редактор на Watch Companion

Разработвам часовници и конфигураторът по подразбиране е доста ограничен. Искам да покажа избор от 50 фона на потребителя и в момента не мога поради тази грешка: Java.Ланг.

Попитан 17 април в 12:40

Как да получите vo2_max и местоположение в Wear OS с помощта на здравни услуги

Използвах здравна услуга, за да получа vo2_max и местоположение, като започнах упражнение. Спиране на забавление StartExercise (HealthServicesClient: reciRiseClient) < val dataTypes = setOf( HEART_RATE_BPM, CALORIES_TOTAL, .

Попитан 17 април в 8:44

Закрепете елемент над ScalingLazyColumn в Wear OS

Опитвам се да направя страница в Wear OS, използвайки композиция, където има списък с елементи, можете да изберете няколко елементи в списъка и след това да запазите. Това, което бих искал, е да имам бутон за запазване над списъка .

Попитан 14 април в 18:28

Приложението Wearos се затваря на AVD при промяна на стойностите на сензорите

Добър ден, проектирам приложение, което трябва непрекъснато да чете информацията от сензора за сърдечен ритъм. В момента всичко, което направих, е да получа сензора и да го свържа с слушател. The .

Носете ОС от Google

[Защитен имейл] за Android използва приложението Google Wear като придружително приложение за телефони и таблети с Android. Приложението Wear OS работи с [защитен имейл] в внедряване на Android Enterprise за режим на управление, управлявано от работното място (DO). Приложението за Wear OS може да се използва от администраторите за проследяване на присъствието и инвентаризацията на приложенията на Wear OS устройства в корпоративна среда.

В основата страницата на устройствата и потребителите показва информацията, събрана от часовника, в допълнение към показването на всички часовници, сдвоени с локалното устройство. Ако връзката с устройството Wear OS не е установена до 1 седмица, Core ще пречисти данните от страницата с подробности за устройството> Износете раздела OS. [Защитен имейл] няма да показва часовници, сдвоени с отдалечени устройства.

ЗАБЕЛЕЖКА: [Защитен имейл] за Android (телефон) получава Wear OS данни от устройството Wear OS (Watch) и Android системата има тенденция да кешира тези данни за неизвестна времева рамка. Има вероятност истинската стойност на полето “Wear OS Client, инсталирано” в раздела за данни> Износване на ОС, да се забави за няколко часа.
 1. Създайте политика за износване на ОС (вижте Работа с политиките на Wear OS Device.)
 2. Преглед. (Вижте Преглед на сдвоена информация за гледане .)
 3. Потърсете информация за гледане при разширено търсене.
 4. Премахване на сдвоена информация за часовника.

Преглед на сдвоена информация за часовника

След като разполагате с политика за износване на ОС, страницата с подробности за устройството показва информация за устройството за износване на OS, което е свързано към мобилен телефон. Тази функция е приложима за режим на устройство, управлявано от работа (DO).

Последно време за настаняване

Изброява времевия печат за последния път, когато приложението за износване е проверено. Полето на стойността се актуализира, когато устройството проверява.

Android Wear Make

Показва марката на устройството за износване на OS.

Показва операционната система на устройството Wear OS.

Показва модела на устройството Wear OS.

Показва марката на устройството Wear OS.

Серийният номер на часовника. Стойността на този елемент е празна, ако потребителят на устройството не е дал разрешение в приложението за гледане.

Под първоначалната информация за износване на OS таблица показва името на приложението, номера на неговата версия и идентификатора на приложението.

Премахване на сдвоена информация за часовника

Когато клиентът [EMAIL PRECETETED] се изтрие (изтрит) от телефона, данните за износване на OS (включително политики), съхранявани в ядро. Например, ако устройството е пенсионирано и полето “изтриване на пенсионирано устройство” е зададено за 1 ден, данните се прочистват от раздела Wear OS след 1 ден, устройството е пенсионирано. Администраторите могат да променят времевата рамка за прочистване (1-365 дни) в Настройки> Потребители и устройства> Изтриване на пенсионирани устройства.

Носете Ръководство за купувача на ОС: Какво трябва да знаете за платформата за смарт часовник на Google

Samsung Galaxy Watch 5 Pro показва своята библиотека с приложения, включително Google и Samsung Native Apps

Тази статия съдържа всичко, което трябва да знаете за Google&rsquo;S Wear OS SmartWatch операционна система. Превеждаме ви през различни функции и указания за закупуване, както и закръгляме най -добрите смарт часовници за износване, които можете да намерите. Каишка, защото има какво да се говори.

Какво е Wear Os?

Samsung Galaxy Watch 4 почива на черен кожен калъф, показващ екрана за добре дошли часовници

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Wear OS е операционна система за смарт часовник, създадена и поддържана от Google. Той бе обявен на 18 март 2014 г. като Android Wear и ребрандиран като Wear OS на 15 март 2018 г. Wear OS е операционна система, базирана на Android.

Google официално обяви своя флагман, вътрешен носим под формата на часовника Google Pixel през май 2022 г., а устройството удари рафтовете през октомври същата година. Google също така позволява на хардуерните партньори да създават свои собствени смарт часовници, работещи с операционната система Wear OS. Редица OEM производители на смартфони – включително Samsung, LG, Motorola, Asus, Sony и Huawei – бяха първите компании, които създават Wear Os Watches. Сега повечето часовници са направени от модни марки и различни часовници, като Fossil Group, Mobvoi, Tag Heuer, Montblanc, Casio и други. Въпреки това, не само Wear Os часовници имат достъп до най -новата версия на Wear OS.

Защо да купувам смарт часовник за износване?

Дизелова светлина, модно устройство за износване на OS, се опира на цветната си опаковка

На първо място, също като самия Android, операционната система предлага избор. Получавате подобно софтуерно изживяване на всяко устройство, което купувате, но хардуерът може да варира драстично. Google&rsquo;S Хардуерни партньори се състоят от технологични компании, традиционни производители на часовници, модни марки, фитнес компании и други. Това е в пълен контраст с операционната система&rsquo;най -големият конкурент – Apple Watch – който има почти същия хардуер, независимо кое поколение купувате.

Носете най -голямата сила на OS е избор.

Носете часовници за OS се предлагат във всички различни форми и размери. Можете да си купите евтин пластмасов часовник, ако сте&rsquo;Отново на бюджет, хубав стилен часовник от модна компания, ако искате да носите часовника си в офиса или дори с най-високо ниво на луксозно износване на OS Watch, ако парите не ви притесняват. Купуване на смарт часовник за хиляди долари е&rsquo;t препоръчва, но представлява идеята, че платформата е универсална.

Простият факт, че Google прави както Android, така и Wear OS, също е точка за продажба. Ако използвате Android, то&rsquo;е очевидната платформа за смарт часовник, която да изпробвате. Всички ваши известия, (повечето от) вашите приложения и вашите данни ще бъдат плътно интегрирани в Wear OS, тъй като телефонът ви и вашият часовник се изпълняват на една и съща основна платформа Android.

Какво&rsquo;s Сделката с Wear OS 3?

Samsung Galaxy Watch 4 и Samsung Galaxy Watch 4 Classic на маса

Джими Вестенберг / Андроид Орган

Wear OS премина през много итерации през живота си и най -голямата промяна дойде през 2021 г. Google и Samsung обявиха Wear OS 3, съвместно разработена операционна система, която за първи път се появи на Samsung Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic.

Samsung притежаваше изключителни права на операционната система до края на 2022 г., когато тя стана достъпна за други производители на смарт часовници. Fossil Gen 6 часовници Например получи актуализираната операционна система. Но не всички часовници са допустими и някои допустими часовници за износване на OS 3 все още чакат. Ticwatch Pro 3 Ultra и Ticwatch E3, например, стартирайте Wear OS 2.23 Извън кутията, но отговарят на условията за Wear OS 3 и все още чакат актуализация.

Google и Samsung вградиха Wear OS 3 с производителност, живот на батерията и персонализиране в ума. OEM производителите на Smartwatch вече могат да персонализират Wear OS със софтуерна кожа, точно както могат с Android Proper. Сияещ пример за това е Samsung&rsquo;S One UI Watch Software Overlay на Galaxy Watch 4 или Galaxy Watch 5 серия. Изглежда подобно на това, което вие&rsquo;D Вижте на смартфон на Samsung. Можете да очаквате подобни персонализации от компании като Motorola, OPPO и други в бъдеще.

Носете OS 3&rsquo;S потребителски интерфейс е малко по -различен от Wear OS 2&rsquo;с. Прекалено пръст от часовника Лицето издърпва чекмеджето на всички приложения, докато пръст надолу показва вашите бързи настройки-точно като вашия смартфон. Пълненето наляво и надясно ще се разбърква през плочки, които са погледнати екрани от информация от различни приложения и услуги.

Google също така твърди,.23, а животът на батерията трябва да се подобри и в цялата дъска. Говорейки за приложения, Google вече донесе изцяло нови редизайн на някои от най-популярните си приложения за носене на OS 3. Както новото изживяване на Google Maps, така и нова музика в YouTube вече са достъпни.

Wear OS 3 е основно подобрение, което донесе тон на бъдещето на платформата.

Последната версия на Google&rsquo;S операционна система, Wear OS 3.5 интегрира определени скоби на Fitbit в компанията&rsquo;S Pixel Watch като приложението Today (обобщението на вашата ежедневна дейност), режими на упражнения, активни зони и празненства на уриста, когато ударите гол. Както споменахме, производителите могат да добавят персонализиран интерфейс отгоре на операционната система, така че платформата да спечели&rsquo;не изглеждайте идентично на всеки смарт часовник за износване.

Какви експерти мислят за износване на OS продукти

Mobvoi Ticwatch Pro 3 Ultra почива в дървена купа

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Имаме много отзиви за износване на продукти на OS на нашия уебсайт. Тъй като има десетки часовници за износване, ние се убедихме&rsquo;t прегледа всички тях, но винаги правим смисъл да проверяваме най -популярните устройства.

Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro са нашите снимки за най -добрите часовници за износване, които можете да купите. Тези часовници предлагат най -доброто облекло, което ОС може да предложи на класни устройства с премиум конструкции.

Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro са най -добрите часовници за износване, които трябва да помислите за закупуване в момента.

Базовият модел Galaxy Watch 5 донесе малко лак в състава, като постепенно надгражда успеха на предишното поколение (което вече обичахме). Моделът Pro добавя още по -силна конструкция, по -голяма батерия и солидни нови функции за туризъм и навигация. Обичахме външния вид и комфорта на устройството по време на нашия Galaxy Watch 5 Pro Review, включително нейната класна нова закопчалка D-Buckle.

Samsung Galaxy Watch 5

Вижте Price at Amazon

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Вижте Price at Amazon

Samsung Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic все още са две страхотни снимки за Wear OS Watch, ако не сте&rsquo;Не може да прескача най -новия модел. И двамата управляват Samsung и Google&rsquo;S съвместно разработена износване на ОС. В нашия преглед на Samsung Galaxy Watch 4 отбелязахме Samsung&rsquo;S отличен хардуер и дълъг живот на батерията, особено в по-големи модели. Плюс това, Samsung значително подобри сензора си за сърдечна честота, правейки Galaxy Watch 4 солидно устройство за тренировка.

Samsung Galaxy Watch 4 (44 мм, LTE)

Вижте Price at Amazon

Samsung Galaxy Watch 4 класически

Вижте Цена в най -добрия начин покуп

Спестете 180 долара.00

За най -чистата версия на Wear OS 3.5, часовникът Google Pixel вече е на разположение. Устройството предлага модерна естетическа и удобна конструкция, плюс уникална интеграция с Fitbit. По време на нашия период на преглед на Pixel Watch почувствахме, че има голям потенциал за бъдещи итерации, но че първото поколение може да използва някаква работа. А именно животът на батерията оставя много да се желае.

Google Pixel Watch

Вижте Price at Amazon

Устройствата за изкопаеми ген 6 също трябва да са в кратък списък от смарт часовници, които да обмислят. Тези устройства се предлагат в много цветове и стилове, както и с множество размери. Мониторът на изкопаемия ген 6 и проверките на спот на SPO2 се оказаха точни в нашето тестване, въпреки че часовникът може да продължи само около ден с едно зареждане. По -важното е, че&rsquo;сега работи и на най -новата операционна система за износване. Fossil също пусна уелнес издание за по -специализирано здравно проследяване.

Fossil Gen 6 (44 мм)

Вижте Price at Amazon

Спестете $ 130.00

Изкопаемо ген 6 уелнес издание

Вижте Price at Fossil

Още едно твърдо износване на OS Smartwatch&rsquo;s Гарантирано, че ще получи актуализацията, е Mobvoi Ticwatch Pro 3 Ultra. Той се основава на вече страхотния Ticwatch Pro 3 от 2020 г. То&rsquo;S по-траен благодарение на своя MIL-STD-810G оценка и той идва с най-новите вътрешни спецификации, които можете да получите. Отново имайте предвид, че този часовник е&rsquo;T все още получи значителната актуализация на Wear OS 3 към това писане.

Mobvoi ticwatch pro 3 ultra

Вижте Price at Amazon

Прегледахме и Mobvoi Ticwatch E3, един от нашите най -добри снимки за евтин wear os smartwatch. Нашият рецензент похвали Ticwatch E3 за солидния си хардуер, IP68 рейтинг и приличен живот на батерията. Това обаче е по -евтино устройство ние&rsquo;Говорете за, така че някои от mobvoi&rsquo;S Мерките за намаляване на разходите са разпространени в качеството на каишката. Това също може да не е часовникът за вас, ако сте&rsquo;търси спътник за тренировка.

Mobvoi Ticwatch E3

Вижте Price at Amazon

Какво мислят нашите читатели за износване на продукти за OS

Попитахме ви в средата на октомври 2021 г. за вашите мисли. От над 3000 общи гласа, ~ 34% от нашите читатели заявиха, че обичат Wear OS 3 досега, 28% казаха, че харесват софтуера като цяло, а малко над 33% го казаха&rsquo;просто добре. По -малко от 4% от нашите читатели казаха, че не са&rsquo;изобщо не ми харесва, докато .6% казаха, че те омраза то.

Ние&rsquo;Ve също ви попита за други операционни системи за смарт часовник. Когато анкетирахме нашите читатели за това коя операционна система ще бъде следващият им смарт часовник, над 2500 читатели се включиха с техните мисли.

Близо 50% от гласовете отидоха да носят ОС 3, показвайки, че новите купувачи са много заинтересовани от Google&rsquo;S платформа. Не толкова близо секунда отиде в Apple Watchos с 16.4% от гласовете. Всички останали операционни системи за смарт часовник кацнаха доста ниско на мащаба. Zepp OS, който се доставя на различни смарт часовници на Amazfit, събра близо 7 7.5% от гласовете. Fitbit OS и Garmin&rsquo;S операционна система, обвързана с 5.8% от гласовете, Samsung&rsquo;S Tizen получи само 5.2% от гласовете и Huawei&rsquo;S Lite OS получи само 3.6% от гласовете.

Купуване на подходящия смарт часовник за износване за вашите нужди

Часовникът на Google Pixel почива заедно с Galaxy Watch 5 Pro

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Когато купувате смарт часовник за износване, то&rsquo;е важно да знаете какво искате и имате нужда. Харчене на допълнителни пари за функции, които не сте&rsquo;не искам&rsquo;няма смисъл, но вие също не сте&rsquo;не искам да си купя нещо, което не&rsquo;нямам необходимите функции.

 • Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Classic са най -добрите смарт часовници за износване, които можете да купите. Те&rsquo;Изпълнете най-новия софтуер, имайте приличен живот на батерията и предлагайте точни функции за фитнес и здраве и здраве.
 • Fossil Gen 6 е най -доброто износване на OS часовник за персонализиране. То&rsquo;s Предлага се в два размера и много различни стила, така че вие&rsquo;отново да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди.
 • Mobvoi Ticwatch Pro 3 Ultra е най -доброто износване на OS часовник за удължен живот на батерията. Благодарение на своя Dual AmoLED + FSTN дисплей, часовникът може не само да продължи до 72 часа след &ldquo;редовен&rdquo; режим, но удължава дълголетието си до 45 дни през &ldquo;съществен режим.&rdquo;
 • Mobvoi Ticwatch E3 е най -добрият часовник за евтино износване в момента. То&rsquo;S Предлагат се само за $ 200 и предлага много от функциите, които сте&rsquo;Ще намеря на по -скъпи TicWatch устройства.
 • Google Pixel Watch е най -доброто износване на OS Watch, ако искате комбинация от OS OS и Fitbit Experience. То&rsquo;не е перфектно устройство, но то&rsquo;е единствената опция за това ниво на интеграция.

Какви функции на SmartWatch правят носене на OS часовници?

Часовник на Google Pixel показва Google Assistant

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Помислете за Wear OS като Android телефон: Всеки часовник се предлага с основен набор от функции извън кутията. След това можете да допълвате изживяването, като изтеглите приложения, игри и гледане на трети страни. Всички часовници за Wear OS предлагат достъп до Google Play Store и Google Assistant, в допълнение към други приложения на Google като Gmail, Google съобщения, карти и други.

Wear OS часовници са съвместими с Android телефони, работещи с Android 6.0 и по -горе (с изключение на телефони Android Go). Носете OS 2.23 часовници са съвместими с iPhone, работещи с iOS 11.4 и по -горе, докато носете OS 3.5 не поддържа iOS. Това не би трябвало&rsquo;не идва като изненада, но вие&rsquo;Ще получа най -доброто изживяване, ако използвате телефон с Android. Без допълнително обожание, нека&rsquo;S Кръгнете всички функции на SmartWatch, които носят ОС, които могат да предложат:

 • Известия за смартфони: Получавате същите известия на приложението на устройството си, както и на вашия смартфон. Ако на телефона ви пристигне съобщение за телеграма, то&rsquo;Ще се покажа и на вашия смарт часовник. Същото е и с Gmail, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram или друго приложение. Можете да отговорите на съобщения от китката си, като използвате или гласова диктовка (лесен метод) или използвате клавиатурата на екрана (разширен метод). Също така, плъзгане на известия далеч от вашето устройство за износване също ги изчиства на вашия телефон.
 • Гласови асистенти: Повечето Wear Os Smartwatches предлагат достъп до Google Assistant. Можете да задействате Google Assistant, като кажете &ldquo;Добре Гугъл&rdquo; или &ldquo;Хей, Google&rdquo; горещи думи или обикновено чрез дълго натискане на физически бутон на вашия часовник. Вкаменелости&rsquo;Последните устройства за износване са съвместими с Amazon Alexa.
 • Телефонни обаждания на уриста: Можете да отговорите на телефонни обаждания направо от китката си на някои смарт часовници за износване. Часовниците с тази функция имат вграден микрофон и високоговорител и трябва да бъдат свързани с близкия смартфон. Без значение какво износване на устройството за OS имате, вие&rsquo;Ще мога да приема и отхвърля входящите обаждания от китката ви също.
 • Безконтактни плащания: Повечето Wear Os Watches поддържат Google Pay, компанията&rsquo;s система за безконтактни плащане. Google Pay на тези устройства е лесно за използване и отнема само няколко минути за настройка. Samsung&rsquo;S Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 5 серийни устройства също поддържат Samsung Pay.

Какво е Wear Os? Всичко, което трябва да знаете, за да започнете

Wearos ah ns 03

Какво е Wear Os? В най -простото си определение това&rsquo;S Google&rsquo;S операционна система Smartwatch. Wear Os обаче е нещо повече от платформа за носими. И за всеки, който иска да научи повече за платформата, тази статия има за цел да отговори на всички ваши въпроси.

Износва операционната операция на всички смарт часовници?

Не. Докато много смарт часовници работят в тази операционна система, има редица от тях, които не са&rsquo;T. Например, всички смарт часовници, достъпни от Samsung Run на компанията&rsquo;собствена операционна система за носене.

В същия смисъл, Apple Watch, Smartwatches от Fitbit и други носими марки работят и на техните операционни системи.

Google&rsquo;S SmartWatch операционната система е може би най -разширената обаче. Има повече налични смарт часовници, които работят на този софтуер, отколкото всеки друг. Не твърде за разлика от Android със смартфони.

Реклама

Това може да е едновременно добро и лошо, в зависимост от това как го гледате. В по -голямата си част обаче той остава верен на основен компонент на Android, който е избор на потребители.

С толкова много смарт часовници, работещи на Wear OS, потребителите имат много опции.

Какви приложения са достъпни за Wear OS?

Spotify Wear OS App Fossil Smartwatches

Има много приложения, които са достъпни в платформата.

Реклама

Много от тях са същите приложения, които можете да изтеглите на Android. Приложения като Google Fit, Strava, Telegram и дори Uber могат да бъдат инсталирани.

Можете дори да намерите по -неясни приложения, които са специално за смарт часовници. Facer е едно от тези приложения и ви позволява лесно да персонализирате лицата си на часовника.

Къде получавате приложения?

Точно както при смартфоните на Android и с Android TV, приложенията на Wear OS се изтеглят от Play Store. Можете дори да инсталирате приложения директно от часовника.

В първите дни на Android Wear, което е било Wear Os преди, приложенията бяха инсталирани по телефона

Реклама

Ако сте искали приложение, инсталирано на вашия часовник, вие&rsquo;D Просто намерете приложението на телефона, инсталирайте го и след това го синхронизирайте с часовника си, за да прехвърлите приложението

В наши дни, с Play Store, който се предлага на часовници, не се включва синхронизиране за процеса на инсталиране

Вместо това просто превъртате магазина за игра на часовника и инсталирате всичко, което искате.

Колко струват часовниците?

Всичко това зависи от марката, която избирате и функциите, с които се предлага, въпреки че повечето часовници за износване идват с почти всички същите функции.

Реклама

Това, което най -вече се свежда, е марката и дали часовникът идва с възможностите на LTE или не. Значение, може да се използва с клетъчни данни, така че да не го направите&rsquo;не се нуждаете от вашия телефон, за да бъде свързан с него.

В по-голямата си част Wear OS часовниците обикновено се движат в диапазона от $ 250-$ 400. Някои от часовниците от висок клас, като тези от Tag Heuer или Mont Blanc, могат да струват доста повече.

Какви са по -популярните смарт часовници на тази платформа?

Има много различни модели, налични от многобройни марки, като дизел, Майкъл Корс и други. Но когато става въпрос за по -популярни опции, вкаменелости&rsquo;S часовниците може да са едни от най -популярните там. По -специално в изкопаемия спорт е може би най -популярният там в момента.

Фосилен спорт

Реклама

Както споменахме, фосилният спорт е един от най -популярните смарт часовници за износване на OS в момента. Една от основните причини беше използването на Snapdragon Wear 3100.

Докато много от по -наскоро обявените часовници ще идват с този процесор, Fossil Sport беше един от първите часовници, които го предлагат, и това му даде тласък на популярността. В допълнение към по -новия процесор&rsquo;S също доста спортно, което го прави чудесно за упражнения.

Какви видове функции има ОС ОС?

Wear OS предлага тонове функции, които могат да бъдат полезни за ежедневието ви.

Функции на платформата

Реклама

Можете да получавате входящи известия от вашия смартфон и дори да правите и получавате обаждания на някои модели. Обажданията могат да се извършват чрез телефон, свързан с Bluetooth, или напълно сами, ако часовникът има LTE.

Отвъд обажданията и известията, всички часовници за износване идват с Google Assistant в наши дни. Това ще ви позволи да взаимодействате с други умни устройства като светлини и превключватели на захранване, вентилатори или наистина всичко, което има интеграция на Google Assistant. Можете дори да му зададете въпроси, ако просто имате нужда от отговор на нещо.

Някои от по -често срещаните приложения за износване на ОС, въпреки че се въртят около фитнес. Повечето или всички часовници за износване ще имат възможността да следят неща като броя на стъпките, разстояние бягане или ходене и дори сърдечната ви честота.

Има буквално множество функции, свързани с фитнес, всичко зависи от това как лично упражнявате. Някои модели за наблюдение дори имат водоустойчивост и могат да се носят, докато плувате.

Всички часовници също се предлагат с винаги включен дисплей, който ви позволява бързо да погледнете информацията. Тази функция основно се събужда екрана само като усеща движението на китката, така че ако го повдигнете, часовникът знае и събужда екрана нагоре, за да можете да видите информация.

Приложения

Естествено, тъй като това е платформа за смарт часовник, приложенията са достъпни за инсталиране на часовника, за да помогнат за увеличаване на възможностите му.

Как използвате Wear OS?

Подобно на сензорните смартфони, Wear OS часовниците се взаимодействат чрез дисплея. Те&rsquo;Re Touch Sensitive, така че използването на функции, инсталиране на приложения и управление на известия се извършва чрез докосване на екрана.

Някои часовници могат да имат бутони или корони, които могат да се използват, навигирайки в интерфейса, а Google Assistant може дори да добави функционалност без ръце в зависимост от това какво сте вие&rsquo;Опитвам се да направя.

Когато стартирате часовника си, вие&rsquo;Ще се зареждам до началния екран всеки път. След като отключите часовника, можете да прекарате пръст нагоре, за да видите известия. Пълненето надолу извежда менюто за бързи настройки, откъдето сте&rsquo;Ще намеря неща като яркост и други функции на настройките.

Пълненето вляво обаче е там, където вие&rsquo;Ще намеря всички най -полезни неща. Като приложения. Това е мястото, където вие&rsquo;Ще намеря и плочки, полезна функция, която беше добавена по -рано тази година.

Какви са плочки?

TILES е новата функция, която Google започна да се търкаля, за да носи ОС още през май. Плочките действат като нещо като бърз поглед върху функциите на приложенията, които сте инсталирали.

Като пример, можете да имате плочка за времето, вашите седмични или ежедневни фитнес цели и резултати, таймери и дори следващото си събитие, както и заглавия на новини, които можете да следвате. Там&rsquo;t плочки за всичко, тъй като Google е&rsquo;не се опитвам да направят нещата сложни. Така че вие&rsquo;все още трябва да отворите някои приложения за достъп до техните функции.

Носете часовници за OS Използвайте същите батерии като обикновените часовници?

Не. Всички смарт часовници за износване ще се предлагат с вътрешни батерии, които ще бъдат акумулаторни. Посейте се, когато се нуждае от сок, просто го хвърлете върху зарядното и го оставете да бъде.

Това означава, че вие&rsquo;Никога няма да се притеснявате да смяната на батериите в него. Въпреки че ще трябва да замените това нещо, което да запомните с различно. Което го зарежда, тъй като батериите на смарт часовника спечелиха&rsquo;t продължават толкова дълго, колкото обикновените батерии за гледане.

Като се има предвид, ако се замислите като аксесоар за телефон, това може да помогне да се предотврати забравянето да го заредите, когато е необходимо. Поне в по -голямата си част.

Повечето батерии за смарт часовник ще работят средно, 24 часа, преди да се наложи да ги презаредите. Въпреки че по -често сега има марки, които твърдят, че часовниците ще продължат около два дни с едно зареждане.

Какви са проблемите с Wear OS?

Там&rsquo;t твърде много, но Wear Os не е безупречна система. То&rsquo;най -големият проблем е, че&rsquo;се бори да покаже колко полезно може да бъде и е голяма причина, поради която Apple Watch и Samsung&rsquo;s smartwatches имат по -голямо парче от пазара на смарт часовника.

Tiles помогна за това, като направи платформата най -полезен&rsquo;s някога е бил. Нещата се чувстват по -малко объркани и по -достъпни. Като всяко технологично парче може да отнеме няколко дни, за да свикнете наистина, но това ще избледнее.

Друг проблем е, че не всички приложения за Android са достъпни в Wear OS. Това означава, че установявате, че приложението, което искате да използвате на часовника, може&rsquo;не се инсталира. Ако се замислите обаче, това може да не е толкова лошо нещо.

Wear OS не е предназначен да бъде заместител на вашия телефон. То&rsquo;просто там, за да ви помогне да получите достъп до някои от функциите, така че да не сте&rsquo;Не трябва да го изваждате от джоба си през цялото време.

Дали това&rsquo;S Проверка на входящо съобщение или използване на Google Pay за закупуване на неща в магазина. Въпреки че часовникът ще трябва да има NFC, за да работи тази функция, а не всички го правят.

Къде можете да си купите Wear Os Smartwatches?Страница за изкопаеми смарт часовници

Почти навсякъде. Ако магазинът продава електроника, те вероятно продават Wear Os Smartwatches.

На линия

Очевидно можете да си купите почти всеки Wear OS SmartWatch Online. Някои от тях могат да бъдат намерени в Amazon, някои от eBay. Можете също така да намерите часовниците от всяка марка специално в техните собствени онлайн магазини в повечето случаи.

BestBuy & други търговци на електроника

BestBuy ще бъде един от по -големите търговци на електроника за продажба на устройства за износване на ОС и те&rsquo;Вероятно ще се смесват с други опции за смарт часовник или поне близо до същия раздел. Можете също да намерите някои опции в Fry&rsquo;S електроника или каквото и да е вашата голяма търговец на електроника.

Магазини за превозвачи

Някои превозвачи ще продават смарт часовници заедно със смартфони и други умни устройства. Обикновено това ще бъдат опциите за LTE, но ако това&rsquo;s какво ти&rsquo;Търсите тогава вашият превозвач може да е най -доброто място за гледане, тъй като можете да се справите с други бизнес там едновременно.

Универсални магазини, молове и магазини като Target

Вярвате или не, някои универсални магазини също ще продават смарт часовници. Особено по-ориентираните от модата марки.

Вие&rsquo;Ще намерите и опции за смарт часовници в магазините за вкаменелости.

Не на последно място, някои магазини като Target, Fry&rsquo;S Marketplace, Fred Meyer и подобни магазини могат да продават и тези устройства.

Работи ли OS само с Android?

Wearos ah ns 12

Не. Можете да използвате Apple iPhone и все пак да използвате смарт часовник Wear OS, тъй като платформата работи както с Android, така и с iOS устройства.

Като се има предвид, вероятно ще имате малко повече функционалност с Android, но повечето функции ще бъдат там, ако сте в iOS.

Е износване на ОС Персонализирано?

И носят ОС, и самите часовници са адаптивни до известна степен. С платформата можете да персонализирате часовника с функцията Tiles и като изберете лицето на часовника.

Лицата на часовника вече са предварително инсталирани и ще има шепа възможности за избор. Ако обаче използвате нещо като Facer, лицата на часовника са безкрайно по -адаптивни и там много наистина готини опции там. Това е нещо, което трябва да изследвате, че обичате да персонализирате вашите устройства.

Със самите часовници можете да персонализирате кутията на часовника в зависимост от марката и модела, тъй като много опции за часовници предлагат разнообразен избор за цветове на калъфа за гледане.

Повечето от часовниците сега поддържат и подвижни каишки за часовници, така че можете да изберете този, който най -добре отговаря на вашия стил, или просто го разменяте въз основа на дейността. Например, силиконови каишки за кога&rsquo;Повторно упражняване и опция за кожа или метал за почти всичко останало.

Износва ли OS актуализации?

Той ще получава актуализации от време на време. Вероятно не толкова често, колкото Android телефоните, все пак. Актуализациите също са сравнително с ръце. Когато захранвате телефона си, той ще провери за актуализации на OS OS, ако приложението Wear OS е инсталирано.

Ако има такъв, то&rsquo;Ще изпратя тази актуализация на часовника следващия път, когато я свържете. Ако имате Wear Ware Ware Ware, тогава актуализациите ще стигнат до часовника, тъй като ще има постоянна връзка.

Какви са предимствата на Wear OS?

Има много предимства, не най-малкото от тях е цялата функционалност за свободни ръце&rsquo;ще имам. Wear OS също ви помага да се приспособите и това прави с различни приложения, свързани с фитнес.

Те могат да бъдат и модно изявление, ако просто искате да имате часовник на китката си. То&rsquo;Ще бъда просто по -функционален от обикновения часовник.

Наистина обаче, ползите зависят от това, което искате да имате смарт часовник. Ако то&rsquo;s за гласовите възможности, след това Wear Os е перфектен благодарение на Google Assistant.

Ако искате с известия за поглед и друга информация, това е още една голяма полза, тъй като сте спечелили&rsquo;не трябва да се свържете с вашия телефон. Просто повдигнете китката си и погледнете това, което трябва да видите.

Е носете OS правилния смарт часовник за мен?

Ако използвате телефон с Android, то&rsquo;вероятно е правилният вариант, но това ще зависи изцяло от вашите и какво вие&rsquo;търся.

Тъй като има толкова много опции за износване на OS навън, вие спечелихте&rsquo;не искам за избор. Че&rsquo;е сигурност. Ще трябва да имате предвид, ако ще се възползвате от цялата функционалност.

Ако ти&rsquo;Никога не използвайте Google Assistant или искате да използвате приложения, може да е по -добре с фитнес тракер, тъй като много от тях също предлагат сензори за сърдечен ритъм и известия.

Ако наистина искате смарт часовник, може също да искате да помислите дали OS OS ще бъде по -добър вариант, че Samsung&rsquo;S Gear Line of SmartWatches, които са напълно съвместими с не-галактически устройства, и използват Samsung&rsquo;собствена собствена операционна система Smartwatch.