Обобщение за това как да използвам WhatsApp

1. Колко данни използва WhatsApp: Ако се използва съзнателно, 1GB е достатъчен за WhatsApp. Избягвайте да правите продължителни видео и гласови обаждания на WhatsApp.

2. Какво е ниско използване на данни за WhatsApp: WhatsApp има режим на спестяване на данни, който понижава използването на данни по време на чатове и обаждания, но намалява качеството на аудиото и видео.

3. Използва ли WhatsApp повече данни от Zoom: Не, WhatsApp използва по -малко данни от Zoom и други подобни приложения.

4. Колко данни използва 10-минутен разговор на WhatsApp: За 10-минутно гласово обаждане WhatsApp използва около 5MB данни.

5. Колко данни използва едночасово видео обаждане на WhatsApp: Едночасово видео обаждане на WhatsApp използва между 540MB-1.62 GB данни.

6. По -евтино ли е WhatsApp Call от нормалното обаждане: Да, обажданията на WhatsApp могат да бъдат по -евтини от нормалните обаждания, ако имате неограничени данни.

7. Използва ли гласово обаждане на данни за WhatsApp: Да, всички гласови обаждания на WhatsApp Използвайте данни.

Въпроси и отговори:

1. Колко данни са необходими за 10-минутно гласово обаждане на WhatsApp?

10-минутно гласово обаждане на WhatsApp използва около 5MB данни.

2. Възможно ли е да се намали използването на данни в WhatsApp?

Да, WhatsApp има режим на спестяване на данни, който намалява използването на данни по време на чатове и обаждания.

3. Използва ли WhatsApp повече данни от увеличението?

Не, WhatsApp използва по -малко данни от увеличението.

4. Колко данни се използват за едночасово видео обаждане на WhatsApp?

Едночасово видео обаждане на WhatsApp може да използва между 540MB-1.62 GB данни, в зависимост от качеството.

5. Е по -евтино от WhatsApp от нормално обаждане?

Да, обажданията на WhatsApp могат да бъдат по -евтини от нормалните обаждания, ако имате неограничени данни.

6. Правете гласови обаждания на WhatsApp Използвайте данни?

Да, всички гласови обаждания на WhatsApp Използвайте данни.

7. Колко данни използва WhatsApp общо?

Зависи от използването, но ако се използва съзнателно, 1GB трябва да е достатъчен за WhatsApp.

8. Може ли качеството на аудио и видео да се повлияе, докато се използва режимът за спестяване на данни в WhatsApp?

Да, качеството на аудио и видео може да е малко неясно при използване на режима на спестяване на данни в WhatsApp.

9. Каква е препоръчителната продължителност на WhatsApp обаждания за ограничаване на използването на данни?

Препоръчителната продължителност на обажданията на WhatsApp е около 10 минути за ограничаване на използването на данни.

10. Колко данни използва WhatsApp в секунда за видео разговори?

Средно WhatsApp използва около 750kb данни в секунда за видео разговори.

11. Могат ли да се използват неограничени данни за обаждания на WhatsApp?

Да, неограничени данни могат да се използват за обаждания на WhatsApp, без да се притеснявате за използването на данни.

12. Може ли да се извършват обаждания на WhatsApp, без да се използват допълнителни пари?

Да, разговорите на WhatsApp могат да се извършват с помощта на Wi-Fi и не изискват допълнителни пари.

13. Приспада ли WhatsApp данни от ограничени опаковки по време на гласови обаждания?

Да, WhatsApp приспада данни от ограничени пакети с данни по време на гласови обаждания.

14. Възможно ли е да инсталирате WhatsApp както на смартфон, така и на лаптоп?

Да, WhatsApp може да бъде инсталиран както на смартфони, така и на лаптопи.

15. Как да изпратя съобщение с WhatsApp?

За да изпратите съобщение с WhatsApp, отворете приложението и изберете раздела Чат или Чат, след това композиране на ново съобщение.

Как да използвам WhatsApp

Плъзнете отново надолу, от горната част на екрана, за да разширите набора от опции. The ‘Режим на запазване на мощност’ Опцията вече трябва да е налична. Натисни ‘Режим на запазване на мощност’ икона, за да го активира. Иконата се появява като батерия, с триъгълник върху нея.

Колко данни използва WhatsApp

Ако го използвате съзнателно, 1GB ще бъде достатъчен за WhatsApp. Трябва да избягвате да правите видео и гласови обаждания на WhatsApp твърде дълго.

В 1GB трябва да ограничите обажданията на WhatsApp до 10 минути. Останалите данни ще бъдат достатъчни за изпращане на съобщения за един ден.

Какво е ниско използване на данни за WhatsApp?

Приложението има уникална функция, която позволява на хората да намаляват използването на данни по време на чатове и обаждания. Ако го изберете, можете да запазите много данни.

Този режим обаче намалява и качеството на аудиото и видеото на обажданията, които правите. В този режим на спестяване на данни вашите гласови и видео разговори може да са малко неясни.

Използва ли WhatsApp повече данни от увеличението?

Не, не използва повече данни от увеличението. Конкурентно проучване показа, че използва по -малко данни от увеличението и много други приложения.

Качеството на видео/глас в другите приложения е по -добро.

Колко данни използва 10-минутен разговор на WhatsApp?

WhatsApp използва значително количество данни за гласови разговори. За просто 10-минутно гласово повикване той ще използва около 5MB данни.

И обаждащите се, и приемници ще загубят 5MB данни от своите телефони. Ако техният пакет с данни или схемата на WiFi са неограничени, няма да има нужда да се притеснявате за използването на данни.

Средно приложението използва около 750kb данни в секунда за видео разговори. Въпреки това, процентът може да варира в зависимост от качеството и връзката.

Колко данни използва едночасово видео обаждане в WhatsApp?

Видео разговорите използват повече данни, отколкото гласови разговори. Ако искате да направите видео обаждане, трябва да имате добро количество данни, останали на вашето устройство.

Едночасово видео обаждане използва между 540MB-1.62 GB данни. Имате нужда от около 540-650MB за видео обаждания с нормално качество. За пълни HD видео разговори се нуждаете от около 1.62 GB данни на час.

По -евтино ли е WhatsApp Call от нормалното обаждане?

Да, тези обаждания могат да бъдат много по -евтини от нормалните обаждания, ако използвате неограничени данни. За малки доплани нормалните разговори заемат много пари.

Освен това никога не е достатъчно да работите с множество приложения заедно с WhatsApps, ако използвате баланса на телефона. Дори за неограничени обаждания се нуждаете от допълнителни данни.

WhatsApp обаче използва само WiFi за осъществяване на обаждания и не изисква допълнителни пари. Следователно WhatsApp е много по -евтин от нормалните обаждания, ако вземете предвид всички фактори.

Използва ли гласово обаждане на данни за WhatsApp?

Да, всички гласови обаждания на това приложение използват данни. Няма значение от кого и откъде се успокоите, данните винаги ще се използват.

Ако имате неограничена WiFi връзка, вашите данни няма да се изискват. В ограничени опаковки обаче трябва да имате предвид данните.

WhatsApp използва около 750kb в минута за гласови обаждания. Обаждащите се и приемници ще загубят данни, когато приемат гласови обаждания.

Как да използвам WhatsApp

Не съм сигурен как да започнете с безплатното приложение за съобщения и обаждане? Ето какво трябва да знаете.

От Кари-Ан Скинър и Ник Роулинсън актуализирани: 23 март 2021 г

Искате да спестите пари от сметката си за мобилен телефон? След това превключете към WhatsApp. Безплатното приложение за мобилни съобщения ви позволява да изпращате съобщения и да правите гласови и видео обаждания от вашите смартфон през интернет, а не вашата мобилна мрежа – безплатно. Докогато ти’отново се свързва с Wi-fi, Където и да е това, тя спечели’не ви струва стотинка, за да поддържате връзка. Тук’s Всичко, което трябва да знаете за това как да използвате WhatsApp.

Свързана история

Какво е WhatsApp?

WhatsApp е безплатно приложение за iPhone, Смартфони с Android, Macs и Windows PCS. Тя ви позволява да изпращате съобщения, снимки, видеоклипове и дори гласови записи и да правите гласови и видео обаждания по интернет безплатно, вместо да плащате, за да направите същото, като използвате вашата мобилна мрежа. Собствениците на iPhone могат да направят това вече с потребители на други iPhone, iPads и Mac компютри, използващи FaceTime. Въпреки това, както не се прави FaceTime’T работи на телефони или таблети с Android, WhatsApp е идеален, ако искате да общувате с някой, който е’t Използване на устройство на Apple.

То’си струва да се отбележи, че ако вие’Не е свързан към Wi-Fi, WhatsApp ще използва вашата мобилна връзка за данни. Това означава, че данните, които използвате, като използвате WhatsApp, могат да бъдат приспаднати от надбавката, включена като част от вашия договор (като ръководство, 10-минутно видео разговори използва 5MB мобилни данни). Ако използвате главно WhatsApp на мобилни данни, а не на Wi-Fi, може да си струва да обмислите договор, който пренебрегва инструментите за съобщения при изчисляване на използването на вашите данни. Virgin Mobile, Например, ви позволява да изпращате съобщения, снимки, аудио файлове и прикачени файлове, без да ядете във вашите данни, въпреки’t Включени в сделката.

Мога ли да инсталирам WhatsApp на моя лаптоп и телефона си?

Да. За да инсталирате WhatsApp на a смартфон, Насочете се към магазина за приложения и потърсете WhatsApp, след което следвайте инструкциите. Искате да получите WhatsApp на вашия компютър? След това посетете Уебсайт на WhatsApp И го изтеглете от там.

Как да изпратя съобщение с WhatsApp?

Ако използвате iPhone, отворете WhatsApp И натиснете бутона за чат в долната част на екрана (две речеви мехурчета), след това бутонът за композиране в горния десен ъгъл (изглежда като химикалка на квадрат хартия). На телефон с Android докоснете раздела Чатс в горната част на екрана, последван от речевия балон в долната част.

Сега, на всеки телефон, превъртете през списъка си с контакти или използвайте полето за търсене в горната част на екрана (iPhone) или иконата на лупа (Android), за да намерите човека, който искате да изпратите съобщение. Вие’Ще бъдат представени с екран за чат. Докоснете бялото поле и въведете съобщението си. Можете да прикачите снимки, видеоклипове, документи или дори човек’s данни за контакт чрез натискане на символа + вляво от бялото поле. Натиснете стрелката вдясно от бялото поле, за да изпратите вашето съобщение.

GHI съвет: Дон’не искам да напиша? Натиснете и задръжте Бутон за микрофон Вдясно от бялото поле и говорете вашето съобщение, което ще бъде изпратено като гласова бележка. Като алтернатива, диктувайте вашето съобщение. Докоснете бялото поле, за да повдигнете клавиатурата си, след това натиснете бутона за микрофон и диктувайте съобщението си. Телефонът автоматично ще препише това в полето за съобщения.

Веднъж ти’Изпратете вашето съобщение, ще видите комбинация от цветни кърлежи в долния десен ъгъл:

 • Едно сиво кърлеж показва съобщението’все още е получен (вероятно както получателят не’в момента има интернет връзка).
 • Две сиви кърлежи означава това’са получени, но не са прочетени
 • Две сини кърлежи означава това’са прочетени
 • Сив часовник означава, че не сте’в момента има интернет връзка, така че съобщението може’в момента не се изпраща, но той ще бъде изпратен веднага щом се върнете онлайн.

Всеки, който ви изпрати съобщение, ще види същата серия от кърлежи, така че те’Ще знам дали вие’Прочетете какво те’Изпратено. Ако искате да изключите това, върнете се към екрана на чатовете на WhatsApp, след това докоснете Настройки в долната част на екрана (на iPhone) или трите точки в горната част на екрана (Android), последвани от настройки. Сега докоснете акаунт, последван от поверителност и използвайте плъзгача след четене на разписки, за да го изключите. Кърстовете за състоянието ще бъдат деактивирани, когато този плъзгач е вляво.

Блокадата на WhatsApp, спряна от Върховния съд

Бразилия Photo Press // Getty Images

Можете ли да изтриете съобщение на WhatsApp, след като бъде изпратено?

Изпрати съобщение случайно? Ако не’все още е прочетен от човека, на когото сте го изпратили, тогава можете Изтрийте съобщението. Просто натиснете и задръжте, след това изберете Изтриване и го премахнете от чата. Получателят обаче ще види съобщение, на което се казва, че „това съобщение е изтрито“.

Как мога да изпратя изчезващо съобщение в WhatsApp?

WhatsApp предлага и възможността да има съобщения, включително снимки и видеоклипове, изчезва за всички получатели седем дни след изпращането им. (Забележете обаче, че ако снимките или видеото са запазени на смартфон или таблет, те спечелиха’t изчезва от това устройство – само от потока на съобщенията.) Опцията за изчезващи съобщения трябва да бъде включена за всеки отделен чат. За да направите това, отворете чат и докоснете човека’s име, след това докоснете изчезващи съобщения и изберете On или Off.

Как мога да спра хората да виждат, че съм онлайн в WhatsApp?

WhatsApp Показва вашите контакти, когато сте били за последно онлайн, използвайки времева марка. За да видят това, те просто трябва да отворят чата, който имат с вас и под ваше име в горната част на екрана, ще бъде времето, в което сте били последни в WhatsApp. Ако ти’Използвайки приложението в този момент, линията на състоянието ще се чете ‘на линия’, и ще бъде заменен от думата ‘въвеждане’ Ако пишете съобщение. Ако намерите това за твърде натрапчиво, можете да го изключите, като се насочите към настройките. Изберете акаунт, след това поверителност, последвана от последно видяно и изберете никой.

Как работи груповият чат на Whatsapp?

Искате да изпратите съобщение на редица хора в един, за да можете всички да разговаряте? Създавам групов чат. За да направите това на iPhone, започнете с натискане на бутона за чат в долната част на екрана. На Android докоснете чат в горната част на екрана, последвано от речевия балон в долната част. Сега докоснете нова група и изберете контактите, с които искате да говорите. Докоснете следващото и вие’Ще мога да добавя предмет за групата и дори икона, която ще се появи там, където контактът’s снимка обикновено го прави. Тогава ти’Ще бъда свободен да въведете съобщение както обикновено.

Свързана история

Как се настрои гласово обаждане на WhatsApp?

WhatsApp също ви позволява да правите Видео и гласови обаждания. Натиснете бутона Calls (Икона на телефона) в долната част на екрана на iPhone или раздела Calls в горната част на екрана на Android. Ако искате да се обадите на някого в списъка си с контакти, натиснете иконата, показващ телефон до символ A +, след това превъртете през контактите си. От екрана, който се появява’Ще мога да включа видеото, като докоснете бутона за видео обаждане (то’s По подразбиране аудио повикване).

GHI съвет: Искам да говоря с повече от един човек? Натиснете иконата за добавяне на участника (очертание на глава със символ +), когато вие’отново на обаждане. Превъртете вашия списък с контакти и изберете човека, когото искате да поканите на обаждането.

Как мога да променя статуса си в WhatsApp?

Можете да публикувате изображения, видеоклипове и GIF като статус, който изчезва след 24 часа, точно като Instagram истории. Натиснете иконата на състоянието в долния ляв ъгъл, когато отворите WhatsApp на iPhone или раздела Статус в горната част на екрана на Android. Сега натиснете Добавяне към състоянието ми (на iPhone) или статуса ми (на Android) и вие’Ще мога да изберете снимка от телефона си или да направите ново изображение. Можете дори да го анотирате.

Как споделяте местоположението си на живо в WhatsApp?

WhatsApp ви позволява да споделяте с други потребители точно там, където сте – това е удобна функция, ако шофирате някъде, тъй като те могат да видят дали сте останали в трафика, без да се налага да се обаждате. Отворете WhatsApp и натиснете чатовете. Докоснете чата, който имате с човека, с когото искате да споделите местоположението си, и след това натиснете бутона + на iPhone или ‘кламер’ Ако използвате Android. Изберете местоположение и след това споделете местоположение на живо, последвано от продължителността на времето, което искате да споделите местоположението си за. Сега натиснете иконата със стрелка вдясно, за да изпратите вашето местоположение.

Можете ли да спрете снимки и видеоклипове в WhatsApp да бъдат запазени на вашия телефон’s памет?

WhatsApp автоматично запазва снимки и видеоклипове’е изпратен чрез приложението до вашия смартфон, но това може Заемете ценно пространство. Ако ти’Бъдете да се борите да побере всички медии, които ви изпращат, отидете на настройки, чатове и след това изключете, запазвайте до Roll Camera Roll. На телефони с Android това понякога се нарича видимост на медиите.

GHI съвет: Сподели снимка, документ или връзка с някого над WhatsApp в миналото и отчаяно иска да я намери отново? Вместо да превъртате през вашите съобщения, докоснете човека’s име в горната част на прозореца за чат и изберете медии, връзки и документи. Вие’Ще мога да виждам отделни раздели за всяка от три категории, съдържащи само тези елементи, а не всякакви съобщения, което улеснява намирането на старо изображение, връзка или док.

Спрете WhatsApp да спести снимки

Как можете да архивирате WhatsApp?

Ако ти’Преместете се към друг смартфон или трябва да се нулирате фабрично, архивиране WhatsApp ще гарантира, че не сте’не загубите някое от вашите съобщения или история на обажданията от приложението. Натиснете настройките, чатовете, резервното копие на чата, след това натиснете Back-Up Now (на iPhone) или архивиране (на Android). От тук можете също да изберете да имате резервни копия на WhatsApp всеки ден, седмично или месечно автоматично. Потребителите на iPhone ще трябва да включат iCloud Drive, за да работят чат резервни копия (можете да направите това в основното приложение за настройки на iOS, като докоснете името си, последвано от iCloud и след това използвайте плъзгача, за да включите iCloud Drive).

Как мога да видя колко данни използвам?

WhatsApp изисква интернет връзка за изпращане и получаване на съобщения. Ако ти’отново е свързан с wi-fi this isn’t проблем, но когато вие’Извън и около, приложението използва вашата мобилна връзка за данни. Поради това може лесно да яде чрез вашите данни за данни.

За да следите използването си, отидете на настройките, тогава ‘Съхранение и данни’ последвано от използване на мрежата. Можете също да коригирате дали изображения, гласови клипове, видеоклипове и документи могат да бъдат изтеглени, когато имате както връзки, така и само чрез Wi-Fi в предишното меню. Ако използвате WhatsApp за осъществяване на обаждания, можете да намалите количеството данни, които тази функция използва, като включите опцията към ‘Използвайте по -малко данни за обаждания’.

WhatsApp актуализира ли общите си условия?

В края на 2020 г. Facebook обяви, че променя условията за обслужване, при които прави WhatsApp достъпно и че в резултат на това услугата ще може да събира различни парчета данни за вас и устройството, което вие’Използване. Идеята е, че тези данни ще подобрят пазаруването и други бизнес услуги, предлагани на потребителите чрез услугата за съобщения.

За съжаление на WhatsApp, предложените промени уплашиха някои потребители, които започнаха да изтеглят алтернативни комуникационни инструменти. В Обединеното Кралство, Сигнал и Телеграма, които са достъпни и за iPhone и Android, спечелиха много нови потребители в резултат. Въпреки това, тъй като те са несъвместими с WhatsApp, всеки, който направи превключвателя, ще трябва да убеди всичките си контакти да направи същото, ако иска да поддържа връзка.

WhatsApp отхвърли датата, на която планира да приложи новите условия на услугата по -късно през 2021 г., а междувременно е публикувана уеб страница Изясняване на промените и какво означават те. То’си струва да го прочетете, така че вие’отново се присвоите, когато в крайна сметка се появи изскачащ прозорец с молба да се съгласите с новите условия.

Колко данни използва WhatsApp?

Ричард Хебърт

От Ричард Хебърт 29 декември 2022 г. 13 март 2023 г

Колко данни използва WhatsApp

WhatsApp улеснява комуникацията чрез чат, аудио разговори и видео разговори. Когато използвате WhatsApp, може да искате да знаете колко данни се използват за улесняване на комуникацията, за да помогнат в по -доброто планиране, особено ако използвате клетъчни данни.

Ако използвате Wi-Fi, скоростта на консумация на данни има по-малко въздействие. Тази публикация ще ви просветли колко данни използва WhatsApp за комуникация.

Бърз отговор

Няма постоянно количество данни, използвани от WhatsApp. Можете обаче да консумирате 400 kb всяка минута, когато правите гласови обаждания през WhatsApp. Това средно съкращаване на различни мрежови поколения.

За видео разговори средната стойност е по -висока. Консумира 5 mb всяка минута. За нормални чатове консумира около 30 kb или по -малко за всеки чат. Следователно, повечето от вашите данни се консумират от видео обаждане на WhatsApp.

Ще обсъдим използването на данни на WhatsApp за чатове, гласови и видео разговори. Също така, ние ще споделим различни трикове, които могат да помогнат за намаляване на процента на консумация на данни и как можете да анализирате използването на данни на WhatsApp.

Съдържание

 1. Колко данни използва WhatsApp?
 2. Как да намалим процента на консумация на данни на WhatsApp
  • Активирайте по -малко данни за обаждания
  • Деактивирайте медийното изтегляне
  • Деактивирайте автоматичното резервно копие на чата
 3. Заключение

Колко данни използва WhatsApp?

WhatsApp е платформа за съобщения, която позволява на потребителите да комуникират чрез чатове, аудио и видео разговори.

Освен това WhatsApp позволява споделяне на медийни файлове, включително видеоклипове, аудио, документи и т.н. всичко Тези дейности изискват данни. И така, колко данни са необходими за използване на WhatsApp удобно?

Необходимите данни зависят от дейностите, в които планирате да се включите, когато използвате WhatsApp. Да предположим, че искате само да разговаряте. WhatsApp използва средно 30 kb на чат, в зависимост от дължината на знаците му.

Освен това скоростта се увеличава, ако добавите медиен файл заедно с чата. Аудио разговорите обаче консумират по -висока скорост. Всяка минута на гласово обаждане изисква средно 300 до 400 kb на данни всяка минута.

Видео разговори консумират най -много данни. Всяка минута на видео обаждане използва около 5 MB на данни. Независимо от генерирането на мрежата, очаквайте да консумирате около 5 MB всяка минута, с 5G консумация на най -много данни всяка минута.

Сега, когато ние’Виждайки степента на консумация на данни при използване на WhatsApp, има ли начин за намаляване на този процент на потребление?

Как да намалим процента на консумация на данни на WhatsApp

Когато използвате мобилни данни, може да искате намалява високата цена на данните Изисква се от WhatsApp. Висока степен на консумация на данни от WhatsApp означава, че ще похарчите повече покупка на опция за абонамент за данни.

Тук’s как да анализираме използването на данни от WhatsApp:

 1. Отвори WhatsApp приложение.Отворете WhatsApp на телефона си
 2. Докоснете Елипсис В горната част на прозореца.Докоснете Elipsis в горния десен ъгъл
 3. Изберете “Настройки” Опция от падащото меню.Кликнете върху Настройки
 4. Докоснете “Съхранение и данни” опция.Кликнете върху съхранението и данните
 5. Докоснете “Използване на мрежата” опция.Докоснете използването на мрежата

A Обобщение на това как WhatsApp е използвал вашите данни ще се появи. Досега ще отбележите общите консумирани данни и как различните елементи са консумирали дял от общото използване на данни.

Три различни съвета могат да ви помогнат да спестите от вашата степен на консумация на данни на WhatsApp.

Активирайте по -малко данни за обаждания

WhatsApp позволява на потребителите да активират опцията да използват по -малко данни, когато са на повикване. Функцията е деактивирана по подразбиране.

И така, активирайте го, като използвате стъпките по -долу:

 1. Отвори WhatsApp приложение. Отворете WhatsApp на телефона си
  • За Android, щракнете върху три точки меню в горната част и изберете “Настройки.”Кликнете върху Настройки
  • За iPhone, достъп “Настройки” в долния десен ъгъл.
 2. Щракнете “Съхранение и данни.”Кликнете върху съхранението и данните
 3. Активирайте опцията за “Използвайте по -малко данни за обаждания.”Активирайте опцията за използване по -малко данни за обаждания

С това активирано, WhatsApp ще използва по -малки данни за обаждания.

Деактивирайте медийното изтегляне

WhatsApp автоматично изтегля медийни файлове Освен ако не деактивирате тази функция, така че освен ако не кликнете върху медийния файл, който искате да изтеглите, WhatsApp спечели’t автоматично ги изтегляйте.

Следвай тези стъпки:

 1. Отворен WhatsApp.Отворете WhatsApp на телефона си
 2. Достъп до “Настройки” прозорец.Кликнете върху Настройки
 3. Кликнете върху “Съхранение и данни” опция.Кликнете върху съхранението и данните
 4. В “Медийно автоматично изтегляне” Раздел, изберете различни типове медии и задайте опцията за изтегляне на “Когато е свързан на Wi-Fi.”Задайте опция за автоматично изтегляне на wifi или никога

По този начин медийните файлове ще изтеглят само ако сте свързани с Wi-Fi.

Деактивирайте автоматичното резервно копие на чата

Каква опция за архивиране сте активирали?

Следвайте тези стъпки, за да деактивирате автоматичното резервно копие на чата:

 1. Отворете WhatsApp и достъп настройки.Отворете настройките на WhatsApp
 2. Натисни “Чатове.”Изберете чатове
 3. Натисни “Резервно копие на чата.” Сега кликнете върху резервно копие на чата
  • За Android, място “Настройки на Google Drive” и изберете опцията за “Само когато докоснах обратно” или “Никога” под “Резервно копие на Google Drive” опция.Изберете подходяща опция за архивиране
  • За iPhone щракнете “Автоматичен бекъп” и го обърнете изключване.

Заключение

WhatsApp използва 30 kb за чатове, 300 kb за гласови разговори и 5MB за видео разговори всяка минута.

Това ръководство обясни консумацията на данни на WhatsApp и как да го сведете до минимум.

Използва ли WhatsApp данни? Тук’е истината за това колко

WhatsApp-данни

WhatsApp е популярно приложение за съобщения, което поддържа видео разговори, гласови обаждания, текстови съобщения и други. Приложението за съобщения е достъпно между платформа, което ви позволява да получите достъп до вашите чатове от мобилни и компютър.

WhatsApp също позволява международни обаждания и текстове безплатно, като използва вашите Wi-Fi или клетъчни данни вместо такси за повикване/текст. Но колко данни използва WhatsApp, когато изпращате и получавате съобщения или дори при извършване на аудио и видео разговори?

Използва ли WhatsApp данни?

Да, WhatsApp използва данни, когато вие’Използване на приложението. Съобщения или извършване на обаждания с помощта на WhatsApp изисква или работеща интернет връзка, или мобилните данни, предоставени от вашата мрежа. Приложението използва тези данни за изпращане или получаване на обаждания и съобщения.

Колко данни използва WhatsApp? Е, средно ако вие’просто съобщения с приятели, тогава приложението е вероятно само да използва около 1 или 2 MB на час.

Ако обаче вие’Преподавайте гласови разговори, след това WhatsApp ще използва между 20 и 30MB данни за 60 минути употреба. А за видео разговори бъдете готови да използвате толкова при 300MB данни на час.

То’S също си струва да се обмисли, че WhatsApp също изтощава батерията ви, така че тя’е важно, че имате достатъчно такса и данни, за да получите максимума от приложението.

Ако нямате активирана Wi-Fi връзка или мобилни данни, сте спечелили’не можете да се обаждате или да изпращате съобщения на хора в WhatsApp. Вие’също така не може да получава никакви обаждания или съобщения.

Използва ли WhatsApp Wi-Fi или данни?

Потребителите често се чудят на консумацията на данни на приложения като WhatsApp и дали приложението разчита на вашата Wi-Fi мрежа или вашата мобилна мрежа, когато правите обаждания.

Отговорът е, че можете да използвате и двете, но WhatsApp винаги ще се опитва да използва Wi-Fi, преди да използва вашата мобилна връзка за данни. Това е един от начините, по които можете да намалите консумацията на данни, ако се окажете, че се храните в надбавката за данни на телефона си.

Да се ​​уверите’отново свързано с Wi-Fi, когато използвате WhatsApp, може да помогне за намаляване на консумацията на данни, особено при извършване на видео разговори чрез приложението WhatsApp.

Как да се свържа с Wi-Fi

Трябва да имате налични Wi-Fi мрежи във вашия район, за да се свържете с Wi-Fi. Има обществени и частни пароли, защитени с парола.

За iOS:

Отидете на Настройки> Wi-Fi.

ios-wifi

Натиснете мрежата, към която искате да се свържете, за да се свържете с Wi-Fi.

За Android:

Отидете на Настройки> Връзки.

Заселения на Android-Connections

Натиснете ‘Wi-fi’, и натиснете мрежа, за да се свържете с нея.

Android-Wifi

Как да активирам мобилни данни

Ако ти’отново на мобилен договор или имате някакъв друг план за данни, трябва да имате достъп до мобилни данни. Трябва да имате определено количество мобилни данни на месец, които можете да използвате.

Не можете да надвишите този лимит, освен ако не платите допълнителни пари, така че внимавайте да използвате твърде много мобилни данни. Трябва да активирате мобилни данни само когато нямате Wi-Fi връзка.

Активирането на мобилни данни е много просто да се направи.

За iOS:

Плъзнете нагоре от долната част на екрана и натиснете иконата на мобилните данни. То’s Намира се до иконата на режима на самолета.

ios-mobile-data-icon

За Android:

Плъзнете надолу от горната част на екрана, за да отворите ред опции.

Android-Options

След това отново прекарайте пръст надолу от горната част на екрана, за да разширите опциите. Натиснете иконата за мобилни данни, за да активирате мобилни данни.

Android-Mobile-Data-Icon

Как да намалим използването на данни от WhatsApp

Има начини да попречите на WhatsApp да използва твърде много от вашите мобилни данни, когато го активирате. Има няколко начина, по които можете да намалите използването на данни, ако откриете, че отговаряте на плана си’s граници. Ние’Ще преодолея няколко от тези методи.

Деактивирайте фоновата активност

Можете да деактивирате фоновата дейност за WhatsApp. Това ще попречи на приложението да работи или използва вашите данни, когато приложението е затворено.

Има два начина за деактивиране или намаляване на фоновото приложение. Можете да деактивирате фоновата активност за WhatsApp в настройките или можете да активирате режим на ниска мощност.

Активирането на режим на ниска мощност значително ще намали количеството на фоновата активност на приложението, което може да намали консумацията на данни на вашето устройство.

Използване на настройките

Можете да деактивирате активността на фоновите приложения за WhatsApp в настройките.

За потребители на iOS:

Отидете на Настройки > Общо> Опресняване на приложението за фона.

Това трябва да показва всички приложения на вашето устройство, които в момента имат активирана фонова дейност. Намерете WhatsApp и натиснете зеления превключвател до него, за да деактивирате фоновата активност.

ios-whatsapp-background-refresh-on ios-whatsapp-background-refresh-off

За потребители на Android:

Отидете на Настройки> Приложения. Намерете WhatsApp и натиснете върху него. След това щракнете ‘принудително спиране’ В долната дясна.

Android-Force-Stop-Option

Активиране на режим на ниска мощност

Друг начин, по който можете да изключите активността на приложението, без да се налага да го правите ръчно, е просто да включите Режим на ниска мощност на вашето устройство, което автоматично ще изключи фоновата активност.

За потребители на iOS:

Има два метода за активиране Режим на ниска мощност. Можете да го направите от настройките или от Центъра за контрол.

Използване на настройките

Отидете на Настройки> Батерия.

Задаване на батерии

Можете лесно да превключвате Режим на ниска мощност Опция за включване Режим на ниска мощност на вашето устройство. Превключвателят трябва да е зелен.

Свикнала с ниска мощност-превключвател

Контролен център

Ако прекарате пръст по дисплея си, вие’Ще получите достъп до контролния център на вашето устройство – тук получавате бърз достъп до настройките на телефона си.

Контролен център

Можете да натиснете иконата на батерията в контролния център, за да активирате Режим на ниска мощност на вашето устройство.

Натиснато с ниска мощност-икони

Това може да не е в контролния център по подразбиране – може да се наложи да го активирате в настройките си. Когато правите това, в бъдеще вие’Ще успея бързо да прекарате пръст, за да получите достъп, за да го включите и изключите.

Влез в Настройки> Център за контрол, И след това превъртете надолу, където сте’В крайна сметка ще намеря пълен списък с контроли. Тук можете да намерите Режим на ниска мощност опция и трябва да има иконата плюс до нея, която ще даде възможност за режим на ниска мощност във вашите настройки.

Контролни центрове

След това можете просто да прекарате пръст нагоре и да активирате режим на по -ниска мощност, когато се наложи.

Контролен център-мило-мощност-модериран

За потребители на Android:

Плъзнете надолу от горната част на екрана, за да отворите набор от опции.

Android-Options-1

Плъзнете отново надолу, от горната част на екрана, за да разширите набора от опции. The ‘Режим на запазване на мощност’ Опцията вече трябва да е налична. Натисни ‘Режим на запазване на мощност’ икона, за да го активира. Иконата се появява като батерия, с триъгълник върху нея.

Android-Power-Saving-Mode-Icon

Активирайте режим на ниски данни

Можете също така да активирате режим на ниски данни за вашите мобилни данни, за да ограничите използването му. Тази опция е достъпна само на iOS устройства.

Отидете на Настройки> Мобилни данни> Опции за мобилни данни.

iOS-low-rata-mode

Натиснете превключвателя до ‘Режим на ниски данни’ За да активирате режим на ниски данни.

Заключение

В заключение, WhatsApp използва мобилни данни, когато Wi-Fi не е наличен. Приложението изисква или Wi-Fi или мобилни данни, за да функционира правилно.

Ако ти’отново свързан с Wi-Fi, той трябва да даде приоритет на използването на Wi-Fi за функциониране, а не вашите мобилни данни.