Употребата на Walmart от научнофантастични технологии за забелязване на краища повдига въпроси за поверителност

Легален вакуум

Резюме:

 • Walmart използва технология за разпознаване на лица, за да подобри опита на дребно.
 • Опитът на дребно AR комбинира AR за разпознаване на лицето с асортимента на продукта на Walmart.
 • Клиентите могат да разглеждат идеи за празнични подаръци от марки като Google, Nintendo, Lego Group, Samsung и Straight Talk Wireless, използвайки само изражението си на лицето.
 • Walmart също въведе Livestreams за пазаруване и рецепти за пазаруване на Pinterest.
 • Walmart Connect, известен по -рано като Walmart Media Group, публикува своята празнична книга за рекламодатели.
 • Walmart отговаря на новата такса за доставка на Whole Foods, като предлага $ 9.95 Обратно към нови клиенти, които се регистрират за Walmart+.
 • Walmart тества система за разпознаване на лица, за да идентифицира и предупреждава сигурността на магазините на заподозрени магазини.
 • Използването на технологията за разпознаване на лица поражда опасенията за поверителност.

Ключови точки:

1. Walmart си партнира с Facebook, за да стартира AR обектив на дребно изживяване.

Този опит комбинира AR за разпознаване на лицето с продукта на Walmart на асортимента на Walmart. Той има за цел да направи празничните изследвания и пазаруването по -приятни за клиентите.

2. Клиентите могат да разглеждат идеи за празнични подаръци, използвайки изражението на лицето си.

Популярни марки като Google, Nintendo, Lego Group, Samsung и Straight Talk Wireless са представени. Клиентите могат да идентифицират кои артикули предизвикват радост за тях единствено въз основа на изражението на лицето им.

3. Walmart използва Livestreams за пазаруване.

Shoppable Livestreams има успех в ангажираността и продажбите. Walmart планира да продължи да използва тази технология, като си партнира с различни издатели и влияещи.

4. Walmart въведе рецепти за пазаруване на Pinterest.

Клиентите могат да добавят рецепта на съставките на рецептата към количката си Walmart само с няколко кликвания. Walmart Connect популяризира тези рецепти за пазаруване чрез ексклузивната програма за значка на Pinterest Trend, предоставяйки навременни и подходящи идеи на Pinners.

5. Walmart Connect публикува своята празнична книга за рекламодатели.

Playbook подчертава повишената внимателност на купувачите на Walmart, когато става въпрос за подаръци и готвене на ястия от нулата. Рекламодателите, които си партнират с Walmart Connect през празничния сезон, могат да очакват изключителни резултати.

6. Walmart отговаря на новата такса за доставка на Whole Foods.

Целите храни на Amazon внедряват $ 9.95 Такса за доставка на поръчки, направени чрез Amazon Prime. В отговор Walmart предложи на нови клиенти на Walmart+ $ 9.95 отстъпка, подчертавайки достъпността на тяхната услуга за доставка на хранителни стоки.

7. Използването на технологията за разпознаване на лица на Walmart за забелязване на кражби.

Walmart тества система за разпознаване на лице, която сканира лицето на всички, които влизат в избрани магазини. Той има за цел да идентифицира предполагаемите кражби и незабавно да предупреди сигурността на магазина. Експериментът обаче беше прекратен след няколко месеца.

8. Загрижеността за поверителността около използването на технологията за разпознаване на лица.

Влагането на технологията за разпознаване на лица повдига въпроси относно поверителността и наблюдението. Способността за проследяване и идентифициране на хора без тяхното съгласие или знания е противоречива и повдига етични съображения.

Въпроси:

1. Как Walmart включва технологията за разпознаване на лицето в опита на дребно?

Walmart си партнира с Facebook, за да стартира AR обектив на дребно, което комбинира AR за разпознаване на лицето със своя асортимент на продукта.

2. Кои марки са представени в AR Lens на Walmart’s AR Experience?

Популярни марки като Google, Nintendo, The Lego Group, Samsung и Straight Talk Wireless са представени в AR Experty Retail Experience.

3. Как клиентите могат да разглеждат идеи за празнични подаръци в опита на AR обектива?

Клиентите могат да използват изражението си на лицето, за да идентифицират кои артикули за подаръци предизвикват радост за тях в опита на AR обектива.

4. Какви други технически части са включени в празничната кампания на Walmart?

Walmart има пазаруеми животни и рецепти за пазаруване на Pinterest като част от празничната си кампания.

5. Как Walmart насърчава рецепти за пазаруване на Pinterest?

Walmart използва изключителната програма за значка на Pinterest Trend за популяризиране на рецепти за пазаруване, предоставяйки на Pinners с навременни и подходящи идеи.

6. Какво публикува Walmart Connect за рекламодатели?

Walmart Connect публикува своята празнична книга за рекламодатели, подчертавайки замислеността на купувачите на Walmart и рекламодателите за изпълнение могат да очакват през сезона.

7. Как Walmart отговори на новата такса за доставка на Whole Foods?

Walmart предложи $ 9.95 отстъпка на нови клиенти на Walmart+, които се регистрираха за своята услуга за доставка на хранителни стоки, подчертавайки неговата достъпност.

8. Каква технология е тествал Walmart, за да забележи кражбите?

Walmart тества система за разпознаване на лица, която сканира лицата на хората, влизащи в техните магазини, за да идентифицират предполагаемите магазини и сигурността на магазина за предупреждение.

9. Защо Walmart прекрати експеримента си за разпознаване на лицето?

Статията не предоставя информация защо Walmart прекрати експеримента за разпознаване на лицето.

10. Какви са опасенията за поверителност около технологията за разпознаване на лица?

Притесненията за поверителност включват потенциала за проследяване и идентифициране на лица без тяхното съгласие или знания, повишаване на етичните съображения относно наблюдението.

11. Как магазините традиционно се справят с заподозрените кражби в миналото?

В миналото магазините обикновено правят снимка на заподозрени кражби с камера Polaroid и ще го добавят в вътрешна галерия Rogues, за да помогнат на сигурността на магазина.

12. Каква полза предлага технологията за разпознаване на лица при идентифициране на кражби?

Технологията за разпознаване на лица позволява незабавното идентифициране на предполагаемите кражби, предоставящи незабавни сигнали за съхраняване на сигурността.

13. Колко дълго издържа експериментът за разпознаване на лицето на Walmart?

Статията не определя точната продължителност на експеримента за разпознаване на лицето на Walmart.

14. Какви са предимствата на Livestreams за пазаруване?

Shoppable Livestreams показаха обещаваща ангажираност и увеличаване на зрителността, предлагайки нов начин на клиентите да пазаруват, докато гледат излъчвания на живо.

15. Какви са предизвикателствата, свързани с използването на технологията за разпознаване на лица?

Предизвикателствата включват потенциални нарушения на поверителността, опасенията относно съгласието и контрола върху личната информация и необходимостта от ясни разпоредби и предпазни мерки.

Walmart’Използването на научнофантастични технологии за забелязване на кражби на магазини повдига въпроси за поверителност

Легален вакуум

Walmart докосва технологията за разпознаване на лицето за нов опит на дребно

Jamie Grill-Goodman Профил снимка

Walmart си партнира с Facebook, за да стартира AR Lens Experience, който съчетава разпознаването на лицето AR с Walmart’s Асортимент на продукта.

Walmart предлага на купувачите няколко свързани търговски преживявания през този празничен сезон чрез неговите “Радост. Напълно” кампания, включително докосване на технологията за разпознаване на лицето за пазаруване.

Търговецът си партнира с Facebook, за да стартира изживяването на дребно на AR Lens, който съчетава AR за разпознаване на лицето с Walmart’s Асортимент на продукта. Целта: “Направете отново празничните изследвания и пазаруването.”

“Клиентите могат да използват това интерактивно изживяване, за да разглеждат идеи за празнични подаръци от марки като Google, Nintendo, Lego Group, Samsung и Straight Talk Wireless и не използват нищо друго освен техните изрази на лицето, за да идентифицират кои елементи предизвикват радост за тях,” каза Кара Русо, вицепрезидент, маркетинг, Walmart Connect .

След това купувачите могат да преминат от AR обектива директно към Walmart’S Опитът на търсещия подарък за пазаруване на тези продукти.

Други технически части на кампанията включват Livestreams за пазаруване, с които Walmart за първи път експериментира с Tiktok миналия декември и отново през март за пролетния си магазин-Along: Beauty Edition .

“Продължаваме да иноваваме и начертаваме нова територия с пазаруемо животопроизводство,” – каза Русо. “С обещаваща ангажираност, увеличаване на зрителността и положителните сигнали за магазини, Walmart ще продължи да вдъхновява купувачите на този празник с поредица от и извън платформата Livestreams с различни издатели, добре известни влиятели и други. ”

Walmart също е създал опит за пазаруване на Pinterest за първото мащабно стартиране на рецепти за пазаруване с партньори на доставчици като General Mills, Kraft и Pepsico. Инициативата, наречена “Вкус. Напълно” Като част от Walmart’с “Радост. Напълно” кампания, дава възможност на клиентите да добавят рецепта на съставките към количката си Walmart и да купуват само с няколко кликвания.

Календар

Чрез ексклузивната програма за значка на Pinterest Trend-която се вписва в търсения с висок растеж с официалния печат на Pinterest на одобрението-Walmart Connect промотира рецепти за пазаруване.

Чрез ексклузивната програма за значка на Pinterest Trend-която се вписва в търсения с висок растеж с официалния печат на одобрение на Pinterest-Walmart Connect промотира тези рецепти за пазаруване, за да вдъхнови Pinners с най-подходящите и от модерни сезонни идеи, като например “Лесни десерти с размер на хапки” които са нараснали с 462% през годината, каза Русо.

По -рано тази година Walmart преименува своя медиен бизнес Walmart Connect (известен преди като Walmart Media Group) . Walmart Connect наскоро публикува своята празнична книга за рекламодатели, в която отбелязва, че 66% от купувачите на Walmart планират да бъдат по -обмислени за подаръците, които дават тази година, и 67% планират да приготвят повече ястия от нулата, за да отпразнуват този сезон’s празници.

Русо каза, че марките, които си партнират с Walmart Connect за своите празнични кампании “може да очаква да изпита невероятно представяне през сезона,” като Walmart’S Q4 2020 Кампании в категориите за храни, облекло, консумативи и играчки отбелязаха 13% по-висок обхват и постигнаха 20% по-високи ROAs в сравнение с четвърт не-празничен тримесечие.

“С нашите новородирани възможности, партньорства, интеграции на доставчици и активиране на клиентите, ние’Вълнувам се да отключите още по -широк спектър от точкови точки на Omnichannel този празник, за да свържете марките с клиентите чрез иновативни технологии и вдъхновяващо социално съдържание,” тя каза.

Walmart отговаря на хонорара за Whole Foods

В други новини, в отговор на собственост на Amazon Whole Foods, добавяйки нови $ 9.95 Такса за доставка на поръчки, направени чрез Amazon Prime от 25 октомври, Walmart обяви, че новите клиенти, които се регистрират за Walmart+, ще получат $ 9.95 Назад. Промото се кандидатира само за един ден, но беше ясен изстрел към търговеца на хранителни стоки. Walmart’s имейл до клиентите Прочетете:

“Защото клиентите заслужават услуга за доставка на хранителни стоки, която спечели’не оставете едно цяло в портфейла си за такси за доставка – Whoops, печатна грешка. ”

Преди това Amazon предлагаше безплатна двучасова доставка за членове на Prime. Walmart+ стартира в края на миналата година. Членовете на Walmart+ имат достъп до неограничени безплатни доставки и могат да платят такса от 10 долара за двучасова експресна доставка.

Walmart’Използването на научнофантастични технологии за забелязване на кражби на магазини повдига въпроси за поверителност

549600875

В стари времена, когато магазин хвана някой да краде, детектив щеше да тръгне крадец в задната стая и да направи снимката си с камера Polaroid. Снимката ще бъде добавена към търговеца’S Вътрешни галерия Rogues, за да помогнат за съхраняването на сигурността, внимавайте за лоши момчета.

Но по -рано тази година Walmart (WMT) показа как са се променили времената. Той тества система, която сканира лицето на всички, влизащи в няколко от неговите магазини, идентифицира заподозрените кражби и мигновено предупреди сигурността на магазина на своите мобилни устройства.

Потенциалът на такава технология за разпознаване на лица се обсъжда от години. Но сега някои магазини всъщност го използват.

Walmart’S Експеримент, който приключи след няколко месеца, подчертава мощните високотехнологични инструменти, достъпни за търговците на дребно, за да намалят кражбите. Той обаче повдига и въпроси дали магазините трябва да спазват правилата, когато използват технологията, за да защитят купувачите’ поверителност.

“Поставете решетка на лицето им”

Джо Розенкранц, изпълнителен директор на FaceFirst, компания в Южна Калифорния, която продава система за разпознаване на лица на търговци на дребно, обещава на “Преобразувайте сигурността във всеки магазин.” Той казва, че софтуерът FaceFirst се използва от няколко Богатство 500 търговци на дребно, които той отказа да назове, защото по споразумения за неразгласяване.

“Системата е достатъчно умна, за да уведоми сътрудник за предотвратяване на загуби на своя iPhone в рамките на седем секунди,” казва Розенкранц,

Автоматизираните известия могат да включват профил на заподозрения, както и a “корпоративна директива” на това как да се отговори. Цялата охрана на магазина трябва да направи разузнаването на пътеките, за да намери въпросния човек и да се изправи срещу тях.

Търговците на дребно, които използват FaceFirst, обаче не спестяват запис на снимки на всички, които идват в магазина. Вместо това софтуерът е готов да намери съвпадения срещу съществуваща галерия от предполагаеми нарушители. Изхвърлят се изображения на невинни купувачи. Магазините запазват само снимки на заподозрени (или хора, които приличат на тях), които служителите по сигурността преди са се маркирали.

“Даваме им мобилно приложение,” казва Розенкранц. “Това го прави, за да могат да забият някого’s лице. Тя поставя решетка на лицето им [за бъдеща идентификация]”

Изображения от FaceFirst’S Маркетингов материал показва как това може да работи на практика. Ето екранна снимка от неговата брошура за търговците на дребно (компанията също продава софтуер на органите на реда и военните):

Ето още едно изображение от същата брошура, което изобразява как технологията може да съответства на изображение на някой, който влезе в магазин срещу магазина’S база данни и след това предавайте съответната информация на компютър или телефон:

Така че кой всъщност използва facefirst? Темата е чувствителна и търговците на дребно са кокетни за обсъждането й.

Шепа национални търговци на дребно, свързани с Богатство Разкрито малко: Home Depot казва, че не използва софтуер за сканиране на лица. Walgreens казва, че няма договор с FaceFirst и добави, че не обсъжда конкретни мерки за сигурност. Target, междувременно не би потвърдил или отказал, ако компанията използва софтуера.

Единствената компания, която призна, че използва софтуера, беше Walmart. Според говорител, търговецът на дребно е тествал софтуера за разпознаване на лица в магазини в няколко щата в продължение на няколко месеца, но след това прекрати практиката по -рано тази година.

“Търсихме конкретна бизнес обосновка … не го направи’не имам възвръщаемостта на инвестициите,” или възвръщаемост на инвестицията, казва говорителят.

Обяснението подсказва, че всеки спестявания, който Walmart е имал чрез намаляване на кражбата на кражба, не е успял да компенсира разходите за внедряване и използване на технологията. Компанията отказа да обсъди някакви специфики за това колко заподозрени кражби са идентифицирали или описват точността на софтуера.

Биометрия и кой притежава лицето ви

Софтуерът за разпознаване на лица едва ли е нов. Казината го използват от години, както и военните и органите на реда, но остава спорна програма, даваща оборудвани с лицеви признания и iPad и смартфони на всички полицаи в Сан Диего, е под контрол, отчасти поради a Ню Йорк Таймс Съобщете, че предполага, че полицията може да принуждава невинни хора да бъдат сканирани.

Междувременно технологичните гиганти като Facebook (FB) и Google стават все по -точни на автоматично лице “Маркиране.” Техните компютри се научават да разпознават индивиди въз основа на определени характеристики в лицето си, като създават a “Faceprint.” След това услугите могат да подтикнат потребителите да идентифицират хората в снимки в социалните медии. В някои случаи като Facebook’с “Моменти”, Те просто добавят имена към лица автоматично.

Въпреки това, не всеки е удобен с компаниите, които използват лицето си по този начин. В Илинойс потребителите са подали иск за класни действия срещу Facebook и Shutterfly на фотосервиз за нарушаване на държавния закон, свързан с биометрията. Междувременно в европейските страни и Канада, автоматизираните функции за маркиране на снимки са недостъпни, тъй като регулаторите са неспокойни относно своите последици за поверителност.

Подобни противоречия относно разпознаването на лицето могат да станат по -често срещани. Причината е, че технологията се е подобрила значително през последните години, което кара повече компании да я приемат за потребителски цели. Въпреки че технологията се използва най -често от търговците на дребно за откриване на кражби, някои магазини проучват дали разпознаването на лицето може да послужи като начин за идентифициране и възнаграждение на лоялни клиенти. Всъщност сайт, наречен “FaceDeals” кани хората да представят сканиране на лицето си в замяна на отстъпки от местния бизнес.

Въпреки маркетинга обаче, точността на разпознаването на лицето в магазините на дребно е неясна. Докато Rosenkrantz, от FaceFirst, казва неговата компания’S софтуерът е точен в диапазона от 98% до 100%, други са скептични. Източник, запознат с експериментите от големи търговци на дребно и не са свързани с FaceFirst, казва, че компаниите са заключили, че разпознаването на лицето е “Не е готов за премиерно време.”

Това може, защото компютърните компютри могат да имат проблеми с разпознаването на лица, когато сенките ги затъмняват или когато хората носят шапки или очила. Коефициентът на успех също зависи от това да имате качествени снимки на заподозрени, с които да се сравнят. В случая на търговците на дребно, FaceFirst предлага да помогне на клиентите си да изградят първоначална база данни от заподозрени въз основа на магазин’s Съществуващи фото записи (включително Polaroids).

Каквото и да е състоянието на технологията обаче, u.С. Търговците на дребно вероятно ще продължат своите експерименти, особено тъй като има малко закони, които им пречат да го направят.

Легален вакуум

“Целият брой на разпознаването на лицето и биометрията е обсъден от известно време и там’s няма консенсус как трябва да работи структурата на поверителността,” Казва Джефри Нойбургер, адвокат, който ръководи групата за поверителност и сигурност на данните в Proskauer в Ню Йорк.

Той обясни, че дебатът се обръща дали компаниите трябва да уведомяват купувачите, че използват технологията, или предлагат опции за отказ. Въпреки това, инициатива за създаване на правила се разпадна миналото лято, когато девет групи за поверителност напуснаха работна група за търговия, казвайки, че индустрията няма да се съгласи дори на основните граници на разпознаването на лицето. Оттогава групите за граждански свободи като Фондация Electronic Frontier продължават да декларират липсата на надзор.

Говорител на групата на Министерството на търговията, която контролира процеса на политика, каза в изявление: “Докато NTIA е разочарован, че някои заинтересовани страни избраха да спрат да участват в това усилие, насочено към разработване на кодекс за поведение на поверителност, свързан с търговско използване на технологията за разпознаване на лица, други заинтересовани страни казаха на NTIA, че искат да продължат да постигат напредък по този въпрос и така процесът продължава напред. В отговор NTIA проведе среща на 28 юли и очакваме да свикаме друга среща през декември или началото на януари.”

Що се отнася до Wal-Mart, компанията отказа да коментира последиците от поверителността на технологията.

Резултатът е, че засега компаниите имат повече или по -малко безплатно да работят, както желаят в U.С. Когато става въпрос за използване на инструменти за разпознаване на лица. Единствените изключения са Илинойс и Тексас, където държавните закони ограничават събирането на биометрични данни. Калифорния, която обикновено е активна по въпросите на поверителността на потребителите, обмисля законопроект, който би попречил на онлайн доставчиците да събират студенти’ Биометрична информация, но няма по-широки закони.

Що се отнася до федералното правителство, Neuburger казва, че Федералната търговска комисия може да се опита да регулира индустрията под своя орган за нелоялна търговска практика, но че агенцията не е в състояние да създава новинарски закони самостоятелно. Междувременно той казва,.

“Не’не мисля, че хората са напълно наясно с това,” Казва Нойбургер. “Хората виждат маркиране във Facebook и Shutterfly. Но аз не’не мисля, че те’Напълно наясно, че когато влязат в търговец на дребно, лицето им може да бъде сканирано и добавено към база данни.”

Тази история беше актуализирана на 11/10, за да включва изявление на отдела за търговия.

За да научите повече за това как технологията променя ежедневието, вижте как Facebook’Изпълнителният директор иска да създаде AI системи “които са по -добри от хората.”

Абонирайте се за добре коригиран, нашият бюлетин, пълен с прости стратегии за работа по -интелигентни и живеят по -добре, от екипа на Fortune Well. Регистрирайте се днес.

Магазините на дребно, които вероятно пазарувате в тази технология за разпознаване на лица

Икона по имейл на плика. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Споделете икона извита стрелка, насочена вдясно.

Икона в Twitter стилизирана птица с отворена уста, туитър.

Twitter LinkedIn Icon Думата “в”.

LinkedIn Fliboard Icon Стилизирана буква f.

Flipboard Facebook икона на буквата f.

Икона за имейл във Facebook – плик. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Икона на имейл връзката Икона на верижна връзка. Той символизира URL адрес на връзката към уебсайта.

Мейси

Изкупи сега

 • Групите с нестопанска цел наблюдават големи търговци на дребно, използвайки софтуер за разпознаване на лица в своите магазини.
 • Macy’s е сред шестте магазина, които се борят за бъдещите доклади, използват технологията.
 • Няколко компании, включително Walmart и Target, казаха на нестопанската цел, че не използват разпознаване на лицето.

Insider препоръчва да се събудите със сутрешна варя, ежедневен бюлетин.

Зареждането на нещо се зарежда.

Благодаря за регистрацията!

Достъп до любимите си теми в персонализирана емисия, докато сте в движение. Изтеглете приложението

Магазините на дребно в цялата страна използват системи за разпознаване на лица в своите магазини, което води до отстъпване от групи, които казват, че технологията е нахлуване в личния живот, съобщи Axios в понеделник.

Миналата седмица борбата за бъдещето стартира кампания за застъпничество срещу компании, използващи признаване на лица, която често се използва за целите на сигурността. Софтуерът може да сканира и съхранява лицата на служителите и клиентите – обикновено с цел предотвратяване на кражби и измами.

„Лицето ви не трябва да се сканира, съхранява или продава само защото влизате или работите в магазин“, пише Борбата за бъдещето. „Търговците на дребно в цялата страна, които изследват тази инвазивна технология, трябва да знаят, че приоритизирането на печалбата над поверителността е грешно.”

Привържениците на технологията казаха изображенията на лицето, които не са свързани с лични данни и че системите могат да доведат до подобрен опит в пазаруването, като безконтактни плащания. Пандемията увеличи приемането си от търговците на дребно като начин да помогне за управлението на магазините с по -малко служители, съобщи Axios.

Според уебсайта на кампанията за застъпничество, Macy’s, Apple, Lowe’s, Albertsons, Ace Hardware и H-E-B Grocery са шест търговци на дребно, които използват технологията. Въпреки това, говорители от Apple, H-E-B и Lowe казаха на Insider, че не използват разпознаване на лицето в магазините.

„Мейси използва разпознаване на лицето във връзка с други методи за сигурност в малък подгрупа магазини с високи случаи на организирана кражба на дребно и повтарящи се нарушители“, заяви говорителят на Мейси пред Insider.

Walmart, Kroger, Home Depot, Target, Costco, CVS, Dollar Tree и Verizon казаха на борбата за бъдещето, че не използват разпознаване на лицето и не планират да го използват в бъдеще.

Бренда Леонг, директор по изкуствен интелект и етика в Фондацията за бъдещето на поверителността, каза на Axios, че магазините могат потенциално да използват разпознаването на лицето, за да наблюдават производителността на служителите, да идентифицират лоялни купувачи и да измерват колко дълго купувачите остават в магазина.

50 инвеститори, управляващи над $ 4.5 трилиона целеви технологични компании Amazon, Facebook, Alibaba и Huawei с призиви за развитие на разпознаването на лицето по по -етичен начин, съобщи Ройтерс през юни. Последните проучвания показват, че системите за разпознаване на лицето са по-малко точни при идентифициране на не-бели и женски лица, предизвикват опасения относно расовите пристрастия.

През 2019 г. 18-годишният Оуман Бах съди Apple за 1 милиард долара, като заяви, че разпознаването му на лицето доведе до фалшивия му арест. Техническият гигант отрече твърденията, че използва разпознаване на лицето в магазините на Apple.

Говорители от Macy’s, Albertsons и Ace Hardware не отговориха навреме на молбата на Insider за коментар.

Доклад: Walmart развива техника за разпознаване на лицето

Предишният отчетен тест на Walmart за технология за разпознаване на лица изглежда е един от непознатите епизоди в неотдавнашната история на търговията на дребно. Точността на доклада и намеренията на Walmart за тестване на технологията, както и неговия опит, бяха поставени под въпрос през 2015 г. в дните след доклада на Fortune.

Фактът, че търговецът на дребно може отново да разработи приложение около технологията за разпознаване на лица, не е точно изненадващо. Компании като MasterCard започват да се движат в посока използването на технологията за проверка на плащанията.

Също така, технологичната система, която Walmart очевидно разработва и търси патент, има някои прилики с емоционалната AI система, създадена от Cloverleaf, използвайки технология от Affectiva. Този подход е система, базирана на рафтове, която се стреми да заснеме настроенията на купувачите в момента, в който се взема решение за закупуване (или не покупка). Системата разпознава някои аспекти на външния вид на купувача – възрастов диапазон и етническа принадлежност, например – но лично не идентифицира хората.

Изглежда,. Изглежда, че търговецът на дребно иска да запази подобно усещане за настроения, тъй като клиентите преминават през линията на касата, вместо да гледат артикул на рафта. Тъй. Получаването на сравнително точен смисъл на това как се чувства клиентът или какво ги удовлетворява или недоволства най -много в магазините, може да бъде изключително ценно, тъй като търговците на дребно работят, за да отговорят на техните нужди. Тези технологии обаче също могат.

Препоръчително четене

 • Walmart разработва робот, който идентифицира нещастните купувачи бизнес вътрешен човек