Резюме

Домашният интернет T-Mobile предлага алтернатива на традиционните интернет услуги като Comcast. Със скорости от 50Mbps/50Mbps и без капачки за данни за $ 50/месец, той осигурява по -достъпна и надеждна опция. Въпреки това, има някои ограничения и проблеми със услугата, като липсата на мостов режим, люспести DNS сървъри, буферблоа и невъзможността за настройка на изолирани мрежи. Въпреки тези недостатъци, T-Mobile Home Internet може да бъде жизнеспособен избор за тези, които търсят по-добър интернет доставчик.

1. Предлага ли T-Mobile Home Internet поддръжка IPv6?

Да, T-Mobile Home Internet използва IPv6 като основен мрежов протокол.

2. Може ли T-Mobile Home Internet да замени кабелен модем?

Не, устройството T-Mobile Gateway не поддържа режим на мост. Той сваля IP адреса от T-Mobile и използването на вашия собствен рутер, свързан към T-Mobile Router, ще доведе до настройка на двойно-следния.

3. Надеждни ли са T-Mobile DNS сървърите?

Не, T-Mobile DNS сървърите могат да бъдат люспести. Препоръчва се да конфигурирате вашето устройство да използва различен DNS сървър за подобрена надеждност.

4. Какво е буферблоа и страда ли в домашния интернет T-Mobile?

Буферблоа се отнася до забавянето или закъснението, когато мрежовата връзка се наситено. Домашният интернет на T-Mobile може да изпита буферблоа, причинявайки увеличени времена на пинг, когато връзката е под тежка употреба.

5. Мога ли да настроя изолирани мрежи с домашен интернет T-Mobile?

Не, шлюзът T-Mobile не позволява настройката на изолирани мрежи за ненадеждни устройства.

6. Връзката с T-Mobile 5G има ли проблеми?

Има съобщения за T-Mobile 5G връзка, изпитваща проблеми с надеждността във времето.

7. Как мога да настроя T-Mobile Home Internet със съществуващата ми мрежа?

Ако имате съществуваща мрежова настройка, можете да поставите свой собствен рутер зад устройството T-Mobile Gateway. Това обаче ще доведе до настройка на двойно-нататък.

8. Дали T-Mobile Home Internet Support IPv6 Адрес разпределение?

T-Mobile използва NAT Carrier Grade (CGNAT), за да позволи на множество потребители да споделят един IPv4 адрес. Въпреки това уебсайтовете с активиран IPv6 стават все по-често срещани и е желателно да имате истински IPv6 адрес за устройства във вашата мрежа.

9. Какъв е подходът на Xfinity към разпределението на адреса на IPv6?

Xfinity поддържа “префикс делегация”, която позволява на вашия рутер да раздава IPv6 адреси на устройства, свързани към него. За съжаление, рутерът на T-Mobile не позволява делегация на вашия собствен рутер.

10. Дали T-Mobile Home Internet е добра алтернатива на Comcast?

Да, за много потребители T-Mobile Home Internet предоставя по-достъпна и надеждна алтернатива на Comcast. С по -бързи скорости, без капачки за данни и приобщаващо ценообразуване, това може да бъде по -добър избор за недоволни от бизнеса на Comcast и практиките за фактуриране.

Използва ли tmobile ipv6?

Имам T-Mobile Home Internet и един от техните 5G шлюзове, които се опитвам да работя добре с моя RB4011, по-специално с IPv6.

Преглед на услугата T-Mobile Home ISP с OpenWRT

Comcast и аз отдавна имахме обтегнати отношения. Признавам, че услугата те’Предлагаше се в къщите и апартаментите, които аз’Живееше в е надежден. Въпреки това, т.е’никога не сте били голям фен на техния бизнес и практики за фактуриране.

Например закупих собствен документ 3.0 кабелен модем преди няколко години, когато за първи път получих интернет услугата им. Няколко месеца след това забелязах, че ме таксуват за наем на кабелен модем. Когато се свързах с тях за това, те настояваха да им докажа, че съм купил собствен кабелен модем, преди да възстановят таксите. Може би си спомням това неправилно, но вярвам, че са поискали да изпратя факс доказателството си за покупка на номер, тъй като те не са имали настройка на имейл адреси за подобни неща.

След това беше плавно плаване, докато не ми наредиха пълен товар за услугата и отказаха да почетат сделката, с която се съгласиха. В крайна сметка сключихме някаква разумна сделка за интернет услуги от няколко години.

Преди две години съпругата ми и аз купихме къща и прехвърлихме нашата услуга там. Като част от това Comcast има програма за автоматично подновяване на контакти на своя уебсайт. Съгласих се с допълнителни две години със скоростта, която плащах – и след месец -два, сметката ми се повиши драстично. Очевидно бях изложил някакъв проблем в тяхната система, която подписа договори от тяхно име, че те нямат намерение да почитат. След седмици изгубени време в крайна сметка се поддадох и приемах по -ранна услуга за повече пари, тъй като не го направих’не имам друг вариант. Поглеждайки назад, трябваше да подадете жалба до главния прокурор на Масачузетс.

Накрая, през ноември 2020 г. Comcast обяви и 1 1.2TB капачки за данни и повишаване на скоростта. Случайно използването на нашите данни по някакъв начин скочи с 20% месеца, след като обявиха прилагането на капачките за данни. Не бях’по това време не проследяваше използването на нашите данни на нашия рутер, така че мога’не се изключва, че използването ни всъщност се е увеличило – но времето е подозрително.

Изображение на използването на данни, показващо скок от 800GB до 1000tb след съобщение на CAP

Въпреки. В нашия град имате два варианта за “широколентова връзка”: Verizon’S DSL и Comcast. Днес’Възраст, с кризата за затлъстяване на уебсайта в разгара си 1.5Mbps няма да го реже за домакинство с много потребители. Има някои компании, които обслужват по -големи сгради като Netblazr и Starry, но те’не се интересува от работа с еднофамилни домове.

Миналия декември видях някои новини за Reddit за нова услуга за домашен ISP от T-Mobile. Те бяха насочени към скорост от 50Mbps / 50Mbps качване и изтегляне без капачки за данни за $ 50 / месец, включително данъци, такси и включително оборудването. Нашият Comcast план включваше ~ 100Mbps изтегляне с малко качване на 5-7Mbps за над $ 100/mo. Планът на Comcast включваше кабелен пакет, който рядко се използва, но пакетът беше по -евтин от самостоятелната услуга.

През януари решихме да опитаме услугата T-Mobile. Въпреки че тяхната допустимост Webform каза, че адресът ни не е’t отговарят на условията, агентите за обслужване на клиенти казаха, че сме ние.

Решение

Nokia “кошче за боклук” изглежда като изключително мощно устройство, но то’S осакатен от заключен софтуер. Там’t много копчета, които можете да включите устройството – идеално за моите родители, но не и чудесно за някой, който вече има мрежова настройка. При моята употреба открих, че има няколко проблема:

 • Няма мостов режим, така че то’s не е точно 1: 1 заместител на кабелния модем. Устройството Nokia сваля IP адреса от T-Mobile. Използването на собствен рутер, свързан с рутера Nokia, означава, че’повторно справяне с настройка с двоен нот.
 • T-Mobile DNS сървърите са малко люспести. Конфигурирането на моето устройство да използва друг DNS сървър подобри това с доста малко.
 • Буферният пласт е доста лош. Когато връзката започне да се насища, времето за пинг нараства значително.
 • Няма способност за настройка на изолирани мрежи за ненадеждни устройства.
 • Изглежда, че връзката с 5G е изхвърлена с течение на времето.

Настройвам

Общ преглед на мрежата

Вече имам доста добре настройка домашна мрежа, използвайки OpenWRT базиран на Turris Omnia Router, с отделни IP диапазони и WiFi мрежи за надеждни устройства, гости и ненадеждни IoT устройства. Имам и хубава точка за достъп Unifi, която покрива целия ми дом доста добре. Поради това реших да приемам потенциалното главоболие от двойно-явно и да сложа маршрутизатора зад устройството T-Mobile.

T-Mobile не’T разполагат с достатъчно IPv4 адреси за всички свои клиенти, така че те стартират IPv6-първа мрежа и използват Carrier Grade NAT (CGNAT), за да позволят на множество потребители да споделят един IPv4 адрес. Това идва с хит на изпълнение. За щастие уебсайтовете с активиран IPv6 стават все по-често срещани. Като такова е желателно устройствата в моята мрежа да могат да имат истински IPv6 адрес.

Не’не се преструвайте, че разбирате идеално разпределението на IPv6 адреса. Има няколко начина, по които вашето устройство може да получи IP адрес. Поддържана Xfinity “Префикс делегация” който казва на вашия рутер, че може да се чувства свободен да раздаде адреси в даден диапазон на всички устройства, свързани към него, като се използва DHCPV6 сървър. За съжаление, маршрутизаторът T-Mobile не’t Позволете делегацията на вашия рутер. За щастие OpenWRT поддържа a “реле” Режим за разпределение на IPv6 адреси. За да се активира това, трябва да бъдат променени няколко настройки от настройките по подразбиране:

Конфигурация OpenWRT / OMNIA

Трябваше да направя някои промени в конфигурацията на базираната на OpenWRT Turris Omnia, за да подобря производителността.

IPv6 реле

Когато включих пристанището на WAN на Turris Omnia в порта на LAN на рутера Nokia, Omnia свали IPv4 и IPv6 адрес. Омнията продължи да раздаде частни 192.168.1.0/24 IPv4 адреси към клиентите, свързани към него, но не са присвоили никакви IPv6 адреси на клиентите.

/R /tmobileisp subreddit има някои добри съвети по случай. Изпаднах в коментар от потребител, който предостави някои идеи как да заобиколя това. Следните кодови блокове показват блоковете LAN и WAN6 на моя/etc/config/dhcp файл.

config dhcp "Лан" Опционален интерфейс "Лан" Старт на опцията '100' Опция Ограничение '150' Опция LeaseTime '12H' Вариант DHCPV6 "реле" Опция RA "реле" Опция NDP "реле" Опция RA_MANAGENT '1' Списък DHCP_OPTION '6,192.168.1.1 '

Кодов фрагмент 1:/etc/config/dhcp wan настройки

config dhcp "wan6" Вариант DHCPV6 "реле" Опция RA "реле" Опция NDP "реле" Опция Учител '1' Опционален интерфейс "wan6" Старт на опцията '100' Опция LeaseTime '12H' Опция Ограничение '150'

Кодов фрагмент 2:/etc/config/dhcp wan6 настройки

След като направих тези промени, устройствата в моята мрежа бяха в състояние да изтеглят IPv6 адресите надолу. Вярвам, че те’Посволен от портата Nokia.

DNS настройки

T-Mobile DNS сървърите са източник на много оплаквания за Reddit. Изглежда, че те могат да бъдат малко претоварени на моменти. Поради това исках да конфигурирам моя рутер, Turris omnia използва нестандартен DNS резолюция, наречен Knot. То’S написани от същите хора, които са построили Омния. Повечето устройства OpenWRT изглежда използват DNSMASQ, така че по -голямата част от документацията онлайн се основава на това.

В “Foris” Опростен интерфейс за управление на Omnia, можете да изберете DNS сървъра, който искате вашият рутер да използвате.

Избрах да използвам CloudFlare DNS сървърите поради разумната им Политика за поверителност. Техните IPv4 крайни точки са 1.1.1.1 и 1.0.0.1. В допълнение, те предоставят IPv6 крайни точки на 2606: 4700: 4700 :: 1111 и 2606: 4700: 4700 :: 1001. Те също имат крайни точки, които осигуряват съдържание на възрастни и филтриране на злонамерен софтуер.

Вярвам, че трябваше да добавя в крайните точки на IPv6 в следния файл:

име="99_cloudflare.conf " Описание="Cloudflare (TLS)"-0T5F4RDAS9T4REWQ enable_tls="1" порт="853" IPv4="1.1.1.1 1.0.0.1 " IPv6="2606: 4700: 4700 :: 1111 2606: 4700: 4700 :: 1001" CA_FILE="/etc/ssl/certs/ca-сертификати.crt " Име на хост="Cloudflare-DNS.com "

Кодов фрагмент 3:/etc/resolver/dns_servers/99_cloudflare.conf

Буферблол

BufferBloat е условие, при което латентността на мрежовата връзка се увеличава драстично при натоварване. Това може да направи приложения, които са чувствителни към времето като видео и неизправност в чата, когато се зарежда мрежовата връзка.

Изглежда, че рутерът Nokia няма никакви смекчавания за това, така че активирах управлението на интелигентните опашки (SQM) на Omnia. Като цяло това търгува малко максимална пропускателна способност за по -последователна ефективност на латентността.

I’m Използване на алгоритъма за опашка за торта, както е описано в тази статия на уебсайта на OpenWRT. Това направи забележително подобрение в буферната изпълнение.

Външен достъп

За съжаление, услугата T-Mobile не предоставя публично маршрутируем адрес, което означава, че отдалечният достъп до местните ресурси е предизвикателство. Има онлайн услуги, които могат да смекчат това. Една от опциите би била да свържете рутера към сървър с публичен IP адрес и да използвате този хост като средство за свързване към локални сървъри. Има някои други търговски решения. Установих се на един, наречен Tailscale по препоръка на Tptacek on Hacker News. Засега работи добре на всички мои устройства. Понякога ще трябва да отворя приложението на моите iOS устройства, за да се свържа отново, но това’s всички.

Притеснения

Въпреки че T-Mobile е достатъчно разумен, за да работи с търговската мрежа, те са имали история на практиките за поверителност. През 2018 г. те бяха хванати да продават данни за местоположение на брокери на данни, които след това препродават на редица неспособни партии, включително ловци на глави. Уж тази практика е спряла, но те никога не са отговорили на молбите ми, за да потвърдя с кого са споделени данните за местоположение.

В допълнение, те наскоро пуснаха рекламна платформа, която използва вашата история на сърфиране, за да се насочи към реклами. Има отказ, от който предлагам на всички да се възползват, но трябва да’не трябва да се откажете от този вид глупости. Просто трябва да е незаконно.

С всичките ми оплаквания за Comcast, те определено бяха по -добри на този фронт. В зависимост от това как нещата се развиват с T-Mobile, това може да се окаже причина за превключване назад.

Заключение

Ние’е управлявал услугата приблизително месец и тя’е добре. Достатъчно добре, че отменихме нашата услуга Comcast. По някаква причина ние дърпаме само 5G сигнал спорадично, така че повечето от нашите данни се прехвърлят през LTE. Въпреки това, ние получаваме приблизително 50mpbs надолу / 50Mbps по -скоро последователно, когато се свързват директно към Nokia “кошче за боклук” или чрез wifi, или включени. По случаи, когато устройството изтегли 5G връзка, скоростта на изтегляне се увеличава до около 200Mbps.

I’M Очаквам с нетърпение да видя какво ни носи T-Mobile с бъдещи надстройки на мрежата и софтуера. I’M се надявам, че те ще направят положителни стъпки за справяне с съображенията за поверителност.

Мисля, че нашите дългосрочни отношения с T-Mobile могат да зависят от подобряването им на техните практики за поверителност. Надяваме се, че те ще излязат на светлина и ще започнат да защитават по -добре данните на клиентите.

Тази работа е лицензирана под Creative Commons Attribution-Sharealike 4.0 Международен лиценз.

GIT ангажимент: CE893434D171A2698A24AE4EB68EA45B826E7739

Използва ли tmobile ipv6?

Пон 28 февруари, 2022 5:12

Имам T-Mobile Home Internet и един от техните 5G шлюзове, които се опитвам да работя добре с моя RB4011, по-специално с IPv6.

Аз съм в състояние да включа IPv6 DHCP клиента, който дърпа адрес, а от там Ping DNS на Google, така че има свързаност.

T-Mobile Home Internet не поддържа PD, така че не мога да изтегля префикс от DHCP клиента и да използвам вътрешно пул.

Това, което опитах досега, е създаването на вътрешна IPv6 мрежа и след това по същество NAT IPv6 трафик, който бих очаквал да се държи подобно на IPv4, споделяйки същия адрес.

Въпреки че моите устройства получават IPv6 IP адреси, IPv6 не работи и просто е мъртъв.

Чудя се дали някой тук има T-Mobile Home Internet и използва IPv6. Тъй.

С IPv6 латентността е средно от 17-22 ms. Без него закъсненията са средно като 60-70ms, така че доста огромен скок.

Ще се радвам на всяка помощ с това.

Надградих до 7.1.3 Днес с надеждата, че мога да работя, аз бях на най -новата версия на 6 по -рано тази сутрин, но забелязах, че няма NAT, наличен за IPv6.

Форум Гуру

Постове: 1643 Присъединиха: Събота 05 май 2018 г. 11:55 ч

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пон 28 февруари, 2022 22:01

Мобилните /клетъчните носители често предоставят само единично /64 и използвайте RFC7278 Bodge. Това е почти ОК за мобилен телефон с връзване или MIFI устройство с единична “LAN”, но безполезно, ако е в (или свързано с) рутер, който изисква A /64 на интерфейс. Подкрепата за делегиране на префикс беше въведена в спецификациите на 3GPP, но може да отнеме години, за да могат промените да бъдат реализирани от превозвачите.

Огромното адресно пространство в IPv6 трябваше да премахне NAT, по-специално на мрежовия адрес и превод на порт (NAPT), който е повсеместен в IPv4. Има случай за префикс префикс в мрежата без гражданство, вярвам, че Mikrotik добави това във V7, но не може да намери никаква документация, за да види дали би било подходящо.

токущо се присъедини

Постове: 12 Присъединиха: Пон 13 август 2018 1:27

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Вторник 17 май 2022 г. 15:23

Имам същата настройка и работя 7.2 от ROS. Не намерих никакъв начин да направя това, без да получа PD от T-Mobile. Имам и бизнес акаунти с тях и те също не предоставят PD за техните бизнес акаунти.

Форум Гуру

Постове: 9364 Присъединиха: Пон 08 юни 2015 г. 12:09

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Вторник 17 май 2022 г. 17:26

Сега Routeros изглежда подкрепя Нат “Masquerade”, поне в 7.3beta.
Може би можете да го накарате да работи, използвайки това?

Постове: 39 Присъединиха: Пон 28 декември, 2020 г. 1:05 ч

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Ср. 18 май 2022 г. 7:21

Имам tmobile 5g домашен интернет сам. Единственият начин, по който открих досега, е както споменато, използвайте FC00/7 в моята мрежа и настройка NAT66 (/IPv6/защитна стена/NAT).

Моите крайни точки получават адрес FC00/64, който NATS към публичния IPv6 адрес (трябва да конфигурира DHCPV6 на WAN интерфейс, свързан към Tmobile Router)

Единственото нещо, което открих досега, е, че FC00/7 се третира като по -нисък приоритет от IPv4 на крайните точки на Windows, така че те ще предпочетат IPv4, когато е наличен. Но ping -4 google.com и ping -6 google.com и двете работят. Linux изглежда не се интересува и първо се опитва IPv6.

токущо се присъедини

Постове: 1 Присъединиха: Събота 21 май 2022 г. 4:52

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Събота 21 май 2022 г. 4:55 ч

Можете ли да разширите как сте настроили подредбата NAT66 (/IPv6/Firewall/NAT)? Имам същата ситуация – TMHI, тяхната кутия предоставя адрес (без PD); Настройте собственото си адресиране – Клиентите успешно получават IPv6 адрес, но без достъп до интернет.

Опитах да настроя IPv6 NAT правилото, подобно на настройките на IPv4 NAT/Masquerade, но не успях да спечеля достъп до интернет през IPv6.

токущо се присъедини

Постове: 12 Присъединиха: Пон 13 август 2018 1:27

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Чт 26 май, 2022 г. 12:50

Имам същия проблем. Настроих IPv6 DHCP сървър на ROS 7.2.3 С пул = fd01 ::/56 Виждам всички устройства да получават IPv6 адрес, но те не могат да стигнат до интернет.

Форум Гуру

Постове: 9364 Присъединиха: Пон 08 юни 2015 г. 12:09

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Чт 26 май 2022 г. 11:33 ч

Така че сега всички трябва да чакате един на друг и може би някой от вас ще експериментира с функциите на NAT и ще публикува работещо решение.

токущо се присъедини

Постове: 12 Присъединиха: Пон 13 август 2018 1:27

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Чт 26 май, 2022 г. 15:58

IPv6 DHCP сървърът изглежда не прави нищо. Настройвам частен пул FC00 ::/56 и след това назначен IP адреси на всеки VLAN. Настройвам и NAT правила, подобни на това, което правим на IPv4. Виждам създадените IPv6 маршрути. Мога да пингирам портата IPv6, но това е мястото, където всичко умира.

Ако направя префикс делегация от спектъра, мога да накарам IPv6 да работи. Това вероятно е така, защото получавам публично маршрутизирани IP адреси от Spectrum.

Aglabs: Ако можете да публикувате това, което работите, мога да опитам още няколко експеримента.

токущо се присъедини

Постове: 17 Присъединиха: Пет 13 август, 2021 г. 16:01

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Чт 26 май 2022 г. 20:56

@nsaldanh ще искате да използвате fd01 ::/64 с рекламиране, активирано като адрес от страната на LAN. Уверете се, че вашите клиентски устройства получават адрес в FD01 ::/64 от SLAAC. Също така се уверете,.

токущо се присъедини

Постове: 12 Присъединиха: Пон 13 август 2018 1:27

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пет 27 май, 2022 г. 5:20

RB4011-IPV6.RSC

Ето моята конфигурация. Опитах да използвам fd01 ::/64 за всеки от vlans. Всички компютри получават IPv6 адрес от басейна, но те не могат да пинг нещо в интернет. Ще бъда много благодарен за всяка помощ, която някой много по -знаещ за ROS 7 и IPv6 може да предостави.

Нямате необходимите разрешения, за да видите файловете, приложени към тази публикация.

токущо се присъедини

Постове: 17 Присъединиха: Пет 13 август, 2021 г. 16:01

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пет 27 май, 2022 г. 17:02

Бих използвал управлявано-адреси-конфигурация = не и друга конфигурация = не за /ipv6 nd, тъй като не изпълнявате DHCPV6 сървър. Не съм сигурен дали това е достатъчно, за да работите нещата, но не забелязах други грешки.

Форум Гуру

Постове: 9364 Присъединиха: Пон 08 юни 2015 г. 12:09

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пет 27 май, 2022 г. 17:15

Покажете ни таблицата за маршрутизиране на IPv6 (/IPv6 маршрут) на рутера и на компютъра (отпечатък на маршрута), докато всичко е активно.

Форум Гуру

Постове: 1643 Присъединиха: Събота 05 май 2018 г. 11:55 ч

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пет 27 май, 2022 г. 18:26

И не използвайте All-Geros за хост частта на адреса, той е запазен. Употреба Добавяне на адрес = :: 1/64 от Pool = Интерфейс на частен басейн =. или Добавете EUI-64 = Да от Pool = Интерфейс за частен басейн =.

токущо се присъедини

Постове: 12 Присъединиха: Пон 13 август 2018 1:27

Re: IPv6 Nat T-Mobile Home Internet

Пет 27 май, 2022 г. 19:08

Благодаря ви за всички ваши предложения. Аз също изпълнявам IPv4 в двойна WAN конфигурация. Ether1 отива в Spectrum и Ether 2 отива на T-Mobile. Балансирането на натоварването работи под IPv4. Опитвам се Nat да видя дали мога да получа Dual Wan LoadBalancing, за да работя под IPv6. Все още нямам правилата за Mangle за IPv6. Ще го направя, след като всъщност мога да се свържа с интернет, използвайки IPv6. Ако просто използвам делегация на префикс от Spectrum, IPv6 ще работи, докато схемата на спектъра работи и работи.

Промених това, което предложихте. Ето изхода, както е поискано:

[admin@mikrotik]> /ipv6 маршрут печат
Знамена: D – динамичен; I, A – активен; c, d, y – копие; H – HW натоварен; + – ECMP
Колони: DST-адреса, шлюз, разстояние
Разстояние на шлюза DST-Address
Татко + ::/0 Fe80 :: 26c: BCFF: FEB8: C819%Ether1-Wan1 1 1
Татко + ::/0 Fe80 :: 26c: BCFF: FEB8: C819%Ether1-Wan1 1 1
Didh ::/0 ::%ether2-wan2 1
Татко 2603: xxxx: xxxx: xxxx ::/56 1
DAC 2603: xxxx: ff00: xx ::/64 ether1-wan1 0
DAC 2607: xxxx: xx: d163 ::/64 ether2-wan2 0
DAC FD01: 0: 0: 4 ::/64 BR1 0
DAC FD01: 0: 0: 5 ::/64 mgmt_vlan 0
DAC FD01: 0: 0: 6 ::/64 VLAN_110 0
DAC FE80 ::%ETHER1-WAN1/64 ETHER1-WAN1 0
DAC FE80 ::%Ether2-Wan2/64 Ether2-Wan2 0
DAC FE80 ::%BR1/64 BR1 0
DAC FE80 ::%VLAN_130/64 VLAN_130 0
DAC FE80 ::%MGMT_VLAN/64 MGMT_VLAN 0
DAC FE80 ::%VLAN_110/64 VLAN_110 0
DAC FE80 ::%VLAN_120/64 VLAN_120 0
DAC FE80 ::%CAP8/64 CAP8 0
DAC FE80 ::%CAP1/64 CAP1 0
[admin@mikrotik]>

И на Windows 11 PC:

IPv6 таблица на маршрута
========================================================================================================================================1
Активни маршрути:
Ако шлюзът на местоназначение на метрична мрежа
20 291 ::/0 fe80 :: 764dfed5: 81bc
1 331 :: 1/128 On-Link
20 291 FD01: 0: 0: 1 ::/64
20 291 FD01 :: 1: 5CA8: 8B97: 8561: 380/128
На връзка
20 291 FD01 :: 1: 708C: D761: E9BB: 3B9F/128
На връзка
20 291 FD01: 0: 0: 5 ::/64
20 291 FD01 :: 5: 5CA8: 8B97: 8561: 380/128
На връзка
20 291 FD01 :: 5: 708C: D761: E9BB: 3B9F/128
На връзка
20 291 FE80 ::/64
20 291 FE80 :: 708C: D761: E9BB: 3B9F/128
На връзка
1 331 ff00 ::/8 On-Link
20 291 ff00 ::/8 On-Link
========================================================================================================================================1
Устойчиви маршрути:
Нито един

Описание на проблема

T-Mobile USA използва мрежа само за IPv6 и 464xlat за достъп до IPv4 хостове.
Така че, ако VPN сървър е конфигуриран да маршрутизира само IPv4 трафик и да приема само клиенти на IPv4, устройство в T-Mobile USA все още може да се свърже с него, но ще използва 464xlat. В резултат на това изглежда, че клиентът смята, че използва IPv6 и отчита 464xlat “фалшив” IPv6 адрес на сървъра. При свързване, ако конфигурацията е зададена да промени шлюза по подразбиране (IPv4) към отдалечения сървър, това не работи и отчита тази грешка:
ЗАБЕЛЕЖКА: Не може да се пренасочи шлюзът по подразбиране IPv4 – не може да получи текущия отдалечен хост адрес

И резултатът наистина е, че IPv4 трафикът от клиентското устройство всъщност не преминава през VPN, въпреки че се показва като свързан и е конфигуриран да маршрутизира целия IPv4 трафик през VPN (и „блокиране на IPv6, ако не се използва от VPN“). Така че това е опасно от гледна точка на очакванията на потребителя.

Решението за мен беше да активирам ядрото OpenVPN 3, което няма този проблем. С други думи, това присъства само с помощта на OpenVPN 2. Не бяха необходими промени в конфигурацията на VPN.

Редактиране: Изборът на опцията „Използвайте маршрута по подразбиране“ под маршрутизиране-> IPv4 на клиента също служи като решение и изглежда добавя този конфигурационен ред от страна на клиента:
Маршрут 0.0.0.0 0.0.0.0 vpn_gateway
Вече имах опцията „Рединиране на спасителния път“, която не работеше според грешката по-горе.

Изглежда, че това е грешка в OpenVPN с пластир тук: https: // общността.openvpn.net/openvpn/билет/1332

Текстът беше актуализиран успешно, но тези грешки се срещнаха:

Поддържайте IPv6 при използване на TMobile/Verizon 5G домашен интернет

Вярвам. В този момент човек губи SQM, мониторинг на използването на данни и автоматичен избор на канали. Осъзнавам, че Verizon /Tmobile издава само а /64 на своя рутер и затова вторият рутер надолу по веригата е проблем, но трябва да има някакъв начин за изработка на това. За съжаление не съм достатъчен от експерт на IPv6, който да коментира по -подробно – и смисълът на eero е, че трябва да „просто работи“.

Гласувайте следвайте 2

 • Най -старият първо
 • Най -новото първо
 • Активни нишки
 • Популярен

 • Gstaylor16
 • Gstaylor16
 • Преди 8 мили
 • Заявки за функции
 • Отчетено – изглед