Правилния начин за измиване на мишка, без да го повредите

Резюме:

В тази статия ще ви преведа през правилния начин да почистите подложката на мишката, без да причинявам никакви щети. Подложките на мишката могат да натрупват мръсотия и микроби с течение на времето, така че е важно да поддържат чистотата си за санитарна работна зона. Ще предоставя стъпка по стъпка инструкции как да почистите подложката на мишката с помощта на вода и сапун. Освен това ще се занимавам с общи въпроси, като например дали можете да поставите подложката на мишката в пералнята и колко често трябва да я почиствате.

Ключови точки:

 1. Напълнете купа или вана със студена вода и накиснете подложката на мишката, като използвате нежен шампоан или сапун за ръце.
 2. Внимателно почистете подложката на мишката с мека четка за четина.
 3. Изплакнете сапуна с помощта на студена вода и се уверете.
 4. Потупайте подложката на мишката изсъхнете с кърпа и я оставете да изсъхне, преди да я използвате отново.
 5. Избягвайте да използвате тежки химикали или абразивни материали, които биха могли да повредят подложката на мишката.
 6. Можете да почистите подложка за мишка с почивка на китката, като използвате същия метод.
 7. Водата и технологиите не се смесват, така че избягвайте да изминете подложки за технологични мишки с преносими зарядни устройства или LED светлини.
 8. Можете да поставите определени подложки за мишка в пералнята, но проверете материала и се свържете с производителя за потвърждение.
 9. Ако използвате пералнята, използвайте лек препарат, студена вода и светлинен цикъл. Избягвайте да използвате белина.
 10. Въздух изсушете подложката на мишката и избягвайте да я излагате на топлина или да използвате сушилня.

Въпроси:

1. Мога ли да почистя подложката на мишката в пералнята?

Да, можете да почистите определени подложки за мишка в пералнята, но е важно да проверите материала и да се свържете с производителя за потвърждение. Материали като полиестер, найлон, акрил, ацетат, микрофибър, пяна, полиуретан и каучук обикновено са безопасни за почистване на пералня. Използвайте лек препарат, поставете шайбата на студена вода, изберете светлинен цикъл и избягвайте да използвате белина. Въздух изсушете подложката на мишката след това и избягвайте да я излагате на топлина или да използвате сушилня.

2. Колко често трябва да почиствам подложката на мишката?

Честотата на почистване на подложката на мишката зависи от това колко често се използва. Като обща насока, насочете се да почистите подложката на мишката поне 3 или 4 пъти годишно, особено ако работите в офис. Регулирайте този номер въз основа на вашата конкретна ситуация и помислете за увеличаване на честотата за екстремни случаи. Важно е да се поддържа чиста и санитарна работна зона.

3. Какво трябва да избягвам при почистване на подложката на мишката?

Избягвайте да използвате тежки химикали или абразивни материали, които биха могли да повредят подложката на мишката. Освен това, избягвайте да използвате топла вода или да поставите подложката на мишката в сушилнята, тъй като топлината може да причини щети. За подложки за мишки с технологични компоненти като преносими зарядни устройства или LED светлини, избягвайте да ги миете напълно, тъй като водата и технологията не се смесват.

4. Мога ли да използвам всеки сапун или шампоан, за да почистя подложката на мишката?

Най -добре е да използвате нежен шампоан или сапун за ръце, когато почиствате подложката на мишката. Тези видове продукти са по -малко склонни да причинят щети на материала на подложката на мишката. Избягвайте да използвате тежки почистващи препарати или сапуни, които съдържат силни химикали, тъй като те могат да бъдат твърде сурови за подложката на мишката.

5. Колко време трябва да оставя подложката на мишката си да изсъхне след почистване?

След почистване на подложката на мишката е важно да го оставите напълно да изсъхне, преди да го използвате отново. Дайте му останалата част от деня, ако е възможно, за да се уверите, че е напълно сухо. Това ще попречи на всяка влага да причини щети или да привлече повече мръсотия или микроби.

6. Мога ли да почистя подложка за мишка с почивка на китката, използвайки същия метод?

Да, можете да почистите подложка за мишка с почивка на китката, като използвате същия метод, описан в тази статия. Просто следвайте инструкциите стъпка по стъпка за почистване на подложката на мишката, като гарантирате, че сте нежни при почистване, за да не повредите почивката на китката. Почистете както подложката на мишката, така и почивката на китката, за да поддържате своята чистота и хигиена.

7. Има ли някакви изключения от метода на почистване, описан в тази статия?

Методът на почистване, описан в тази статия, работи за повечето подложки на мишката, но може да има изключения въз основа на материала и качеството на подложката на мишката. Важно е да разгледате специфичните инструкции, предоставени от производителя на мишката. Ако се съмнявате, свържете се директно с производителя за насоки относно най -добрия метод за почистване на подложката на мишката ви.

8. Мога ли да почистя подложка за мишка с персонализиран дизайн в пералнята?

Ако подложката на мишката има отпечатан персонализиран дизайн, най -добре е да не го измиете в пералнята. Печатът може да се чипи или избледнява, когато е изложен на възбуда и вода в машината. Вместо това следвайте метода за почистване на ръка, описан в тази статия, за да гарантирате дълголетието на персонализирания дизайн.

9. Как мога да гарантирам, че подложката на мишката ми остава санитарна с течение на времето?

За да поддържате чистотата и канализацията на подложката на мишката във времето, помислете за прилагане на редовни процедури за почистване. Отстранете редовно всяка видима мръсотия или отломки от повърхността на подложката на мишката и я избършете с нежен разтвор за почистване. Освен това, избягвайте да ядете или пиете близо до подложката на мишката, за да предотвратите разливи и петна. Поемането на тези мерки ще помогне за удължаване на чистотата на подложката на мишката.

10. Има ли някакви алтернативни методи за почистване на подложки за мишки?

Докато методът за вода и сапун, описан в тази статия, е най -често срещаният и ефективен начин за почистване на подложка за мишка, може да има алтернативни методи в зависимост от специфичния материал и състоянието на подложката на мишката. Някои източници предполагат използването на алкохол или дезинфектантни кърпички за почистване на повърхността на подложката на мишката. Важно е обаче да тествате тези методи на малка, незабележима зона на подложката на мишката, преди да ги приложите върху цялата повърхност, тъй като те могат да причинят повреда или обезцветяване.

Правилния начин за измиване на мишка, без да го повредите

Това е, за да се позволи всякаква мръсотия, която може да се е залепила на подложката, да омекне или за разливи, които може да са се накиснали в подложката, за да се изплакнат. Уверете се, че подложката е напълно потопена.

Как да почистите подложката на мишката в 4 лесни стъпки

Как да почистите подложката на мишката в 4 лесни стъпки

Вашата подложка за мишка може да стане супер омагьосана и мръсна с течение на времето. И със средното бюро, хостващо над 20 000 микроби на квадратен инч, последното нещо, което искате, е още по -голяма мръсотия в работната ви зона. Може би не’няма да имате време за куп пролетно почистване, но можете поне да започнете малки, като почистите подложката на мишката! Продавахме милиони подложки за мишка по поръчка от 2003 г. и въз основа на обратната връзка знаем, че те могат да се отвращават с времето. Това ръководство ще ви помогне да запазите санитарно бюро. Позволявам’s Направете мишката си скърцаща чиста!

Как да почистите подложката на мишката

Как да почистите подложката на мишкатаНай -добрият начин да почистите подложката на мишката е с вода и сапун. Това ще се отърве от всякаква мръсотия или мръсотия, които се натрупват с течение на времето. Ето как да почистите подложката на мишката:

 1. Напълнете купа или вана със студена вода и накиснете подложката на мишката. Използвайте нежен шампоан или сапун за ръце, за да почистите нежно повърхността.
 2. Изтрийте подложката на мишката с мека четка за четина. Бъдете нежни или бихте могли да причините щети!
 3. Изплакнете сапуна с помощта на студена вода, като се уверите, че няма суховете отпред или отзад.
 4. Потупайте подложката на мишката сухо с кърпа. Дайте му останалата част от деня, преди да го използвате отново, за да го гарантирате’s Напълно сухо.

 1. Етап 1 Етап 1

  Използвайте студена вода и сапун/шампоан

  Стъпка 2

  Намерете купа, която’достатъчно голям за подложката на мишката или ако искате повече място, използвайте ваната си. Нежно напръскайте студена вода на повърхността, докато използвате гъба, напоена със сапун за ръце или нежен шампоан, за да избършете петна.

  Стъпка 2

  Избършете с мека четка за четина

  Стъпка 3

  Използвайте мека четка за четина, за да почистите всички петна, които са особено трудни. Не’не искате да изтъркате твърде силно или да използвате телена гъба, тъй като можете да повредите подложката на мишката.

  Стъпка 3

  Трета стъпка: Изплакнете

  Стъпка 4

  Нежно изплакнете сапуна от подложката на мишката със студена вода, като се уверите, че отпред или отзад не са останали сухове отпред или отзад.

  Стъпка 4

  Стъпка четвърта: Пат Сух с кърпа

  Че’s it! Този процес* работи за всяка подложка на мишката, независимо дали вие’отново геймър или офис работник. Можете също така да използвате този метод за почистване на мишка подложка с почивка на китката.

  Единственото изключение е технологичната подложка за мишка, като тази, която’S оборудвано с преносимо зарядно или LED светлини. Водата и технологиите никога не са приятели!

  *Опровержение: Този процес работи за повечето подложки на мишката, но резултатите могат да варират в зависимост от материала и качеството на подложките на мишката. Качествено лого Products® не носи отговорност за щети, причинени от измиване на подложката на мишката.

  Бихте ли предпочели да гледате, отколкото да четете? Вижте това видео!

  Можете ли да сложите подложката на мишката в пералнята?

  Да, можете да поставите подложката на мишката в пералнята, ако не сте’не ми се иска да го почистваш на ръка. Подложките на мишките, направени от тези материали, са честна игра:

  • Полиестер
  • Найлон
  • Акрил
  • Ацетат
  • Микрофибърен
  • Пяна
  • Полиуретан
  • Каучук

  Тук’s как да почистите подложка за мишка в пералнята*:

  Използвайте лек препарат.

  Поставете шайбата на студена вода.

  Променете настройката на светлинния цикъл.

  Дон’не използвайте избелване.

  Оставете мишката да изсъхне въздухът.

  Никога не трябва да използвате топла вода или да хвърляте подложката на мишката в сушилнята. Топлината ще причини щети на вашата постелка! Ако ти’Изобщо не сте сигурни дали подложката на мишката ви е безопасна за пералнята, свържете се директно с производителя.

  *Отказ от отговорност: Този метод работи за материали, които могат безопасно да влязат в пералнята. Резултатите могат да варират в зависимост от материала и качеството на подложките на мишката. Качествено лого Products® не носи отговорност за щети, причинени от измиване на подложката на мишката.

  Подложка за мишка, отпечатана с персонализиран дизайн, може да се чипи, ако е поставено в пералнята. То’вместо това е най -добре да ги измиете на ръка.

  Колко често трябва да почиствате подложката на мишката?

  Колко често трябва да почиствате подложката на мишката?

  Колко често трябва да почиствате подложката на мишката?

  Количеството пъти, в които почиствате подложката на мишката, до голяма степен зависи от това колко често го’s използвани. Добро правило е да се опитате да почистите подложката на мишката поне 3 или 4 пъти годишно, особено ако работите в офис.

  Разбира се, увеличете този брой за екстремни ситуации. Никога не знаеш кога’Ще разлее случайно кафе или пуснете подложката на мишката на пода!

  Как да организирате и почистите бюрото си по време на работа

  Сега, когато подложката на мишката изглежда страхотно, можете също да отидете докрай и да почистите цялото си бюро. Ето няколко допълнителни идеи за подреждане на вашето работно пространство:

  Прах от клавиатурата

  Прах от клавиатурата

  Прахът може лесно да падне между клавишите на вашата клавиатура. Използвайте консерва от сгъстен въздух и перо, за да изчистите тези зайчета далеч.

  Изтрийте мониторите

  Изтрийте мониторите

  Вземете кърпа от микрофибър и го използвайте, за да избършете мониторите. Това ще ви помогне да премахнете пръстовите отпечатъци и да направите екрана си малко по -ясен.

  Вкарайте растения

  Вкарайте растения

  Растенията добавят приятен акцент към всяко офис пространство, но също така помагат за пречистване на въздуха. Отидете с нещо зелено и чисто като миро.

  Подайте хартия

  Подайте хартия

  Вие’Ще намеря куп организатори на бюро, създадени специално за хартия. Това също са чудесно място за съхранение на вашите тетрадки.

  Дръжте химикалките си в обсега

  Дръжте химикалките си в обсега

  Декоративната чаша или халба е лесен начин да организирате вашите химикалки. То’много по -добре, отколкото да ги оставите да се търкалят в чекмедже.

  Етикетирайте всичко

  Етикетирайте всичко

  Има ли бюрото ви куп чекмеджета и шкафове? Залепете няколко етикета отвън, за да знаете какво сте’Ще намеря вътре.

  Минимизирайте всякакви струпвания

  Минимизирайте всякакви струпвания

  Внимавайте да не преминете твърде много с декора. Хубава лампа и рамкирана снимка на вашето семейство е едно, но вие не сте’Не се нуждаете от твърде много други ритници във вашето пространство.

  Съхранявайте кошче за боклук отдолу

  Съхранявайте кошче за боклук отдолу

  Този сандвич беше вкусен, но ли обвивката трябва да остане на бюрото ви? Изхвърлете боклука си в специален кош за боклук. Бонус точки, ако имате отделен за рециклиране!

  Защо чистото бюро е важно?

  Защо чистото бюро е важно?

  Защо чистото бюро е важно?

  Оказва се, че чистото бюро не само помага на вашата производителност и организация, но и то’S също чудесен начин да останете по -здрави. Средният служител ще пропусне 9 дни в годината поради липса на хигиена на работното място!

  Започнете малко и дайте на мишката на мишката добре изплакване и кога това’всички се поставят, вървете докрай и почистете останалата част от работното си пространство. Вашата компания може дори да иска да прилага политика на чистото бюро или да отделя известно време всеки месец за подреждане на офиса.

  Долния ред

  Това ръководство е винаги тук, когато имате известно време за малко почистване. Дон’Не оставете подложката на мишката и бюрото, което седи на събиране на прах! Вие’Ще бъда много по -продуктивен в скърцаща чиста среда.

  Препратки

  Торф, j. (2018, 2 март). Средното бюро съдържа 400 пъти повече микроби от тоалетната седалка, разкрива нови изследвания. Получено на 2 септември 2019 г. от
  https: // www.независим.co.Великобритания/Новини/Великобритания/домашни новини/среден дес-герми-Toylet-Seat-Kitchen-Keyboard-Mouse-Phone-A8237431.html

  Падила, j. (2019, 23 април). Как почиствате подложка за мишка, без да я завинтвате? Произведено на 4 септември 2019 г. от
  https: // www.WEPC.com/Как да/чистият мизепад/

  Почистване на шофиране. (2015, 6 октомври). Какво трябва или трябва’не е химическо почистване? Произведено на 4 септември 2019 г. от
  https: // DriveCleaning.com/какво-шумолене или—по-суха-почистена/

  Стоели. (2019, 11 април). Научете как да почистите подложката на мишката тук в SteelSeries.com. Произведено на 4 септември 2019 г. от
  https: // steelseries.com/блог/как да почитате-mousepad-94

  Хейл, б. (2018, 2 октомври). Как да почистите подложка за мишка: 3 прости метода за чиста подложка за мишка. Произведено на 4 септември 2019 г. от
  https: // techguided.com/как да почиствате-mousepad/

  Pickard-Whitehead, g. (2018, 29 януари). Време е да се подрежда! По -малкото затрупване на бюро ви прави по -продуктивни, показват данни. Произведено на 5 септември 2019 г. от
  https: // smallbiztrends.com/2018/01/чисто-офис-Инкрес-продуктивност.html

  Качествено лого продукти ®

  са експерти по всички отпечатани и промоционални неща. Нека нашият екип от страхотни, невероятно добре изглеждащи и забавни промоционални нерви ви помагат да изберете страхотен промоционален замах днес!

  Правилния начин за измиване на мишка, без да го повредите

  Motiongrey

  Случайно събори чашата си с кафе на твоя бюро докато ти’Повторно въвеждане? Ако ти’За късмет, вашата електроника е в безопасност и всичко, което имате, е вашата мишка, напоена с горещо кафе. Та какво правиш?

  Кафе на масата

  То’s Време за измиване на мишката си!

  Музипадите обикновено са парче аксесоар с ниска поддръжка. Те изискват минимално внимание и енергия за почистване и поддържане в топ форма. Но да, те са склонни да получат по -голямата част от тежестта в ежедневните ви дейности по компютър, като се налага да се борят с грубо боравене с мишка, пот от дланите и китките си и случайните разливи от вашата халба с кафе или консерва на сода. Поради това, то’е посъветван да измиеш сипата си, когато е необходимо.

  Как да измиете правилно мишка

  Музипади са доста малки, така че да ги измиете’не поемате толкова много усилия. Необходимо е обаче, за да се гарантира, че подложките са спечелили’не се повреди в процеса на измиване.

  Настройка на мизепада

  Проверете вида на мишката, която имате.

  Различните видове мишки изискват различни видове грижи, като някои процеси са по -прости от други. По -долу са най -често срещаните видове и вида на грижата, от която се нуждаят:

  Пластмасови мишки. Може би най -простото от всички, това се нуждае само от просто избърсване на парцал с вода или мек почистващ препарат.

  Плат или Гумени миси (с гръб на гума). Повечето от тези подложки изискват само леко сухо миене с четка с мъх или дори четка за зъби, за да се отстрани мръсотията и праха. Ако трябва да ги измиете с вода, бъдете нежни и следвайте стъпките по -долу.

  Музипади с алуминиево ядро. Препоръчва се да бъде допълнително нежен с тези подложки и да се гарантира, че те’не се навежда или смазва по време на измиване.

  Използвайте топла вода и сапун за миене на съдове.

  Почистете мусипади в топла течаща вода и използвайте мек сапун, който няма да повреди повърхността му. Това е особено вярно за тези с боядисан дизайн (като логото на PAD). Понякога може да се наложи да тествате с влажна кърпа, за да проверите дали боята няма да се намаже, когато е мокра.

  Потапяне във вода със сапун.

  Това е, за да се позволи всякаква мръсотия, която може да се е залепила на подложката, да омекне или за разливи, които може да са се накиснали в подложката, за да се изплакнат. Уверете се, че подложката е напълно потопена.

  Разтрийте леко.

  След няколко минути накисване, разтрийте мишката, но само леко. Повечето подложки са тънки, а някои нямат зашиване в краищата. Уверете се, че не сте’t разтрийте твърде силно, за да запазите подложките непокътнати.

  Изплакнете с течаща гореща вода.

  След като почистването приключи, изплакнете, като го пуснете в гореща вода. Не забравяйте.

  Пат сухо и въздух сух.

  Доколкото е възможно, поставете плоската подложка, когато я изсушите, така че да запази гладката си и плоска повърхност при сушене.

  машинно измиване

  Можете ли да използвате пералня за почистване на музипади?

  Не. Една пералня определено ще повреди подложките. То’същото нещо с съдомиялна машина. Най -добрият начин за почистване на музипади е чрез измиване на ръка.

  Колко често трябва да миете силата си?

  Там’s няма конкретна честота – зависи от това колко го използвате и колко мръсотия се натрупва. Някои хора се потят много, така че мишката се замърсява лесно и може да се нуждае от по -често измиване. Други мият мишката си само веднъж годишно от страх да не се повредят.

  Като ръководство измийте сипата си, когато се разсипа с течност (Дон’не го изсуши!), когато тя е натрупала мръсотия на определени петна, които пречат на точността на мишката ви’s отговор или когато вече ви се чувства мръсен.

  Полезни съвети за почистване на мусипади

  Като допълнително ръководство разгледайте съветите по -долу при почистването на вашия миш:

  Не почиствайте. Не само, че е възможно да повреди повърхностната боя, но може да повреди и подложката’s действителна повърхност.

  Не стискайте. Изтичането на подложката може да я деформира, когато изсъхне, така че просто натиснете или потупвайте леко, за да премахнете водата.

  Не висяйте под слънцето. Твърде много топлина може да накара материала да стане крехък с течение на времето, особено пластмасови или каучукови.

  Не използвайте сешоар. Директното приложение на топлината е особено вредно, така че не се препоръчва сешоар.

  Настройка на работната станция

  Измиването на мишка може да изглежда лесно и е, но трудната част е да го предпази от повреда в процеса. Уверете се, че сте прочели горното ръководство, за да сте сигурни, че можете да почистите правилно сипата си, като го поддържате в оптимална форма. И ако ти’Търсите нова подложка, уверете се, че ще намерите подложка с високо качество, която ще се представи добре и ще продължи дълго.

  За нас

  Motiongrey е канадска компания за постоянно бюро, която е специализирана в ергономични мебели. Ние доставяме и инсталираме само най -качествените стоящи бюра и ергономични столове в страната.

  Нашите продукти са проектирани с уелнес като фокусна точка. От нашите електрически бюра до нашия офис и игрални столове ние предоставяме най -добра стойност, като поставяме вашето здраве, безопасност и комфорт като основен приоритет. Увеличете творчеството си и изравнете работата си. Искаме да създадете страхотни резултати, така че ние’Предоставя ви само най -добрите инструменти, за да ги направите възможни.

  Щракнете тук За да видите нашия избор от продукти. Имам въпроси?