o Моите устройства “Width =” 600 “Height =” 376 ” />

Стъпка 5. Сега можете дистанционно да получите достъп до изключения компютър от вашия лаптоп или телефон. Ще можете да видите работния плот на компютъра и да го контролирате, сякаш седите пред него.

Заключение

И така, можете ли да получите достъп до компютър, който е изключен? Отговорът е да, но с помощта на софтуер за събуждане и дистанционно настолни компютри като AnyViewer. Като настроите Wake-on-Lan, можете дистанционно да включите компютъра си. И с AnyViewer можете дистанционно да получите достъп до компютъра и да поемете пълен контрол върху него, дори ако е изключен. Просто се уверете, че вашият компютър е свързан с интернет чрез Ethernet порт и че вашата мрежова карта и BIOS поддръжка Wake-on-Lan.


15 Уникални въпроса за дистанционно достъп до изключен компютър

Ето 15 уникални въпроса, базирани на темата за дистанционно достъп до изключен компютър:

 1. Мога ли да получа достъп до изключен компютър от разстояние?
 2. Да, можете да получите достъп до изключен компютър, който дистанционно с помощ.

 3. Какво е Wake-on-Lan (WOL)?
 4. Wake-on-Lan е функция, която позволява на компютъра да се захранва дистанционно върху мрежа, използвайки „вълшебен пакет“.

 5. Как да активирам събуждането на лан?
 6. За да активирате Wake-on-Lan, трябва да го конфигурирате в настройките на BIOS и да се уверите, че вашата мрежова карта поддържа функцията.

 7. Как мога да включа дистанционно на компютъра си, използвайки wake-on-lan?
 8. Можете дистанционно да включите компютъра си, като изпратите “вълшебен пакет” на неговия MAC адрес, като използвате приложение или софтуер за събуждане на лан.

 9. Какъв дистанционен софтуер за работния плот мога да използвам за достъп до изключен компютър?
 10. Можете да използвате AnyViewer, безплатен дистанционен софтуер за настолни компютри, за да получите достъп до изключен компютър дистанционно.

 11. Мога ли да получа достъп до изключен компютър от телефона си?
 12. Да, можете да получите достъп до изключен компютър от телефона си с помощта на софтуер за отдалечен работен плот като мобилната версия на AnyViewer.

 13. Имам ли нужда от интернет връзка, за да имам дистанционно достъп до изключен компютър?
 14. Да, имате нужда от интернет връзка и Ethernet порт връзка за Wake-on-LAN, за да получите дистанционно достъп до изключен компютър.

 15. Закрепено ли е за дистанционно достъп до изключен компютър?
 16. Достъп до изключен компютър може да бъде защитен, ако използвате криптирани връзки и следвате правилните практики за сигурност.

 17. Мога ли да получа достъп до компютър, ако е в режим на сън?
 18. Да, можете да получите достъп до компютър, който е в режим на сън, използвайки Wake-on-Lan, но може да отнеме повече време, за да се събуди компютърът и.

 19. Какви са предимствата на дистанционния достъп до изключен компютър?
 20. Достъп до достъп до изключен компютър ви позволява да получите достъп до файлове, да стартирате програми и да изпълнявате задачи на компютъра, без физически да присъствате.

 21. Мога ли да имам достъп до компютър, ако е в режим на хибернация?
 22. Не, не можете да получите достъп до компютър в режим на хибернация, тъй като състоянието на компютъра е запазено на твърдия диск и не се захранва.

 23. Поддържа се събуждане-лан от всички компютри?
 24. Не, поддръжката на Wake-on-Lan зависи от биосите, мрежовата карта и дънната платка на компютъра. Не всички компютри ще имат тази функция.

 25. Мога ли да имам достъп до изключен компютър без събуждане на лан?
 26. Не, имате нужда от събуждане на лан или подобна функция, за да включите дистанционно на компютър, който е изключен.

 27. Наличен ли е AnyViewer за Mac компютри?
 28. Не, в момента AnyViewer е достъпен само за Windows Computers. Въпреки това, има и други опции за софтуер за отдалечен работен плот, налични за Mac компютри.

 29. Мога ли да използвам всеки преглед за лична или търговска употреба?
 30. Да, AnyViewer предлага както безплатни, така и платени издания, което позволява лична и търговска употреба.

Може ли компютърът ми да бъде хакнат, ако го’s изключен

Уверете се, че вашият имейл клиент не е конфигуриран да изтегля автоматично ресурси от мрежата или изображенията. Най -добре е, ако можете да го настроите да получава обикновени текстови имейли. Някои имейл клиенти не правят това по подразбиране, така че не забравяйте да проверите настройките за сигурност.

Отговорено: Можете ли да получите достъп до компютър, който е изключен?

Тази публикация отговаря предимно, можете ли да получите достъп до компютър, който е изключен. Ако ти’да се интересувате от отговора, моля, продължете да четете.

От Ели / Последно актуализирано на 11 ноември 2022 г

Можете ли да получите достъп до отдалеч компютър, който е изключен?

Здравейте, момчета. Има ли някакъв начин, който би ми позволил дистанционно да имам достъп до моя компютър, докато го’S изключен с помощта на моя лаптоп или телефона ми?“

– Въпрос от Quora

Изключен компютър

Можете ли да получите достъп до отдалеч компютър, който е изключен? Обикновено не можете да се свържете с компютър по интернет, ако е изключен. Имайте предвид, че ако планирате да използвате отдалечен достъп, докато пътувате на дълги разстояния, трябва да оставите компютъра си да работи през цялото време.

Ако обаче компютърът ви е свързан към интернет чрез Ethernet порт, а вашата мрежова карта и BIOS поддържат функция, наречена WOL (Wake-on-Lan), можете да използвате тази функция, за да стартирате отдалечаването на вашия компютър, като изпратите a “Магически пакет” и след това дистанционно имайте достъп до него.

Как да получите достъп до компютър, който е изключен

Следователно процесът на отдалечен достъп до компютър, който е изключен, може да бъде разделен на две части. Първо, трябва да настроите Wake-on-Lan, за да включите компютъра си отдалечено. Второ, можете да изберете инструмент за отдалечен достъп, за да получите дистанционно достъп до компютъра.

Част 1. Включете компютъра дистанционно чрез Wake-on-Lan

Ще трябва правилно да конфигурирате Wake-on-Lan, преди да го използвате, за да събудите компютъра си по мрежата. Ще се нуждаете и от приложение за събуждане на лан на друго устройство, като например вашия телефон или лаптоп. Позволявам’s погледнете.

Етап 1. Натиснете Печеля + х За да отворите скритото меню. Изберете Мениджър на устройства.

Мениджър на устройства

Стъпка 2. Разширете Мрежови адаптери раздел. Щракнете с десния бутон върху адаптера, който използвате в момента, и след това щракнете върху Имоти.

Мрежов адаптер

Стъпка 3. Кликнете върху Напреднал раздел. Изберете Събудете се на магически пакет От списъка на имотите. Разширете секцията Стойност и изберете Активиран.

Събудете се на магически пакет

Стъпка 4. Щракнете върху Управление на енергията раздел. Изберете Позволете на това устройство да събуди компютъра квадратчето. Щракнете Добре.

Позволете на това устройство да събуди компютъра

Стъпка 5. И накрая, ще ви трябва приложение за събуждане на лан, за да събудите компютъра си по мрежата. Например Nirsoft’S Wakemeonlan. Той ще сканира вашата мрежа и ще предостави списък с устройства, така че не е нужно да помните правилния IP адрес всеки път. Просто щракнете върху машината, която искате и натиснете Да.

Събудете избрания компютър

Част 2. Достъп до достъп до компютъра със софтуер за отдалечен работен плот

След като успешно включите отдалечения компютър чрез Wake-on-Lan, вие’Посещайте дистанционно да получите достъп до него с помощта на софтуер за отдалечен работен плот. Препоръчваме ви да изберете AnyViewer, безплатния дистанционен софтуер за Windows. Тя позволява на потребителите да имат достъп до дистанционно без надзор и да поемат пълен контрол над тях. Вие’може да стартира компютърни приложения, да прехвърля файлове, да споделя екрани и т.н.

Сигурно изтегляне

Забележка: AnyViewer има мобилни версии, поддържайки отдалечен достъп на iOS и Android Remote Access. Трябва да влезете в един и същи акаунт на всичките си мобилни устройства, преди да можете да получите достъп до компютър с едно щракване от iPhone, iPad или Android устройство.

Етап 1. Инсталирайте и стартирайте AnyViewer на двата си компютъра. Навигирайте до Влизам и тогава Регистрирай се На компютъра на контролера (ако вече сте се регистрирали на официалния уебсайт, можете да влезете директно).

Влезте в AnyViewer

Стъпка 2. Попълнете формуляра за регистрация.

Регистрирайте се за AnyViewer

Стъпка 3. Сега трябва да видите, че сте влезли успешно в AnyViewer. Вашето устройство ще бъде присвоено на акаунта, на който сте влезли автоматично.

Безплатни издания

Стъпка 4. И на двете устройства влезте в един и същ акаунт в AnyViewer, след което щракнете върху Контрол с едно щракване За без надзор отдалечена поддръжка за установяване на директна връзка.

Свържете се с моите устройства

Стъпка 5. След като успешно се свържете, вие’Ще видя отдалечения работен плот точно като теб’седи пред него.

Забележка: Силно препоръчваме да активирате Предотвратете това устройство да спи автоматично Ако трябва дистанционно да получите достъп до устройството, когато то понякога е без надзор.

Предотвратяване на това устройство от сън

Затварящи думи

Тази публикация отговаря предимно, можете ли да получите достъп до компютър, който е изключен. Процесът е разделен на две части. Първо, трябва да настроите Wake-on-Lan, за да включите компютъра си отдалечено. Второ, можете да използвате AnyViewer за дистанционно достъп до компютъра без надзор.

Безплатен дистанционно настолен софтуер

 1. Без надзор отдалечен достъп
 2. Прехвърляне на файлове между компютри
 3. Поддържан множество монитори
 4. Подкрепете най -новите Windows 11

Изтегли

100% защитен

Все още се нуждаят от помощ?

Проблемът ви е решен? Ако не, моля въведете заявка в полето за търсене по -долу.

Може ли компютърът ми да бъде хакнат, ако го’s изключен?

Като цяло може да бъде хакнат компютър без дистанционен софтуер, ако се изключи? Захранването и интернет кабелът все още са свързани към компютъра. В моите дискусии с други, 50% казват да, 50% казват не. Търсенето в интернет също беше разделено в отговор без съгласие.

То’с изключително малко вероятно.

Условията трябва да са точно правилни компютър, за да бъде хакнат. I’Ще ги опиша и ще ви покажа как да го предотвратите.

Компютърът е хакнат, ако е изключен?

За да може да бъде хакнат изключен компютър, той първо трябва по някакъв начин да бъде включен дистанционно, или от “Събудете се на Лан” функция (която обикновено е деактивирана) или ако режимът на готовност се възобнови неочаквано. Тогава компютърът също трябва да бъде уязвим по някакъв начин, докато го’s работи. Докато следвате най -добрите практики за сигурност, рискът е малък.

Хакване на изключен компютър

Като цяло, отговорът е не, не можете да хакнете в компютър, който’s е изключен.

Освен ако не са изпълнени две условия, компютърът не може да бъде рестартиран и хакнат отвън, дори ако го оставите свързан с интернет и към захранването.

Едно от тези условия включва функция, наречена “Събудете се на Лан”. Ако е активиран, той позволява на компютър да бъде включен дистанционно и стартиран. Когато е активиран, мрежовият адаптер за компютъра не е изключен напълно. Вместо това той следи за конкретни инструкции, пристигащи през мрежата, казвайки му да се събуди. Когато тези инструкции са получени, компютърът се включва и ботуши.

Другото условие не е нищо повече от липса на сигурност. Ако компютърът се е включил дистанционно, нямаше инсталиран подходящ софтуер за сигурност и не стои зад защитна стена, тогава той е възможен компютърът може да бъде хакнат дистанционно.

Свързани

Едно предупреждение: режим на готовност

То’не съм рядкост, за да може лаптоп да бъде поставен в режим на готовност, само за да се събуди само по -късно. Точните причини това се случва варират – мога’не ви дайте просто обяснение. 1

Има просто решение: Ако намерите вашия лаптоп да се събуди сам и той се отнася до вас, Дон’не използвайте режим на готовност.

Ако в готовността си работи за вас, чудесно, но аз обикновено го избягвам по различни причини, включително този.

Позволявайки отдалечен достъп

 • Събудете се на LAN трябва да бъде активирано. То’е настройка в UEFI или BIOS, която’S OFF по подразбиране. (Или ти’Използването на режим на готовност и се събужда по неизвестни причини.)
 • Компютърът трябва да бъде уязвим да бъде хакнат по време на работа. Избягвайте това с актуален софтуер за сигурност, защитни стени и най-добри практики за безопасност на интернет.

И така, както казах, то’s възможно.

То’s просто изключително малко вероятно.

Свързани въпроси

Може ли компютърът да бъде хакнат, ако wi-fi е изключен?

Има два начина, по които компютърът може да бъде хакнат, ако Wi-Fi е изключен: ако злонамерен софтуер е бил изтеглен преди изключване на Wi-Fi, или ако компютърът е свързан с нещо чрез технологии, различни от Wi-Fi, включително Bluetooth, физически Ethernet кабел или други.

Как хакерите влизат в компютри?

Най -често срещаният начин, по който хакерите в момента получават достъп до компютри, е чрез зловреден софтуер, доставен като прикачен файл по имейл, който се отваря от неволен потребител. След като се изпълни, зловредният софтуер може да направи всичко, включително инсталиране на софтуер за отдалечен достъп, задни врати и други. Вторият най -често срещан начин е да стане жертва на “дистанционна поддръжка” измама и изрично предоставяне на дистанционния достъп на хакера до вашия компютър, като отново им позволява да правят и инсталират каквото и да било.

Може ли някой да хакне в компютъра ми дистанционно?

То’е изключително рядък, за да може добре защитеният компютър да бъде хакнат дистанционно. Първо, тя трябва да е включена и свързана с интернет. Ако то’s зад защитна стена, като почти всеки рутер’s защитен от отдалечени интернет връзки. Единственият начин, по който все още може да бъде хакнат, е ако зловредният софтуер вече присъства на машината или ако друга машина в локалната мрежа е хакната, а машината Hasn’не са били в течение и са били безспорни уязвимости в сигурността.

Как можете да разберете дали вашият компютър’са хакнати?

Изключително трудно може да се каже дали компютърът ви е бил хакнат. Повечето злонамерен софтуер се опитва да остане незабелязан, което означава, че се опитва много трудно да не направи нещо, което да бъде открито. Нещата, които трябва да се наблюдават, биха били неочаквано използване на процесора, активност на диска или по -често прекомерно използване на мрежата.

Какво да правите, ако компютърът ви е хакнат?

Компютърен хак не е нищо повече от някакъв зловреден софтуер, който е инсталиран върху него. По този начин, ако определите, че компютърът ви е хакнат, ще продължите по същия начин, както бихте могли да присъствате: Изпълнете актуални сканирания, евентуално стартирайте допълнителни инструменти за извършване на повече проверки на злонамерен софтуер. В най -лошия случай може да се наложи да инсталирате отново операционната система от нулата.

Направите това

Абонирайте се за уверени изчисления! По -малко безсилие и повече увереност, решения, отговори и съвети във входящата ви поща всяка седмица.

Може ли компютърът ми да бъде хакнат, ако е изключен?

Може ли компютърът ми да бъде хакнат, ако е изключен?

Чувствителната информация, като банкови данни, частни разговори и интимни фотографии, е изложена или изтичала ежедневно. С нови нарушения на данните и хакове, които се появяват по целия свят, хората, компаниите и правителствата са станали по -бдителни по отношение на киберсигурността.

Може би се чудите дали заплахата от хакване е нещо, за което трябва да се притеснявате. Може би сте чували за многото начини, по които хакерите могат да откраднат вашата информация. Такива плашещи истории могат лесно да ни направят параноични. Някои от общите техники хакери използват:

 • Реклами и изтегляне връзки със зловреден софтуер
 • Кражба на бисквитки (потребителски имена, пароли и история на сърфиране) чрез некриптирани сайтове
 • Имейли със заразени прикачени файлове и връзки
 • Реклами, отвлечени със злонамерени кодове

От друга страна, винаги си струва да бъдем разумно предпазливи относно информацията, която изтегляме или споделяме онлайн. Разумно е да предприемате мерки за сигурност и да задавате въпроси за това как можете да се защитите онлайн. От друга страна, какво се случва, когато тръгнете офлайн? Възможно ли е да хакнете компютър, който е изключен?

Може ли някой да хакне вашия компютър, когато излезете офлайн и да го изключите?

В тази статия ще отговорим на този въпрос и ще ви дадем няколко съвета как можете да се предпазите от хакване.

Възможно ли е да хакнете компютър, който е изключен?

Хората в технологичната индустрия са разделени дали хакването без интернет е възможно. Може ли хакер да получи достъп до компютър, който е изключен? Техническите експерти казват, че е малко вероятно, но все пак изпълним.

Може ли някой да хакне компютър с увреждания?

В света на технологиите няма черно-бели отговори. В този сценарий има фактори, които могат или не могат да позволят да се хакне компютър, който е изключен. Ще се радвате обаче, че общият отговор на този въпрос е “не.” Ако компютърът ви е изключен, той не може да бъде стартиран и хакнат, дори ако го оставите свързан към източника на захранване и интернет.

Изключение от правилото: Разрешаване на отдалечен достъп

Най-общо казано, хакването на изключен компютър не е възможно в домашна среда. Това обаче може да се случи в споделени мрежи като офис среда. Има функции, които ви позволяват да се включите дистанционно и да стартирате компютър.

По принцип в този сценарий, ако не изключите напълно мрежовия адаптер за компютъра, устройството може да получи конкретни инструкции за събуждане. Такава функция може да бъде активирана, ако активирате определени настройки на компютъра на биос като “Събудете се на Лан” или “Събудете се на USB.”

Например с “Събудете се на Лан,” Компютърът може да бъде конфигуриран да отговаря на отдалечени инструкции. Специален сигнал може да бъде изпратен на компютъра през споделена мрежа, което позволява на хакера да го захранва и да получи достъп до всички данни, които те’D нужда. Без подходящ инсталиран софтуер за сигурност, като инструменти за борба с злонамерен софтуер като Auslogics Anti-Malware, е възможно хакерите да имат достъп до компютъра дистанционно, дори ако е изключен.

Такъв сценарий вероятно е в корпоративни настройки, където има обстоятелства, които изискват хората да настроят компютри да “Събудете се на Лан.” Разбира се, че само защото сте изключили компютъра си, това не означава, че той не може да бъде стартиран и хакнат.

Осигуряване на вашия компютър от потенциални хакове

Когато се свържете с обществена мрежа, може ли някой да хакне във вашия компютър чрез Wi-Fi и да включи отдалечен достъп? Това е възможно, ако не предприемате превантивни мерки за осигуряване на вашия компютър от заплахи. Ето няколко начина, по които можете да се защитите онлайн:

 • Инсталирайте надежден софтуер за борба със софтуера

След като някой успешно хакне във вашия компютър, може да е твърде късно да защитите вашата чувствителна информация. Разбира се, можете ръчно да преследвате злонамерен софтуер, но това ще отнеме твърде много време и преди да го разберете, вашите данни са изложени или изтекли. Така че, най-добре е да използвате висококачествен анти-зловреден инструмент като Auslogics Anti-Malware, който автоматично открива заплахи и ефективно карантина или ги елиминира.

 • Внимавайте какво отваряте онлайн

В наши дни е по -лесно да се разграничат подозрителни уебсайтове. От друга страна, има злонамерени имейли, които са достатъчно убедителни, за да ви примамят да щракнете върху връзки или да отворите прикачени файлове. Ако електронната поща е непоискана, не го четете и не отворете никакви връзки вътре в него. Ако получите имейл от вашата банка, вместо да отваряте връзките в пощата, отворете браузъра си и се ориентирайте през сайта.

 • Не публикувайте чувствителна информация онлайн

Прегледайте настройките си за поверителност на уебсайтовете на социалните медии. Може да бъде трудно да се профилира целта, когато имат строги настройки за поверителност в социалните медии. Имайте предвид, че това, което публикувате онлайн, е достъпно за всички, които да видят. Преди да публикувате каквато и да е информация, помислете внимателно дали е добра идея да дадете този детайл далеч.

 • 2-стъпков процес на удостоверяване

Възползвайте се от двуфакторния процес на удостоверяване, предлаган от определени услуги като Gmail или LinkedIn. По този начин, дори ако зловредният софтуер е компрометирал паролата ви, има друга стъпка, която хакерът трябва да предприеме, преди да получи достъп до вашата информация. В повечето случаи, когато някой се опита да влезе в акаунта ви, ще ви бъде изпратен секретен код чрез SMS.

 • Конфигурирайте вашия имейл клиент’s Настройки за сигурност

Уверете се, че вашият имейл клиент не е конфигуриран да изтегля автоматично ресурси от мрежата или изображенията. Най -добре е, ако можете да го настроите да получава обикновени текстови имейли. Някои имейл клиенти не правят това по подразбиране, така че не забравяйте да проверите настройките за сигурност.

Имате ли различно възприемане по този въпрос? Можете ли да предложите други начини, по които можете да избегнете да станете жертва на хакване? Уведомете ни в коментарите по -долу!