Windows Security през ’22 – Имате нужда от повече от просто антивирусен софтуер

Обобщение на статията:

1. Инсталирането на антивирусен софтуер се препоръчва, ако сте готови да търгувате ефективност на системата за допълнителна сигурност.

2. Ако следвате основни практики за безопасно сърфиране, може да не се нуждаете от допълнителен антивирусен софтуер.

3. В миналото дискетите и интернет бяха източници на вируси.

4. Операционните системи и браузърите вече са по -сигурни, намалявайки риска от злонамерен софтуер.

5. Антивирусната индустрия възникна поради необходимостта от защита на компютрите срещу вируси.

6. След вируса на Rabbit, компании като McAfee и Avira разработиха продукти за защита на компютрите.

7. Съвременните разработчици на ОС и браузър дават приоритет на сигурността на системата.

8. Антивирусният софтуер може да създаде повече проблеми, отколкото решения за някои потребители.

9. Windows 10 има стандарти за висока сигурност, което затруднява проникването на натрапниците.

10. Windows Defender, вграденият антивирус в Windows 10, може да премахне повечето злонамерен софтуер.

11. Windows 10 също има вградена защитна стена за допълнителна сигурност.

Въпроси:

1. Необходим ли е антивирусният софтуер, ако следвате практики за безопасно сърфиране?

Отговор: Не, ако следвате практиките за безопасно сърфиране, може да не се нуждаете от допълнителен антивирусен софтуер.

2. Какви бяха източниците на вируси в миналото?

Отговор: Флопи дискове и интернет бяха източници на вируси.

3. Защо антивирусната индустрия възникна?

Отговор: Антивирусната индустрия възникна поради необходимостта от защита на компютрите срещу вируси.

4. Кои бяха някои компании, които разработиха продукти за защита на компютрите?

Отговор: McAfee и Avira бяха сред компаниите, които разработиха продукти за защита на компютрите.

5. По -сигурни ли са съвременните операционни системи и браузъри?

Отговор: Да, съвременните операционни системи и браузъри са по -сигурни, намалявайки риска от зловреден софтуер.

6. Създава ли антивирусният софтуер?

Отговор: За някои потребители антивирусният софтуер може да създаде повече проблеми, отколкото решения.

7. Е Windows 10 изключително сигурна операционна система?

Отговор: Да, Windows 10 има стандарти с висока сигурност, което затруднява проникването на натрапниците.

8. Какъв е вграденият антивирус в Windows 10?

Отговор: Windows Defender е вграденият антивирус в Windows 10.

9. Какъв процент от вирусите може да премахне защитникът на Windows?

Отговор: Според SE Labs, Windows Defender е в състояние да премахне 94% от вирусите.

10. Има ли Windows 10 вградена защитна стена?

Отговор: Да, Windows 10 има вградена защитна стена за допълнителна сигурност.

Допълнителна информация:

С напредъка в операционните системи и браузърите, необходимостта от антивирусен софтуер стана по -малко критична. Windows 10, например, предлага стандарти с висока сигурност и включва Windows Defender, вграден антивирус, способен да премахне 94% от вирусите. Освен това, Windows 10 има вградена защитна стена за допълнителна сигурност. Важно е обаче да се отбележи, че антивирусният софтуер все още може да бъде полезен за желаещите да търгуват ефективността на системата за допълнителна сигурност. Следвайки основни практики за безопасно сърфиране, като избягване на подозрителни уебсайтове и не отваряне на неизвестни прикачени файлове по електронна поща, рискът от злонамерен софтуер може да бъде значително намален. Като цяло, докато антивирусният софтуер все още може да има своето място, съвременните операционни системи и вградените мерки за сигурност го направиха по-малко от необходимост.

Сигурност на Windows в ’22 – Имате нужда от повече от просто антивирусен софтуер

Ако знаете, че използвате Windows Defender, можете да проверите дали имате най -актуалната версия на уебсайта на Microsoft. Отидете на тази връзка, щракнете Проверявам ви’отново актуализирано и Отворени настройки. След това ще се появи бутон, където Windows ще провери дали има най -новата версия на Windows Defender.

Наистина ли се нуждаете от антивирусен софтуер?

да и не. Ако сте готови да търгувате ефективността на вашата система за допълнителна сигурност, тогава се препоръчва инсталиране на антивирусен софтуер. Ако обаче следвате основни практики за безопасно сърфиране, може да не се нуждаете от допълнителен антивирусен софтуер.

Десетилетие или две назад, когато донесохте нов компютър у дома, един от първите ритуали на след покупката беше да инсталирате добър антивирусен софтуер. Страх от заразяване от злонамерени файлове, заплахата от отвлечен браузър и нахлуването от странни изскачащи прозорци бяха разрастващи се.

През 80 -те дискетите бяха страховитите източници на вируси, но когато интернет придоби популярност през 90 -те, мрежата се превърна в удобен начин за “Мала FIDE” Професионалисти (хакери, които кодираха злонамерен софтуер), за да разпространят своите злобни вируси на устройства онлайн. Интернет служи като злонамерено минно поле от грозен злонамерен софтуер, способен да приведе пълни компютърни системи в скърцане. Въпреки това, за щастие, оттогава нещата се промениха доста. Операционните системи (OS), от една страна, са много по -здрави, браузърите са по -сигурни, а потребителите имат много повече достъп до информация, отнасяща се до безопасното навици за сърфиране.

антивирус

Препоръчително видео за вас:

Ако искате да купите/лицензирате това видео, моля, пишете ни на [email protected].

Възходът на антивирусната индустрия

Една от причините, поради която антивирусната индустрия и антивирусният софтуер възникнаха, беше, защото имаше остра нужда от защита на компютрите срещу отвратителни вируси. Разработчиците на системи по това време бяха по -фокусирани върху добавянето на повече функции, отколкото върху това да направите системата безупречна. Никой наистина не обръщаше внимание на нарастващите случаи на заразяване с злонамерен софтуер.

Заешки вирус

След определен вирус, наречен ‘Заек’ Известен хаос на компютърните системи в голям мащаб, хората с познаване на програмирането и сигурността бяха принудени да мислят за по -ефективно осигуряването на компютърната система. Че’S, когато започнаха да се фокусират върху разработването на продукти, които биха помогнали за опазването на компютрите от такива злобни атаки. The Заек вирус, използван за поглъщане на целия компютър’S RAM ресурси – правейки компютрите непоносимо бавни – до степен да бъдат практически неизползвани. Беше в края на 80 -те, когато компании харесват McAfee и Авира измисли продукти, които помагат за защита на компютрите от инфекции от тези злонамерен софтуер, рекламен софтуер и вируси. Въпреки това, бързо напред към 2021 г. и имам добри новини за вас! Разработчиците на ОС и браузъри сега приемат сигурността на системата много, много сериозно. Всъщност голяма част от защитата, която някога изискваше приложения на трети страни (E.g., Инструменти за откриване на фишинг уебсайтове/прикачени файлове по имейл) сега са вградени в системата, която вие’в момента използва. От ‘система ви’в момента използва’ Имам предвид най -новата актуализация – като Windows 10 за PCS. Прочетете също: Смартфоните са имунизирани срещу цифровите вируси?

Защо антивирусният софтуер става без значение

Не сте сигурни дали антивирусът наистина набива вируси; Или просто дава фалшиво усещане за мем за сигурност

Въпреки че това е спорно, аз’наблюдава се, че антивирусният софтуер често създава повече проблеми от решенията. Те обикновено стартират, когато стартирате компютъра, заемате значително количество системни ресурси, инсталират допълнителни разширения на браузъра и събирайте потребителски данни под егидата на “Подобряване на услугите”. Всичко това тежи повече за избор срещу антивирусния софтуер за много хора.

Ударих сигурността от Microsoft в PCS

Windows 10-най-новата операционна система с общо предназначение от Microsoft-се предлага с стандарт с много висока сигурност. Това означава, че за натрапниците е доста трудно да проектират злонамерен софтуер, който може да съсипе или проникне в Windows 10 OS.

Windows Defender

Неподдържамо, Windows 10 е най -сигурната ОС, която някога е била пускана от Microsoft. Има вграден антивирус, Windows Defender, Това е в състояние да премахне по -голямата част от зловредния софтуер във вашия компютър. Според фирмата за анализ на сигурността на Обединеното кралство, SE лабораторияс, Защитник е в състояние да премахне 94% от вирусите. Освен това, тъй като се предлага директно от Microsoft, Windows Defender има предимството да бъде директно изпечен в ОС. Това означава a Коефициент на ниско влачене Когато става въпрос за използване на системните ресурси. A Коефициент на ниско влачене означава по -малко забавяне на вашия компютър, когато антивирусът работи за злонамерени файлове.

Защитна стена

Аантивирус

Освен Windows Defender, има и вграден Защитна стена За допълнителна сигурност, като спиране на приложение/програма от изпращане на лични данни/файлове по интернет или ограничаване на изтеглянията по интернет, които могат да се окажат зловреден софтуер по -късно.

Умен екран

Windows 10 OS също се предлага с a Умен екран функция, която помага да се предпазят потребителите от опасни приложения и уебсайтове. Въпреки че може да не използвате Ръб, край браузър поради популярността на Хром или Firefox браузъри, дори и Ръб, край Браузърът се предлага с най-съвременни мерки за сигурност, за да се предотврати отвличането или фиширането на браузъра от ненадеждни уебсайтове.

Разработчиците на продукти се стремят към сигурност

Уебсайтовете и собствениците на приложения са поели на течение на усърдно осигуряването на своите цифрови продукти. Интересното е, че използваме много повече от Google’S Инструменти и услуги в сравнение с инструменти от различни доставчици в миналото – повечето от които имаше метрично изображение. Въпреки това, благодарение на обединението на продуктите, предлагани от Google – с множество продукти, ние като потребители сме много по -сигурни. Това е така, защото Google сканира всеки един файл, използван в неговия облак/инструменти/услуги като Шофиране, Gmail, Хром и т.н. За подозрителна активност, включително вирусни зарази. Че’S само за Google Products. Животът ни е много по -социален от преди, благодарение на появата на социални мрежи като Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn и т.н. Всички тези уебсайтове за социални медии постоянно наблюдават съдържанието на уебсайта си и гарантират, че злонамерен софтуер не може да бъде разпространен чрез тяхната платформа.

Браузърите стават сигурни

И накрая, най -важното нещо – нашите браузъри – след основния източник на вируси, са много по -сигурни. Всички популярни браузъри, като Хром, Firefox, Ръб, край и т.н., Използвайте стабилни функции за сигурност в техния браузър. Теорията на браузъра, която е вратата към инфекцията, намалява, благодарение до голяма степен на подобрените мерки за сигурност, които са приложили разработчиците на браузъри. Например, Хром Ще предупреди потребителите за подозрителни сайтове, докато те буквално дават съгласието си за достъп до прословутия уебсайт, като кликнат върху “Съгласен” бутон. Освен това той използва пясъчници Техники, които възпират зловредния софтуер от избягване на един раздел и заразяване с останалите. Прочетете също: Защо компютрите се забавят с течение на времето?

Някои изключения: Защо може да се нуждаете от антивирусен софтуер

le lame internet потребител; Това ли е вирусен мем

След като доставите такива дълги харанги за това как антивирусният софтуер става без значение, може да се чудите защо на земята някой ще се нуждае от антивирус. Е, предположението, че антивирусният софтуер става без значение, се основава на малко предположение, а именно, че потребителите на интернет имат основен здрав разум, когато става въпрос за компютърната сигурност. Как да определя това “основен здрав разум” ти питаш? Основен здрав разум означава следване на основни практики за безопасно сърфиране, като например поддържане на вашия софтуер актуализиран, четене на “Променете дневника” че актуализацията във вашия софтуер обикновено идва и накрая, възпирайки се от щракване върху неизвестни или подозрителни връзки/прикачени файлове. Ако сте небрежен потребител на компютъра и можете’Не следвайте тези основни стъпки, тогава може да се нуждаете от допълнителен антивирусен софтуер. Също така, ако сте’ВИЕ ГОЛЯМ да търгувате ефективността на вашата система за допълнителна сигурност, след което се препоръчва инсталиране на антивирусен софтуер. Въпреки че не мога решително да вауча за пълно въздържание от антивирусния софтуер, е трудно да се разбере истинската му нужда в съвременната изчислителна ера. Не забравяйте, че това е ‘Ера’ в които по -голямата част от програмистите, които програмират своите продукти, проявяват активност по отношение на сигурността. Освен това, дори и с инсталиран (допълнителен) антивирусен софтуер, няма гаранция, че никога няма да бъдете нападнати или заразени. Че’S, защото грапавите инфилтратори (които кодират злонамерен злонамерен софтуер) непрекъснато търсят нови начини за надхитряне на експерти по сигурността – просто като престъпници, които се опитват да надхитрят полицията на всеки завой. Това е състезание с оръжие на креативност, технология и сила на волята, но засега изглежда, че протекторите за вируси печелят срещу извършителите на вируса!

Сигурност на Windows в ’22 – Имате нужда от повече от просто антивирусен софтуер

Детекти за сигурност en превенция

Имате ли нужда от антивирус през 2022 г. – особено когато някои опции сега идват с вградена криптоминер?

Няколко антивирусни доставчици – някои безплатни опции, други, платени – започнаха да свързват своите антивирусни продукти със софтуер, който генерира виртуална валута. От всички изисквания за антивирус, използването на излишни цикли на вашия компютър за генериране на криптовалути не е в списъка ми със задължителни задължения.

Наскоро Krebs on Security отбеляза, че и Norton Antivirus, и Avira са казали на потребителите, че версиите на съответния им софтуер сега включват криптовалута. Докато’s не са активирани по подразбиране, той все още ми дава пауза; Предполага се, че антивирусът ни предпазва от такъв потенциално нежелан софтуер и тези двама доставчици сега го включват в своите стоки.

Често съм мислил това не Антивирусният софтуер е по -добър от различните налични опции. I’Проследяване на Patch Installations на Windows платформи от години и често наблюдава лоши взаимодействия между антивирусния софтуер и актуализациите на Windows. В началото на цикъла на освобождаване на Windows 7 редовно съветвах потребителите да деинсталират антивирусния софтуер, преди да прилагат актуализации на сигурността или сервизни пакети, за да избегнат проблеми. Някои потребители също видяха странични ефекти с браузъри и трябваше да деинсталират или да инсталират отново антивирусния си софтуер, за да накарат браузъра си да работи правилно. (Дори и с Windows 10, то’Важно е да се гарантира, че потребителите използват поддържана версия на антивирус.)

Просто помислете за броя пъти в исторически план, че Microsoft е използвал инсталационни блокове поради взаимодействие с антивирусни продукти.

Както Microsoft обясни един случай през 2018 г .: “Въпросът за съвместимост възниква, когато антивирусните приложения извършват неподдържани повиквания в паметта на ядрото на Windows. Тези обаждания могат да причинят грешки в спиране (известни също като сини грешки на екрана), които правят устройството не може да се зареди. За да помогне за предотвратяване на тези грешки в спирането, в момента Microsoft предлага само актуализации за сигурност на Windows за януари и февруари 2018 г. на устройства, които работят с антивирусен софтуер, който е от доставчици на антивирусен софтуер, които са потвърдили, че техният антивирусен софтуер е съвместим чрез задаване на задължителен ключ за регистър.”

Проблемът тогава беше, че някои антивирусни доставчици са използвали недокументирани кодови куки – вместо да се закачат в защитната стена на Windows – за да извършват антивирусни сканирания. По време на инсталирането на сервизен пакет тези куки в ядрото на Windows ще противоречат на новия код и задействат сини екрани или при минимален задействане на връщането на инсталирането на сервизния пакет.

За по -малки предприятия с 300 потребители или по -малко, Microsoft е в процес на тестване на Microsoft Defender за бизнес, пакет за сигурност, който добавя възможността за управление, проследяване и защита от заплахи в мрежа. В допълнение към сканирането за и сигнализиране за проблеми, той също така осигурява съвети за сигурност, уникални за всяка платформа. Често препоръчва правилата за намаляване на повърхността на атаката, които могат да ви помогнат да направите вашата мрежа по -сигурна. Ако ти’Re a smb, препоръчвам ви да проверите визуализацията, за да видите дали вашата мрежа ще се възползва от допълнителните насоки.

За домашните потребители оставам фен на Microsoft Defender, който е вграден както в Windows 10, така и в 11. Въпреки че някои биха предпочели доставчика на трети страни да бъде нащрек за проблемите на сигурността-те твърдят, че разчитането на защитника е като да оставиш лисицата да охранява кокошката-моята философия е, че всяка форма на антивирус е реакционна, а не проактивна. Антивирусът не е най -добрият инструмент за филтриране на имейл за фишинг атаки, нито е най -добрият инструмент за проверяване на това къде разглеждате онлайн. Имате нужда от услуги за сигурност пред вашия компютър, а не само нещо, което проверява софтуера на вашия компютър.

В наши дни сигурността е повече от антивирус. Започнете с основите, като вашия доставчик на имейли, и прегледайте вашите опции. Ако все още използвате същия имейл, базиран на ISP от преди 20 години, той’s Време за разследване на други имейл услуги, които могат да сканират и преразгледат или атакуват по -добре. И вашите опции се простират отвъд само Gmail и Outlook; Потърсете услуги като ProtonMail за защитен и криптиран имейл.

След това използвайте мениджър на пароли, за да следите паролите или дори (задъхване!) Запишете паролите си в малък бележник. Записването на пароли е’t Основният проблем в наши дни; то’е фактът, че много потребители редовно използват повторно един и същ Пароли отново и отново на различни уебсайтове. По този начин, ако един сайт е нарушен, нападателите могат да изпробват тези откраднати пароли на друго място и често влизат.

Следващият ключов ход на сигурността е да архивирате всичко. И след това го върнете отново – за предпочитане с помощта на офлайн резервни медии. По този начин, ако Ransomware удари вашия компютър, нападателите спечелиха’не може да криптира и вашите резервни копия. Дон’не направете едно резервно копие, направете няколко.

Не забравяйте да защитите домашната си мрежа, като гарантирате, че вашият рутер има най -новия фърмуер и паролата за него е обезпечена. Блогерът за сигурност Кори Кори Паркър има няколко страхотни предложения за преглед на списъка на DHCP, за да види кой’влиза в домашната ви мрежа. Ако не’не разпознавам устройство, изброено там, деактивирайте го. Ако случайно изключите стрийминг устройство, което използвате всеки ден, можете да го възстановите. Този път обаче документирайте какво е всяко устройство, така че да знаете какво точно се свързва с вашата мрежа.

Актуализирайте всичко своевременно, но не сте’t бързане. Следваме това правило на Askwoody.com сайт през цялото време; Винаги препоръчвам да се задържате малко преди актуализиране. То’е въпрос на време. Искате да инсталирате актуализации за сигурност, просто не непременно в първия ден те’отново.

И накрая, винаги бъдете нащрек за двуфакторно удостоверяване, особено за ключови чувствителни сайтове. Дон’Просто разчитайте на парола за достъп, уверете се, че добавяте текстово съобщение, изпратено на телефона си като най -голям минимум, за да защитите вашите акаунти.

Долната линия в наши дни е, че сигурността надхвърля само антивируса на вашия компютър. Това каза, то’Важно е да изберете антивирусен софтуер, поддържан от доставчика и одобрен за вашата платформа. И намерете такъв, който ви пази от криптомини, които не сте’не искам във вашата система. Съединение в криптоминер със самия софтуер, който сте закупили, за да ви бъде в безопасност, ISN’t Пътят напред.

 • Windows
 • Windows 10
 • Windows 11
 • Сигурност
 • Microsoft
 • Малък и среден бизнес

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Е антивирусен софтуер, необходим за Windows 10 през 2020 г+? [Затворен]

Затворен. Този въпрос се основава на мнението. В момента не приема отговори.

Искате да подобрите този въпрос? Актуализирайте въпроса, за да може да се отговори с факти и цитати, като редактирате тази публикация.

Затворен преди 3 години .

Използвам защитата на крайната точка на BitDefender на 200+ машини и сървъри. Тъй като съм на път да подновя лиценза, който е около 7000 USD / тригодишно, се чудех, че е необходимото антивирусът, необходим на Windows 10? Редактиране: Той каза по -долу, че трябва да редактирам този въпрос, така че тук дава: Аз съм Sysadmin почти 20 години и имам нужда от нещо измеримо в сравнението на AV защита, особено от някой, който е в подобна позиция, както съм аз. Например – ако показателите казват 99.4% срещу 99.9% защита, това може да означава много или нищо, в зависимост от ситуацията, така че някои обясняват ще помогнат. Настоящата ситуация е, че изглежда, че всички AV програми са добри, което прави въпросът е Windows Defender достатъчно добър от гледна точка на Enterprise. Спестяванията, които биха могли да бъдат направени по този въпрос, са огромни, следователно този въпрос трябва да се вземе предвид. Програмите за над 6 години AV програмите струват приблизително същото като лиценза на Windows.

Изисква ли Windows 10 антивирусен софтуер?

Печандартна версия

Как да.

Защита на вируса (PC и Mac)

Информацията на тази страница е за лично собственост на компютри. Ако вашият компютър е собственост на университета, той трябва да бъде актуализиран до Windows 10 и да стартира Windows Defender.

Какви опции за антивирус има?

За компютри

Ако използвате компютър, препоръчваме да използвате Windows Defender който се инсталира предварително в Windows 10 и Windows 8.1.

Ако знаете, че използвате Windows Defender, можете да проверите дали имате най -актуалната версия на уебсайта на Microsoft. Отидете на тази връзка, щракнете Проверявам ви’отново актуализирано и Отворени настройки. След това ще се появи бутон, където Windows ще провери дали има най -новата версия на Windows Defender.

За целите на сигурността също препоръчваме да стартирате най-актуалната версия на Windows (Windows 10 в момента на публикуване). Моля, имайте предвид също, че стартирането на Windows Defender във връзка с антивирусен пакет на трети страни може потенциално да причини проблеми.

Ако искате да инсталирате антивирусен софтуер, са налични някои безплатни опции:

 • Totalav (безплатно)
 • Аваст антивирус (безплатно)
 • AVG антивирус (безплатно издание)

Много антивирусни програми ще предложат или безплатна основна версия на софтуера, или ограничена от времето безплатна пробна версия, след което може да се наложи да платите за пълна функционалност. Ако изтегляте антивирусен софтуер, някои ключови съображения са:

Избор на правилната версия

Ако инсталирате нов антивирусен софтуер, уверете се,.

За да разберете коя версия на Windows работи вашето устройство:

За да разберете повече информация, например дали използвате 32 или 64-битова версия:

 • Натисни Ключът на логото на Windows, тогава Настройки (символът на предавката), след което превъртете надолу до относно В менюто от лявата страна на полето Pop Up и щракнете върху него

Премахване на съществуващи антивирусни програми

Важно е да премахнете всеки съществуващ антивирусен софтуер, преди да инсталирате нов. Новите компютри често се предлагат с пробна версия на антивирусния софтуер. Можете да деинсталирате антивирусна програма, като използвате програми за добавяне/премахване в контролния панел или, ако тя е налична, със специализиран инструмент за премахване, предоставен от производителя.

Изпълнение на новия антивирус

Когато завършите, върнете се към инсталатора, който сте изтеглили по-рано, и щракнете двукратно върху файла, за да го инсталирате.

Когато инсталацията приключи, софтуерът ще се актуализира с най -новата информация за вирусите, които трябва да търси. Това може да отнеме известно време, но когато приключи, трябва да потвърди, че сте защитени.

Повечето антивирусен софтуер ви дава възможност да стартирате сканиране на вашия компютър, за да проверите за потенциални проблеми. Това може да отнеме много време за завършване (потенциално няколко часа за пълно сканиране), но е добра идея да направите това скоро, след като инсталирате нова програма или периодично, за да се гарантира, че вашият компютър е защитен.

За Macs

Macs обикновено са по -малко грешни за проблемите на вирусите, отколкото на компютъра, но все още има опции за антивирус, за да защитите допълнително вашия компютър. Някои възможни опции са:

 • Totalav (безплатно)
 • Bitdefender (не безплатно)

Ако имате нужда от допълнителна помощ, моля, свържете се с ИТ бюрото за поддръжка

Създаден на 2020-03-26 от Крис Джарвис
Последно актуализирано на 2020-03-27 от Крис Джарвис

Copyright © 2023, Университет в Съсекс