Какво означава Watts на високоговорителите

Soundboks Volume – Watts vs Decibels

Добре, банда – това’е време да се изправи нещо. Два от най -често срещаните въпроси, които получаваме, са защо Soundboks има толкова ниски ватове и защо измерваме в децибели, вместо в Watts. Така че’s Време за поставяне на писалка на хартия (цифрово мастило за екрана?) и обяснете защо Soundboks е един от най -силните, най -мощни говорители на пазара, без да има голям брой ват.

За да направим това по подреден и разбираем начин, се регистрирахме с Tech Wizz и нашия директор на продуктовата разработка Антон, за да ни дадем всички сочни детайли. Но преди да се потопим в техничността на всичко това, трябва да се върнем назад във времето, преди да съществуват дори звуковите кокчета.

Откъдето започна всичко

Обратно през деня, преди времето, когато всички, техните дядо, и оставете’S Face It, неговият домашен любимец имаше свой собствен Bluetooth високоговорител, фестивалната сцена изглеждаше много по -различно, отколкото днес. Вземете например Roskilde. Повечето хора се люлееха с усилватели на автомобили и високоговорители на автомобили. Нямаше нужда от ефективност, защото автомобилът има толкова много енергия. Ако усилвателят използва 100 вата или 1000 вата – той не го направи’t има значение. По -техни типове обаче, като нашия собствен Антон, Weren’много доволен от тази настройка. Те започнаха да си играят наоколо с нещо, наречено Усилватели от клас D – известни също като напълно цифрови усилватели – като много по -ефективен начин за създаване на високоговорители.

Хората, които използваха автомобилни усилватели и високоговорители, щяха да имат сила само за първия ден на фестивала, докато тези, които бяха изкопали малко по -дълбоко и се настаниха на усилвател от клас D, имат достатъчно мощност на батерията за целия фестивал. Усилвателят от клас D с максималния изход от 1000 вата в крайна сметка беше еквивалентен на усилвател от клас А с 4000 вата. Лудо правилно? AMP технологията може да бъде повече или по -малко ефективна, но в крайна сметка ни казва само колко мощност на батерията ще консумира вашия високоговорител. По никакъв начин не е индикатор за това колко силен говорител ще бъде.

Какво означава Watts на високоговорителите?

Какво означава Watts на високоговорителите?

Има много объркване по отношение на ефекта на ватовете върху високоговорителите. Въпроси като „Влиянието ли влияе на силата на звука и яснотата на говорител?”И” трябва ли да отидете за висока оценка на мощността и да игнорирате качеството на аудиото на високоговорителя?”са повдигнати.

Проблемният проблем с мощността на говорещия е, че няма точно определение. Можете да мислите за това или като за цялостната мощност, с която говорител може да се справи от усилвателя или мощността на усилвателя, от която говорителът изисква.

Уотс са значителни при закупуване на високоговорители, но трябва да помислите и за качеството на високоговорителя. Можете да подобрите звука на вашите високоговорители, като ги сдвоите с усилвател. Трябва обаче да се уверите, че той не е сдвоен с усилвател, чиито изходни възможности надвишават мощността на говорещия. По този начин ще получите идеалното качество на звука.

Научете повече за Watts на високоговорителите, така че да сте наясно колко вата са необходими за високоговорителите, за да създадат отлично качество на звука.

Обясни Watts in Speakers

Всеки има същото очакване, че техният говорител ще даде възможно най -високо качество на звука. И през повечето време, тъй като потребителите очакваме звук, който напълно запълва пространството, има ясен висок, дълбок бас и богат среден диапазон. Безспорно, говорителният ват наистина е един от факторите, които трябва да бъдат разбрани и разгледани, ако искаме високо качество на звука.

Сега може да ви е любопитно „какво означава Уотс в говорителите?”. Терминът “watts” се отнася до количеството сила, с което говорител може да се справи. Хората в миналото често използваха усилвател с ниска мощност и високоговорител с по -висока мощност, което е добра практика. В наши дни производителите ще ви информират колко вата може да се справи всеки говорител. За да избегнете повредата на вашите високоговорители, трябва да гарантирате, че усилвателят, който избирате, не осигурява повече мощност, отколкото високоговорителите може безопасно да се справи.

В повечето случаи производителите ще дадат две различни нива на мощност както за високоговорителите, така и за усилвателите.

 • Номинална мощност: Количеството мощност, която говорителът може безопасно да се справи с времето без повреди.
 • Пикова мощност: Максималното количество мощност, която говорителният говорител може да се справи за кратки периоди без вреда.
 • RMS: Измерване на средната мощност, която усилвателят може да произвежда с течение на времето.
 • Пик: Максималното количество мощност, което усилвателят може да произведе за кратко време.

Какви са децибелите и нивата и как те влияят на мощността при високоговорителите?

Когато пазаруват аудио високоговорители, ватовете са само част от уравнението, когато става въпрос за определяне на качеството на звука. Други важни фактори, които трябва да се вземат предвид, са децибелите и нивата.

Силата на силата на високоговорител се измерва в децибели, съкратено като DB. Тези децибели са логаритмична единица на силата на звука, което предполага, че сравнително малкото покачване на броя може да съответства на по -голямо увеличение на силата на звука. Например, ако нивото на DB на високоговорител преминава от 40 dB до 80 dB, децибелите се удвояват, но възприеманата звука ще бъде много по -висока.

SPL е съкращение за “ниво на звуково налягане”, той също често се нарича чувствителност и ефективност. Стойността на този параметър представлява общия обем на високоговорителя. По -високото ниво на SPL показва по -силен говорител.

Въпроси:

 1. Влияе ли мощността силата и яснотата на говорител?
 2. Да, мощността може да повлияе на силата и яснотата на говорител. По -високата мощност може да осигури повече мощност на високоговорителя, което му позволява да произвежда по -силен звук. Това обаче не е единственият фактор, определящ силата и яснотата. Качеството и ефективността на високоговорителите също играят значителна роля.

 3. Трябва ли да отидете за висока оценка на мощността и да игнорирате качеството на аудиото на високоговорителя?
 4. Не, не е препоръчително да игнорирате качеството на аудиото на високоговорителя и да се съсредоточите единствено върху оценката на мощността. По -високата мощност не гарантира по -добро качество на звука. Важно е да се обмисли както качеството на мощността, така и на високоговорителите, за да се осигури оптимална аудио изпълнение.

 5. Как може да се определи мощността на високоговорителите?
 6. Мощността на високоговорителите може да бъде определена като общата мощност, с която говорител може да се справи от усилвателя или за мощността на усилвателя, от която говорител изисква. Той представлява количеството мощност, с което говорещият може да се справи без повреди.

 7. Може ли сдвояването на високоговорители с усилвател да подобри качеството на звука?
 8. Да, сдвояването на високоговорители с усилвател може да подобри качеството на звука. Важно е обаче да се гарантира, че усилвателят не осигурява повече мощност, отколкото високоговорителите могат безопасно да се справят, за да не повредят високоговорителите.

 9. Какви са различните нива на мощност, предоставени от производителите за високоговорители и усилватели?
 10. Производителите предоставят две различни нива на мощност както за високоговорители, така и за усилватели:

  • Номинална мощност: Количеството мощност, която говорителът може безопасно да се справи с времето без повреди.
  • Пикова мощност: Максималното количество мощност, която говорителният говорител може да се справи за кратки периоди без вреда.
  • RMS: Измерване на средната мощност, която усилвателят може да произвежда с течение на времето.
  • Пик: Максималното количество мощност, което усилвателят може да произведе за кратко време.
 11. Как се измерва силата на звука в високоговорителите?
 12. Силата на звука в високоговорителите се измерва в децибели (db), която е логаритмична единица на силата на звука. Малкото увеличение на нивото на DB може да съответства на значително увеличение на възприеманата силна сила.

 13. Какво означава SPL?
 14. SPL означава ниво на звуково налягане. Той също се нарича чувствителност и ефективност. SPL представлява общия обем на говорител, с по -висок SPL, показващ по -силен говорител.

 15. Дали мощността е единственият фактор за определяне на качеството на звука?
 16. Не, мощността не е единственият фактор за определяне на качеството на звука. Качеството на високоговорителите, ефективността и други фактори също допринасят за цялостното качество на звука на говорител.

 17. Защо някои високоговорители с по -ниска мощност дават по -добър звук от високоговорителите с по -висока мощност?
 18. Самото мощност на високоговорителите не определя качеството на звука. Говорителите с по -ниска мощност могат да използват по -напреднала технология и по -добри компоненти, което води до по -добро качество на звука в сравнение с високоговорителите с по -висока мощност, но по -ниско качество на компонентите.

 19. Може ли високоговорителят да се справи с повече мощност от номиналната си мощност?
 20. Не, не се препоръчва да се надвишава номиналната мощност на говорител. Превишаването на номиналната мощност може да доведе до повреда или дори постоянна повреда на говорещия.

 21. По -високата мощност винаги означава ли по -силен звук?
 22. По -високата мощност може да допринесе за по -силен звук, но това не е единственият определящ фактор. Други фактори като ефективността на високоговорителите и дизайна играят значителна роля за възприеманата силна сила на говорител.

 23. Може ли високоговорителите с по-ниска мощност все още да издават висококачествен звук?
 24. Да, високоговорителите с по-ниска мощност все още могат да произвеждат висококачествен звук, ако са проектирани и проектирани ефективно. Мощността е само един аспект на производителността на високоговорителите и фактори като чувствителност към високоговорителите и цялостен дизайн също допринасят за качеството на звука.

 25. Какво трябва да се вземе предвид при избора на високоговорители за конкретно приложение?
 26. Когато избирате високоговорители за конкретно приложение, трябва да се вземат предвид фактори като мощност, качество на високоговорителите, предназначение и размер на стаята. Важно е да съответствате на възможностите на високоговорителите с желания изход и околна среда на звука.

 27. Могат ли високоговорителите с ниска мощност да се използват за големи събития или събирания?
 28. Висококласни високоговорители може да не са подходящи за големи събития или събирания, където се изисква висок звуков изход. В такива случаи може да е необходимо високоговорители с по -висока мощност и подходящо усилване, за да се осигури достатъчен обем и покритие.

 29. Какви са предимствата на използването на усилватели от клас D?
 30. Усилвателите от клас D, известни още като напълно цифрови усилватели, предлагат по -висока ефективност и по -добра консумация на енергия в сравнение с традиционните усилватели. Те са способни да доставят повече мощност, докато генерират по-малко топлина, което ги прави желани за преносими и енергийно ефективни аудио системи.

 31. Защо измерването на звука в децибелите е по -подходящо, отколкото в ватовете?
 32. Измерването на звука в децибелите осигурява по -точно представяне на възприеманата силна сила. Децибелите вземат предвид логаритмичния характер на слуха на човека, където малките промени в звуковото налягане могат да доведат до значителни възприемащи разлики. Watts, от друга страна, са измерване на мощността, а не на звука.

 33. Високоговорителите с по -висока мощност винаги изискват повече мощност на батерията?
 34. Не, мощността на високоговорителите не е пряко пропорционална на консумацията на енергия на батерията. Ефективността на високоговорителите, технологията на усилвателя и други фактори влияят на използването на батерията. Усилвателите от клас D, например, могат да осигурят висок звуков изход с по -малка мощност на батерията в сравнение с традиционните усилватели.

 35. Може ли мощността на високоговорителите да повлияе на производителността на баса?
 36. Мощността на високоговорителите до известна степен може да повлияе на производителността на баса, тъй като повече мощност може да задвижва по -големи драйвери на високоговорителите и да произвежда по -дълбок бас. Въпреки това, други фактори като дизайна на високоговорителите, заграждението и усилването също играят значителна роля в възпроизвеждането на бас.

Какво означава Watts на високоговорителите

Да, ако използвате външен субуфер, повече вата равни повече баси. Силата на субуфера се определя от нейната мощност, така че субуферът с по-висока мощност произвежда повече бас.

Soundboks Volume – Watts vs Decibels

Добре, банда – това’е време да се изправи нещо. Два от най -често срещаните въпроси, които получаваме, са защо Soundboks има толкова ниски ватове и защо измерваме в децибели, вместо в Watts. Така че’s Време за поставяне на писалка на хартия (цифрово мастило за екрана?) и обяснете защо Soundboks е един от най -силните, най -мощни говорители на пазара, без да има голям брой ват.

За да направим това по подреден и разбираем начин, се регистрирахме с Tech Wizz и нашия директор на продуктовата разработка Антон, за да ни дадем всички сочни детайли. Но преди да се потопим в техничността на всичко това, трябва да се върнем назад във времето, преди да съществуват дори звуковите кокчета.

Откъдето започна всичко

Обратно през деня, преди времето, когато всички, техните дядо, и оставете’S Face It, неговият домашен любимец имаше свой собствен Bluetooth високоговорител, фестивалната сцена изглеждаше много по -различно, отколкото днес. Вземете например Roskilde. Повечето хора се люлееха с усилватели на автомобили и високоговорители на автомобили. Нямаше нужда от ефективност, защото автомобилът има толкова много енергия. Ако усилвателят използва 100 вата или 1000 вата – той не го направи’t има значение. По -техни типове обаче, като нашия собствен Антон, Weren’много доволен от тази настройка. Те започнаха да си играят наоколо с нещо, наречено Усилватели от клас D – известни също като напълно цифрови усилватели – като много по -ефективен начин за създаване на високоговорители.

Хората, които използваха автомобилни усилватели и високоговорители, щяха да имат сила само за първия ден на фестивала, докато тези, които бяха изкопали малко по -дълбоко и се настаниха на усилвател от клас D, имат достатъчно мощност на батерията за целия фестивал. Усилвателят от клас D с максималния изход от 1000 вата в крайна сметка беше еквивалентен на усилвател от клас А с 4000 вата. Лудо правилно? AMP технологията може да бъде повече или по -малко ефективна, но в крайна сметка ни казва само колко мощност на батерията ще консумира вашия високоговорител. По никакъв начин не е индикатор за това колко силен говорител ще бъде.

Какво означава Watts на високоговорителите?

Какво означава Watts на високоговорителите?

Има много объркване по отношение на ефекта на ватовете върху високоговорителите. Въпроси като „Влиянието ли влияе на силата на звука и яснотата на говорител?”И” трябва ли да отидете за висока оценка на мощността и да игнорирате качеството на аудиото на високоговорителя?”са повдигнати.

Проблемният проблем с мощността на говорещия е, че няма точно определение. Можете да мислите за това или като за цялостната мощност, с която говорител може да се справи от усилвателя или мощността на усилвателя, от която говорителът изисква.

Уотс са значителни при закупуване на високоговорители, но трябва да помислите и за качеството на високоговорителя. Можете да подобрите звука на вашите високоговорители, като ги сдвоите с усилвател. Трябва обаче да се уверите, че той не е сдвоен с усилвател, чиито изходни възможности надвишават мощността на говорещия. По този начин ще получите идеалното качество на звука.

Научете повече за Watts на високоговорителите, така че да сте наясно колко вата са необходими за високоговорителите, за да създадат отлично качество на звука.

Обясни Watts in Speakers

Всеки има същото очакване, че техният говорител ще даде възможно най -високо качество на звука. И през повечето време, тъй като потребителите очакваме звук, който напълно запълва пространството, има ясен висок, дълбок бас и богат среден диапазон. Безспорно, говорителният ват наистина е един от факторите, които трябва да бъдат разбрани и разгледани, ако искаме високо качество на звука.

Сега може да ви е любопитно „какво означава Уотс в говорителите?”. Терминът “watts” се отнася до количеството сила, с което говорител може да се справи. Хората в миналото често използваха усилвател с ниска мощност и високоговорител с по -висока мощност, което е добра практика. В наши дни производителите ще ви информират колко вата може да се справи всеки говорител. За да избегнете повредата на вашите високоговорители, трябва да гарантирате, че усилвателят, който избирате, не осигурява повече мощност, отколкото високоговорителите може безопасно да се справи.

В повечето случаи производителите ще дадат две различни нива на мощност както за високоговорителите, така и за усилвателите.

 • Номинална мощност: Количеството мощност, която говорителът може безопасно да се справи с времето без повреди.
 • Пикова мощност: Максималното количество мощност, която говорителният говорител може да се справи за кратки периоди без вреда.
 • RMS: Измерване на средната мощност, която усилвателят може да произвежда с течение на времето.
 • Пик: Максималното количество мощност, което усилвателят може да произведе за кратко време.

Какви са децибелите и нивата и как те влияят на мощността при високоговорителите?

Когато пазарувате аудио високоговорители , Watts са само част от уравнението, когато става въпрос за определяне на качеството на звука. Други важни фактори, които трябва да се вземат предвид, са децибелите и нивата.

Силата на силата на високоговорител се измерва в децибели, съкратено като DB. Тези децибели са логаритмична единица на силата на звука, което предполага, че сравнително малкото покачване на броя може да съответства на по -голямо увеличение на силата на звука. Например, ако нивото на DB на високоговорител преминава от 40 dB до 80 dB, децибелите се удвояват, но възприеманата звука ще бъде много по -висока.

SPL е съкращение за “ниво на звуково налягане”, той също често се нарича чувствителност и ефективност. Стойността на този параметър представлява общия обем на високоговорителя. По -високото ниво на SPL показва по -силен говорител.

Да речем, че имате две усилватели; Първият има мощност от 10 вата, а вторият има мощност от 20 вата. Въз основа на рейтинга, вторият има два пъти мощността на първия. Въпреки това, има само 3 dB покачване на SPL, когато мощността се удвои.

Междувременно, за да бъде говорител два пъти по-силен от 10-ват високоговорител, се изисква увеличение на 10 dB. Така че, въпреки.

Колко вата е полезен за високоговорителите

Може да имате въпроси като „Колко вата ми трябват за моите говорители? или “Какво е добра мощност за високоговорителите на открито “. По принцип говорител с 50 или 100 вата мощност е подходящ за големи или на открито събития. Но това ниво на мощност не би било подходящо за използване на дома.

Необходима е повече мощност за всеки, който е домакин на партита и събития. Ако имате мощен усилвател и високоговорители, това ще позволи на вашите високоговорители да играят с по -големи обеми, без да изкривяват звука. Препоръчваме ви да изберете Soundcore Trance Go оратор за тези, които обичат партита. Той има огромна вълна от звук, която достига до 98 dB с интензивен бас.

От друга страна, между 15 и 30 вата е идеалният обхват за мощността на високоговорителя за домашна употреба. По -голямата част от собствениците на жилища смятат, че 20 вата са подходяща сума. В този случай SДвижение на Оундкор+ ще бъде идеален за домашни тела.

ЧЗВ

1. По -високи ли са високоговорители по -добре?

Отговорът е да; високоговорителите ще играят с по -силен обем и с по -малко изкривяване при по -висока мощност. Въпреки това, леките вариации на мощността не водят до звукова промяна в звука.

2. Казват ли ви Уотс колко е силен говорител?

Да. Например, високоговорителите с 1200 вата могат да произвеждат по -силен звук от високоговорителите с 1000 вата.

3. Означава ли повече вата повече бас?

Да, ако използвате външен субуфер, повече вата равни повече баси. Силата на субуфера се определя от нейната мощност, така че субуферът с по-висока мощност произвежда повече бас.

Заключение

Тази статия отговаря ли на въпроса ви какво означават ватовете за високоговорителите? Когато пазаруват високоговорители, Watts почти винаги е значително внимание. Изберете високоговорители с по -ниска оценка на мощността, ако ще ги използвате само във вашата къща или дори в малката си стая, и изберете високоговорители с по -голяма оценка на мощността, ако планирате да ги използвате за партита или други събития на открито на открито.