Резюме:

Научете как да цип и разархивирайте файлове на Windows 10, като използвате вградената функция. Zipping файловете могат да намалят размера си и да улеснят споделянето или съхраняването им. Въпреки това, бъдете предпазливи за потенциално опасни файлове в папки Zip. Следвайте тези стъпки, за да цип на папка: Отворете папката, щракнете с десния бутон, изберете „Изпращане до“ и след това “компресирана папка.За да отворите папка с цип, намерете я на вашия компютър, щракнете с десния бутон, изберете „Извличане тук“ или „Извличане на файлове“ и изберете местоположение, за да съхранявате задължената папка.

1. Как могат ципинг файловете на Windows 10 да бъдат полезни?

Zipping файловете могат да спестят място за съхранение и да улеснят споделянето на множество файлове или папки с други.

2. Са безопасни Zip файлове за отваряне?

Докато самите ZIP файлове не са опасни, те потенциално могат да съдържат вредни файлове. Важно е да знаете източника на ZIP файла и да използвате антивирусен софтуер, за да защитите компютъра си.

3. Как можете да се защитите, когато отваряте Zip файлове?

Инсталирайте и актуализирайте антивирусния софтуер, отваряте само ZIP файлове от надеждни изпращачи и бъдете предпазливи при изтегляне на Zip файлове от ненадеждни сайтове.

4. Е необходим софтуер на трети страни, за да цип папка на Windows 10?

Не, Windows 10 има вградена функция за цип папки. Щракнете с десния бутон върху папката, изберете „Изпращане до“ и след това изберете „компресирана папка.”

5. Как отваряте папка с цип?

Намерете папката с ZIP, щракнете с десния бутон и изберете или „Извличане тук“ или „Извличане на файлове.„Изберете място за съхранение на разархиваната папка.

6. Какво означава да извличате файлове?

Извличането на файлове обръща процеса на ципиране, връщайки файловете в първоначалното им състояние извън компресираната папка. Той възстановява файловото дърво и формат.

7. Какви са предимствата на ципинг файловете?

ZIPP файловете заемат по -малко място, което улеснява съхраняването или споделянето на множество файлове. Прекомерното компресия обаче може да влоши качеството на определени типове файлове като изображения.

8. Има ли Windows 10 вградена програма за ципиране?

Да, Windows 10 включва вградена функция за цип и разархивиране без нужда от софтуер на трети страни.

9. Как ципирането влияе на размера на файла?

Zipping намалява размера на файла чрез компресиране на файлове. Степента на компресия зависи от използваната програма и видовете файлове, които се компресират.

10. Трябва ли да се притеснявам за качеството на файловете след ципиране и разархивиране?

Докато прекомерното компресия може да влоши определени типове файлове, умерените нива на компресия не трябва да влияят значително на качеството на файловете.

Как да цип и разархивираме файлове на Windows 10

То’сега нещо, което можете да направите от почти всяко място на папката на вашия компютър. То’S също доста прост процес и намаляването на размера на файла, което постигате, когато цип файлове могат да решат много проблеми, които може би сте срещали преди, когато се опитвате да споделяте голям брой файлове или снимки с някого по имейл.

Как да цип папка на Windows 10

.Zip е един от формата на компресиране на файлове, използвани в Windows. Следователно, zip файл е компресиран файл, съдържащ един файл, множество файлове или папки. Основната цел за компресиране (или ципиране, както се нарича най -вече) е за съхранение, архивиране, предаване или всяка комбинация от трите. Това е така, защото цип е сравнително по -малък по размер от оригиналния файл или папка, което ви спестява време за предаване и място за съхранение.

За да разберете по -добре Zip файл или папка: Да предположим, че имате папка, съдържаща пет папки вътре в нея, които допълнително съдържат файлове, и искате да ги изпратите по имейл на колега. За да завършите това, ще трябва да ги изпратите по имейл като отделни файлове, тъй като клиентът на пощата не позволява папки като прикачени файлове. Това може да губи много от вашето ценно време, а също така, приемникът няма да получи организирана коренна папка, както беше във вашата машина. И така, как да създадете папка с цип и имейл като един файл? Продължавайте да четете, за да научите как.

Опасни ли са цип файлове?

Сами по себе си zip файловете не са опасни или опасни, но злонамерените хора с лоши намерения са известни, че използват файлове за скриване на вируси и зловреден софтуер. Това е така, защото е трудно повечето антивирусни или анти-зловредни програми да откриват злонамерени файлове, когато са в папка с цип или файл. Затова е важно да знаете източника на ZIP файла, преди да го отворите. Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да се защитите:

 1. Инсталирайте вашата машина с най -добрата антивирусна програма и я информирайте.
 2. Не отваряйте Zip файлове, изпратени по имейл, освен ако не знаете подателя. Да предположим, че познавате подателя, но не сте очаквали файла. В този случай се препоръчва да ги попитате за имейла, преди да отворите прикачения файл, тъй като някои вируси могат да се преразпределят без знанието на подателя.
 3. Ограничете или бъдете предпазливи от изтеглянията на Zip от ненадеждни сайтове.

Как да цип папка

Запитването на този въпрос на вашата търсачка ще даде много отговори. Докато много програми на трети страни като Winzip или Winrar могат да постигнат същото, компресирането или ципирането на папка в Windows 10 не изисква нито един от тях. Следвайте следните стъпки, за да ципте папка, като използвате функцията Inbuilt Windows 10.

Етап 1: Навигирайте и намерете папката, която искате да компресирате или цип. Ако вашите файлове не са в една и съща папка, създайте нов и преместете всички файлове или папки, които искате да цип или да компресирате в него.

Стъпка 2: Щракнете с десния бутон върху папката и отворете показалеца към опцията „Изпращане до“ в падащия списък, който изскача.

Стъпка 3: Изберете и щракнете върху “Компресирана папка” в менюто на страничната лента, което се появява на бутона “Изпрати до”. Компресираната папка ще бъде създадена в точното място на устройството като оригинална папка. Преименувайте, преместете и/или го изпратете според нуждите.

Как да отворя цип папка

За да видите отделните файлове или папки или да отворите компресирана папка с функция на Native Windows, първо ще трябва да я извлечете, както следва:

 1. Намерете папката с цип на компютъра. Първо ще трябва да го изтеглите, ако сте го получили като прикачен имейл.
 2. Щракнете с десния бутон върху папката с цип, за да покажете падащото меню. Има две тактики, от които можете да избирате – „Извличане тук“ или „Извличане на файлове.”
 3. Щракнете върху “Извличане тук”, ако искате извлечената папка да се появи на същото място като папката с цип, или изберете “Извличане на файлове” и следвайте инструкциите, за да изберете друго място, за да съхранявате незасейната папка.
 4. Отворете незасейната папка, за да разкриете всички индивидуални извлечени файлове и/или папки.

Какво означава да извличате файлове?

Zipped или компресиран файл е единично устройство, което е трудно да се работи, когато трябва да редактирате или манипулирате отделните файлове, съдържащи се в него. Следователно, за извличане на файлове, както видяхме по -горе, означава да се обърне процесът на ципиране, i.E., За да върнете файловете или папките в първоначалното си състояние по отношение на пространството, файловото дърво и формат. Например, ако имате папка с цип с файл с дума и excel, извличането му ще доведе до папка с двата файла като негови деца.

Как да цип и разархивираме файлове на Windows 10

Ципирането на вашите файлове на компютъра е чудесен начин да спестите много място. Цепирането и разкопчаването на файлове е доста често срещано в наши дни и почти всеки го прави редовно. Ципинг, ако сте анули’t запознат с термина, е процесът на компресиране на вашите файлове. Ти някак си “Цип” ги в малка чанта, която поддържа размера им малък. Обикновено ципирането на няколко файла ще ги прехвърля в един файл, който също е лесен за изпращане. Разархирането е обратното на ципирането. По принцип извличате всички файлове от zipped файл.

Основното предимство на ципинг файловете е предимството на размера. Когато ципрате файл или няколко файла, вие ги компресирате. Процентът на компресиите зависи от много неща, включително програмата, която използвате за компресиране/цип, и типа на файловете e.g. не’не искам да компресирам изображение твърде много, тъй като ще влоши качеството.

Виждайки, че има много хора, които цип и разкопчават своите файлове ежедневно, Microsoft са включили вградена програма за ципиране в Windows 10. Предишната версия на Windows Don’T има вградена програма за ципиране/компресия, ще трябва да изтеглите инструмент на трета страна като Winzip или Winrar. И така, с Windows 10, вие не сте’не трябва да изтегляте всеки инструмент на трета страна. Можете да компресирате вашите файлове в рамките на няколко кликвания.

Как да цип/компресиране на файлове

Има 2 начина за компресиране/цип вашите файлове на Windows 10 и двете ще бъдат обяснени по -долу. Така че, следвайте стъпките, дадени по -долу, за да ципте вашите файлове на Windows 10

Използване на менюто за изпращане до

 1. Намерете и Кликнете с десния бутон файлът, който искате да цип/компрес. Ако искате да цип/компресирате няколко файла, тогава задръжте Ctrl, Кликнете върху всеки файл по един и Кликнете с десния бутон на всеки един от файловете
 2. Изберете Изпрати на
 3. Изберете Компресирана (цип) папка и натиснете Въведете

 1. В тази папка трябва да има нов файл, създаден. Компютърът автоматично ще му даде име същото като името на последния файл, който сте избрали. Ако искате да промените името на файла, след това просто щракнете с десния бутон на мишката и изберете преименуване. Сега въведете каквото име искате да дадете на файла и натиснете Enter.

 1. Можете да щракнете двукратно върху zipp/компресирания файл и ще можете да видите файловете в него. Можете да щракнете двукратно върху файловете в Zipped/компресирания файл’s прозорец, за да ги отворите.

Използване на менюто на лентата

Можете да използвате менюто на лентата, за да ципте вашите файлове на Windows 10. Менюто на лентата е менюто в горната част на вашия Windows Explorer.

Забележка: Този метод няма да работи, ако файлът ви е’t във файловия Explorer или е на работния плот

 1. Отидете на местоположението на вашите файлове и го изберете
 2. Щракнете Дял от Меню за лента

 1. Щракнете Цип и натиснете Въведете (За да потвърдите името)
 2. В тази папка трябва да има нов файл, създаден. Компютърът автоматично ще му даде име същото като името на последния файл, който сте избрали. Ако искате да промените името на файла, след това просто щракнете с десния бутон на мишката и изберете преименуване. Сега въведете каквото име искате да дадете на файла и натиснете Enter.

Добавяне на допълнителни файлове към zip файл

Можете да добавите допълнителни файлове и към вашия вече създаден zip файл. Да, ти не’Не трябва да направите нов ZIP файл, ако сте пропуснали няколко файла, докато създавате първия ZIP файл.

Забележка: Трябва да имате ZIP файла и допълнителните файлове (файловете, които искате да добавите към ZIP файла) в същата папка, за да улесните изпълнението на стъпките, дадени по -долу.

 1. Изберете файла или файловете, които искате да добавите към вече създадения ZIP файл. Ако искате да изберете няколко файла, след това задръжте CTRL, щракнете върху всеки файл по един по един.
 2. Щракнете (и задръжте) файловете, които искате да добавите към ZIP файла, Плъзнете Тези файлове на ZIP файла и освобождаване на клавиша на мишката.

Че’s, просто като това. Трябва да можете да виждате файловете в ZIP файла.

Как да разархивираме/декомпресирам файлове

Можете също така да разархивирате/ декомпресирате файлове доста лесно. Въпреки’Не можете да ги редактирате и запазвате, докато са в Zip файла. Бихте искали да ги извлечете, за да редактирате тези файлове. Така че’s Защо е важно да знаете как да разархивирате ципните файлове.

Следвайте стъпките, дадени по -долу, за да разархивирате вашите файлове.

Извлечете/разархивирайте всички файлове

 1. Намерете и щракнете с десния бутон върху ZIP файла, чието съдържание искате да извлечете/разархивирайте.
 2. Изберете Извлечете всички .. от Контекстно меню

 1. Изберете местоположението, където искате да извлечете файловете. По подразбиране местоположението на ZIP файла ще бъде избирано, но можете да щракнете върху бутона за сърфиране, за да изберете персонализирано местоположение.
 2. Проверете опцията, която казва Показване на извлечени файлове, когато завършите. Незадължително е, така че можете да го пропуснете, ако искате да видите файловете, когато извличането приключи.
 3. Щракнете Екстракт

 1. Кликнете два пъти Zip файл, който искате да разархивирате
 2. Кликнете с десния бутон На празно пространство вътре в прозореца Zip файла и изберете Извлечете всички ..

 1. Изберете местоположението, където искате да извлечете файловете. По подразбиране местоположението на ZIP файла ще бъде избирано, но можете да щракнете върху бутона за сърфиране, за да изберете персонализирано местоположение.
 2. Проверете опцията, която казва Показване на извлечени файлове, когато завършите. Незадължително е, така че можете да го пропуснете, ако искате да видите файловете, когато извличането приключи.
 3. Щракнете Екстракт

 1. Изберете ZIP файла, който искате да разархивирате, като щракнете върху него веднъж
 2. Изберете Екстракт Раздел от Меню за лента

 1. Изберете местоположението, където искате да извлечете файловете. По подразбиране местоположението на ZIP файла ще бъде избирано, но можете да щракнете върху бутона за сърфиране, за да изберете персонализирано местоположение.
 2. Проверете опцията, която казва Показване на извлечени файлове, когато завършите. Незадължително е, така че можете да го пропуснете, ако искате да видите файловете, когато извличането приключи.
 3. Щракнете Екстракт

Разархивирайте селективни файлове

Не’винаги трябва да извличате всички файлове от zip файл. Имате възможност да извлечете само един или няколко файла в зависимост от вашето изискване.

 1. Щракнете двукратно върху zip файла, чието съдържание искате да разархивирате
 2. Изберете файла или файловете, които искате да добавите към вече създадения ZIP файл. Ако искате да изберете няколко файла, след това задръжте CTRL, щракнете върху всеки файл по един по един.
 3. Щракнете върху Екстракт Раздел от Меню за лента

 1. Изберете някое от местоположенията, изброени в Извличане на раздел
 2. Ако вашето необходимо място е’t, изброени в Извличане на След това щракнете върху | Повече ▼ бутон (разположен под бутона надолу) в Извличане на раздел

 1. Сега отворете мястото, където искате да разархивирате файла и да кликнете копие

 1. Щракнете двукратно върху zip файла, чието съдържание искате да разархивирате
 2. Изберете файла или файловете, които искате да добавите към вече създадения ZIP файл. Ако искате да изберете няколко файла, след това задръжте CTRL, щракнете върху всеки файл по един по един.
 3. Възстановете (Намалете размера на прозореца) прозорецът с ZIP файла, като щракнете върху квадратна кутия В горния десен ъгъл

 1. Щракнете (и задръжте бутона на мишката) избраните файлове, Плъзнете ги излязъл от папката с цип и Освободете бутона на мишката

Че’S It, вашият файл (или файлове) трябва да бъде разкопчан до избраното място.

Забележка: Промените, които правите в спечелените наскоро извлечени файлове’t отразяват обратно към файловете в ZIP файла.

 • Как да цип на „компрес“ и разархивирайте „Uncompress“ на MacOS
 • Как да цип и да разархивираме файлове в Chrome OS
 • Как да компресирате / zip a файл в Windows 10
 • Как да създадете Flashable Zip за Android System Mods

Изтеглете zip файл за Windows 10 – Най -добър софтуер и приложения

7-Zip

7-Zip е софтуер за компресия и декомпресия на файлове с отворен код, който ви позволява да архивирате файлове в рамките на секунди. В сравнение с подобен софтуер.

 • Windows
 • AES криптиране
 • Архив мениджър
 • компресия
 • компресия за прозорци
 • компресия за прозорци безплатно

Bandizip

Bandizip

Безплатно изтегляне за Windows

Да можеш да архивираш вашите файлове е много важно. За едно нещо намалява размера на вашите файлове. Пространството за съхранение е невероятно важно, така че потребителите трябва.

 • Windows
 • компресия
 • компресия за прозорци
 • компресия за прозорци безплатно
 • без компресия
 • Инструменти за проектиране

Трансмук

Трансмук

Прочетете и управлявайте Mac файлове на вашия компютър с Windows

Безплатно изтегляне за Windows

Transnac е изчерпателен файл мениджър, специално проектиран като мост между Windows PCS и Mac устройства. Тази програма може да форматира, пише и чете Mac.

7-Zip

Мощна алтернатива на Winrar

Безплатно изтегляне за Windows

RAR и ZIP архивни файлове са може би най -удобните файлови формати за споделяне на много файлове, поради което да имате мощен Zip Extractor и Archiver.

 • Windows
 • компресия
 • компресия за прозорци
 • компресия за прозорци безплатно
 • без компресия
 • Компресия на файла

RAR отваряне

Опростете компресирани файлове

Безплатно изтегляне за Windows

С малък отпечатък на вашия компютър Tiny RAR отваряне ви дава необходимата функционалност без всички сложни функции, които не сте. Отворен компресиран.

 • Windows
 • компресирани файлове
 • БЕЗПЛАТНИ ФАЙЛОВЕ БЕЗПЛАТНО
 • компресия
 • компресия за прозорци
 • компресия за прозорци безплатно

Как да създадете zip файл в Windows 10

В по -ранните версии на операционната система на Microsoft Windows беше трудно да се компресира или декомпресира файлове.

Тъй като компресията на файловете стана много по -важно, Windows подобри процеса, който трябва да следвате, когато искате да знаете как или да създадете цип файл в Windows 10.

То’сега нещо, което можете да направите от почти всяко място на папката на вашия компютър. То’S също доста прост процес и намаляването на размера на файла, което постигате, когато цип файлове могат да решат много проблеми, които може би сте срещали преди, когато се опитвате да споделяте голям брой файлове или снимки с някого по имейл.

Съдържание Крия

Как да цип на файл в Windows 10

 1. Намерете файла, който искате да цип.
 2. Щракнете с десния бутон върху файла, изберете Изпрати на, след това щракнете Компресирана (цип) папка.
 3. Дайте име на Zipped файл, след което натиснете Въведете на вашата клавиатура.

Нашето ръководство продължава по -долу с допълнителна информация за това как да създадете zip файл в Windows 10, включително снимки на тези стъпки.

Друга полезна помощна програма в Windows, за която може да искате да научите, е инструментът за приспиване. Нашата статия за това как да направите екранна снимка на лаптоп Acer предоставя инструкции за използването му.

Възможността за цип файлове и папки в Windows 10 предоставя няколко предимства. Можете да намалите размера на файл, като го ципвате и можете да превърнете цяла папка от файлове в един файл и да улесните споделянето.

Но ако ти’Никога не сте ципирали файл в Windows 10 преди, тогава може да имате проблеми с измислянето как да създадете такъв.

За щастие процесът включва само няколко стъпки. Нашият урок по -долу ще ви покаже как да ципвате файл в Windows 10, използвайки само комуналните услуги, намерени в операционната система по подразбиране.

Вижте нашия урок за това как да направите екранна снимка на лаптопа Acer, ако трябва да заснемете изображения на нещата, които виждате на вашия лаптоп или настолен компютър.

Как да направите Windows 10 zip файл (Ръководство със снимки)

Стъпките в тази статия бяха извършени на компютър с операционната система Windows 10. Тези стъпки обаче работят и в някои по -ранни версии на Windows, включително Windows 7.

Стъпка 1: Намерете файла, който искате да поставите в zip файл.

Аз просто цитирам един файл в това ръководство, но също така бихте могли да ципте и папка.

Стъпка 2: Щракнете с десния бутон върху файла, изберете Изпрати на Опция, след това щракнете върху Компресирана (цип) папка опция.

Как да цип на файл в Windows 10

Стъпка 3: Променете или приемете името на файла, след което натиснете Въведете Ключ на вашата клавиатура.

Как да цип на файл с Windows 10

Сега, когато знаете как да създадете zip файл в Windows 10, можете да използвате това за бързо изпращане.

Обърнете внимание, че файлът с цип ще трябва да бъде разкопчан, преди да може да се използва. Можете Извлечете всички опция, след което щракнете върху Екстракт бутон.

Разберете как да свържете контролер на Xbox към вашия Bluetooth компютър Windows 10, ако искате да го използвате, за да играете някои игри.

Допълнителни източници

Матю Бърли пише технически уроци от 2008 г. Неговото писане се е появило на десетки различни уебсайтове и е прочетено над 50 милиона пъти.

След като получи бакалавър’S и господар’s степени по компютърни науки той прекара няколко години в управление на ИТ за малкия бизнес. Въпреки това, той работи на пълен работен ден, пише съдържание онлайн и създава уебсайтове.

Основните му теми за писане включват iPhone, Microsoft Office, Google Apps, Android и Photoshop, но той също е писал и за много други технологични теми.