Създайте или редактирайте видео в Windows 10

Резюме:

В Windows 10 имате възможност да създавате или редактирате видеоклипове, като използвате вградения видео редактор в приложението Photos. Наличните инструменти за редактиране са лесни за разбиране и използване. Можете да отрежете видеоклипове, да премахнете черни ленти, да добавите музика, движение, текст, 3D ефекти и други. Това е удобен начин за създаване на видео слайдшоу с вашите снимки и видеоклипове.

Ключови точки:

 1. Инструментите за редактиране на видео в приложението за снимки на Windows 10 са удобни за потребителя.
 2. Инструментът за подстригване ви позволява да изрежете нежелани части от видео.
 3. Инструментът за преоразмеряване помага за премахването на черните ленти при комбиниране на видеоклипове с различни съотношения на аспектите.

Въпроси:

 1. Може ли Windows 10 да редактира видеоклипове?
 2. Да, Windows 10 има видео редактор, интегриран в приложението Photos.

 3. Как мога да получа достъп до видео редактора в Windows 10?
 4. За да получите достъп до видео редактора, отворете приложението Photos и изберете “Ново видео”> “Автоматично видео с музика” или “Персонализирано видео с музика.”

 5. Какво мога да направя с видео редактора в Windows 10?
 6. Видео редакторът ви позволява да създавате видео слайдшоу със снимки и видеоклипове, да добавяте музика, движение, текст и 3D ефекти към вашите видеоклипове.

 7. Мога ли да премахна нежелани части от видео с помощта на видео редактора?
 8. Да, инструментът за подстригване във видео редактора ви позволява да изрежете нежелани секции от видео.

 9. Възможно ли е да премахнете черните ленти от видеоклипове с различни съотношения?
 10. Да, инструментът за оразмеряване във видео редактора може да премахне черните ленти при комбиниране на видеоклипове с различни съотношения на аспектите.

 11. Мога ли да добавя музика към моите видеоклипове?
 12. Да, можете да добавите музика към вашите видеоклипове, като използвате видео редактора в Windows 10.

 13. Какви ефекти мога да добавя към моите видеоклипове?
 14. Видео редакторът ви позволява да добавяте различни ефекти, като движение, текст, 3D ефекти, искри и фойерверки.

 15. Лесен ли е видео редакторът да се използва?
 16. Да, видео редакторът в приложението за снимки на Windows 10 е удобен за потребителя и лесен за разбиране.

 17. Има ли други опции, налични във видео редактора?
 18. Да, можете да изследвате предимства за абонамент, да разглеждате курсове за обучение и да научите как да защитите устройството си.

 19. Къде мога да намеря повече помощ?
 20. Можете да намерите повече помощ и подкрепа в общността на Windows 10 и от експерти с богати знания.

Подробни отговори:

 1. Може ли Windows 10 да редактира видеоклипове?
 2. Да, Windows 10 има собствен видео редактор, интегриран в приложението Photos. Той предоставя разнообразни инструменти за редактиране за подобряване и персонализиране на вашите видеоклипове.

 3. Как мога да получа достъп до видео редактора в Windows 10?
 4. За достъп до видео редактора в Windows 10, отворете приложението Photos. След това кликнете върху „Ново видео“ и изберете или „Автоматично видео с музика“ или „Персонализирано видео с музика.„Това ще отвори видео редактора.Създайте или редактирайте видео в Windows 10

Инструментите за редактиране са доста обясняващи. Инструментът за подстригване работи подобно на инструмента за подстригване, който виждате, когато редактирате индивидуално видео. Инструментът за преоразмеряване може да премахне черните ленти от видео, което е важно, ако вие’повторно комбиниране на множество видеоклипове с различни съотношения в един проект.

Има ли Windows 10 видео редактор

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Създайте или редактирайте видео в Windows 10

Използвайте видео редактора в приложението Photos, за да създадете видео слайдшоу, които комбинират вашите снимки и видеоклипове с музика, движение, текст и други. Можете дори да добавите анимирани 3D ефекти, като искри или фойерверки!

За да започнете, отворете Снимки и изберете Ново видео > Автоматично видео с музика или Персонализирано видео с музика.

Facebook LinkedIn електронна поща

Нуждаете се от повече помощ?

Искате още опции?

Разгледайте предимствата на абонамента, разглеждайте курсове за обучение, научете как да защитите устройството си и други.

Общностите ви помагат да задавате и отговаряте на въпроси, дайте обратна връзка и да чуете от експерти с богати знания.

Как да използвам Windows 10’S скрит видео редактор

Крис Хофман

Крис Хофман
Главен редактор

Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek. Прочетете още.

Актуализирано 25 февруари, 2021, 15:57 EDT | 5 мин. Прочетете

Редактиране на видео в приложението Photos

Windows 10 има скрит видео редактор, който работи малко като Windows Movie Maker или Apple Imovie. Можете да го използвате за подрязване на видеоклипове или създаване на собствени домашни филми и слайдшоу. Можете дори да го накарате да създава видеоклипове автоматично. Тази функция е част от приложението Photos. То’s Какво остава от Windows 10’с “Story Remix” Приложение, което Microsoft обяви за актуализацията на Fall Creators през май 2017 г.

Как да отрежете, бавно, правете снимки или рисувайте на видео

За да редактирате видео файл, отворете го в приложението Photos. Можете да направите това направо от File Explorer, като щракнете с десния бутон на мишката върху видео файла и след това изберете Open With> Photos.

Видеото ще се отвори и играе в приложението Photos. За да редактирате видеоклипа, щракнете върху “Редактиране и създаване” на лентата с инструменти.

Вие’Ще видя различни инструменти за редактиране на видео, които можете да използвате. Щракнете върху инструмент, за да го използвате.

Опциите в менюто Редактиране и създаване на снимки

Например, за да изрежете секция от видео, щракнете върху “Подстригване” в менюто.

За да използвате инструмента за подстригване, просто плъзнете двете дръжки на лентата за възпроизвеждане, за да изберете частта от видеото, което искате да запазите. Можете да плъзнете иконата на синия щифт, за да видите това, което се появява в този раздел във видеото, или щракнете върху бутона за възпроизвеждане, за да възпроизведете избрания раздел на видео.

Когато ти’отново, щракнете върху “Запази копие” За да запазите копие от подрязаната секция на видеото. За да спрете да редактирате, без да запазвате промените си, щракнете върху “Отказ” вместо.

Приложението за снимки поставя редактираното видео в същата папка като оригинала с подобно име на файл. Например, редактирахме видеоклип на име Wildlife.MP4 и получи видео файл, наречен Wildlifetrim.MP4.

Видеоклипове в папка във File Explorer

Други инструменти работят по подобен начин. The “Добавете Slo-Mo” Инструментът ви позволява да изберете по -бавна скорост и след това да го прилагате в част от вашия видео файл, забавяйки го.

Използване на инструмента ADD SLO-MO

The “Запазете снимки” Инструментът ви позволява да изберете рамка на видеото и да го запазите като снимка. В долната част на прозореца, вие’Ще видя “Предишен кадър” и “Следващ кадър” Бутони, които можете да използвате, за да изберете конкретен кадър от видео файл.

Инструментът за запазване на снимки

The “Рисувам” Инструментът предоставя инструменти за рисуване на видео. Можете да използвате Bollpoint Pen, Pencil, Calligraphy Pen и инструменти за гума и да изберете любимите си цветове. Всичко, което нарисувате, се появява гладко на екрана по време на видеото – ако го рисувате – и след това избледнява и изчезва след няколко секунди.

Изготвяне на видео на снимки

The “Създайте видео с текст” и “Добавете 3D ефекти” Опции и двете отварят по -усъвършенствания интерфейс на видео проекта, който ние’ll капак по -долу.

Как да комбинирате видеоклипове, да добавяте текст и да прилагате 3D ефекти

За да започнете да създавате видео проект, можете да щракнете върху “Създайте видео с текст” или “Добавете 3D ефекти” инструмент. Можете също да щракнете върху “Добавете към творение” бутон в горния ляв ъгъл с отворен видео и след това щракнете “Ново видео с музика.” Можете също така да започнете с персонализиран видео проект, като стартирате приложението Photos от менюто си за стартиране и след това щракнете върху Create> Custom Video с музика в приложението’s Начална страница.

Актуализация: Windows 10 сега ви позволява да стартирате и видео редактора от менюто Start. Отворете менюто Старт, потърсете “Редактор на видеоклипове,” и стартирайте пряк път на видео редактора. Този пряк път отваря списъка на “Видео проекти” В приложението Photos. За да направите бързо по -малки редакции в отделни видеоклипове – например, за да отрежете индивидуално видео, а не да комбинирате множество видеоклипове заедно – трябва да отворите тези видеоклипове директно в приложението Photos от File Explorer.

Стартиране на видео редактора от менюто Start

The “Автоматично видео с музика” Опцията също така ви позволява да изберете свои собствени снимки или видеоклипове. Приложението за снимки автоматично ги комбинира в персонализирано видео за вас.

Вие’Ще бъда подканен да добавите поне едно видео или снимка, за да създадете персонализиран видеоклип. Можете да добавите снимки, за да получите слайдшоу или да комбинирате снимки с видео, ако искате.

Можете обаче просто да добавите едно видео, за да го редактирате, или повече от един видеоклип, за да ги комбинирате.

Добавяне на видеоклипове към проект

Който и начин да създадете персонализиран видео проект, вие’Ще се окажа на екран с библиотека на проекта, визуализация на видео и панел на Storyboard.

Видео проект в приложението Photos

За да добавите един или повече видеоклипове (или снимки) към вашия проект, плъзнете ги от библиотеката на проекта в таблото за разказване. Щракнете върху “Добавете снимки и видеоклипове” Опция в библиотеката на проекти за добавяне на още видеоклипове в библиотеката. След това можете да ги плъзнете в таблото за разказване.

Добавете видео и вие’Ще видя някои инструменти за редактиране в панела на Storyboard. В допълнение към стандартния инструмент за подстригване, можете да преоразмерите видео с оразмеряване, да добавите визуални филтри с филтри, да вмъкнете текст с текст, да приложите ефекти на движение с движение и да вмъкнете 3D ефекти с 3D ефекти.

Дори и просто да искате да редактирате едно видео, можете да добавите точно това видео към вашия проект, да използвате различните инструменти за редактиране и след това да експортирате видеото в нов файл. Или, ако искате да комбинирате видеоклипове, можете да ги вмъкнете в таблото и да ги редактирате заедно.

Плъзнете видео от библиотеката на проекта до таблото

Инструментите за редактиране са доста обясняващи. Инструментът за подстригване работи подобно на инструмента за подстригване, който виждате, когато редактирате индивидуално видео. Инструментът за преоразмеряване може да премахне черните ленти от видео, което е важно, ако вие’повторно комбиниране на множество видеоклипове с различни съотношения в един проект.

Инструментът за филтри предлага разнообразие от филтри – всичко от сепия до пиксел.

Прилагане на филтри към видео в приложението Photos

Текстовият инструмент предоставя различни стилове и оформления на анимационен текст, който можете да поставите на различни места във видеото.

Добавяне на текст към видео в приложението Photos

Инструментът за движение ви позволява да изберете различни стилове на движение на камерата за видеото или снимката.

Използване на инструмента за движение в Windows 10

Инструментът за 3D ефекти предоставя библиотека от 3D ефекти, които можете да приложите към видеото: Всичко от есенните листа и зимните снежинки до експлозии, пожари и мълнии.

Добавяне на 3D ефекти към видео в приложението Photos

Можете да приложите един или повече 3D ефекти и всеки от тях има различни опции, които можете да използвате, за да го персонализирате. Някои 3D ефекти трябва да бъдат поставени някъде на сцената, докато други се прилагат за цялата сцена.

Добавяне на фалшив дъжд към видео в приложението Photos

В панела Storyboard можете да щракнете върху иконата на високоговорителя, за да изберете ниво на звука за всяко отделно видео. Това е полезно, ако вие’повторно комбиниране на множество видеоклипове и единият е по -силен от останалите.

Промяна на нивото на звука на видеоклип в приложението Photos

Вместо да персонализирате всеки отделен вариант сами, “Теми” Опцията на горната лента на прозореца ви позволява да избирате различни теми. Това ще избере филтри, музика и текстови стилове, които работят заедно – сложни с визуализационни видеоклипове, които ви показват как ще изглеждат.

Избор на тема за видео проект

За да приложите музика към видео, щракнете върху “Музика” бутон на горната лента. Приложението за снимки включва няколко опции за музика, от които можете да избирате. Можете също да изберете “Вашата музика” За да вмъкнете персонализиран музикален файл.

Добавяне на музика към видео проект на снимки

Там’s също an “Съотношение” бутон на лентата с инструменти. Можете да го използвате за превключване между различни пейзажи и портретни ориентации за вашето видео.

Избор на ориентация за видео в приложението Photos

Когато ти’отново, щракнете върху “Експортиране или споделяне” За да експортирате вашия видео проект във файл.

Можете също да щракнете върху “Добавете към облака” Бутон, ако искате да качите вашия видео проект в Microsoft’S Cloud. След това можете да възобновите редактирането му в приложението Photos на друг компютър, който сте’Влязох в същия акаунт в Microsoft. Вашите видео проекти ще се появят под “Видео проекти” Когато стартирате приложението Photos.

Приложението за снимки експортира видеото и ви казва къде го’S Заемете на вашия компютър. Приложението за снимки постави видеото в папката Pictures \ Exported Videos на нашия компютър.

Приложението за снимки, обясняващо къде е запазено вашето изнасяно видео

Докато това е’t най -мощният видео редактор, който можете да получите на Windows, то’S Изненадващо способен, включен във всички компютри с Windows 10 и може да направи много от основите с доста прост интерфейс. Опитайте го следващия път, когато искате да редактирате видео на компютър с Windows.

 • › Microsoft премахва Windows 10’с “3D обекти” Папка
 • › Какво е “YouTube Poop” И трябва ли някой да го гледа?
 • › Как да качите Instagram макара от компютър
 • › Как да отрежете видеоклипове в VLC Media Player
 • › Как да изтеглите Vimeo видеоклипове
 • › Какво’s Ново в Windows 10’S ноември 2021 г. Актуализация (21h2)
 • › Как да завъртите видео в медийния плейър на VLC
 • › Как да извлечете максимума от Facebook Marketplace

Снимка на профила за Крис Хофман

Крис Хофман
Крис Хофман е главен редактор на Gow-Geek. Той е писал за технологията повече от десетилетие и е бил колонист от PCWorld в продължение на две години. Крис е писал за Ню Йорк Таймс и Дайджест на читателя, е бил интервюиран като технологичен експерт по телевизионни станции като NBC 6 на Маями и е обхванала работата си от новинарски издания като BBC. От 2011 г. Крис е написал над 2000 статии, които са били прочетени повече от един милиард пъти — и това е точно тук в Goeke Geek.
Прочетете Full Bio »