също се използва за запис на всяка друга екранна дейност.
За да стартирате записа на екрана с помощта на лента за игри, следвайте тези стъпки:
1. Отворете приложението или прозореца, които искате да запишете.
2. Натиснете едновременно клавиша Windows + G, за да отворите лентата за игри.
3. В лентата за игри щракнете върху бутона “Запис” (иконата на кръга) или използвайте клавишния ключ на клавиатурата Windows + Alt + R.
4. В горния ъгъл на екрана ще се появи индикатор за запис, което показва, че записът е стартирал.
5. Извършете действията или навигирайте през приложението, което искате да запишете.
6. След като приключите за записа, натиснете Key Windows + G отново или щракнете върху индикатора за запис и след това щракнете върху бутона „Стоп“.
7. Вашето записано видео ще бъде запазено във формат MP4 във видеоклиповете> заснема подпапка на вашата потребителска папка.
Ключови точки:
– Windows 10 има вграден инструмент за запис на екрана, наречен Game Bar.
– Игралната лента може да записва всяка екранна дейност, а не само игрални сесии.
– За да отворите лентата за игри, натиснете Windows Key + G или потърсете “Game Bar” в менюто Start.
– Можете да започнете и да спрете да записвате с помощта на бутона “Запис” или клавиатурата на клавиша Windows Key + Alt + R.
– Записаните видеоклипове се запазват във формат MP4 във видеоклиповете> заснема подпапка на вашата потребителска папка.
Въпроси:
1. Как можете да получите достъп до инструмента за запис на екрана в Windows 10?
2. Какъв е пряк път за клавиатура, за да започнете да записвате активност на екрана?
3. Къде са записаните видеоклипове, запазени?
4. Може ли играта да записва всяка екранна дейност или е ограничена до игровите сесии?
5. Има ли ограничение във времето за запис на екрана с помощта на лентата за игри?
6. Можете ли да запишете аудио заедно със записа на екрана?
7. Има ли настройки или опции за персонализиране в инструмента за запис на екрана?
8. Можете ли да направите пауза и да възобновите запис на екрана с помощта на лентата за игри?
9. Можете ли да редактирате записаните видеоклипове в инструмента за запис на екрана?
10. Предлага ли се лента за игри във всички издания на Windows 10?
Отговори:
1. Можете да получите достъп до инструмента за запис на екрана в Windows 10, като натиснете едновременно клавиша на Windows + G или чрез търсене на „Game Bar“ в менюто Start.
2. Клавиатурният пряк път за започване на запис на екранна активност е Windows Key + Alt + R.
3. Записаните видеоклипове се запазват във формат MP4 във видеоклиповете> заснема подпапка на вашата потребителска папка.
4. Игралната лента може да записва всяка екранна дейност, а не само игрални сесии. Това е универсален инструмент за запис на екрана.
5. Няма конкретен срок за запис на екрана с помощта на лента за игри. Можете да запишете толкова дълго, колкото искате, но имайте предвид, че по -дългите записи ще доведат до по -големи видео файлове.
6. Да, играта лента може да записва аудио заедно със записа на екрана. Тя улавя както системния аудио, така и микрофона вход по подразбиране.
7. Да, има настройки и опции за персонализиране в инструмента за запис на екрана. Можете да получите достъп до тях, като отворите лентата за игри и щракнете върху иконата „Настройки“ (икона на предавките) в барвата бар.
8. Не, играта лента няма функция за пауза и възобновяване на екрана за запис. След като спрете записа, той не може да се възобнови.
9. Не, играта лента не предоставя възможности за редактиране на записаните видеоклипове. Ще трябва да използвате отделен софтуер за редактиране на видео за всякакви изисквания за след обработка или редактиране.
10. Game Bar се предлага във всички издания на Windows 10, включително Home and Pro. Това е вградена характеристика на операционната система.
Това е! Сега знаете как да запишете екрана си с помощта на вградения инструмент за запис на екрана в Windows 10. Независимо дали искате да създадете уроци, демонстрирайте демонстрации на софтуер или да запишете всяка друга екранна активност, лентата за игри го прави лесно и удобно. Опитайте и проучете възможностите!

Windows 10 има вграден рекордер за свободен екран, за който може да не знаете

С лентата за игри можете да запишете екрана си до 4 часа наведнъж.

Има ли Windows 10 вграден рекордер на екрана

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Windows 10 има вграден рекордер за свободен екран, за който може да не знаете

Windows 10 Screen Recorder

Вероятно вече сте използвали Windows 10 от дълго време, но това не означава, че сте открили всичко, което може да предложи. Операционната система е пълна с функции, но има някои, които са скрити до степента, в която могат да се считат за тайни.

Един такъв скъпоценен камък е инструментът за запис на екрана. Какво? Не знаехте, че Windows 10 може да записва видеоклипове на екранна дейност? Не си сам. Рекордерът на екрана е вграден в лентата за игри и може би не сте го виждали. Ако някога сте се чудили как да направите видео на това, което правите в Windows, това е точно полезността, от която се нуждаете. Ето как да го получите и да го използвате – включително подробности за тайна клавишна комбинация.

Реклама

Вижте също:

  • Надстройка до Windows 10 Professional само за $ 39.99
  • Microsoft завършва Windows 7 поддържа една година от днес
  • Как да деактивирате запазеното съхранение в Windows 10

Екранният рекордер не е самостоятелна помощна програма, така че ако разгледате менюто за стартиране, няма да го намерите. Вие обаче ще можете да намерите лентата за игри – но ако не сте геймър, може би сте виждали този инструмент и не сте мислили нищо за него. Погледнете в менюто Старт и потърсете “Game Bar” или, ако сте фен на клавиатурата, натиснете клавиша Windows и G едновременно.

Ще се появи лентата за игри, а надписът „заснемане на играта“, който е показан под времето в прозореца, който се появява, дава намек за това, което е възможно.

Ще забележите бутон „Запис“ – иконата на кръга – или можете да натиснете клавиша Windows + Alt + R едновременно, за да започнете да записвате. Всъщност изобщо няма нужда да стартирате лентата за игри; Можете просто да използвате клавиатурата, за да започнете да записвате активност на екрана.

Възможно е да видите съобщение, което ви информира, че записът на екрана не е наличен, тъй като функциите за игри не са активирани. Няма проблем! Просто маркирайте кутията в прозореца, който се появява и записът ще започне.

Записите се запазват автоматично във формат MP4 във видеоклиповете> заснема подпапката на вашата потребителска папка. Можете също да получите достъп до записите чрез лентата за игри.

Специална оферта!

Обикновено надграждането от Windows 10 Home до Windows 10 Pro е доста скъпо. Но ние имаме много за вас: Вземете лицензен ключ за Windows 10 Pro за един компютър само за $ 39.99/£ 39.99, спестявайки ви огромни 80 процента от MSRP.

Има ли Windows 10 вграден рекордер на екрана

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Най-лесният начин да запишете екрана си в Windows 10: Ръководство стъпка по стъпка

Записването на екрана е изящна функция, която’е полезна за редица неща, особено що се отнася до създаването на уроци. Ако екранната снимка струва хиляда думи, тогава записът на екрана върви няколко стъпки по -нататък.

Не само това, ние също ще ви покажем как можете да превърнете своите записи на екрана в професионални видеоклипове, използвайки Invideo’s онлайн редактор.

В тази статия ще ви покажем

1. Как да екранира запис на Windows 10?

В Windows 10 можете да запишете екрана си с помощта на вградения инструмент – лента за игри. Той е проектиран по същество за заснемане на PC и Xbox Gaming сесии, но може да се използва и за запис на други приложения и дейности.

Първо, активирайте режима на играта във вашата система:

Етап 1: Кликнете върху менюто Старт и след това изберете Настройки

Как да екранирате запис на Windows 10_ Стъпка 1

Стъпка 2: От прозореца на настройките щракнете върху Играта.

Как да екранира запис на Windows 10_ Стъпка 2

Стъпка 3: Отидете в режим на игра и активирайте режима на играта

Как да екранира запис на Windows 10_ Стъпка 3

Забележка: За да проверите максималната продължителност на това колко дълго може да бъде запис на екрана, преминете към лентата за игри’s Настройки. Кликнете върху менюто Старт и натиснете Настройките. Кликнете върху играта. Под заснемане ще бъде опцията за запис на фонов режим. Изберете от максималното падане на времето за запис от 30 минути до 4 часа.

Как да екранирате запис на Windows 10_ Стъпка 4

Сега ти’отново е настроен да записва вашия екран . Windows 10 Game Bar може да поддържа само запис на екрана на едно приложение наведнъж. Това означава, че можете’t Преминете към запис на друг прозорец или Alt + раздела по пътя си след вас’VE започна да записва. Също така имайте предвид, че не можете да запишете вашия работен плот или изследовател или файлови изследователи или карти.

С това нека’S Стиснете до стъпките, които можете да използвате, за да запишете екрана си с помощта на лентата за игри.

Етап 1: Отворете приложението, което искате да запишете. Затворете други прозорци и се уверете там’s няма нежелано аудио, което ще се промъкне във вашия запис.

Стъпка 2: Натиснете Windows + G на вашата клавиатура. Това трябва да отвори лентата за игри.

Запис на екрана с помощта на лентата за игри - Стъпка 2

Стъпка 3 : В ‘Улавяне’ прозорец, щракнете върху иконата на камерата, за да направите екранна снимка. За да започнете да записвате екрана си, щракнете върху кръга с точка (или натиснете Windows + Alt + R).

Запис на екрана с помощта на лентата за игри - Стъпка 3

Стъпка 4: След като започнете да записвате, ще се появи статус на улавяне с таймер, запис на контроли и микрофон. MIC е да включва и изключва външни звуци, за да записва коментар. Вътрешните звуци ще бъдат записани по подразбиране.

Запис на екрана с помощта на лентата за игри - Стъпка 4

Стъпка 5: Кликнете върху бутона Stop или натиснете Windows + Alt + R отново, за да спрете да записвате.

Стъпка 6: От дясната страна ще се появи изскачане ‘Запилен клип на играта’. Кликнете върху изскачащия прозорец, за да видите, че вашият запис на екрана се запазва в ‘Улавя’ папка във File Explorer.

Запис на екрана с помощта на лентата за игри - Стъпка 6

2. Как да запишете видео на Windows 10 или някой компютър?

Сега, когато ние’Покрит запис на екрана на Windows 10, нека’виж как можете да запишете видеоклипове на Windows 10 или на всеки друг компютър.

Просто следвайте тези прости стъпки:

Етап 1: Натиснете това меню за стартиране и стартирайте ‘Камера’ Приложение, което също е достъпно в списъка на всички приложения.

Как да запишете видео на Windows 10 или който и да е компютър - Стъпка 1

Стъпка 2: След като камерата се отвори, има опции от правото да избирате, фото или видео режим. Приложението ще ви позволи да запишете максимум три часа.

Как да запишете видео на Windows 10 или който и да е компютър - Стъпка 2

Стъпка 3: След като приключите с записа на видеоклипа си, те се запазват по подразбиране в папката на камерата на камерата.

Как да запишете видео на Windows 10 или който и да е компютър - Стъпка 3

Ако ти’Използвайки компютър за запис на видеоклипове без вградена камера, ще трябва да свържете уеб камера към вашия компютър. Тук’Супер лесен урок, който ще ви помогне да екранирате запис и да направите видео едновременно.

А за по-добро качество и повече свобода по отношение на продължителността на видеозаписа, ще се изисква приложение на трети страни. Насочете се тук, за да видите Invideo’S Курация на най -добрите софтуерни програми за запис на уеб камера в момента.

3. Бонус: Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове за минути?

Вие’ВЗЕМЕТЕ ВАШИЯТ ЗАПИСВАНЕ И ЕКРАНСКИ УСТАНОВЕНИЕ. Сега, ако искате да направите въздействие и да изминете допълнителната миля, вие’D искате да превърнете вашите записи на екрана в напълно редактирани видеоклипове с музика и текст. Че’S, където онлайн видео редактор като Invideo може да бъде полезен. Можете лесно да създавате видеоклипове с професионално качество за минути, дори ако сте’никога не е редактирал видео преди това преди.

Тук’s как можете да използвате Invideo, за да направите всичко различно:

Етап 1: Регистрирайте се за акаунт в Invideo, ако сте убедени’t вече. Кликнете върху “Празно платно”, Изберете измерение, след което щракнете върху “Направете видео” За да започнете.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в минута_step 1

Стъпка 2: Вие’Сега ще бъда отведен в редактора на Invideo . Кликнете върху “Качване на медия” бутон или плъзнете и пуснете файловете си в центъра към редактора

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в минута_step 2

Стъпка 3: След като качите, плъзнете видеоклипа си в центъра в работното пространство, за да започнете да правите промените си. Изскачането ще ви попита дали искате да отрежете видеоклипа си . Направете всякакви промени, които искате или използвайте пълната версия. И сега вашите визуализации са настроени .

Стъпка 4: След като бъде готово, то’s Време е да изберете от Invideo’вградена колекция от музика в настроение, жанрове, SFX и други от музикалната икона, разположена вляво от екрана. Като алтернатива, ако вие’Да искам да добавите своя собствена музика към този проект, просто кликнете върху опцията за качване на музика вдясно от лентата за търсене, за да качите файлове от вашата система.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в Minutes_Step 4

Стъпка 5: Плъзнете и регулирайте времевата линия – да синхронизирате музиката с вашия текст и визуални елементи.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в Minutes_Step 5

Стъпка 6: Веднъж ти’Извършете се да се занимавате, щракнете върху бутона за изтегляне и споделяне, изберете вашия видеоклип’s качество, след което удари “Експорт”.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в Minutes_Step 6

Стъпка 7: Ако ти’D иска да добавя текст към вашето видео, просто кликнете върху раздела Текст от реда от опции от лявата страна. Изберете A от колекция от шрифтове и типографии.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в минута_step 7

Стъпка 8: А ти’отново! Изтеглете видеото или го споделете директно на вашите платформи за социални медии.

Как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове в Minutes_Step 8

Обобщавайки –

Ето го, вие’Научих се как да екранизира записа на Windows 10 и вие’Ve също разбра как да записва видеоклипове на Windows 10 и други компютри, а също така знаете как да превърнете екранните си записи в професионални видеоклипове, използвайки Invideo’s онлайн редактор. Ако искате по-нататъшно да се потопите в това кои са най-добрите софтуерни програми за запис на уеб камера от 2022 г., вижте тази публикация, в която обхващаме точно това.

И ако имате други въпроси или искате да продължите разговора, преминете към IV общността, където вие’Ще мога да си сътруднича и да се уча от 25k други създатели и маркетолози, точно като вас.

Често задавани въпроси

1. Как да запиша екрана си на Windows 10 безплатно?

Можете да запишете екранът си на Windows 10 безплатно, като използвате вградената лента за игра с инструменти. Можете да екранирате до 4 часа и едно приложение наведнъж. Не можете да екранизирате вашия работен плот или изследовател на файлове.

2. Къде отиват записите на екрана в Windows 10?

Вашите записи на екрана се съхраняват по подразбиране в папката за заснемане. Насочете се към игри от настройки. Кликнете върху заснемане от наличните опции вляво. Всички ваши екранни снимки и записи на екрана се съхраняват тук.

3. Колко дълго може да запис на екрана на Windows?

С лентата за игри можете да запишете екрана си до 4 часа наведнъж.

4. Как да запиша видео и аудио на моя лаптоп?

Ако ти’Използвайки лаптоп Windows 10, вашата машина разполага с вграденото универсално приложение, ‘Камера’ което ви позволява да запишете аудио и видео на компютър . Вградената камера автоматично ще записва цялото аудио по време на запис.