Как да сканирате документ в Windows 10 с помощта на приложението за сканиране на Windows

Резюме

Windows Scan е полезен инструмент за сканиране на документи и изображения, но работи само със скенери, които имат актуализирани драйвери за Windows 10. Ако вашият скенер не е съвместим, ще трябва да намерите алтернативен метод за сканиране.

Ключови точки

 1. Можете бързо и лесно да сканирате документ в Windows 10, като използвате приложението за сканиране на Windows.
 2. Windows Scan ви позволява да сканирате както документи, така и изображения, като ги запазвате като файлове с изображения на вашия компютър.
 3. Преди сканиране, уверете се, че на вашия компютър имате инсталирано приложението за сканиране на Windows. Ако не, можете да го изтеглите от магазина на Microsoft.
 4. За да сканирате документ, свържете скенера си с вашия компютър и отворете приложението за сканиране на Windows.
 5. Изберете типа на файла, който искате за вашето сканиране, и коригирайте допълнителни настройки, ако е необходимо.
 6. Поставете документа върху стъклото на скенера или в захранващото устройство.
 7. Щракнете върху бутона “Сканиране”, за да стартирате процеса на сканиране.
 8. Вижте сканирания си документ в приложението за сканиране на Windows или го намерете в папката „Снимки“ на вашия компютър.
 9. Обърнете внимание, че не всички скенери са съвместими с Windows Scan, така че се уверете, че вашият скенер е актуализирал драйвери за Windows 10.
 10. Ако вашият скенер не е съвместим, може да се наложи да проучите други опции за сканиране.

Въпроси и отговори

 1. Как мога да сканирам документ в Windows 10?

  За да сканирате документ в Windows 10, можете да използвате приложението за сканиране на Windows. Тя ви позволява лесно да сканирате документи и да ги запазвате като файлове с изображения на вашия компютър.

 2. Какви видове файлове мога да сканирам с помощта на сканиране на Windows?

  Можете да сканирате както документи, така и изображения с помощта на Windows Scan. Той поддържа различни файлови формати за вашите сканирания.

 3. Къде мога да намеря приложението за сканиране на Windows в Windows 10?

  Приложението за сканиране на Windows може да бъде намерено в менюто Старт под „Всички приложения“. Превъртете списъка, докато не намерите приложението SCAN и щракнете върху него, за да го отворите.

 4. Какво трябва да направя, ако не мога да намеря приложението за сканиране на Windows на моя компютър?

  Ако не можете да намерите приложението за сканиране на Windows, ще трябва да го изтеглите от магазина на Microsoft. Потърсете „Сканиране“ в магазина и изтеглете приложението за сканиране на Windows от резултатите.

 5. Какво трябва да направя, преди да сканирам документ?

  Преди да сканирате документ, уверете се, че вашият скенер е свързан към вашия компютър. Проверете дали е включен, включен и настройте правилно. Ако не, свържете го с помощта на USB кабел или Wi-Fi връзка.

 6. Мога ли да коригирам настройките за сканиране в Windows Scan?

  Да, можете да коригирате допълнителни настройки за вашето сканиране в Windows Scan. Кликнете върху „Покажи повече“ в менюто на приложението, за да коригирате настройки като цвят, разделителна способност и място за запазване на вашето сканиране.

 7. Къде мога да видя сканираните ми документи?

  Можете да видите сканираните си документи в приложението за сканиране на Windows, като кликнете върху „Преглед“. Сканираните файлове също се запазват в папката „снимки“ на вашия компютър по подразбиране.

 8. Ами ако моят скенер не е съвместим с Windows Scan?

  Ако вашият скенер не е съвместим с сканирането на Windows, ще трябва да намерите алтернативен метод за сканиране. Сканирането на Windows работи само със скенери, които имат актуализирани драйвери за Windows 10.

 9. Има ли ограничения за използването на сканиране на Windows?

  Едно от основните ограничения на сканирането на Windows е, че той работи само със скенери, които имат актуализирани драйвери за Windows 10. Ако вашият скенер не е съвместим, ще трябва да намерите друго решение за сканиране.

 10. Сканиране на Windows безплатно приложение?

  Да, Windows Scan е безплатно приложение за потребители на Windows 10. Можете да го изтеглите от магазина на Microsoft без разходи.


Как да сканирате документ в Windows 10 с помощта на приложението за сканиране на Windows

Докато сканирането на Windows е полезен инструмент, но има голям недостатък. Работи само върху скенери, които имат включени шофьори в тях. Това означава, че хиляди скенери са спечелили’Не работете с сканиране на Windows, защото производителите никога не са актуализирали драйверите за Windows 10. Те работят само на Windows 7 или Windows XP. В резултат на това всеки, който иска да използва сканиране на Windows, ще трябва да се увери, че техният скенер е съвместим. Иначе те’ще трябва да намеря друг начин да сканират документите си.

Сканирайте документ или снимка

Facebook LinkedIn електронна поща

Разгледайте предимствата на абонамента, разглеждайте курсове за обучение, научете как да защитите устройството си и други.

Общностите ви помагат да задавате и отговаряте на въпроси, дайте обратна връзка и да чуете от експерти с богати знания.

Как да сканирате документ в Windows 10 с помощта на приложението за сканиране на Windows

Икона по имейл на плика. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Споделете икона извита стрелка, насочена вдясно.

Икона в Twitter стилизирана птица с отворена уста, туитър.

Twitter LinkedIn Icon Думата “в”.

LinkedIn Fliboard Icon Стилизирана буква f.

Flipboard Facebook икона на буквата f.

Икона за имейл във Facebook – плик. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Икона на имейл връзката Икона на верижна връзка. Той символизира URL адрес на връзката към уебсайта.

Windows 10

Изкупи сега

 • Можете бързо и лесно да сканирате документ в Windows 10, като използвате приложението за сканиране на Windows.
 • Windows Scan ви позволява да сканирате както документи, така и изображения, незабавно ги запазвате на вашия компютър във формат на изображение.
 • Посетете началната страница на Business Insider за повече истории.

Софтуерът за сканиране може да бъде объркващ и отнема много време за настройка и работа.

За щастие, Windows 10 има приложение, наречено Windows Scan, което опростява процеса за всички, спестявайки ви време и безсилие.

Как да намеря приложението за сканиране на Windows

Преди да започнете да сканирате документи, ще трябва да сте сигурни, че на вашия компютър ще бъдат инсталирани Windows Scan.

1. За да проверите дали сте инсталирали Windows Scan, щракнете върху менюто Старт и след това щракнете върху „Всички приложения“ (представено от икона, която прилича на списък с куршуми).

2. Превъртете списъка, докато не намерите приложението SCAN, и щракнете върху него.

Как да изтеглите приложението за сканиране на Windows

Ако не можете да намерите приложението за сканиране на вашия компютър, ще трябва да го изтеглите от Microsoft Store.

1. От менюто за стартиране щракнете върху „Microsoft Store.”

2. Оттам щракнете върху лентата, която казва „Търсене“ и въведете „Сканиране“.”

3. “Windows Scan” трябва да бъде първият резултат, който се появява в падащото меню – щракнете върху него.

4. На следващата страница щракнете върху бутона, обозначен като “Get” и Windows Scan ще започне да изтегля автоматично.

5. След като се изтегли напълно, щракнете върху „Стартиране“, за да отворите приложението.

Как да сканирате документ в Windows 10 с помощта на приложението за сканиране на Windows

След като потвърдите, че Windows Scan е инсталиран и отворен на вашия компютър, можете да започнете да сканирате документи.

1. Проверете дали вашият скенер е свързан.

 • Ако е включен, включен и е настроен правилно, името на скенера трябва да се появи от лявата страна на екрана на приложението за сканиране, като първият елемент в списъка.
 • Ако има съобщение за грешка или нищо не се появи в това поле за първи елемент, ще трябва да свържете скенера си към вашия компютър, като използвате или USB свързващ кабел, или Wi-Fi връзка и проверете дали той е включен и включен.

2. След като вашият скенер е свързан правилно, изберете типа на файла, който искате от менюто на приложението за сканиране.

3. Ако щракнете върху „Покажи повече“ в менюто на приложението за сканиране, можете да коригирате допълнителни настройки за вашето сканиране, включително цвят, разделителна способност и папката, в която искате да запазите сканирането си. Ако пропуснете тази стъпка, вашето сканиране ще използва настройките по подразбиране.

4. Позиционирайте документа, който искате да сканирате във вашия скенер. Това може да се направи или с лице надолу върху стъклото на скенера или с лице в скенер за подаване на документ, в зависимост от вида на скенера, който имате.

5. Когато сте готови да започнете сканиране, щракнете върху бутона “Сканиране” в приложението за сканиране на Windows.

6. Когато вашето сканиране приключи, можете да го видите, като щракнете върху „Преглед“ в приложението за сканиране. Сканирането ще бъде запазено в папката „снимки“ на вашия компютър, освен ако не сте избрали друго място в настройките на приложението за сканиране.

Моля, обърнете внимание, че някои по -стари скенери не са съвместими с Windows Scan и по този начин не могат да се използват заедно с приложението за сканиране.

Как да сканирате документи в Windows 10

Изображение на книгата

Когато ви е писнало да се сблъскате с вградения софтуер на вашия скенер, обърнете се към простото сканиране на приложението с Windows 10. Озаглавено просто сканиране, новото приложение не работи с по -стари скенери, за съжаление. Но ако вашият скенер е сравнително нов, приложението за сканиране е освежаваща промяна от сложни менюта на скенера.

Настройване на нов скенер за първи път? Бъди сигурен за отключване той чрез плъзгане на лост или завъртане на циферблат на скенера в позиция на отключване. Тази ключалка защитава скенера по време на доставката, но трябва да го изключите преди употреба.

 1. От менюто за стартиране отворете приложението за сканиране. Ако не забележите приложението за сканиране в менюто Старт, щракнете върху думите всички приложения в долния ляв ъгъл на менюто за начало. Менюто Start изброява всичките му приложения по азбучен ред. Щракнете върху приложението SCAN и приложението за сканиране се появява на екрана. Ако се оплаква, че вашият скенер не е свързан, уверете се, че сте свързани с USB кабела между вашия компютър и скенера и че скенерът е включен. Можете също да свържете скенера към вашия компютър с помощта на WiFi връзка. Следвайте инструкциите, които дойдоха с вашия скенер, за да направите това.

Ако вашият скенер е включен и включен, приложението за сканиране изброява името на вашия скенер, показано тук, и тип файл Използва се за запазване на вашите файлове. (Типът на PNG файла е широко приет от повечето програми.)

Кликнете върху връзката Покажи повече за допълнителни опции и щракнете върху Преглед, за да тествате сканиране

Щракнете върху Покажи повече линк за допълнителни опции и щракнете върху Преглед, за да тествате сканиране.

 • Цветен режим: Изберете цвят за цветни елементи, като снимки и лъскави страници на списания. Изберете Grayscale за почти всичко останало и изберете черно и бяло само за линии рисунки или черно-бяло изкуство за клип.
 • Резолюция (DPI): За повечето работи по подразбиране, 300, работи добре. Сканиранията с по -висока разделителна способност (по -големи числа) носят повече подробности, но консумират повече място, което ги прави трудни за изпращане на имейл. Сканиранията с по -ниска разделителна способност показват по -малко подробности, но създават по -малки размери на файловете. Може да се наложи да експериментирате, за да намерите настройките, които отговарят на вашите нужди.
 • Запазете файл на: Приложението за сканиране създава папка за сканиране в папката за снимки на вашия компютър, където съхранява вашите ново сканирани изображения. Ако желаете, можете да промените името на папката за сканиране или дори да създадете различна папка за всяка сесия за сканиране.

Приложението за сканиране работи добре за бързи, лесни сканирания. Но тъй като разчита на простия, вграден софтуер за Windows, вградените контролни бутони на вашия скенер няма да работят.

Ако искате бутоните да работят или имате нужда. (На някои модели скенери, Windows Update инсталира автоматично пакетираният софтуер на скенера, веднага щом включите скенера.)

И накрая, за бързи и мръсни сканирания, просто направете снимка на документа с камерата, вградена във вашия телефон или таблет. Това няма да работи добре за снимки, но това е чудесен начин да следите разписки и фактури.

За тази статия

Тази статия е от книгата:

За автора на книгата:

Компютърните книги на Анди Ратбън, които включват Windows? 2000 професионалист за манекени? и надграждане и фиксиране на компютри за манекени?, са продали повече от 11 милиона копия.

Софтуер за скенер на Windows 10

Декоративни линии

Не мога да намеря шофьор за вашия скенер? Vuescan е тук, за да помогне

Обърнахме проектирахме над 7100 скенера и включихме вградени шофьори във Vuescan, така че можете да продължите да използвате скенера, който вече имате.
Изтеглете Vuescan и започнете да сканирате за 60 секунди.

Ето какво казват някои от нашите клиенти

Прочетете още отзиви тук

Гил Шнайдер

Имах тонове снимки за сканиране и след като направих някои изследвания, реших да отида за Vuescan. Не съжалявам за решението си. Сканирането беше полъх и ми спести много време. Използвам скенер на брат all-in, който купих преди 3 години и докато софтуерът му за сканиране не е лош, той е много по-бавен и има много по-малко опции от Vuescan. Моята система за работа е Windows 10. Мога да препоръчам Vuescan без колебание. Струва си парите.

Victor C Glanville

Hamrick Software – Използвам Vuescan от 10 години на няколко различни компютъра, използвайки 3 модела на скенери. Това наистина е отличен продукт добре поддържан и изключителен съотношение цена / качество. През годините ми достави много удоволствие и помогна за създаването на някои висококачествени сканирания на винтидж семеен фотография. Мога да го препоръчам на всеки.

Тим Фланиган

Абсолютно съм влюбен в този софтуер! Моят Nikon Cool Scan V ще работи само с Windows 98, така че това е наша комисионна от доста време. Благодарение на Vuescan, той се върна онлайн и работи по -добре от всякога. Той е толкова ефективен и лесен за използване, че с нетърпение очаквам да сканирам няколко хиляди слайда, които са съхранявани и неизползваеми. Моят скенер сега работи толкова по -добре, отколкото първоначално, че съм недоверчив. Закупих Pro версията и си струва всяка стотинка от разумната цена. ЕХА! Обичам го! Благодаря ти Хамрик.

Marc Bodewes

През януари 2003 г. купих Vuescan за моя Epson Perfection 1200. Използвах го много, повече функции от стандартния драйвер. Получих нови компютри с нови операционни системи, забравих за Vuescan. Имам нов скенер на Epson – Old One няма шофьори на Win10. Спомних си Vuescan. Намерих го, изтеглих пробната версия, а старият ми скенер Epson 1200 работи отново. Леле, покупка, направена през 2003 г., работи на компютър с операционна система, която не съществува през 2003 г. 17 години по -късно! И това за много малка сума пари. Това е услуга и добавяне на стойност към вашия клиент!

Питър Глускер

Абсурдно е, че не можах да използвам скенера си Espon WF-3520, когато Mac OS се актуализира, а Epson очевидно няма интерес да отстрани проблема. Работи перфектно с Vuescan 9.

Senta Schuijers

Щеше да изпрати моя много стар HP Scanjet на депото, но благодарение на софтуера Hamrick спечелих’не трябва. Много устойчив. Работи на моя MacBook с Catalina OS.

Кати по -ниско

Vuescan Professional ме спаси от това, че трябва да купя нов скенер, когато Mac Catalina вече не подкрепя настоящия ми скенер. Много по -евтино от закупуването на нов скенер, лесен за използване и страхотно качество.

Лий Вашингтон

I’Много съм доволен от софтуера. Той разпозна всички функции на скенера и ми позволява да продължа да сканирам до документи след актуализация на MacOS.

Надежден от над 900 000 клиенти по целия свят, включително

Търсите ли софтуер за скенер, който е съвместим с Windows 10 или Windows 11? Не гледайте по -далеч от Vuescan! Този мощен софтуер е идеалното решение за сканиране на документи, снимки, филм, слайдове и други. Той поддържа над 7 200 скенери, което го прави най -универсалните опции за софтуер за скенер на пазара. Освен това Vuescan е достъпен като безплатно изтегляне, за да опитате безплатно, така че можете да го използвате толкова дълго, колкото вие’D както преди да закупите!

Производителите на скенери трябва да пускат драйвери и софтуер, за да използват своите скенери. Когато излязат нови операционни системи, те спират да правят това. То’Скъпи за тях, за да поддържат скенерите си да работят. Така че въпреки че техните скенери работят добре механично, те много често са изоставени.

Vuescan е софтуерно приложение, което осигурява функционалност за сканиране за всеки скенер. Драйверът е написан от поддържане от софтуера Hamrick. Така че, когато излезе нова операционна система, там’s Няма нужда да чакаме производител да пусне драйвер – можем просто да актуализираме нашия софтуер!

Включен ли е Windows 10 софтуер за сканиране?

Windows 10 включва вградено приложение за скенер, наречено Windows Scan. Този софтуер ви позволява да сканирате документи или снимки с помощта на вашия компютър’S скенер. За да използвате сканиране на Windows, първо трябва да инсталирате драйвер за скенер. Това е част от софтуера, който позволява на вашия компютър да комуникира със скенера. След като драйверът е инсталиран, можете да стартирате приложението за сканиране на Windows и да следвате инструкциите на екрана, за да сканирате вашия документ или снимка. Windows Scan е добро основно приложение за скенер, което трябва да отговаря на нуждите на много потребители.

Докато сканирането на Windows е полезен инструмент, но има голям недостатък. Работи само върху скенери, които имат включени шофьори в тях. Това означава, че хиляди скенери са спечелили’Не работете с сканиране на Windows, защото производителите никога не са актуализирали драйверите за Windows 10. Те работят само на Windows 7 или Windows XP. В резултат на това всеки, който иска да използва сканиране на Windows, ще трябва да се увери, че техният скенер е съвместим. Иначе те’ще трябва да намеря друг начин да сканират документите си.

Дори ако вашият скенер има на разположение драйвер за него, може да бъде трудно да се намери на уебсайта на доставчиците. Понякога трябва да се движите през много страници и падания, само за да се опитате да намерите конкретния драйвер за вашия конкретен модел. Това може да бъде разочароващо, особено когато вие’набързо. За щастие има някои програми, които могат да помогнат да се улесни сканирането на документи. Тези програми автоматично ще намерят и инсталират драйверите за вашия скенер, така че да не го направите’не трябва да ходите на лов за тях сами. Те могат да ви спестят много време и безсилие, и те’Определено си струва да се помисли дали правите много сканиране.

Въпреки че сканирането на Windows със сигурност е удобен инструмент, му липсват много от функциите, от които потребителите се нуждаят в приложение за скенер. Например, сканирането на множество страници в един PDF. По подобен начин сканираните снимки често са с лошо качество и е трудно да се направят корекции за подобряване на изображението. И накрая, филмите и слайдовете изобщо не могат да бъдат сканирани с помощта на сканиране на Windows, което затруднява дигитализирането на старите семейни снимки. Като цяло, докато Windows Scan има своите приложения, той не достига по отношение на функционалността в сравнение с други приложения за скенер.

Какви други инструменти мога да използвам за сканиране на Windows?

Ако ти’не е доволен от сканиране на Windows или сканиране на Windows isn’Не работите за вас, имате няколко други опции. Можете да опитате безплатен софтуер от скенера’s производител. Тези програми често имат по -добри функции от сканирането на Windows, но все пак могат да бъдат несъвместими с някои системи на Windows. Можете също да използвате безплатни комунални услуги като NAPS2. Тези програми не’t имат всички характеристики на търговските опции, но те предлагат допълнителни функции, които Windows Scan не е’t има. Въпреки това те все още страдат от същите проблеми като сканирането на Windows, липса на съвместимост с по -стари скенери.

Кой е най -добрият софтуер за скенер за Windows 10?

Софтуерът на Vuescan Scanner е най -добрият вариант досега. Работи на 7200 скенери от 42 производители, дори и без водач от производителя. Той поддържа всички видове режими на сканиране. Документи, снимки, филм и слайдове. Той поддържа всички характеристики на самите скенери. Той поддържа всички популярни формати (JPG, TIFF, PDF, Multipage PDF). То’S е около 24 години и има над 900 000 клиенти. То’s актуализиран всяка седмица или две с предложения от клиенти. Vuescan е лесен за използване и има страхотен интерфейс за преглед на сканиране и конфигуриране на различни опции за сканиране. Ако имате по -стар скенер, който не е’Работа с най -новата версия на Windows 10, Vuescan вероятно е най -добрият ви залог.

Повечето хора вероятно биха казали, че е по -добре околната среда да запази стария ви хардуер и да не го хвърля в кошчето. Що се отнася до скенерите, технологията наистина е’t се увеличи толкова много през годините. По отношение на скоростта и разделителната способност на сканирането, старият ви скенер вероятно е също толкова добър, колкото нов вие’D Купете. И така, ако вие’Опитвате се да решите дали да купите нов скенер или да използвате този, който вече имате, вероятно просто трябва да се придържате към този, който имате. Това не само ще ви спести пари, но и ще помогне за намаляване на електронните отпадъци.

Както всеки, който някога е купувал нов компютър, съвместимостта може да бъде основен проблем. По -старите устройства често не са’t работи с най-новите операционни системи, а актуализациите на софтуера могат да бъдат скъпи и да отнемат много време. Въпреки това, има един тип проблем със съвместимостта, който е лесен за поправяне: драйвери за скенер. Шофьорите на скенера’t Актуализирано за най -новите операционни системи, които могат да причинят проблеми, когато се опитате да използвате скенера си с нов компютър. Инсталирането на Vuescan обаче е бърз и лесен процес, който ще отстрани проблема за минути. Не само е по -удобно, но и то’S също по-добре за околната среда и по-рентабилен. Така че, ако си’Имате проблеми с използването на вашия скенер с новия си компютър, Дон’t се притеснявайте – всичко, което трябва да направите, е да инсталирате vuescan и проблемът ви е решен. То’s бързо и лесно