Три начина за използване на функция за реч към текст в Windows 10

Резюме:

1. Notta AI реч към текстовия софтуер: Notta AI е облачна услуга за транскрипция на реч към текст, която поддържа 104 езика. Тя позволява на потребителите да запишат аудио и качват файлове за автоматизирана транскрипция. Софтуерът е съвместим с различни платформи и предлага инструменти за редактиране за лесно персонализиране.

2. Майкрософт Уърд: Microsoft Word е широко използван софтуер за обработка на текстове, който предлага вградена функционалност на речта-текст. Като кликнат върху бутона „Диктат“, потребителите могат директно да диктуват текста в своите документи. Microsoft Word също се интегрира с други услуги за реч към текст за по-голяма точност и персонализиране.

3. Диктовка на Windows: Windows Dictation е софтуерен инструмент, разработен от Sobolsoft, който позволява на потребителите да контролират компютъра си, да диктуват текст и да изпълняват различни задачи, използвайки гласа си.


15 Уникални въпроса:

1. Може ли Notta ai реч на текстов софтуер да препише аудио на няколко езика?

Да, Notta AI поддържа 104 езика, което позволява на потребителите да преписват аудио на различни езици.

2. С какви платформи е Notta AI реч към текстов софтуер, съвместим с?

Notta AI е съвместим с Mac, Windows, Android, iPhone и уеб платформи.

3. Дали NOTTA AI речта към текстовия софтуер предлага инструменти за редактиране?

Да, Notta AI предоставя инструменти за редактиране, които позволяват на потребителите да персонализират преписания текст.

4. Как мога да използвам речта на Notta AI за текстов софтуер?

За да използвате Notta AI, можете да отидете на техния уебсайт, да включите микрофона си или да качите аудио файл, да изчакате процеса на транскрипция да започне и след това да редактирате и запазите текста.

5. Има ли Microsoft Word вградена функционалност на речта до текст?

Да, Microsoft Word предлага вградена функционалност на речта към текст, която позволява на потребителите да диктуват текст директно в своите документи.

6. Може ли Microsoft Word да се интегрира с други услуги от реч към текст?

Да, Microsoft Word може да се интегрира с други услуги от реч към текст като Azure Cognitive Services и разпознаване на реч на Windows.

7. За какви платформи е налична Microsoft Word?

Microsoft Word е наличен за Windows, Mac и мобилни устройства.

8. Какво е диктовка на Windows?

Windows Dictation е софтуерен инструмент, разработен от Sobolsoft, който позволява на потребителите да контролират компютъра си, да диктуват текст и да изпълняват задачи, използвайки своя глас.

9. Съвместима ли е диктовата на Windows с Windows 10?

Да, диктовата на Windows е съвместима с Windows 10.

10. Може ли Windows Dictation да изпълнява задачи, различни от преобразуване на реч в текст?

Да, диктовата на Windows позволява на потребителите да изпълняват различни задачи на компютъра си, използвайки гласови команди.

11. Кои са основните характеристики на речта на Notta AI към текстовия софтуер?

Някои ключови характеристики на Notta AI включват поддръжка за 104 езика, автоматизирана транскрипция и инструменти за редактиране.

12. Какви са предимствата на използването на Microsoft Word за преобразуване на реч в текст?

Microsoft Word е широко използван и познат софтуер с вградена функционалност от реч до текст. Той също така се интегрира с други продукти на Microsoft и предлага инструменти за сътрудничество.

13. Има ли ограничения за използването на реч на Notta AI към текстов софтуер?

Някои ограничения на NOTTA AI включват ограничен размер на файла (максимум 1GB) и ограничение за броя на транскрипциите на месец в безплатната версия.

14. Може ли Windows Dictation да се използва за редактиране и форматиране на текст?

Да, диктовата на Windows позволява на потребителите да изпълняват задачи за редактиране и форматиране на текст, използвайки гласови команди.

15. Какви са плюсовете и минусите на използването на Microsoft Word за преобразуване на реч в текст?

Някои плюсове на използване на Microsoft Word включват широкото му използване, интеграция с други продукти на Microsoft и вградена функционалност на речта-текст. Основната функционалност на речта към текст обаче може да не е толкова точна, колкото специализиран софтуер.


Подробни отговори:

1. Може ли Notta ai реч на текстов софтуер да препише аудио на няколко езика?

Да, Notta AI е способен да преписва аудио на 104 езика. Това го прави универсален инструмент за потребители, които работят с многоезично съдържание.

2. С какви платформи е Notta AI реч към текстов софтуер, съвместим с?

Речта на Notta AI към текстовия софтуер е съвместима с Mac, Windows, Android, iPhone и уеб платформи. Независимо дали използвате десктоп, лаптоп, смартфон или таблет, можете лесно да получите достъп и да използвате софтуера.

3. Дали NOTTA AI речта към текстовия софтуер предлага инструменти за редактиране?

Да, Notta AI предоставя на потребителите инструменти за редактиране, за да направят корекции на преписания текст. Това ви позволява да коригирате всички грешки или да правите промени според вашите изисквания.

4. Как мога да използвам речта на Notta AI за текстов софтуер?

Използването на Notta AI е просто и просто. Започнете, като отидете на техния уебсайт и достъп до инструмента. След това можете да изберете да включите микрофона си и да говорите директно в него или да качите аудио файл за транскрипция. След като файлът е качен, процесът на транскрипция ще започне. След това можете да редактирате текста според нуждите, да го запазите и да го споделите с други.

5. Има ли Microsoft Word вградена функционалност на речта до текст?

Да, Microsoft Word предлага вградена функционалност от реч до текст. Това означава, че можете директно да диктувате текста във вашия документ с думи, без да е необходимо допълнителен софтуер или инструменти. Той осигурява удобен начин за преписване на аудио или просто диктуване на вашите мисли и идеи за лесно и бързо създаване на документи.

6. Може ли Microsoft Word да се интегрира с други услуги от реч към текст?

Microsoft Word има възможност да се интегрира с други услуги от реч и текст като Azure Cognitive Services и разпознаване на реч на Windows. Тази интеграция позволява още по -голяма точност при преписване на аудио и предоставя допълнителни опции за персонализиране.

7. За какви платформи е налична Microsoft Word?

Microsoft Word е достъпна за различни платформи, включително Windows, Mac и мобилни устройства. Това гарантира, че можете да получите достъп и да използвате софтуера, независимо от устройството, което използвате.

8. Какво е диктовка на Windows?

Windows Dictation е софтуерен инструмент, разработен от Sobolsoft. Това дава възможност на потребителите да контролират компютъра си, да диктуват текст и да изпълняват различни задачи, използвайки гласа си. Това може да бъде особено полезно за хора, които предпочитат работа без ръце или имат физически ограничения, които пречат на тях да напишат.

9. Съвместима ли е диктовата на Windows с Windows 10?

Да, диктовата на Windows е съвместима с Windows 10, която е най -новата версия на операционната система Windows. Потребителите могат да се възползват от функционалността на речта към текст и други функции, предлагани от Windows Dictation на техните Windows 10 устройства.

10. Може ли Windows Dictation да изпълнява задачи, различни от преобразуване на реч в текст?

Да, Windows Dictation предлага допълнителни функции освен преобразуване на реч в текст. Потребителите могат да контролират компютъра си и да изпълняват различни задачи, използвайки гласови команди. Това включва отваряне на приложения, навигация в менюта и изпълнение на команди без нужда от ръчен вход.

Ако са необходими още въпроси или разяснения, моля, уведомете ме.

Три начина за използване на функция за реч към текст в Windows 10

Търсите ли начини да започнете да диктувате документите и текста си, като използвате само гласа си? Вместо да пишете думи усърдно на Windows 10, можете да използвате гласови команди под функция за разпознаване на реч, която интерпретира изговорената дума в операционната система за различни задачи.

15 Най -добра реч към текстов софтуер безплатно изтегляне за Windows 10

15 Най -добра реч към текстов софтуер безплатно изтегляне за Windows 10

Тейлър Лей 2023-04-04 5 минути

Чувствате ли се някога, че не сте’няма достатъчно време за преписване на вашите аудио записи? Или може би имате затруднения да разберете изречените думи? Ако е така, тогава можете да използвате реч за текстово софтуер. Речта към текстовия софтуер е чудесен начин за бързо и точно преобразуване на аудио записи в текстови документи.

Проблемът с преобразуването на аудио в текст в Windows е, че може да отнеме време и да е трудно. Трябва да разберете говорещия’S акцент, качеството на аудиото и контекста на разговора. Че’s Защо да имаш правилната реч към текстовия софтуер е толкова важно. Може да ви помогне да спестите време и да улесните процеса.

I’Използвам реч за текстов софтуер от няколко години и аз’наистина беше впечатлен от резултатите. То’S беше огромен спестяване на време за мен и аз’успя да преписва аудио файлове бързо и точно.

В тази статия i’ще споделя 15 най -добра реч към текстов софтуер безплатни изтегляния за Windows 10. I’Ще обсъждате и предимствата и недостатъците на всеки софтуер, така че можете да изберете този, който най -добре отговаря на вашите нужди. И така, нека’и започнете!

1. Notta AI реч към текстовия софтуер:

NOTTA-AI-реч към текст-софтуер

Notta AI е облачна услуга за транскрипция на реч към текст, която поддържа 104 езика. Тя позволява на потребителите да запишат аудио и качват файлове за автоматизирана транскрипция. Потребителите могат дори да редактират текста и да маркират съществена информация по време на процеса. Софтуерът е съвместим с Mac, Windows, Android, iPhone и Web. Notta AI помага на професионалистите и хората да спестят време и усилия, като премахнат нуждата от ръчна транскрипция.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Отидете в Notta Web.
 2. Включете микрофона си или качете аудио файл.
 3. Изчакайте файла да се качи и да започне процесът на транскрипция.
 4. Редактирайте текста според нуждите.
 5. Запазете и споделете транскрипцията.

Основни функции:

 • Поддържа 104 езика
 • Автоматизирана транскрипция
 • Инструменти за редактиране
 • Облачно-базирани

Професионалисти:

 • Поддържа широк спектър от езици
 • Лесен за използване
 • Редактиране на инструменти за извършване на корекции
 • Облак-базиран за лесен достъп от всяко устройство

Минуси:

 • Ограничен размер на файла (максимум 1GB)
 • Безплатната версия ограничава броя на транскрипциите на месец

2. Майкрософт Уърд

Microsoft-Record-and-Transcribe-Audio

Microsoft Word е широко използван софтуер за обработка на текстове, разработен от Microsoft. Предлага се за Windows, Mac и мобилни устройства. Освен основните функции на текстообработка, Microsoft Word предлага и различни инструменти за форматиране, редактиране и сътрудничество в документи.

Една от основните характеристики на Microsoft Word е вградената му функционалност на речта-текст, която позволява на потребителите да диктуват текст директно в своя документ. Тази функция може да бъде достъпна, като щракнете върху бутона „Диктат“ в раздела „Начало“ на лентата. Microsoft Word също се интегрира с други услуги за реч към текст, като например Azure Cognitive Services и разпознаване на реч на Windows, за още по-голяма точност и персонализиране.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Отворете Microsoft Word на вашето устройство.
 2. Създайте нов, празен документ.
 3. Кликнете върху бутона „Диктат“ в раздела „Начало“ на лентата.
 4. Започнете да говорите и думите ви ще бъдат преписани в документа.

Основни функции:

 • Функционалност на речта към текст
 • Интеграция с когнитивни услуги на Azure и разпознаване на речта на Windows
 • Инструменти за сътрудничество
 • Форматиране и редактиране на инструменти

Професионалисти:

 • Широко използван и познат интерфейс
 • Интеграция с други продукти на Microsoft
 • Вградена функционалност на речта към текст

Минуси:

Основната функционалност на речта към текст може да не е толкова точна, колкото други специализирани софтуер.

3. Диктовка на прозорци

Windows-Dictation-Software

Windows Dictation е софтуерен инструмент, разработен от Sobolsoft, който позволява на потребителите да използват гласа си, за да контролират компютъра си, да диктуват текст и да изпълняват различни задачи. Ето кратко въведение за Sobolsoft, ключови характеристики, плюсове, минуси и стъпки за използване на диктовка на Windows.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Изтеглете и инсталирайте диктовка на Windows от уебсайта на Sobolsoft.
 2. Стартирайте Windows Dictation и следвайте съветника за настройка, за да конфигурирате софтуера.
 3. След като бъде конфигуриран, започнете да диктувате текст, контролирате компютъра си и изпълнявате задачи с помощта на гласа си.

Основни функции:

 • Разпознаване на глас: Софтуерът използва авангардна технология за разпознаване на глас, за да преобразува прецизно вашите изговорени думи в текст.
 • Многоезична поддръжка: Windows Dictation предлага многоезична поддръжка, което я прави идеален избор за тези, които разговарят на няколко езика.
 • Персонализирани команди: Можете да персонализирате команди за изпълнение на конкретни задачи, като например отваряне на приложение или навигация на уебсайт.
 • Лесна за използване: Диктовата на Windows е лесна за използване и изисква минимално обучение.

Професионалисти:

 • Спестява време и усилия: С Windows диктовка можете да диктувате текст, да изпълнявате задачи и да контролирате компютъра си, без да използвате ръцете си, спестявайки време и усилия.
 • Подобрена точност: Технологията за разпознаване на глас, използвана от диктовката на Windows, се е подобрила значително през годините, което я прави по -точна от всякога.
 • Многоезична поддръжка: Диктацията на Windows поддържа няколко езика, което го прави полезен инструмент за хората, които говорят различни езици.

Минуси:

 • Изисква добър микрофон: Точността на диктовата на Windows зависи от качеството на вашия микрофон. Препоръчва се с добро качество микрофон за най -добри резултати.
 • Ограничена функционалност: Диктовата на Windows може да изпълнява основни задачи, но може да не е подходяща за по -сложни задачи.

4. Разпознаване на речта на Windows

Признание за прозорци

Разпознаването на реч на Windows е вградена функция в Windows 10, която позволява на потребителите да контролират компютъра си, използвайки гласови команди. Този софтуер за разпознаване на реч може да диктува текст, да навигира в мрежата и да работи с различни приложения. За да използват разпознаването на речта на Windows, потребителите трябва да имат микрофон, свързан към техния компютър и да настроят функцията, като следват инструкциите в контролния панел. Потребителите също могат да преквалифицират компютъра си, за да разпознаят гласа си чрез същия контролен панел.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Свържете микрофон към вашия компютър.
 2. Отворен контролен панел.
 3. Кликнете върху „Лесен достъп“ и след това „Разпознаване на реч“.
 4. Щракнете върху „Стартиране на разпознаване на реч“ и следвайте подканите, за да настроите функцията.
 5. За да диктувате текст, отворете поддържано приложение и започнете да говорите в микрофона.

Основни функции:

 • Диктувайте текст в приложения на Microsoft Office и друг поддържан софтуер.
 • Навигирайте в мрежата и работете с приложения, като използвате гласови команди.
 • Контролирайте мишката и клавиатурата, като използвате гласови команди.
 • Обучете софтуера, за да разпознаете гласа на потребителя.
 • Поддържа само английски език.

Професионалисти:

 • Вградена функция в Windows 10
 • Не са необходими допълнителни разходи
 • Осигурява точна транскрипция на изговорени думи

Минуси:

 • Ограничена езикова поддръжка
 • Може да изисква обучение за постигане на оптимална точност

5. Гласово писане на Google Docs

Google-Docs-Voice-Typing

Гласовото въвеждане на Google Docs е софтуер за реч към текст, който позволява на потребителите да диктуват текстовото си съдържание на приложението Google Docs, като елиминира необходимостта от въвеждане на клавиатурата. Тази функция е достъпна в различни операционни системи и устройства, включително Windows 10, Mac, Android, iPhone, Web и Chrome. Ето разбивка на основните му характеристики, плюсове и минуси:

Стъпки за използване на инструмента

 1. Отворете нов или съществуващ документ в Google Docs.
 2. Кликнете върху менюто „Инструменти“ и изберете „Гласово въвеждане“.
 3. Изберете езика, в който искате да диктувате.
 4. Кликнете върху иконата на микрофона и започнете да говорите ясно.
 5. Използвайте гласови команди за пунктуация и форматиране, като „период“, „нов параграф“ или „Bold“.
 6. Редактирайте и коригирайте текста си според нуждите.

Основни функции:

 • Преобразуване в реч в реално време с висока точност
 • Поддържа различни езици и диалекти
 • Включва опции за пунктуация и форматиране
 • Работи на различни устройства и платформи
 • Не се изисква допълнителна инсталация на софтуера

Професионалисти:

 • Спестява време и усилия за въвеждане
 • Подобрява достъпността за хора с физически увреждания или наранявания
 • Увеличава производителността, като позволява многозадачност
 • Безплатен и лесен за използване
 • Съвместим с други функции на Google Docs, като сътрудничество и споделяне

Минуси:

 • Изисква стабилна интернет връзка за уеб версията
 • Може да не работи добре със силни акценти или фонов шум
 • Ограничени гласови команди и опции за редактиране
 • Може да не разпознава специализирани термини или жаргон

6. Dragon Professional

Dragon-stech-Recognition-Software

Dragon Professional V16 е софтуер за разпознаване на реч, разработен от Nuance. Той е оптимизиран за Windows 11 и съвместим назад с Windows 10. Този софтуер предлага както разпознаване на реч отпред, така и отзад, което го прави подходящ както за процеса на реч към текст в реално време, така и за транскрипцията на съществуващи аудио записи. Той подобрява производителността и ефективността в бизнеса, като позволява на потребителите да диктуват, редактират и форматират документи, използвайки гласови команди. Dragon Professional V16 поддържа над 60 езика и може да се интегрира с различни бизнес приложения, включително Microsoft Office и популярни уеб браузъри.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Инсталирайте софтуера на вашето Windows 10 или 11 устройство.
 2. Конфигурирайте настройките на микрофона и обучете софтуера, за да разпознаете гласа си.
 3. Използвайте гласови команди, за да диктувате, редактирате и форматирайте документи.

Основни функции:

 • Възможности за реч към текст и транскрипция
 • Оптимизиран за Windows 11 и съвместим назад с Windows 10
 • Поддържа над 60 езика
 • Интеграция с различни бизнес приложения
 • Гласови команди за редактиране и форматиране на документи

Професионалисти:

 • Висока точност в разпознаването на речта
 • Поддържа широк спектър от езици
 • Интеграция с различни бизнес приложения
 • Подобрена производителност и ефективност

Минуси:

 • Скъпо в сравнение с други софтуер за разпознаване на реч
 • Изисква обучение за постигане на висока точност
 • Използването на тежки ресурси може да забави компютъра

7. NaturalReader

NaturalReader-Software

Софтуерът NaturalReader може да бъде изтеглен като настолна програма, предназначена за лична употреба. Тя ви позволява да конвертирате текст в реч и е съвместим с файлове с различни формати, включително документи на Microsoft Word, уеб страници, PDF файлове и имейли. Софтуерът разполага с естествено звучащи гласове, които могат да четат всеки текст в лесен за използване интерфейс. Той предлага еднократно плащане за вечен лиценз, което го прави рентабилно решение за тези, които се нуждаят от надежден софтуер за текст в реч. Софтуерът е достъпен за операционни системи Mac и Windows.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Изтеглете и инсталирайте софтуера.
 2. Изберете текста, който искате да прочетете.
 3. Изберете гласа и скоростта на четене.
 4. Натиснете бутона “Play”, за да започнете да четете.

Основни функции:

 • Поддържа множество файлови формати.
 • Предлага естествено звучащи гласове.
 • Лесен за използване интерфейс.
 • Предлага се за Mac и Windows.

Професионалисти:

 • Еднократно плащане за вечен лиценз.
 • Поддържа множество файлови формати.
 • Лесен за използване интерфейс.

Минуси:

 • Ограничени опции за персонализиране.
 • Налични ограничени гласове в сравнение с друг софтуер.

8. Braina Pro

Braina-Pro-Speech-Recognition-Software

Braina Pro е система за разпознаване на реч, която дава възможност на потребителите да се изразяват на над 100 езика, да променят статуса на социалните медии, да пускат музика и видеоклипове, да разглеждат интернет, да стартират приложения и уебсайтове и да постигнат други цели с словесни инструкции. Той е съвместим с операционните системи на Windows и може да автоматизира процесите и да подобри личната производителност.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Инсталирайте софтуера на компютър с Windows.
 2. Стартирайте програмата и активирайте разпознаването на речта.
 3. Говорете команди или диктувайте текст според нуждите.

Основни функции:

 • Поддържа диктовка на над 100 езика
 • Позволява гласовите команди за контрол на компютърните функции
 • Може да се използва за задачи за текст в реч и реч до текст
 • Поддържа автоматизация на задачи и процеси

Професионалисти:

 • Точно разпознаване на речта
 • Поддържа няколко езика
 • Предлага широка гама от функции и функции

Минуси:

Ограничена съвместимост с други операционни системи

9. Речеви бележки

Речеви бележки-Web-базирани-SPPECH-to-text-software

Речевите бележки са безплатно и уеб-базирано приложение за реч към текст, което може да препише речта ви в писмен текст. Той предлага чист и удобен за потребителя интерфейс, до който можете да получите достъп от всеки браузър без инсталация. Този софтуер се предлага и като приложение за Android и iOS, което може да бъде получено от техните подходящи магазини за приложения.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Отворете уебсайта на речта или приложението Android/iOS.
 2. Щракнете върху иконата на микрофон, за да запишете.
 3. Говорете ясно и бавно в микрофона на вашето устройство.
 4. Използвайте гласови команди или преки пътища на клавиатурата, за да добавите пунктуация или редактирайте вашия текст.
 5. Щракнете върху бутона за изтегляне, за да запазите вашата транскрипция на вашето устройство или облачно съхранение.

Основни функции:

 • Поддържа гласови команди и пунктуация
 • Автоматично запазва вашите преписи в облака
 • Може да експортира в различни формати, включително TXT, PDF и DOCX
 • Поддържа няколко езика
 • Може да се използва офлайн с премиум абонамент
 • Предлага клавиатура от реч към текст за устройства с Android

Професионалисти:

 • Потребителски и лесен интерфейс
 • Предлага широка гама от функции
 • Точността на транскрипцията е впечатляваща
 • Облачното съхранение гарантира, че вашите данни са безопасни и достъпни за множество устройства

Минуси:

 • Безплатната версия има ограничени функции
 • Приложението Android не предлага офлайн транскрипция без премиум абонамент
 • Може да бъде бавно при обработката на по -дълги записи

10. Sobolsoft

Sobolsoft-Software-Application

Sobolsoft е компания за разработка на софтуер, която предлага широка гама от софтуерни решения за различни индустрии. Компанията е основана през 2005 г. и е базирана в Луисвил, Кентъки, САЩ.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Посетете уебсайта на Sobolsoft и разгледайте избора им от софтуерни приложения.
 2. Изберете софтуера, който най -добре отговаря на вашите нужди и го изтеглете на вашия компютър.
 3. Инсталирайте софтуера и следвайте подканите, за да го настроите.
 4. Стартирайте софтуера и започнете да го използвате според инструкциите, предоставени в ръководството на потребителя, или помощната документация.

Основни функции:

 • Sobolsoft предлага над 1200 софтуерни приложения, обхващайки широк спектър от категории, включително бизнес, образование, финанси, мултимедия и комунални услуги.
 • Софтуерът може да се използва както в операционните системи на Windows, така и на Mac.
 • Софтуерът е удобен за потребителя и лесен за използване, с прост интерфейс и интуитивни контроли.
 • Sobolsoft предлага и персонализирани услуги за разработка на софтуер за фирми, които изискват специфични решения.

Професионалисти:

 • Sobolsoft предлага богат избор от софтуерни приложения, което улеснява потребителите да намерят решение, което да отговаря на техните нужди.
 • Софтуерът е лесен за използване, дори и за тези с ограничени технически умения.
 • Sobolsoft предлага достъпни цени за техния софтуер, което го прави достъпен за малкия бизнес и физическите лица.
 • Техните персонализирани услуги за разработка на софтуер могат да помогнат на предприятията да създават решения, съобразени с техните специфични нужди.

Минуси:

 • Някои потребители могат да намерят интерфейса и дизайна на софтуера на Sobolsoft да бъдат остарели в сравнение с по -новите софтуерни приложения.
 • Софтуерът на Sobolsoft може да не е толкова напреднал или богат на функция, колкото някои от по-скъпите алтернативи на пазара.
 • Опциите за поддръжка на клиенти на Sobolsoft са ограничени, като са налични само имейл и поддръжка на телефона.

11. Гласов пръст

гласов пръст

Voice Finger е софтуерна програма, която позволява на потребителите да контролират компютъра си без ръце, използвайки само гласа си. Той е проектиран предимно за хора с увреждания или наранявания, които им пречат да използват традиционна мишка и клавиатура. Ето някои ключови характеристики, плюсове и минуси на гласовия пръст, както и стъпки за използването му:

Стъпки за използване на инструмента

 1. Изтеглете и инсталирайте гласов пръст на вашия компютър с Windows.
 2. Отворете гласовия пръст и следвайте съветника за настройка, за да калибрирате микрофона си и да създадете гласовия си профил.
 3. Персонализирайте гласовите си команди по желание, като използвате вградения редактор.
 4. Започнете да използвате гласов пръст, за да контролирате компютъра си без ръце, като използвате вашите персонализирани гласови команди.

Основни функции:

 • Позволява компютърно управление на свободни ръце с гласови команди
 • Съвместим с операционните системи на Windows
 • Поддържа над 50 езика
 • Предлага разширени опции за персонализиране за създаване на гласови команди
 • Може да се използва с други помощни технологии

Професионалисти:

 • Дава възможност на хората с увреждания или наранявания да използват компютър по -лесно
 • Намалява риска от повтарящи се наранявания на напрежение от употреба на мишка и клавиатура
 • Спестява време и увеличава производителността за някои потребители
 • Може да бъде персонализиран според индивидуалните нужди и предпочитания
 • Поддържа широк спектър от езици

Минуси:

 • Може да изисква някаква първоначална настройка и обучение, които да се използват ефективно
 • Може да не е подходящ за потребители с определени увреждания или ограничения на гласа
 • Може да не работи добре в шумна или претъпкана среда
 • Може да бъде предразположена към грешки или недоразумения при разпознаване на гласови команди

12. Видра

OTTER-Реч към текст-софтуер

Видра.AI е софтуер за реч към текст, който осигурява транскрипция в реално време за аудио и видео записи. Софтуерът е достъпен за Windows 10, Mac, Android, iPhone, Web и като разширение на Chrome. Видра.AI предлага безплатна пробна версия за физически лица и абонаментни планове за екипи и фирми.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Регистрирайте се за видра.AI акаунт.
 2. Изтеглете видрата.AI Mobile App или разширение на Chrome.
 3. Влака видра.AI да разпознаете гласа си, като говорите в микрофона.
 4. Управлявайте персонализирани думи или фрази, за да увеличите точността.
 5. Импортирайте или записвайте аудио или видео за транскрипция.
 6. Редактирайте и споделяйте преписи със сътрудници.

Основни функции:

 • Транскрипция в реално време
 • Идентификация на високоговорителите
 • Персонализиран речник
 • Импортиране/експортиране на аудио и видео
 • Сътрудничество и споделяне

Професионалисти:

 • Точна транскрипция с помощта на усъвършенствани алгоритми за машинно обучение
 • Уприятен за потребителя интерфейс с персонализирани функции
 • Поддържа множество устройства и платформи
 • Предлага безплатна пробна версия за физически лица

Минуси:

 • Изисква интернет връзка за транскрипция
 • Ограничени опции за персонализиране за безплатна пробна версия

13. Microsoft Transcribe

Microsoft-Transcribe

Microsoft Transcript е програма за Windows, която превръща речта в писмен запис, като всеки оратор сегментира независимо. Приложението дава възможност на потребителите да се върнат през аудиото, като го възпроизвеждат и преразглеждат транскрипцията – прави ревизии, ако е необходимо. Пълният препис може да се съхранява като словен документ или вмъкнат фрагмент. Microsoft Transcribe е достъпен безплатно за потребители, които са се абонирали за Microsoft 365. Софтуерът е съвместим с Windows, Mac, Android, iPhone, Web и Chrome. Софтуерът изисква интернет връзка за преписване на аудио.

Стъпки за използване на инструмента

 1. Влезте в Microsoft 365 и отворете Word.
 2. В раздела “Начало” щракнете върху стрелката до “Dictate” и изберете “Transcribe” от менюто.
 3. Панелът “Transcripe” ще се отвори в дясната страна на прозореца.
 4. Изберете “Качване на аудио” и качете желания аудио файл.

Основни функции:

 • Преобразуване на реч към текст: Microsoft Transcripe използва усъвършенствана технология за разпознаване на реч, за да преобразува изговорените думи в текстов формат.
 • Разделяне на високоговорителите: Софтуерът може автоматично да идентифицира и отдели отделни високоговорители в аудио файла, което улеснява следването на разговор между множество хора.
 • Възпроизвеждане и редактиране: Microsoft Trenscripch предлага на потребителите начин да се върнат и да слушат определени части от записа, с точни времеви печати, за да ги променят или преразгледат.
 • Интеграция с Microsoft Office: Потребителите могат да запазят транскрипцията като документ на Word или.
 • Съвместимост с крос-платформа: Microsoft Transcribe е достъпен на множество платформи, включително Windows, Mac, Android, iPhone, Web и Chrome.
 • Базиран на абонамент: Софтуерът е достъпен безплатно за потребители, които са се абонирали за Microsoft 365.

Професионалисти:

 • Поддържа няколко езика
 • Възпроизвеждане на аудио време
 • Съвместим с различни устройства
 • Може да запази пълен препис като документ на Word

Минуси:

 • Изисква интернет връзка
 • Ограничено безплатно използване за абонати на Microsoft 365

14. Trint

Trint-реч към текст-софтуер

Trint е софтуер за реч към текст, който използва технология за изкуствен интелект и машинно обучение, за да конвертира аудио и видео съдържание в търсене, редактируем и споделен текст. Той е достъпен за използване на различни платформи, включително Windows 10, Mac, Android, iPhone, Web и Chrome.

Стъпки за използване на инструмента

 1. За да използвате Trint, следвайте тези стъпки:
 2. Регистрирайте се за акаунт в Trint на техния уебсайт.
 3. Качете вашия аудио или видео файл в Trint.
 4. Изчакайте Trint да препише вашето съдържание.
 5. Редактирайте преписания текст, използвайки инструментите за редактиране на Trint.
 6. Експортирайте преписания текст в желания формат.

Основни функции:

 • Точна технология за разпознаване на реч: Алгоритмите на AI захранване на Trint позволяват висока точност при преписване на аудио и видео съдържание.
 • Лесен за редактиране: Trint предоставя удобен за потребителя интерфейс, който лесно ви позволява да редактирате и коригирате преписания текст.
 • Текст за търсене: Преписаният текст може да се търси, което улеснява намирането на конкретни ключови думи и фрази.
 • Инструменти за сътрудничество: Trint предлага инструменти за сътрудничество, които ви позволяват да споделяте и сътрудничите на преписи с други в реално време в реално време.
 • Поддръжка на множество езици: Trint поддържа над 40 езика, включително английски, испански, френски, немски, италиански и португалски.

Професионалисти:

 • Висока точност: Технологията за разпознаване на речта на Trint е много точна, дори и в шумна среда.
 • Уприятен за потребителя интерфейс: Trint предоставя удобен за потребителя интерфейс, който е лесен за навигация.
 • Лесно за редактиране: Инструментите за редактиране на Trint са лесни за използване, а платформата предлага широк спектър от опции за персонализиране.
 • Инструменти за сътрудничество: Инструментите за сътрудничество на Trint дават възможност на потребителите да работят заедно в реално време, което го прави отличен инструмент за екипи.

Минуси:

 • Ограничен безплатен план: Безплатният план на Trint предлага ограничени функции и нисък лимит на транскрипция.
 • Липса на офлайн поддръжка: Trint изисква интернет връзка за преписване на съдържание, така че не е подходящо за области с лоша свързаност.
 • Загриженост за сигурността: Някои потребители може да са загрижени за сигурността на Trint, тъй като платформата обработва чувствително аудио и видео съдържание.

15. Светулки

Fireflies-Cloud на базата на реч към текст-софтуер

Светулки.AI е облачен базиран софтуер за реч към текст, който може да препише срещи в няколко приложения за видеоконференции, набирачи и аудио файлове.Светулки.Асистентът на AI на AI, Fred, прави лесно да се свържете с други приложения за видеоконференции като Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Webex, RingCentral, Aircall и други. Добавянето на Фред към срещата ви му позволява без усилие както аудио, така и видео за няколко минути, като същевременно предоставя автоматична транскрипция на споменатата медия. Поканата на бележника на всяка планирана среща е също толкова бързо направена с светулки.ai. Светулки.AI е достъпен в мрежата и може да се използва на Mac, Windows, Android и iPhone.

Стъпки за използване на инструмента

Потребителите могат да се регистрират за светулки.AI онлайн и свържете инструмента с тяхното предпочитано приложение за видеоконференции. След като се свържат, потребителите могат да поканят Notetaker на срещата и Fireflies.AI ще заснеме аудиото и видеото на срещата и ще генерира препис след няколко минути.

Основни функции:

Интеграция с популярни приложения за видеоконференции, лесни за използване, облачно базирани, AI асистент, заснемане на видео и аудио и генериране на преписи за минути за минути.

Професионалисти:

Лесен за използване, бърза транскрипция, интеграция с популярни приложения за видеоконференции и AI асистент, който да помогне в процеса на транскрипция.

Софтуерът може да не е подходящ за тези, които се нуждаят от пълна поверителност, тъй като е базиран на облак.

Защо ще ви трябва реч, за да изпращате текстови софтуер за Windows 10?

1. Спести време: Речта към текстов софтуер може да ви спести време чрез бързо конвертиране на аудио файлове в текст. Това може да бъде особено полезно при преписване на дълги аудио записи или интервюта. С Notta можете да спестявате до 10 часа седмично по време на транскрипция.

2. Сигурност и поверителност: Софтуер като NOTTA отговаря на изискванията на протоколите за сигурност като Secure Socket Layer (SSL), Общ регулация на защитата на данните (GDPR), интерфейс за програмиране на приложения (APPI) и Закона за поверителност на потребителите в Калифорния (CCPA). Цялата информация е защитена с протокола за отдалечен работен плот на Amazon Web Services (RDP) и решения за прости услуги за съхранение (S3). Notta може незабавно да разпознае речта или да изпраща аудио файлове на платформа за разпознаване на реч по сигурен, съвместим с HIPAA начин.

3. Страхотна помощ за хора, които губят слуха: Речта към текстовия софтуер може да бъде от голяма помощ за хората, които губят слуха си. Това може да им помогне да разберат по -добре разговорите и също така да им улеснят общуването с другите.

4. Повишена производителност: Речта към текстовия софтуер може да ви помогне да увеличите производителността си, като ви позволи бързо и точно да препишете аудио файлове. Това може да ви помогне да свършите повече за по -малко време.

5. Рентабилен: Речта към текстовия софтуер може да бъде рентабилна, тъй като не е нужно да наемате транскрипционист или да плащате за услуга за транскрипция. Notta е чудесен вариант за тези, които търсят рентабилна реч към текстовия софтуер.

Сравнение на софтуер за реч към текст за Windows

Име на инструмента Цена Маркирайте функцията Потребителска оценка
Нота Безплатно Транскрипция в реално време, разпознаване на високоговорители 4.6/5 звезди
Майкрософт Уърд Абонамент Диктовка на над 60 езика, гласови команди 4.4/5 звезди
Диктовка на прозорци Безплатно Работи офлайн, персонализиран речник 3.9/5 звезди
Разпознаване на речта на прозореца Безплатно Вградени в Windows, поддържа няколко езика 3.5/5 звезди
Гласово писане на Google Docs Безплатно Работи с Google Docs, поддържа много езици 4.3/5 звезди
Dragon Professional индивид Абонамент Високо точни, адаптивни команди 4.2/5 звезди
NaturalReader Безплатно до $ 99.50 Чете текст на глас, поддръжка на OCR 4.0/5 звезди
Braina Pro $ 49.99 AI личен асистент, гласови команди 3.8/5 звезди
Речеви бележки Безплатно Транскрипция в реално време, автоматично спестяване 4.1/5 звезди
Sobolsoft $ 19.99 Поддържа много аудио формати, партидна обработка 3.7/5 звезди
Гласов пръст $ 9.99 Операция без ръце, персонализирани команди 3.9/5 звезди
Видра Безплатно до $ 20/месец Сътрудничество в реално време, обобщаване на AI захранване 4.5/5 звезди
Преписване $ 20/месец Бързо и точно, поддържа много езици 4.3/5 звезди
Trint $ 48/месец Транскрипция и редактиране, поддържа много езици 4.2/5 звезди
Светулки Безплатно до $ 150/месец Сътрудничество в реално време, персонализирани команди 4.6/5 звезди

Често задавани въпроси

Q1: Какво е софтуер за реч към текст?

A1: Софтуерът за реч към текст е вид програма, която преобразува изговорените думи в писмен текст. Той използва алгоритми и изкуствен интелект за анализ и преписване на аудио входа.

Q2: Какви са ползите от използването на софтуер за реч до текст?

A2: Софтуерът за реч към текст може да бъде полезен инструмент за лица, които трябва да преписват големи количества аудио съдържание бързо и точно. Това може да бъде полезно и за хората, които имат увреждания, които затрудняват въвеждането, като тези със синдром на карпалния тунел или дислексия.

Q3: Какви са някои функции, които трябва да търсите в софтуера за реч към текст?

A3: Някои ключови функции, които трябва да търсите в софтуера от реч към текст, включват точност, скорост, лекота на използване, съвместимост с множество устройства и платформи и възможност за разпознаване и преписване на няколко езика.

Q4: Колко точен е софтуерът от реч и текст?

A4: Точността на софтуера от реч към текст може да варира в зависимост от няколко фактора, като качеството на аудио входа, сложността на езика, който се говори, и специфичния софтуер, който се използва. Някои програми, като Dragon Professional индивид, са известни с високите си проценти на точност, докато други могат да бъдат по -малко надеждни.

Q5: Кои са едни от най-добрите софтуерни програми за реч до текст?

A5: Някои от най-популярните и високо оценени софтуерни програми от реч към текст включват Microsoft Word, Google Docs Pyping, Dragon Professional Individe и Otter. Други опции включват NaturalReader, Transcribe, Trint и Fireflies.

Заключение:

След внимателна оценка на 15 AI софтуер за реч към текст, Notta се откроява като ясен победител като най-добрата реч към текстовия софтуер . Notta е усъвършенстван инструмент за разпознаване на реч, който може да се похвали с изключителна точност и скорост при преобразуване на изговорени думи в текст. Той е удобен за потребителя и поддържа няколко езика, включително английски, испански, френски, немски, италиански и португалски.

Една от най -поразителните характеристики на Нота е способността му да разпознава и преписва множество говорители в разговор, което го прави идеален за групови дискусии, срещи и интервюта. Неговият двигател за разпознаване на глас непрекъснато се учи и подобрява точността му с течение на времето, осигурявайки надеждни резултати с повишена употреба.

В обобщение, Notta е изключителен избор за физически лица и фирми, които търсят надежден, мощен и лесен за използване софтуер за реч до текст. Неговите усъвършенствани функции, несравнима точност и възможности за транскрипция на много високоговорители го отделят от конкуренцията, което го прави ясният победител в категорията на софтуера на AI към текста.

Тейлър е ръководител на маркетинга на съдържанието в Notta. Нейният опит е в създаването на съдържание, с над 6 години опит в SaaS Industries.

Три начина за използване на функция за реч към текст в Windows 10

Търсите ли начини да започнете да диктувате документите и текста си, като използвате само гласа си? Вместо да пишете думи усърдно на Windows 10, можете да използвате гласови команди под функция за разпознаване на реч, която интерпретира изговорената дума в операционната система за различни задачи.

В тази статия ще научите как да приготвите всичко и как да активирате реч към текст в Windows 10, като използвате три лесни за следване метода. Продължете да четете, за да го изследвате повече!

Безплатен и адаптивен зашеметяващ видео шаблон за вас:

Използвайте този шаблон

Използвайте този шаблон

Използвайте този шаблон

Използвайте този шаблон

Част 1. Как да активирате функцията за реч към текст в Windows 10

Софтуерът за диктовка на Microsoft е полезен за преписване на аудио в текст в Windows 10. Но може вече да не е активирано по подразбиране на вашата система, така че може да се наложи да направите бързо пътуване до настройките, за да я активирате.

За да се даде възможност за разпознаване на реч, настройте както следва.

Кликнете върху иконата на Windows и докоснете Настройките, след което изберете опцията за лесен за достъп. Можете също да стигнете до там, като натиснете Windows+I на вашата клавиатура.

Отидете на опцията за лекота на достъп

Отидете на опцията за лекота на достъп

В лявото меню щракнете върху Иконата на речта и под настройките на речта, включете бутона по -долу „Включете разпознаването на речта.”

Включете опцията за разпознаване на речта

Включете опцията за разпознаване на речта

Имайте предвид, че разпознаването на речта е достъпно само на английски, френски, немски, италиански, португалски, испански и опростени китайски.

След като стартирате функцията, трябва да я настроите, за да разпознаете гласа си.

Тук може да видите прозорец с молба да изберете микрофона, който искате да използвате за реч до текст. Изберете вашата опция и прочетете фразата на екрана, за да накарате системата да заснема и да разпознаете гласа си.

Завършете стъпката, като изберете дали искате да активирате компютъра или не да преглежда документи и имейл, за да му помогне да подобри точността на разпознаване на речта. Когато приключи, вие сте готови да въведете с гласа си на Windows 10.

Част 2. Използвайте реч, за да изпращате текст, за да въведете с гласа си

След като успешно настроите микрофона си, можете да започнете да пишете гласово на Windows 10.

Използвайте прекия път Windows + H, за да активирате функцията за гласова диктовка.

Диктовката автоматично ще се включи и ще ви подкани да започнете да говорите. Не забравяйте да говорите с пълни изречения и да кажете думи ясно, тъй като може да избегне бъркотията с вашия поток от писане, когато софтуерът се опита да настигне темпото ви.

Започнете да диктовка

Започнете да диктовка

За да го включите отново, просто кажете, спрете да диктувате. Когато свърши, проверете документа си и го запазете.

Част 3. Как да активирате речта към текст в Word на Windows 10

Аудио диктовката е достъпна и в Microsoft 365 с микрофон и надеждна интернет връзка. Това е бърз начин да извадите мислите си, да създадете очертания и да си правите бележки. Просто следвайте стъпките по -долу, за да използвате тази функция в Word.

Регистрирайте се в Microsoft 365 и се уверете, че вашият микрофон е наличен. След това отворете нов или съществуващ файл и отидете вкъщи> диктувайте.

Изчакайте да се включите диктатния бутон и започнете да работите.

Говорете думите си и ще видите, че текстът се появява на екрана.

Част 4. Лесен начин за преписване на глас в текст на Windows 10

Ами ако искате да използвате видео с глас? Възможно ли е автоматично да се преписва глас на текст? Flexclip Online Video Editor с функция от реч до текст може да бъде вашият безопасен залог.

С поддръжката на алгоритъма на зрял AI, Flexclip може да идентифицира аудио на 140+ езика с множество акценти на вашите видеоклипове и автоматично да го препише на текст с висока точност и точен времеви марки. Освен това ви позволява да персонализирате текстовите стилове, цветът, подравнявате и променяте дължината на подзаглавието.

Освен това, той ви предоставя стилно облекло, регулируеми шаблони, обширна медийна библиотека, саундтрак-роялти, за да ви помогне да разгърнете креативността за създаване на зашеметяващи видеоклипове.

Как да използвате аудио за текстово функция на Windows 10 с помощта на Flexclip

Ето стъпките, за да превърнете аудиото си в текст за минути. Проверете го точно сега!

Отидете на Flexclip и качете медийни ресурси от вашия компютър, мобилни или социални медийни платформи като Instagram.

Качете медийни ресурси за FlexClip

Качете медийни ресурси за FlexClip

Добавете вашите кадри към времевата линия и отрежете нежеланите части, ако е необходимо.

Изрежете нежелани части

Изрежете нежелани части

Преминете към Subtitle> Auto AI Subtitle> Изберете източника на езика във вашето видео> Изберете Line Subtitle Line и стил> Натиснете бутона за генериране. Сега започва да превръща аудиото ви в субтитри.

Активирайте функцията за субтитри на AI

Активирайте функцията за субтитри на AI

Преминете към Subtitle> Auto AI Subtitle> Изберете източника на езика във вашето видео> Изберете Line Subtitle Line и стил> Натиснете бутона за генериране. Сега започва да превръща аудиото ви в субтитри.

Променете стила на субтитри

Променете стила на субтитри

Чувствайте се свободни да усъвършенствате видеото си със звукови ефекти, плавни преходи, забавни елементи. След това запазете творението си на локално или го споделете с голяма лекота.

Добавете звуков ефект към видеоклипа

Добавете звуков ефект към видеоклипа

Долния ред

Това е всичко за това как да използвате речта за текст на Windows 10. Функцията за разпознаване на речта ви позволява да получавате документи чрез гласово въвеждане. Докато ако имате нужда от гъвкави и безплатни начини, Flexclip е хубав вариант, можете да опитате. Сега е твой ред!

Редактор на Flexclip /

Професионално по редактиране на видео и видео маркетинг, бихме искали да дадем някои конструктивни съвета и трикове, за да помогнем на нашите потребители да правят фантастични видеоклипове.

Flexclip Video Maker

Най -лесният начин да ви помогнем да създадете персонализирани видеоклипове, не са необходими дизайнерски умения.

Най -добрата реч към текстовия софтуер за Windows 10

Най -бързата скорост на писане, записана някога, е 212 думи в минута – но осъзнавате ли, че говорите много по -бързо от това? С правилния софтуер за реч към текст можете да поставите думи на страницата значително по-бързо, отколкото някога бихте могли да напишете. Освен това има допълнителното предимство от спасяването на китките ви от прекомерно напрежение.

В Windows 10 има множество опции за софтуер за реч към текст, но може да е трудно да стесните най-добрите снимки. Ние’VE изследва както безплатните, така и платените опции, за да ви помогне да изберете подходящия софтуер за вас.

Съдържание

Най -добрата реч към текстовия софтуер за Windows 10

Това са най-добрите софтуерни опции за реч до текст в Windows 10.

Разпознаване на речта на Windows 10

Windows 10 включва вграден софтуер за диктовки. Можете да го активирате почти всеки път, когато трябва да въведете текст, като напишете Windows + З, Но първо, трябва да се уверите, че функцията е включена. Отворен Настройки > поверителност > Реч и щракнете върху превключването до На.

След като направите това, можете да говорите във вашия микрофон и Windows ще препише това, което казвате. Целият този параграф е написан с помощта на вграден софтуер за реч към текст на Windows.

Не е’t перфектно – например, не го прави’винаги получавайте правилно капитализирането и трябва да изричате бавно, за да бъдете разбрани. Но ако трябва да напишете текст и можете’t тип, то’S солиден безплатен вариант.

Дракон естествено изпиращ

Dragon NaturallySpeaking, често просто наричан Dragon или Dragon Nuance, е може би най-добрият софтуер за реч към текст за всяка платформа. Софтуерът е невероятно адаптивен и мощен, което позволява на потребителите да въвеждат дори съставени думи, които след това ще разпознаят по-късно.

Въпреки че има Mac-базирани версии на Dragon, той винаги е работил по-добре за Windows-всъщност Microsoft придоби правата върху софтуера миналата седмица. Много професионални автори се кълнат в Dragon като един от инструментите в колана си, но софтуерът е’t ограничен единствено до света на фантастиката.

 • Множество опции за работен процес, включително Dragon Professional, Dragon Legal и Dragon Law -Opporty
 • Облачни версии на Dragon, които могат да се използват на мобилни устройства
 • Висока точност на разпознаване на думи
 • Персонализиран въвеждане и разпознаване на думи

Драконът може да се използва и за навигация в компютъра ви чрез глас. То’е полезен инструмент за тези с увреждания, които могат’не използвайте мишка или клавиатура. Недостатъкът е, че Dragon носи висока цена, започвайки от 200 долара за софтуера Dragon Home.

Видра

Otter е облак базиран инструмент от реч към текст, наличен за потребители на Windows с отлична точност и скорост на транскрипция. Тъй като цялата транскрипция се извършва в облака, потребителите с по -стари компютри все още могат да използват видра, без да се притесняват от системните изисквания.

 • До 600 минути на месец по своя безплатен план
 • Ниско разходи платени опции на 8 долара.33 на месец годишно или 12 долара.99 месечно
 • До 200 персонализирани думи и до 6000 минути запис на месец на платен план
 • Мощната функция за търсене ви позволява да търсите преписа за конкретна дума или фраза
 • Абонаментни планове, фокусирани върху бизнеса, които позволяват на множество потребители да работят по един проект

Всичко, което трябва да използвате пълноценно от видра, е висококачествен микрофон. Колкото по -добър е вашият микрофон, толкова по -ясно е входът. Можете да видите видрата работа в реално време, да редактирате транскрипцията и да вмъкнете изображения и бележки.

Преписване

Transcribe е инструмент за транскрипция, насочен към поверителност. По -тежкият фокус върху призивите за поверителност към потребителите, които могат да бъдат разкрити привилегирована информация.

 • Качени записани аудио клипове, за да ги препишат.
 • Препишете аудио в текст в реално време
 • Използвайте вградения разширител на текст за общи фрази
 • Свържете педала на краката, за да стартирате и спрете аудиото
 • Две ценови нива: самостоятелна транскрипция на $ 20 на година или автоматична транскрипция на $ 6 на час

Ако прекарвате много време на компютъра и усещате напрежението в китките си, опитайте диктовете. Гледането на думите ви да се появяват на екрана е интересно и ви позволява да бъдете много по -продуктивни, като същевременно спестявате китките си.

Кой избор е подходящ за вас?

Ако използвате гласова транскрипция само от време на време, тогава инструментите по подразбиране, налични в Windows 10 или с Otter, ще се справят добре. От друга страна, ако искате да напишете книга и възнамерявате да използвате силно реч, за да изпратите текст, тогава драконът естествено е чудесен вариант. Докато е скъпо, то’s един от най -адаптивните и гъвкави инструменти на пазара.

Ако предпочитате да говорите в устройство за запис и да препишете текста по -късно, тогава Transcripe е най -добрият избор. Лесно превежда речта в текст, но високата ценова точка може да бъде прекомерна за тежки потребители. Независимо от предвидената ви цел, речта на текстовия софтуер може да пощади китките ви и да ви спести много време. Опитайте сами и решете дали искате да го използвате по -често.

Патрик е технологичен писател, базиран в Атланта, с опит в програмирането и интелигентната технология за дома. Когато е’Т писане, нос до шлифовъчния камък, той може да бъде намерен в крак с най -новите разработки в света на технологиите и да увеличи играта си за кафе. Прочетете пълната биография на Патрик

Абонирайте се в YouTube!

Наслаждавахте ли се на този съвет? Ако е така, разгледайте нашия собствен канал в YouTube, където покриваме Windows, Mac, софтуер и приложения, и имаме куп съвети за отстраняване на проблеми и видеоклипове с инструкции. Щракнете върху бутона по -долу, за да се абонирате!