Как да започнете с приложението Mail на Windows 10

Персонализиране на известия по имейл

Вграденото приложение за поща на Windows 10: Всичко, което трябва да знаете

Пощенският клиент в Windows 10 е лесен за настройка и има прост, удобен за докосване интерфейс, но е в състояние да обработва дори сложни сценарии за имейл с апломб.

От Майкъл Мучмор

Водещ софтуерен анализатор

Моят опит

PC хардуерът е хубав, но не е много полза без иновативен софтуер. Преглеждам софтуера за PCMAG от 2008 г. и все още получавам удар, като видя какво е новото в софтуера за редактиране на видео и снимки и как операционните системи се променят с течение на времето. Бях привилегирована да се откажа от историята на последния печат на PC Magazine, Прегледът на Windows 7 и бях свидетел на всяка печалба на Microsoft и погрешно стъпка до най -новия Windows 11.

22 юли 2015 г

https: // www.pcmag.com/news/windows-10-построени в поща-приложение-всичко трябва да знаете

Възползвайки се от вграденото приложение за поща на Windows 10

Новите приложения по подразбиране са част и парцел от големи нови версии на Windows. Отдавна е Outlook Express, а новият клиент на Windows 10 е тук, за да запълни ролята си, сега с поддръжка на допир и нов минималистичен, плосък дизайн. Това също е голям напредък над Windows 8.1 приложение за поща, което въпреки това съм използвал със удовлетворение. Тук ще разгледам по -отблизо възможностите на приложението за пощенски клиент, за да разбера дали е достоен да бъде вашият клиент по подразбиране по подразбиране.

Настройване на поща в Windows 10
Ако вече сте настроили приложението по подразбиране на Windows Mail на Windows 8.X компютър, сте готови веднага щом свържете компютъра с вашия акаунт в Windows. Намерих това едно от най -готините неща за съвременните прозорци: Синсинсирането на настройките включва пълни идентификационни данни за имейл. Това не е нещо, което дори можете да кажете за екосистемата на Apple. Ако вляза в акаунта си в Apple на Mac и след това на iPhone, все пак трябва да настроя пощенските си акаунти поотделно на всяко устройство. Не е така с Windows 10: Всичко просто работи.

Ако трябва да настроите вашия пощенски акаунт за първи път, клиентът на пощата поддържа всички стандартни пощенски системи, включително (разбира се) Outlook.com, замяна, gmail, yahoo! Поща, iCloud и всеки поп или IMAP акаунт, който може да имате. (Поп не е избор с Windows 8.1 пощенски клиент, който изисква превъзходния IMAP.) Просто въведете вашия адрес и парола за всеки от типовете акаунти и пощата ще разбере необходимите настройки на сървъра. Голямо предимство на използването на клиента на пощата, а не само на версията на уеб браузъра на вашия имейл е, че в панела за известия на Центъра за действие ще се появят нови съобщения, от които можете да отговорите.

Интерфейс
Както споменах, интерфейсът на Mail е резервен и ясен, най -вече излизане от пътя, за да можете да се концентрирате върху съдържанието на вашия имейл. Входящият изглед показва ляв релс от бутони, който можете да разширите с иконата на три бара “хамбургер”. В горната част са три просто проектирани бутона, плюс знак за стартиране на нов имейл, икона на главата и рамото за превключване между множество акаунти и бутон за папки. Отдолу са още четири бутона, за поща, календар, обратна връзка и настройки. Бутонът за поща изглежда излишен, тъй като вече сте в пощата, но може би е за съгласуваност с интерфейса на календара на приложението.

Когато нямате отворен имейл, ще видите облачно изображение в десния панел, където обикновено се показва съдържание на пощата; Можете да промените това на всяко изображение по ваш избор.

Полейте действията са ново лакомство за потребителите на Windows Mail. Те ще бъдат познати от клиентите на смартфон по пощата. Пълнене при въвеждане на поща от ляво надясно го маркира и отдясно на лявата архива го – Използва се за потребители на сензорен екран. За потребителите на клавиатурата и мишката имате бутони за бързо действие на задържане и за тези действия плюс изтриване. И в двата режима бутонът с множество селекции ви позволява да отмените квадратчетата във всяка поща до архив, изтриване или преместване с плъзгане и пускане в папка. Можете да промените действията на прекарването на други действия, като например маркиране като четене или изтриване на пощата.

Изгледът на разговора на пощата е лесен за използване. Има триъгълна указател до записи с множество съобщения; Просто докоснете това, за да разширите разговора. За парите ми това мнение е безкрайно по -ясна от изгледа на византийския разговор на Gmail, с всички тези срутени съобщения и различни полета за отговор и по някое време не се показва опция за отговор.

Дори в режим на таблет намерих бутони за интерфейс малко, въпреки че успях да докосна тези, които исках на Microsoft Surface Pro 3.

Съставяне на имейли
Когато докоснете знака Big Plus, виждате много прост панел, композиращ по пощата. Въвеждането в адресното поле се спуска с автокомплементен списък на контактите, започващи с буквите, които въвеждате, като най -често се появяват имейл контакти в горната част. Докато въвеждате текст на съобщенията, опциите за формат ви позволяват да прилагате смели, курсив и подценяване на стилове и падащо поле ви позволяват да преминете още по -дълбоко във форматирането, оставяйки ви да сменяте шрифта, размера, цвета и подчертаването. Можете дори да използвате дузпи или подпис и суперскрипт.

Въпроси:

 1. Как да настроите поща в Windows 10?
  • За да настроите Mail в Windows 10, просто свържете акаунта си в Windows с приложението по подразбиране на Windows Mail. Това позволява синхронизиране на настройки, включително идентификационни данни за имейл.
 2. Какви видове пощенски системи се поддържат от пощенския клиент в Windows 10?
  • Пощенският клиент в Windows 10 поддържа всички стандартни пощенски системи, включително Outlook.com, замяна, gmail, yahoo! Поща, iCloud и поп или IMAP акаунти. Windows 8.Пощенският клиент на 1 изисква IMAP, тъй като POP не е опция.
 3. Какви предимства имат използването на пощенския клиент, като се използва версията на имейл на уеб браузъра?
  • Използването на пощенския клиент вместо версията на имейл браузъра позволява нови известия за съобщения в панела за известия на Центъра за действие, от който можете лесно да отговорите.
 4. Как бихте описали интерфейса на приложението Mail в Windows 10?
  • Интерфейсът на приложението Mail в Windows 10 е резервен и ясен, с ляв релс от бутони, който може да бъде разширен с помощта на иконата на три бара “хамбургер”. Горната част на интерфейса разполага с бутони за стартиране на нов имейл, превключване между множество акаунти и достъп до папки, докато дъното включва бутони за поща, календар, обратна връзка и настройки.
 5. Какви са действията за пръст на пръст, налични в приложението Mail за Windows 10?
  • Действията на пръст в приложението Mail за Windows 10 позволяват на потребителите да маркират имейли, като плъзгат отляво надясно, и архивират имейли, като плъзгат отдясно на ляво. Тези действия са полезни за потребителите на сензорен екран, докато потребителите на клавиатурата и мишката могат да използват бутони за бързо действие на задържане над движението.
 6. Какъв е изгледът на разговора в приложението Mail за Windows 10?
  • Изгледът за разговор в приложението Mail за Windows 10 позволява на потребителите лесно да преглеждат и разширяват разговорите по имейл. Записите с множество съобщения съдържат триъгълна указател, който може да бъде подслушван за разширяване на разговора.
 7. Потребителски ли е интерфейсът за пощенски приложения в режим на таблет?
  • В режим на таблети някои потребители могат да намерят бутоните на интерфейса в приложението Mail малко малко. Въпреки това, на устройства като Microsoft Surface Pro 3, все още е възможно да докоснете желаните бутони.
 8. Какви опции са достъпни за форматиране на имейли в приложението по пощата?
  • Когато композират имейли в приложението Mail, потребителите имат възможност да прилагат смели, курсиви и подчертани стилове, използвайки опциите за формат. Освен това, падащото поле позволява по -усъвършенствано форматиране, включително смяна на шрифта, размера, цвета и подчертаването. Зачеркване, индекс и суперскрипт също са достъпни опции.
 9. Можете ли да персонализирате известията по имейл в приложението Mail?
  • Да, известията по имейл в приложението по пощата могат да бъдат персонализирани. Потребителите могат да избират да получават известия за нови съобщения в панела за известия на Центъра за действие.
 10. Каква роля играе приложението Mail в Windows 10?
  • Приложението по пощата е пощенският клиент по подразбиране в Windows 10, замествайки по -стари приложения като Outlook Express. Той предлага интерфейс, подходящ за докосване и минималистичен, плосък дизайн.
 11. Как приложението Mail в Windows 10 се сравнява с предишните версии?
  • Приложението по пощата в Windows 10 е значително подобрение спрямо Windows 8.1 Приложение за поща. Той предлага поддръжка на допир и по -напреднал набор от функции. Потребители, които използваха Windows 8.1 приложение по пощата вероятно ще намери версията на Windows 10 по -удовлетворяваща.
 12. Може ли приложението по пощата да се използва както на компютри, така и на смартфони?
  • Да, приложението по пощата може да се използва както на компютри, така и на смартфони. На Windows 10 Mobile, работещ на смартфони и фаблети, приложението се нарича Outlook Mail, докато на компютри просто се нарича поща.

Как да започнете с приложението Mail на Windows 10

Персонализиране на известия по имейл

Вграденото приложение за поща на Windows 10: Всичко, което трябва да знаете

Пощенският клиент в Windows 10 е лесен за настройка и има прост, удобен за докосване интерфейс, но е в състояние да обработва дори сложни сценарии за имейл с апломб.

От Майкъл Мучмор

Майкъл Мучмор

Водещ софтуерен анализатор

Моят опит

PC хардуерът е хубав, но то’не се възползват много без иновативен софтуер. I’Преглед на софтуера за PCMAG от 2008 г. и все още получавам ритник, като видя какво е новото в софтуера за редактиране на видео и снимки и как операционните системи се променят с течение на времето. Бях привилегирована да се откажа от историята на последния печат на PC Magazine, Прегледът на Windows 7 и аз’VE стана свидетел на всяка победа на Microsoft и погрешно до най -новите Windows 11.

22 юли 2015 г

https: // www.pcmag.com/news/windows-10-построени в поща-приложение-всичко трябва да знаете

Възползвайки се от вграденото приложение за поща на Windows 10

Новите приложения по подразбиране са част и парцел от големи нови версии на Windows. Отдавна е Outlook Express, а новият клиент на Windows 10 е тук, за да запълни ролята си, сега с поддръжка на допир и нов минималистичен, плосък дизайн. Това също е голям напредък над Windows 8.1 приложение за поща, което въпреки това съм използвал със удовлетворение. Тук ще разгледам по -отблизо възможностите на приложението за пощенски клиент, за да разбера дали е достоен да бъде вашият клиент по подразбиране по подразбиране.

Windows 8 включва много основно модерно приложение за поща, което беше подобрено в 8.1 С неща като плъзгане и пускане за преместване на поща сред папки. Това ново приложение за Windows 10 Mail, което се предлага предварително инсталирано заедно с календара, всъщност е част от безплатната версия на Office Mobile Productive Suite на Microsoft’s Office. Нарича се Outlook Mail на Windows 10 Mobile, работещ на смартфони и фаблети, но просто обикновена поща на Windows 10 за компютри. Това е още една причина, заедно с другите приложения за офис, които ще бъдат безплатни в Windows Store, за да направят безплатния надстройка до Windows 10.

Настройване на поща в Windows 10
Ако вече сте настроили приложението по подразбиране на Windows Mail на Windows 8.х Компютър, сте готови веднага щом свържете компютъра с вашия акаунт в Windows. Намерих това едно от най -готините неща за съвременните прозорци: Синсинсирането на настройките включва пълни идентификационни данни за имейл. Това не е нещо, което дори можете да кажете за екосистемата на Apple. Ако вляза в акаунта си в Apple на Mac и след това на iPhone, все пак трябва да настроя пощенските си акаунти поотделно на всяко устройство. Не е така с Windows 10: Всичко просто работи.

Ако трябва да настроите вашия пощенски акаунт за първи път, клиентът на пощата поддържа всички стандартни пощенски системи, включително (разбира се) Outlook.com, замяна, gmail, yahoo! Поща, iCloud и всеки поп или IMAP акаунт, който може да имате. (Поп не е избор с Windows 8.1 пощенски клиент, който изисква превъзходния IMAP.) Просто въведете вашия адрес и парола за всеки от типовете акаунти и пощата ще разбере необходимите настройки на сървъра. Голямо предимство на използването на клиента на пощата, а не само на версията на уеб браузъра на вашия имейл е, че в панела за известия на Центъра за действие ще се появят нови съобщения, от които можете да отговорите.

Интерфейс
Както споменах, интерфейсът на Mail е резервен и ясен, най -вече излизане от пътя, за да можете да се концентрирате върху съдържанието на вашия имейл. Входящият изглед показва ляв релс от бутони, който можете да разширите с иконата на три бара “хамбургер”. В горната част са три просто проектирани бутона, плюс знак за стартиране на нов имейл, икона на главата и рамото за превключване между множество акаунти и бутон за папки. Отдолу са още четири бутона, за поща, календар, обратна връзка и настройки. Бутонът за поща изглежда излишен, тъй като вече сте в пощата, но може би е за съгласуваност с интерфейса на календара на приложението.

Когато нямате отворен имейл, ще видите облачно изображение в десния панел, където обикновено се показва съдържание на пощата; Можете да промените това на всяко изображение по ваш избор.

Полейте действията са ново лакомство за потребителите на Windows Mail. Те ще бъдат познати от клиентите на смартфон по пощата. Пълнене при въвеждане на поща от ляво надясно го маркира и отдясно на лявата архива го – Използва се за потребители на сензорен екран. За потребителите на клавиатурата и мишката имате бутони за бързо действие на задържане и за тези действия плюс изтриване. И в двата режима бутонът с множество селекции ви позволява да отмените квадратчетата във всяка поща до архив, изтриване или преместване с плъзгане и пускане в папка. Можете да промените действията на прекарването на други действия, като например маркиране като четене или изтриване на пощата.

Изгледът на разговора на пощата е лесен за използване. Има триъгълна указател до записи с множество съобщения; Просто докоснете това, за да разширите разговора. За парите ми това мнение е безкрайно по -ясна от изгледа на византийския разговор на Gmail, с всички тези срутени съобщения и различни полета за отговор и по някое време не се показва опция за отговор.

Дори в режим на таблет намерих бутони за интерфейс малко, въпреки че успях да докосна тези, които исках на Microsoft Surface Pro 3.

Съставяне на имейли
Когато докоснете знака Big Plus, виждате много прост панел, композиращ по пощата. Въвеждането в адресното поле се спуска с автокомплементен списък на контактите, започващи с буквите, които въвеждате, като най -често се появяват имейл контакти в горната част. Докато въвеждате текст на съобщенията, опциите за формат ви позволяват да прилагате смели, курсив и подценяване на стилове и падащо поле ви позволяват да преминете още по -дълбоко във форматирането, оставяйки ви да сменяте шрифта, размера, цвета и подчертаването. Можете дори да използвате дузпи или подпис и суперскрипт.

Отделен бутон за параграф отпада изборите за куршуми и номериране, вдлъбнатина, подравняване и разстояние между линията. С една дума, имате безплатен рейтинг, за да стилизирате съобщението си на вкус.

Разделът Вмъкване предлага четири прозрачни бутона за добавяне на файлове, таблици, снимки и връзки към вашия имейл тяло. Всяка от тях е нещо като подмножество от менютата в безплатното приложение за думи, което се предлага в магазина за приложения. Например, когато вмъкнете снимка, можете да я преоразмерите и да го препозиционирате и дори да изрязвате и да завъртите. Опциите на таблицата включват автоматично прилепване на съдържанието, въртене на текста, цветни модели и опции за ред на заглавката, но не можете да сортирате колони. Можете да посочите имейл с голямо значение (с червена възклицателна точка) или ниско значение (със зелена стрелка надолу). И накрая, можете да проверявате работата си.

Пътят към пощата?
Въпреки че приложението Mail е предназначено за докосване, използването му с клавиатура и мишка е напълно естествено и течно. Това е ясен интерфейс, който работи добре и в двата сценария. Възможността за свързване на множество акаунти и избори за форматиране на течности и вмъкване означава, че това зависи от всички, освен най-взискателните задачи по имейл. Интеграцията с Центъра за действие е друг плюс за приложението, както е фактът, че след като го настроите на едно устройство на Windows 10, всеки друг, в който влезете, няма да изисква никаква настройка.

Вземете най -добрите ни истории!

Запиши се за Какво ново сега За да се доставят нашите най -добри истории във вашата пощенска кутия всяка сутрин.

Как да започнете с приложението Mail на Windows 10

Приложението за поща за Windows 10 включва всички основни функции за управление на един или няколко имейл акаунти и в това ръководство ще ви покажем как да започнете.

Windows 10 идва с приложението Mail, което е новият ви клиент по подразбиране, за да свърже и управлява всичките ви имейл акаунти от едно изживяване, без да се налага да зареждате различни уебсайтове, за да проверявате имейлите си.

Въпреки че наборът от функции не е толкова голям, колкото този, намерен във настолната версия на Outlook, приложението Mail за Windows 10 включва всички основни функции, които повечето потребители ще трябва да управляват потока от имейли ежедневно ежедневно. И поддържа всички популярни услуги, като Outlook, Exchange, Yahoo, Gmail, iCloud и други услуги, използвайки персонализирана поп и IMAP конфигурация.

В това ръководство за Windows 10 ще ви преведем през стъпките, за да започнете с вграденото изживяване по пощата.

Как да започнете да използвате приложението Mail на Windows 10

Приложението по пощата е един от най -пълните и лесни за използване безплатен клиент за управление на един или множество имейл акаунти и ето стъпките за започване:

 • Добавяне на нов имейл акаунт
 • Добавяне на множество имейл акаунти
 • Промяна на настройките на имейл акаунта
 • Проверка и отговор на имейли
 • Съставяне на първия си имейл
 • Персонализиране на изживяването на приложението по пощата
 • Премахване на имейл акаунти
 • Възстановяване на приложението по пощата

Добавяне на нов имейл акаунт

За да започнете с приложението, първо трябва да свържете поне една имейл услуга, като използвате тези стъпки:

 1. Отворен Започнете.
 2. Търся Поща, и щракнете върху горния резултат, за да отворите преживяването.
 3. Щракнете върху Добавяне на профил бутон.
 1. Изберете услуга и продължете с указанията на екрана. Или изберете вашия имейл акаунт от списъка, ако е приложимо.
 1. Щракнете върху Свършен бутон.
 2. Повторете стъпките Не. 3, 4, и 5 За да конфигурирате допълнителни акаунти по време на първоначалната настройка. В противен случай щракнете върху Отидете в Inbox бутон.

След като изпълните стъпките, можете да започнете да използвате приложението Mail, за да управлявате имейлите си.

В случай, че трябва да настроите акаунт от която и да е от поддържаните услуги, обикновено трябва само да въведете вашия адрес и парола, тъй.

Добавяне на множество имейл акаунти

Ако искате да добавите няколко имейл акаунти след първоначалната настройка, използвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Щракнете върху Управление на акаунти Опция в десния прозорец.
 1. Щракнете върху Добавяне на профил бутон.
 1. Изберете услугата за електронна поща, която искате да добавите.
 1. Продължете с указанията на екрана, за да добавите акаунта.

След като изпълните стъпките, можете да повторите инструкциите за конфигуриране на допълнителни акаунти, които искате да управлявате с приложението.

Промяна на настройките на имейл акаунта

В зависимост от имейл услугата, която използвате, можете да коригирате някои различни настройки на акаунта с тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Щракнете върху Управление на акаунти в десния прозорец.
 4. Изберете акаунта, който искате да промените настройките.

В страницата „Настройки на акаунта“ можете да промените името на акаунта, като използвате по -описателно име в левия прозорец на приложението.

Щракване върху Променете настройките за синхронизиране на пощенската кутия Опцията ще отвори друга страница, където можете да контролирате различни настройки.

Използвайки Изтеглете ново съдържание Падащо меню, можете да посочите кога приложението трябва да извлече нови имейли от вашия акаунт.

Ако използвате дозирана връзка, можете дори да изчистите Винаги изтегляйте пълното съобщение и интернет изображения За да запазите данни или да предотвратите изтеглянето на злонамерено съдържание.

Използвайки Изтеглете имейл от Падащото меню, възможно е да посочите броя на имейлите, които искате да видите във входящата си кутия за работния плот.

В допълнение, под Опции за синхронизиране, Можете да решите дали приложението трябва да синхронизира само имейли или календар и контакти, до които след това можете да получите достъп, използвайки съответно приложенията на календара и хората.

Проверка и отговор на имейли

Проверката и отговора на имейли не се различава от опита, който получавате в мрежата или от други клиенти.

За да видите и отговорите на имейлите, използвайте следните стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Изберете акаунта, за да изпратите нов имейл от левия прозорец.
 3. Под “Папки”, изберете списъка с имейли.
 4. В списъка със съобщения изберете имейла, който искате да прочетете, който ще се отвори в панела за четене вдясно.Бърз съвет: Ако имате нужда от повече място за преглед или композиране на имейли, винаги можете да срутите левия прозорец с помощта на бутона за меню Hamburger в горния ляв ъгъл.

Ако папката, до която трябва да получите достъп, не е в списъка, щракнете върху | Повече ▼ Опция, или изберете папката, която искате да видите, или щракнете с десния бутон върху папката, която искате, и изберете Добави към любими опция, така че винаги ще се появява под “папки.”

След като сте в имейла, можете да използвате лентата с инструменти за четене, за да отговорите, да препратите съобщението на друг човек, да архивирате, изтриете или зададете флаг.

При щракване върху меню (Три-пунктиран) Бутон В крайната лява част, можете да получите достъп до допълнителни опции, за да преместите имейла в друга папка, маркирайте като спам, печат и други.

Ако не виждате желания от вас имейл, над панела Списък с съобщения, можете да използвате полето за търсене, за да го намерите. Освен това е възможно да използвате падащото меню вляво, за да сортирате списъка по много начини да намерите или управлявате имейлите си.

Съставяне на първия си имейл

Изработването и изпращането на съобщение е прост процес, просто следвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Изберете акаунта, който искате да използвате, за да изпратите нов имейл от левия прозорец.
 3. Щракнете върху Нова поща Бутон от левия прозорец.
 4. В полето “to” въведете имейл адреса на получателя.Бърз съвет: Можете да изпращате един и същ имейл до няколко души, като разделите всеки адрес, като използвате запетая (;).
 5. В полето „Тема“ въведете заглавие за имейла.
 1. Щракнете върху тялото на съобщението, за да започнете да пишете вашия имейл.

Докато пишете съобщението си, ще забележите, че Формат Разделът вече е достъпен с инструменти за форматиране на текст, списъци, заглавия и опции за отмяна и повторно съдържание.

Ако искате да изпратите файл, можете да използвате Вмъкнете раздела и щракнете върху Файлове бутон. Освен това, използвайки този раздел, можете също да изпращате снимки, връзки и дори да създавате таблици.

The Рисувам Разделът включва инструментите, за да ви позволи да пишете имейли с помощта на естествен почерк. За да започнете, щракнете върху Рисуване на платно Бутон, изберете Химилка или Маркер че искате да използвате и започнете да пишете.

В Настроики Раздел, ще намерите опциите за задаване на флаг, за да посочите, че съобщението съдържа високо или ниско приоритетно съдържание, проверете за правописни грешки, преди да изпратите имейла и опции за увеличаване и намиране на съдържание в тялото.

След като приключите с писането на съобщението, можете да щракнете върху Изпратете бутон в горния десен ъгъл или щракнете върху Изхвърлете Бутон за изтриване на съобщението.

Персонализиране на изживяването на приложението по пощата

Въпреки че приложението Mail е създадено, за да предостави основно изживяване за управление на имейл акаунти, е възможно да се контролират различни аспекти на приложението, някои от които включват настройки за персонализиране на външния вид и усещането, известията, подписа и много повече.

Персонализиране на фоновото изображение, цвят и режим

За да зададете фоновото изображение, цветовият акцент и превключвате между тъмния и светлинния режим, използвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Изберете Персонализация опция.

На тази страница можете да промените цветовия акцент за изживяването, превключвате между светлината и тъмния режим или можете да позволите на приложението да съвпада с системния режим, който в момента се използва.

Използвайки настройките “Папка и разстояние между съобщенията”, можете да регулирате плътността на дисплея, за да се побере още повече съдържание в екрана.

Освен това, под Заден план, Можете да зададете тапета, който ще се появи на заден план, когато не е избран имейл. Използвайки тези настройки, можете да зададете изображението, за да попълните цялото преживяване, да деактивирате функцията или да изберете вашето персонализирано изображение.

Конфигуриране на автоматични отговори

„Автоматични отговори“ е полезна функция, която ви позволява да комуникирате конкретно съобщение автоматично, за да сте сигурни, че всеки, който ви изпрати имейл, ще получи отговор.

В приложението Mail “Автоматичните отговори” е достъпен само за Outlook.com акаунти и можете да го настроите с помощта на тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Щракнете върху Автоматични отговори опция.
 4. Използвайте падащото меню, за да изберете имейл адреса на Outlook, който искате да конфигурирате.
 5. Включете Изпратете автоматични отговори превключвател за превключване.
 1. Под „Вътре в моята организация“ Създайте персонализирано съобщение, което изпращачите ще получат по време на вашето време.
 2. Проверете Изпратете отговори извън моята организация Вариант, ако искате да изпратите отговор извън офиса на всеки имейл, който получавате, който не е възникнал във вашата организация.
 3. Ако трябва да ограничите отговорите на конкретна група хора, проверете Изпратете отговори само на моите контакти опция.
 4. Във второто поле създайте персонализирано съобщение, което вашите контакти ще получат по време на вашето време.

След като изпълните стъпките, вашият акаунт ще изпрати автоматични отговори въз основа на вашата конфигурация.

Конфигуриране на фокусирана входяща поща

Фокусираната входяща поща е функция, специфична за акаунти в Outlook, и ако бъде активирана, списъкът с съобщения ще организира вашите имейли автоматично в два раздела, фокусирани и други.

За да активирате или деактивирате фокусираната входяща поща, следвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Щракнете върху Фокусирана входяща поща опция.
 4. Използвайте падащото меню, за да изберете имейл адреса на Outlook, който искате да конфигурирате.
 5. Включете или изключете Сортирайте съобщенията във фокусирани и други превключвател за превключване.

След като изпълните стъпките, в зависимост от вашите настройки, най -важните ви имейли ще се появят в раздела „Фокусиран“, докато останалите ще бъдат организирани в раздела „Други“.

Персонализиране на панела Списък с съобщения

За да промените настройките на панела за списък за съобщения, използвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Изберете Списък с съобщения опция.

В секцията „Плъзгане на действия“ можете да активирате или деактивирате пръст на жестовете и.

Също така, в долната част на страницата е възможно да се персонализира няколко други функции, включително:

 • Организация: Позволява ви да групирате имейли по разговор или можете да организирате всяко съобщение в хронологичен ред, когато пристигат.
 • Текст за визуализация: Показва кратък преглед на съобщението за съдържанието.
 • Снимки на подателя: Показва изображение на профила на подателя. Ако изображението не е налично, ще се появи стандартна икона.
 • Визуализация на изображението: Показва малък преглед на изображението, включено в съобщението.

Персонализиране на панела за четене

За да промените настройките за панела за четене, използвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Изберете Панел за четене опция.

На тази страница можете да персонализирате много функции, включително:

 • Автоматично отваряне: Ако е активирано, когато изтриете съобщение, следващият имейл в списъка с съобщения ще се отвори автоматично.
 • Маркирайте елемент като четене: Позволява ви да решите кога съобщението ще бъде маркирано като прочетено, след като е отворено.
 • Сърфиране на грижи: Когато е активиран, можете да навигирате в имейли с помощта на текстовия курсор.
 • Външно съдържание: Ако деактивира, външните елементи, като изображения и стил, ще бъдат блокирани в съобщението. Обикновено тази опция ще повлияе на бюлетините по имейл и промоционалните оферти, изработени с помощта на уеб технологии.

Персонализиране на имейл подпис

Ако завършите всеки имейл с един и същ подпис, вместо да го пишете отново и отново, приложението Mail предлага опция за създаване на персонализиран подпис, който можете да прикачите към всеки имейл.

За да създадете персонализиран подпис, използвайте тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Изберете Подпис опция.
 4. Изберете акаунта, за да приложите подписа или да проверите Кандидатствайте за всички акаунти опция.
 5. Включете Използвайте подпис по имейл превключвател за превключване.
 6. Съставете подписа, който искате да използвате.
 1. Щракнете върху Запазете бутон.

След като изпълните стъпките, новият ви персонализиран подпис ще бъде включен с всяко ново съобщение, което изпращате.

Персонализиране на известия по имейл

Приложението по пощата се интегрира с Центъра за действие, за да покаже известия и можете да използвате тези стъпки, за да персонализирате изживяването:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Изберете Известия опция.
 4. Изберете акаунта, за да коригирате известията или да проверите Кандидатствайте за всички акаунти опция.
 5. Включете Покажете известия в Центъра за действие превключвател за превключване.
 1. Изберете настройките за известия, които искате да използвате, включително:
  • Покажете знаме за известие.
  • Пуснете звук.
  • Показване на известие за папки, приковани за начало.

Премахване на имейл акаунти

Ако вече няма нужда да управлявате имейли за определена услуга, можете да премахнете акаунта, като използвате тези стъпки:

 1. Отвори Поща приложение.
 2. Щракнете върху Настройки (предавка) Бутон в долната част на левия прозорец.
 3. Щракнете върху Управление на акаунти в десния прозорец.
 4. Изберете акаунта, който искате да премахнете.
 1. В „Настройките на акаунта“ щракнете върху Изтрийте акаунт от това устройство опция.
 1. Щракнете върху Изтрий бутон.

След като изпълните стъпките, вече няма да можете да проверите акаунта, който е премахнат с помощта на приложението за поща.

Възстановяване на приложението по пощата

Ако имате проблеми с получаването на приложението, за да синхронизирате имейлите или други проблеми, можете бързо да отстраните най -често срещаните проблеми, като нулирате приложението.

 1. Отворен Настройки.
 2. Кликнете върху Приложения.
 3. Кликнете върху Приложения и функции.
 4. Под „Приложения и функции“, изберете Поща и календар приложение.
 5. Щракнете върху Разширени опции връзка.
 1. Щракнете върху Нулиране бутон.
 1. Щракнете върху Нулиране Бутон отново, за да потвърдите.

След като изпълните стъпките, приложението ще се нулира до своите фабрични настройки, което е процес, който обикновено отстранява повечето проблеми. След като приложението се инсталира отново, ще трябва да го настроите от нулата, като използвате стъпките, които очертахме по -горе.

Увиване на нещата

Въпреки че има много имейл клиенти, които можете да използвате, вграденото приложение за поща в Windows 10 предоставя всички основни функции, от които повечето редовни потребители ще трябва да управляват един или няколко имейл акаунти от почти всеки доставчик на услуги.

Какъв имейл клиент използвате в Windows 10? Кажете ни в коментарите.

Още ресурси на Windows 10

За по -полезни статии, покритие и отговори на общи въпроси относно Windows 10, посетете следните ресурси:

 • Windows 10 на Windows Central – всичко, което трябва да знаете
 • Windows 10 Помощ, съвети и трикове
 • Форуми на Windows 10 на Windows Central

Вземете Windows Central Newsletter

Всички най -нови новини, отзиви и ръководства за Windows и Xbox Diehards.

Като изпращате вашата информация, вие се съгласявате с Общите условия (се отваря в новия раздел) и Политиката за поверителност (отваря се в нов раздел) и сте на възраст над 16 години.

Мауро Хукулак е технически писател за WindowsCentral.com. Основният му фокус е да напише цялостни възобновяващи, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от Windows 10 и многобройните му технологии. Той има ИТ опит с професионални сертификати от Microsoft, Cisco и Comptia и е признат член на общността на Microsoft MVP.