Как да почистите регистъра в Windows 10

Въпреки че е възможно ръчно да почистите регистъра чрез редактиране на неговите записи или изтриване на ненужни клавиши, тази задача може да бъде сложна, рискована и отнемаща време, особено за начинаещите потребители. Пречиствател на регистъра на Windows, като Auslogics Registry Cleaner, е специализиран софтуерен инструмент, който сканира вашия регистър за всякакви проблеми, премахва ненужни или счупени записи и оптимизира неговата производителност, стабилност и сигурност.

Има ли Windows 10 пречистващ регистър

Да, Windows 10 има почистващ регистър. Препоръчва се обаче да се използва специализиран софтуерен инструмент като Auslogics Registry Cleaner за по -ефикасен и ефективен процес на почистване. Ръчно почистването на регистъра може да бъде сложно, рисковано и отнемащо време, особено за начинаещи потребители. Софтуерът за почистване на регистъра улеснява процеса, като автоматично сканира регистъра за проблеми, премахване на ненужни или счупени записи и оптимизиране на производителността, стабилността и сигурността на вашата система Windows 10.

Как да почистите регистъра в Windows 10?

Как да почистя регистъра в Windows 10?

Почистването на регистъра в Windows 10 може да се извърши по различни методи:

 1. Използвайте специализиран софтуерен инструмент като Auslogics Registry Cleaner:
  • Auslogics Registry Cleaner е ефективен и надежден софтуерен инструмент, създаден специално за почистване и оптимизиране на регистъра на Windows.
  • Изтеглете и инсталирайте Auslogics Registry Cleaner от официалния уебсайт.
  • Стартирайте програмата и следвайте инструкциите на екрана.
  • Изберете опцията за сканиране, за да сканирате вашия регистър за проблеми.
  • Прегледайте и изберете записите, които искате да премахнете или поправите.
  • Щракнете върху бутона “Clean”, за да коригирате избраните проблеми и да оптимизирате вашия регистър.
 2. Използвайте опцията за почистване на вградения диск:
  • Отворете File Explorer и щракнете с десния бутон върху устройството, съдържащо вашата инсталация на Windows 10.
  • Изберете “Свойства” и щракнете върху бутона “Диск за почистване”.
  • Изчакайте системата да изчисли какви файлове могат да бъдат изтрити.
  • Изберете опцията „Почистване на системните файлове“.
  • Проверете опцията „Предишни инсталации на Windows“, ако наскоро сте надградили от предишна версия на Windows.
  • Щракнете върху “OK” и след това “Изтриване на файлове”, за да почистите ненужни файлове, включително записи в регистъра.
 3. Ръчно редактиране или изтриване на записи в регистъра:
  • Внимание: Редактирането на регистъра ръчно може да бъде рисковано и се препоръчва само за опитни потребители.
  • Отворете редактора на регистъра чрез натискане на Windows Key + R, въвеждане на “Regedit” и натискане на Enter.
  • Отворете конкретния ключ или запис в регистъра, който искате да редактирате или изтриете.
  • Щракнете с десния бутон върху ключа или записа и изберете подходящото действие (редактиране или изтриване).
  • Потвърдете действието си и следвайте всички допълнителни подкани.
  • Повторете процеса за други клавиши или записи, които искате да промените или премахнете.
 4. Използвайте възстановяване на системата:
  • Ако срещнете проблеми след почистване на регистъра, можете да използвате възстановяване на системата, за да върнете системата си обратно в предишно състояние.
  • Търсене на „Възстановяване на системата“ в лентата за търсене на Windows 10 и отворете съответния резултат.
  • Следвайте инструкциите на екрана, за да изберете точка за възстановяване и възстановете системата си в това състояние.
  • Обърнете внимание, че възстановяването на системата няма да почисти конкретно регистъра, но може да отмени промените, направени от предишни действия за почистване.

Важно е да се отбележи, че почистването на регистъра трябва да се извършва с повишено внимание и архивиране на важни данни и настройки на системата трябва да се извършва предварително. Ако не сте сигурни или неудобни при изпълнението на почистването на регистъра, се препоръчва да използвате надежден и надежден софтуер за почистване на регистъра като Auslogics Registry Cleaner.

Fix 1: Използвайте софтуерните пакети на Auslogics

Един от методите за почистване на регистъра в Windows 10 е чрез използване на софтуерни пакети на Auslogics, по -специално за почистване на регистъра на Auslogics.

Auslogics Registry Cleaner е специален софтуерен пакет, разработен от Auslogics с цел премахване на ненужни клавиши и записи във вашия директория на регистъра. С функции като Clean Registry, намерете ключове за регистъра, почистете вашите дискове, оптимизирайте дисковете си, възстановявайте изгубените файлове, актуализирайте всички драйвери и подобрете производителността на компютъра, Auslogics Registry Cleaner предоставя цялостно решение за почистване и оптимизиране на вашия регистър на Windows 10.

Ето стъпките за използване на Auslogics Registry Cleaner:

 1. Изтеглете и инсталирайте:
  • Посетете официалния уебсайт на Auslogics и изтеглете Auslogics Registry Cleaner.
  • Стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате софтуера на вашата система Windows 10.
 2. Сканирайте регистъра:
  • Стартирайте Auslogics Registry Cleaner от вашия работен плот или меню за стартиране.
  • Кликнете върху бутона “Сканиране сега”, за да стартирате процеса на сканиране на регистъра.
 3. Прегледайте и изберете записи:
  • След приключване на процеса на сканиране, Auslogics Registry Cleaner ще покаже списък на откритите проблеми и ненужните записи.
  • Прегледайте списъка и изберете записите, които искате да премахнете или поправите.
  • Не забравяйте внимателно да прочетете подробностите на всеки запис, преди да вземете решение.
 4. Почистете регистъра:
  • След като сте избрали записите за премахване или поправяне, щракнете върху бутона „Чисто“, за да инициирате процеса на почистване.
  • Auslogics Registry Cleaner ще премахне избраните записи от вашия регистър, оптимизирайки неговата производителност и стабилност.

Използването на Auslogics Registry Cleaner е ефективен метод за почистване и оптимизиране на регистъра в Windows 10. Софтуерът е проектиран да бъде удобен за потребителя, като гарантира, че дори начинаещите потребители могат безопасно да почистят регистъра си, без да рискуват да причинят някаква вреда на тяхната система.

Фиксиране 2: Използвайте опцията за почистване на диска

Опцията за почистване на диска е вградена функция в Windows 10, която може да помогне за освобождаване на дисково пространство и почистване на ненужни файлове, включително записи в регистъра.

За да използвате опцията за почистване на диска:

 1. Отворено почистване на диска:
  • Отворете File Explorer, като натиснете Windows Key + E.
  • Щракнете с десния бутон върху устройството, което съдържа вашата инсталация на Windows 10 (обикновено C: Drive).
  • Изберете “Свойства” от контекстното меню.
  • В прозореца Свойства щракнете върху бутона “Disk Cleanpup”.
 2. Изберете файлове за почистване:
  • Инструментът за почистване на диска ще анализира вашето устройство и ще покаже списък с файлове, които могат да бъдат изтрити безопасно.
  • Изберете типовете файлове, които искате да почистите. Това може да включва временни файлове, системни файлове и други.
  • Кликнете върху бутона “OK”, за да продължите.
 3. Почистете файловете:
  • След като изберете файловете за почистване, щракнете върху бутона „Изтриване на файлове“, за да стартирате процеса на почистване.
  • Инструментът за почистване на диска ще премахне избраните файлове, включително ненужни записи в регистъра.

Използването на опцията за почистване на диска е удобен начин за почистване на вашия регистър на Windows 10 без нужда от софтуер на трети страни. Той помага за подобряване на производителността и ефективността на вашата система чрез премахване на ненужни файлове, включително записи в регистъра, които вече не са необходими.

Как да почистите регистъра в Windows 10

Въпреки че е възможно ръчно да почистите регистъра чрез редактиране на неговите записи или изтриване на ненужни клавиши, тази задача може да бъде сложна, рискована и отнемаща време, особено за начинаещите потребители. Пречиствател на регистъра на Windows, като Auslogics Registry Cleaner, е специализиран софтуерен инструмент, който сканира вашия регистър за всякакви проблеми, премахва ненужни или счупени записи и оптимизира неговата производителност, стабилност и сигурност.

Има ли Windows 10 пречистващ регистър

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Как да почистите регистъра в Windows 10?

Как да почистя регистъра в Windows 10?

В сравнение с други операционни системи, ‘вътрешности’ на Windows OS са много достъпни. Регистърът например е отворен за потребители, които може да се интересуват от проверка на компютър’s Хардуерна и софтуерна информация. Обърнете внимание обаче, че регистърът на Windows е като минно поле и злополуките често водят до вбесяващи и скъпи ремонти.

Въпреки това, обикновено има валидна причина за достъп до вашия регистър на Windows 10. Може би искате да направите корекции на това как работи вашият браузър или да проверите софтуерен пакет’S лиценз. Който и да е случаят, е важно да знаете как да почистите регистъра на Windows 10.

Има много начини да го направите. Някои от методите изискват да използвате инструменти, които вече са вградени във вашата система, докато други ще се нуждаят от приложения на трети страни. В тази статия ние изтъкнахме четири метода за почистване на вашия регистър на Windows 10.

Фиксиране 1: Използвайте Auslogics’s софтуерни пакети

За потребителите на Windows 10, които нямат време или способност да внедрят някой от изброените по -долу методи, много софтуерни пакети са посветени на тази цел. Използването на тях може да ви струва малко пари, но в крайна сметка те водят до желани резултати.

Едно от най -добрите приложения, които могат да почистят вашия компютър с Windows 10 без сериозни усилия от ваша страна, е Auslogics Registry Cleaner. Това приложение, както можете да разберете от неговото име, е специален софтуерен пакет, разработен от Auslogics За да премахнете ненужните клавиши и записи в директорията на вашия регистър.

Auslogics Registry Cleaner е въоръжен с функции, които са специално проектирани да ви помогнат да почистите вашия регистър на Windows. Това са функции на раздели като:

 • Чист регистър,
 • Намерете ключовете на регистъра,
 • Почистете вашите дискове,
 • Оптимизирайте вашите дискове,
 • Възстановяване на изгубени файлове,
 • Актуализирайте всички драйвери,
 • Подобрете производителността на компютъра.

Всяка от тези функции оценява файловете на вашите твърди дискове, включително системни файлове, софтуерни пътища и разширения на DLL.

Auslogics Registry Cleaner е въоръжен с функции, които са специално проектирани да ви помогнат да почистите вашия регистър на Windows

Когато щракнете върху функцията за сканиране сега, почистващият регистър на Auslogics разглеждат ключовете на регистъра, представляващи вашите системни файлове и остатъци от приложението. След като програмата сканира вашата система, тя премахва всеки един от тези клавиши и записи, които вече не са полезни за работа на вашата операционна система. След като сте направили това, Веднага ще забележите промяна в това колко бързо и гладко работи вашите прозорци.

Не’Не трябва да се притеснявате за целостта на вашите системни файлове, когато използвате Auslogics Registry Cleaner. Приложението е безопасно и няма да въвежда злонамерен софтуер на вашия компютър. Ако приложението беше компрометирано и компрометирано, то щеше да’T са оцелели повече от десетилетие на конкурентния софтуерен пазар или са записали над 20 милиона изтегляния на потребители.

Ценообразуването на Auslogics Registry Cleaner е справедливо. Можете да получите Pro версията за $ 8.48. Следващият лиценз работи за 3 компютъра и продължава 12 месеца. Ползите включват дълбока оптимизация на регистъра, контрол на настройките за уведомяване, разширена приоритетна поддръжка и дори възможност да зададете на живо експерт три въпроса. Разбира се, можете да използвате и безплатната опция, въпреки че сте спечелили’не можете да използвате някоя от изброените функции.

Ако използвате някой от тези четири метода, сте спечелили’Не трябва да се притеснявате твърде дълго как да почистите регистъра в Windows 10. Компютърът ви ще работи толкова отзивчиво и гладко, колкото трябва.

Фиксиране 2: Използвайте опцията за почистване на диска

Опцията за почистване на диска е една от най -ефективните функции на вградените Windows за управление на дисковото пространство. Основната цел на тази функция е За да изчистите всеки временен файл, кеш или ненужно въвеждане на ключове на вашия твърд диск, който може да представлява неудобство.

Без да използват тази функция, компютрите Windows са склонни да изостават, вървят по -бавно и по -бавно, тъй като натрупват повече компютърен боклук. По този начин, като ангажирате функцията за почистване на диска, освобождавате компютъра си от ненужни файлове.

Можете да стартирате функцията за почистване на диска, като използвате различни методи на вашия компютър с Windows 10. Едно от тях е първо да щракнете върху клавиша Windows и да напишете ‘Почистване на диска’. Функцията ще изскочи и можете да щракнете върху нея.

Друг метод е да се използва конзолата за изпълнение:

 • Щракнете “Key Windows + R” Ключ за ангажиране на конзолата за изпълнение.
 • Тип “Cleanmgr” в конзолата и влезте.

И двата метода стартират функцията за почистване на диска. Можете да изберете диска, на който е инсталиран Windows и щракнете върху “Почистете системните файлове” опция. Щракнете “Да” За да оставите функцията да изтрие ненужните документи, които е намерена. И това’s всички.

Използвайте опцията за почистване на диска в Windows

Fix 3: Разгърнете обслужването и управлението на изображения

Друг метод, който ще ви помогне да почистите регистъра на вашия Windows 10, е чрез Обслужване и управление на изображението на внедряване (DISC) инструмент, който също е вграден. Това е инструмент за команден ред, който се използва за преконфигуриране, деинсталиране или инсталиране на пакети за драйвери и настройки. Disc е основен инструмент, който придружава вашата Windows 10 OS.

За да стартирате инструмента DIST, трябва да използвате конзолата на командния ред. Има много начини да стартирате тази конзола, но трябва да стартирате пакета като администратор. Неспазването на инструмента DIST на конзолата на командния ред, подкрепен от правата на администратора, би довело до ‘Грешка 740: Повишените разрешения са длъжни да се изпълняват DIST. Използвайте повишен команден ред, за да изпълните тези задачи.’

И така, можете да щракнете върху клавиша Windows и да въведете пряк път: CMD. След като приложението на командния ред се появи, щракнете с десния бутон върху него и изберете ‘Изпълни като администратор’ опция. След като конзолата на командния ред се появи, въведете следния команден ред точно такъв, какъвто е, тоест със символи и пространства за наклоняване напред:

disc /online /cleanup-image /restorehealth

След като въведете (или копирате) линията по-горе, докоснете клавиша Enter.

За да стартирате инструмента DIST, трябва да използвате конзолата на командния ред

Позволете на процеса да продължи до завършване. След като приключи, рестартирайте компютъра си. Трябва да забележите, че компютърът ви работи малко по -бързо, което е индикация, че проблемът с регистъра е отстранен.

Фиксиране 4: Почистете регистъра чрез промяна или изтриване на ключовете за регистъра на регистъра

Ако използването на инструмента DIST не работи, Може да се наложи ръчно да почиствате своя регистър, като промените ключовете на регистъра. Това е деликатен процес, така че трябва да бъдете допълнително внимателни. Както беше споменато по -рано, Незнаещо модифицирането или дори изтриването на ключове може да повлияе на работата на вашия компютър в дългосрочен план. Така че, уверете се, че знаете какво правите и сте идентифицирали дефектните ключове за регистъра.

За да почистите ръчно регистъра си на вашия компютър с Windows 10, трябва да стартирате вграденото Приложение за редактор на системния регистър. Windows OS никога не разочарова: Има много начини да стартирате приложението за редактор на регистъра.

Можете да използвате клавиша за търсене по подразбиране, като щракнете върху “Windows Key + S” ключ. Това извежда командата за търсене. След това можете да въведете ‘редактор на регистъра’ И приложението ще изскочи.

По -бърз метод за получаване на достъп до редактора на регистъра е да се използва конзолата за изпълнение. За да използвате това,

 • Щракнете “Key Windows + R” ключ и въведете.
 • Тип “regedit” в конзолата за изпълнение и влезте.

И двата метода се обаждат на приложението за редактор на регистъра.

За да почистите ръчно вашия регистър на вашия компютър с Windows 10, трябва да стартирате приложението за редактор на вградения регистър

Както можете да видите отгоре, в редактора има пет основни категории ключове на регистъра. Всяка от тези категории е компресирана в папки с етикети, които показват общото местоположение на ключа. Щракването двукратно щракване върху която и да е от тези папки ще разшири опциите и ще ви позволи да изберете какъвто и да искате да промените или коригирате. След като намерите ключа, щракнете с десния бутон върху него и можете да го изтриете.

След това рестартирайте системата си и вижте дали компютърът ви работи така, както искате.

Заключение

В заключение, Регистърът на Windows е решаваща база данни, която съдържа богата информация за вашия компютър’s Настройки, конфигурации и инсталирани програми. С течение на времето регистърът може да се претрупа с остарели, невалидни или излишни записи, което води до проблеми с производителността, грешки и срив.

За щастие, почистването на регистъра в Windows 10 е прост и ефективен начин за оптимизиране на вашата система’s ефективност, стабилност и сигурност.

Следвайки стъпките, описани в това ръководство, можете спокойно да сканирате и почистите регистъра си с помощта на Auslogics Registry Cleaner или други надеждни инструменти. Не забравяйте да създадете резервно копие на вашия регистър, преди да направите промени и да прегледате внимателно резултатите от сканирането, за да не премахнете основните записи.

С редовната поддръжка на регистъра можете да поддържате компютъра си Windows 10 да работи гладко и приятно за години напред.

ЧЗВ

Какъв е регистърът на Windows?

Регистърът на Windows е основната база данни на операционната система Windows, която съхранява информация за хардуер, софтуер, предпочитания на потребителите и настройки на системата, като драйвери, услуги, приложения, потребителски акаунти, мрежови настройки и други.

Защо имам нужда от почистващ регистър на Windows Registry?

С течение на времето регистърът на Windows може да се претрупа с невалидни, остарели или излишни записи, които могат да забавят компютъра ви, да причинят грешки или дори да сринат вашата система.

Въпреки че е възможно ръчно да почистите регистъра чрез редактиране на неговите записи или изтриване на ненужни клавиши, тази задача може да бъде сложна, рискована и отнемаща време, особено за начинаещите потребители. Пречиствател на регистъра на Windows, като Auslogics Registry Cleaner, е специализиран софтуерен инструмент, който сканира вашия регистър за всякакви проблеми, премахва ненужни или счупени записи и оптимизира неговата производителност, стабилност и сигурност.

3 начина за безопасно почистване на регистъра на Windows 10 и 11

Регистърът на Windows не е нещо, което бихте гъделички всеки ден. Когато Windows не функционира правилно, трябва да почистите регистъра, но изхвърлянето на грешен файл по време на този процес може да доведе до срив на системата или да стане корумпирана. И така, в тази статия ще ви покажем три начина за безопасно почистване на регистъра на Windows 10 и 11.

Чист регистър на Windows 11

Нека започнем с дефиниране какво е регистърът на Windows. По същество това е сложна база данни с информация за хардуера и софтуера на вашия компютър. Тези записи могат потенциално да ви кацнат в големи проблеми, ако не са почистени правилно. Позволявам’s копайте, за да разберете повече.

Какво причинява грешки в регистъра на Windows

Има няколко причини, поради които могат да възникнат грешки в регистъра. В повечето случаи грешките са причинени от инсталирането или деинсталирането на софтуера. Често създава нови записи в регистъра, когато софтуерът е инсталиран. Но когато софтуерът е деинсталиран, тези записи са’t винаги се отстранява. Това причинява грешки.

Натрупването на боклуци и невалидни записи във времето е друга често срещана причина за грешките в регистъра. Те могат да бъдат причинени от различни неща, като неправилно затваряне на програми, инсталиране/деинсталиране на програми, без да се използват подходящите инструменти и т.н.

С течение на времето, тъй като в регистъра се добавят все повече и повече записи, той може да стане раздут и неефективен. Това може да доведе до грешки в регистъра и може да забави работата на вашия компютър. Така,

Създайте резервно копие на файлове за регистър

Като предпазна мярка, преди да продължите с почистването на регистъра, трябва да вземете резервно копие на регистъра. Можете да използвате това резервно копие, за да възстановите регистъра в първоначалното му състояние, ако нещо се обърка.

Етап 1 : Натиснете ‘Key Windows + R’ и въведете следната команда за отваряне на редактора на регистъра.

Regedit

Въведете следната команда, за да отворите редактора на регистъра

Стъпка 2: След това щракнете върху Да към подкана.

Отворете подкана за регистъра

Стъпка 3 : Отидете в менюто Файл и изберете Експортиране от падащото меню.

Изберете всичките си диапазони за износ, за да архивирате целия регистър. Ако обаче променяте конкретен клон, можете да направите резервно копие за това.

Изберете Експорт от падащото меню

Стъпка 4 : Изберете местоположението и името на файла и щракнете върху Запазване.

Изберете местоположението и името на файла

Понякога, когато импортирате, можете да видите редактор на регистъра не може да импортира грешка в файла, а една от често срещаните причини е файлът’s местоположение. Така че, горещо препоръчваме да съхранявате този резервен файл на флаш устройство или някакъв външен твърд диск за безопасност.

След като приключите, нека’Стиснете за почистване на регистъра на Windows.

Как да почиствате регистъра на Windows ръчно

Позволявам’S обсъждат различни начини за почистване на регистъра на Windows 10 и 11. Има много безплатни почистващи препарати за регистъра, но Windows също има собствени вградени почистващи системи за регистрация, които можете да използвате.

Забележка : Всички методи, споменати по -долу, са еднакви за Windows 10 и 11.

1. Използване на почистване на диска

Този инструмент не е специфичен за почистване на файлове за регистър; Това обаче е удобен инструмент за почистване на остатъчните файлове от регистъра и далеч най -лесният начин да го направите.

Етап 1 : Натиснете клавиша Windows, въведете Почистване на диска , и натиснете Enter.

Изчистване на YPE диск

Стъпка 2: В подкана ‘Изберете устройството, което искате да почистите,’ Изберете устройството, където е инсталиран Windows OS (C :), и щракнете върху OK.

Изберете устройството, където Windows OS (C)

Инструментът автоматично изчислява колко място може да бъде освободено на избраното устройство.

Понякога може да се окажете заседнали в прозореца за изчисляване. Едно просто отмяна и рестартиране би работило; Ако не, вижте различни начини да решите проблема .

Стъпка 3 : Сега, щракнете върху ‘Почистете системните файлове,’ Изберете необходимите папки и натиснете OK.

Щракнете върху Почистване на системните файлове Щракнете върху OK

Можете да отмените всички опции; Просто се уверете, че не сте’няма нещо в кошчето за рециклиране, което може да искате.

2. Използвайте Dism за почистване на файлове в регистъра

DCIM (обслужване и управление на изображението на внедряване) е друг инструмент/команда в Windows, който може да поправи актуализации и системни грешки. Той също може да фиксира счупени записи в регистъра. Тук’s как:

Етап 1: Натиснете клавиша Windows, въведете Командния ред , и щракнете върху ‘Изпълни като администратор.’

Въведете командния ред

Стъпка 2 : Сега въведете следната команда в командния ред.

Disc /online /cleanup-image /scanHealth

Въведете следната команда в командния ред

Че’s it. Скенерът ще намери и почисти всички грешки и ще ги подреди самостоятелно. Имайте предвид, че не всички грешки ще се отнасят до регистъра, но с това можете да коригирате проблеми, които сте го направили’дори не знам.

3. Почистете регистъра на Windows с помощта на инструменти на трети страни: ccleaner

Ако ти’Потребител на Windows, вероятно вече сте попаднали на Ccleaner, популярен софтуер за почистване на Windows PC. Този софтуер Freemium прави малко от всичко – от това да помогне за изчистване на бисквитките до изхвърлянето на временни файлове (включително и файлове на регистъра).

Забележка : Ако директно преминете към този метод, препоръчваме да вземете резервно копие на вашия регистър, което споменахме в началото на тази статия.

Етап 1: Изтеглете и инсталирайте Ccleaner безплатно, като използвате връзката по -долу, и го стартирайте.

Изтеглете Ccleaner

Стъпка 2: Кликнете върху Старт.

Кликнете върху Старт

Стъпка 3: Отидете в космоса.

Отидете в космоса

Стъпка 4 : Проверете всички полета (рециклиране на кошче, временни файлове с приложения и временни системни файлове) и щракнете върху ‘Обратно към преглед.’

Проверете всички полета

Стъпка 5 : Сега кликнете върху ‘Направи го по-добре’ бутон.

кликнете върху

Ето. Ccleaner ще почисти временните ви файлове, както и вашите файлове на регистъра. Този софтуер предлага много повече функции, които можете да изследвате сами или да проверите нашето ръководство.

Често задавани въпроси на почистващия регистър на Windows

1. Има ли пречиствател на регистъра на Microsoft?

Не, тъй като Microsoft не поддържа използването на почистващи системи за регистрация.

2. Трябва ли да дефинирам регистъра си?

Да, тъй като фрагментираният регистър пряко влияе върху работата на вашия компютър и го забавя.

3. Колко често трябва да почиствам регистъра?

Почистването на регистъра е от съществено значение за предотвратяване на срива или забавяне на вашата система. За оптимална производителност препоръчваме да почиствате вашия регистър на Windows на всеки три дни.

Отървете се от файловете в регистъра бързо

Файловете на регистъра играят роля в правилното изпълнение на Windows, но те също са отговорни за нередности и системни сривове. След като научихте как безопасно да почистите регистъра на Windows 10 и 11, може да ви се стори полезно да научите как да поправите редактора на регистъра, когато програмата спре да работи правилно. Щастливо почистване!

Последно актуализирано на 13 октомври 2022 г

Горната статия може да съдържа партньорски връзки, които помагат за поддръжка на ръководни технологии. Това обаче не засяга нашата редакторска цялост. Съдържанието остава безпристрастно и автентично.

Прочетете следващото

ЗНАЕШЕ ЛИ

През ноември 2017 г. устройство на Amazon Echo в Германия започна да пуска музика самостоятелно на две сутринта.

Повече в Windows

Година на Windows 10: Какво научи Microsoft?

Добавете компютърна икона към менюто на Windows 8 Start, настолен плот, Explorer

Присъединете се към бюлетина

Получавайте ръководни технологични статии, доставени във входящата ви поща.

СПОДЕЛИ НА

Присъединете се към бюлетина

1 коментар

Sethnw казва:

Като цяло бих препоръчал да използвате програми на трети страни за почистване на регистъра, вградени
Инструментите на Windows са достатъчни. Особено с Ccleaner, тъй като сред него’други проблеми, които дори веднъж се използва за разпространение на злонамерен софтуер с инсталатор. Преди беше легендарното парче софтуер през деня. Но ако абсолютно трябва да използвате нещо, Glary Utilities е много по -изчерпателен и напълно безплатен, не се заключват премиум или професионални функции. Но дори и за това, бих’не го използвайте за почистване на регистъра. Въпреки че има някои други полезни комунални услуги. Също така в съвременния ден, дефрагментиращият регистър е безполезен, тъй като трябва да имате прозорци на SSD и SSDS Font се възползват от дефрагментация, тъй като всички места на достъпа могат да бъдат достъпни със същата бърза скорост, за разлика от механичните дискове, където главата трябваше да пътува навсякъде, за да намери тези фрагменти, които сериозно го забавят. И ако все още имате твърд диск, вземете SSD, като дори на по -стари компютри, редовните SATA SSD S са съвместими и ще направят равномерната система по -отзивчива по -отзивчива. И по -малките SSD вече са евтини. И не казвам, че трябва да изхвърлите този стар механичен въртящ се, можете да го използвате като второ устройство, ако е възможно и дори ще се почувства малко по -отзивчив, когато не е’T постоянно се осъществява до ОС, тъй като това създаде доста чат на OS Drive. Плюс регистъра най -вече спечели’t Бавна система надолу, това е малко MB данни и съвременният хардуер може да се справи с лекота. Въпреки това лошите записи могат да причинят грешки. Но най -вече, ако не сте’Т се забърквайте с него, бях виждал по принцип никакви проблеми с регистъра, тъй като като Windows 7 и всъщност няма нужда да се забърквате с него, освен ако не искате да зададете нещо конкретно или да поправите някаква стойност, които почистващите препарати и дефрагерите спечелиха’така или иначе. Те ще избиват само струи, те изглеждат ненужни, правейки килобайти, ако се променят в екстремни сценарии и го дефраграт, което спечели’t Помощ в SSD.