Резюме:

В тази статия ще обясня как да добавя NVME драйвери към инсталация на клонирани Windows, така че да може да се използва в нов компютър и да се зареди успешно. Този метод ви позволява да избягвате да правите чиста инсталация на Windows и да спестите време за конфигуриране на всичко – от нулата.

Ключови точки:

 1. Клонирането на не-NVME устройство в NVME устройство често изисква добавяне на драйвери на NVME за Windows за зареждане.
 2. Можете да плъзнете драйверите в инсталационен диск на Windows и да извършите чиста инсталация.
 3. Ако не искате да правите чиста инсталация, можете да използвате CD на живо, за да копирате необходимите драйвери и котлони в инсталацията на клонираните Windows.
 4. Уверете се, че CD на живо може да открие NVME устройството.
 5. Използвайте командния ред в средата за възстановяване, за да проверите местоположението на инсталацията на вашия Windows.
 6. Монтирайте инсталацията с помощта на командата DISC.
 7. Ако командата DIST показва грешка, опитайте вместо това да използвате опцията /mount-wim.
 8. Копирайте драйверите и котлоните на NVME в отделно устройство или папка.
 9. Използвайте DISC, за да добавите драйверите и котлоните към монтираната инсталация на Windows.
 10. След като плъзнете драйверите, трябва да можете да се заредите в инсталацията на клонираните Windows.

Въпроси:

1. Как мога да добавя драйвери на NVME към инсталация с клонирани Windows, без да правя чиста инсталация?

ОТГОВОР: Можете да използвате CD на живо, за да копирате необходимите драйвери и котлони в инсталацията на клонираните Windows.

2. Какво е SlipStreaming?

Отговор: SlipStreaming е процесът на интегриране на драйвери и актуализации в източник на инсталиране на Windows.

3. Мога ли да използвам инсталационен диск за Windows, за да добавя драйвери на NVME?

Отговор: Да, можете да плъзнете драйверите на NVME в инсталационен диск на Windows и да извършите чиста инсталация.

4. Какво трябва да направя, ако CD на живо не може да открие задвижването на NVME?

Отговор: В този случай трябва да гарантирате, че CD на живо има необходимите драйвери на NVME, за да открият устройството. Можете да използвате командата DISC, за да плъзнете драйверите в CD на живо.

5. Каква команда мога да използвам, за да проверя местоположението на инсталацията на Windows?

Отговор: Можете да използвате командата “CD C: \ Dir” или “CD [Drive Letter]: \ dir”, за да проверите съдържанието на всяко устройство и да намерите този с директорията “програмни файлове”.

6. Как да се плъзне драйверите на NVME в инсталацията на Windows?

Отговор: Използвайте командата DISC с опцията /добавния шофьор, за да добавите драйверите на NVME към инсталацията на монтирания Windows.

7. Къде трябва да копирам драйверите и котлоните на NVME?

Отговор: Можете да ги копирате на отделно устройство или папка. В този пример те бяха копирани в папката “TMP” в корена на външно USB устройство.

8. Каква е целта на котлоните?

Отговор: Необходими са горещите фикси, за да се гарантира съвместимост и стабилност с NVME устройството в инсталацията на клонираните Windows.

9. Мога ли да използвам Dism, за да се плъзнете драйверите, преди да клонирам инсталацията на Windows?

Отговор: Не, SlipStreaming трябва да се извърши след клониране на инсталацията на Windows на NVME устройството и преди да се стартира от него.

10. Ще трябва ли да рестартирам системата, след като се премахне на драйверите?

Отговор: Системата може да ви помоли да рестартирате, след като драйверите са инсталирани на първото зареждане. Следвайте всички инструкции на екрана за успешно зареждане.

11. Мога ли да плъзгам драйвери и котлони във вече инсталиран дял на Windows?

Отговор: Да, можете директно да монтирате инсталирания дял на Windows с помощта на DISC и да добавите към него драйвери и горещи филми.

12. Каква е целта на използването на Disc за монтиране на дяла на Windows?

Отговор: Монтирането на дяла на Windows ви позволява директно да получите достъп и да променяте съдържанието му, подобно на манипулирането на зареждане.WIM файл.

13. Каква е разликата между опциите /монтажа и / /монтиращото wim в DIST?

Отговор: Опцията за изображение /монтаж се използва за по-нови версии на DISC, докато опцията /mount-wim се използва за по-стари версии. Ако една опция не работи, опитайте другата.

14. Как мога да проверя правилните команди за моята версия на Disc?

Отговор: Можете да използвате командата “disc /?„За да покажете помощта и да видите правилните команди за вашата версия на DISC.

15. Необходимо ли е да използвате CD на живо, за да плъзнете драйверите?

Отговор: Не, можете също да използвате стартиращо USB устройство с необходимите файлове, за да плъзнете драйверите в инсталацията на Windows.

Има ли Windows 10 NVME драйвери

Поставих котлоните на Windows в E: \ tmp \ Hotfix в моя случай. Поставям драйверите в E: \ tmp \ драйвери . Разбира се, трябва да направите това преди време или от друг компютър.

Как да добавите NVME драйвери към SSD към инсталация на клонирана Windows, за да се използва в нов компютър, така че системата да може да се стартира?

Използвах софтуер за клониране на дискове, за да клонирам не-NVME устройство в NVME устройство. Проблемът е, че трябва да добавя няколко драйвера за Windows за зареждане. А именно драйверите на NVME. Това включва 2 котлона и 1 драйвер на Samsung SSH. Старата ми инсталация на Windows 7 е настроена как вече ми харесва. Не искам да започвам отначало, бих искал да спестя 1-2 дни работа (това е колко време е необходимо за конфигуриране на всичко). Имам шофьорите, от които се нуждая. Плъзнах драйверите в диск за инсталиране на Windows и той работи, доказвайки, че имам правилните драйвери, така че мога да инсталирам Windows 7 на това NVME устройство. Но не искам чиста инсталация. Използвам CD на живо и мога да копирам всички файлове, от които се нуждая, и също така имам командния ред, ако е необходимо. Старото задвижване е напълно клонирано на новото устройство, просто имам нужда от шофьорите. Как мога да добавя драйверите и котлоните за NVME в новата инсталация на клонирани Windows без преинсталиране? Актуализация: Реших проблема и публикувах отговора, на който прекарах много време.

442k 30 30 златни значки 507 507 сребърни значки 891 891 бронзови значки

Попитан 15 февруари в 17:36

3,398 7 7 златни значки 25 25 сребърни значки 39 39 бронзови значки

3 отговора 3

Отговорът е да се плъзнете драйверите, използвайки CMD от CD на живо директно в инсталацията, след като се промъкне драйверите в багажника на USB Stick.WIM файл на USB.

Ако не се плъзнете в самия USB стик, той може да не успее да прочетете вашия диск, например, Windows 7 не включва NVME драйвери, така че трябва да добавите двата фикси и драйверите.

ТРИКЪТ: Можете директно да монтирате пълна инсталация на Windows с помощта на Disc .

Когато стартирате от CD на живо (използвах AOMEI USB среда, която използва WinPE), уверете се, че може да видите устройството. Докато вашата среда за възстановяване може да види задвижването на командния ред, можете директно да плъзнете драйверите и пакетите/котлоните в напълно инсталирана инсталация на Windows.

Отворете CMD в средата за възстановяване и първо проверете къде са инсталирани вашите прозорци.

Първо проверете какви дискове са прикачени:

DISKPART списък Диск 

Ако дискът ви е посочен, вие сте добре да продължите. Ако не, тогава трябва да поставите правилните драйвери, като NVME драйвери, във вашия USB за възстановяване. Можете да използвате DIS.wim (обикновено в /източници /обувки.wim) и плъзгач.

След като изброите диска си, изходът се разделя

изход 

Сега проверете на кои дискови прозорци е инсталиран на:

CD C: \ dir 

Dir ще ви каже какво има в тази директория, което ще стане ясно дали това е коренната директория на Windows или не. За CMD е същото като LS в Linux терминал.

Ако не е в C: \ (Вероятно няма да бъде, защото вероятно ще бъде дял на обувката, който Winpe ще се монтира като първото писмо на задвижването), Направете същото за всяка буква за задвижване, докато не го намерите. Моят беше D: \

CD D: \ dir 

След като откриете правилния дял за корена на вашия Windows Install (тази с директория „програмни файлове“), Сега е време да се плъзнете на шофьорите.

Уверете се, че имате инсталиран друг диск или сте копирали драйверите някъде, където можете да получите достъп. Може дори да работи за копиране на папката Drivers and Pacakages в корена на вашия Windows Install.

Поставих ги в папка, наречена TMP, която сложих в корена на външно USB устройство.

Поставих котлоните на Windows в E: \ tmp \ Hotfix в моя случай. Поставям драйверите в E: \ tmp \ драйвери . Разбира се, трябва да направите това преди време или от друг компютър.

След това DIS. Инсталирайте като по -долу.

Монтирайте изображението с помощта на DIST . /Изображението: D: \ Част е трикът. Можете да монтирате инсталирания диск на Windows в DIST! Това е не очевидният трик.

Disc /Mount-Image /Image: D: \ /ADD-PACKAGE /PACKAGEPATH: E: \ TMP \ HOTFIX DIST /IMAGE: D: \ /ADD-DRIVER /DRIVER: E: \ TMP \ DRIVERS /RECURSE /FORCEUNSINGED DEST /UNMOUNT-IMAGE /MOUNTDIR: c: \ tmp \ mount /compation 

Ако горното даде грешка, която казва, че изображението на монтиране не работи, той използва по-старата версия на DISC . В този случай използвайте /монтиране

Disc /Mount-Wim /Image: D: \ /ADD-PACKAGE /PACKAGEPATH: E: \ TMP \ HOTFIX DIST /IMAGE: D: \ /ADD-DRIVER /DRIVER: E: \ TMP \ DRIVERS /RECURSE /FORGEUNSINGED DEST /UNMOUNT-WIM /MOUNTDIR: C: \ tmp \ mount /compl 

Можете също така да стартирате това, за да получите помощта, за да видите какви са правилните команди за вашата версия на DISC в случай на някакви проблеми:

disc /? 

След като плъзнете всички драйвери и пакети, от които. Работи за мен.

Истинската тайна на всичко това е фактът Можете просто да монтирате цял дял за инсталиране на Windows По същия начин като обувката.WIM файл.

Има ли Windows 10 NVME драйвери

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Има ли Windows 10 NVME драйвери

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Windows 10: N Asentaminen Järjestelmään, Jossa on nvme ssd- Ja sata-Asemia

Tässä Artikkelissa на Tietoa Windows 10: N Asentamisesta JäRjestelmään, jossa on Käytössä Секä Nvme ssd-että Sata-tallennusratkaisu.

Yhteenveto: Tässä artikkelissa на Tietoa Windows 10: N Asentamisesta Järjestelmään, Jossa on Käytössä sekä nvme ssd- että sata-tallennusratkaisu.

 • Artikkelin Sisältö
 • Artikkelin ominaisuudet
 • Arvostele Tämä Artikkeli

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käytämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin Sisältö

Oireet

Windows 10: N Asennus epäonystuu

Jos asennuksessa käytetään nykyistä dellin windows 10 -Levyä ja kyseessä on järjestelmä, johon on määritetty sekä SATA (серийна ATA) -кинтолевиасемия että tehokkaita nvme (не-променлива памет) Pcie -ssd -асемия, Asennus epäonnistuu.

Nvme ssd -ohjaimia on teyissä dell -järjestelmissä, kuten seuraavissa:

 • Optiplex 7440, 7040, 5040
 • Latitude E7470, E7270, E5270, E5470, E5570
 • Прецизност 3510, 5510, 7510, 7710
 • XPS 9350, 9550, 9250
 • Alienware x51, 15 R2, 13 R2.

Huomautus: Kuten aiemmin mainittiin, tämä ongelma ja kiertotapa koskee vain tietokoneita, joissa on Asennettuna nvme SSD- JA SATA-TALLENNUSASEMAT .
Jos tietokoneessa на суетно сата-асема, Laitteen Sammuttaminen aiheuttaa tallennuslaitteiden havaitsemisen epäononistumisen.

Сий

Jos samassa järjestelmässä on ssd -asemia ja kiintolevyasemia, nykyisen windows 10 -palautusympäristön tallennusohjaimet ja tehokkaat nvme ssd -ohjaimet eivät ole yhteensopivia keskenään.

Tarkkuus

Kiertotapa

Ongelman Nykyinen ratkaisu на Poistaa Kaikkien Сата-Tallennuslaitteiden (Kiintolevyjen/SSD -Asemien) Ohjaimet Käytöstä Järjestelmän Biosissa, Ennen Kuin Windows 10 Asennetaan nvme SSD -asemaan Dellin Levyltä Asennetaan nvme ssd -asemaan dellin levyltä Asenlyan.

Kun olet poistanut sata-tallennuslaitteen käytöstä, varmista seuraavasti, että bios-asetukset on määritetty oikein:

 1. Сийри Биосиин Painamalla F2-Näppäintä Toistuvasti, Kun Dell-Logo на Tullut Näkyviin.
 2. Сийри Последователност на зареждане -Kohtaan ja määritä Опция за списък за стартиране -Asetukseksi Uefi
 3. Сийри Операция на SATA -Kohtaan Ja Valitse Ахчи
 4. Valitse Разширена опция за зареждане -asetukseksi активира Legacy опция ROM
 5. Valitse Сигурна обувка -Asetukseksi деактивирайте

Kun Windows-Asennus на Valmis, Sata-Tallennuslaitteen Ohjaimet Voidaan Ottaa Uudelleen Käyttönn. Tästä ei aiheudu ongelmia, vaan nvme-asema ja sata-asemat toimivat normaalisti. Lisämuutoksia ei tarvita.

Dellin insinörit ovat työskennelleet ongelman ratkaisemiseksi, ja korjaus sisällytetäryn dellin windows 10 -levyn tuleviin julkaisuversioihin. Palautustietovlaineen asetukset ovat käytettävissä dell windows backup media- ja palautusasetuksissa.

Lisätietoja

Sln301036_en_us__1windows

Lisätietoja windows-käyttöjärjestelmistä ja niiden tuesta на Windows-tukisivullamme.

Tuki takuun päätyttyä

Takuu Päättynyt? Ei hätää. Siirry Osoitteeseen Dell.com/поддръжка, Anna Dell-Palvelutunnisteesi Ja Katso Tarjouksemme.

Huomautus: Tarjoukset ovat käytettävissä ainoastaan Yhdysvalloissa, Канадаса, Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, Ranskassa, Саксаса Ja Кинаса (Tietokoneasiakkaat). Ei Koske Palvelin- Ja Tallennustuotteita.