Преглед на инструмента за възстановяване на файлове с Windows 10

Възстановете всеки файл със низа “фактура” във файла, като използвате Wildcard символи.

Как да използвате инструмента и алтернативата на Microsoft Windows File Recovery [Minitool Tips]

В тази публикация ще ви покажа как да използвате инструмента за възстановяване на файлове на Windows на Microsoft, който за първи път беше представен във Windows 10 версия 2004 (Windows 10 май 2020 г.), за да възстановите изтритите файлове в Windows 10. Освен това ще предоставя и алтернативен метод за възстановяване на файлове.

Знаете ли инструмента за възстановяване на файлове на Windows на Microsoft?

Когато изтриете или загубите важни файлове на вашия компютър с Windows 10, първото нещо, за което се замислите, е как да ги възстановите. Ако все още можете да намерите файловете в кошчето за рециклиране, можете лесно да ги възстановите от там. Ако обаче файловете са постоянно изтрити или загубени, ще трябва да използвате софтуер или инструменти за възстановяване на данни.

Как да възстановите изтритите файлове от кошчето за рециклиране?

За да възстановите изтритите файлове от кошчето за рециклиране, следвайте тези стъпки:

 1. Отворете кошчето за рециклиране.
 2. Намерете файла, който искате да възстановите и щракнете с десния бутон върху него.
 3. Изберете „Възстановяване“ от менюто с десния бутон на мишката върху.

Ако файловете не са в кошчето за рециклиране или вече сте изпразнили кошчето за рециклиране, ще трябва да използвате инструмент за възстановяване на данни, за да ги възстановите.

Какво е възстановяване на файлове на Windows?

Възстановяването на файлове на Windows е помощна програма за команден ред, разработена от Microsoft. Тя ви позволява да възстановявате изтрити файлове от вашия локален твърд диск, USB флаш устройство или карта с памет (като SD карта). Този инструмент използва командата “winfr”, за да незабележими файлове на Windows 10. Предлага се безплатно и е съвместим с Windows 10 версия 20h1 и по -късно. Въпреки това, моля.

Ако не сте запознати с този инструмент, но се интересувате да научите повече за него, продължете да четете, за да разберете как да го използвате, за да незабележете файлове в Windows 10.

Забележка: Преди да използвате възстановяване на файлове на Windows, уверете се, че вашата система отговаря на изискванията. За да проверите вашата версия на Windows 10, отидете на “Старт> Настройки> Система> за”.

Възстановяването на файлове на Windows не е предварително инсталирано на вашия компютър с Windows 10. Ще трябва да го изтеглите от магазина на Microsoft и да го инсталирате, преди да можете да го използвате. Следните стъпки ще ви преведат през процеса:

Как да изтеглите и инсталирате възстановяване на файлове на Windows?

За да изтеглите възстановяване на файлове на Windows от Microsoft Store:

 1. Използвайте функцията за търсене на Windows, за да търсите „Microsoft Store“ и го отворете.
 2. В магазина на Microsoft щракнете върху иконата за търсене в горния десен ъгъл и потърсете „Възстановяване на файлове на Windows“.
 3. От резултатите от търсенето изберете „Възстановяване на файла на Windows“.
 4. На следващата страница щракнете върху „Get“, за да започнете изтеглянето.
 5. След като изтеглянето приключи, щракнете върху „Инсталиране“, за да инсталирате инструмента на вашия компютър.
 6. След приключване на процеса на инсталиране можете да стартирате възстановяване на файлове на Windows от магазина на Microsoft или от вашата система.

Как да използваме възстановяване на файлове на Windows?

Забележка: За да увеличите шансовете си за успешно възстановяване на файлове, минимизирайте или избягвайте използването на вашия компютър след загуба на данни. Това ще помогне да се предотврати презаписването на нови данни.

Стъпка 1: Съвместимост на системата за проверка

Преди да използвате възстановяване на файлове на Windows, уверете се, че вашият компютър отговаря на системните изисквания. Този инструмент работи само на версии на Windows 10 20H1 или по -нова версия. Ако използвате по -ранна версия, или надстройте до поддържана версия или използвайте алтернативен метод за възстановяване на файлове.

Стъпка 2: Изберете режима на възстановяване

Възстановяването на файлове на Windows има два режима: редовен режим и обширен режим (наличен през зимата 2020 г.). Изберете режима, който отговаря на вашите нужди и следвайте инструкциите за този конкретен режим, за да възстановите изтритите си файлове.

Редовен режим се препоръчва за повечето ситуации и работи добре с NTFS файлови системи. Трябва да се използва обширен режим при работа с файлови системи FAT или EXFAT.

Следвайки горните стъпки, можете успешно да изтеглите, инсталирате и използвате възстановяване на файлове на Windows, за да възстановите изтритите файлове на вашия компютър с Windows 10. Ако срещнете някакви проблеми или се нуждаете от допълнителна помощ, не се колебайте да поискате помощ.

Резюме:

Инструментът за възстановяване на файлове на Windows на Microsoft е полезна помощна програма за възстановяване на изтрити файлове в Windows 10. Изтегляйки и инсталирайки го от магазина на Microsoft, можете лесно да възстановите изтритите файлове от вашите локални дискове. Инструментът поддържа както редовни, така и обширни режими на възстановяване, в зависимост от файловата система. Важно е обаче да се отбележи, че инструментът не поддържа възстановяване от облачно съхранение или споделяне на мрежови файлове.

Ако не можете да изтеглите или използвате възстановяване на файлове на Windows, помислете да използвате алтернативен софтуер за възстановяване на данни, за да извлечете изтритите си файлове.

Като цяло възстановяването на файлове на Windows е надежден инструмент, който може да ви помогне да възстановите изгубените или изтритите файлове, като предоставя решение за ситуации на загуба на данни в Windows 10.

Преглед на инструмента за възстановяване на файлове с Windows 10

Възстановете всеки файл със низа “фактура” Във името на файла чрез използване на символи с дивикарди.

Как да използвам Microsoft’S инструмент за възстановяване на файлове на Windows и алтернатива [Minitool Tips]

В тази публикация софтуерът Minitool ви показва как да използвате Microsoft’ Инструмент за възстановяване на файлове на Windows, който за първи път беше представен във Windows 10 Версия 2004 (Windows 10 май 2020 г.), за да се възстанови изтритите файлове Windows 10. Освен това, той също ви показва алтернатива за възстановяване на файлове на Windows.

Познавате ли Microsoft’S инструмент за възстановяване на файлове на Windows?

Когато изтриете или загубите някои важни файлове на вашия компютър с Windows 10, първото нещо, което смятате, трябва да бъде как да възстановите изтритите файлове в Windows 10. Ако все пак можете да намерите файловете в кошчето за рециклиране, можете директно да ги възстановите от кошчето за рециклиране до първоначалното им местоположение.

Как да възстановите изтритите файлове от кошчето за рециклиране?

 1. Отворете кошчето за рециклиране.
 2. Намерете файла, който искате да възстановите, и го щракнете с десния бутон на мишката.
 3. Изберете Възстанови От менюто с десния бутон върху десния бутон.

Ако обаче файловете се изтриват постоянно, можете’не ги намерите в кошчето за рециклиране. Ако сте подкрепили тези файлове преди, можете да ги възстановите от резервното си копие. Когато няма налични архиви, ще трябва да използвате софтуер за възстановяване на данни.

Можете да опитате Microsoft’S инструмент за възстановяване на файлове на Windows.

Какво е възстановяване на файлове на Windows?

Възстановяването на файлове на Windows е помощна програма за команден ред, проектирана от Microsoft. Можете да го използвате за възстановяване на изтрити файлове от локално устройство с твърд диск, USB флаш устройство или карта с памет като SD карта. Този инструмент използва Winfr Команда за незабележими файлове Windows 10. Той има два режима, предназначени за възстановяване на файлове от различни файлови системи през зимата 2020 г. Той е безплатен и се предлага в Windows 10 20h1 или по -късните версии. Това не’t Поддръжка за възстановяване на файлове от облачно съхранение и споделяне на мрежови файлове.

Този инструмент е нов. Не всички сте запознати с това. Но е полезно. Ако имате интерес, можете да прочетете тази статия, за да научите как да използвате тази помощна програма за незабележими файлове Windows 10.

Забележка: Тъй като този инструмент е достъпен само в Windows 20H1 и по -късните версии на Windows, трябва да се уверите, че вашата система я поддържа. Ако не’не знаете в коя версия работите, можете да отидете Старт> Настройки> Система> за За да видите коя версия на Windows 10 имате.

Възстановяването на файлове на Windows не е предварително инсталирано на вашия компютър с Windows 10. Трябва да го изтеглите от Microsoft Store и след това да го инсталирате за допълнителна употреба. Следното съдържание включва как да го изтеглите и инсталирате на вашия компютър и как да използвате този инструмент за възстановяване на файлове на Microsoft за възстановяване на файлове от дискове с различни видове файлови системи.

Как да изтеглите и инсталирате възстановяване на файлове на Windows?

За да защитите компютъра си, вие’D По -добре изтеглете този инструмент за възстановяване на файлове на Microsoft от Microsoft Store, който е дигитална платформа за разпространение, собственост на Microsoft.

Сега ще ви покажем как да изтеглите и инсталирате възстановяване на файлове на Windows чрез Microsoft Store:

1. Използвайте Windows Search, за да търсите Microsoft Store и изберете първия резултат, за да го отворите.

2. Щракнете върху иконата за търсене от горната дясна страна на магазина на Microsoft и я използвайте за търсене на възстановяване на файлове на Windows.

3. Щракнете Възстановяване на файлове на Windows от резултата от търсенето.

4. На следващата страница трябва да щракнете върху Вземете За да изтеглите тази помощна програма.

Щракнете върху Get

5. Щракнете Инсталирай За да инсталирате инструмента на вашия компютър.

6. Когато процесът на инсталиране приключи, можете да щракнете върху бутона за стартиране, за да го отворите директно. Ако не’Не трябва да го използвате веднага, можете просто да затворите магазина на Microsoft и да правите други неща, които искате да направите.

Възстановяване на файлове на Windows

Как да използваме възстановяване на файлове на Windows?

Забележка: Като специален инструмент за възстановяване на файлове, възстановяването на файлове на Windows може да възстанови загубените или изтрити файлове, които не са презаписани от нови данни. И така, вие’D По -добре минимизирайте или избягвайте да използвате вашия компютър след загуба на данни, за да увеличите шансовете си за възстановяване на файлове.

Стъпка 1: Проверете дали вашият компютър поддържа възстановяване на файла на Windows

Както бе споменато по -горе, възстановяването на файлове на Windows работи само в Windows 10 20H1 или по -късните версии на Windows 10. Ако използвате по -ранна версия на Windows 10, можете да надстроите вашите Windows до поддържана версия и след това да използвате този инструмент или можете да използвате алтернатива за възстановяване на файла на Windows, за да възстановите загубените файлове в Windows 10.

Стъпка 2: Решете кой режим трябва да използвате

Досега възстановяването на файлове на Windows има две версии: изданието за зимата 2020 г. и изданието на лятото 2020 г. В най -новото издание, изданието за зимата 2020 г., броят на режимите на възстановяване е намален до 2 от 3. Тези два режима на възстановяване са редовен режим и обширен режим.

Сравнително казано, изданието за зимата 2020 г. е по -лесно за използване. И така, ние ви показваме как да използвате Windows File Recovery Winter 2020 издание и двата му режима за възстановяване на изтритите файлове Windows 10.

Кой режим трябва да използвате за извличане на изтрити файлове на вашия компютър с Windows 10? Зависи от множество елементи. Например, коя файлова система се използва от устройството, от което искате да незабележете данни, колко време е изтрит файлът и как файлът се губи (устройството е форматирано или повредено).

За файловата система

 • Ако това е SD карта, флаш устройство или USB устройство, което е по -малко от 4GB, обикновено се форматира за мазнини или exfat.
 • Ако това е компютърен твърд диск, външен твърд диск, флаш устройство или USB устройство, чийто капацитет надвишава 4GB, той обикновено се формира към NTFS.

Ако не сте сигурни коя файлова система използвате, можете да щракнете с десния бутон на мишката и след това изберете Имоти За да направите потвърждение.

Проверете файловата система в свойства

Изберете режим

Следващата таблица може да ви помогне да изберете подходящ режим. Ако обаче не сте сигурни, можете да започнете с редовния режим.

Файлова система

Ситуация

Режимът, който трябва да използвате

Файлът беше изтрит наскоро

Файлът беше изтрит преди малко

Дискът беше форматиран

Дискът е покварен

Стъпка 3: Използвайте възстановяване на файлове на Windows, за да възстановите загубените файлове в Windows 10

1. Щракнете върху иконата за търсене на Windows, за да го отворите и въведете възстановяване на файлове на Windows в полето за търсене.

2. Изберете първия резултат, за да отворите този инструмент за възстановяване на файлове на Microsoft Windows.

Потърсете възстановяване на файлове на Windows

3. Щракнете Да Ако получавате Управление на потрбителския профил.

4. Командата, която трябва да използвате, е следният формат:

WINFR източник-задвижване: Destination-Dive: [/режим] [/превключватели]

Тук трябва да знаете, че източникът на диск и дестинацията трябва да са различни. Когато възстановявате данни от задвижването на операционната система (обикновено това е Drive C :), трябва да използвате /n превключвателите, за да посочите потребителските файлове или папката.

Да бъде конкретен,

Използвайте редовния режим:

① Ако искате да възстановите файлове от папката с документи на вашия C устройство до E Drive, трябва да въведете следната команда. Тук не трябва да забравяте маркировката за гръб в края на папката:

Winfr C: E: /Редовни /N \ Потребители \\ Документи \

② Ако искате да възстановите PDF файловете и файловете с думи от вашия C Drive до E Drive, трябва да използвате следната команда:

WINFR C: E: /Редовно /N *.pdf /n *.Docx

③ Ако искате да възстановите файл, който име съдържа низа тест От C Drive to E Drive можете да опитате тази команда с символи с wildcard:

WINFR C: E: /Редовен /N *Тест *

Използвайте редовен режим, за да възстановите файл

Използвайте обширния режим:

① По същия начин можете да използвате обширния режим, за да възстановите всеки файл с низа тест В името на файла с Wildcard герои като това:

Winfr E: c: /обширен /n *тест *

Използвайте обширен режим, за да възстановите файл

В сравнение с редовния режим, този режим ще отнеме по -дълго време за завършване на процеса на сканиране и възстановяване. Трябва да чакате търпеливо.

② За да възстановите JPG и PNG снимки от папката си с снимки в папката за възстановяване на E устройството, можете да използвате тази команда:

Winfr C: E: /Обширен /N \ Потребители \\ Pictures \*.Jpg /n \ Потребители \\ снимки \*.Png

Бакшиш: Можете да намерите повече синтаксис на команден ред от aka.MS/WINFRHELP.

5. Windows автоматично ще създаде папка за възстановяване на устройството за местоназначение, за да запази възстановените файлове. Папката обикновено се посочва във формата на възстановяване_ .

папката за възстановяване на устройството на местоназначение

6. Когато се вижда продължи? (Y/N) изскачайки в командния ред, трябва да натиснете Y ключ на клавиатурата ви, за да продължите операцията за възстановяване. Можете да натиснете Ctrl+c За да отмените процеса на възстановяване.

7. Ако използвате обширния режим, може да видите Преглед на възстановени файлове? (Y/N) Когато процесът на възстановяване приключи. Можете да натиснете Y ключ на клавиатурата си, за да отворите директно папката за възстановяване.

Преглед на възстановени файлове

Това са стъпките за използване на възстановяване на файлове на Windows за възстановяване на файлове на вашия компютър с Windows 10. За начинаещ командните линии не са толкова приятелски настроени. Трябва да ги запомните и можете’не направи грешка. Можете да използвате алтернатива за възстановяване на файла на Windows е, че искате нещата да са по -лесни. Ето един избор.

Алтернатива за възстановяване на файла на Windows

Minitool Power Data Recovery е безплатен инструмент за възстановяване на файлове, който е специално проектиран за възстановяване на данни на Windows Computers. Той има четири режима на възстановяване: Този компютър, Твърд диск, Подвижно дисково устройство, и CD/DVD устройство. Освен това този софтуер поддържа и HFS+ файлова система.

поддържани файлове системи

С тези четири режима можете да възстановите данни от всички видове дискове като вътрешни твърди дискове, външни твърди дискове, SD карти, карти с памет, USB флаш устройства и други. Независимо от устройството е преформатирано или повредено, можете да използвате този софтуер, за да възстановите изгубените файлове в него, стига те да не бъдат презаписани от нови данни. Ако компютърът ви е непоколебим, можете да използвате стартиращото издание на този софтуер, за да спасите вашите файлове.

С безплатното издание на този софтуер можете да възстановите 1 GB данни, без да плащате нито един цент. Можете първо да го опитате и след това да актуализирате до пълно издание, ако искате да разгадите повече файлове.

За разлика от възстановяването на файлове на Windows, вие не сте’не трябва да запомните команди за възстановяване. С някои прости кликвания можете да си върнете необходимите данни:

1. Изтеглете и инсталирайте този софтуер на вашия компютър.

2. Щракнете върху неговия пряк път, за да отворите софтуера.

3. Под Този компютър, Можете да изберете устройството, от което искате да възстановите данни.

4. Щракнете върху Започнете Бутон за стартиране на процеса на сканиране.

Изберете целевото устройство за сканиране

5. Когато процесът на сканиране приключи, можете да видите резултатите от сканирането.

6. Намерете и изберете файловете, които искате да възстановите.

7. Щракнете върху Запазете бутон и изберете подходящо място, за да запазите избраните елементи. Трябва да изберете друг път, а не оригиналното местоположение, за да запазите файлове. В противен случай изгубените файлове могат да бъдат презаписани и да станат невъзстановими.

Запазете избраните си файлове

С тези стъпки можете лесно да разгадите вашите файлове.

Резюме

Ако сте професионален потребител, може да предпочетете да използвате Microsoft’S инструмент за възстановяване на файлове на Windows за възстановяване на загубените файлове в Windows 10. Ако сте обикновен потребител, възстановяването на данни за мощност на Minitool трябва да бъде по -лесно за използване. Можете просто да изберете подходяща помощна програма според вашата ситуация и изискване.

Ако имате свързани проблеми, можете да ни уведомите в коментарите или да се свържете с нас чрез [имейл защитен]] .

FAQ за инструменти за възстановяване на файлове на Windows

Как да отворя възстановяване на файлове на Windows?

Трябваше да инсталираш възстановяване на файлове на Windows на вашия компютър. Ако е така, можете да използвате Windows Search, за да търсите възстановяване на файлове на Windows и да изберете първия резултат, за да го отворите.

Можете ли да възстановите постоянно изтрити файлове на Windows?

Докато постоянно изтритите файлове не са презаписани от нови данни, можете да използвате професионален софтуер за възстановяване на данни като Minitool Power Data Recovery, за да ги върнете.

Как да поправя повреден файл в Windows 10?

Можете да използвате софтуер на трети страни, за да поправите повредените си файлове. Тази статия е полезна: Как да поправите корумпирани файлове след възстановяване на Windows 10/Mac?

Можете ли да възстановите файлове, които са били изрязани и поставени?

Да, можете да използвате професионален софтуер за възстановяване на данни, за да ги върнете. Можете да намерите подробни ръководства в тази публикация: Решено – как да възстановите изгубените файлове след изрязване и поставяне.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

За автора

Стела работи в софтуера Minitool като английски редактор повече от 7 години. Нейните статии обхващат основно областите на възстановяване на данни, включително възстановяване на данни за съхранение на данни и възстановяване на данни за телефона, видеоклипове в YouTube, управление на дялове и видео реакции.

Преглед на инструмента за възстановяване на файлове с Windows 10

Възстановяване на файла на Microsoft Windows

В началото на тази година Microsoft пусна безплатен вграден инструмент за възстановяване на файлове на Windows за потребители на Windows 10. Това приложение за команден ред е достъпно в магазина на Microsoft и позволява на потребителите на Windows 10 да възстановяват файлове, изтрити от локални устройства за съхранение и могат да’не се възстановява от кошчето за рециклиране. Локалните устройства за съхранение включват вътрешни дискове, външни дискове и USB устройства.

В началото на тази година Microsoft пусна безплатен вграден инструмент за възстановяване на файлове на Windows за потребители на Windows 10. Това приложение за команден ред е достъпно в магазина на Microsoft и позволява на потребителите на Windows 10 да възстановяват файлове, изтрити от локални устройства за съхранение и могат да’не се възстановява от кошчето за рециклиране. Локалните устройства за съхранение включват вътрешни дискове, външни дискове и USB устройства.

Възстановяване на файла на Microsoft Windows

Загубата на ценни данни от вашето устройство може да бъде досадно и болка във врата, ако не сте опитен потребител. Тази болка може да бъде най -лоша, когато осъзнаете, че не сте’не имам резервно копие. Критичната информация може да изчезне с миг на око поради хардуерна повреда или човешка грешка. Има съществуващи инструменти на трети страни, които могат да бъдат инсталирани в Windows и да помогнат за възстановяване на основни файлове. Сега, с пускането на инструмента за възстановяване на файлове на Windows, Microsoft прави този разочароващ процес малко лесен. Възстановяването на файлове на Windows може да ви помогне с различни сценарии, като случайно изтриване на важни файлове, изтриване на вашия твърд диск, чист, несигурен какво да правите с повредени данни и други.

Този инструмент поддържа много типове файлове, за да се гарантира, че вашите данни не са постоянно загубени, включително снимки, документи, видеоклипове и други. Microsoft обаче посочва, че възстановяването на облачни акции за съхранение и мрежови файлове не се поддържа.

Режими на възстановяване и ключови характеристики

Има три режима, които можете да използвате за възстановяване на файлове: по подразбиране, сегмент и подпис. Всеки режим на възстановяване се опитва да възстанови изтритите файлове от устройство за съхранение по различен начин и е важно да се отбележи, че всеки режим използва модифициран команден ред. Също така, има няколко файлови системи, поддържани от Windows, които варират в зависимост от устройството за съхранение или операционната система. Възстановяването на файлове от не-NTFS файлови системи се поддържа само в режим на подпис.

Трите режима работят по следния начин:

 • Режим по подразбиране: Този режим използва главната таблица на файловете (MFT), за да намери загубени файлове. Режимът по подразбиране работи добре, когато присъстват MFT и файловите сегменти, наричани още сегменти от файлови записи (FRS).
 • Режим на сегмент: Този режим не изисква MFT, но изисква сегменти. Сегментите са обобщения на информацията за файловете, които NTFS съхранява в MFT, като име, дата, размер, тип и индекс на единица за разпределяне на клъстери/разпределение.
 • Режим на подпис: Този режим изисква само данните, търсят конкретни типове файлове и не’t работи за много малки файлове. За устройства за съхранение без NTFS се поддържа само режим на подпис. За повече информация относно файловите системи вижте “За режими и системи за файлове” раздел.

Поддържани системи за файлове:

 • Мазнини и exfat: SD карти, Flash или USB дискове ( < 4GB)
 • Refs: Windows Server и Windows Pro за работни станции
 • NTFS: Компютри (HDD, SSD), външни твърди дискове, светкавици или USB устройства (> 4GB)

В зависимост от вашата файлова система и инцидента, трябва да решите кой режим на възстановяване трябва да използвате. Например, ако наскоро използвате NTF и файл е изтрит, трябва да използвате режима по подразбиране. Или ако използвате NTFS, но файл е изтрит или загубен преди малко, след форматиране. Ако, от друга страна, използвате мазнини, extaf или refs, трябва да използвате режима на подпис.

Ето групите за разширение различните поддържани типове файлове за всяка група:

 • ASF: WMA, WMV, ASF
 • JPEG: JPG, JPEG, JPE, JIF, JFIF, JFI
 • Mp3: mp3
 • MPEG: MPEG, MP4, MPG, M4A, M4V, M4B, M4R, MOV, 3GP, QT
 • PDF: PDF
 • PNG: Png
 • Zip: Zip, Docx, XLSX, PPTX, ODT, ODS, ODP, ODG, ODI, ODF, ODC, ODM, OTT, OTG, OTP, OTS, OTC, OTI, OTF, OTH

Като практически пример, ако се опитвате да се възстановите от камера или SD карта, трябва да опитате режим на подпис, който се разширява отвъд възстановяването на NTFS и се грижи за нуждите на вашето устройство за съхранение. В зависимост от диска&rsquo;s размер, може да отнеме известно време за възстановяване на файла, особено ако използвате режим на подпис.

Основни функции

Инструментът за възстановяване на файлове на Windows 10 има някои полезни ключови характеристики, популяризирани от Microsoft&rsquo;S Appstore.

 • Целеви имена на файлове, ключови думи, пътища на файлове или разширения при възстановяването ви
 • Възстановява JPEG, PDF, PNG, MPEG, Office Files, MP3 & MP4, ZIP файлове и други
 • Възстановете се от HDD, SSD, USB и карти с памет
 • Поддържа NTF, FAT, EXFAT и Refs File Systems

Как да използвате инструмента за възстановяване на файлове

Това приложение може бързо да бъде стартирано и изтеглено от магазина на Microsoft безплатно и за да го стартирате, ще се нуждаете от Windows 10 Build 19041 или по -нова версия. След като позволите на приложението да работи във вашето устройство, можете да го стартирате от прозореца на командния ред. Трябва да въведете командата в следния формат:

WINFR източник-задвижване: Destination-Div: [/превключва]

Източникът и задръжките трябва да са различни. Когато се възстановявате от устройството на операционната система (често C :), използвайте превключвателите /n и /y:, за да посочите потребителските файлове или папката. В зависимост от размера на вашия източник, това може да отнеме известно време. За да спрете процеса на възстановяване, натиснете Ctrl+C. Microsoft автоматично създава папка за възстановяване за вас, извикано, Recovery_ на устройството за местоназначение.

Microsoft Windows File Recovery CLI

Microsoft предоставя някои типични примери за това как да използвате различните режими:

Примери за режим по подразбиране

Възстановете конкретен файл от вашия C: Drive to The Recovery Peller на E: Drive.

Winfr C: E: /n \ Потребители \\ Документи \ QuarterlyStatement.Docx

Възстановете JPEG и PNG снимки от папката ви с снимки в папката за възстановяване на E: Drive.

Winfr C: E: /n \ Потребители \\ снимки \*.Jpeg /n \ потребители \\ pictures \*.Png

Примери за режим на сегмент (/r)

Възстановете PDF и Word файлове от вашия C: Drive to The Recovery Peller на E: Drive.

Winfr C: E: /r /n *.pdf /n *.Docx

Възстановете всеки файл със низа &ldquo;фактура&rdquo; Във името на файла чрез използване на символи с дивикарди.

Winfr C: E: /r /n *фактура *

Примери за режим на подпис (/x)

Когато използвате режима на подпис, той&rsquo;първо е полезно, за да видите поддържаните групи за разширение и съответните типове файлове.

Възстановете JPEG (JPG, JPEG, JPE, JIF, JFIF, JFI) и PNG снимки от вашия C: Drive to The Recovery Peller on a E: Drive.

WINFR C: E: /X /Y: JPEG, PNG

Възстановяване на Zip файлове (Zip, Docx, XLSX, PTPX и т.н.) от вашия C: Drive to The Recovery Peller на E: Drive.

Winfr C: E: \ RecoveryTest /x /y: Zip

Заключение

Тази статия представи бърз преглед и ръководство на инструмента за възстановяване на файлове на Windows. Това решение за възстановяване е достъпно в Microsoft Store като приложение, но се използва в Windows като инструмент за команден ред. То&rsquo;S Command-Line Interface приятелски, така че дори не-усъвършенстваните потребители на Windows да могат да го използват. Освен това, Microsoft предоставя ръководство за потребителя с практически примери и използва различни сценарии.

Microsoft заявява, че възстановяването на файлове на Windows може да възстанови данните не само от локалния твърд диск на вашия компютър, но и от външно съхранение. Тази гъвкавост означава, че можете да използвате инструмента на USB устройства, външни SSD, памет и други устройства за съхранение. Инструментът се предлага с три режима, за да се опита да възстанови изтритите файлове от устройство за съхранение, по подразбиране, сегмент и подпис. Той поддържа дискове, форматирани в различни файлови системи и различни разширения на файлове.

Ангажирайте се с StorageReview