Резюме

Магазините на дребно, включително Lowe’s, Albertsons и Macy’s, използват технология за разпознаване на лица, за да идентифицират купувачите и служителите. Повече от 35 организации обаче изискват тези търговци на дребно да престанат, използвайки признаване на лицето поради опасения относно поверителността и гражданските права. Кампанията, наречена BAN разпознаване на лица в магазините, притиска компаниите да спрат да използват технологията или да се ангажират да не я използват в бъдеще. Някои компании, като Walmart, Home Depot и Target, вече се ангажират да не използват разпознаване на лицето. Въпреки това, други компании, включително Apple и Ace Hardware, в момента използват технологията. Кампанията спечели подкрепа от организации за граждански права и нестопанска цел, които подчертават потенциалното отрицателно въздействие на технологията за разпознаване на лица върху маргинализирани общности.

Ключови точки

1. Искане за прекратяване с помощта на разпознаване на лицето – Повече от 35 организации изискват най -добрите търговци на дребно в САЩ да спират, използвайки разпознаване на лица, за да идентифицират купувачите и служителите.

2. Идентифициране на магазините – Кампанията за разпознаване на лице за забрана в магазините е идентифицирала магазини, като Walmart, Home Depot и Target, които са се ангажирали да не използват разпознаване на лицето. Въпреки това, в момента има компании, които използват технологията, като Apple, Lowe’s, Albertsons, Macy’s и Ace Hardware.

3. Потенциална бъдеща употреба – Компаниите, включително McDonald’s, Walgreens и 7-Eleven, са посочени като потенциални потребители на технологията за разпознаване на лица в бъдеще.

4. Подкрепа от организации за граждански права – Организации за граждански права, като Миянте, публичен гражданин, Данни за Black Lives, Федерацията на потребителите на Америка и проекта TOR, изразиха подкрепа за забраната за признаване на лице в кампанията на магазините.

5. Наблюдение в Детройт – Детройт е внедрил Project Green Light, който използва камери за наблюдение с разпознаване на лица в над 700 предприятия.

6. Психологическа такса – Постоянният мониторинг чрез камери, използващи разпознаване на лицето.

7. Инвазивни технологии – Търговците на дребно са използвали инвазивни технологии, включително проследяващи телефони чрез Bluetooth и камери за разпознаване на лица, за да предотвратят кражби и идентифициране на лица, заподозрени в престъпна дейност.

8. Използването на Walmart на разпознаване на лицето – Съобщава се, че Walmart е използвал технологията за разпознаване на лице на Clearview AI повече от 300 пъти и също е използвал AI за откриване на не-договорени стоки в павилиоки за самоуправление.

9. Липса на регулация – Частният бизнес, използващ технологията за разпознаване на лица, не е обвързан от държавни или местни разпоредби, които забраняват използването на правителството на технологията, освен в Портланд, Орегон.

10. Разпознаване на лицето по време на пандемията – Използването на наблюдаване на признаване на лице, включително софтуер за броене на клиенти и социален софтуер за дистанциране, се разшири в магазините поради коронавирусната пандемия.

Въпроси

 1. Кои търговци на дребно в момента използват технология за разпознаване на лица?
  Apple, Lowe’s, Albertsons, Macy’s и Ace Hardware са сред търговците на дребно, които в момента използват технология за разпознаване на лица.
 2. Какво е името на кампанията, изискващи търговците на дребно, престават да използват разпознаване на лицето в магазините?
  Кампанията се нарича забрана за разпознаване на лицето в магазините.
 3. Кои организации подкрепят забраната за разпознаване на лице в кампанията на магазините?
  Организациите за граждански права, включително Миянте, публичен гражданин, Данни за Black Lives и TOR Project, изразиха подкрепа за кампанията.
 4. Какво е Project Green Light?
  Project Green Light е инициатива в Детройт, която използва камери за наблюдение с разпознаване на лица в бизнеса.
 5. Какво е потенциалното въздействие на разпознаването на лицето върху общностите?
  Разпознаването на лицето има психологическа такса за общностите, тъй като хората се чувстват постоянно наблюдавани от расово предубеден алгоритъм със силата да въздействат на свободата си.
 6. Какви технологии имат търговци на дребно, използвани за наблюдение и предотвратяване на кражби?
  Търговците на дребно са използвали технологии като проследяващи телефони чрез Bluetooth и камери за разпознаване на лица за наблюдение и предотвратяване на кражби.
 7. Как Walmart използва технологията за разпознаване на лица?
  Walmart е използвал технологията за разпознаване на лицето на Clearview AI и AI за откриване на неизменни стоки в павилиони за самоуправление.
 8. Са частни фирми, използващи разпознаване на лица?
  Частните фирми не са обвързани от държавни или местни разпоредби, забраняващи правителствената употреба на признаване на лица, освен в Портланд, Орегон.
 9. Кои търговци на дребно са се ангажирали да не използват разпознаване на лицето?
  Търговци на дребно като Walmart, Home Depot и Target се ангажират да не използват разпознаване на лицето.
 10. Как коронавирусната пандемия се отрази на използването на разпознаване на лицето в магазините?
  Наблюдението за разпознаване на лицето, включително софтуер за броене на клиенти и социално дистанциране, се разшири в магазините по време на пандемията.

Вие’да се гледа в Walmart буквално 24/7’: Клиентът на Walmart казва, че камерите проследяват купувачите и артикулите, които вземат

Миналата седмица борбата за бъдещето стартира кампания за застъпничество срещу компании, използващи признаване на лица, която често се използва за целите на сигурността. Софтуерът може да сканира и съхранява лицата на служителите и клиентите – обикновено с цел предотвратяване на кражби и измами.

Магазините на дребно са пълни с непроверено признаване на лицето, казват организациите за граждански права

Лоу’S, Albertsons, Macy’S вече използват технологията

14 юли, 2021 г., 9:30 ч. UTC | Коментари

Споделете тази история

Повече от 35 организации изискват най -добрите търговци на дребно в САЩ да престанат, използвайки разпознаване на лица, за да идентифицират купувачите и служителите в своите магазини, които компаниите са използвали за възпиране на кражби и идентифициране на кражби на кражби.

Кампанията е подходящо наречена забрана за разпознаване на лица в магазините и е идентифицирала магазини, които са се ангажирали да не използват разпознаване на лицето, като Walmart, Home Depot и Target. Сега тя притиска компании, които в момента използват технологията, или тези, които могат да я използват в бъдеще. Някои компании, които в момента използват технологията, според уебсайта, включват Apple, Lowe’S, Albertsons, Macy’S и Ace Hardware. Apple разказва На ръба че не използва разпознаване на лицето в своите магазини.

Компаниите, които могат да го използват в бъдеще, включват McDonalds, Walgreens и 7-Eleven. Пълен списък може да бъде намерен на уебсайта.

Борбата с нестопанска цел за поверителност за бъдещето организира кампанията миналия месец като част от по-големия му проект за разпознаване на лица, но сега събра подкрепа от организации за граждански права като Mijente, Public Citizen и данни за Black Lives, както и други като Федерацията на потребителите на Америка и проекта на TOR.

Tawana Petty, националният организиращ директор на Data for Black Lives, обяснява в кампанията’S Прессъобщение, че Детройт е внедрил Project Green Light, който поставя камери за наблюдение с разпознаване на лицето в повече от 700 предприятия.

“Тези камери, използващи разпознаване на лицето’ Мобилни устройства 24/7,” тя каза. “То’Трудно е да се обясни психологическата такса, която е необходима на общност, знаейки, че всеки ваш ход се наблюдава от расово предубеден алгоритъм със силата да си дърпате свободата от вас.”

Търговците на дребно са използвали инвазивни технологии като продукти, които пинг вашите телефони’S Bluetooth и след това каталогизирайте своя уникален MAC адрес, но модернизацията на AI, захранвани до системите за видеонаблюдение, позволиха функции като разпознаване на лицето да бъдат по-достъпни от всякога.

Например, Rite-Aid тихо инсталирани камери за разпознаване на лице в стотици американски магазини, най-вече в квартали, които не са бели и по-ниски доходи, Ройтерс Отчетено през юли 2020 г. Камерите сканираха купувачите’ лица, за да се опитат да намерят хора в магазина, които преди това са били заподозрени в престъпна дейност и след това са изпращали сигнали до охрана.

Съобщава се, че Walmart използва Clearview AI’s Разпознаване на лице повече от 300 пъти, според Buzzfeed News, и преди това беше използвал технологията, за да опита да улови кражби. Сега изглежда, че предприема различен подход, като се използва AI за намиране на не-сканирани стоки в павилиони за самоуправление.

Тъй като тези магазини са частна собственост, компаниите не са обвързани от държавни или местни разпоредби, забраняващи правителствената употреба на признаване на лицето, които са най -популярната форма на регулиране. Само Портланд, Орегон е включил частния бизнес в забрана за разпознаване на лица.

Борбата за бъдещето също така изтъква, че коронавирусната пандемия е разширила използването на наблюдение на разпознаването на лицето в магазините, което включва софтуер за броене на клиенти и социално дистанциране.

Корекция, 14 юли, 2021, 14:35 ET: Тази статия по -рано заяви, че компанията за разпознаване на лица Kairos подкрепя забраната за разпознаване на лице в кампанията на магазините. Организацията в подкрепа на кампанията обаче всъщност е акция на Kairos, нестопанска цел за граждански права.

Актуализация: 14 юли, 2021, 22:15 ET: Актуализирано с изявление от Apple.

‘Вие’да се гледа в Walmart буквално 24/7’: Клиентът на Walmart казва, че камерите проследяват купувачите и артикулите, които вземат

Екран на Walmart със кадри от охранителна камера с надпис

Потребител’S Tiktok Video премина вирусно след показване на Walmart’S Система за сигурност, тревожни зрители на платформата.

Миналата година потребител стана вирусен, след като заяви, че Walmart’Системата за сигурност беше толкова висококачествена и вездесъща, че можеше да види всичко, което клиентите правят, включително това, което четат на своите телефони.

Сега друг потребител предизвика дискусия, след като показа магазина’S Система за сигурност от висок клас на практика.

Във видео с над 5.9 милиона гледания към петък, потребителят на Tiktok Aubrey (@tht.Slowsubi) показва емисия за охранителна камера.

“Y’Всички по -добре внимавайте,” Обри пише в текста, наслагвайки на видеото. “Walmart isn’вече игра.”

През 2021 г. Verge съобщава, че Walmart е използвал софтуер за разпознаване на лица и специален AI за откриване на не-достойни предмети в лентата за самоуправление.

От 2019 г. този софтуер за откриване на AI се използва в над 1000 магазина на вътрешен човек.

“Камерите проследяват и анализират дейности както в регистрите за самоуправление, така и в тези, които се пиловат от Walmart Cashiers,” Пише авторът Хейли Питърсън. “Когато възникне потенциален проблем, като артикул, който се движи покрай скенер за каси.”

По-късно Обри публикува проследяване, обясняващо системата. Тя твърди, че камерите са в състояние да проследяват клиенти около магазина и да сканират “Всякакви предмети, които вземете.”

“Работих в магазин за хранителни стоки през 2016 г. и тези камери успяха да открият ненаказани предмети, излизащи през вратата,” Твърди Обри. “Само за да знаете, Walmart също прави това.”

В това видео тя твърди, че Walmart може да изчака да преследва някого за кражба на кражба, докато не’открадна сума, която би им дала престъпление за престъплението.

То’Не е ясно дали това всъщност е вярно, тъй като това твърдение се повтаря за магазини като Target и други търговци на дребно.

Това каза, че мнозина бързаха да споделят мислите си за това, че са обект на такава проникваща технология за наблюдение.

“Изглежда, че аз’M Пазаруване с маска за лице и слънчеви очила,” Потребител написа.

“Правят всичко, освен да наемат касиери!” възкликна секунда.

“Те получиха всичко това, но все още не’не приемайте Apple Pay . ” Трети разпита.

Ние’VE се обърна към Walmart чрез нейната форма за контакт с връзките с медиите и Обри чрез Instagram и Tiktok Direct съобщение.

Актуализация 14:46 CT 23 февруари: В Instagram DM Exchange с Daily Dot, Обри обясни как е открила въпросните камери.

“Бях на почивка в Myrtle Beach Walmart и докато бях в себе си, вдигнах поглед и забелязах на голям телевизионен екран, че ни снимат,” тя написа. “Че’s, когато видях онези луди кутии и пътеки, които следват хора около магазина. Знаех, че имат актуализирана система, но не до тази степен.”

“Честно казано, т.е’не се изненадах, че камерите за сигурност на Walmart имат този вид функции,” Тя продължи. “Бях изненадан да разбера, че този конкретен Walmart в Myrtle Beach прави своите клиенти да бъдат наясно колко сложни са системите за сигурност всъщност. Всеки Walmart е различен и не всички може да имат тази функция за сигурност. Вярвам, че този Walmart го направи публично, за да предотврати загубата. Моето намерение да публикувам това видео беше да накарам хората да осъзнаят това, само защото можем’не виждам нещо, което не’t означава това’не съм истински.”

“Знам също, че с по-младото поколение кражбата е по-разпространена поради скорошната инфлация и просто всеобхватна борба, а аз не съм’не искам някой да изпадне в неприятности, ако може да го избегне,” тя подробно описа.

Що се отнася до това как Walmart може да подобри услугите си, Обри има някои предложения.

“Вярвам, че ако Walmart отвори вратите си 24 часа на ден, те биха могли да създадат повече работни места, така че хората да могат да печелят пари в тези опитни времена,” Тя обясни. “Ще има повече служители, които да предотвратяват тези неща, а превенцията на загубите на Walmart ще нанесе значително по -мек удар, ако спрете да разчитат на камери и технологии, вместо да наемат истински хора. Те са една от най -големите компании в САЩ и имат възможностите да поправят много от собствените си проблеми.”

Ежедневна точкова икона

web_crawlr

Ние пълзим в мрежата, така че да не’не трябва.

Регистрирайте се за бюлетина Daily Dot, за да получите най -добрия и най -лошия от интернет във входящата си поща всеки ден.

Walmart’Използването на научнофантастични технологии за забелязване на кражби на магазини повдига въпроси за поверителност

549600875

В стари времена, когато магазин хвана някой да краде, детектив щеше да тръгне крадец в задната стая и да направи снимката си с камера Polaroid. Снимката ще бъде добавена към търговеца’S Вътрешни галерия Rogues, за да помогнат за съхраняването на сигурността, внимавайте за лоши момчета.

Но по -рано тази година Walmart (WMT) показа как са се променили времената. Той тества система, която сканира лицето на всички, влизащи в няколко от неговите магазини, идентифицира заподозрените кражби и мигновено предупреди сигурността на магазина на своите мобилни устройства.

Потенциалът на такава технология за разпознаване на лица се обсъжда от години. Но сега някои магазини всъщност го използват.

Walmart’S Експеримент, който приключи след няколко месеца, подчертава мощните високотехнологични инструменти, достъпни за търговците на дребно, за да намалят кражбите. Той обаче повдига и въпроси дали магазините трябва да спазват правилата, когато използват технологията, за да защитят купувачите’ поверителност.

“Поставете решетка на лицето им”

Джо Розенкранц, изпълнителен директор на FaceFirst, компания в Южна Калифорния, която продава система за разпознаване на лица на търговци на дребно, обещава на “Преобразувайте сигурността във всеки магазин.” Той казва, че софтуерът FaceFirst се използва от няколко Богатство 500 търговци на дребно, които той отказа да назове, защото по споразумения за неразгласяване.

“Системата е достатъчно умна, за да уведоми сътрудник за предотвратяване на загуби на своя iPhone в рамките на седем секунди,” казва Розенкранц,

Автоматизираните известия могат да включват профил на заподозрения, както и a “корпоративна директива” на това как да се отговори. Цялата охрана на магазина трябва да направи разузнаването на пътеките, за да намери въпросния човек и да се изправи срещу тях.

Търговците на дребно, които използват FaceFirst, обаче не спестяват запис на снимки на всички, които идват в магазина. Вместо това софтуерът е готов да намери съвпадения срещу съществуваща галерия от предполагаеми нарушители. Изхвърлят се изображения на невинни купувачи. Магазините запазват само снимки на заподозрени (или хора, които приличат на тях), които служителите по сигурността преди са се маркирали.

“Даваме им мобилно приложение,” казва Розенкранц. “Това го прави, за да могат да забият някого’s лице. Тя поставя решетка на лицето им [за бъдеща идентификация]”

Изображения от FaceFirst’S Маркетингов материал показва как това може да работи на практика. Ето екранна снимка от неговата брошура за търговците на дребно (компанията също продава софтуер на органите на реда и военните):

Ето още едно изображение от същата брошура, което изобразява как технологията може да съответства на изображение на някой, който влезе в магазин срещу магазина’S база данни и след това предавайте съответната информация на компютър или телефон:

Така че кой всъщност използва facefirst? Темата е чувствителна и търговците на дребно са кокетни за обсъждането й.

Шепа национални търговци на дребно, свързани с Богатство Разкрито малко: Home Depot казва, че не използва софтуер за сканиране на лица. Walgreens казва, че няма договор с FaceFirst и добави, че не обсъжда конкретни мерки за сигурност. Target, междувременно не би потвърдил или отказал, ако компанията използва софтуера.

Единствената компания, която призна, че използва софтуера, беше Walmart. Според говорител, търговецът на дребно е тествал софтуера за разпознаване на лица в магазини в няколко щата в продължение на няколко месеца, но след това прекрати практиката по -рано тази година.

“Търсихме конкретна бизнес обосновка … не го направи’не имам възвръщаемостта на инвестициите,” или възвръщаемост на инвестицията, казва говорителят.

Обяснението подсказва, че всеки спестявания, който Walmart е имал чрез намаляване на кражбата на кражба, не е успял да компенсира разходите за внедряване и използване на технологията. Компанията отказа да обсъди някакви специфики за това колко заподозрени кражби са идентифицирали или описват точността на софтуера.

Биометрия и кой притежава лицето ви

Софтуерът за разпознаване на лица едва ли е нов. Казината го използват от години, както и военните и органите на реда, но остава спорна програма, даваща оборудвани с лицеви признания и iPad и смартфони на всички полицаи в Сан Диего, е под контрол, отчасти поради a Ню Йорк Таймс Съобщете, че предполага, че полицията може да принуждава невинни хора да бъдат сканирани.

Междувременно технологичните гиганти като Facebook (FB) и Google стават все по -точни на автоматично лице “Маркиране.” Техните компютри се научават да разпознават индивиди въз основа на определени характеристики в лицето си, като създават a “Faceprint.” След това услугите могат да подтикнат потребителите да идентифицират хората в снимки в социалните медии. В някои случаи като Facebook’с “Моменти”, Те просто добавят имена към лица автоматично.

Въпреки това, не всеки е удобен с компаниите, които използват лицето си по този начин. В Илинойс потребителите са подали иск за класни действия срещу Facebook и Shutterfly на фотосервиз за нарушаване на държавния закон, свързан с биометрията. Междувременно в европейските страни и Канада, автоматизираните функции за маркиране на снимки са недостъпни, тъй като регулаторите са неспокойни относно своите последици за поверителност.

Подобни противоречия относно разпознаването на лицето могат да станат по -често срещани. Причината е, че технологията се е подобрила значително през последните години, което кара повече компании да я приемат за потребителски цели. Въпреки че технологията се използва най -често от търговците на дребно за откриване на кражби, някои магазини проучват дали разпознаването на лицето може да послужи като начин за идентифициране и възнаграждение на лоялни клиенти. Всъщност сайт, наречен “FaceDeals” кани хората да представят сканиране на лицето си в замяна на отстъпки от местния бизнес.

Въпреки маркетинга обаче, точността на разпознаването на лицето в магазините на дребно е неясна. Докато Rosenkrantz, от FaceFirst, казва неговата компания’S софтуерът е точен в диапазона от 98% до 100%, други са скептични. Източник, запознат с експериментите от големи търговци на дребно и не са свързани с FaceFirst, казва, че компаниите са заключили, че разпознаването на лицето е “Не е готов за премиерно време.”

Това може, защото компютърните компютри могат да имат проблеми с разпознаването на лица, когато сенките ги затъмняват или когато хората носят шапки или очила. Коефициентът на успех също зависи от това да имате качествени снимки на заподозрени, с които да се сравнят. В случая на търговците на дребно, FaceFirst предлага да помогне на клиентите си да изградят първоначална база данни от заподозрени въз основа на магазин’s Съществуващи фото записи (включително Polaroids).

Каквото и да е състоянието на технологията обаче, u.С. Търговците на дребно вероятно ще продължат своите експерименти, особено тъй като има малко закони, които им пречат да го направят.

Легален вакуум

“Целият брой на разпознаването на лицето и биометрията е обсъден от известно време и там’s няма консенсус как трябва да работи структурата на поверителността,” Казва Джефри Нойбургер, адвокат, който ръководи групата за поверителност и сигурност на данните в Proskauer в Ню Йорк.

Той обясни, че дебатът се обръща дали компаниите трябва да уведомяват купувачите, че използват технологията, или предлагат опции за отказ. Въпреки това, инициатива за създаване на правила се разпадна миналото лято, когато девет групи за поверителност напуснаха работна група за търговия, казвайки, че индустрията няма да се съгласи дори на основните граници на разпознаването на лицето. Оттогава групите за граждански свободи като Фондация Electronic Frontier продължават да декларират липсата на надзор.

Говорител на групата на Министерството на търговията, която контролира процеса на политика, каза в изявление: “Докато NTIA е разочарован, че някои заинтересовани страни избраха да спрат да участват в това усилие, насочено към разработване на кодекс за поведение на поверителност, свързан с търговско използване на технологията за разпознаване на лица, други заинтересовани страни казаха на NTIA, че искат да продължат да постигат напредък по този въпрос и така процесът продължава напред. В отговор NTIA проведе среща на 28 юли и очакваме да свикаме друга среща през декември или началото на януари.”

Що се отнася до Wal-Mart, компанията отказа да коментира последиците от поверителността на технологията.

Резултатът е, че засега компаниите имат повече или по -малко безплатно да работят, както желаят в U.С. Когато става въпрос за използване на инструменти за разпознаване на лица. Единствените изключения са Илинойс и Тексас, където държавните закони ограничават събирането на биометрични данни. Калифорния, която обикновено е активна по въпросите на поверителността на потребителите, обмисля законопроект, който би попречил на онлайн доставчиците да събират студенти’ Биометрична информация, но няма по-широки закони.

Що се отнася до федералното правителство, Neuburger казва, че Федералната търговска комисия може да се опита да регулира индустрията под своя орган за нелоялна търговска практика, но че агенцията не е в състояние да създава новинарски закони самостоятелно. Междувременно той казва,.

“Не’не мисля, че хората са напълно наясно с това,” Казва Нойбургер. “Хората виждат маркиране във Facebook и Shutterfly. Но аз не’не мисля, че те’Напълно наясно, че когато влязат в търговец на дребно, лицето им може да бъде сканирано и добавено към база данни.”

Тази история беше актуализирана на 11/10, за да включва изявление на отдела за търговия.

За да научите повече за това как технологията променя ежедневието, вижте как Facebook’Изпълнителният директор иска да създаде AI системи “които са по -добри от хората.”

Абонирайте се за добре коригиран, нашият бюлетин, пълен с прости стратегии за работа по -интелигентни и живеят по -добре, от екипа на Fortune Well. Регистрирайте се днес.

Магазините на дребно, които вероятно пазарувате в тази технология за разпознаване на лица

Икона по имейл на плика. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Споделете икона извита стрелка, насочена вдясно.

Икона в Twitter стилизирана птица с отворена уста, туитър.

Twitter LinkedIn Icon Думата “в”.

LinkedIn Fliboard Icon Стилизирана буква f.

Flipboard Facebook икона на буквата f.

Икона за имейл във Facebook – плик. Това показва възможността за изпращане на имейл.

Икона на имейл връзката Икона на верижна връзка. Той символизира URL адрес на връзката към уебсайта.

Мейси

Изкупи сега

 • Групите с нестопанска цел наблюдават големи търговци на дребно, използвайки софтуер за разпознаване на лица в своите магазини.
 • Macy’s е сред шестте магазина, които се борят за бъдещите доклади, използват технологията.
 • Няколко компании, включително Walmart и Target, казаха на нестопанската цел, че не използват разпознаване на лицето.

Insider препоръчва да се събудите със сутрешна варя, ежедневен бюлетин.

Зареждането на нещо се зарежда.

Благодаря за регистрацията!

Достъп до любимите си теми в персонализирана емисия, докато сте в движение. Изтеглете приложението

Магазините на дребно в цялата страна използват системи за разпознаване на лица в своите магазини, което води до отстъпване от групи, които казват, че технологията е нахлуване в личния живот, съобщи Axios в понеделник.

Миналата седмица борбата за бъдещето стартира кампания за застъпничество срещу компании, използващи признаване на лица, която често се използва за целите на сигурността. Софтуерът може да сканира и съхранява лицата на служителите и клиентите – обикновено с цел предотвратяване на кражби и измами.

„Лицето ви не трябва да се сканира, съхранява или продава само защото влизате или работите в магазин“, пише Борбата за бъдещето. „Търговците на дребно в цялата страна, които изследват тази инвазивна технология, трябва да знаят, че приоритизирането на печалбата над поверителността е грешно.”

Привържениците на технологията казаха изображенията на лицето, които не са свързани с лични данни и че системите могат да доведат до подобрен опит в пазаруването, като безконтактни плащания. Пандемията увеличи приемането си от търговците на дребно като начин да помогне за управлението на магазините с по -малко служители, съобщи Axios.

Според уебсайта на кампанията за застъпничество, Macy’s, Apple, Lowe’s, Albertsons, Ace Hardware и H-E-B Grocery са шест търговци на дребно, които използват технологията. Въпреки това, говорители от Apple, H-E-B и Lowe казаха на Insider, че не използват разпознаване на лицето в магазините.

„Мейси използва разпознаване на лицето във връзка с други методи за сигурност в малък подгрупа магазини с високи случаи на организирана кражба на дребно и повтарящи се нарушители“, заяви говорителят на Мейси пред Insider.

Walmart, Kroger, Home Depot, Target, Costco, CVS, Dollar Tree и Verizon казаха на борбата за бъдещето, че не използват разпознаване на лицето и не планират да го използват в бъдеще.

Бренда Леонг, директор по изкуствен интелект и етика в Фондацията за бъдещето на поверителността, каза на Axios, че магазините могат потенциално да използват разпознаването на лицето, за да наблюдават производителността на служителите, да идентифицират лоялни купувачи и да измерват колко дълго купувачите остават в магазина.

50 инвеститори, управляващи над $ 4.5 трилиона целеви технологични компании Amazon, Facebook, Alibaba и Huawei с призиви за развитие на разпознаването на лицето по по -етичен начин, съобщи Ройтерс през юни. Последните проучвания показват, че системите за разпознаване на лицето са по-малко точни при идентифициране на не-бели и женски лица, предизвикват опасения относно расовите пристрастия.

През 2019 г. 18-годишният Оуман Бах съди Apple за 1 милиард долара, като заяви, че разпознаването му на лицето доведе до фалшивия му арест. Техническият гигант отрече твърденията, че използва разпознаване на лицето в магазините на Apple.

Говорители от Macy’s, Albertsons и Ace Hardware не отговориха навреме на молбата на Insider за коментар.