Национален и VSP SELECT PLUS 1500 VSP стандарт

Резюме: Ползи 101

Разбирането на вашите ползи за здравеопазването е жизненоважно при поемането на контрол над вашето здраве. В Nationwide и VSP ние сме ангажирани да бъдем вашият истински здравен партньор. Нашата цел е да осигурим цялостно покритие и изключителна грижа за всички наши членове.

Ключови точки:

 1. Цялостно покритие и истинска грижа
 2. Ресурси за разбиране и увеличаване на вашите ползи
 3. Обезщетения за членство в здравния план на Провиденс
 4. Ръководство за членове на ресурсите за активно ангажиране
 5. Значението на здравното осигуряване
 6. Обясни се с разпадане и съзастраховане
 7. Разбиране на приспаданията и доставчиците на мрежи
 8. Календар или планирайте максимално максимум година
 9. Обяснение на обезщетенията (EOBS) обясни
 10. Видове медицински планове
 11. Организация за поддържане на здравето (HMO)
 12. Предпочитана организация на доставчика (PPO) / Изключителна организация на доставчика (EPO)
 13. Високо приспадащ се план + здравна спестовна сметка (HSA)
 14. Важна здравноосигурителна терминология
 15. Интегрирани здравни сметки за спестявания

15 Уникални въпроса:

 1. Q1: Какво покритие мога да очаквам от Nationwide и VSP?
 2. A1: Национални и VSP предоставят цялостно покритие и истинска грижа за своите членове. Ние се стремим да посрещнем всички ваши нужди за здравеопазване и да ви подкрепяме по време на вашето пътуване до постигане на истинско здраве.

 3. Q2: Къде мога да намеря ресурси, за да разбера и увеличите максимално моите ползи?
 4. A2: Нашето ръководство за ресурси за членове е ценен инструмент, който предоставя информация за MyProvidence, възможности за грижи и други програми, достъпни за членове на PHP. Можете да видите или изтеглите ръководството, за да вземете активна роля в здравето си и да се ангажирате с вашия здравен план.

 5. Q3: Защо здравното осигуряване е важно?
 6. A3: Здравното осигуряване е договор между вас и здравноосигурителна компания, която помага да се плащат за медицински разходи. Той осигурява защита от скъпи медицински услуги и гарантира, че имате достъп до необходимите грижи, когато е необходимо.

 7. Q4: Какво представляват плаванията и съзастраховането?
 8. A4: Когато получавате грижи от доставчик на здравни грижи, може да се наложи да платите плащане (сума на плосък долар) или за съзастраховане (процент от сумата) за предоставените услуги. Разбирането на тези условия е от съществено значение за управлението на разходите за здравеопазване.

 9. Q5: Как работят приспаданията и доставчиците на мрежи?
 10. A5: Преди здравният ви план да започне да плаща обезщетения, може да се наложи да отговаряте на приспадане всяка година. Доставчиците в мрежата имат споразумения със здравния план за участие като доставчици на здравни услуги и избирането им често води до по-добри ползи от плана.

 11. Q6: Какво е календар или максимум на плана за годината?
 12. A6: Максимумът извън джоба е най-много, което ще плащате за покрити здравни услуги през годината на плана. Познаването на този лимит може да ви помогне да планирате и управлявате разходите си за здравеопазване.

 13. Q7: Как са полезни обясненията на обезщетенията (EOBS)?
 14. A7: След като получите грижи, вашият здравен план ще изпрати обяснение на обезщетенията, което показва как е платено вашето искане. Помага ви да разберете какво покрива вашата застрахователна компания и какво все още дължите на доставчика.

 15. Q8: Какви са различните видове предлагани медицински планове?
 16. A8: Има три често срещани вида медицински планове: Организация за поддържане на здравето (HMO), Предпочитана организация на доставчиците (PPO) / Изключителна организация на доставчика (EPO) и високи приспадащи се планове със здравни спестовни сметки (HSAs). Всеки план предлага различни нива на избор на доставчици и споделяне на разходите.

 17. Q9: Как работи HMO?
 18. A9: Под HMO избирате лекар за първична помощ от списък, предоставен от вашия здравен застраховател. Може да се наложи да платите цялата цена на грижите, ако отидете на лекар извън мрежата на плана. Обикновено се изисква препращане от вашия доставчик на първична помощ, за да се види специалист.

 19. Q10: Какво е предимството на PPO / EPO план?
 20. A10: PPO / EPO плановете осигуряват повече избор на доставчик. Можете да посетите всеки лекар, който искате, но е по-достъпен, когато изберете доставчици на мрежи. Не се изисква реферали да се видят специалист.

 21. Q11: Какво е план с високо приспадане с HSA?
 22. A11: Планът с високо приспадане с здравна спестовна сметка (HSA) предлага по-ниски месечни премии в замяна на по-голямо приспадане. HSA ви позволява да спестявате пари за квалифицирани медицински разходи и всички останали балансирани до следващата година.

 23. Q12: Как да се възползвам максимално от предимствата си за здравно осигуряване?
 24. A12: Запознайте се със здравноосигурителното терминология, за да разберете напълно вашите ползи. Речникът на Условията за здравеопазване може да ви помогне да се ориентирате в сложността на вашето покритие.

 25. Q13: Как могат интегрираните здравни сметки да ми помогнат да спася?
 26. A13: Сметките за здравеопазване (HSA), споразуменията за възстановяване на здравето (HRAs) и гъвкавите разходни сметки (FSA) са различни видове интегрирани сметки. Те ви позволяват да отделите доходите преди данъци, за да плащате за квалифицирани медицински разходи, като ви помагат да спестите от разходите за здравеопазване.

 27. Q14: Какви са здравните спестовни сметки (HSA)?
 28. A14: HSA са сметки, които позволяват на хората да спестяват пари за медицински разходи без данъци. Средствата в HSA могат да се използват за заплащане на допустими разходи за здравеопазване, включително посещения на лекар, лекарства, отпускани по лекарско предписание и други.

 29. Q15: Какви са договореностите за възстановяване на здравето (HRAs)?
 30. A15: HRA са финансирани от работодателите сметки, които възстановяват служителите за квалифицирани медицински разходи. Средствата се осигуряват от работодателя и служителите могат да ги използват за покриване на разходите за здравеопазване.

Разбирането на вашите ползи за здравето и извличането максимално от тях е от решаващо значение за цялостното ви благополучие. С Nationwide и VSP имате надежден партньор в вашето здравеопазване. Възползвайте се от наличните за вас ресурси и вземете информирани решения за вашето здравно осигуряване.

Национален и VSP SELECT PLUS 1500 VSP стандарт

Разбирането на вашите ползи за здравеопазването не трябва да ви боли главоболие. Тук сме, за да ви помогнем да сложите тази бутилка ибупрофен и да започнете по пътека с нас като свой истински партньор във вашето пътуване в здравеопазването. Ние просто сме общност от хора, помагащи на хората да останат здрави.

Предимства 101

Разбирането на вашите ползи за здравеопазването не трябва да ви боли главоболие. Тук сме, за да ви помогнем да сложите тази бутилка ибупрофен и да започнете по пътека с нас като свой истински партньор във вашето пътуване в здравеопазването. Ние просто сме общност от хора, помагащи на хората да останат здрави.

Ако сте записани в здравен план на Провиденс, независимо дали чрез индивидуален и семеен план, план на Medicare Advantage или чрез вашия работодател – можете да разчитате на цялостно покритие и истинска грижа.

Под вас’Ще намеря ресурси, които да ви помогнат да разберете вашите ползи и да увеличите максимално членството си. Задоволяването на вашите нужди по време на вашето пътуване до постигане на истинско здраве започва тук.

Основи на полза

Ръководство за членове на ресурсите

Ръководството е един ресурс, който можете да използвате, за да поемете активна роля в здравето си и да се ангажирате с вашия здравен план. Той предоставя полезна информация за myprovidence, възможности за грижи и други програми, достъпни за членове на PHP.
Преглед или изтегляне

Какво е здравно осигуряване?

Здравното осигуряване е договор между лицето, което купува здравно осигуряване (например физическо лице, работодател или асоциация) и здравноосигурителна компания. Вие (и/или вашия работодател) плащате премия – конкретна сума пари – за вашето застрахователно покритие. В замяна планът за здравно осигуряване плаща всички или част от разходите за здравна услуга. Докато никой не планира да се разболее, това се случва. Наличието на здравно осигуряване помага да се плащат за тези разходи и осигуряват защита от много скъпи медицински услуги в случай на събитие е необходимо.

Неща, които трябва да знаете за здравното осигуряване

Има много планове, доставчици и опции за покритие, от които да избирате.

Когато получавате грижи от доставчик, може да се наложи да платите изплащане (сума с плосък долар) или за съзастраховане (процент от сумата) за здравни услуги (като офис посещение, лаборатория или рентгенова снимка).
Може да се наложи да отговаряте на приспадане всяка година, преди здравият ви план да започне да плаща обезщетения.
Доставчиците в мрежата имат споразумение със здравния план да участват като доставчик на здравни грижи за даден план. Предимствата на плана обикновено са по-добри, когато услугите се предоставят от доставчик на мрежата.
Плановете обикновено имат максимум за календар или план за годината, който е най-много вие ’ Ще платя за покрити здравни услуги през годината на плана.
След като получите грижи, доставчикът ще подаде иск за услуги. Вашият здравен план ще изпрати плащане на доставчика и ще ви изпрати обяснение на обезщетенията, което показва как е платено искането. Прочетете повече за това чрез обяснената връзка на EOBS по -долу. Вашият доставчик ви изпраща сметка, която показва какво е платила вашата здравноосигурителна компания и това, което все още дължите за получената грижа. То’s Вашата отговорност да платите на доставчика останалия баланс.
Обяснение на обезщетенията (EOB) обясни

Видове медицински планове

Има редица различни видове медицински планове. Те са подобни по това, че покриват много от едни и същи услуги. И все пак, те могат да се различават значително в:

 • Колко плащате за покритие (i.E., Премията за здравно осигуряване)
 • Сумата, която плащате всяка година, преди планът да плаща за покрити услуги (i.E., приспадането)
 • Избор на доставчик

Ето 3 често срещани вида медицински планове:

 • Организация за поддържане на здравето (HMO) . Под HMO вашият здравен застраховател ви дава списък с лекари за първична помощ (PCP), от който можете да избирате. Ако лекарят, когото искате да видите, не е част от мрежата на плана, можете да видите този лекар, но можете да платите за пълната цена на грижите. Като цяло вашият доставчик на първична помощ също трябва да ви насочи към специалист, ако искате да го видите.
 • Предпочитана организация на доставчика (PPO) / Изключителна организация на доставчика (EPO) . ПРО планът осигурява повече избор на доставчик. Можете да отидете при всеки лекар, който искате, но посещенията са по-достъпни, ако изберете доставчици на мрежата. Не се нуждаете от препоръка, за да видите специалист.
 • Високо приспадащ се план + здравна спестовна сметка (HSA) . Друг вариант за здравеопазване е здравен план с висока приспадане заедно с сметка за здравето на здравето (HSA). В замяна на по -голямо приспадане плащате по -ниска месечна премия. След като се регистрирате с план за високо приспадане, имате право да отворите HSA. Ще получите дебитна карта с вашата HSA. Всеки път, когато трябва да платите за квалифицирани медицински разходи (например Copays, лекарства, отпускани по лекарско предписание), използвайте дебитната си карта, за да платите за цената на грижите. Всички пари, останали във вашата сметка в края на годината, се преобръщат до следващата година. Плюс това, HSA имат някои данъчни предимства.

Думи и фрази за здравно осигуряване

Както всяка индустрия, здравното осигуряване има своя собствена терминология

Преди да получите грижи, опознайте какво означава застрахователна дума или фраза. Колкото повече знаете, толкова повече можете да се възползвате максимално от вашите ползи и здравето си.
Речник на здравните условия

Здравните сметки могат да ви помогнат да спестите

Има няколко различни типа интегрирани сметки, включително здравни спестовни сметки (HSA), договорености за възстановяване на здравето (HRAs) и гъвкави разходни сметки (FSAs).

 • Какво е здравна спестовна сметка (HSA)?
 • Какво е споразумение за възстановяване на здравето (HRA)?
 • Какво е гъвкава сметка за разход (FSA)?
 • Примери за квалифицирани медицински разходи
 • Примери за неквалифицирани медицински разходи

Разберете как вашият здравен план и доставчици работят заедно

Следващият пример предоставя общ преглед на това какво да очаквате, когато използвате предимствата на вашия здравен план:

Трябва да отидете на лекар за продължаваща кашлица. Искате да използвате своите предимства разумно, така че решавате да получите достъп до грижи от доставчик на мрежата.

Намиране на доставчик Намерете доставчик в мрежата, като търсите директорията на доставчика.

Планиране на среща Използвайте акаунта си в MyProvidence чрез MyChart или се обадете в офиса, за да уговорите посещението си.

Отивате да видите Вашия лекар, който вашият доставчик открива, че имате инфекция. Тя предписва антибиотик за лечение на вашата инфекция.

Вземане на рецептата си Попълвате рецептата си, като изберете аптека в мрежата, която сте намерили, като потърсите директорията за доставчик и фармация.

Това, което вашият доставчик плаща на здравния план, плаща своя дял от дължимите суми (и).

Какво плащате, ще получите сметка от вашия доставчик за всяка сума, която дължите. Тази сума ще бъде изплатена директно на доставчика или чрез Providence Bill Pay за доставчиците на Providence.

Ами ако не ’ няма здравна застраховка?

Търсенето на медицинско лечение на болести или злополуки би било много скъпо без здравно осигуряване. Здравната застраховка компенсира разходите за сметки за лекар, хирургия, болница, лаборатория и рентгенови такси и аптечни разходи.

Разгледайте следните два примера, които сравняват разходите без застраховка на разходите със застраховка в план, който има предпочитана мрежа за доставчици:

Пример 1: Примерни разходи за здравеопазване за спортна нараняване (разходите са приблизителни)*

Разходи без застраховка

Разходи със застраховка

*Този пример предполага, че приспадането на календарната година е изпълнена и че грижите са получени от доставчик в мрежата. Вашият застрахователен доставчик плаща на доставчика на мрежи в баланса, до договорената ставка.

Пример 2: Примерни разходи за здравеопазване за стрептокок*

Разходи без застраховка

Разходи със застраховка

*Този пример предполага, че календарната година приспада не е необходимо да се изпълнява за плана за изплащане на обезщетения, получените грижи са от доставчик в мрежата и е закупено общо лекарство за рецепта. Здравният план на Providence плаща на доставчика на мрежи в баланса, до договорената ставка.

Повече информация за вашите предимства

Алтернативна грижа

Материалите на вашите членове показват покритие и предимства на плана, включително всички свързани с покритие на алтернативна грижа. Влезте в MyProvidence за достъп до материали за плана. Получавайте отстъпки за акупунктура, хиропрактика, масажна терапия и диетични услуги.

ПЛАНИ ЗА ПЛАНИ И ДОСТАВКА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ Доставчикът на алтернативни грижи е натуропат, хиропрактик, акупунктурист или масажист, който е професионално лицензиран от съответната правителствена агенция за диагностициране или лечение на нараняване или заболяване и който предоставя услуги в рамките на този лиценз за лиценз.
Планирайте ползите за услугите за алтернативна грижа и мрежите за доставчици варират. Моля, поговорете с вашия администратор на ползи или се обърнете към вашия член на материалите за информация относно вашите специфични предимства на план. За да намерите доставчик в мрежата, моля, вижте директорията на доставчика.
Ние’тук, за да помогнете. Свържете се с обслужването на клиентите на Providence Health Plan на 800-878-4445 за помощ, включително тези, свързани с допустимостта и обезщетенията за алтернативна грижа.

Педиатрични стоматологични ползи

Здравословната усмивка може да помогне за поддържане на цялостното здраве

Разпадът на зъбите е водещата детска болест в Америка; И все пак, то’s Напълно предотвратим. Качественият зъболекар може да означава по -добро здраве, по -малко болни дни и по -добра усмивка. Възползвайте се максимално от детето си’S Health с Providence Pediatric Dental Plan.
Педиатричните стоматологични ползи са включени в много здравни планове на Провиденс. За да видите дали вашият медицински план включва педиатрични ползи за зъбите, проверете материалите на вашия член, като влезете в MyProvidence и изберете връзката „Член на материалите“ под моя здравен план.”

Стоматологични ползи от един поглед

 • Превантивни услуги (E.g., Рутинни изпити, ухапване на рентгенови лъчи и почиствания), които са обхванати изцяло, когато услугите се получават от зъболекар в мрежата
 • Повече от 210 000 зъболекари в мрежата в цялата страна
 • Без периоди на изчакване

Нуждаете се от помощно начало?

 1. Прегледайте материала на вашия член, включително резюмето на вашите ползи, за да потвърдите зъбното покритие и специфичните стоматологични ползи. Вие’Ще намеря вашето резюме в нашия уебсайт за защитен член, MyProvidence.
 2. Посетете директорията на доставчика, за да намерите зъболекар в мрежата. От дясната страна на екрана на директорията на доставчика изберете “Рутинни зъболекарски услуги” От полето за падане на доставчика. Изберете оранжевото “Отивам” бутон.
 3. Планирайте среща с зъболекар в мрежата, за да се възползвате максимално от вашите стоматологични обезщетения.

Визия ползи

Покритието на вашия здравен план може да включва ползи за зрението

Ако имате покритие на зрението, материалите на вашите членове ще показват покритие и ползи от плана. За да видите предимствата на вашия здравен план, влезте в MyProvidence.

Providence Health Plan партньори с VSP Vision Care, единствената национална компания за визия с нестопанска цел. VSP оферти:

 • Най -добрата грижа
 • Ниски разходи за извън джоба
 • Стотици варианти на кадър от класика до дизайнерски марки

Как да използвате вашите VSP предимства

 • Прегледайте материала на вашия член, включително резюмето на вашите ползи чрез myprovidence.
 • Използвайте директорията на доставчика, за да намерите доставчик в мрежата. Когато търсите доставчик, изберете „Рутинни услуги за виждане“ от падащото меню тип доставчик вдясно от резултатите от вашето търсене.
 • Планирайте среща с вашия VSP доставчик. Кажете на планиращия, че имате VSP.

Бакшиш: Когато имате достъп до грижи от доставчик на VSP, вие’Ще се нуждая от вашия 17-цифрен номер на VSP член на член. Вашият идентификатор на член на VSP е вашият идентификационен номер на члена на Providence Health Plan* плюс вашия номер на Providence Health Plan Number. И двете номера са разположени на предната част на личната карта на вашия член. Не забравяйте да предоставите всички 17 цифри, когато се свържете с VSP относно допустимостта, услугите, обезщетенията или исковете.

* Всеки участник в план има уникален номер на член. Не забравяйте да се позовавате или да предоставите картата на физическото лице, което получава услуги.

Други визирани бонуси

Като член на Providence Health Plan имате достъп до отстъпки чрез Northwest Vision Associates и VisionWorks. Тези отстъпки са ви достъпни, независимо от избора на вашия медицински план. За да разберете повече, посетете:

Съвети, които да се грижите за очите си

Има неща, които можете да направите, за да поддържате очите си здрави. В допълнение към редовни проверки на зрението, вижте какво можете да направите.

Планирайте предимствата и доставчиците на мрежи

Ползите за визия и мрежите на доставчиците варират според плана. Моля, поговорете с вашия администратор на ползи или се обърнете към вашия член на материалите за информация относно вашите специфични предимства на план. Резюмето на Вашата полза включва подробности относно обхванатите предимства, доставчиците на мрежи и копените, съзастраховането и приспадането. В случай, че има несъответствие между информацията на тази страница и договорите за вашия план, договорите за плана управляват.

Обезщетения за слуховата помощ

Покритието на вашия здравен план може да включва полза за слуховата помощ.

Слуховите апарати се считат за медицинско оборудване и подлежат на изисквания на плана като медицинска необходимост, приспадане (и) и мрежови изисквания.
Информация за медицинската необходимост, изискванията на мрежата и покритието на вашия план за медицинско оборудване е включена във вашия член на материалите. Материалите на вашите членове са достъпни онлайн, когато създадете безплатен акаунт в MyProvidence.
Providence Health Plan си партнира с Truhearing, за да предостави на членовете достъпни опции за слухови апарати.
За да научите повече за покритието на слуховите апарати и да намерите доставчик на Truhearing, свържете се с обслужването на клиентите на Providence Health на 503-574-7500 или 800-878-4445 (TTY: 711).

Превантивно здравеопазване

Защо превантивната грижа е толкова важна?

 • Превантивната грижа ви позволява да откриете потенциални проблеми със здравето рано, преди да се появи по -сериозен здравословен проблем.
 • То’много по -лесно – и далеч по -евтино – да се справят със здравословните проблеми сега, а не да се опитват да ги излекуват, след като се появят.
 • Научете повече за това как да направите най -много или вашите възможности за превантивна грижа в нашето ръководство за превантивни здравни грижи (PDF).

В цялата страна и VSP
Изберете Plus 1500 + VSP стандарт

Членовете на VSP получават достъп до изключителни спестявания чрез Truhearing
Спестете до 60% от най-новите слухови апарати с марка с имена.

Този план предлага използването на максимална грижа, национална, безпроблемна, идентифицирана PPO стоматологична мрежа, класирана в челната десетка за размера на мрежата. Максималните зъболекари предлагат такси под нормалните разходи. Планът Premier Select 1500 ви дава свободата да изберете всеки зъболекар, който ви харесва, но ако използвате мрежата за максимална грижа и изберете зъболекар в мрежа.

Обезщетенията извън мрежата ще се изплащат въз основа на такси за Mac. Mac означава максимално допустимата такса за вашия план. Може да носите отговорност за разликата между MAC и действителния стоматологичен заряд от не-участващ доставчик.

ЧЗВ:

Мога ли да сменя моя доставчик на зъболекар/зрение, след като съм в плана?

Да, можете да промените вашия доставчик на зъболекар/зрение по всяко време.

Какво е съществуващо условие спрямо работата? Покрита ли е?

Съществуващото условие е устно здравословно състояние, което е съществувало преди вашето записване в стоматологична програма.

Работата в ход е всяка орална здравна процедура, която се стартира и не е завършена преди записването ви в стоматологична програма.

Вижте документацията на вашия план за съществуващи условия изключения. Планът не покрива разходите за стоматологични работи, стартирани преди датата, на която сте обхванати от политиката.

Какви опции за доставчик имам?

Зъболекар: Планът ви дава свобода да изберете всеки лицензиран зъболекар, който сте, но ако използвате мрежата за максимална грижа и изберете зъболекар в мрежа.

Обезщетенията извън мрежата ще се изплащат въз основа на такси за Mac. Mac означава максимално допустимата такса за вашия план. Може да носите отговорност за разликата между MAC и действителния стоматологичен заряд от не-участващ доставчик.

Виждане: Намерете VSP мрежов лекар, който’е подходящо за вас от нашата мрежа от 36 000 доставчици. Ако решите да видите доставчик извън мрежата, вие’Ще получа по -малко покритие.

Кога мога да започна да използвам плана си?

Можете да започнете да използвате плана си, след като той влезе в сила – обикновено 1 -ви от месеца след записването ви (стига да се запише записването и плащането в рамките на срока за записване). Непълни формуляри за записване или неизпълнение на необходимата първоначална сума на премията може да доведе до първоначално забавяне на емитирането на застраховката. Не анулирайте друга застраховка или не приемайте, че сте застраховани съгласно плана, докато не получите сертификата си за застраховка.

Кога ще получа новия си комплект за членове и какво ще включва той?

Вашият пакет за записване ще бъде доставен по имейл в рамките на 24 часа след обработката на записване. Ще получите вашите идентификационни данни за вход за достъп до вашия пакет за записване. Пакетът включва политика на плана, HIPAA и известие за поверителност и обобщен документ за визия за визия. График на обезщетенията, гаранционно известие, Известие за изменение, известие за поверителност, писмо на NSBA, HIPAA и известие за поверителност на зъбите. Една лична карта както за стоматологични, така и за планове за зрение.

Кой може да се запише в този план?

Лица на възраст 18 години, и техните допустими зависими (съпруг / съпруга; и неомъжени деца от раждането до 26 -годишна възраст). Трябва да пребивава в състояние, че продуктът е одобрен.

Стига да изпълнявате плана’s Общи изисквания за допустимост и плащане на приложимата премия, вашето приемане е автоматично.

Отказ от отговорност и разкрития:

Национален и VSP: VSP предоставя информация на своите членове, но не предлага или предоставя никаква програма за изслушване отстъпка. Връзката между VSP и Truhearing е тази на независимите изпълнители. VSP не прави одобрение, представителства или гаранции относно всякакви продукти или услуги, предлагани от Truhearing, доставчик на трети страни. Продавачът е отговорен единствено за продуктите или услугите, предлагани от тях. Ако имате въпроси относно предлаганите тук услуги, трябва да се свържете директно с доставчика. Truhearing предлага на хората възможността да закупят слухови апарати на цени с отстъпка, включително лица, обхванати от самофинансирани здравни планове, които не са подчинени на правилата за държавно застраховане или здравен план. Truhearing не е застраховка и не се подчинява на държавните застрахователни разпоредби. Truhearing предоставя отстъпки на определени групи за здравеопазване за продажби и услуги за слухови помощ; Truhearing осигурява монтиране, програмиране и три посещения за корекция безплатно; Членът е длъжен да плати за тестване и всички услуги за слухови грижи, но ще получи отстъпка от тези доставчици на здравни грижи, които са сключили договор с Truhearing. Не се предлага директно от VSP в щатите Вашингтон и Калифорния.

Този уебсайт предоставя много кратко описание на някои от важните характеристики на този план. Това не е застрахователният договор, нито представлява застрахователния договор. Пълно описание на обезщетенията, изключенията и ограниченията се съдържа в графика на обезщетенията и вашата политика.

Показаните тарифи се основават на предоставената от вас информация и подлежат на промяна въз основа на практиките за подписване на стоматологичния и/или визионния план и вашия избор на налични незадължителни предимства, ако има такива. Крайните цени и ефективните дати подлежат на подписване и винаги се определят от стоматологичната застрахователна и/или застрахователната компания за визия. За да бъдат разгледани за възстановяване, разходите трябва да се класират като покрити разходи.

Този сайт е създаден, за да ви предостави общо описание на плановете, които сте поискали. Имайте предвид, че той не включва всички предимства и ограничения, посочени в полиците – това е застрахователният договор, а не общите описания на този уебсайт, който формира договора между вас и застрахователната компания.

Денталиранция.com се плаща от застрахователната компания, която представляваме. Печелим комисионни за всяка политика, която продаваме. Цените на Комисията варират в зависимост от застрахователната компания и могат да се увеличат въз основа на обема на продажбите. Може да има и бонус или стимул. За повече информация относно закупен план или план, цитиран ви, моля, свържете се чрез нашата страница за контакт с нас.

Денталиранция.com inc, неговите доставчици или всякакви трети страни, посочени в този сайт.COM Inc се съветва за възможността за такива щети. Това включва, но не се ограничава до случайни и последващи щети, загубени печалби или щети в резултат на загубени данни или бизнес прекъсвания.

Използването на уебсайта и неговите материали, част от него, доставени от трети страни, е на ваш собствен риск. Въпреки че се стремим да предоставим най -актуалната и пълна информация на този уебсайт, ние не правим представителства за точността, пълнотата или навременността на материала, открит тук. Моля, обърнете внимание, че актуализациите се правят периодично до уебсайта и ние си запазваме правото да ги правим по всяко време.

Кандидатствайте за нови стоматологични планове онлайн или подобрявайте съществуващите ползи лесно и достъпно.

Застраховката на зрението си заслужава? Какво трябва да знаете

Ейми Фонтинел има повече от 15 години опит, обхващащ личните финанси, корпоративните финанси и инвестициите.

Актуализирано 01 септември 2022 г

Всички знаем, че здравната застраховка е нещо, без което не бива да живеете, но какво ще кажете за застраховката за визия? Можете да закупите застраховка за зрение като групова полза чрез вашия работодател или като индивидуална полица. Но как цената се сравнява с покритието, което ще получите?

Ключово извличане

 • Повечето планове за грижа за зрението осигуряват отстъпки за лазерна операция за корекция на очите.
 • Всички планове за грижа за зрението имат различни предложения. Някои планове предлагат само минимални услуги; Други могат да помогнат за покриване на лечението за очна операция.
 • Ползите за плана за визия не са непременно достъпни на всеки 12 месеца. Може да е по -дълъг период от време, като 24 месеца.
 • Има две основни форми на застраховка за зрение, които предлагат компаниите: Планове, които предлагат предварително определени процентни пакети от отстъпка и визия, които ще плащат ограничена сума за услуга или продукт за грижа за очите.
 • Застраховката за зрение не покрива избираеми операции като LASIK.

Как работи застраховката за зрение

Когато имате застраховка за визия, изпращате на застрахователя за проверка за вашата премия за индивидуални планове или премията е приспаднала от вашата заплата за планове, спонсорирани от работодателя.

В замяна ще получите предимства като изпити за виждане с отстъпка, очила и контакти. Някои планове за грижа за зрението изискват да видите доставчик в мрежата на плана. Други планове за грижа за зрението просто изискват да се лекувате от оптометрист или офталмолог.

С други думи, трябва да посетите специалист по грижа за зрението, който е завършил акредитиран колеж по оптометрия и е лицензиран от държавата или е ходил в медицинско училище и е сертифициран от Американския съвет по офталмология.

Закупуване на план

Ако вече имате очен лекар, който искате да продължите да виждате, уверете се, че техните услуги ще бъдат покрити от плана, който мислите за закупуване. Независимо дали купувате собствена застраховка или я получавате чрез работодател, основните планове за грижа за визията варират от 5 до 35 долара на месец премии за дадено лице. За да добавите покритие за съпруг / съпруга, домашен партньор или дете, можете да плащате малко по -малко на човек от индивидуалната ставка на плана.

Ако вашият работодател предлага визия застраховка, може да имате само една възможност годишно да се регистрирате през годишния отворен период за записване. Имайте предвид, че някои индивидуални планове начисляват еднократна такса за записване в допълнение към месечна премия.

Независимо дали получавате покритието си поотделно или чрез работа, сравнете общите годишни разходи на политиката с очакваните годишни разходи за грижа за зрението. Не искате да плащате повече, отколкото очаквате да получите.

194.1 милион

Броят на американците, които използват някакъв вид корекция на зрението, според Съвета за визия.

Колко бихте могли да спестите със застраховка за зрение?

Като цяло, единствената грижа за очите, обхваната от редовно здравно осигуряване, се дължи на болест, нараняване или друг основен медицински проблем, който включва очите. Здравното осигуряване не покрива очни изпити, очила или свързани разходи. Без застраховка за зрение вие ​​носите отговорност за плащането на пълната цена за очни изпити и всякакви първоначални или заместващи обективи, рамки или контакти.

Като цяло застрахователните компании предлагат два вида застраховка за зрение: пакети за обезщетения, които ви дават достъп до ограничен размер на услугите и продуктите и плановете за отстъпки, просто ви дават предварително определена отстъпка, като 20% за квалифицирани услуги.

Количеството спестявания, генерирани от вашия план за визия, ще зависи от това колко нови продукти и услуги купувате за една година. Например, според Plan Vision Service, средната цена на страната за следните продукти и услуги е следната: 206 долара за очен изпит, 114 долара за един обектив и 242 долара за кадри, възлизащи на 562 долара.

Ако закупите основен план за отстъпка, който струва 5 долара на месец и това осигурява 30% отстъпка от всички услуги и продукти, ще спестите около 108 долара. Разбира се, плановете и разходите варират обаче, очаквайте да спестите между 100 и 200 долара.

Застраховка на зрението и покрити разходи

Всеки план обхваща различен набор от разходи. Преди да се регистрирате за който и да е план, проверете дали той обхваща всичко, което очаквате, за да се нуждаете. Плановете с голи кости обикновено обхващат само очни изпити, контакти и очила и могат да функционират повече като планове за отстъпки, отколкото да застраховат.

Размерът на разходите, свързани с очите. Един план може да ви таксува съвместно плащане за 10 долара за очен изпит и да покрие разликата. Друг план може да плати за 35 долара от изпита си и да очаквате да платите останалото.

Освен това, ако планът предлага покритие за очна хирургия или постоянна загуба на зрение, може да не е нещо подобно на покритието, което сте свикнали да получавате от здравно осигуряване.

Обърнете внимание, че нито един план за застраховка на зрението не обхваща избираеми операции като LASIK; Някои обаче могат да предоставят на членовете малък купон.

Пример за визия за застраховка

Най -големият доставчик на застраховка за зрение в Съединените щати е VSP Vision Care. Основана през 1955 г. от група оптометристи, в момента VSP има 88 милиона членове и повече от 40 000 лекари в своята мрежа.

VSP Vision предлага два вида планове: стандартни и easyOptions. За стандартния план, в зависимост от вашия пощенски код, месечните премии започват от само 13 долара с очен изпит за 15 долара, покриващи до 150 долара в нови рамки. Въпреки че не покрива LASIK, можете да получите купон за средно 15% отстъпка от вашите услуги.

Планът за easyOptions е малко по -скъп с около 24 долара на месец. Този план има същите ползи, които стандартът прави, но позволява на членовете да персонализират пакета си за обезщетения, като разпределят повече пари за продуктите, които използват по -често.

Каква визия застраховка обикновено покрива

Застраховката за зрение обикновено включва покритие за;

 • Годишни изпити
 • Основи лещи
 • Рамки
 • Свържете се с контактни лещи
 • Контактни лещи

Доставчиците могат да предлагат планове от по-високо ниво, които включват и срещи за защита на обектива и операция на LASIK. Плановете могат да обхващат определени марки и често имат ограничения на цените или максимални суми, определени за кадри и контакти (останалите ще бъдат извън джоба).

Медицински необходимите очни операции и лечения за състояния като глаукома и катаракта обикновено ще бъдат обхванати само от вашето здравно осигуряване.

Ограничения на плана за застраховка на зрението

Вече се докоснахме до някои от ограниченията на застраховката за зрение. Ето някои допълнителни фактори, които трябва да вземете предвид при решаването дали да закупите покритие:

 • Планът може да покрие лещите за очила, но само основни лещи. Ако искате леки или лещи срещу отблясъци, ще трябва да платите допълнителните разходи.
 • Планът може да обхваща кадри, но само до определена сума, така че ако искате чифт рамки от 250 долара, само част от цената ви ще бъде покрита. Или планът може да обхване маркирането на дребно на рамките и да изисква да платите цената на едро.
 • Някои планове ще покрият само очила или контакти – но не и двете – през същия период на полза. Ако искате да актуализирате както контактите, така и очилата си, ще трябва да получите контакти една година, след това да получите друг очен изпит и да изберете Очилата за предимство 12 или 24 месеца по -късно.
 • Някои планове имат периоди на изчакване, вариращи от 30 дни до 36 месеца. По време на периода на изчакване ще получите или намалени, или няма ползи. Целта на периода на изчакване е да се предотврати чакат хората, докато имат скъп проблем, за да се регистрират за застраховка на зрението. Начинът, по който застрахователните компании са в състояние да плащат обезщетения, когато хората се нуждаят от тях, е чрез разпространение на риск сред голяма група хора. Някои членове са здрави, а други не; Въпреки това, повечето ще изпитат някакъв проблем и в различно време. Застрахователните компании се нуждаят от премиите от здрави хора, за да плащат разходите на нездравословни хора.
 • За щастие, тъй като ползите от застраховката за зрение са ограничени до продукти и услуги за корекция на зрението, както и за очни изпити, за разлика от здравното осигуряване, наличието на съществуващо състояние няма да повиши месечната ви премия.

Застраховката на зрението си заслужава?

Дали има смисъл или не да закупите застраховка за зрение, ще бъде различно за всеки човек и тяхната ситуация. Помислете колко често виждате очен лекар и дали вашите рецепти се променят често или не, за да ви помогнат да решите дали застраховката за зрение си заслужава за вас.

Средният изпит за очи без застраховка може да струва над 150 долара, като средният чифт очила с лещи в диапазона от 200 до 300 долара.

Да приемем, че средните ви годишни разходи са един изпит на 150 долара и двойка очила със среден клас, струващи 250 долара; Общите ви годишни разходи за джоба ще бъдат 400 долара. Ако плащате 15 долара на месец за 12 месеца за покритие, с годишна проверка на визията и чифт очила, ще спестите 220 долара.

Ако визията ви е добре и просто искате проверка на всеки няколко години, застраховката за визия може да не си струва за вас.

Алтернативи на визията за застраховка

Ако застраховката за визия звучи твърде сложно, не смятате, че наистина имате нужда от нея или не сте сигурни дали ще се изплати, добре е да го пропуснете. За разлика от пропускането на здравното осигуряване, прескачането на визионната застраховка няма вероятност да ви приземи в съда по несъстоятелност или да постави живота си в опасност.

Има редица начини да получите отстъпка за визия, без да купувате визия застраховка. Търговци на големи кутии като Costco и Walmart имат оптични центрове в някои от своите магазини. Центровете предлагат изпити от лицензирани оптометри и продават очила и контакти на разумни цени. Разходите за изпит варират в зависимост от местоположението, защото оптометристите, които ги обслужват, са независими от търговците на дребно. Walmart ви позволява да разглеждате кадрите и техните цени на неговия уебсайт.

Ако не сте ужасно конкретни за вашите рамки, можете да поръчате пълен набор от очила чрез онлайн търговец на дребно на зашеметяващо евтина цена. Например, как става 6 долара.95 както за лещи, така и за рамки с 5 долара.95 Sound Sound? Някои онлайн магазини ще ви позволят да им изпратите чифт рамки и те ще добавят лещите с рецепта. Контактни лещи с отстъпка също са достъпни онлайн. Все още ще ви трябва рецепта от очен лекар, когато използвате тези онлайн услуги.

често задавани въпроси

Каква визия застраховка приема Costco?

Costco Optical приема повечето основни планове за застраховка на зрението; Тези планове обаче варират в зависимост от местоположението на Costco, плановете за отстъпки не се приемат.

Каква визия застраховка приема Walmart?

Walmart приема повечето планове за застраховка на зрението, но само за очни изпити. Walmart предлага собствена застраховка за визия за клиенти, които желаят да закупят лещи, рамки или контакти.

Застрахователната терапия на визията покрива визията?

Според Института за терапия на зрението, когато застраховката покрива някои от разходите за терапия на зрението, тя е покрита от здравно осигуряване, а не за застраховка на зрението.

Можете ли да получите застраховка за зрение и след това да анулирате?

Повечето планове за застраховка на зрението включват годишен договор, което означава, че трябва да се ангажирате за цяла година на покритие. Тъй като много планове се предлагат чрез работодатели, обикновено се нуждаете от квалифицирано житейско събитие, за да прекратите съществуващото покритие, като например напускане на работата си. Много планове предлагат 30-дневен гратисен период, в който можете да се отмените в рамките на този период веднага след като се регистрирате. Ако настоявате да анулирате, преди мандатът ви да бъде нагоре, вероятно ще се сблъскате с неустойки за ранно прекратяване и такси.

Долния ред

Решаването дали да закупите визия застраховка може да бъде сложно. Не е едностранно добра или лоша сделка. Независимо дали има смисъл да закупите политика, зависи от редица фактори, като например опциите за политика, от които трябва да изберете, видовете продукти и услуги за грижа за зрението, от които се нуждаете, и колко често се нуждаете от тях. За да сте сигурни, че получавате продукт, който ще ви бъде ценен, направете изследването и математиката, преди да се регистрирате.

Има ли VSP приспадане?

Усъвършенстваната семейна грижа за очите се опитва да предложи покритие за възможно най -застрахователни превозвачи, за да гарантирате, че винаги имате право на застраховани лечения и консултации. По -долу е списък на най -признатите доставчици, които почитаме:

 • Vsp
 • По -рано грижа
 • Medicare
 • BCBS
 • Обединени здравни грижи
 • Eye Med
 • и много други

Често задавани застрахователни въпроси:

Колко струва нов пациент за очен изпит и контактни лещи без покритие на визията за застраховка?

Цената за нов пациент за цялостно изследване на здравето на очите, пречупване (рецепта за очила), включително цифровата фотография на ретината, е $ 129. Цената за контактна леща за приспособяване/оценка е между 40 долара.00 и $ 175.00 За мек носещ контакт леща за носене. За носители на проводими или специални контактни лещи за газ или специалност, цената зависи от случаите.

Застраховката ми за визия покрива ли lasik или prk?

Повечето застрахователни компании считат тази процедура за избирателна, а не покрита полза. Въпреки. Някои пациенти ще могат да използват гъвкавата си сметка за разход за тази процедура.

Какво’е разликата между медицинската застраховка и рутинното зрение?

Можем да фактурираме медицинска застраховка за всякакви прегледи и лечения за посещения, които имат медицинска диагноза. Примери биха били очни инфекции, синдром на сухото око и диабет. Рутинната визия се счита за едно годишно посещение за цялостен преглед на здравето на очите и пречупване (предписание на очилата). Повечето медицински застрахователни планове не обхващат рутинната визия, но понякога се предлага като допълнително предимство (издълбано или придобито) на друга компания.

Важно е да се отбележи, че почти всички доставчици на медицинска застраховка не осигуряват рутинно покритие на зрението. Понякога един медицински застраховател може да използва няколко различни доставчици на застраховка на зрението в зависимост от това какъв план избира вашият работодател. Така че, ако идвате за рутинно виждане, предоставяйки само вашата медицинска застрахователна компания’s името не предоставя достатъчно информация – трябва да знаем и двете.

Какво прави моя план за визия (EX. VSP, EyeMed) Покритие?

Вашият план за виждане е предназначен за изчерпателни изпити за добри очи. Това включва пречупване за определяне на рецептата на вашата очила и задълбочена проверка за очни заболявания/разстройства. Повечето планове за визия включват покритие или отстъпки за очила и/или за услуги и материали за контактни лещи. Има буквално стотици различни планове с различни ползи. Обадете се на нашите приятелски застрахователни експерти и ние ще ви помогнем да определите вашите ползи.

Какво имаш предвид “Проверка на ползите”?

Ние правим всичко възможно да се свържем с вашия доставчик (и) на застраховател и да разберем дали вашето покритие е активно, какви услуги се обхваща. Ние сме по -способни да преценим таксите, за които ще отговаряте, като проверите тази информация преди вашата среща. Разбира се, не можем да гарантираме покритие и може да се наложи да коригираме дължимия баланс, тъй като получаваме EOB’S (обяснения на обезщетенията) от вашата застрахователна компания.

Ами ако планът ми е извън мрежата или аз не’нямам информация за моя план в момента?

Ние сме повече от щастливи да ви помогнем да изпратите формуляри за искове за възстановяване и/или да попълните всяка документация, от която сте направили нужда. Но ако по някаква причина вашата застраховка не плати, вие ще носите отговорност за плащането на всички услуги по времето, когато са предоставени.

Застрахователната ми медицинска очна прегледи ли е?

Плановете за зрение не покриват медицински очни изпити или посещения в офиса. Тези услуги обаче ще бъдат покрити от вашата основна медицинска застраховка. Това са правилата, които са зададени от вашата застрахователна компания. Дори ако вашият очен изпит бъде таксуван за вашата медицинска застраховка, все пак можете да използвате план за зрение за закупуване на очила или контактни лещи.

Какво е гъвкаво разходи (планове за кафене)?

Flex разходите е програма, която ви позволява да оставяте предварително данъчни долари в сметка за употреба на медицински грижи, услуги и материали. Като цяло парите трябва да бъдат разпределени през годината преди употреба и трябва да се използват до края на следващата година. Той има предимството да ви позволи да харчите без данъци долари. Но парите трябва да се изразходват до края на годината или са загубени.

На какво мога да използвам гъвкави разходи?

Можете да използвате гъвкави разходи за услуги за грижа за очи, закупуване на очила, контактни лещи, LASIK, аксесоари за контактни лещи и терапия с зрение.

Застрахователното ми покрива очила и контактни лещи?

Има три най -общи начина, по които застраховката работи. Един от начините е чрез даване на определена сума, за да отидете към очила и/или контактни лещи. Друг начин е отстъпка, която трябва да бъде приложена към изпита, материалите или и двете. Третият начин е покритието или на надбавка на контактни лещи, или на основна двойка очила, но обикновено не и двете.

Защо трябва да плащам за рецепта за очила? Не трябва’t, които се считат за част от рутинния очен изпит?

Пречупването е процесът на определяне на окото’S Рефракционна грешка и тестване за най-добре коригирано зрение или нужда от коригиращи лещи (очила или контакти). Това е съществена част от очен преглед и е обхванат от планове за застраховка на зрението, като VSP, OptumHealth Vision и Eye Med.

Въпреки това, тъй като пречупването се счита за грижа за зрението, тя не се обхваща от Medicare или повечето медицински застраховки. Ако нямате застраховка за зрение, таксата за пречупване е 35 долара и тя се събира в момента на обслужването. В допълнение към всяко плащане или приспадане, изисквано от вашата застрахователна компания-съвместното плащане или приспадане е за медицинската част на вашия изпита и е отделно от и не е включена в таксата за пречупване.

Нося контакти от много години и никога не съм плащал за подходящ в миналото, защо ще трябва да плащам във вашия офис, когато просто имам нужда от подновяване на рецептата си?

Контактните лещи са медицински изделия, поставени на очите. Те се нуждаят от експертно приспособяване и съвестни грижи, за да поддържат здравословното функциониране на очите ви. Тъй като определянето на рецептата за контактни лещи не е част от обичайния очен преглед, допълнителни измервания, включително кератометрия и/или роговична топография (кривина на роговицата и контур), са необходими, за да се гарантира правилната центрация и движение на лещите. Контактните лещи трябва да се оценяват на годишна база, за да се осигури здравословна цялост на роговицата, подходящо прилягане, оптимален комфорт и адекватно зрение. Дори ако рецептата за контактни лещи остава същата на следващата година, се прилага такса за ремонт на контактни лещи.

Застрахователната ми покрива се фитинги за контактни обективи?

Повечето застраховки не покриват монтирането на контактни лещи. Някои визитни застраховки ще позволят да се извади монтажът от обезщетението за контактни лещи. Някои застраховки ще позволят да се свалят отстъпка от таксите за връщане на контактни лещи.

Ако имам застраховка, трябва ли да плащам за срещата си предварително или първо ще таксувате застрахователната компания и плащам останалата сума?

Ще се очаква да платите само на вашето плащане по време на посещението си. След като искането ви е обработено от вашата застрахователна компания, нашият офис ще ви изпрати сметка за допълнително плащане, съзастраховане, приспадащи такси или процедури, които не са били обхванати от вашия план. Ако имате HMO, с който сме договорени и вашата застраховка изисква предварително разрешение/препращане, ще трябва да го направим, преди да можете да видите. Ще се очаква да платите на вашето плащане по време на посещението си. След като искането ви е обработено от вашата застрахователна компания, нашият офис ще ви изпрати сметка за допълнително плащане, съзастраховане, приспадащи такси или процедури, които не са били обхванати от вашия план.

Ако имате традиционен Medicare, не е нужно да плащате за нещо предварително, освен ако не имате пречупване или процедура, за която Medicare не плаща. След като Medicare е обработил искането ви, нашият офис ще ви изпрати сметка за всякакви допълнителни съзастраховане, приспадащи такси или процедури, които не са били обхванати от Medicare. Ако имате второстепенна застраховка, ние ще ви препратим да претендирате за вашата застрахователна компания от ваше име. Вие ще носите отговорност за всяка част от вашата сметка, която не е обхваната от вашия вторичен платец. Ако сте се регистрирали за план на Medicare Advantage, може да се нуждаете от предварително разрешение или препоръка. Можете също така да имате плач. Ще се очаква да платите на вашето плащане по време на посещението си.​​​​​​​

След като искането ви е обработено от вашата застрахователна компания, нашият офис ще ви изпрати сметка за допълнително плащане, съзастраховане, приспадащи такси или процедури, които не са били обхванати от вашия план. Всички планове са различни и препоръчваме да се обадите на вашата застрахователна компания преди време, за да сте наясно какъв обхваща вашият план и каква може да бъде вашата съвместимост и приспадащи отговорности. Ако пристигнете за вашата среща и ние не можем да проверим вашето застрахователно покритие или разрешение, можете да платите изцяло по време на вашето посещение или да пренастроите срещата си.

Ще се радваме да отговорим на всички въпроси, които може да имате относно вашето застрахователно покритие. Можете също така да искате да се консултирате с вашата застрахователна компания или отдел за човешки ресурси.